اپلای برای دکترای مجدد

احتمالا تا به حال این سوال برای شما به وجود آمده که آیا می‌توان برای دکترای مجدد هم اپلای کرد؟ پاسخ این سوال، مثبت است. این امکان در برخی مواقع وجود دارد. اما چرا باید برای چنین کاری اقدام کرد و دکتری دوم گرفت؟

اگرچه همیشه یک سری کیس‌های استثناء هم وجود دارد، اما تعداد زیادی از کارشناسان و مشاوران در اغلب اوقات به داوطلبان انجام این کار توصیه می‌کنند به جای اپلای برای دکتری مجدد، به اپلای برای پست داک اقدام کنند و به دنبال دریافت فوق دکترای خود باشند.

ما در تراست سعی می‌کنیم که در این مطلب به شما نشان دهیم که چرا اغلب کارشناسان، اخذ دکترای دوم را توصیه نمی‌کنند. اما علاوه بر این، یک سری از مزیت‌های این کار را هم عنوان خواهیم کرد تا شما به عنوان فردی که در فکر این کار هستید، به خوبی همه چیز را سبک سنگین کنید و هم با مزیت‌های این کار و هم با معایب آن کاملا آشنایی پیدا کنید.

همچنین بخوانید: تغییر رشته در اپلای

معایب اپلای برای دکترای مجدد

به طور کلی، اغلب مشاوران و متخصصین این امر به افراد توصیه می‌کنند تا وقتی که واقعا دلیل محکم و منطقی برای آغاز یک ماجراجویی در یک زمینه جدید پیدا نکرده‌اند، برای چنین کاری اقدام نکنند. بنابراین، می‌توان گفت این که افراد دومین PhD خود را شروع کنند و یا به سمت پست داک حرکت کنند، یک تصمیم شخصی است که هر کسی خودش باید درمورد آن فکر کند و به یک نتیجه منطقی برسد.

اما همانطور که اشاره کردیم، تا وقتی که دلیل محکمی برای این کار ندارند، انجام آن منطقی نیست. لطفا در ادامه این مطلب نیز همچنان با ما در تراست همراه باشید تا با ارائه چند دلیل منطقی به شما ثابت کنیم که چرا اخذ دومین مدرک دکترا، لزوما به معنی افزایش شانس و فرصت‌هایی که برای شما ایجاد خواهد شد، نیست.

  • همین الان هم از سطح علمی و مهارت‌های بسیار بالا و خوبی برخوردار هستید!

هر برنامه‌ای در مقطع دکترا، به افزایش سطح علمی و مهارت‌های تحقیقاتی و پژوهشی شما کمک بسیار بزرگی می‌کند. شما در هر زمینه‌ای که فعالیت داشته باشید، با حجم زیادی از پژوهش‌هایی که در طی دوره دکترا انجام می‌دهید، ثابت می‌کنید که به یک سطح بسیار بالا و خوبی از دانش و آگاهی در رشته خود رسیده‌اید.

علاوه بر این، وقتی مدرک PhD خود را دریافت می‌کنید، همیشه افرادی را پیدا خواهید کرد که خارج از نظام آموزشی و محیط علمی که شما در آن قرار دارید، هستند و دائما درمورد دستاوردهای دوره PhD از شما سوال می‌کنند و می‌خواهند بدانند که شما چه چیزی بیشتر از آن‌ها به دست آورده‌اید. اما شما بدون توجه به آن‌ها، می‌دانید که اکنون با مدرک دکترای خود با فردی که قبلا بودید، تفاوت پیدا کرده‌اید.

بنابراین، همین الان هم سطح علمی شما از اکثر اطرافیان‌تان بالاتر است. اما باید توجه داشته باشید که تکرار این دوره، کمک چندان بزرگی به افزایش فرصت برای شما نخواهد کرد. به عبارت دیگر، اکنون فقط با ارتقاء سطح علمی خود می‌توانید از اعتبار بیشتری برخوردار شوید و اپلای برای دکترای دوم در افزایش اعتبار شما تاثیر خاصی نخواهد گذاشت. برای کسب اطلاعات بیشتر، به این لینک مراجعه کنید.

  • تحصیل به عنوان دانشجوی مجدد کار طاقت فرسا و دشواری است!

اخد مدرک PhD به معنی این است که شما در جمع اساتید و سایر اعضای کمیته‌های علمی و پژوهشی جایگاه قابل احترام و ارزشمندی دارید. حقیقتی که وجود دارد، این است که وقتی از آن حال و هوا خارج شدید و به یک متخصص با سطح علمی قابل قبول تبدیل شدید، کار سختی است که مجددا به چنین محیط‌هایی برگردید و آماده گذراندن دوره‌های تحصیلی جدیدی با همان حس و حال شوید.

به هر حال، نمی‌توان منکر این شد که انجام دادن چنین کاری برای یک بار دیگر، نیاز به نظم و انضباط شخصی بسیار زیاد و همینطور فروتنی قابل تحملی دارد. گاهی اوقات هم که به هیچ وجه منطقِ عقلانی و موجهی برای انجام چنین کاری وجود ندارد. اگرچه که شما در انتخاب مسیر آینده خود کاملا آزاد هستید و هر مسیری که دوست داشته باشید را می‌توانید انتخاب کنید و به عبارت دیگر، هر امکانی برایتان وجود دارد، اما انتخاب این مسیر برای دکترای مجدد چندان مطلوب نیست.

  • همین الان هم می‌توانید تحقیقات و پژوهش‌های بین رشته‌ای انجام دهید!

شما به عنوان کسی که مدرک دکتری دارد، از جایگاه علمی بسیار خوب و قابل احترامی برخوردار هستید اما به این موضوع هم باید توجه داشته باشید که برای انجام تحقیقات و پژوهش‌های جدید در زمینه‌های مشابه با رشته خود، لزوما نباید در آن رشته هم PhD داشته باشید. به عنوان مثال، در صورتی که PhD انسان شناسی یا روان شناسی داشته باشید، لازم نیست برای شروع تحقیق بر روی موضوعات دیگری در این زمینه مثل جامعه شناسی هم یک PhD جداگانه داشته باشید.

نقاط اشتراک بسیار زیادی در هر دوی این زمینه‌ها وجود دارد و سرفصل موضوعات آن‌ها نیز ارتباط نزدیکی هم با یکدیگر دارند. با توجه به این موضوع، شما به عنوان فردی که PhD انسان شانسی دارید، می‌توانید در زمینه‌های دیگری از قبیل روان شنانسی هم اظهار نظر کنید و بلعکس.

شما حتی می‌توانید مقالات مهمی در رابطه با هر دوی آن ها تهیه کنید که در جوامع علمی شناخته شوند و اعتبار بسیار زیاد و خوبی به رزومه شما اضافه کنند. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که در محدوده‌ی رشته‌ای که در آن تخصص دارید، باقی بمانید و یا با سایر پژوهشگرانی که در زمینه‌های مورد علاقه دیگر شما فعالیت دارند، همکاری کنید.

  • مهارت‌های تحقیقاتی شما همین الان هم در سطح بسیار بالایی قرار دارند!

جای هیچ شکی نیست که مدرک PhD مهارت و توانایی‌های تحقیقاتی شما را به طرز غیر قابل باوری ارتقاء می‌دهد. اما باید بدانید که این مهارت‌ها در زمینه‌های دیگر هم قابل تعمیم هستند و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اگر این مهارت‌ها را در اختیار داشته باشید و به خوبی از تمام آن‌ها استفاده کنید، خودتان هم می‌توانید به جمع آوری اطلاعات بسیار زیادی بپردازید و حتی در زمینه‌ها و رشته‌های دیگر هم به چنین تخصصی دست پیدا کنید.

شما به عنوان یک فرد توانا که که موفق به اخذ مدرک دوره دکترا شده است، می‌دانید که چطور باید درمورد موضوعات مختلف تحقیق و جست و جو کنید و عمیقا درمورد آن‌ها مطالعه کنید. علاوه بر این، اکنون بسیار ساده‌تر از گذشته هم می‌توانید افرادی را پیدا کنید که می‌توانند در این مسیر به شما یاری برسانند تا در زمینه‌های دیگر هم اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید.

بنابراین، اگر تمایل دارید درمورد یک موضوع جدید در زمینه دیگری هم اطلاعات به دست بیاورید، منابع لازم را در اختیار دارید تا خودتان به تنهایی این کار را انجام دهید. به عبارت دیگر، همین الان هم توانایی و مهارت‌های تحقیقاتی بسیار خوبی در اختیار دارید. پس چرا قصد دارید برای یاد گرفتن آن‌ها دوباره وقت و هزینه پرداخت کنید؟

نکته قابل توجهی که در اینجا وجود دارد، این است که افراد ممکن است برای استفاده از کلمه PhD بعد از اسم خود و همچنین، اظهار نظر درمورد موضوعاتی که در آن‌ها تخصص آکادمیک ندارند، دچار دردسر شوند به عنوان مثال، فردی را تصور کنید که دارای مدرک PhD در زمینه ادبیات کلاسیک است و اکنون در رابطه با مشکلات اجتماعی و یا سلامتی اظهار نظر می‌کند و نشان هم نمی‌دهد که مدرک دکترای او در یک زمینه دیگری است که اصلا به این موضوع ارتباط خاصی پیدا نمی‌کند.

در صورتی که قصد دارید در آن زمینه هم به عنوان یک فرد متخصص و صاحب نظر شناخته شوید، باید در آن زمینه (یا هر رشته دیگری) هم PhD (یا هر مدرک معتبر و قابل استناد دیگری) داشته باشید. در چنین شرایطی، اخذ مدرک دکترای دوم یا مجدد هم می‌تواند منطق پیدا کند.

اما اگر بخواهیم از نظر عینی صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم که مهارت‌ها و توانایی‌های پژوهشی و تحقیقاتی که در طول دوره دکترا به دست آورده می‌شوند، قابل تعمیم به سراسر دنیا و خارج از مرزهای یک کشور هم هستند. به هر حال، اگر در موقعیت خاصی قرار دارید که باید نشان دهید در زمینه دیگری هم به غیر از تخصص خود مهارت و صلاحیت اظهار نظر دارید، هنوز هم می‌توانید نشان دهید که در آن زمینه هم متخصص هستید. فقط کافی است کلمه PhD را بعد از اسم خود استفاده کنید (به عبارت دیگر، نشان ندهید که مدرک PhD شما دقیقا در چه زمینه‌ای است).

  • ممکن است به عنوان دانشجوی دائمی شناخته شوید!

همه‌ی اطرافیان ما انتظار دارند که پس از یک مقطع تحصیلی که مدت زمان مشخصی هم دارد، از فضای دانشجویی و محیط آن خارج شویم و وارد محیط‌های دیگری شویم یا به سمت مقطع بعدی حرکت کنیم. اما در صورتی که پس از اولین دوره دکترای خود وارد دکترای مجدد شوید، ممکن است به عنوان یک دانشجوی دائمی شناخته شوید.

با وجود این که ممکن است بگویید این مسائل برای شخص شما مطرح نیست و اهمیتی به آن نمی‌دهید، اما به هر حال عجیب و غیر معمول است؛ مگر این که دلیل واقعا محکمی برای تکرار مقطع دکترا داشته باشید. همانطور که یکی از کارشناسان در این زمینه هم اشاره کرده است، سرگردان ماندن در این دوره و اخذ چندین مدرک PhD مانند گرفتن چندین مدرک کارشناسی است.

اطرافیان شما ممکن است به چشم یک دانشجوی دائمی به شما نگاه کنند، نه کسی که در حال پیشرفت و حرکت به سمت جلو است و قصد دارد در زمینه پژوهش در رشته خودش به یک محقق شناخته شده و مطرح تبدیل شود.

البته، نباید از حق گذشت که دانشجوی دائمی بودن و باقی ماندن در یک دوره به مدت طولانی، ممکن است مزیت‌های خاص خودش را هم داشته باشد. به عنوان مثال، داشتن یک زندگی که دائما در آن در حال یادگیری و کنجکاوی هستید، یکی از مزیت‌های این کار است.

برخی از کارفرمایان ممکن است باقی ماندن در یک دوره تحصیلی برای مدت زمان زیاد را یک اشکال بدانند. زیرا این افراد معمولا به دنبال کسانی هستند که در زمینه رشته تحصیلی خود دائما رو به جلو حرکت کنند. اما از سوی دیگر، برخی هم ممکن است آن را مزیت بدانند. زیرا باعث افزایش تخصص و مهارت فرد در رشته مورد نظرش می‌شود.

مزیت ‌های اپلای برای دکترای مجدد

با وجود تمام نکته‌هایی که تا به حال در بخش‌های قبل به آن‌ها اشاره کردیم، گاهی اوقات هم موقعیت‌هایی وجود دارد که شاید اخذ دومین مدرک دکترا بهترین انتخابی باشد که یک فرد می‌تواند انجام دهد. همانطور که اپلای برای دکتری در اکثر اوقات کار بیهوده‌ای به نظر می‌رسد و معایب زیادی دارد، از سوی دیگر هم نباید منکر شد که یک سری مزیت هم به همراه دارد.

ما در تراست سعی کردیم با دقت بسیار زیاد، تمام مزیت‌هایی که برای اپلای برای دکترای مجدد وجود دارد را نام ببریم تا شما را از آن‌ها آگاه کنیم.

  • تخصص در علوم مشابه

برای اغلب افراد، یکی از رایج‌ترین دلایلی که به دنبال اخذ دو یا چند مدرک PhD دیگر هستند، تخصص پیدا کردن در زمینه‌ها و علوم‌های مشابه و نزدیک به رشته اصلی خودشان است. به عبارت دیگر، آن‌ها برای علومِ سخت، تلاش می‌کنند.

به عنوان مثال، دانشجویان پزشکی ممکن است علاقه به بدست آوردن مدارک معتبری مانند PhD در زمینه‌های نزدیک به رشته اصلی خود از قبیل شیمی یا فیزیولوژی هم داشته باشند. این امر در تعداد زیادی از رشته‌های مهندسی و همینطور زمینه‌های دیگر هم صدق می‌کند.

جایی که به عنوان مثال، شخصی که PhD خود را از رشته MBA کسب کرده، به دنبال این است که در زمینه‌های دیگرِ مدیریت کسب و کار هم تخصص پیدا کند. به طور کلی، داشتن دو یا چند مدرک دکترای دیگر بیشتر برای افرادی موثر است که علاقه زیادی به انجام کارهای تحقیقاتی داشته باشند و یا قصد انجام کارهای اداری و اجرایی داشته باشند.

  • تغییر تخصص و زمینه مهارت

فرض می‌کنیم که شما یک بیولوژیست هستید و اکنون تمایل پیدا کرده‌اید که به عنوان یک ریاضیدان و یا حتی مشاور به فعالیت‌های تخقیقاتی خود ادامه دهید. در این صورت، شما برای شروع فعالیت‌های کاری و تحقیقاتی خود در این رشته‌های جدید، نیاز به مدارک دانشگاهی معتبر پیدا خواهید کرد. البته، باید توجه داشته باشید که PhD گرفتن هم ممکن است همیشه بهترین انتخابی که می‌توانید انجام دهید، نباشد.

اگر بخواهیم دقیق‌تر توضیح بدهیم، باید بگوییم که به عنوان مثال، مشاوران می‌توانند با اخذ یک مدرک کارشناسی ارشد هم به تخصص و مهارت‌های بالا در رشته خود دست پیدا کنند (در رابطه با این موضوع در بخش‌های بعد بیشتر توضیح خواهیم داد).

با این وجود، اگر شما به انجام امور تحقیقاتی در درجات بالا متعهد هستید و یا قصد دارید موقعیت‌های مدیریتی و تحقیقاتی رده بالایی را در یک زمینه یا رشته جدید تجربه کنید، شاید هیچ کار دیگری به غیر از اقدام برای اخذ دومین دکترا یا دکتری مجدد برای شخص شما وجود نداشته باشد. پس، باید خودتان را برای یک ماجراجویی تکراری اما با حال و هوای تازه به خوبی آماده کرده باشید.

  • به دست آوردن مدارک معتبر با نیازمندی‌های مشابه با رشته اصلی

اگر به دنبال اخذ یک مدرک معتبر هستید و نیازمندی‌های لازم برای این مدرک، تقریبا به اندازه اخذ یک مدرک PhD زیاد و سنگین هستند، معمولا عاقلانه‌ترین و منطقی‌ترین کاری که می‌توان انجام داد، این است که به سمت جلو حرکت کنید و PhD بگیرید.

به عنوان مثال، در صورتی که شما به عنوان یک متخصص موفق به اخذ مدرک PhD خود در زمینه LMFT شده‌اید و اکنون قصد دارید به عنوان یک استاد مشاور یا راهنما در زمینه AAMFT نیز فعالیت داشته باشید، معمولا منطقی است که یک قدم رو به جلو بردارید و در زمینه جدیدی که به آن علاقه پیدا کرده‌اید هم یک مدرک PhD به دست بیاورید. چرا که نیازمندی‌های لازم برای هر دوی آن‌ها تقریبا مشابه و یکسان با یکدیگر است. اما بدیهی است که تفاوت‌های جزئی و اندکی هم بین این دو زمینه وجود دارد که تعیین کننده اختلاف و تفاوت میان آن‌ها است.

و در آخر، یکی دیگر از دلایلی که می‌توانیم برای اخذ دومین یا چندمین مدرک دکترای مجدد نام ببریم، این است که شما می‌توانید وام‌های دانشجویی را برای تأمین بودجه دکترا دریافت کنید، اما نمی‌توانید این کار را برای تأمین بودجه تحصیل خود انجام دهید.

درباره تحصیل در کانادا و مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا بخوانید.

نحوه اپلای برای دکترای مجدد

به هر حال، اخذ دومین یا چندمین مدرک دکترا بیشتر به ترجیح خود افراد بستگی دارد و این که چه هدفی در ذهن خود در نظر گرفته‌اند تا به آن برسند. عده بسیار زیادی از افراد با تمام معایبی که درمورد اپلای برای دکترای مجدد اظهار کردیم، هنوز هم به دنبال این کار هستند و قصد انجام دادن آن را دارند.

برای این افراد، کفه ترازو به سمت مزایای این کار سنگینی می‌کند. دلایل هر کسی برای این کار ممکن است متفاوت باشد، اما گاهی اوقات هم انتخاب دیگری جز این وجود ندارد. در این بخش قصد داریم با اشاره به چند نکته، کمی بیشتر درمورد نحوه اپلای برای دکتری مجدد صحبت کنیم.

  • آیا انجام این کار واقعا ضروری است؟

نکته قابل توجهی که قصد داریم در این بخش به آن بپردازیم، این است که شما باید به خوبی بررسی و مشاهده کنید که آیا اقدام برای دکترای مجدد و اپلای برای آن واقعا بهترین انتخابی است که می‌توانید انجام دهید و یا به دست آوردن یک مدرک کارشناسی ارشد و یا حتی مدارج پایین‌تر هم می‌تواند شما را به هدفی که در ذهن خود در نظر دارید، نزدیک کند.

اگر بخواهیم به یک نمونه مثال در این زمینه اشاره کنیم، می‌توانیم فردی را نام ببریم که در زمینه تاریخ شناسی PhD دارد و تصمیم می‌گیرد که به عنوان یک مدیر مالی هم فعالیت کند. چنین فردی می‌تواند یک PhD دیگر به عنوان متخصص امور مالی کسب کند و سپس به آنچه که مد نظر خود داشته است، دست پیدا کند.

این فرد اگر قصد دارد به عنوان مشاور هم فعالیت کند، فقط به یک مدرک کارشناسی ارشد در زمینه مشاوره نیاز دارد و دیگر نیاز چندان زیادی به اپلای برای دکترای مجدد نخواهد داشت.

  • بررسی کنید که آیا می‌توانید از طریق دوره‌های برنامه قبلی هم اعتبار به دست بیاورید؟

در صورتی که در حال وارد شدن به یک زمینه شغلی یا تحصیلی جدید هستید که قصد دارید از طریق آن به تحقیق و جست و جو بپردازید و پژوهش‌های خود را گسترش دهید، ممکن است بتوانید از دوره‌های تحقیقاتی که در گذشته پشت سر گذاشته‌اید، استفاده مفید و کاربردی کنید.

به هر حال، یک محدودیت بین ۵ تا ۱۰ ساله برای این کار ممکن است وجود داشته باشد. به عبارت دیگر، ممکن است شما ۵ تا ۱۰ سال آینده همچنان با این زمینه تحقیقاتی جدید درگیر باشید و سپس بتوانید از اعتباراتی که برای شما به ارمغان می‌آورد، بهره مند شوید.

  • به طور همزمان دو PhD را دنبال کنید.

در برخی مواقع، این امکان وجود دارد که افراد برخی از برنامه‌های شغلی یا تحصیلی مشابه برای چند PhD را به طور همزمان با یکدیگر دنبال و تکمیل کنند.

یکی از افرادی که تجربه انجام دادن چنین کاری دارد و دو PhD را به طور همزمان با یکدیگر انجام داده است، در رابطه با این موضوع و تجربه‌ای که از انجام این کار به دست آورده است، چنین توضیح می‌دهد که: “من دو مدرک دکترای مهم داشتم که هر کدام از آن‌ها این پتانسیل را داشتند که به عنوان دو PhD در نظر گرفته شوند. این دو مدرک دکترا، در زمینه شیمی معدنی و فیزیکی بودند و من در طی ۹ سالی که در SUNY Albany به سر می‌بردم، هر دوی این مدرک‌های مهم و سخت را به طور همزمان با یکدیگر پیش بردم. این کار از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ به طول انجامید. با وجود این که مدرک افتخاری من فقط رشته “شیمی” را ذکر کرده است، من معمولا مجبور هستم که درمورد دو مدرک مهمی که در دو زمینه مشابه به دست آورده‌ام، به طور مستقیم به افراد توضیح دهم.”

نحوه اپلای برای دکترای مجدد

اپلای برای دکتری مجدد یا پست داک

اگرچه در اغلب اوقات داشتن دو یا چند مدرک دکترای مجدد چندان ضرورت خاصی ندارد، اما از سوی دیگر، گاهی اوقات هم ممکن است افراد مجبور به انجام این کار شوند یا اصلا این کار برای آینده شغلی و موقعیت‌های پیش روی آن‌ها انتخاب بهتری باشد. در چنین مواقعی، حرکت به سمت دکترای دوم و اقدام برای آن بیشتر از سایر مواقع منطقی به نظر می‌رسد.

اگر شما هم جزو یکی از افرادی هستید که در چنین مواقعی گرفتار شده‌اید، باید بررسی کنید که آیا کارهایی که تا به حال انجام داده‌اید، می‌توانند موقعیت‌های کاری مناسب جدیدی برای شما به وجود بیاورند و یا باعث توقف شما خواهند شد. در مرحله آخر، این خود شما هستید که باید تصمیم بگیرید انجام این کار (اپلای برای دکترای مجدد) بیشتر برایتان مناسب است و یا اپلای برای پست داک موقعیت‌های بیشتری برای شما به وجود خواهد آورد.

در تراست بخوانید: پست داک کانادا

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای دکتری مجدد

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! وکلای تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

مشاوره معتبر بگیرید!

قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه وکلای با تجربه و حرفه‌ای تراست با تمامی روش‌های قانونی مهاجرت آشنا هستند.

سوالات متداول

آیا می‌توان دو مدرک دکترا داشت؟

پاسخ این سوال، مثبت است، شما در اغلب اوقات می‌توانید این کار را انجام دهید. اما دلیل این کار برای شما چیست؟ اگرچه که مثل هر موقعیت دیگری، یک سری کیس‌های استثناء و به خصوص وجود دارد، اما کارشناسان، به طور عمده افراد را از انجام دادن این کار منع می‌کنند.

آیا می‌توان در آن واحد دو مدرک دکتری به دست آورد؟

حقیقت امر این است که اگر هم دانشگاه یا مرکز آموزشی معتبر و قابل اعتمادی وجود داشته باشد که اجازه انجام چنین کاری به افراد بدهد تا افراد به طور همزمان دو مدرک PhD به دست بیاورند، تعدادشان بسیار اندک و ناچیز است. علاوه بر این، اغلب دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی معتبر و قابل اطمینان، دانشجویانی که در گذشته یک مدرک PhD اخذ کرده‌اند را پذیرش و قبول نمی‌کنند؛ مخصوصا اگر با یکدیگر تداخل داشته باشند و در زمینه‌های مشابه یا نزدیکی به یکدیگر باشند.
اصلی‌ترین و بهترین گزینه‌ای که وجود دارد، این است که دوره PhD را در یک زمینه سپری کنید که به سایر زمینه‌ها نیز ارتباط پیدا می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به این لینک مراجعه کنید.

چه تعداد مدرک PhD می‌توان گرفت؟

حقیقتی که وجود دارد، این است که شما تا زمانی که بتوانید پذیرش بگیرید، می‌توانید هر تعداد مدرک دکترایی که می‌خواهید، کسب کنید. اما موضوع این است که اکثر دانشگاه‌ها به افرادی که در گذشته یک مدرک PhD به دست آورده‌اند، پذیرش نمی‌دهند. به عبارت دیگر، واقعا تعداد بسیار بسیار کمی از افراد می‌توانند دو یا چند مدرک دکترا به دست بیاورند.

اخذ دکترای مجدد چقدر طول می‌کشد؟

به طور معمول، انجام این کار ۴ تا ۶ سال به طول می‌انجامد و گاهی اوقات هم ممکن است طولانی‌تر شود. البته، بستگی به زمینه‌ای دارد که در آن فعالیت می‌کنید.

اخذ مدرک PhD چقدر نادر است؟

بر اساس آمار و ارقامی که توسط اداره سرشماری آمریکا منتشر شده است، تنها ۱.۲ درصد از کل جمعیت آمریکا مدرک دکترا دارند. بنابراین، داشتن مدرک PhD بسیار نادر است.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلیمه

    با سلام و وقت بخیر
    من مدرک دکتری دارم و موضوع تزم هم باتری بوده، آیا می توانم برای دکتری مجدد در امریکا در یک فیلد دیگر اقدام کنم؟ داشتن دکتری در زمینه ی انرژی منجر چک امنیتی نمی شود؟