کاورلتر

کاورلتر
رزرو وقت مشاوره

هنگامی که شرایط پیدا کردن کار در خارج از کشور، درخواست پذیرش به یک دانشگاه خارجی و یا درخواست ویزای کانادا را می‌خوانید، احتمالاً به مرحله‌ای به نام نوشتن کاور لتر برمی‌خورید. نوشتن یک کاورلتر خوب در شانس شما برای به دست آوردن تقاضای خود تاثیر زیادی دارد. نوشتن کاورلتر، مهارت و تکنیک خاص خود را می‌خواهد. از این نامه در تمامی امور خارج از کشور استفاده می‌شود؛ مانند نوشتن کاورلتر برای ویزای دانشجویی کانادا، نوشتن کاورلتر برای پیدا کردن یک شغل در شرکت‌های خارجی و نوشتن کاورلتر برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور.

از آن جا که برای تحصیل و کار در خارج از کشور و یا در شرکت‌های داخلی خارجی، همیشه به کاورلتر نیاز دارید بهتر است با ما در ادامه مطلب همراه باشید. در ادامه، ما انواع کاورلتر را به شما معرفی می‌کنیم و طریقه نوشتن آن را به شما آموزش می‌دهیم. فراموش نکنید که کاورلتر به صورت کلی نامه‌ای است که انگیزه شما برای علاقمندی به یک موقعیت تحصیلی یا کاری را ذکر می‌کند. به همین دلیل با وجود این که کاور لتر انواع مختلفی دارد، تکنیک نوشتن این نامه در بیشتر موارد مشابه یکدیگر است.

ممکن است در شرایط مساوی با یک نفر دیگر برای گرفتن یک موقعیت شغلی یا تحصیل در یک دانشگاه ترازبالای کانادایی، کسی موفق شود که کاورلتر بهتری نوشته است. به همین دلیل باید به یاد داشته باشید که کاورلتر یا انگیزه نامه، صرفاً نامه‌ای نیست که هرکسی بتواند آن را بنویسد. نوشتن کاورلتر نیازمند ذکاوت و تجربه است. به‌علاوه کسی که کاورلتر را می‌نویسد باید به پیچیدگی‌های زبان مسلط باشد و بتواند متنی نگارش کند که کارفرما یا مسئولان دانشگاه را تحت تأثیر قرار دهد. اگر دوست دارید یک کاورلتر بی‌نقص بنویسید که امکان رد کردن آن وجود نداشته باشد، بهتر است به یک وکیل معتبر یا مشاور مراجعه کنید. شما می‌توانید در هرکجای ایران یا جهان که هستید از طریق تلفن‌های ما و یا دفاتر تهران، کاشان، ونکوور و ریچموند، با موسسه مهاجرتی تراست در ارتباط باشید. ما به‌عنوان نماینده رسمی چندین دانشگاه و موسسه آموزشی کانادایی، با اطلاعات به‌روز از تمامی فرم‌ها و نامه‌نگاری‌های علمی، می‌توانیم شما را در نوشتن یک کاورلتر ایده‌آل همراهی کنیم. اگر دوست دارید که بدانید کاورلتر یا انگیزه نامه چیست و چگونه باید تنظیم شود، با ادامه این مطلب همراه باشید.

بیشتر بخوانید: تحصیل در کانادا و مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

کاورلتر چیست

کاورلتر، مقدمه‌ای برای رزومه شماست و شما آن را قبل از رزومه یا به همراه آن می‌فرستید. سفارت کشورها برای صدور ویزا، دانشگاه‌های خارجی و کارفرمایان بین‌المللی کسانی هستند که از شما کاورلتر می‌خواهند، هرچند برای کارهایی مثل شرکت در یک سمینار یا کار داوطلبانه هم می‌بایست کاورلتر بنویسید. به این نامه، انگیزه نامه و یا نامه انگیزه هم گفته می‌شود. کاورلتر ازآن‌جهت اهمیت دارد که اولین تأثیر را روی مسئول پرونده شما می‌گذارد. چه به دنبال استخدام شدن باشید و چه به دنبال گرفتن پذیرش دانشگاه، شما با این نامه خود را به فردی که مسئول انتخاب کردن افراد است معرفی می‌کنید. اصولاً مسئول پرونده شما ابتدا انگیزه نامه را مطالعه می‌کند و اگر تحت تأثیر قرار گرفت، رزومه شما را بررسی می‌کند. بسیاری از افرادی که موفق به دریافت پذیرش دانشگاهی یا موقعیت شغلی نمی‌شوند در همان مرحله انگیزه نامه رد شده‌اند.
در کاورلتر شما باید موارد متعددی را ذکر کنید اما مهم‌تر از همه این است که سابقه کاری یا تحصیلی مرتبط خود، توانایی‌ها و مهارت‌های خود، علت علاقه خود به آن موقعیت و مواردی مانند آن‌ را بنویسید. کاور‌لترها خودشان به چند دسته مستقل تقسیم می‌شوند و هرکدام ویژگی‌های خود را دارند.

کاورلتر برای پذیرش دانشگاه‌ های خارجی

برای اینکه وارد یک دانشگاه خارجی شوید، باید درخواست پذیرش خود را به این دانشگاه بفرستید. یکی از شرایط درخواست پذیرش، داشتن کاورلتر یا انگیزه نامه است. بیشتر دانشگاه‌های خارجی به داشتن کاورلتر تأکید می‌کنند. اگر می‌خواهید در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کنید لازم است بدانید که یک کاورلتر دانشگاهی چگونه نوشته می‌شود. در کاورلتری که به دانشگاه می‌دهید می‌بایست به سوابق تحصیلی، سوابق کاری مرتبط و مهم‌تر از همه دلیل علاقه خود به آن رشته و آن دانشگاه خاص را بنویسید. نوشتن این نامه باعث می‌شود که بتوانید خود را بهتر به مسئولان دانشگاه بشناسانید و آن‌ها را قانع کنید که به دنبال اهداف تحصیلی هستید. روش دقیقی برای نوشتن کاورلتر دانشگاهی وجود ندارد، ولی نکاتی عمومی هست که باید در مورد این نوع انگیزه نامه‌ها رعایت کنید.

  • نام و اطلاعات نشانی خود را بنویسید

در بالای کاورلتر خود، نام خود را بنویسید. سپس یک خط پایین‌تر بیایید و آدرس خانه خود را بنویسید. نوشتن شماره تلفن در کاورلتر الزامی نیست. درست یک خط پایین‌تر از نشانی محل زندگی، تاریخ نوشتن نامه را درج کنید. تاریخ باید کامل یعنی با ذکر سال، ماه و روز باشد.

  • نام دانشگاه و مسئول مربوطه را بنویسید

یک خط پایین‌تر از تاریخ باید نام مسئول مربوطه (مسئول پذیرش) را بنویسید، سپس با یک ویرگول نام او را از نام دانشگاه جدا کنید. سپس آدرس دانشگاه را بنویسید.

  • نامه خود را با سلام و ابراز ادب شروع کنید

در نامه‌های فارسی می‌بینیم که اغلب نامه‌نگاری‌های اداری و رسمی با سلام و عرض ادب شروع می‌شود. چنین چیزی در نامه‌های انگلیسی به‌خصوص کاورلترها هم رایج است. این نامه‌ها اصولاً با عبارت “خانم/آقای (نام مسئول مربوطه) عزیز…” آغاز می‌شود. این امر باعث می‌شود که لحن نامه شما از همان ابتدا به یک لحن رسمی اما مؤدبانه تبدیل شود.

  • دلایل خود را توضیح بدهید

نامه خود را با دلیل نوشتن انگیزه نامه شروع کنید. در این بخش حتماً اشاره کنید که به گذراندن چه رشته‌ای در کدام دانشکده علاقه‌مند هستید و درخواست پذیرش خود را حتماً قید کنید. حتماً نام دانشگاه و دانشکده را در این بخش بنویسید و سپس توضیح دهید که چرا این دوره و این دانشگاه را انتخاب کرده‌اید. روی نکات مثبتی تمرکز کنید که دانشگاه مورد انتخاب شما نسبت به سایر دانشگاه‌ها دارد. توضیح بدهید که چرا از میان سایر دانشگاه‌ها این دانشگاه را انتخاب کرده‌اید. حتی می‌توانید دلایل انتخاب کشور مقصد خود را هم در این قسمت ذکر کنید. آیا دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید با اساتید موردعلاقه شما کار می‌کند؟ آیا دانشگاه در رشته شما افتخارآفرینی‌های زیادی کرده است؟ آیا به نحوه تدریس در این دانشگاه علاقه‌مند هستید؟ آیا دانشگاه با صنعتی در ارتباط است که شما دوست دارید پس از پایان تحصیلات در آن کار کنید؟ حتماً به‌تمامی این موارد در بخش دلایل اشاره کنید.

  • اطلاعات تکمیلی را وارد کنید

در دو پاراگراف دیگر سعی کنید به دلایل انتخاب رشته و مسیر تحصیلی خود بپردازید. در این بخش ابتدا باید سابقه آکادمیک، پژوهشی و درسی خود را توضیح بدهید و سپس برنامه‌های خود را در رابطه با آن شرح دهید. شما باید برای مسئول مربوطه ترسیم کنید که دقیقاً چه هدفی از ادامه تحصیل‌دارید و در چه موضوعاتی قادر به انجام پژوهش هستید. خوب است که در این بخش بنویسید دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید چه کمکی به رسیدن شما به هدف‌های درسی و شغلی‌تان می‌کند و این دوره، چقدر بر اهداف و برنامه‌های شما تأثیر دارد. شما باید اظهار کنید که ورود به آن دانشگاه، تحقق رویاهای شما را تضمین می‌کند. توضیح بدهید که در حین تحصیل و پس از پایان تحصیل چه برنامه‌هایی دارید و چگونه می‌توانید به رشد و ارتقاء علم در آن دانشگاه کمک کنید.

  • نتیجه‌گیری کنید

در پاراگراف آخر، چند سطر به نتیجه‌گیری خود اختصاص دهید. دقت کنید که نتیجه‌گیری بخشی است که آخرین تأثیر را روی مسئول پذیرش پرونده شما می‌گذارد بنابراین سعی کنید نتیجه‌گیری قدرتمندی بنویسید. در این بخش علاوه بر نتیجه‌گیری از قسمت‌های گذشته، بنویسید که چه مدارکی در پیوست برای آن‌ها فرستاده‌اید. بهتر است نامه خود را این‌طور پایان دهید که منتظر پاسخ آن‌ها هستید و درصورتی‌که به مدارک و اطلاعات بیشتری نیاز بود، در دسترس خواهید بود. شما در آخرین جمله انگیزه نامه خود، باید از اینکه مسئولین مربوطه برای خواندن کاورلتر شما وقت گذاشته‌اند تشکر کنید. دقت کنید که در سراسر این نامه، ادب و رسمی بودن خود را حفظ کنید.

  • انتهای نامه

در انتهای نامه عبارتی مثل “با احترام ” بنویسید و یک خط زیر آن، نام خود را یادداشت کنید. نامه‌های رسمی انگلیسی به‌این‌ترتیب پایان می‌یابند.

نکات کاورلتر برای گرفتن پذیرش

کاورلتر خود را پس‌ازاین که نوشتید دوباره بخوانید. بهتر است هنگامی‌که قصد تنظیم یک کاورلتر را دارید، با وکیل یا مشاور خود صحبت کنید. مشاور شما با توجه به تجربه و تخصص خود می‌تواند یک کاورلتر حرفه‌ای برای شما تنظیم کرده و شانس شما را برای گرفتن پذیرش دانشگاه بالا ببرد. اگر دوست دارید که یک کاورلتر بی‌نقص داشته باشید می‌توانید از مشاوران ما مشورت بگیرید. شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه تراست سال‌ها به‌عنوان آفیسر اداره مهاجرت کبک و همچنین استاد دانشگاه و عضو هیات علمی کالج اشتون، متخصص پروسه دریافت پذیرش از دانشگاه‌های خارجی است. ایشان و سایر وکلای متخصص تراست می‌توانند به شما در انجام نامه‌نگاری‌های آکادمیک و آموزشی کمک کنند؛ اما نکاتی هست که بهتر است در نوشتن کاورلتر خود برای دریافت پذیرش از دانشگاه رعایت کنید:

حتماً پیش‌ازاین که برای گرفتن پذیرش یک دانشگاه اقدام کنید، آن دانشگاه را از همه نظر موردبررسی قرار دهید. تحصیل در هر دانشگاه، تجربه متفاوتی است و ممکن است با یک انتخاب اشتباه، دوران تحصیل برای شما تبدیل به یک تجربه ناخوشایند شود؛ اما برعکس، با انتخاب یک دانشگاه مناسب شما می‌توانید فرصت‌های شغلی، ارتباطی و آکادمیک فراوانی برای خود ایجاد کنید. حتماً به اینکه دانشگاه موردنظرتان چه سطحی از آموزش را در رشته موردعلاقه شما ارائه می‌کند و کیفیت اساتید آن دقت کنید. برای این کار می‌توانید از موتورهای جست‌وجو و همچنین سایت اصلی دانشگاه کمک بگیرید. خواندن تجربیات دانشجویان و اساتید دیگر از آن دانشگاه هم کمک شایانی به انتخاب شما خواهد کرد.

پس‌ازاین که اطلاعات خود را جمع‌آوری کردید، می‌توانید با دقت بیشتری کاورلتر خود را بنویسید. درصورتی‌که کاملاً به مشخصات و امکانات دانشگاه واقف باشید می‌توانید مسئول پرونده خود را قانع کنید که با تحقیق و اطمینان آن دانشگاه را انتخاب کرده‌اید.

لازم نیست که کاورلتر شما طولانی باشد تا مسئول پرونده را تحت تأثیر قرار دهد. نوشتن کاورلتر طولانی حتی یک پوئن منفی هم محسوب می‌شود. این نامه باید حداکثر یک صفحه آ چهار باشد. سعی کنید که اصلاً بیش از یک صفحه ننویسید. اگر نامه‌تان طولانی شد، بخش‌هایی که قبلاً هم ذکر کرده‌اید را حذف کنید و از تکرار در نامه بپرهیزید. فراموش نکنید که مهم‌ترین نکته این است که بتوانید به دانشگاه اثبات کنید که رشته و دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید، ویژگی منحصربه‌فردی برای شما دارد و به دلایلی که ذکر می‌کنید، تأثیر بسیاری بر آینده شغلی و آموزشی شما خواهد داشت. از ذکر مطالبی که به موضوع اصلی مربوط نیست پرهیز کنید.

با اعتمادبه‌نفس ویژگی‌های مثبت خود را بگویید. در نوشتن کاورلتر لازم نیست که فروتنی به خرج دهید، هیچ‌کس به خاطر اینکه ویژگی‌های برجسته خود را می‌گویید شما را قضاوت نخواهد کرد. بلکه دانشگاه دقیقاً به دنبال این است که توانمندترین دانشجویان را قبول کند. حتماً مهارت‌ها و توانایی‌های خود را در این نامه ذکر کنید، حتی اگر توانایی‌هایی است که برای یک‌رشته خاص مدنظر نیست. به‌طور مثال اگر به سه زبان مسلط هستید و برای رشته مهندسی درخواست پذیرش می‌دهید، حتماً تسلط خود به سه زبان را ذکر کنید. دانشگاه‌ها ترجیح می‌دهند دانشجویانی را بپذیرند که با سایرین تفاوت دارند.

کاورلتر خود را بخوانید و تمام ایرادهای دستوری و نوشتاری آن را اصلاح کنید. مهم است که کاورلتر شما بدون اشکال باشد پس ایرادی ندارد که از افراد متخصص بخواهید این نامه را برای شما بخوانند و اصلاح کنند. اگر به‌اندازه کافی برای نوشتن یک متن کاملاً صحیح به زبان موردنظر مسلط نیستید، از افرادی که تسلط کامل به این زبان‌ها را دارند کمک بگیرید. فراموش نکنید که هرچه متن کاورلتر شما حرفه‌ای‌تر باشد، تسلط شما به زبان برای مسئولان واضح‌تر می‌شود. توانایی نوشتن شما حتماً در این نامه مدنظر قرار می‌گیرد؛ بنابراین داشتن غلط املایی یا دستور زبانی، تأثیری منفی بر تصمیم‌گیرندگان پرونده شما می‌گذارد.

همچنین بخوانید: چگونه اپلای کنیم و پذیرش تحصیلی کانادا

کاورلتر برای استخدام و موقعیت شغلی

کاورلتر شغلی بیشتر بر روی تجربیات مربوط به موقعیت شغلی تمرکز دارد. در این کاورلتر شما به کارفرمای خارجی نشان می‌دهید که چه توانمندی‌هایی در کارهای قبلی خود کسب کرده‌اید و یا تحصیلات مربوط شما چطور به پیشرفت در این شغل کمک خواهد کرد. به لحاظ شکلی، کاورلتر برای استخدام دقیقاً مانند کاورلتر برای گرفتن پذیرش دانشگاه نوشته می‌شود. در ابتدا شما با نام، نشانی، تاریخ، سلام و ابراز احترام شروع می‌کنید. این کاورلتر هم حداکثر می‌بایست یک صفحه باشد و در چهار پاراگراف تنظیم‌شده باشد.

نکات کاورلتر برای استخدام

پس‌ازاین که در پاراگراف اول، دقیقاً مشخص کردید که به چه دلیلی این نامه را می‌نویسید و برای همکاری در کدام موقعیت شغلی شرکت اعلام آمادگی می‌کنید، با پاراگراف بعدی بروید. در این پاراگراف، سابقه‌های کاری قبلی خود را شرح دهید. توضیح دهید که در هر سابقه، چه عنوانی داشتید، شرح وظایف شما چه بود و دقیقاً چه چیزهایی در آن شغل، به شغل جدید شما ارتباط دارد. شما باید تنها سوابق شغلی را ذکر کنید که به شغل جدید شما مربوط باشد و یا در آن مهارتی یاد گرفته باشید که برای این موقعیت شغلی، لازم است. برای اینکه این پاراگراف را به‌خوبی بنویسید، به “شرح وظایف ” در فرم فراخوان استخدام مراجعه کنید و ببینید که انتظارات کارفرما از شما چیست. ذکر کنید که در کارهای قبلی خود آن وظایف را چگونه انجام داده‌اید و یا چگونه در مورد آن آموزش‌دیده‌اید. به‌طور مثال اگر برای طراحی وب‌سایت یک شرکت اعلام آمادگی می‌کنید، ذکر کنید که در شغل قبلی خود یک وب‌سایت طراحی کرده‌اید. همچنین به اینکه طراحی شما باعث موفقیت مشتری در کسب‌وکار شده و اینکه ویژگی‌های خاص طراحی شما چه بوده است، اشاره‌کنید.

در بخش دوم این قسمت، به سابقه تحصیلی خود اشاره‌کنید و ذکر کنید که در این رشته، چه چیزهایی فراگرفتید که به شغل شما مربوط است.

در پاراگراف بعدی، باید برای کارفرما توضیح دهید که چرا آن شرکت را برای کار انتخاب کرده‌اید و چرا فکر می‌کنید برای کسب موقعیت شغلی موردنظر، گزینه مناسبی هستید. کارفرماها اغلب دوست دارند بدانند که انگیزه شما برای همکاری با آن‌ها چیست. آن‌ها ترجیح می‌دهند کسی را برای استخدام انتخاب کنند که به مسئولیت‌های کار احاطه و علاقه دارد. توضیح بدهید که همکاری با آن‌ها چطور باعث می‌شود که شما به اهداف شغلی خود برسید و چه بخش‌هایی از این شغل، به علایق شخصی شما مربوط است.

نباید طوری به نظر برسد که کارفرما فکر کند شما تنها برای سود مالی به دنبال کسب موقعیت شغلی هستید؛ زیرا بسیاری از کارفرمایان اعتقاددارند کارمندانی که با علاقه بیشتر کار می‌کنند، سود بیشتری هم برای مجموعه به همراه می‌آورند؛ بنابراین باید هم متخصص و هم علاقه‌مند به نظر برسید.

کاورلتر درواقع داستانی است که برای کارفرمای شما روایت می‌کند چرا می‌خواهید به آن‌ها بپیوندید؛ بنابراین می‌توانید در پاراگراف آخر خود و به هنگام نتیجه‌گیری یک داستان در مورد خودتان تعریف کنید. این داستان می‌تواند چالشی باشد که در یکی از شغل‌های قبلی آن را حل کرده‌اید و یا افتخاری باشد که در یکی از مراحل کاری یا تحصیلی خود کسب نموده‌اید. سعی کنید با این پایان‌بندی مسئولان را به‌قدری تحت تأثیر قرار دهید که به سراغ رزومه شما بروند و سوابق شما را بررسی کنند.

فراموش نکنید که در آخر کاورلتر، از کارفرما برای وقت وی و بررسی پرونده شما تشکر کنید. نامه خود را با عبارتی مانند:” با احترام ” تمام کنید. سعی کنید در تمام نامه بسیار مؤدب به نظر برسید.

کاورلتر برای گرفتن ویزای کانادا

یکی از مراحل درخواست ویزای برای بسیاری از کشورها، تقدیم یک کاورلتر یا انگیزه نامه به آفیسر پرونده مهاجرتی است. چه بخواهید به‌عنوان یک توریست به کشور سفر کنید و چه مقاصد دیگری مانند کار و تحصیل داشته باشید، نوشتن کاورلتر برای شما الزامی است. هنگامی‌که می‌گوییم باید آفیسر مهاجرتی خود را قانع کنید که چه هدفی برای رفتن به یک کشور خاص دارید، دقیقاً مقصود این است که شما باید این کار را از طریق کاورلتر انجام دهید.

کشور کانادایی یکی از کشورهایی است که برای دریافت ویزای آن ملزم هستید که کاورلتر بنویسید. کاورلتر شما باید قانع‌کننده باشد و هر ادعایی که در آن می‌آورید باید به‌وسیله مدارکی که به آن پیوست می‌کنید قابل‌اثبات باشد. کاورلتر درخواست ویزای کانادا می‌بایست شامل موارد زیر باشد:

  1. هدف از سفر به مقصد
  2. توضیح اینکه چطور هزینه‌های سفر خود را مدیریت می‌کنید به همراه سندی که توانایی شما برای این کار را اثبات کند
  3. توضیح در مورد منبع درآمد شما
  4. توضیح در مورد اسپانسر، نسبت شما با اسپانسر و دلیل اسپانسری
  5. توضیح در مورد برنامه‌های شما در کانادا (درصورتی‌که قصد گرفتن ویزای توریستی دارید باید اطلاعات پرواز و برنامه‌هایی که برای هرروز اقامت در کانادا دارید را ذکر کنید.)
  6. توضیح دهید که چرا کانادا را انتخاب کرده‌اید
  7. درصورتی‌که مدارکی را به پیوست نامه خود الصاق نکرده‌اید باید توضیح دهید که چرا این مدارک در پرونده شما موجود نیست
  8. توضیح دهید که چه مدارکی در پرونده شما موجود است
  9. دلایلی که به آفیسر اثبات کند شما پس از پایان مدت ویزای خود به کشورتان بازمی‌گردید؛ بنابراین اگر ویزای تحصیلی یا کاری موقت کانادا را می‌گیرید به‌هیچ‌وجه در نامه خود ننویسید که قصد ماندن در کانادا را دارید. بلکه باید اشاره‌کنید که می‌خواهید به کشور متبوع خود بازگردید.

نوشتن کاورلتر برای دریافت ویزای کانادا، مراحل و جزئیات زیادی دارد. درصورتی‌که بخواهید برای ویزای توریستی کانادا اقدام کنید، بخش‌هایی از کاورلتر شما با کاورلتر ویزای دانشجویی متفاوت است. برای اینکه بهترین کاورلتر ممکن را با توجه به هدفتان از سفر به کانادا را تنظیم کنید، بهتر است با مشاوران موسسه تراست در تماس باشید. ما به‌عنوان یکی از مراجع موثق‌ترین و به‌روزترین اطلاعات مهاجرتی، به آخرین قوانین کاورلتر ویزای کانادا تسلط داریم و در این راه کنار شما هستیم.

همچنین بخوانید: ویزای تحصیلی کانادا

اشتباهات رایج در نوشتن کاورلتر

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بیشتر کارفرمایان و مسئولان ثبت‌نام دانشگاه از فرد تقاضای کاورلتر می‌کنند؛ بنابراین بهتر است که بدانیم یک کاورلتر خوب چه ویژگی‌هایی دارد. بااین‌وجود درصورتی‌که اشتباهات رایج در نوشتن انگیزه نامه را ندانیم، ممکن است نتوانیم یک کاورلتر ایده‌آل بنویسیم. برای اینکه مرحله کاورلتر را با موفقیت پشت سر بگذارید و در آن موفق شوید، لازم است خطاهایی که بیشتر افراد در نوشتن کاورلتر اول خود می‌کنند را بشناسید.

  • تمرکز بیش از حد بر خودتان

کسانی که می‌خواهند شما را استخدام یا پذیرش کنند، به دنبال کسی هستند که کاری برای آن‌ها انجام دهد. این افراد درعین‌حال که دوست دارند شما و توانایی‌هایتان را بیشتر بشناسند، می‌خواهند بدانند که شما چه کمکی به پیشرفت آن‌ها می‌کنید. با وجود اینکه لازم است در مورد خودتان، تجربیات و مهارت‌هایتان اطلاعاتی به مسئول مربوطه بدهید، اما به یاد داشته باشید که نباید فقط و فقط در مورد خودتان صحبت کنید. حتماً بخشی از کاورلتر را به این اختصاص بدهید که به کارفرما ثابت کنید می‌توانید برای آن‌ها مفید باشید. بهتر است چند سطری هم در مورد کارفرما یا دانشگاه صحبت کنید. اگر احساس می‌کنید خلائی در مجموعه موردنظر وجود دارد که شما می‌توانید پر کنید حتماً در مورد آن بنویسید.

  • دادن همه جزئیات در مورد شغل‌های قبلی

شما جزئیات شغل قبلی خود را یک‌بار در رزومه ذکر می‌کنید؛ اما اگر بخواهید تمام اطلاعات ممکن در مورد کارهای قبلی خود را ذکر کنید، کاورلتر شما طولانی و خسته‌کننده می‌شود. به‌جای اینکه روی تک‌تک موقعیت‌های شغلی قدیمی‌تان تمرکز کنید، از خودتان بپرسید چه فعالیتی در این شغل کرده‌اید که به شغل درخواستی جدیدتان مربوط است؟ شما باید تنها اطلاعاتی را در مورد شغل قبلی‌تان ذکر کنید که به نحوی به شغل جدیدتان مربوط می‌شود. بهتر است به‌جای اینکه اطلاعات بیش‌ازحد کار قبلی‌تان را در اختیار کارفرمای جدید قرار دهید، روی مهارت‌هایی که از آن کسب کرده‌اید تمرکز کنید.

  • نوشتن در مورد موقعیت‌های سخت و ناراحت

از اینکه ترحم کارفرما یا مسئول دانشگاه مربوطه را جلب کنید، جداً خودداری کنید. کاورلتر شما یک نامه سراسر حرفه‌ای است و نباید در آن حرفی از مشکلاتی که اخیراً پشت سر گذاشته‌اید یا شرایط سخت کشورتان بنویسید. در مورد اینکه چرا در کار قبلی خود اخراج شدید و یا با رئیس پیشین خود چه مشکلاتی داشتید اکیداً چیزی در کاورلتر ذکر نکنید. کارفرما و مسئول پرونده شما تنها اطلاعات مربوط به موقعیتی را می‌خواهد که برای آن اقدام کرده‌اید و هر نوع توضیح اضافه ممکن است باعث تأثیر منفی روی آن‌ها بشود. هر نکته ناراحت‌کننده‌ای که در کاورلتر خود ذکر کنید، برای کارفرما به معنای نوعی نشانه است که حضور شما در آن مجموعه باعث ناراحتی دیگران خواهد شد. سعی کنید که هنگام نوشتن کاورلتر، در مثبت‌ترین حالت خود باشید.

  • نوشتن کاورلتر طولانی

یادتان باشد که شما قرار است یک نامه کوتاه بنویسید که حداکثر چهار پاراگراف و یک صفحه طول دارد. اگر یک رمان بنویسید، احتمالاً مسئول پرونده اصلاً انگیزه نامه شما را بررسی نخواهد کرد. بیش از 70% مسئولان، کاورلتری را ترجیح می‌دهند که طول آن نیم‌صفحه و یا حتی کمتر باشد. به‌علاوه سعی کنید در کاورلتر، مطالبی که توی رزومه‌تان موجود است را تکرار نکنید. کاورلتر بیشتر دلیل شما برای انتخاب آن موقعیت را مدنظر دارد، نه توانایی‌هایی که در رزومه هم ذکر کرده‌اید.

  • اغراق کردن

سعی کنید به‌هیچ‌وجه در کاورلتر خود بزرگنمایی نکنید. همیشه به همان حد توانایی که دارید اشاره کنید و نه توانایی‌هایی که فکر می‌کنید در آینده کسب خواهید کرد. به‌طور مثال اگر تازه آموزش زبان اسپانیایی را شروع کرده‌اید، در کاورلتر خود چیزی از دانش زبان اسپانیایی خود ننویسید. به‌علاوه، از خودتان بی‌جهت تعریف نکنید. خوب است که اعتمادبه‌نفس داشته باشید و ویژگی‌های خود را توصیف کنید؛ اما نوشتن اینکه شما “بهترین ” انتخاب برای یک موقعیت هستید و یا “منحصربه‌فرد ” هستید، برای مسئول پرونده ناخوشایند خواهد بود.

به‌علاوه لازم نیست که بیش‌ازحد طرفدار نهادی که می‌خواهد شما را انتخاب کند باشید. لازم نیست که چندین سطر به ستایش کردن شرکت یا دانشگاه مذکور اختصاص بدهید. بهتر است هنگامی‌که در مورد شرکت یا دانشگاه صحبت می‌کنید به این اشاره‌کنید که چطور می‌توانید به آن‌ها خدمت کرده یا برایشان افتخارآفرینی کنید. همچنین می‌توانید ذکر کنید که این نهاد چه تأثیری در آینده تحصیلی و شغلی شما خواهد داشت؛ اما اینکه موفقیت‌های دانشگاه یا شرکت را ستایش کنید و یا بنویسید که سال‌هاست در آرزوی کار کردن با آن‌ها هستید تنها باعث می‌شود که مسئول مربوطه فکر کند شما اغراق می‌کنید.

  • رعایت نکردن فرمت شکلی

حتماً فرمت شکلی نامه‌نگاری رسمی را رعایت کنید. ذکر نام، تاریخ و نشانی و همچنین پایان دادن نامه با یک عبارت احترام‌آمیز به همراه نامتان الزامی است. سعی کنید به لحاظ زبانی، خوب و بدون اشتباه بنویسید اما از به کار بردن آرایه‌های ادبی خودداری کنید. سعی کنید جمله‌های کوتاهی بنویسید تا رشته موضوع از دست خواننده نامه خارج نشود. حتی‌الامکان کل متن را با یک رنگ و بدون ترسیم هرگونه شکل یا جدول بنویسید. برای اینکه فرمت درست کاورلتر را بشناسید و یا چند نمونه کاورلتر بخوانید، می‌توانید از مشاوران ما در موسسه تراست کمک بگیرید. در هرکجای ایران که باشید، ما در کمترین زمان پاسخگوی سؤالات شما در مورد شکل و فرمت کاور لتر هستیم.

  • استفاده کردن از یک کاورلتر برای همه موقعیت‌ها

این اشتباهی است که بسیار در میان افراد شایع است. افراد فکر می‌کنند که دانشگاه‌ها و یا شرکت‌ها ارتباطی با هم ندارند و بنابراین با استفاده از یک کاورلتر واحد می‌تواند کمک زیادی به‌صرفه جویی در زمان کند. این افراد تنها برخی اطلاعات یک کاورلتر را تغییر می‌دهند و همان را برای چندین موقعیت می‌فرستند. نوشتن بهترین کاورلتر ممکن مستلزم این است که برای هر موقعیت شغلی، یک انگیزه نامه جداگانه با تمرکز بر فرد مسئول نوشته شود. نامه‌ای که شما برای دانشگاه استنفورد می‌نویسید می‌بایست با نامه‌ای که برای دانشگاه سیدنی می‌نویسید متفاوت باشد. باید سعی کنید تا حد ممکن نامه شما طبیعی جلوه کند، یعنی کسی که نامه شما را می‌خواند نباید ابداً فکر کند که شما این نامه را برای چند موقعیت استفاده می‌کنید.

  • نوشتن در مورد حقوق درخواستی

ایرادی ندارد که شما پیش از استخدام با کارفرمای خود در مورد شرایط و حقوق درخواستی خود صحبت کنید. بسیاری از کارفرمایان حقوق درخواستی شما را در هنگام مصاحبه می‌پرسند و بسیاری از شما می‌خواهند که آن را در رزومه خود بنویسید. پس دقت کنید که آیا کارفرما از شما خواسته است که حقوق خود را تعیین کنید یا خیر. اگر چیزی در توضیحات موقعیت شغلی در مورد حقوق درخواستی نوشته‌نشده بود، بهتر است شما هم تا روز مصاحبه هیچ اشاره‌ای به آن نکنید. درصورتی‌که اطلاعات حقوق و دستمزد شما خواسته شد، تنها حقوق درخواستی خود را در رزومه ذکر کنید. کاورلتر شما، جایی برای نوشتن دستمزد درخواستی‌تان نیست. اگر در این نامه از حقوق و دستمزد صحبت کنید، ممکن است این‌طور به نظر کارفرما برسد که بیش از شرکت و شغل، به منافع اقتصادی آن علاقمند هستید. در کاورلتر خود از ارزش و سودی که می‌توانید به شرکت بیاورید صحبت کنید.

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

پذیرش تحصیلی کانادا با تراست

درصد بالای پرونده های تحصیلی موفق
دریافت مشاوره از وکیل رسمی اداره مهاجرت

سوالات متداول

نوشتن کاورلتر چه اهمیتی دارد؟

در حال حاضر بیشتر دانشگاه‌ها، سفارت‌ها و کارفرماها از شما کاورلتر می‌خواهند. این نامه قبل از رزومه شما مطالعه می‌شود و درصورتی‌که روی مسئول پرونده تأثیر بگذارد، رزومه شما مدنظر قرارگرفته و ممکن است به مصاحبه دعوت شوید.

طول کاورلتر چقدر است؟

سعی کنید کاورلتر خود را در 4 پاراگراف و حداکثر یک صفحه آ چهار تنظیم کنید. بیشتر کارفرمایان و مسئولان کاورلترهایی را ترجیح می‌دهند که نیم‌صفحه و یا کمتر باشند.

در کاورلتر به چه مواردی باید اشاره‌کنیم؟

در کاورلتر به سوابق تحصیلی و شغلی خود اشاره می‌کنید. همچنین دلیل خود از ابراز تمایل به همکاری با یک شرکت یا دانشگاه خاص را توضیح می‌دهید. کاورلتر فرصتی به شما می‌دهد که به بهترین نحو خودتان را به مسئول پرونده بشناسانید.

چه اشتباهی باعث می‌شود کاورلتر بی‌اعتبار شود؟

درصورتی‌که غلط‌های دستوری و املایی داشته باشید تا حد زیادی از اعتبار کاورلتر شما کم می‌شود. همچنین بهتر است از نوشتن با پیچیدگی‌های ادبی و زبانی در متن انگیزه نامه خود خودداری نمایید.

چه نکاتی را نباید در کاورلتر ذکر کنیم؟

شما نباید در کاورلتر خود از مسائل معذب کننده و ناراحت‌کننده چیزی بگویید. دلیل ترک شغل قبلی خود را نگویید و سعی کنید تنها نامه خود را حرفه‌ای نگه‌دارید. بهتر است حقوق درخواستی خود را در این نامه ذکر نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید