کشاورزی در جهان امروز با افزایش جمعیت و کاهش منابع غذایی، اهمیت بسیاری یافته است. کشور کانادا نیز به عنوان یک کشور مهاجر پذیر به کشاورزی توجه ویژه ای دارد تا در تأمین منابع غذایی هزینه های خود را کاهش دهد.
در این مقاله به اهمیت کشاورزی در کانادا، میزان رونق آن در شهرها و استان های این کشور، هزینه خرید زمین کشاورزی در مناطق مختلف کانادا و گرفتن اقامت کانادا از طریق کشاورزی خواهیم پرداخت. در ادامه جزئیات مربوط به کشاورزی در کانادا به طور مفصل مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از شما دعوت می کنیم با ما همراه باشید.
اهمیت صنعت کشاورزی در کانادا
صنعت کشاورزی در کانادا اهمیت بسیاری دارد؛ با این حال تنها 7 درصد از زمین های کانادا قابل کشت هستند. بقیه زمین های کمتر حاصلخیز کانادا می توانند برای استفاده های جانبی در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرند. به طور کلی آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز در کشور کانادا در سواحل شرقی و غربی این کشور و همچنین در نزدیکی دریاچه ها قرار دارند.
دیگر فرصت های کشاورزی در کانادا از طریق گلخانه ها در دسترس است که برخی از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، دانه های روغنی، گل های زینتی وگیاهان دارویی در آنها تولید می شوند.
کشاورزی در کانادا با چالش های فراوانی مواجه است که برخی از مهم ترین آنها عبارتند از نگهداری گیاهان، غنی سازی خاک، نیروی کار، تغییرات آب و هوایی و سلامت مواد غذایی تولید شده.
نقش کشاورزی در صنعت کانادا
کشاورزی نقش مهمی را در اقتصاد کانادا ایفا می کند. از سال 2018 در حدود 269000 شغل در زمینه کشاورزی در کانادا ایجاد شده است. کشاورزان و مزرعه داران بخش اعظمی از مواد غذایی را تولید و عرضه می کنند. مهم ترین محصولات کشاورزی کانادا عبارتند از کانولا، گوشت قرمز، گوشت و محصولات طیور و سبزیجات.
در کانادا شرکت های تجاری متعددی وجود دارند که برخی از این محصولات را به دیگر کشورها صادر می کنند. در حقیقت کانادا یکی از برترین کشورهای صادر کننده محصولات کشاورزی در جهان است که سالانه مبلغی بالغ بر 65 میلیارد دلار از این طریق کسب می کند.
حوزه های کشاورزی در کانادا
زمینه های کشاورزی در کانادا بسیار متنوع است و همچنان در حال تغییر است. بسیاری از بخش های کشاورزی در کانادا همچنان به شکل سنتی فعالیت می کنند. کشاورزی به شیوه سنتی در کانادا قسمتی از فرآورده های دام و طیور و همچنین محصولات کشاورزی این کشور را تأمین می کند.
پرورش آبزیان نیز در کانادا قابل توجه است و منابع غذایی دریایی این کشور با کیفیت بسیار بالایی در این بخش تولید می شود. کشاورزی مدرن در کانادا در سال های اخیر رو به رشد بوده است و طی فرآیندهای علمی و تجهیزات به روز، محصولات گلخانه ای اعم از منابع اصلی غذایی، گل و گیاه، قارچ و گیاهان دارویی از این طریق تولید می شوند.
برخی از کشاورزان برای فرآورده های جانبی به پرورش دام روی آورده اند. این محصولات دامی می توانند در صنعت به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار بگیرند. خز، پشم، چرم و موی حیوانات از جمله این محصولات دامی هستند.
حمایت های دولت کانادا از بخش کشاورزی
دولت کانادا از تمام صنایع تولیدی کشور به ویژه کشاورزی حمایت می کند. دولت با انجام سرمایه گذاری در زمینه تحقیقات و مطالعات در زمینه کشاورزی، صادرات و تجارت به کشاورزان تسهیلاتی را اعطا می کند. دولت کانادا همچنین به کشاورزان کمک می کند تا از تکنولوژی های به روز استفاده کنند و از این طریق علاوه بر کاهش هزینه ها، از اثرات منفی زیست محیطی نیز پیشگیری می کند.
مزارع کشاورزی در کانادا
تنها هفت درصد از زمین های کانادا قابل کشت هستند که اکثر آنها در غرب کشور واقع شده اند. با این حال زمین های غیر قابل کشت نیز می توانند به عنوان مزارع پرورش حیوانات مورد استفاده قرار بگیرند. در سال های اخیر بر میزان مساحت زمین های در حال کشت در کانادا افزوده شده است.
کشاورزی در کدام بخش های کانادا رونق دارد
بیشتر مزارع کانادا در استان هایی واقع شده اند که فلات کانادا آنها را محدود کرده است؛ مانند استان آلبرتا، ساسکاچوان و مانیتوبا. استان آلبرتا عمده ترین تولید کننده گوشت گاو در کانادا است. استان ساسکاچوان نیز بیشترین تولیدات گندم، کانولا و عدس را به خود اختصاص داده است. در مانیتوبا بزرگترین مزارع پرورش خوک وجود دارند و این استان همچنین دومین منطقه تولید کننده سیب زمینی در کشور است.
در بریتیش کلمبیا کشاورزان مقادیر زیادی از میوه و سبزیجات، آبزیان، تخم مرغ و و گوشت ماکیان را تولید می کنند. این استان همچنین به دلیل مزارع وسیع و مرغوب انگور شهرت دارد.
در بین ایالت های کانادا، انتاریو بیشترین مزارع پرورش ماکیان را دارد و پس از آن مزارع پرورش خوک و محصولات لبنی در این استان قابل توجه است. کشاورزان انتاریو بیشترین میزان ذرت و سیب را در کانادا تولید می کنند. کبک کانادا نیز در تولید بلوبری و لبنیات گاوی در کانادا پیشتاز است.
در آتلانتیک کانادا زراعت و پرورش حیوانات به میزان تقریبا یکسانی انجام می گیرد. محبوب ترین محصول کشاورزی برای تولید در این بخش از کانادا سیب زمینی است و همچنین تعداد زیادی از تولید کننده های صنعتی مواد گوشتی در این استان مستقر هستند که عمده ترین تولیدات آنها غذاهای دریایی است.
چالش های پیش رو برای کشاورزی در کانادا
کشاورزی در کانادا مانند سایر کشورهای جهان کما بیش با مشکلاتی رو به رو است. این معضلات با توجه به جمعیت، اقلیم جغرافیایی و وضعیت آب و هوایی در کشورهای مختلف دارای تفاوت است.
محافظت از محصولات در مراحل کاشت، داشت و برداشت در مقابل آفات و فساد، غنی سازی خاک، تغییرات آب و هوایی، تأمین سلامت گونه های گیاهی و جانوری و کمبود نیروی کار از جمله مهم ترین چالش هایی هستند که برای کشاورزی در کانادا وجود دارند.
کمبود نیروی کار در بخش کشاورزی در کانادا به طور جدی تمام این چالش ها را تحت تأثیر قرار داده است؛ به طوری که این کشور برای جبران ضررهای وارده و تأمین فرآورده های غذایی در این زمینه سیاست هایی به نفع مهاجران اتخاذ کرده است.
مهاجرت از طریق کشاورزی در کانادا
همان گونه که گفته شد، کانادا با کمبود نیروی کار در بخش کشاورزی مواجه است و به همین دلیل از مهاجرت به کانادا استقبال می کند. در صورتی که کشاورز هستید و به صورت حرفه ای در این زمینه تجربه دارید، در صورت تمایل می توانید از طریق برنامه خود اشتغالی که برای مهاجرت تجاری تعریف شده است، به شکل قانونی به این کشور مهاجرت کنید.
برای اپلای کردن از این طریق لازم است متقاضیان حداقل دو سال سابقه کار در زمینه کشاورزی و یا مدیریت مزرعه را داشته باشند. علاوه بر این مورد لازم است توانایی خرید زمین در کانادا و راه اندازی یک مزرعه را داشته باشید. به این ترتیب شما یک شانس برای خود اشتغالی در بخش بازرگانی کانادا خواهید داشت.
برای مهاجرت از این طریق شرایط و محدودیت های دیگری اعمال نشده است و تمام اعضای خانواده می توانند از طریق این ویزا به طور همزمان به کانادا مهاجرت کنند. البته لازم به ذکر است برای دریافت این ویزا مبالغی باید پرداخت شود و همچنین تمکن مالی فرد برای خرید زمین در کانادا از طریق نامه رسمی از بانک برای دفاتر مهاجرتی احراز گردد.
پس از ارسال تقاضا نامه و مدارک مربوطه به بخش مهاجرتی دولت کانادا، موارد مذکور بررسی خواهد شد و در صورت پذیرفته شدن تقاضا طی سه ماه لازم است فرد برای مصاحبه در تاریخ اعلام شده در کانادا حضور یابد. در صورتی که مرحله مصاحبه نیز با موفقیت گذرانده شود، متقاضی باید مدارک رسمی برای سلامت اعضای خانواده و نداشتن سوء سابقه آنها به دولت کانادا ارائه دهد.
پس از تأیید مدارک ارائه شده، برای کلیه اعضای خانواده ویزای دائمی صادر می گردد. برای دریافت اطلاعات جزئی تر در این زمینه می توانید به این آدرس از طریق ایمیل مکاتبه کنید.
همچنین بخوانید: مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری در برنامه های استانی و فدرال
درامد کشاورزی در کانادا
طبق اطلاعات منتشر شده در Glassdoor، محدوده پایه حقوق یک کشاورز در کانادا بین $47,000 تا $71,000 در سال است. متوسط حقوق پایه بر اساس 1,077 گزارش حقوقی $62,000 در سال است و درآمد اضافی نقدی متوسط حدود $4,000 است.
قیمت زمین کشاورزی در کانادا
بدیهی است که برای مهاجرت از طریق کشاورزی و مدیریت مالی برای خرید زمین کشاورزی در کانادا لازم است از قیمت نسبی زمین های کشاورزی در ایالت های مختلف آگاه باشید. به همین منظور در جدول زیر میانگینی از قیمت زمین کشاورزی در کانادا ارائه شده است تا بتوانید با توجه به شرایط مالی خود تصمیم صحیح تری اتخاذ کنید.
استان های کانادا | قیمت هرجریب زمین (معادل با 4047 متر) به دلار کانادا |
نیوفاندلاند و لابرادور | 5655$ |
جزیره پرنس ادوارد | 4230$ |
نوا اسکوشیا | 2360$ |
نیو برانزویک | 2870$ |
کبک | 6915$ |
انتاریو | 11910$ |
مانیتوبا | 2285$ |
ساسکاچوان | 1605$ |
آلبرتا | 3010$ |
بریتیش کلمبیا | 6540$ |
مهاجرت به عنوان نیروی کار کشاورزی در کانادا
کارگران مزارع و زمین های کشاورزی که تجربه کاری دارند مجاز هستند به کانادا مهاجرت کنند. در سال های اخیر مهاجرت کارگران بخش کشاورزی به کانادا به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال همچنان نیاز به نیروی کار در بخش کشاورزی در کانادا به شدت احساس می شود.
بیشتر بخوانید: بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا ، ویزای کانادا بدون مدرک زبان
مهاجرت به عنوان کارگر کشاورزی به کانادا چگونه ممکن است
در حال حاضر پذیرش متقاضیان کار از طریق برنامه مهاجرتی NOC در کانادا امکان پذیر است که کارگران بخش کشاورزی نیز می توانند از طریق کد 8431 در این برنامه اپلای کنند.
متقاضیان ممکن است در بخش کار با تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی، همکاری برای کاشت، داشت و برداشت محصولات، هرس کردن و نگهداری از باغات در برابر آفات، کار به عنوان نیروهای بخش نگهداری و عرضه محصولات و بسیاری از زمینه های دیگر مشغول به کار شوند.
برخی از عناوین شغلی بخش کشاورزی در کانادا به شرح زیر است و داشتن تخصص، تجربه و سابقه کاری در هریک از این زمینه های برای متقاضیان امتیاز محسوب می شود.
- تکنسین زنبور داری
- کارگر زنبور داری
- نیروی برداشت محصول
- اپراتور کار با ماشین برداشت
- کارگر انبار
- کارگر گاوداری
- نیروی بخش فرآوری محصولات کشاورزی
- اپراتور کمباین
- نیروی کار مرغداری
- نیروی متخصص هرس کردن
- نیروی بخش لبنیات
- نیروی جمع آوری، کنترل کیفیت و بسته بندی تخم مرغ
همان طور که پیش تر ذکر شد، نیروهای متقاضی مهاجرت به عنوان کارگر بخش کشاورزی در کانادا لازم است آشنایی با زمین های کشاورزی و مزارع پرورش حیوانات داشته باشند و آموزش های ابتدایی را دیده باشند. لازم به ذکر است سابقه کار عملی برای متقاضیان امتیاز محسوب می گردد.
درباره سرمایه گذاری در کانادا و حداقل مبلغ سرمایه گذاری در کانادا در تراست بخوانید.
مدارک و گواهینامه های لازم برای استخدام به عنوان نیروی کار کشاورزی در کانادا
برای مهاجرت از این طریق تنها مدارک لازم برای دریافت ویزای کار کانادا، مدارک شناسایی است. به بیان دیگر برای استخدام به عنوان کارگر در مزارع کانادا نیازی به ارائه گواهینامه یا مدرک آموزشی خاصی نیست. البته در حال حاضر این شرایط برای متقاضیان وجود دارد و در آینده ممکن است این سیاست تغییر کند.
هیچ مدرک تحصیلی یا آموزشی خاصی برای اپلای در این بخش لازم نیست؛ با این حال تحصیلات دانشگاهی مرتبط با علوم کشاورزی و یا تجهیزات مکانیکی مرتبط با کشاورزی، شانس شما را برای دریافت این ویزا بالا می برد. معمولا اطلاعات پایه ای که از طریق کار در مزارع خانوادگی کسب می شود برای استخدام کفایت می کند. لازم به ذکر است برای استخدام در برخی بخش های کشاورزی در کانادا لازم است مدرک کمک های اولیه دریافت گردد.
بیشتر بخوانید: ویزای خود اشتغالی کانادا ، زندگی در کانادا
فکت هایی درباره کشاورزی در کانادا
- محصولات کشاورزی اعم از میوه جات و سبزیجات، مبلغی در حدود 6.8 میلیارد دلار کانادا برای این کشور سودآوری دارند.
- در قرن شانزدهم میلادی، اولین درخت سیب در دره آناپولیس در نوا اسکوشیا در کانادا کاشته شد.
- بیش از هفده هزار هکتار از مساحت کانادا زیر کشت مزارع سیب هستند.
- در مجموع بیش از 50 نوع مختلف از سیب در کانادا تولید می شود.
- 37 میلیون از درآمد بخش کشاورزی کانادا، از صادرات سیب حاصل می شود.
- هر کانادایی به طور متوسط 10 کیلوگرم سیب یا 100 عدد از این میوه را در طول سال مصرف می کند.
- کانادا بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده توت های بوته ای از جمله بلوبری است.
- بیش از 75 هزار هکتار از مساحت زمین های زراعی کانادا، زیر کشت بلوبری است.
- کانادا چهارمین صادر کننده بزرگ قارچ تازه است.
- کانادا سالانه در حدود 4.5 میلیون تن سیب زمینی تولید می کند.
- سالانه به ارزش 350 میلیون دلار گوجه فرنگی از کانادا صادر می شود که بخش عمده آن به ایالات متحده است.
- کانادا بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده کانولا است که مزارعی به مساحت 8 میلیون هکتار از این کشور را زیر کشت دارد.
- سالانه 1.4 میلیارد کیلوگرم ذرت از کانادا صادر می شود که تنها ده درصد از ذرت تولیدی در سال است.
- حدود 65 درصد از تخم کتان تولید شده در کانادا به 53 کشور مختلف صادر می شود.
- بیشترین محصول تولید شده و صادراتی در بخش کشاورزی کانادا گندم است.
- به طور متوسط سالانه 30 میلیون تن گندم در کانادا تولید می شود.
- کانادا بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده عدس و نخود فرنگی در جهان است.
خدمات موسسه تراست برای مهاجرت کاری
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک
- انجام امور مربوط به انطباق مدارک
- تهیه CV
- بررسی مدارک بیزینس
- تکمیل فرمهای LMIA با کمک کارفرما
- اخذ تاییدیه LMIA
- شروع مراحل اخذ ویزا
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری ویزای همراه
- مشااوره متقاضی پس از ورود تا شروع پروسه اخذ PR
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
مشاوره معتبر بگیرید!
قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه کارشناسان با تجربه و حرفهای تراست با تمامی روشهای قانونی مهاجرت آشنا هستند.
سوالات متداول
طبق برآوردهای دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، میزان سود حاصل از یک مزرعه یک هکتاری در کانادا بیش از 3000 دلار کانادا در ماه است.
کشاورزان کانادایی، به ویژه در مزارعی که به شکل خانوادگی اداره می شوند، درآمد بالایی دارند و در رفاه هستند. میانگین سود خالص مزارع خانوادگی در کانادا 1.2 میلیون دلار کانادا در سال است. خانواده های کشاورز در کانادا سه الی چهار برابر ثروتمندتر از دیگر شهروندان کانادایی هستند.
عسل ارگانیک و کانولا از محصولاتی هستند که هم مشتریان بالقوه داخلی برای آنها وجود دارد و هم صادرات آنها امکان پذیر است.