تغییر رشته در اپلای

تغییر رشته در اپلای
رزرو وقت مشاوره

عده بسیار زیادی از دانشجویان وجود دارند که به هر دلیلی، به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته‌ها یا زمینه‌های جدیدی هستند که خارج از چهارچوب دوره‌های تحصیلی قبلی آن‌ها است. برخی از دلایل این افراد برای انجام چنین کاری می‌تواند عدم علاقه به رشته قبلی آن‌ها باشد. به این معنی که فرد به یک باور کامل از خودش دست پیدا کرده و متوجه شده که دیگر در رشته‌ای که مدرک کارشناسی خود را اخذ کرده، نمی‌تواند ادامه دهد یا اصلا دیگر مناسب این رشته نیست.

شرایط این افراد برای تغییر رشته چیست و به چه شکلی باید این کار را انجام دهند؟ آیا از هر رشته‌ای در دوره کارشناسی می‌توان تغییر رشته داد و در مقطع ارشد به سراغ رشته دیگری رفت؟ چه محدودیت‌هایی برای این کار وجود دارد؟ همه‌ی این‌ها سوالاتی است که ما در تراست سعی داریم امروز در این مطلب به آن‌ها پاسخ دهیم.

تیم تراست برای رفاه حال متقاضیان، شرایط افراد برای مهاجرت به خارج از کشور را بررسی می‌کند. همین الان می‌توانید با متخصصان ما در تراست تماس بگیرید و یا از طریق فرم ارزیابی اقدام کنید تا وکلا و مشاوران باتجربه و حرفه‌ای ما در تراست به تمامی سوالات و ابهاماتی که در ذهن خود دارید، پاسخ واضح، روشن و مشخص بدهند.

حقیقتی که وجود دارد، این است که انجام این کار و تغییر رشته در اپلای در هر رشته و هر مقطعی به سادگی انجام نمی‌شود و حتی ممکن است اصلا امکان پذیر نباشد. امکان پذیر بودن این کار به فاکتورهای مختلف و زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال، تغییر رشته در مقطع کارشناسی بسیار ساده‌تر از تغییر رشته در دکتری است. و این کار در ارشد، سخت‌تر خواهد شد.

علاوه بر این، در همان مقطع کارشناسی ارشد هم نمی‌توان از هر رشته‌ای به رشته دیگر جابجا شد. فرض کنید که یک نفر مدرک کارشناسی در زیرشاخه‌ها یا گرایش‌های هنر گرفته است و اکنون قصد دارد در مقطع کارشناسی ارشد برای یک رشته مهندسی اپلای کند. طبیعتا، چنین فردی کار بسیار سختی برای پذیرش دارد و بدون داشتن رزومه مرتبط یا تجربه‌های کاری دیگر در زمینه مورد نظر خود، نمی‌تواند به همین راحتی چنین کاری انجام دهد.

همچنین بخوانید: اپلای برای ارشد مجدد ، اپلای برای دکترای مجدد

شرایط تغییر رشته برای اپلای در کانادا

در کانادا هم درست مانند اغلب کشورهای دیگر دنیا، برنامه‌هایی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای متقاضیان در نظر گرفته می‌شوند، تجربه‌های کاری و تحصیلی شخص متقاضی، بک گراند و زمینه تحصیلی وی و همینطور علایق شخصی و فردی او را در نظر می‌گیرند.

در واقع، افرادی که قصد تغییر رشته برای مقاطع بالاتر دارند باید بدانند که دانشگاه‌ها، کالج‌ها و سایر مراکز آموزشی برای قبول این شرایط، به شدت جدی و سخت گیرانه برخورد می‌کنند. بنابراین، باید بتوان آن‌ها را قانع کرد. در صورتی که بتوانید دلایل قانع کننده‌ای برای تغییر رشته خود ذکر کنید، شانس پذیرش شما بسیار بیشتر خواهد شد.

به طور کلی، می‌توان چنین گفت که رشته‌ای که در آن تحصیل می‌کنید و یا آن را پشت سر گذاشته‌اید، اصلی‌ترین نشانه برای این است که شما برای یک برنامه تحصیلی، فرد واجد شرایط و مناسبی هستید یا خیر. اما، با وجود این که بک گراند شما اهمیت بسیار زیادی در این امر دارد، تنها فاکتور تعیین کننده هم نیست. فاکتورهای مهم دیگری هم در کنار آن وجود دارد که در ادامه بحث امروزمان در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

اما بک گراند و سابقه تحصیلی و کاری شما، کلید تشخیص این است که شما برای یک برنامه مناسب هستید یا خیر. با توجه به این موضوع، اگر شما به عنوان مثال دارای مدرک کارشناسی در رشته ریاضی هستید و قصد اپلای برای یک برنامه دیگر در زمینه بیولوژی و یا علوم زیست شناسی دارید، بهترین کاری که می‌توانید برای افزایش شانس پذیرش خود انجام دهید، این است که یک سری واحدها یا حتی دوره‌های طولانی مدت در علوم زیستی پشت سر بگذارید تا نشان دهید که یک بک گراند مرتبط با زیست شناسی هم در اختیار دارید و زیاد هم با این مبحث غریبه نیستید. علاوه بر این، با انجام این کار نشان خواهید داد که ظرفیت پیش رَوی و موفقیت در یک زمینه جدید هم در اختیار دارید.

البته، در کنار آن باید توجه داشته باشید که کسب مقام‌های پژوهشی سنگین و بسیار سطح بالا، برای تغییر رشته در اپلای برای کانادا یا هر کشور دیگری، ضروری و حیاتی نیست. اما به هر حال، شخص متقاضی که قصد ادامه تحصیل در یک زمینه جدید دارد، باید به هر نوعی که فکر می‌کند، علاقه، اشتیاق و هیجان خودش را برای رشته مورد نظر بعدی خود به اثبات برساند.

به طور کلی، افرادی که شرایط شما برای اپلای و دریافت پذیرش را بررسی می‌کنند، دوست دارند یک نشانه یا گواهی خاصی مشاهده کنند که نشان دهد شما به عنوان فردی که قصد تغییر رشته در اپلای دارید، به اندازه کافی به زمینه مورد نظر خود علاقه و اشتیاق نشان داده‌اید، یک دانش ابتداییِ هر چند سطحی درمورد آن دارید تا نشان دهید که واجد شرایط تغییر رشته و شروع به تحصیل در یک زمینه متفاوت هستید. اگر بخواهیم بسیار ساده توضیح دهیم، آن‌ها باید اطمینان پیدا کنند که شما می‌توانید از پس انجام این کار بربیایید و در آن موفق خواهید بود.

با توجه به این توضیحات، شما باید در درخواست اپلای خود، توجه آن‌ها را به سمت واحد‌ها و دوره‌های آموزشی جلب کنید که تا به حال پشت سر گذاشته‌اید و نشان دهید که تجربه‌ای هر چند مختصر و جزئی در آن‌ها به دست آورده‌اید. با انجام این کار، شور و شوق خودتان را هم برای این رشته‌ی جدید نشان خواهید داد.

شما باید توضیح دهید که چرا قصد دارید چنین قدمی بردارید، برای دست یابی به اهداف جدید خود تا به حال چه اقداماتی انجام داده‌اید، چرا دست به انجام چنین کارهایی زده‌اید و چه چیزی در خودتان دیده‌اید که ثابت می‌کند می‌توانید در انتهای این مسیر به موفقیت برسید.

درباره تحصیل در کانادا و ارشد مجدد در کانادا بخوانید.

تغییر رشته برای ادامه تحصیل در خارج از کشور

تغییر رشته برای ادامه تحصیل در خارج از کشور

اکنون که کمی با شرایط کلی تغییر رشته برای ادامه تحصیل در برخی از کشورهای خارجی مانند کانادا و یا هر کشور دیگری در دنیا آشنا شدید، در این بخش قصد داریم شرایط و امکان تغییر رشته در مقاطع تحصیلی مختلف را کمی بررسی کنیم و در این زمینه توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم.

همچنین درباره تحصیل در خارج از کشور با مراجعه به لینک، اطلاعات کاملی کسب کنید.

تغییر رشته برای اپلای در مقطع کارشناسی ارشد

ما در این بخش به شما نشان خواهیم داد که در صورت تغییر رشته، چه کارهایی می‌توانید برای افزایش شانس اپلای و اخذ پذیرش خود انجام دهید و چطور می‌توانید احتمال موفقیت خود در این کار را در هر مقطع افزایش دهید.

یکی از اولین نکته‌هایی که باید در این زمینه بدانید، این است که هر چه زودتر برای تغییر رشته اقدام کنید، بهتر است. به عبارت دیگر، هر چه مقطع شما بالاتر باشد، پذیرش تغییر رشته دشوارتر خواهد شد. تغییر رشته در مقطع کارشناسی، بسیار راحت‌تر از انجام این کار در مقطع کارشناسی ارشد است و به همین ترتیب، انجام دادن این کار در مقطع ارشد نیز بسیار راحت‌تر از دکتری است. درمورد تغییر رشته در مقطع دکتری در ادامه این مطلب بیشتر توضیح خواهیم داد. اما برای انجام این کار در مقطع کارشناسی ارشد، شما باید به چند نکته توجه کنید تا بتوانید آن را انجام دهید.

برنامه‌هایی که انتخاب می‌کنید، باید با رشته فعلی شما ارتباط نزدیکی داشته باشند. به عنوان نمونه، اگر قصد داشته باشید از گرایش الکترومغناطیس به گرایش قدرت در رشته برق بروید، شانس زیادی برای پذیرش خواهید داشت. هر چه این فاصله بین دو گرایش و رشته مختلف بیشتر باشد، سخت‌تر می‌توانید پذیرش بگیرید. مثالی که در ابتدای این مطلب ذکر کردیم، در اینجا هم به خوبی نمود پیدا می‌کند. در چنین شرایطی، شما باید در زمینه مورد نظر خود به کسب تجربه آکادمیک یا تجربی بپردازید و سعی کنید که با این کار، کمبودها و شکاف‌هایی که وجود دارد را برطرف کنید. علاوه بر این، با انجام این کار علاقه و اشتیاق خود نسبت به رشته مورد نظرتان را هم کاملا ثابت خواهید کرد.

با این وجود، یک سری رشته‌ها هم وجود دارند که نیازی به داشتن بک گراند خاصی ندارند. بهترین نمونه‌ای که می‌توان ذکر کرد، رشته‌های مدیریت هستند. اگر شما قصد داشته باشید در مقطع کارشناسی ارشد به سمت یکی از رشته‌های مدیریت بروید، فرقی نمی‌کند که چه پیش زمینه‌ای دارید و یا در گذشته در چه رشته دیگری مشغول به تحصیل بودید. این دسته از رشته‌ها نیازی به داشتن سابقه تحصیلی یا شغلی مرتبط ندارند و شما چه هنر خوانده باشید چه مدرک کارشناسی مهندسی داشته باشید، به راحتی می‌توانید برای یکی از رشته‌های مدیریت اپلای کنید. البته، باز هم باید نشان دهید که چرا به این زمینه علاقه پیدا کرده‌اید.

یکی دیگر از رشته‌های استثناء که نیازی به داشتن بک گراند چندان مرتبطی ندارند، رشته‌های علوم زیستی در زمینه محیط زیست هستند. یک سری از رشته‌های علوم انسانی هم به همین صورت هستند. یعنی مهم نیست که شما چه تجربه شغلی یا تحصیلی در چه رشته‌ای در گذشته داشتید، در هر صورت می‌توانید برای آن‌ها اپلای کنید.

همچنین بخوانید: کارشناسی ارشد در کانادا

تغییر رشته برای اپلای در مقطع دکتری

همانطور که توضیح دادیم، هر چه مقطع تحصیلی شما بالاتر باشد، تغییر رشته سخت‌تر خواهد شد. با توجه به این موضوع، می‌توان گفت که انجام این کار در مقطع کارشناسی از تمام مقاطع دیگر راحت‌تر خواهد بود و در مقطع دکتری بسیار سخت خواهد شد. به عبارت دیگر، اکثر دانشگاه‌ها یا مراکز آموزشی دیگر، به افراد اجازه نمی‌دهند که در مقطع دکتری یک رشته متفاوت را انتخاب کنند. دلیل آن هم بسیار واضح و روشن است؛ چون بدون داشتن بک گراند، از عهده این کار در چنین مقطع حساس و سطح بالایی، برنمی‌آیند.

در چنین شرایطی، توصیه می‌شود که افراد برای کارشناسی ارشد مجدد اقدام کنند و با کسب تجربه بیشتر، به سراغ مقطع دکتری در رشته مورد نظر خود بروند. به هر حال، شما در مقطع دکتری به عنوان یک پژوهشگر شناخته می‌شوید و باید مقالات علمی معتبری تهیه کنید. بدیهی است که انجام این کار بدون داشتن بک گراند امکان پذیر نیست. بنابراین، با تکرار مقطع کارشناسی ارشد و کسب ارشد دوم خود در رشته مورد نظرتان، می‌توانید بک گراند مرتبط با آن را به دست بیاورید و کار خودتان را هم در مقطع دکتری راحت کنید. در غیر این صورت، درخواست اپلای شما با ارور بگراندِ غیر مرتبط، رد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: تحصیل دکتری در کانادا ، تاثیر مقاله بر اپلای

عوامل موثر برای تغییر رشته در اپلای

افراد بسیار زیادی هستند که علاقه واقعی و اصلی خود را حتی پس از دوران کارشناسی پیدا کرده‌اند و اکنون قصد دارند به همان کاری بپردازند که از اول علاقه داشتند. به هر حال، همانطور که می‌توانید انتظار داشته باشید، اپلای برای یک رشته یا برنامه تحصیلی و شغلی جدید و متفاوت از رشته شما، ممکن است بسیار چالش برانگیز و دشوار باشد. اما در عین حال هم نباید از انجام این کار وحشت داشته باشید.

تا زمانی که خودتان را برای این تغییر آماده کرده باشید و تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا این کار را انجام دهید، به احتمال زیاد شانس خوبی به دست خواهید آورد تا یک شروع جدید در زمینه‌ای که واقعا به آن علاقه مند هستید را آغاز کنید.

در ادامه یک سری از عوامل موثر برای افزایش شانس موفقیت در تغییر رشته برای اپلای در خارج از کشور را برای شما اعلام خواهیم کرد تا به آن‌ها بیشتر توجه کنید و شانس موفقیت را برای خودتان افزایش دهید.

آماده سازی زود هنگام

قبل از این که تغییر رشته دهید، باید تجربیاتی که تا به حال کسب کرده‌اید را به خوبی بشناسید و بدانید که برای موفقیت در این کار چه شکاف‌هایی را باید در زمینه شغلی یا تحصیلی خود پر کنید. تا به حال به چند روش برای پر کردن این شکاف پرداخته‌ایم اما نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد، این است که باید هر چه زودتر دست به کار شوید و کارهای لازم را انجام دهید.

هر چه زمان بیشتری از دست بدهید، شانس موفقیت خود را کاهش داده‌اید. در این صورت، ناگهان به خودتان می‌آیید و می‌بینید که دیگر دیر شده. بنابراین، از فرصتی که در اختیار دارید، استفاده کنید تا دوره‌های تحصیلی جدیدی شروع کنید، در پروژه‌ها به صورت داوطلبانه شرکت کنید و یا در هر فعالیت دیگری که فکر می‌کنید می‌تواند مفید باشد، شرکت کنید تا به شما کمک کند که در زمینه مورد نظرتان تجربه و دانش خوبی به دست بیاورید.

شرکت در آزمون‌ های زبان و کسب مهارت ‌های مرتبط با رشته مورد نظرتان

به هر حال، جابجا شدن از یک زمینه به یک رشته جدید که آشنایی چندان زیادی هم هنوز با آن ندارید، ممکن است برای‌تان نگران کننده باشد. اما باید توجه و تمرکز خود را بر روی نیازمندی‌های آن افزایش دهید. برخی از این نیازمندی‌ها، می‌توانند شامل آزمون‌های زبان و یا دوره‌های کارآموزی و تجربی باشند.

معمولا این دسته از فعالیت‌ها، احتمال موفقیت شما در تغییر رشته را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند.

همچنین بخوانید: کارآموزی در خارج از کشور

ریز نمرات

افسرانی که در حال بررسی پرونده شما برای قبول یا رد درخواست اپلای هستند، به شدت به ریزنمرات شما توجه می‌کنند. اگر ریزنمرات شما و در واقع، واحد‌هایی که پشت سر گذاشته‌اید هم سوی واحدهای رشته‌ای باشند که برای آن اپلای کرده‌اید، شانس موفقیت خود را به شدت افزایش داده‌اید.

به عنوان مثال، فرض کنید که مدرک کارشناسی خود را در یکی از گرایش‌های رشته مهندسی مکانیک به دست آورده‌اید و اکنون برای مقطع ارشد، قصد تغییر آن را دارید و یک گرایش دیگر را انتخاب کرده‌اید. در این صورت، شانس زیادی برای پذیرش خواهید داشت. هر چه ارتباط بین دو رشته بیشتر باشد، راحت‌تر می‌توانید بین آن‌ها جابجا شوید و نیازی هم به تلاش سخت برای پر کردن شکاف بین آن‌ها پیدا نخواهید کرد.

توجه به رزومه و تقویت آن

شما با تقویت رزومه خود در زمینه‌ای که مد نظر دارید، به راحتی می‌توانید بین دو رشته جابجا شوید؛ حتی اگر چندان هم نزدیک و شبیه به یکدیگر نباشند. شیوه‌هایی که تا به حال برای تغییر رشته ذکر کردیم، بیشتر برای رشته‌های نزدیک و شبیه به یکدیگر صدق می‌کرد. اما شما با استفاده از این شیوه، یعنی تقویت رزومه، می‌توانید بین دو رشته کاملا متفاوت هم جابجا شوید.

فردی که مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات به دست آورده و اکنون قصد دارد برای ادامه تحصیل در یک رشته مهندسی اپلای کند، می‌تواند با به دست آوردن تجربه کاری و یا انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی در رابطه با رشته مورد نظر خود، نظر افسران مهاجرت را جلب کند و آن‌ها را متقاعد کند که می‌تواند از عهده انجام این کار و فعالیت در زمینه جدید بر بیاید. شما می‌توانید با مراجعه به این لینک از نکات مهم برای تهیه یک رزومه قوی و خوب آگاهی پیدا کنید.

ارائه یک انگیزه نامه قوی

ارائه یک انگیزه نامه قوی و متقاعد کننده، مهم‌ترین فاکتور برای تغییر رشته و راضی کردن افسر مهاجرت برای قبول درخواست اپلای شما به شمار می‌رود. شما در انگیزه نامه خود نه تنها باید ثابت کنید که به طور کلی، یک کاندیدای مناسب برای دریافت این موقعیت هستید، بلکه باید دلایل منطقی، متقاعد کننده و خوبی هم ارائه کنید که چرا قصد تغییر رشته دارید.

در واقع، باید نشان دهید که انگیزه شما از انجام این کار چیست و قصد دارید به چه هدفی دست پیدا کنید. شاید به زبان آوردن این موارد قلق خاصی داشته باشد، اما مطمئن باشید که تا وقتی درمورد هدف خود رو راست باشید و صادقانه صحبت کنید، موفق به انجام یک قدم رو به جلوی بزرگ در مسیر رسیدن به هدف نهایی و اصلی خود خواهید شد.

به خاطر داشته باشید که نباید چیزی را بیش از حد بزرگ نمایی کنید و یا به دنبال بهانه و دلیل تراشی باشید. بلکه باید به کارهایی فکر کنید که درون شما ایجاد انگیزه می‌کنند و برای انجام آن‌ها شوق و ذوق دارید. شما باید صادقانه درمورد اهداف شغلی و تحصیلی مورد نظر خود برای آینده صحبت کنید و همچنین، توضیح دهید که تا به حال چه کارهایی برای رسیدن به این اهداف انجام داده‌اید و چه چیزهایی می‌توانند شما را به هدف خود بیشتر نزدیک کنند.

تغییر رشته در مهاجرت

بیشتر بخوانید: اصطلاحات اپلای

معرفی رشته‌های تحصیلی در کانادا
  • برترین دانشگاه‌های هر رشته
  • عناوین شغلی و وظایف
  • مسیر شغلی و میانگین درآمد

تغییر رشته در مهاجرت

در این بخش قصد داریم یک مرور کلی بر موضوعات مهمی که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم، داشته باشیم و مهم‌ترین نکات درمورد تغییر رشته در اپلای برای کانادا و یا کشورهای دیگر دنیا را جمع بندی کنیم. اولین نکته‌ای که در این زمینه می‌توان گفت، این است که چه قصد اپلای برای کانادا و چه هر کشور دیگری داشته باشید، باید به یک سری نکات مشترک که در یک چهارچوب قرار می‌گیرند، توجه کنید.

تغییر رشته در هر دانشگاه یا کشوری که مد نظر داشته باشید، در اغلب اوقات امکان پذیر است. بنابراین، نگرانی خاصی بابت این که زمان را از دست داده باشید، به خودتان راه ندهید. درست است که انجام این کار در کارشناسی ارشد امکان پذیر است و در مقطع کارشناسی، حتی از آن هم راحت‌تر است، اما درصد موفقیت برای تغییر رشته، حتی در دکتری هم هنوز به صفر نمی‌رسد.

با این وجود، هر چه در مقطع پایین‌تری این کار را انجام دهید، درصد موفقیت خود را افزایش خواهید داد. شما در مقطع دکتری به عنوان یک پژوهشگر با تجربه که سابقه تهیه مقالات معتبر و سطح بالایی در زمینه خود دارد، شناخته شده‌اید و اکنون به سختی می‌توانید زمینه کاری خود را تغییر دهید؛ مگر این که ابتدا ارشد مجدد برای رشته مورد نظر خود بگیرید و پس از آن به سراغ دکترای آن هم بروید.

یکی دیگر از راهکارهای موفقیت در تغییر رشته، به دست آوردن تجربه کاری یا تحصیلی است. اما مهم‌ترین عامل موفقیت در تغییر رشته و اخذ پذیرش در یک رشته جدید، تهیه یک انگیزه نامه قوی است که به طور کامل درمورد آن توضیح دادیم. علاوه بر این، هر چه اختلاف بین دو رشته کم‌تر باشد و شباهت بیشتری به یکدیگر داشته باشند، راحت‌تر می‌توان بین آن‌ها جابجا شد. یک سری رشته‌های استثناء مانند رشته‌های مدیریت یا محیط زیست و همینطور یک سری از رشته‌های علوم انسانی هم وجود دارند که نیاز به بک گراند خاصی ندارند و افراد با هر رشته‌ای می‌توانند برای آن‌ها اپلای کنند.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

آزمون و خطا نکنید!

بجای صرف ساعات طولانی برای جستجو و انتخاب رشته و دانشگاه، به راحتی می توانید از کمک وکلای تحصیلی موسسه تراست بهره ببرید.

سوالات متداول

برای تغییر رشته دادن در اپلای باید چه کار کرد؟

اگر قصد دارید برای مقطع تحصیلی بالاتر، رشته خود را تغییر دهید، زمانی را مشخص کنید تا با اساتید و یا مشاوران تحصیلی خود مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند بر اساس علایق شخصی‌تان به شما اعلام کنند که کدام یک از رشته‌های تحصیلی برای شما مناسب‌تر هستند و در بلند مدت شرایط کاری بهتری برایتان به همراه خواهند آورد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به این لینک مراجعه کنید.

چطور می ‌توان برای مقطع دکتری تغییر رشته داد؟

اگر قصد دارید که رشته خود را در مقطع دکتری تغییر دهید، بهتر است ابتدا برای ارشد مجدد در رشته مورد نظر خود اقدام کنید و پس از این که در این زمینه مهارت و تجربه بیشتری به دست آوردید، به ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکتری نیز بپردازید.

چطور می ‌توان شانس موفقیت در تغییر رشته برای اپلای را افزایش داد؟

برای این که در مقطع تحصیلی بعدی خود برای یک رشته متفاوت اپلای کنید، باید روی انگیزه نامه خود بسیار کار کنید. موثرترین فاکتور در پذیرش یا رد درخواست اپلای شما، انگیزه نامه است. اگر یک انگیزه نامه قوی داشته باشید که بتواند افسران مهاجرتی را قانع کند، شانس زیادی برای موفقیت در این کار به دست خواهید آورد.

تغییر رشته دادن در کدام مقطع برای اپلای بهتر است؟

هر چه که تغییر رشته را در مقطع پایین‌تری انجام دهید، شانس بیشتری برای موفقیت در این کار خواهید داشت. با توجه به این، تغییر رشته در مقطع کارشناسی بسیار راحت است، در مقطع کارشناسی ارشد کمی سخت‌تر می‌شود و در مقطع دکتری تقریبا غیر ممکن است.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • مسعود

    سلام. آیا مرخصی گرفتن از کالجهای کانادا مشمول هزینه میشود

  • ارکیده

    سلام
    من لیسانس حقوق ایران دارم ، برای ادامه رشته در مقطع ارشد در کانادا، شنیدم باید آزمون Lsat شرکت کنم،
    امکان ادامه تحصیل ارشد ، در چه رشته هایی رو بدون توجه به لیسانسم دارم؟ بجز مدیریتها که نام بردین، کدوم رشته های علوم انسانی و زیستی، میتونم بخونم؟؟

    • کارشناس تراست

      با سلام. مهمترین مسئله برای ادامه تحصیل توجیه پذیری تحصیل می باشد که نیاز است با توجه به سابقه کاریتان اقدام شود.

  • مینا

    با سلام و وقت بخیر.
    بنده فوق لیسانس برنامه ریزی شهری هستم.
    ۲۸ سال سن دارم و قصد دارم جهت تحصیل در مقطعِ ارشد زبان انگلیسی در اروپا با نمره‌ی خوب از آیلتس اقدام کنم. آیا ممکن هست؟ ممنون میشم اطلاعاتی در اختیار بگذارید.سپاسگزارم

  • امیرحسین قادری

    سلام روزتون بخیر
    من لیسانس رشته معماری دارم و سابقه چند سال کار شبیه سازی و رندرینگ در معماری.
    می خواستم بدونم برای تغییر رشته به گرایش های کامپیوتر در ارشد کشور کانادا شانسم چقدر است؟

    • کارشناس تراست

      با سلام. مهمترین مسئله در وحله اول دارا بودن الزامات دانشگاه می باشد و در وحله دوم توجیه پذیری تحصیل.

  • کسری09034742219

    درود من لیسانس مهندسی شیلات تکثیر وپرورش ابزیان دارم ایا میتونم در رشته دام پزشکی ادامه بدهم؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی نیاز است الزامات این رشته ها را دارا باشید؛ به عنوان مثال برای ورود به این رشته ها بایستی یک لیسانس علوم پایه داشته باشید.

  • نرگس

    سلام باارشد بیوتکنولوژی موادغذایی میتونم برای اپلای دکترای بیوتکنولوژی میکروبی اقدام کنم ؟یا باید از همون اول رشته ارشدم باس بیوتکنولوژی میکروبی باشه ؟ممنونم از پاسخگوییتون

  • مانیا

    درود. من لیسانس مهندسی صنایع خوندم و ارشد تربیت بدنی، آیا برای اپلای کردن بهتر است ارشد مجدد بخونم؟ بخ طور کلی آیا این امکان وجود دارد که با لیسانس مهندسی، در کشورهایی مثل هلند، استرالیا، نروژ، دانمارک و … ارشد تربیت بدنی بخونم؟ اگر بله، آیا فاند بهش تعلق میگیره؟

  • رها

    سلام وقت بخیر.
    از طریق رشته زیست شناسی مولکولی میشه تغییر رشته بدم و پزشکی بخونم؟؟اگه نمیشه باید چه رشته هایی بخونم تا بتونم بعد از تغییر پزشکی برم؟؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای کشور کانادا رشته های پزشکی و پیراپزشکی شرایط خاصی دارند و نیاز است یک کارشناسی علوم پایه داشته باشید تا بتوانید اقدام کنید که بهتر است در ابتدا اقامت بگیرید و به عنوان یک کانادایی اقدام کنید.

  • عنایت اله حیدری

    سلام
    برای بنده با رشته مهندسی برق قدرت و سن 43 سال و 19 سال سابقه مرتبط با رشته آیا ادامه تحصیل در رشته مدیریت پروژه در دانشگاههای کانادا وجود دارد؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای تحصیل در کانادا هدف از تحصیل مهمترین مسئله می باشد اگر بتوانید یک سابقه کار مدیریتی داشته باشید می تواند توجیه پذیر باشد.

  • عنایت اله حیدری

    با سلا م
    من کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت خوندم با سن 43 سال ، قصد دارم که در کانادا در یک رشته مدیریتی مثلا مدیریت پروژه ادامه تحصیل بدم آیا این امکان با توجه به سن من وجود دارد ؟سپاس از شما

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. مهمترین مسئله در تحصیل هدف از تحصیل می باشد اگر یک سابقه کار مدیریتی داشته باشید می تواند توجیه پذیر باشد.

  • سام

    سلام با ممنون از مقاله خوبتون
    میخواستم بدونم با زشته زیست سلولی و مولکولی میتوان در مقطع دندانپزشکی در کانادا یا جای دیگه تحصیل کرد

  • رزا

    سلام من لیسانس مهندسی شیمی دارم میتونم برای روانشناسی در دانشگاه های کانادا اپلای کنم؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. اگر الزامات دانشگاه مد نظر را دارا باشید و هدف از تحصیلتان توجیه پذیر باشد میتوانید اقدام کنید.

  • محمد

    سلام وقت بخیر بنده کارشناسی مکانیک خوندم و می خوام ارشد عمران بدم که بعد از دوسال خوندن ارشدعمران اپلای کنم برای دکترای عمران برای من مشکلی پیش میاد برای این تغییر رشته؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام و وقت بخیر
      به طور کلی مشکلی وجود ندارد اما به دانشگاه انتخابی شما کمی وابسته است

  • Arman

    سلام.با مدرک لیسانس رشته هایی مثل تغذیه یا میکروبیولوژی میشه برای پزشکی اقدام کرد؟
    اگر امکانش هست،باید از اول پزشکی خونده شه یا از مدت تحصیل کم میشه؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی بایستی الزامات این رشته ها را دارا باشید که از خارج کانادا بخواهید اقدام کنید سخت می باشد.

  • مهشید

    سلام من کاردانی معماری و کارشناسی طراحی محیط داخلی دارم میتونم برای ارشد ایتالیا یا اسپانیا طراحی صحنه بخونم?

  • شیدا

    سلام
    من دیپلم رشته ی تجربی دارم امکانش هست برای مهاجرت رشته های مهندسی رو انتخاب کنم و درخواست بدم ؟ شانسی قبولی هست ؟

  • محمد

    سلام من دانشگاه کارشناسی فنی حرفه ای بودم مهندسی مکانیک گرایش خودرو خوب دوتا معدل و دانشنامه دارم و معدل هر دو مقطع ۱۷.۵هست برای ارشد مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه صنعتی شریف رفتیم و الان دو ترم دارم تا پایان ارشد الان سوال من این جاست چه تو پذیرش از دانشگاه و چه .برا مشکلی بابت مدرک لیسانس من نیسته چون دوتا معدل داره و دوتا دانشنامه کاردانی و کارشناسی و این شانسم کمتر نمیکنه ؟؟؟؟؟

  • داریوش

    با سلام و خسته نباشید ایا برای رشته علم داده میتوان اپلاق کرد؟؟ از فوق لیسانس به دکتری ولی در ایران وکتری ندارد برای اپلای کردن مشکلی پیش نمیاد؟؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. خیر؛ برای اپلای مقطع دکتری نیاز می باشد با اساتید رشته موردنظرتان مکاتبه انجام دهید.

  • ayda

    سلام من دیپلم تجربی دارم اما میخوام در آلمان کالج ریاضی برم امکان تغییر رشته هست یا چون دیپلم تجربی دارم باید کالجم مرتبط با همون باشه؟
    برای پذیرش از کالج نیاز به قبولی در کنکور هست؟

  • مینو

    سلام وقتتون بخیر
    من ۱۹سالمه‌و دیپلم رشته انسانی وقصد دارم تغییر رشته بدم به هنر و موسیقی بخونم
    امکان بورسیه شدن هست؟؟

  • ایمان قربانی

    میشه یک رشته رو از اول بخونی ؟ با بیست و چهار سال سن و بورسیه گرفت؟!من چون لیسانس دارم میخام ی رشته دیگ رو از پایه بخونم.

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام.
      بله این امکان هست اما ریسک ویزا وجود دارد.
      اخذ بورسیه برای افراد اینترنشنال برای مقطع لیسانس تقریبا نداریم.

  • Pouya

    سلام وقت بخیر.
    اگر در ایران برای مقطع ارشد تغییر رشته دهیم و برای دکترا اپلای کنیم شانس پذیرش کاهش پیدا میکنه؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای پذیرش دکتری، مهم ترین مسئله رزومه تان می باشد و اینکه بتوانید یک استاد راهنما پیدا کنید.

  • فاطمه

    سلام وقت بخیر کسی که کارشناسی زیست شناسی گیاهی خونده میتونه ارشد رو آموزش زبان انگلیسی بخونه و بعدش برای دکترا برای خارج از کشور اقدام کنه؟؟؟

    • مشاور موسسه تراست

      سلام
      در ایران می توانید کارشناسی ارشد را در هر رشته ای بخوانید، صرف نظر از اینکه در دوره کارشناسی در چه رشته ای تحصیل کرده اید.
      نکته مهم اپلای تحصیلی رزومه است که ارائه می دهید. اپلای تحصیلی دو بخش دارد، یکی پذیرش تحصیلی و دیگری اخذ ویزا. برای اخذ پذیرش تحصیلی, عموما باید یک بک گراند در رشته مورد نظر داشته باشید. اگر برای دکتری در رشته زبان انگلیسی درخواست بدهید، بک گراند را دارید اما اگر در رشته متفاوتی بخواهید درخواست بدهید، مسئله فرق می کند و کار دشوار خواهد بود. در مورد گرفتن ویزا نیز مسئله توجیه پذیری رشته و مقطع مطرح است.

  • سارا

    سلام ممنون از این مطلب مفیدتون
    لطفا درباره امکان دریافت فاند یا اسکالرشیپ درصورت تغییر رشته هم یه سری توضیحاتی بدید ممنون

    • مشاور موسسه تراست

      برای دریافت فاند یا اسکالرشیپ باید بتوانید دانشگاه را قانع کنید که شما برای موقعیت موردنظر فرد قابلی هستید و رزومه خوب و نمره زبان و جی آر ای بالایی دارید. تغییر رشته باید دلیل داشته باشد، در صورتی که رشته کاملا بی ربط باشد و شما در زمینه آن سابقه و رزومه ای نداشته باشید، نباید انتظار دریافت بورسیه یا فاند داشته باشید.

  • Suzy

    سلام ممنونم از مطالب کامل و مفیدتون
    من یه سوالی داشتم
    من الان 19 سالمه و دیپلم رشته نقاشی دارم
    میخوام برای مقطع کارشناسیم یا موسیقی انتخاب کنم یا بازیگری
    و برای مقطع ارشد قصد مهاجرت دارم ( کشورهای مدنظرم کانادا، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی)
    و برای ارشدمم بازم میخوام تغییر رشته بدم
    منتها نمیدونم چجوری تصمیم بگیرم، برای کارشناسیم موسیقی بخونم و برای مقطع ارشدم برای بازیگری اپلای کنم یا بالعکس، کارشناسی بازیگری بخونم و برای ارشد موسیقی..
    میشه راهنماییم کنید اول کدوم رو انتخاب کنم بعد کدوم چون به این دو رشته خیلی علاقه مندم واسه همین میخوام تو جفتش تحصیل کنم ضمنا برای مقطع کارشناسی میخوام تو ایران مدرک بگیرم و برای مقطع ارشد مهاجرت کنم.
    و اگه شرایطش تو دانشگاه های هر کدوم از این کشورایی که ذکر کردم متفاوته ممنون میشم راجب اونم توضیح بدید.
    تشکر

    • مشاور موسسه تراست

      سلام
      اپلای کردن برای رشته های هنری نیازمند ارائه نمونه کار یا سابقه هنری است. برای مثال در رشته بازیگری مبحث سابقه کار بسیار تعیین کننده است. در رشته موسیقی و نقاشی ارائه نمونه کار اهمیت دارد. کشور کانادا در زمینه های مورد نظر شما دانشگاه های متعددی را دارد و سختی های مخصوص به خود را نیز دارد.
      کشور ایتالیا در حوزه هنری دانشگاه های خوبی دارد که اخذ پذیرش در آن ها کار ساده ای نیست. در صورتی که رشته کارشناسی با رشته مورد نظر که قصد اپلای برای کارشناسی ارشد در آن را دارید نیز متفاوت باشد، اپلای دانشگاه های ایتالیا کار دشوارتری خواهد بود

  • امیر

    من کارشناسی حسابداری هستم و میخوام ارشدم رو در ایران بخونم و تغییر رشته بدم تا با بدست اوردن رزومه خوب برای دکترا اپلای کنم، در مورد این شرایط هم میگین

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای مقطع دکتری به طور معمول در کانادا بایستی با اساتید رشته مورد نظرتان مکاتبه داشته باشید

  • عرفان

    با سلام
    من لیسانس روانشناسی دارم
    اگه ارشد تو ایران برق یا کامپیوتر بخونم میتونم دکتری برق یا کامپیوتر اپلای کنم
    خیلی ممنون میشم جواب بدین
    زبانم خوبه از پس آزمون های جی آر ای و تافل برمیام
    معدل لیسانسم هم بالای 17 هست خیلی ممنون میشم راهنمایی کنین

    • مشاور موسسه تراست

      سلام
      با داشتن مدرک ارشد برق و کامپیوتر می توانید برای دکتری اپلای کنید اما با توجه به اینکه مقطع لیسانس غیر مرتبط بوده اید، باید یک سری دروس را به صورت پیش نیاز سپری کنید.

  • شیدا

    ممنونم از مقاله خوب و مفیدتون، اگر امکانش هست چند مورد از رشته های شناور علوم انسانی رو هم نام ببرید.

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. اگر منظور از رشته های شناور، رشته های متفاوت از لیسانس برای ارشد است. اگر شما شرایط رشته را داشته باشید می توانید برای هر رشته ای اقدام کنید.