معافیت تحصیلی برای اپلای

معافیت تحصیلی برای اپلای

اگر دوره‌ی سربازی خود را به پایان نرسانده باشید، یکی از موانعی که بر سر راه خروج از کشور وجود دارد همین مسئله است. در واقع، بعد از پذیرش و بورسیه از دانشگاه مقصد، می‌بایست به دنبال گرفتن معافیت تحصیلی برای خروج از کشور و تحصیل در دانشگاه موردنظر باشید.

این فرآیند، علی‌رغم اینکه ممکن است طولانی به نظر آید، بسیار روتین و بی‌دردسر است. در این مقاله، به این سوالات پاسخ خواهیم داد که چگونه می‌توان معافیت تحصیلی دانشجویی دریافت کرد و مراحل گرفتن آن به چه صورت است. با دانستن این مراحل، می‌توانید بی‌دردسر مجوز خروج از کشور دریافت کنید. در مقابل، ندانستن چگونگی دریافت این معافیت و مراحل دریافت آن می‌تواند شما را سردرگم کند، به زمانی که می‌بایست صرف گرفتن پذیرش کنید بیفزاید. برای همین، در این مقاله با ما همراه شوید تا با مراحل و شرایط اخذ معافیت تحصیلی دانشجویی برای خروج از کشور آشنا شوید.

کتاب راهنمای آزادسازی مدرک تحصیلی
کتاب راهنمای آزادسازی مدرک تحصیلی
  • روش های آزادسازی مدرک
  • راهنمای ثبت نام سامانه سجاد
  • مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی

همچنین بخوانید: اپلای حین سربازی

شرایط و مراحل فارغ ‌التحصیلی در معافیت تحصیلی برای اپلای

نخستین مرحله‌ای که می‌بایست انجام دهید، فارغ‌التحصیلی از دانشگاهی در ایران است و سپس، کارهای اداری لازم برای آزادسازی مدرک تحصیلی را انجام بدهید. پس از انجام این کارها، دانشگاه دانشنامه‌ی موقت صادر خواهد کرد. در نهایت، یک سال تا معرفی خود به نظام وظیفه و اعزام به خدمت سربازی مهلت خواهید داشت. در این فرصت یک ساله، می‌بایست به ترتیب کارهایی را که در ادامه‌ی این متن ذکر شده است انجام بدهید تا بتوانید اجازه‌ی خروج از کشور را دریافت کنید.

دریافت نامه‌ تایید از وزارت علوم برای معافیت تحصیلی

نخستین مرحله برای گرفتن اجازه‌ی خروج از کشور دریافت نامه‌ی تایید از وزارت علوم و فناوری است. در این نامه، وزارت علوم تایید می‌کند که توانسته‌اید از دانشگاه مقصد خود پذیرش (یا به اصطلاح ادمیشن) دریافت کنید و می‌توانید برای شرکت در کلاس‌های خود از کشور خارج بشوید.

برای اخذ این نامه، در ابتدا، باید nesha.saorg.ir فرم ثبت نام در این سایت وجود دارد تکمیل کنید. لازم به ذکر است که می‌بایست وضعیت نظام وظیفه‌ی خود را در این سایت «فرجه 6 ماهه پس از فارغ التحصیلی» وارد کنید. از این طریق، ارگان مربوطه متوجه خواهد شد که توانسته‌اید از دوره‌ی تحصیلی خود فارغ شوید، اکنون 6 ماه (یا کمی بیشتر و کمتر) تا اعزام به خدمت سربازی مهلت دارید و می‌خواهید از کشور خارج شوید.

پس از ثبت‌نام در سایت، می‌بایست این مدارک زیر را در سایت آپلود کنید:

  1. عکس پرسنلی
  2. اسکن شناسنامه و کارت ملی
  3. نامه ی خطاب به ناجا که از سوی وزارت علوم دریافت کرده‌اید
  4. نامه‌ی پذیرش دانشگاه (ادمیشن)
  5. اسکن پاسپورت (آپلود آن ضرورت ندارد و در صورت نداشتن پاسپورت، فیلد مربوطه را خالی بگذارید).

در آپلود مدارک به محدودیت‌های حجمی توجه کنید. پس از انجام مراحل، در بخش درخواست‌ها، یک فرم درخواست معرفی به نظام وظیفه ایجاد کنید. نکاتی که لازم است در این مرحله به آن‌ها توجه کنید این است که اگر دانشگاه مقصد در آمریکاست، می‌بایست نامه‌ی (i20را) سفارت آمریکا را در سایت آپلود کنید. داشتن و یا نداشتن فاند تحصیلی را در سایت اعلام کنید زیرا، اعلام نکردن فاند ممکن است به ضبط وثیقه‌ی خروج از کشور منجر شود.

سامانه تایید مدارک وزارت علوم برای معافیت تحصیلی

پس از آن که درخواست خود را در سامانه‌ی nesha (که توضیح آن بالا داده شد) ایجاد کردید، می‌توانید به سازمان امور دانشجویان، واقع در خیابان انقلاب، پس از میدان فردوسی، خیابان موسوی، پس از کوچه ی سهیل مراجعه بکنید.

در این مکان باید یک کپی از شناسنامه‌ی خود، کارت ملی، نامه‌ی پذیرش (که توضیح بیشتر آن بالا آمد) و نامه‌ی خطاب به ناجا که از دانشگاه دریافت کردید را ارائه کنید. پس از ارائه‌ی مدارک، سازمان امور دانشجویان، نامه‌ی تائیدیه وزارت علوم از پذیرش‌تان را ارسال خواهد کرد. پس از انجام این مراحل، کار شما با وزارت علوم تمام می‌شود و باید سراغ سازمان نظام وظیفه بروید.

گرفتن برگه سبز برای معافیت تحصیلی

در ابتدا می‌بایست به این سوال پاسخ بدهیم که اساسا برگه‌ سبز چیست؟ برگه سبز مدرکی است که برای اعزام به خدمت سربازی صادر می‌شود. این مدرک، پس از انجام معاینه‌های پزشکی لازم و انجام واکسیناسیون به متقاضی داده خواهد شد.

از آن جا که قوانین نظام وظیفه در سال 1397، تغییر کرد، کلیه‌ی دانشجویانی که دوره‌ی سربازی خود را نگذرانده‌اند برای خروج از کشور، می‌بایست قبل از گذاشتن وثیقه، برگه سبز را دریافت و برگه اعزام به خدمت سربازی را پر کنند. پس از دریافت این نامه، می‌بایست دستکم یک روز صبر کنید و سپس برای گرفتن وثیقه به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید.

نظام وظیفه برای معافیت تحصیلی

در این مرحله، برای دریافت معافیت تحصیلی باید با در دست داشتن مدارک زیر به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • برگه سبز
  • نامه وزارت علوم و فناوری
  • نامه دانشگاه به ناجا
  • دفترچه حساب قوامین (اگر ندارید می‌توانید آن را از طریق شعبه بانک قوامینی در ساختمان نظام وظیفه تهیه کنید)
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی

پس از ورود به سازمان نظام وظیفه، به سالن شماره‌ی 3 مراجعه کنید و برای باجه‌ی تحصیلی نوبت بگیرید. از آن جا که معمولا تعداد مراجعان بسیار زیاد است، خوب است که با فاصله‌های یک ربعه نوبت بگیرید تا زیاد معطل نشوید. بعد از مراجعه به باجه تحصیلی، فرم اصلی به شما داده می‌شود و با پُر کردن آن باید به باجه‌ی مالی مراجعه کنید.

باجه‌ی مالی، امضایی را به فرم اصلی اضافه می‌کند و پس از آن، نامه‌ای خطاب به بانک قوامین مبنی بر دریافت وثیقه، صادر می‌کند تا ضمانت‌نامه‌ی بانکی در اختیارتان قرار کیرد. میزان ودیعه‌ای که باید در اختیار بانک بگذارید، چیزی حدود 20 میلیون تومان است که اگر بخواهید بابت آن 15 درصد سود بگیرید، پول شما به 22/5 میلیون تومان، افزایش پیدا خواهد کرد.

بعد از گذاشتن وثیقه و دریافت ضمانت‌نامه، باید به سالن سه برگردید و یک کپی از ضمانت‌نامه بگیرید. سپس از باجه‌ی مالی نوبت بگیرید، ضمانت‌نامه را در اختیار باجه قرار داده و تائیدیه دریافت ضمانت‌نامه را دریافت کنید.

بعد از انجام این مراحل، می‌بایست فرم اصلی را به باجه‌ی تحصیلی تحویل دهید و برگه معافیت تحصیلی خارج از کشور را دریافت کنید. سپس، امضاهای نهایی را باید از باجه‌ی اعزام و دفتر رئیس دریافت کنید تا معافیت خروج از کشور تائید شود. با داشتن این مدرک، می‌توانید با خیالی راحت از کشور خارج شوید.

اگر بخواهید مدرک تحصیلی خود را آزاد کنید داشتن برگه‌ معافیت ضرورت دارد. اما پیش از آن، باید برگه‌ معافیت را به تائید وزارت علوم برسانید.

اگر دانستن روش های دیگر مهاجرت به کانادا برای شما جذاب است میتوانید مقاله انواع روش های مهاجرت به کانادا را مطالعه کنید

آزادسازی مدارکم را چگونه انجام بدهم؟

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

آزمون و خطا نکنید!

بجای صرف ساعات طولانی برای جستجو و انتخاب رشته و دانشگاه، به راحتی می توانید از کمک وکلای تحصیلی موسسه تراست بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید