توضیح آزمون آیلتس برای مهاجرت
آزمون آیلتس آزمونی تقریباً سه ساعته جهت ارزیابی مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی است که مخصوص دانشجویان غیر انگلیسی زبان میباشد.
شرط لازم (و البته نه کافی) قبولی دانشجویان در دانشگاه های انگلیسی زبان، داشتن حداقل نمره آزمون، که توسط دانشگاه مقصد مشخص میشود، میباشد(معمولا 6.5)؛ لذا، شرکت در این آزمون برای دانشجویانی که قصدشان اپلای برای دانشگاه های انگلیسی زبان است، الزامی است. امتحان آیلتس دو نوع کاغذی و اینترنتی دارد که تقریباً اکثر دانشجویان امروزه در نوع کاغذی آن شرکت میکنند.
امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بینالمللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی میکند و چهار تواناdی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار میدهد.
بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت میشناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است.
این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میگردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ میباشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه میگردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه نیز درج میشود.
کتاب راهنمای آزمون آیلتس
ببینید و بشنوید!
ویدیو گفتگو با سپیده ؛ مدرس آیلتس با 13 سال سابقه تدریس
پادکست گفتگو با سپیده ؛ مدرس آیلتس با 13 سال سابقه تدریس
رادیو تراست
موضوع: آزمون آیلتس (قسمت یک)
رادیو تراست
موضوع: آزمون آیلتس (قسمت دو)
بخش های آزمون آیلتس برای مهاجرت
همانطور که پیش از این گفتیم، این آزمون (به ترتیب) چهار مهارت خواندن، شنیدن، حرف زدن و نوشتن به زبان انگلیسی را مورد ارزیابی قرار میدهد:
مهارت | تعداد سوالات | زمان (دقیقه) |
لیسنینگ | 40 | 30 |
ریدینگ | 40 | 60 |
اسپیکینگ | 3 تسک | 11-15 |
رایتینگ | 2 تسک | 60 |
جزئیات هر بخش، به ترتیب در زیر آورده شده است.
لیسنینگ
این بخش از آزمون شامل چهار بخش است.
مشخصات هر بخش در قسمت لیسینینگ
نوع صحبت | تعداد سوالات |
دیالوگ دو نفر_اجتماعی | 10 |
دیالوگ دو نفر_اجتماعی | 10 |
موضوعات دانشگاهی | 10 |
موضوعات دانشگاهی | 10 |
در این بخش، همزمان که فایل صوتی در حال پخش است شما باید به سوالات پاسخ دهید و در نهایت میتوانید به سوالات برگردید و تمامی سوالات را پاسخ دهید.
در قسمت ارائه درس، مفهوم مورد بررسی علمی، تاریخی و … در قسمت مکالمه دو نفره، معمولاً بحث بین یکی از دانشجویان با مسئولی از دانشگاه، استاد وی، دوست هم دانشگاهیش و… حول مسائل درسی، دانشگاهی، سرویس رسانی در امور دانشگاهی و غیره میباشد.
ریدینگ
دومین بخش آزمون، بخش ریدینگ است که در آن ، سه متن آورده میشود که هریک به طور میانگین شامل 14 سوال که به صورت تستی و چندگزینه ای خواهند بود. پس میتوان گفت که به طور معمول، زمان اختصاص داده شده به هر متن باید 20 دقیقه باشد.
این بخش نمره منفی نداشته؛ لذا، هیچگاه کسی سوالی از این قسمت را بی پاسخ نمیگذارد! متن های آورده شده عموماً دارای موضوعات علمی (انقراض دایناسورها، نحوه زندگی گونهای خاص از پرندگان، ویژگی های نوعی از گیاهان و…) تاریخی (چگونگی ماندگار شدن بعضی از نقاشی های درون غارها، چگونگی پیدایش برخی از خط های منسوخ شده)، هنری (ویژگی سبک خاصی از موسیقی، ویژگی نقاشی های معروف در دوران رنسانس و …) و یا موضوعاتی از این قبیل میباشند.
اسپیکینگ
بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه ی رودررو با مصاحبه کننده ی رسمی آیلتس است که در روزی به غیر از روز امتحان اصلی برگزار می شود.
مدت آزمون: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه
این قسمت از امتحان شامل سه بخش است:
- در اولین بخش امتحان متقاضی میبایست به سوالاتی عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق خود پاسخ دهد.
- بخش دوم در این بخش موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب میشود و شما یک دقیقه فرصت خواهید داشت تا درباره این موضوع فکر کرده و نتبرداری کنید و دو دقیقه درباره آن صحبت کنید و سپس به یک یا دو سوال دربارهی آن پاسخ دهید و این موضوع اهمیت دارد که در دو دقیقه صحبت خود پاسخگوی این سوالات باشید.
- در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس شما میبایست به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده مکالمهای را برقرار کنید. شخص در مورد موضوعی از شما سوالاتی را میپرسد که شما باید به او پاسخگو باشید.
رایتینگ
در بخش پایانی آزمون، دو سوال مطرح میشوند که مهارت نوشتار به زبان انگلیسی را مورد ارزیابی قرار میدهند. این بخش، به شرح زیر است:
در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. متن شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشایی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید. عموماً در تسک 1 آکادمیک مباحث زیر مورد بحث قرار میگیرد:
- Bar chart
- Pie chart
- Line graph
- Table Diagram
- Flow chart
- Map
- Process
- Multiple charts
در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر متنی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
تسک دو در آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس تقریبا مشابه بوده ولی مهمترین تفاوت قابل توجه موضوعاتی است که در سوال ها از آنها استفاده میشود. در آزمون آکادمیک موضوعات تخصصی تر بوده و نیاز به لغات آکادمیک بیشتر جهت پاسخگویی دارند. قالب نوع سوالات تسک دوم شامل موارد زیر می باشد:
- Advantage/disadvantage
- Agree/disagree
- Discussion
- Cause and effect
- Problem and solution
- Two-part question
منابع آزمون آیلتس برای مهاجرت
منابعی که در ادامه مطرح میشوند برای آمادگی هر چه بیشتر دانشجویان است. تعداد منابع موجود برای آزمون آیلتس (و دیگر آزمون های مشابه) بسیار زیاد بوده و طبیعتاً یک شخص نمیتواند همه آنها را با هم بخواند؛ لذا، بحث تصمیمگیری و انتخاب از بین گزینههای موجود است.
ما در اینجا سعی کردهایم منابعی را در دسترس قرار دهیم که بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند (بیشتر این منابع هم به صورت لینک در کانالهای تلگرامی میباشند). طبیعی است که خواندن این منابع لزوماً منجر به نتیجه بهتر نمیشود و هم چنین منابع معتبر دیگری نیز ممکن است خارج از این لیست باشد.
در این مقاله، برخی از منابع کارآمد برای آزمون آورده شده است. اکثر این کتاب ها و منابع در اپلیکیشن ممرایز در دسترس است. اپلیکیشن ممرایز که سایت آن هم موجود است بدین صورت است که کورس های بسیار زیادی برای یادگیری زبانهای مختلف (از جمله انگلیسی) را دارا میباشد و شما میتوانید هر کورسی را که به آن علاقهمندید در صفحه شخصی خود ذخیره کنید و آن را مطالعه کنید.
روش مطالعه هم اینگونه است که هر روز تعداد مشخصی لغت را با ارائه مثال و معنی انگلیسی یا فارسی آن واژه (که بستگی به چگونگی تعریف شدن کورس موردنظر در این سایت دارد) فرا میگیرید.
منابع لغت آزمون آیلتس
- 1212 Words (Memrise)
- 504 Essential Words
- 400 Zhan Vocabularies
- Magoosh TOEFL Vocabulary Flashcards (Android and iOS)
- Cambridge Vocabulary for IELTS
- Oxford Word Skills
- اپلیکیشنهای موبایل مانند “IELTS Vocabulary Builder”، “Magoosh IELTS Vocabulary Flashcards” و “IELTS Word Power” نیز میتوانند برای تمرین و تقویت دایره لغات آیلتس مفید باشند.
منابع گرامر آزمون آیلتس
منابع بخش ریدینگ آزمون آیلتس
- Official Cambridge Guide to IELTS
- Zhenti Reading
- کتاب “Barron’s IELTS Superpack”
منابع بخش لیسنینگ آزمون آیلتس
- TED
- IELTS LISTENING ULTIMATE
- 6 MINUTE ENGLISH BBC
- کتاب “IELTS Trainer: Practice Tests with Answers and Audio CDs”
منابع بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس
- NoteFull Videos
- Ielts speaking for success
- Actual speaking
- SUPERCRACK IELTS SPEAKING
- کتاب “IELTS Speaking Actual Tests”
منابع بخش رایتینگ آزمون آیلتس
- NoteFull Videos
- Magoosh Videos
- SUPERCRACK IELTS WRITING
- Barron’s Writing for IELTS
- IELTS ADVANTAGES FOR WRITING
منابع آزمون کامل آیلتس
- Cambridge IELTS
- Barron’s IELTS Superpack
- The Official Cambridge Guide to IELTS
آزمون های آزمایشی آیلتس برای مهاجرت
آزمون های آزمایشی آیلتس در مراکز مختلفی مانند عصر دین و دانش، تهران آیلتس و … برگزار میگردد. اطلاعات جامع تر راجع به این آزمون ها را میتوان با سرچ در گوگل به راحتی یافت.
شرکت در این آزمون ها الزامی نبوده، ولی به عنوان آزمونی جهت کاهش استرس آزمون اصلی میتواند مفید باشد. همچنین، همانطور که پیش از این اشاره شد، کتاب کمبریج آیلتس بهترین و نزدیکترین سوالات را به امتحان اصلی دارد.
در هر یک این کتاب ها چندین آزمون کامل آورده شدهاند که میتوانند کارآمد واقع شوند چرا که سوالات واقعی آزمون میباشند.
گام به گام ثبت نام آزمون آیلتس برای مهاجرت
برای ثبت نام آزمون ایلتس باید به سایت مراکز مجاز آزمون ایلتس مانند عصر دین و دانش، تهران آیلتس، ایرسافام، آفرینش و… مراجعه و ثبت نام کنید.
آزمون آیلتس و نحوه برگزاری
در همان ابتدا، به یاد داشته باشید که هنگام مراجعه به مکان آزمون پاسپورت و کارت ملی خود را به همراه داشته باشید. در ابتدا، پس از تطبیق دادن اطلاعات ثبت نامی شما با هویتتان، عکسی از شما گرفته میشود. سپس، باید تعهدنامهای که بیان میکند که هیچگونه تقلبی در این آزمون نخواهید کرد را امضا کنید.
در آزمون، به آب (و در بعضی از مراکز، به قند!) دسترسی دارید. همچنین، با خود مداد و پاک کن ببرید.
شروع آزمون، همانطور که پیش تر ذکر شد، با بخش لیسنینگ خواهد بود. سپس، بخش ریدینگ و بعد از آن رایتینگ. باید توجه داشت درصورتی که اگر بخشی از امتحان را زودتر از زمان معین شده تمام کنید، نمیتوانید به مرحله بعد بروید.
نمره دهی آیلتس برای مهاجرت و کارنامه
سیستم سنجش نمرات در آزمون آیلتس در بازهای از ۰ تا ۹ است، در آزمون آیلتس واژهای به نام (نمرهی قبولی) تعریف نشده است و نمرهی کسب شده توسط شما گواهی است بر میزان دانش زبانی شما. همین نمرهی شما دلیلی بر قبولی و یا مردودی شما نیست اما با توجه به انتظارات شما از نمره مورد نظرتان این نمرات ارزشگذاری خواهند شد.
به طور کلی با توجه به همین ارزشگذاری نمره ی ۵ نمره ضعیف و نمره 6.5 به بالا نمرهی خوب تلقی می شود.
در آزمون آیلتس، میانگین ۴ مهارت به عنوان overall band score در نظر گرفته می شود و اگر شما به عنوان مثال در۲ مهارت نمره ۷ و در ۲ مهارت دیگر نمره ۶ کسب کنید، نمره میانگین شما ۶.۵ خواهد بود. این نمره برای پذیرش در اکثر دانشگاه های دنیا در سطح ارشد و دکترا کفایت می کند. به شرط اینکه شما در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کرده باشید.
آیلتس آکادمیک یا آیلتس جنرال؟
آیلتس آکادمیک یا آیلتس جنرال؟
نکات اضافی و پیشنهاد درباره آزمون آیلتس برای مهاجرت
- نتایج آزمون تا 2 سال اعتبار دارد.
- ریپورت های آیلتس کاملا رایگان می باشد و باتوجه به سنتری که در آن امتحان دادید، طریقه ی ریپورت متفاوت است.
- برای لغو آزمون یا جابه جا کردن آن تا 36 روز قبل از آزمون فرصت دارید. پس از لغو آزمون، بازگشت پول (Refund) تحت شرایط زیر انجام میشود:
- نهایتاً 25 درصد از هزینه آزمون به شما بازگردانده میشود.
- خیلی مهم: در زمان حضور در آزمون حتما “کارت ملی” و “پاسپورت” برای احراز هویت داشته باشید. “شناسنامه” برای احراز هویت قابل قبول نیست.
کانال ها و منابع مفید آزمون آیلتس
بخش | منابع |
نمونه رایتینگ، منابع و تجربه آزمون | https://t.me/IELTSSuperPack https://t.me/IELTSFasTrack https://t.me/PARGARIELTS |
پرسیدن سوالات و رفع مشکل | https://t.me/IELTS_Super_Pack_Groupa https://t.me/joinchat/lGt8TL5jhM84M2Fk |
بخش | منابع |
آموزش تکنیک های آزمون ایلتس | Fastrack Education IELTSLiz789 Adam’s English Lessons |
لیستی از منابع مفید به صورت خلاصه شده
بخش | منابع |
لغت | 1212 Words (Memrise) |
لغت | 504 Essential Words |
لغت | 400 Must-Have Words for the TOEFL |
لغت | 400 Zhan Vocabularies |
لغت | Oxford Word Skills |
لغت | Cambridge Vocabulary for IELTS |
گرامر | Magoosh Grammer |
گرامر | Betty Azar |
ریدینگ | NoteFull Videos |
ریدینگ | Official Cambridge Guide to IELTS |
ریدینگ | https://www.the-scientist.com/ |
ریدینگ | Zhenti Reading |
لیسینینگ | 6 MINUTE ENGLISH BBC |
لیسینینگ | IELTS LISTENING ULTIMATE |
لیسینینگ | TED |
اسپیکینگ | ROSE IELTS ACADEMY |
اسپیکینگ | IELTS speaking for success |
رایتینگ | Barron’s Writing for IELTS IELTS ADVANTAGES FOR WRITING |
ببینید و بشنوید!
ویدیو گفتگو با محمدرضا رخ فروز دانشجوی دکترای دانشگاه UBC کانادا
پادکست گفتگو با محمدرضا رخ فروز دانشجوی دکترای دانشگاه UBC کانادا
رادیو تراست
موضوع: مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا
معرفی دانشگاههای کانادا
- ددلاین اپلای
- حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
- میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
معرفی کالجهای کانادا
- ددلاین اپلای
- حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
- میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
همراه شما در تمام مراحل!
تراست بسیار مفتخر است که کارشناسان مجربی را در تیم خود دارد که در تمامی مراحل مهاجرت همراه شما هستند. همین حالا میتوانید وقت مشاوره آنلاین یا تلفنی رزرو کنید.
سوالات متداول
بله؛ آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا از جمله ایران برگزار میگردد. شما می توانید با یک سرچ ساده در گوگل با عنوان “آزمون آیلتس در ایران” موسساتی که شرایط و مجوز برگزاری این آزمون را دارند، بیابید.
برای اینکه حداقل نمره مربوط به مدرک زبان در سیستم اکسپرس انتری را به دست بیاورید، باید حداقل آیلتس ۶ داشته باشید. طبیعتا هرچقدر نمره بیشتری داشته باشید، امتیاز بیشتری هم از این فاکتور به دست خواهید آورد.
این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می کند و چهار توانایی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می دهد. بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می شناسند و همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این آزمون به مدت 2 سال اعتبار دارد.
بله؛ شرط لازم (و البته نه کافی) قبولی دانشجویان در دانشگاه های انگلیسی زبان، داشتن حداقل نمره آزمون، که توسط دانشگاه مقصد مشخص می شود، می باشد(معمولا ۶.۵)؛ لذا، شرکت در این آزمون برای دانشجویانی که قصدشان اپلای برای دانشگاه های انگلیسی زبان است، الزامی است. امتحان آیلتس دو نوع کاغذی و اینترنتی دارد که تقریباً اکثر دانشجویان امروزه در نوع کاغذی آن شرکت می کنند. اگرچه آزمون های دیگری نیز برای اپلای دانشگاه های انگلیسی زبان وجود دارد، اما آزمون آیلتس با توجه به نوع سنجش آن امروزه متداول تر شده است و مورد قبول بسیاری از کشورهای سراسر دنیا قرار گرفته است.
هزینه آزمون آیلتس در حال حاضر بین 245 تا 255 دلار است که با توجه به قیمت ارز متفاوت خواهد بود. برای آپدیت دقیق تر می توانید به سایت رسمی آیلتس مراجعه کنید.
همانطور که پیش از این گفتیم، این آزمون (به ترتیب) چهار مهارت خواندن، شنیدن، حرف زدن و نوشتن به زبان انگلیسی را مورد ارزیابی قرار می دهد که تعداد سوالات و مدت زمان هر بخش در زیر آمده است:
لیسنینگ: ۴۰ سوال، ۳۰ دقیقه
ریدینگ: ۴۰ سوال، ۶۰ دقیقه
اسپیکینگ: ۳ تسک،۱۱-۱۵ دقیقه
رایتینگ: ۲ تسک، ۶۰ دقیقه
سیستم سنجش نمرات در آزمون آیلتس در بازه ای از ۰ تا ۹ است، در آزمون آیلتس واژه ای به نام “نمره ی قبولی” تعریف نشده است و نمره ی کسب شده گواهی بر میزان دانش زبانی شما است.
به طور کلی با توجه به همین ارزشگذاری نمره ی ۵ نمره ضعیف و نمره ۶.۵ به بالا نمره ی خوب تلقی می شود. در آزمون آیلتس، میانگین ۴ مهارت به عنوان overall band score در نظر گرفته می شود و اگر شما به عنوان مثال در۲ مهارت نمره ۷ و در ۲ مهارت دیگر نمره ۶ کسب کنید، نمره میانگین شما ۶.۵ خواهد بود. این نمره برای پذیرش در اکثر دانشگاه های دنیا در سطح ارشد و دکترا کفایت می کند. به شرط اینکه شما در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کرده باشید.
TED
IELTS LISTENING ULTIMATE
6 MINUTE ENGLISH BBC
NoteFull Videos
Ielts speaking for success
Actual speaking
SUPERCRACK IELTS SPEAKING
NoteFull Videos
Magoosh Videos
SUPERCRACK IELTS WRITING
Barron’s Writing for IELTS
IELTS ADVANTAGES FOR WRITING
Official Cambridge Guide to IELTS
Zhenti Reading
من آیلتس آکادمیک ۶ دارم ولی تصمیم گرفتم از طریق جاب افر اقدام به مهاجرت کنم. لازمه که حتما مجددا آیلتس جنرال رو امتحان بدم؟
با سلام. بله؛ برای مهاجرت کاری نیاز به آیلتس جنرال می باشد.