همانطور که از اسم بیزینس پلن هم میتوانید حدس بزنید، برنامهای است که آینده کسب و کار شما را به طور کاملا واضح نشان میدهد. شما در بیزینس پلن باید اهداف کسب و کار خود، منابع تامین مالی، بودجهای که برای راه اندازی و شروع آن در نظر گرفتهاید، و بسیاری از جزئیات دیگر را به طور کاملا شفاف و روشن توضیح دهید. اولین نکتهای که در رابطه با بیزینس پلن باید در نظر داشته باشید، این است که به اندازه کسب و کارهایی که افراد قصد راه اندازی دارند، بیزینس پلن وجود دارد. بنابراین، اگرچه که طرح و قالب کلی همهی طرحهای تجاری کسب و کار در یک چهارچوب قرار میگیرند و تقریبا هدف همهی آنها مشخص است، اما هیچ یک از آنها شبیه به یکدیگر نیستند. شاید بهترین قیاسی که بتوانیم انجام دهیم، این باشد که بیزینس پلنها هم مانند تزهای ارشد و دکترا میباشند که اگرچه ظاهرا شبیه به یکدیگر هستند، اما فرم و محتوای همهی آنها با یکدیگر متفاوت است.
شاید بتوان بر اساس نمونههایی که از بیزینس پلن وجود دارد، به یک ایده کلی از این که بیزینس پلن چیست و چطوری باید آن را تهیه کرد، رسید. اما با توجه به حساسیت بالایی که هست، بیزینس پلن به عنوان یک طرح شخصی شناخته میشود که برای هر کسب و کاری منحصر به فرد است. نکته بعدی این است که تهیه مطالب مورد نیاز برای طرح تجاری بسیار زمان بر است. همانطور که تهیه بیزینس پلن و اطلاعات مورد نیاز آن ممکن است بسیار طولانی شود و حتی چندین ماه به طول بیانجامد، مطالعه آن هم کار بسیار زمان بری است. همهی بیزینس پلنها دارای چند بخش مختلف هستند که در هر یک از این بخشها باید تا جایی که میتوان، همه چیز را با جزئیات کامل شرح داد. نکته بعدی در مورد بزینس پلنها این است که وظیفه بررسی و کنترل آن نیز بر عهده اداره مهاجرت نیست و یک سری دفاتر ویژه وجود دارد که شرایط کسب و کار افراد متقاضی برای مهاجرت به کانادا و بیزینس پلن آنها را بررسی میکنند. اما به هر حال، با دولت کانادا در ارتباط هستند و روابط نزدیکی بین آنها برقرار است.
بنابراین، بیزینس پلن یک فرم نیست که همهی افراد متقاضی که قصد شروع یک کسب و کار در کانادا دارند، به یک شکل آن را انجام دهند و یک روال روتین و از پیش تعیین شده داشته باشد. بیزینس پلنها کاملا شخصی هستند و اطلاعاتی که در هر کدام وجود دارد، قابل تعمیم به کسب و کارهای دیگر نیست. البته، افراد و موسسههای زیادی وجود دارند که این کار را به روشهای مختلف انجام میدهند و بیزینس پلن تهیه میکنند. این مراکز به دو دسته کلی تقسیم میشوند. دسته اول یک سری نمونههای از پیش تعریف شده و مشخص دارند که مثل همان فرمهای آمادهای است که پیش از این اشاره کردیم. بدیهی است که این دسته از طرحهای تجاری قابل اطمینان نیستند و اگر از بیزینس پلنهای آمادهی این مراکز استفاده کنید که فقط برای شما سفارشی سازی شده، شانسی برای پذیرش نخواهید داشت. اما دسته دوم، این کار را با تحقیق و بررسیهای دقیق انجام میدهند. یعنی مدتها برای آن وقت صرف میکنند تا مخصوص کسب و کار خود شما باشد. طبیعتا، هزینه تهیه این دست از بیزینس پلنها بسیار بالا است و بر اساس شنیدهها، قیمتهای مختلفی از متقاضیان درخواست میکنند که به عنوان مثال، یک نمونه از آنها ممکن است ۲ هزار دلار هزینه داشته باشد و یک نمونه دیگر هم ممکن است حتی ۴۵۰۰ دلار هم هزینه داشته باشد.
اجزای مختلف بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا
همانطور که اشاره کردیم، هر بیزینس پلن دارای بخشهای مختلف است. افراد متقاضی برای مهاجرت به کانادا باید هر یک از این بخشها را بر اساس کسب و کار خودشان تکمیل کنند و معمولا استفاده مجدد از یک فرمول تکراری به هیچ وجه نمیتواند مورد پذیرش قرار بگیرد. ما در موسسه مهاجرتی تراست سعی میکنیم تا جای ممکن شما را برای تهیه یک بیزینس پلن خوب یاری کنیم. برای این کار، برخی از بخشهای مختلف یک بیزینس پلن و این که در هر یک از این بخشها چه اطلاعاتی باید گنجانده شوند را خدمت شما ارائه میکنیم.
- Table of content
فهرست مطالب یا Table of content اولین بخش یک بیزینس پلن است. در این بخش شما باید با ارائه یک مرور کلی بر مطالبی که در بیزینس پلن خود قرار دادهاید، یک ایده کلی به خواننده آن بدهید که بداند قرار است با چه اطلاعاتی در این بیزینس پلن مواجه شود. هدف این بخش، این است که خوانندهی آن به یک آشنایی کلی از محتوای شما دست پیدا کند. اگرچه Table of content باید اولین بخش بیزینسل پلن شما باشد، اما بر اساس قواعدی که برای انجام این کار وجود دارد، تا وقتی که کل طرح تجاری شما به پایان نرسیده، نباید این بخش را تکمیل کنید. دلیل آن هم کاملا واضح است: چون هنوز نمیدانید چه اطلاعاتی ممکن است در این طرح تجاری گنجانده شود.
- Executive summery
افرادِ مسئول تصمیمات سرمایه گذاری در بانکها، موسسههای ارائه کننده کمک هزینهها، شرکتهای سرمایه پذیر و غیره، معمولا وقت کمی برای ارزیابی یک پروژه دارند. به همین علت، عده زیادی از کسانی که بیزینس پلنها را بررسی میکنند، فقط بخش Executive summery را مطالعه میکنند تا برای پذیرش یا رد برنامه تجاری فرد متقاضی تصمیم گیری کنند. با توجه به این موضوع، افراد باید دقت و توجه بسیار زیادی در نوشتن این بخش داشته باشند. هنر یک Executive summery این است که تمام محتویات ضروری و مهم یک بیزینس پلن را تنها به صورت چند نکتهی کاملا واضح و شفاف بیان کند. این بخش نباید درگیر جزئیات شود و علاوه بر این، نباید بیشتر از ۱.۵ صفحه باشد. شما باید مشخص کنید که قصد فعالیت در چه صنعتی دارید، گروه هدف شما و منطقه مورد نظرتان کجا است، وضعیت کنونی بازار در زمینه کاری شما به چه شکل است و شما چطور به توسعه آن کمک خواهید کرد.
- Business idea and model
ایده اصلی کسب و کار یا پروژه شما باید در این بخش تعریف شود. بسیاری از اوقات، افراد جزئیات بسیار زیادی در این بخش ارائه میکنند. اما باید توجه داشته باشید که هدف از تنظیم این بخش، این نیست که تمام ویژگیها و مشخصات پروژه مورد نظرتان را با تمام جزئیات ممکن شرح دهید، بلکه باید اطمینان پیدا کنید که خواننده با مطالعه این بخش متوجه شود که شما چه کالا یا خدماتی را قصد دارید ارائه کنید. با توجه به این موضوع، باید اطمینان پیدا کنید که از شرح مقررات فنی که برای مخاطبین مورد نظرتان قابل فهم نیست، دوری میکنید. فکر میکنید که منطقی است تصاویر محصول خود را در این بخش ارائه دهید؟ چیزی که در این چپتر اهمیت زیادی دارد، این است که خواننده به راحتی میتواند مدل کسب و کار پروژه شما را متوجه شود. شما باید به طور واضح نشان دهید که کسب و کارتان چطور قرار است درآمد زایی کند. در صورتی که کالا یا خدمات شما باید به دسته بندیهای کلی (و نه جزئی) تقسیم شوند، در این بخش باید این کار را انجام دهید.
- Market and industry analysis
همانطور که از اسم این چپتر هم میتوانید متوجه شوید، باید وضعیت کنونی بازار در صنعت مورد نظر خود را بررسی کنید. این چپتر، یکی از بزرگترین موانع برای تعداد بسیار زیادی از کسب و کارهای استارت آپ است. زیرا یک فرد غیر متخصص به سختی میتواند اعداد و ارقام دقیقی ارائه کند. صد البته، امکان تحقیق و جست و جوی آنلاین برای تکمیل این بخش وجود دارد. اما این اعداد و ارقام باید با دقت و احتیاط بسیار زیادی درج شوند. بر اساس قوانین، این چپتر باید در ۱ تا ۲ صفحه جمع بندی شود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انجام این بخش به بهترین شکل ممکن به این لینک مراجعه کنید.
- Competitor analysis
اولین قدم برای تکمیل این چپتر این است که رقیبان خود در بازار مورد نظرتان را مشخص کنید. نه تنها شرکتها یا کسب و کارهایی که شباهت بسیار زیادی به کار شما دارند را باید مشخص کنید، بلکه آن دسته از آنها که محصولات یا خدمات متفاوتی ارائه میکنند اما از شیوههای مشابه شما استفاده میکنند را نیز باید ذکر کنید. فقط کافی است که به شرکتهایی فکر کنید که جایگزینهایی برای محصولات شما ارائه میکنند. در این بخش باید مهمترین و بزرگترین رقیبان تجاری خود را معرفی کنید و در عین حال، نشان دهید که مزیتهای محصولات شما نسبت به آنها چه چیزهایی است و محصولاتتان چطور از آنها متمایز هستند. این بخش نیز باید در ۱ یا نهایتا ۲ صفحه انجام شود.
- SWOT analysis
برای تهیه SWOT analysis در بیزینس پلن خود باید به طور دقیق نشان دهید که نقاط قوت یا ضعف شخصی، اقتصادی، مالی، حرفهای و همینطور ریسکها یا موقعیتهای احتمالی و پتانسیلهای کسب و کار شما چیست. بدیهی است که باید برای متقاعد کردن خواننده، نقاط قوت و موقعیتهایی که کسب و کار شما به وجود میآورد را پررنگتر از نقاط ضعف و ریسکهای احتمالی آن نشان دهید. همچنین، باید سعی کنید که با اشاره به نقاط قوت، تاثیر نقاط منفی و ریسکها را کاهش دهید و یا برای آنها راهکار ارائه دهید. بدین صورت، نشان خواهید داد که برای بدترین اتفاقات ممکن هم آمادگی کافی دارید و میتوانید برای آنها راهکارهای موثری ارائه کنید. به عنوان مثال، نسبت نقاط قوت به ریسکها و نقاط منفی، باید ۳:۱ باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با بخش SWOT بیزینس پلن و نحوه انجام آن به این لینک مراجعه کنید.
- Marketing and sales strategy
چیزی که در این بخش اهمیت دارد، این است که نشان دهید چطور میتوانید مشتریان را به سمت کسب و کارتان جذب کنید. با توجه به این که تعداد زیادی از استارت آپهای جدید به دلیل نداشتن تاثیر قابل توجه در بازار شکست میخورند، شما باید بر روی نحوه ورود خود به بازار توجه بسیار زیادی داشته باشید و مشخص کنید که برای چه بازاری برنامه ریزی کردهاید. راههای پرشماری برای ترویج یک شرکت و کسب و کار آن وجود دارد که از این دست میتوانیم به توزیع آگهیها، تبلیغات Google Adwords، تبلیغات مطبوعاتی، روابط عمومی، نمایشگاهها، بازاریابی مستقیم، سازماندهی رویدادها، همکاریها، بهینه سازی موتور جستجو، بازاریابی شبکههای اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل و بسیاری از روشهای دیگر اشاره کنیم. اما سوال اینجا است که در کسب و کار شما، بهترین گزینه ممکن کدام است؟
- Operations strategy
هدف از این بخش این است که مهمترین دادههای پایه در مورد کسب و کار استارت آپ خود را یک بار دیگر در قالب تنها ۱ صفحه برای خوانندهی بیزینس پلن خلاصه کنید. البته، اعداد و ارقام کلیدی نیز باید تا جای ممکن محاسبه شوند. یکی از روشهای انجام این بخش این است که تا زمان تهیه و تکمیل سایر بخشهای بیزینس پلن خود از تکمیل آن جلوگیری کنید. این امر موجب میشود که احتمال ذکر رقمهای نامطمئن و فراموش کردن اعمال آنها بر ارقام دیگر، از بین برده شود.
- Management structure
این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است که در این بخش از بیزینس پلن خود بتوانید خواننده آن را متقاعد کنید که شما تا حد زیادی قادر خواهید بود شرکتی که برای آن برنامه ریزی کردهاید را مدیریت کنید. در این راستا، باید این اطمینان را به خواننده بیزینس پلن خود بدهید که از مهارت، تخصص و دانش لازم برای انجام این کار برخوردار هستید. بسیاری از کارآفرینان در اینجا انگیزههای درونی، عواطف، اهداف شخصی و خواستههای خود را به طور گستردهای بیان میکنند. اما باید از این موارد دوری کنید (به هر حال، این موارد در رزومه شما ذکر شدهاند) و بر روی موارد ضروری و واقعیتها تمرکز کنید. سعی کنید که تجربههای حرفهایِ شخصی به عنوان یک شخص باتجربه و متخصص را لیست کنید. در عین حال، بیش از حد هم زیاده روی نکنید.
- Milestones and timelines
جدول زمانی تقریبی برای راه اندازی کسب و کارتان را باید در این بخش ارائه کنید. برای این منظور، شما باید ۱۰ قدم مهم و ضروری در استارت آپ خود را در نظر بگیرید. ایده پردازی، جست و جوی پرسنل مناسب، سرمایه گذاری، شروع تبلیغات، افتتاحیه بزرگ و موارد دیگر جزئی از این مراحل هستند. زمانبندیهای مورد نیاز برای هر یک از این مراحل یا باید به صورت چارت یا جدول نمایش داده شوند و یا در قالب فرمول بیان شوند. در نمودارهایی که برای این کار تنظیم میشوند، محور افقی باید زمان را نشان دهد (به صورت هفتگی یا ماهیانه) و محور عمودی هم باید به دستاوردها و اهداف اختصاص داده شوند. پیاده سازی زمانبندی به این صورت، میتواند به خود شما هم کمک کند تا از دستاوردهای پروژه خود در ماههای اولیه و نحوه پیش برد آن آگاهی کامل داشته باشید. سعی کنید که همراه با همین زمانبندی حرکت کنید.
- Business plan financing model
اگر قادر به پرداخت کل هزینهها و سرمایههای مورد نیاز برای کسب و کارتان هستید، نیازی به ارائه بودجههای کمکی ندارید. اما در صورتی که قصد دارید برای تامین سرمایه خود از وام یا کمکهای مالی دیگری استفاده کنید، باید شرح مفصل و کاملی از مدل تامین مالی پروژه خود ارائه کنید. در این صورت، باید نشان دهید که چه بودجههایی و با چه شرایطی دریافت خواهید کرد. عده بسیار زیادی از مردم قادر به ارائه و نمایش منبع تامین مالی پروژه خود نیستند. در چنین شرایطی، توصیه میشود که از مشاوره و کمک افرادی که در تهیه بیزینس پلن مهارت دارند، استفاده کنید. نکته قابل توجه دیگری که در این بخش وجود دارد، این است که بسته به پیچیدگی نحوه تامین مالی پروژه خود، ۱ تا ۴ صفحه از بیزینس پلن آن را به این بخش اختصاص دهید.
نکته: بیزینس پلنها دارای بخشهای بسیار زیاد دیگری هم هستند که ممکن است در هر کسب و کار متفاوت باشند و یا اصلا نیازی به آنها نباشد. بنابراین، برای به دست آوردن یک ایده کلی از یک بیزینس پلن خوب، میتوانید به نمونههایی که در انتهای این مطلب تهیه شده، مراجعه کنید.
بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ
هر نوعی از طرح تجاری، باید مختص همان شیوهی مهاجرتی تهیه شود. بنابراین، بیزینس پلنهایی که برای مهاجرت از طریق راه اندازی استارت آپ تهیه و تنظیم میشوند، با بیزینس پلنهایی که شخص متقاضی از طریق کار آفرینی مهاجرت کرده، متفاوت هستند. البته، باز هم کلیت کار همان است و تفاوت اساسی بزرگی بین این دو شیوه وجود ندارد. زیرا در نهایت، هر دوی آنها باید به یک سری اهداف معین دست پیدا کنند و یک سری موضوعات مشترک را روشن کنند.
هر نوعی از استارت آپ یک برنامهای برای کارآفرینان مهاجر به شمار میرود که مهارت و پتانسیلهای لازم برای راه اندازی یک شرکت نوآور و خلاق را دارد و موجب اشتغال زایی میشود و همچنین، میتواند با مهارتهای جهانی هم رقابت داشته باشد. در صورتی که حمایت و پشتیبانی یک سازمان مشخص پشت کسب و کار شما قرار داشته باشد، ممکن است واجد شرایط مهاجرت به کانادا تشخیص داده شوید. علاوه بر این، باید توجه داشته باشید که سازمانهای سرمایه گذاری مختلف، نیازمندیهای مختلفی هم دارند. اما یک وجه اشتراک مهمی که بین همه آنها وجود دارد، این است که از شما درخواست ارائه یک بیزینس پلن میکنند. اگر سازمانی از ایده استارت آپ شما حمایت کند، شما یک نامه پشتیبانی دریافت خواهید کرد. این نامهی پشتیبانی، مهمترین و اصلیترین بخش در ویزای استارت آپ شما خواهد بود.
به طور کلی، در بیزینس پلنی که برای یک کسب و کار استارت آپی تهیه شده، نیازی به توضیح طولانی و مفصل در مورد منبع تامین سرمایه و محل تغذیه آن نیست. فقط باید به صورت مختصر و مفید اشاره کرد که این تامین سرمایه از چه محلی قرار است انجام شود و چه شرکت یا موسسهای این کار را انجام خواهد داد. بنابراین، در کسب و کارهای استارت آپی، موضوعات علمی و دستاوردهایی که قرار است به ارمغان بیاورد، اهمیت بسیار بیشتری از منابع تامین مالی دارند. به طور کلی، یک سری از ویژگیهای عمومی یک بیزینس پلن استارت آپی باید شامل موارد زیر باشد:
- روشن بودن منابع تامین مالی
- گروههای سرمایه گذار مورد نظر
- ایدهها، اهداف و دستاوردهای علمی مورد نظر
پادکست بشنوید!
رادیو تراست
موضوع: ویزای استارتاپ کانادا
بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا از طریق کار آفرینی
هر PNP (برنامه گزینش استانی) نوعی از جریان کارآفرینی ارائه میکند و با توجه به این موضوع، برخی از ویژگیها و المانهایی که در هر بیزینس پلنِ مرتبط با کار آفرینی وجود دارد نیز بسته به نیازهای اقتصادی هر استان با یکدیگر تفاوت پیدا میکنند. اما به طور کلی، برخی از ویژگیهای بیزینس پلنهای کار آفرینی ممکن است با یکدیگر مشابه باشند. در ادامه میتوانید از برخی ویژگیهای مشترک آنها در کسب کارهای کار آفرینی اطلاع پیدا کنید.
- یک بیزینس پلن که برای کسب و کارهای کار آفرینی تهیه شده، باید قابلیت انتقال پذیریِ مهارتها و همینطور مزیتهای اقتصادی که میتواند برای یک استان داشته باشد را به طور واضح مشخص کند و نشان دهد که در اهداف تجاری آن چه تاثیراتی خواهد گذاشت.
- شما باید نشان دهید که در استانی که قصد دارید کسب و کار خود را راه اندازی کنید، زندگی خواهید کرد و فقط در همان جا اقامت خواهید داشت.
- باید ثابت کنید که هر روز حضور خواهید داشت و شخصا کسب و کارتان را اداره خواهید کرد.
- باید ثابت کنید که توانایی مدیریت و اداره کسب و کارتان را خواهید داشت.
- باید تجربه قابل استناد و واقعی در مدیریت یا مالکیت یک کسب و کار داشته باشید.
- باید ثابت کنید که میتوانید در بازه زمانی معین، مبلغ اولیه سرمایه گذاری خود را تهیه و تامین کنید.
- کسب و کار شما باید موقعیتهای کاری و استخدام برای شهروندان کانادایی را فراهم کند.
درباره سرمایه گذاری در کانادا بیشتر بدانید.
نمونه بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا
هر بیزینس پلن باید به یک سری سوالات کلیدی و مهم پاسخ دهد. کلیدیترین سوالاتی که در یک بیزینس پلن خوب و کامل باید پاسخ داده شوند، شامل موارد زیر میشوند.
- بیزینس پلن شما دارای چند چپتر با چه سر فصلهایی است؟
- طول هر یک از این چپترها دقیقا چقدر است و چه موضوعاتی را پوشش میدهند؟
- چه اطلاعاتی در بیزینس پلن شما وجود داد؟
به طور کلی، هر بیزینس پلن برای این که شانس زیادی برای پذیرش داشته باشد، باید به این سوالات پاسخ دهد. اما در صورتی که برای تهیه بیزینس پلن خود نیاز به کمک دارید و یا در انجام یکی از چپترهای آن دچار مشکل شدهاید، کارشناسان و متخصصین مهاجرت ما در تراست به شما کمک میکنند تا یک بیزینس پلن خوب و کامل تهیه کنید. همچنین، شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سایر مسیرهای مهاجرتی و همینطور برخورداری از تجربیات سایر افراد موفقی که از روشهای مختلف به کانادا مهاجرت کردهاند، از طریق این لینک وارد کانال تلگرام تراست شوید و یا صفحه اینستاگرام تراست را دنبال کنید. در ادامه از شما دعوت میکنیم که برخی از نمونههای بیزینس پلن برای مهاجرت به استانهای مختلف کانادا از طریق کسب و کارهای مختلف را مشاهده کنید.
نکته: نمونههای زیر، فقط برای کسب یک آشنایی با کلیت بیزینس پلن هستند و قابل تعمیم یا کپی برداری نیستند. زیرا هر بیزینس پلن باید محتوای منحصر به فرد خودش را داشته باشد و تنها از یک نمونه نمیتوان برای شرکتها یا افراد مختلف استفاده کرد.
- نمونه بیزینس پلن برای مشاغل مشاور املاک
- نمونه بیزینسل پلن برای راه اندازی و مدیریت رستوران
- نمونه بیزینسل پلن برای مشاغل مرتبط با محصولات آرایشی
- نمونه بیزینس پلن برای نمایندگی خودرو
- نمونه بیزینس پلن استارت آپ در زمینه تحقیقات زیست پزشکی
علاوه بر نمونههایی که در قسمت بالا فراهم شده است، میتوانید با مراجعه به این لینک تعداد بسیار زیادی از نمونههای دیگر بیزینس پلن در زمینههای کسب و کارهای دیگر را نیز مشاهده کنید.
خدمات موسسه تراست برای مهاجرت
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شرایط خود را بسنجید!
نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!
سوالات متداول
شما باید برای تهیه یک بیزینس پلن کامل و خوب همه چیز را به طور واضح توضیح دهید و بدون اضافه گویی، هر بخش را با جزئیات کامل شرح دهید. یک بیزینس پلن خوب باید در همان ابتدا روشن کند که حاوی چه محتوایی است و چه اطلاعاتی در اختیار خواننده خود قرار میدهد.
برخی از افراد از بیزینس پلنهای آمادهای که در گذشته برای کسب و کارهای دیگر استفاده شده است، برای تجارت خود استفاده میکنند. درخواست پذیرش این دسته از افراد که از بیزینس پلنهای آماده استفاده میکنند، بلااستثناء رد میشود. هر بیزینسل پلن باید محتوای خاص خودش را داشته باشد و به صورت سفارشی تهیه شده باشد.
مهمترین اهداف از تهیه و تنظیم بیزینس پلن شامل این موارد میشوند: ۱. یک استراتژی موثر برای رشد کسب و کار ارائه کند ۲. نیازهای مالی آینده کسب و کار را مشخص کند ۳. سرمایه گذار جذب کند
تحقیقات نشان داده است که موفقترین کارآفرینان در کانادا کسانی بودهاند که پس از تصمیم گیری برای راه اندازی یک کسب و کار، بین ۶ تا ۱۲ ماه برای تهیه بیزینس پلنهای خود وقت صرف کردهاند.
در صورتی که اطلاعات کافی در مورد کسب و کارتان در اختیارش قرار دهید، بله. اما بهترین پیشنهاد این است که اگر یک نویسنده خوب هستید، خودتان این کار را انجام دهید و یا حداقل یک مشاور یا راهنما استخدام کنید تا به شما راهنمایی و مشاوره بدهد. اما نوشتن اغلب آن را خودتان انجام دهید.
با سلام من یک پروپوزال تحقیقاتی دارم که امکان صنعتی سازی آن برای مصارف پزشکی و بالاخص مداوای سرطان مفید است.منتها اشکال کار دراینجاست که در بخش صنعتی و تجهیزات اطلاع نخصصی ندارم.آیا امکان دارد این را به عنوان بزینس پلان از من قبول کنند؟
در صورتی که طرح شما برای کشور کانادا بتواند اصطلاحا significat benefit داشته باشد. امکان پذیرش آن وجود دارد. منتها بایستی اصول نگارش بیزنس پلن رعایت شود و همچنین فواید طرح به صورت شفاف و قانع کننده مشخص شود برای اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم وقت مشاوره با وکیل ارشد موسسه تراست رزرو نمایید..