اپلای برای پست داک

اپلای برای پست داک

زمانی که دوره PhD خود را به اتمام می‌رسانید، ممکن است قصد ادامه تحصیل داشته باشید. در این جا است که دو راه پیش روی خود دارید: اول این که می‌توانید دوره پسا دکتری یا پست داک را آغاز کنید و راه دومی که برای شما وجود دارد، اخذ مدرک دکتری دوم است.

عده زیادی از کارشناسان توصیه می‌کنند که به جای آغاز دوره دکترای مجدد و هدر دادن وقت خود برای چند سال دیگر، تحصیلات قبلی خود در رشته یا زمینه‌ای که مدرک دکتری خود را گرفته‌اید، ادامه دهید. به همین علت، ممکن است تمایل داشته باشید که پس از اتمام دوره تحصیل خود در مقطع PhD برای پست داک اپلای کنید.

فوق دکتری یا پست‌داک، گامی است که افراد متقاضی پیش از جست و جو برای پیدا کردن یک موقعیت سخنرانی حیاتی یا نشر مقاله به دنبال پشت سر گذاشتن آن هستند. این گام، برای یک سری از متقاضیان رشته‌های خاص (مانند علوم اجتماعی و سیاسی) بیشتر از بقیه رشته‌ها اهمیت دارد و سال به سال هم تعداد افراد متقاضی برای آغاز این دوره تحصیلی بیشتر و بیشتر می‌شود.

بورسیه‌ تحصیلی خارج از کشور برای افراد متقاضی مقطع پست داک، معمولا به دارندگان مدرک PhD اجازه می‌دهند که به طور جدی کار بر روی اولین نشریات اختصاصی برای خودشان (مانند مقاله یا مونوگراف) را آغاز کنند تا موفق به کسب شهرت بیشتر در رشته اختصاصی خودشان و همینطور محافل دانشگاهی شوند.

اطمینان کامل یافتن از حفظ موقعیت اپلای برای پست داک و آغاز این مرحله، بسیار رقابتی و تنگاتنگی است. جالب است که بدانید تحقیقات انجام شده از طرف Virae که از توسعه محققان هم پشتیبانی می‌کند و تقریبا به طور مرتب در حال گسترش و تکمیل است، نشان می‌دهد که فقط ۲۳ درصد از فارغ التحصیلان مقطع دکتری به عنوان کارکنان تحقیقاتی در مراکز آموزش عالی استخدام می‌شوند و این در حالی است که ۱۴ درصد از این افراد نیز به عنوان مدرس فعالیت می‌کنند.

اما در برخی دیگر از زمینه‌های موضوعی، آمار و ارقام حتی از این هم ناخوشایندتر می‌شوند. به عنوان مثال، در موضوعات هنری و علوم انسانی، فقط ۱۴ درصد از افراد موفق به اخذ یک موقعیت تحقیقاتی می‌شوند.

اگر شما هم یکی از افرادی هستید که با وجود تمام مسائلی که هست، باز هم قصد اپلای برای پست داک یا پسا دکتری دارید، اول از هر چیز به خوبی باید بدانید که هیچ روش و مسیر از پیش تعریف شده و واحدی برای اپلای برای این دوره وجود ندارد. بنابراین، سرنوشت هر شخص با شخص دیگر در این مسیر متفاوت است و همه‌ی افراد مثل هم این دوره را تجربه نمی‌کنند.

علاوه بر این، هر دانشگاه شرایط این دوره را به شکل متفاوتی از سایر دانشگاه ها برای افراد متقاضی ارائه می‌دهد. آنچه در این مطلب مطالعه خواهید کرد، یک سری از نکته‌های کلی و دستورالعمل‌های عمومی هستند که اساس دوره تحقیقاتی پست داک را به وجود می‌آورند و تقریبا در تمام دانشگاه‌های سراسر دنیا با یکدیگر یکسان هستند. علاوه بر این، یک سری از نکات تکمیلی را هم خاطر نشان خواهیم کرد تا شانس پذیرش خود در دوره تحقیقاتی فوق دکتری را به نهایت حد ممکن برسانید.

اگر می‌خواهید در کمترین زمان فرایند مهاجرت و اخذ پذیرش خود در دوره تحقیقاتی پسا دکتری را طی کنید، تراست بهترین انتخاب شما است. ما در موسسه مهاجرتی تراست مفتخر هستیم که مشتریان خود را با رضایت کامل به سوی مقصد خود راهی می‌کنیم. شما می‌توانید صفر تا صد کار مهاجرت خود را به کارشناسان و مشاوران متعد و پیگیر بسپارید و دیگر هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشید. برای تماس با مشاوران و گرفتن وقت مشاوره تخصصی می‌توانید همین الان یک جلسه خصوصی رزرو کنید.

همچنین بخوانید: اپلای برای دکترای مجدد ، پست داک کانادا ، فرصت مطالعاتی در کانادا

هدف از اپلای برای پست داک

اهمیت دوره‌های تحقیقاتی پست داک یا پسا دکتری از این بابت است که به محققان جوان و جویای نام این فرصت را می‌دهد که کار نشر مقالات تخصصی و تحقیقاتی خود را به طور رسمی از یک جایگاه ارزشمند آغاز کنند تا با این کار خودشان و کارشان را به جوامع آکادمیک معرفی کنند و اعتبار کسب کنند. در واقع، این دوره برای کسب اعتبار نزد جوامع علمیِ سطح بالا، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و محققانی که از این فرصت به خوبی استفاده کنند، می‌توانند شهرت بسیار خوبی به دست بیاورند.

نشریات و تحقیقات، در ایجاد اعتبار آکادمیک برای محققین اهمیت بسیار زیادی دارند و باعث ارتقاء چشمگیر رتبه آن‌ها در بین محققین دیگر و جوامع تحقیقاتی می‌شوند. با توجه به این موضوع، می‌توان گفت که تهیه یک کتاب با بار علمی ارزشمند و همینطور مقالات معتبر قطعا شانس شما به عنوان متقاضی اپلای برای پست داک را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند تا یک شغل بسیار خوب و مناسب در دانشگاه و جوامع علمی معتبر دیگر به دست بیاورید. به عبارت دیگر، شانس شما برای شروع یک زندگی حرفه‌ای، به کلی به این دوره و اهدافی که مد نظر دارید، بستگی دارد. بنابراین، فرصت بزرگی است.

بیشتر بخوانید: تاثیر مقاله بر اپلای

دوره پسا دکتری چقدر طول می‌ کشد

طول دوره پسا دکتری معمولا یک یا دو سال است. اما به طور کلی، نمی‌توان یک بازه زمانی مشخص را برای مدت زمان آن ذکر کرد. برخی از دانشگاه‌ها یا موسسه‌های آموزشی معتبری که این دوره را ارائه می‌کنند،  مدت زمان بیشتری را صرف توسعه و تحقیق می‌کنند که باعث افزایش مدت زمان و طول این دوره‌ی تحقیقاتی می‌شود. در واقع، هر چه گستره تحقیقاتی پروژه مورد نظر بیشتر باشد و یا پروژه بزرگ‌تری باشد، به همان اندازه هم زمان بیشتری باید صرف تحقیق و جست و جو در رابطه با آن شود.

به همین علت، برخی از موسسه‌های آموزشی و دانشگاه‌هایی که فرصت انجام این دوره را در اختیار افراد متقاضی قرار می‌دهند، از آن‌ها درخواست می‌کنند که مدت بیشتری را به تحقیق روی پروژه خود اختصاص دهند.

اما جالب است که بدانید در برخی از دانشگاه‌ها مانند آکسفورد، دوره‌های پست داک در چهار سال ارائه می‌شوند و برابر با تصدی یک جایگاه تحقیقاتی بسیار معتبر و قابل اطمینان هستند. بنابراین، می‌توان گفت که به طور کلی، طول این دوره به دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد.

از سوی دیگر، هر چه طول این دوره طولانی و بیشتر باشد، جایگاهی که در انتهای مسیر به دست آورده می‌شود هم از ارزش و اعتبار بسیار بیشتری برخوردار خواهد بود و رتبه‌ی علمی شخص متقاضی را بیشتر ارتقاء خواهد داد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد طول دوره پست داک به این لینک مراجعه کنید.

اپلای برای پست داک به چه شکل باید انجام شود

برای انجام دوره فوق دکتری، هم می‌توانید در دانشگاه‌های بین المللی که این دوره را ارائه می‌کنند، اپلای کنید و هم از طریق مراکز تحقیقاتی بین المللی اقدام کنید. هر دو روش قابل دسترس هستند و شما بسته به ترجیح خود، باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

دوره‌های پست داک می‌توانند مرکز محور باشند. یعنی می‌توانند در یک موسسه آموزشیِ از پیش تعیین شده قرار داشته باشند و فقط در همان مرکز ارائه شوند. اما برخی دیگر از آن‌ها از قبیل کمک هزینه‌های تحصیلی Marie Curie ممکن است در هر موسسه یا مرکز آموزشی که این دوره را ارائه می‌کند، وجود داشته باشند. در واقع، این بیشتر یک توافق بین محقق و مرکز آموزشی مورد نظر وی است.

به عنوان مثال، برنامه Max Weber یک برنامه‌ی پست داک بین المللی است که در EUI یا انستیتوی دانشگاه اروپا واقع شده و یک بورس تحصیلی در زمینه علوم اجتماعی و انسانی، در یک بستر آکادمیک در چند رشته به طور منحصر به فردی ارائه می‌دهد. برجسته‌ترین ویژگی این برنامه، این است که نه تنها محققین را قادر می‌سازد که پروژه‌های مورد نظر خود را پیش ببرند، بلکه آموزشی‌های مرتبط با مصاحبه‌ها و برنامه‌های شغلی، درخواست‌های بودجه، مهارت‌های تدریس، دوره‌های مبتنی بر اینترنت و صد البته، آموزش الکترونیک را هم برای آن‌ها فراهم می‌کند.

شما می‌توانید با مراجعه به این آدرس اطلاعات بیشتری در رابطه با پروسه اپلای برای پست داک و انتخاب برنامه مورد نظر خود، به دست بیاورید.

نکته قابل توجهی که در این قسمت باید به آن اشاره کنیم، این است که بورس تحصیلیِ رسمی برای دوره پست داک، در تمام کشورهای دنیا ارائه نمی‌شود. با توجه به این موضوع، در اغلب اوقات خود شما باید برای پیدا کردن جایگاه‌های مشابه اقدام و جست و جو کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مراجعه به این لینک گزارش‌های ACO از کشورهای مختلف را مشاهده کنید تا موسسه‌های آموزشی که برای این کار به افراد متقاضی فاند اختصاص می‌دهند را پیدا کنید.

دلیل عمده این که دانشگاه‌ها دوره‌های پست داک ارائه می‌کنند، این است که از محققین جوان و جویای نام اطلاعات کسب کنند و در واقع، از دانش آن‌ها استفاده کنند. با این روش، سطح عملی خود را هم می‌توانند ارتقاء دهند. افرادی که به دنبال پشت سر گذاشتن دوره پسا دکتری یا فوق دکتری هستند، بار علمی بسیار سنگینی دارند و از سال‌های سال تلاش و آموزش بهره برده‌اند. به همین علت، حتی دانشگاه‌ها هم سعی می‌کنند از بار علمی سنگین این افراد استفاده کنند و دانش بیشتری کسب کنند.

از افرادی که قصد انجام این دوره تحقیقاتی را دارند، و یا حتی در حال سپری کردن آن هستند، انتظار می‌رود که نه تنها بر روی موضوعات تحقیقاتی خود کار کنند، بلکه به طور دائمی در حال تعامل با محققین دیگری باشند که از قبل در این دوره تحقیقاتی حضور دارند و در حال پیش برد پروژه‌های خود هستند.

مهم نیست که این همکاری به طور رسمی انجام شود و یا به صورت غیر رسمی. چیزی که اهمیت دارد، این است که افراد باید دائما در حال تعامل و تبادل اطلاعات بین یکدیگر باشند و به عبارت دیگر، از دانش یکدیگر بهره‌مند شوند. این امر، نه تنها باعث ارتقاء بار علمی افراد محقق در یک ناحیه آموزشی می‌شود، بلکه سطح علمی و دانش موسسه آموزشی و دانشگاه را هم ارتقاء می‌دهد. به همین علت، برخی از دانشگاه‌ها یا موسسه‌های آموزشی از بقیه شناخته شده‌تر هستند و رتبه‌های بالاتری دارند.

اما شما به عنوان شخص متقاضی برای شروع و انجام دوره پست داک برای این که شانس موفقیت و پذیرش اپلای خود را افزایش دهید، باید به دنبال دانشگاه و موسسه‌های آموزشی باشید که موضوعات یا علایق تحقیقاتی یکسان یا حداقل نزدیک به شما دارند. با انجام این کار نه تنها موسسه آموزشی یا دانشگاه مورد نظر، شرایط شما برای اپلای را با احترام بیشتری مورد بررسی و تایید احتمالی قرار خواهد داد، بلکه شما هم از مزیت‌های بسیار زیادی برخوردار خواهید شد.

به عنوان مثال، یکی از مزیت‌های این کار برای شما این است که تمام منابع تحقیقاتی که برای پیش برد مقاله و پروژه‌های تحقیقاتی خود نیاز دارید را به طور جامع در اختیار خواهید داشت تا علایق تحقیقاتی خود را بیشتر و عمیق‌تر توسعه دهید.

نکات قابل توجه در اپلای برای پست داک

ساختار کلی و المان‌های اپلای برای پست داک به احتمال بسیار زیاد در دانشگاه یا موسسه آموزشی که این دوره تحقیقاتی و بورسیه‌های مورد نیاز برای آن را ارائه می‌کند، مشخص می‌شوند. یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که به خوبی باید به آن توجه کنید، این است که ببینید موسسه آموزشی مورد نظرتان از شما چه انتظاراتی دارد. سطح انتظار و توقع موسسه‌های آموزشی که این مقطع را پوشش می‌دهند، بسیار گسترده و متفاوت است. بنابراین، شما باید بهترین مرکز آموزشی را بر اساس دانش و معلومات خود در هر زمینه‌ای که هست، انتخاب کنید.

به طور کلی، یکی از اولین نکته‌هایی که برای اپلای در دوره پست داک باید در نظر داشته باشید، این است که درخواست اپلای شما باید با یک مرور مجدد بر روی تحقیقاتی که تا به حال انجام داده‌اید، آغاز شود. بدیهی است که در این بخش، باید زمینه تحقیقاتی و گستره آن در مقطع PhD خود را نیز ذکر کنید.

درخواست اپلای شما نباید بیش از حد طولانی و حوصله سر بر باشد. خیلی زود باید با یک مقدمه کوتاه به اصل مطلب بپردازید. یعنی حداکثر در ۲ تا ۳ صفحه باید هدف خود از تحقیق در دوره پست داک و موضوع آن را مشخص کنید و به طور واضح اعلام کنید که قصد مطالعه و تحقیق روی چه موضوعی دارید.

در طی این پروسه، ممکن است مرکز آموزشی مورد نظرتان از شما سوال کند که متدولوژی تحقیق خود را به طور دقیق مشخص کنید و بگویید که به چه روشی قصد انجام این کار را دارید. در صورت لزوم، مشخص کنید که برای دستیابی به هدف نهایی خود به چه مقدار زمان نیاز دارید.

به طور کلی، در هر مرحله‌ای از اپلای برای فوق دکتری هستید، سعی کنید تا جایی که می‌توانید به صورت واضح، شفاف و کاملا دقیق اهداف خود را شرح دهید و همیشه روی دستاوردهای مورد نظر خود متمرکز باقی بمانید. در صورتی که در تمام این پروسه دقیق و متمرکز باقی بمانید، نشان خواهید داد که پروژه‌ای در ذهن خود دارید که پس از پشت سر گذاشتن دوره پست داک و حتی در طول آن، عملی خواهد شد.

شما باید سعی کنید با نهایت احترام کاملا شفاف سازی کنید که چه خروجی و نتیجه‌ای از پروژه شما به دست خواهد آمد. در واقع، دستاوردهای این پروژه هم باید برای خودتان روش باشد و هم مزیت‌هایی که می‌تواند برای مرکز آموزشی مورد نظرتان داشته باشد. شما در طول دوره پسا دکتری خود معمولا اولین دسته از مقاله‌های علمی و یا حتی کتاب خود را جمع آوری خواهید کرد. سعی کنید بین تعداد انتشاراتی که قصد دارید انجام دهید، با مدت زمان مورد نیاز خود برای تحقیق، تعادل برقرار کنید. در واقع، از همان ابتدا برنامه ریزی کنید که برای پشت سر گذاشتن دوره پست داک به چه مقدار زمان نیاز دارید.

باید توجه داشته باشید که برنامه‌های بیش از حد گسترده، ممکن است در موسسه یا مرکز آموزشی که اپلای کردید، غیر واقع گرایانه تشخیص داده شوند و به همین راحتی اپلای شما ناموفق به پایان برسد. علاوه بر این، در صورتی که انتشارات مورد نظر شما شامل یک لیست طولانی و بلند بالا باشند، باز هم واقع بینانه تشخیص داده نمی‌شوند و شما در اپلای ناموفق خواهید شد.

چگونه شانس پذیرش اپلای برای پست داک را افزایش دهیم

یکی از متداول‌ترین ابهاماتی که برای افراد متقاضی برای اپلای در دوره تحقیقاتی پست داک به وجود می‌آید، این است که چطور می‌توان شانس موفقیت این کار را افزایش داد؟ متخصصین و مشاوران ما در موسسه مهاجرتی تراست به شما کمک می‌کنند تا از بهترین روش‌ها برای افزایش شانس اپلای برای پسا دکتری آگاهی پیدا کنید. برخی از نکات کلی برای این کار شامل موارد زیر می‌شوند:

از سوپروایزر دوره PhD خود کمک بگیرید

وقتی با متقاضیان اپلای برای پست داک صحبت کنید، متوجه می‌شوید که عده بسیار زیادی از آن‌ها تمایل چندان زیادی به مشاوره و مشورت با استادان راهنما ندارند و قصد دارند با تکیه بر دانش و مهارت‌های خود، به تنهایی در این مسیر قدم بردارند.

اگرچه داشتن اعتماد به نفس و اطمینان به تجربیاتی که در طی تمام دوران تحصیل خود به دست آورده شده، بسیار موثر است، اما اپلای برای پست داک چیزی نیست که آن را ساده فرض کنید و بخواهید به تنهایی آن را انجام دهید. برخی از افراد هم فکر می‌کنند که سوپروایزرها و استادان راهنما نمی‌توانند به خوبی اهداف آن‌ها را درک کنند و در نتیجه، نمی‌توانند کمک خاصی کنند.

اما باید توجه داشته باشید که شما به عنوان متقاضی اپلای برای فوق دکتری نه تنها نیاز به صحبت و کمک گرفتن از استادان راهنمای خود دارید، بلکه باید از تجربیات سایر افراد در این مقطع نیز بهره‌مند شوید. شما باید اهدافی که در سر دارید را با جزئیات با این افراد در میان بگذارید و تا جای ممکن از تجربیات یا حتی حدسیات آن‌ها استفاده کنید. در غیر این صورت، اگر اطلاعات کافی از اهداف شما نداشته باشند، نمی‌توانند به شما کمک موثری کنند، چرا که از اهداف شما آگاهی کافی ندارند.

ارتباطات تعاملی خود با دیگران را زود شروع کنید

به همان ترتیب که کمک گرفتن از افراد و استادان مشاور شانس شما برای اپلای در دوره تحقیقاتی پست دکتری را افزایش می‌دهد، شما هم می‌توانید با ارائه کمک به سایر افراد شانس موفقیت آن‌ها را افزایش دهید. در واقع، تعامل با افراد و اشتراک گذاری معلومات، یک رابطه برد-برد برای هر دو طرف است. ممکن است شما موقعیت پست داک مناسب برای خود را پیدا نکنید. اما قطعا فرصت همکاری و اشتراک گذاری معلومات خود با سایر افراد برایتان وجود دارد.

زمینه‌ها و موضوعات تحقیقاتی که به آن‌ها علاقه دارید را مشخص و سپس طبقه بندی کنید. بعد از آن، به کنفرانس‌های مختلف سر بزنید، مقاله‌هایی که در زمینه‌های مورد علاقه‌تان وجود دارد را پیدا کنید و به جمع گروه تحقیقاتی که در حال کار بر روی آن‌ها هستند، ملحق شوید.

حدودا یک سال قبل از اتمام دوره دکتری شروع به تحقیق درمورد پست داک کنید

در صورتی که تمایل دارید پس از اتمام دوره دکتری خود ادامه تحصیل بدهید و دروه تحقیقاتی پست داک را پشت سر بگذارید، باید توجه داشته باشید که بهترین زمان برای شروع تحقیق درمورد این دوره، حدود ۱ سال قبل از اتمام مقطع دکتری است. گپ تحصیلی پس از دوره دکتری یکی از نکته‌هایی است که اگر بیش از حد طولانی شود، ممکن است شانس اپلای برای پست داک را کاهش دهد.

بنابراین، بهتر است از مدت‌ها قبل از اتمام این دوره، به آن فکر کنید و اهداف خود را مشخص کنید. علاوه بر این، اپلای برای فوق دکتری ممکن است زمانبر باشد. اگر هر چه زودتر اقدام کرده باشید، نشان داده‌اید که تمایل و انگیزه زیادی دارید و اهداف‌تان را به خوبی می‌شناسید. اما اگر دیر دست به کار شوید، شانس خود را کاهش خواهید داد.

انعطاف پذیر باشید و موقعیت‌هایی به غیر از تخصص خود را هم دنبال کنید

یکی از اشتباهات رایجی که افراد مرتکب می‌شوند (مخصوصا در رشته‌های مهندسی)، این است که به دنبال شغل‌ها و موقعیت‌هایی هستند که دقیقا در حوزه تخصص آن‌ها قرار دارند. اگرچه باقی ماندن در حوزه‌های مربوط به تخصص اهمیت بسیار زیادی دارد، اما شما به عنوان متقاضی اپلای برای پست داک، باید انعطاف پذیر باشید. در واقع، شما باید به دنبال کسب مهارت‌های قابل تبدیل باشید تا محدوده موقعیت‌هایی که برایتان به وجود می‌آید را گسترش دهید.

چشم‌انداز بین‌المللی داشته باشید

شما باید قابل دسترس باشید و از حرکت هراس نداشته باشید. گاهی اوقات ممکن است حتی چند بار مجبور به نقل مکان شوید. این یکی از مشکلات رایج افراد در دوره پست داک است؛ مخصوصا اگر همکار یا استادی داشته باشند که پروژه‌های خود را به طور مشترک انجام می‌دهند.

معمولا افراد در چنین مواقعی ترجیح می‌دهند که به جای تجربه فرصت‌های جدید، موقعیت فعلی خود را حفظ کنند و به یک همکاری بلند مدت ادامه دهند. اما جای هیچ شکی نیست که داشتن چشم انداز بین المللی و یک دیدگاه وسیع فرصت‌ها و موقعیت‌های به مراتب بهتری برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد که در شرایط دیگر غیر قابل دسترس هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سایر روش‌های افزایش شانس اپلای برای پست داک، به این آدرس مراجعه کنید.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای پست داک

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

آیا اپلای برای پست داک سخت است؟

در صورتی که در طول دوره PhD خود عملکرد بسیار خوبی داشته باشید، خیر، سخت نیست. پست داک یک دوره تحقیقاتی ویژه است. افردی که قصد اپلای برای فوق دکتری دارند، افرادی تعلیم دیده هستند، به سختی تلاش کرده‌اند، کاملا به خودشان اعتماد به نفس دارند، تمایل بسیار زیادی برای امتحان کردن تجربیات جدید دارند، به دانشجویان و دانش آموزان راهنمایی و مشاوره می‌دهند و جالب است که بدانید در بسیاری از جاهایی که این دوره را ارائه می‌دهند، هزینه اندکی از متقاضیان درخواست می‌شود.

چه زمانی باید برای پست داک اقدام کرد؟

دوره‌های فوق دکتری یا پسا دکتری معمولا دو تا سه سال، بسته به حجم تحقیقاتی، به طور می‌انجامند و انجامِ بیش از یک دوره‌ی پست داک برای موقعیت‌های عملی بیشتر، کاملا یک امر رایج است. در صورتی که تمایل به تجربه این دوره دارید، باید وقتی سال آخر دوره PhD خود را آغاز می کنید، شروع به جست و جو برای موقعیت‌های پسا دکتری مناسب برای خود کنید.

آیا بدون PhD هم می‌توان برای پست داک اپلای کرد؟

بنا به تعریفی که برای پست داک ارائه شده است، شما نمی‌توانید بدون داشتن مدرک دکتری، دوره فوق دکتری را آغاز کنید. همانطور که اسم این دوره هم نشان می‌دهد، “بعد از دکتری” نام دارد و بنابراین، نیازمند این است که شما در ابتدا مدرک PhD خود را اخذ کرده باشید.

با پست داک چقدر می‌توان درآمد داشت؟

به طور کلی، گزارش‌ها نشان می‌دهند که ۶۱ درصد از حقوق‌های این دوره بین ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار در سال بوده‌اند و ۳۱ درصد از آن‌ها نیز بیش از ۵۰ هزار دلار گزارش شده‌اند. جالب است که بدانید در سال ۲۰۱۴ رقم ۵۰ هزار دلار در سال، حداقل حقوق پسا دکتری تعیین شده است. این رقم، از طرف آکادمی‌های ملی علوم، مهندسی و پزشکی ایالات متحده آمریکا توصیه شده.

پست داک و PhD چه فرقی با یکدیگر دارند؟

اولین و مهم‌ترین تفاوت این دو با یکدیگر این است که PhD پس از دفاع از یک تز (به علاوه‌ی یک سری وظایف دیگر که از طرف دپارتمان تعیین می‌شوند) اهداء می‌شود. اما از سوی دیگر، پست‌داک یک موقعیت شغلی موقتی است که فقط در برخی از مراکز آموزشی منتخب ارائه می‌شود و تکمیل آن نیاز به دفاعیه خاصی ندارد.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • ارژنگ عزتی نیا

    سلام ، بنده متاهل و دارای یک دختر می باشم ونزدیک به ۲۸ سال سابقه کار در شرکت خودرو سازی دارم و مدیر آموزش هستم و تازه در رشته مدیریت آموزشی در مقطع دکتری البته در دانشگاه آزاد فارِغ التحصیل شدم .
    کار پژوهشی نیز در صنعت خودرو سازی دارم .
    ۳ کتاب و ۳ مقاله علمی و پژوهشی نیز دارم .
    سئوال : آیا می توانم برای طی دوره پست داکت در یکی از دانشگاههای کانادا با کمک و راهنمایی جنابعالی اقدام کنم یا خیر ؟

    • مشاور موسسه تراست

      بله به صورت کلی امکان پذیر است اما باید رزومتون به صورت دقیق بررسی بشه. در صورت تمایل میتونید از کارشناسان موسسه مشاوره بگیرید.

  • مریم

    سلام.وقت بخیر.ممنون از توضیحات شما.آیا اقدام جهت پست داک شرط سنی دارد؟ تا چه سنی میتوان اقدام نمود؟

  • پوریا

    سلام
    من در رشته پزشکی فعالیت می کنم و تا ۱۰ سال دارای تعهد خدمت هستم ؛ و تا پایان این ۱۰ سال به بنده مدرک نمی دهند ؛ دارای روزمه علمی بسیار قوی هستم و دو مدرک ISI دارم می تونم پس از پایان این 10 سال یعنی در سن 35 سالگی برای پست داک اقدام کنم ؟

  • مینا

    سلام من مدرک دکتری در زمینه الکترونیک دارم و در اسپانیا تحصیل کردم. و هم اکنون هم در اسپانیا اقامت دارم و شاغل هستم. به من پوزیشن پست داک در آمریکا پیشنهاد شده. مناسفانه استادی که این پوزیشن رو پیشنهاد دادن اطلاعی در زمینه ویزا گرفتن برای فردی ایرانی ندارن. لطف میکنین راهنمایی بفرمائین چطور میتونم برای اخذ ویزا اقدام کنم؟ ممنونم