اپلای حین سربازی

اپلای حین سربازی

اگر حین خدمت سربازی از دانشگاهی اپلای خود را گرفته‌اید اصلا نگران نباشید. مشمولان خدمت سربازی معمولا نسبت به ادامه تحصیل در خارج از کشور و اپلای یا پذیرش از دانشگاه‌های خارجی نگرانند. اما آن‌ها پس از پذیرش از دانشگاه به راحتی می‌توانند برای معافیت تحصیلی اقدام کنند و بلافاصله توانایی ادامه تحصیل قانونی در خارج از کشور را پیدا می‌کنند. در این مطلب برای شما توضیح می‌دهیم که این فرآیند چگونه رخ می‌دهد و چه مواردی را باید در نظر داشته باشید پس در ادامه با تراست همراه باشید.

کتاب راهنمای آزادسازی مدرک تحصیلی
کتاب راهنمای آزادسازی مدرک تحصیلی
  • روش های آزادسازی مدرک
  • راهنمای ثبت نام سامانه سجاد
  • مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی

همچنین بخوانید: معافیت تحصیلی برای اپلای ، لغو تعهد آموزش رایگان

خروج از کشور پس از گرفتن معافیت تحصیلی برای اپلای حین سربازی

مشمولان نظام وظیفه فقط در صورتی که دارای معافیت تحصیلی باشند می‌توانند از کشور خارج شوند. سرباز پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه خارجی باید برای گرفتن معافیت تحصیلی به وزارت علوم مراجعه کند تا بتواند بعد از آن باقی کارهای خروج از کشور را انجام دهد. ابتدا به این موضوع می‌پردازیم که چگونه می‌توان معافیت تحصیلی گرفت.

فرآیند دریافت معافیت تحصیلی برای مشمولین

برای دریافت معافیت تحصیلی باید نامه پذیرش دانشگاه مقصد را دریافت کنید، سپس به دانشگاهی که از آن فارغ‌التحصیل شده‌اید درخواست می‌دهید تا نامه معرفی به‌ نظام وظیفه را به شما ارائه دهد. درصورتی‌ که قصد انصراف دارید باید ابتدا انصراف دهید و سپس دانشگاه به شما نامه معرفی به‌ نظام وظیفه را بدهد.

در مرحله بعد به سایت (نشا) که مربوط به وزارت علوم است مراجعه و در آن ثبت‌نام می‌کنید و از وزارت علوم، نامه معرفی به‌ نظام وظیفه را دریافت می‌کنید. این نامه نشان می‌دهد که شما در دانشگاه قبول ‌شده‌اید و بر همین اساس نظام ‌وظیفه به شما معافیت تحصیلی می‌دهد و در ازای آن از شما وثیقه می‌خواهد.

نحوه دریافت مجوز خروج از کشور مشمولین به صورت حضوری

در این روش به صورت حضوری و با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و معرفی نامه از دانشگاه، می‌توانید به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید. پس از پُر کردن چند فرم در یکی از ساختمان‌های اصلی سازمان برای ثبت خروج از کشور درخواست می‌دهید.

مشمولان ساکن تهران باید به مرکز نظام وظیفه تهران و ساکنان غرب و شرق استان تهران به مراکز وظیفه عمومی محل سکونت خود بروند. همچنین سایر استان‌ها نیز بایستی به معاونت‌های وظیفه عمومی مرکز استان خود مراجعه کنند.

مراحل گرفتن معافیت تحصیلی حین سربازی

مرحله اول

دریافت نامه پذیرش از دانشگاه

مرحله اول
مرحله دوم

گرفتن نامه معرفی به نظام وظیفه از دانشگاهی که قبلا در آن درس خوانده‌اید (یا دبیرستان)

مرحله دوم
مرحله سوم

ثبت‌نام در سایت نشا و گرفتن نامه معرفی به نظام وظیفه

مرحله سوم
مرحله چهارم

مراجعه به نظام وظیفه و انجام کارهای مربوط به وثیقه

مرحله چهارم
مرحله پنجم

گرفتن نامه ترخیص از خدمت

مرحله پنجم
مرحله ششم

مراجعه به محل یگان خدمتی و انجام کارهای ترخیص و گرفتن نامه ترخیص

مرحله ششم
مرحله هفتم

مراجعه به نظام وظیفه و گرفتن نامه معافیت تحصیلی

مرحله هفتم
مرحله هشتم

مراجعه به وزارت علوم و اداره اعزام

مرحله هشتم
مرحله نهم

گرفتن نامه آزادسازی مدرک تحصیلی از اداره اعزام برای آزاد کردن مدرک قبلی (برای دانشجویان روزانه)

مرحله نهم
مرحله دهم

آزادسازی مدرک تحصیلی

مرحله دهم
و در آخر…

گرفتن نامه معرفی به اداره گذرنامه از اداره اعزام

و در آخر…

نحوه دریافت مجوز خروج از کشور مشمولین به صورت اینترنتی

این روش آسان‌تر از دریافت مجوز به روش حضوری است و به راحتی می‌توانید درخواست خود را به ثبت برسانید. در فرآیند الکترونیکی دریافت مجوز برای خروج از کشور، باید به یکی از مراکز خدمات الکترونیک نیروی انتظامی یا همان پلیس 10+ مراجعه و کد سخا برای خروج از کشور را دریافت کنید.

کد سخا چیست؟

این کد معافیت تحصیلی، مشمولی و در واقع وضعیت نظام وظیفه شما را به نمایش می گذارد.

بعد از دریافت کد سخا می‌بایست مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا وارد سامانه سازمان نظام وظیفه به نشانی services.epolice شوید.
  • کد ملی و کد سخا خود را وارد کنید.
  • اطلاعات شخصی (نام و نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی، آدرس و محل سکونت) را وارد کنید.
  • اطلاعات مربوط به خروج از کشور (تاریخ ورود و خروج، نوع سفر و کشور مقصد) را ثبت کنید.
  • هزینه لازم برای بررسی درخواست خود را پرداخت کنید.

در صورت تحصیل در دانشگاه، با انتخاب “گزینه دانشجو هستم” درخواست خروج از کشور شما به کارتابل دانشگاه منتقل می‌شود. در صورت تایید معافیت تحصیلی، درخواست شما به سامانه وظیفه عمومی انتقال داده می‌شود (بین 24 تا 48 ساعت کاری، تاییدیه‌ای از طرف محل تحصیل برای شما فرستاده می‌شود) و در صورت تایید نشدن معافیت تحصیلی پیغام “رد درخواست شما از دانشگاه” مشاهده خواهد شد.

  • پس ازانتقال اطلاعات شما به سامانه وظیفه عمومی، باید شماره حساب بانک قوامین مشمول برای استرداد هزینه ودیعه وارد شود تا مبلغ مورد نظر پس از بازگشت از سفر به حساب شخص واریز شود.
  • پس از ثبت شماره حساب، می‌توانید مبلغ ودیعه را به صورت اینترنتی و با تمامی کارت‌های عضو شبکه شتاب پرداخت کنید.
  • در بخش بعدی، شماره سریال پرداخت، شماره درخواست، کد ارجاع و موارد دیگر را در اختیار شما قرار می‌دهد که ضروری است این اطلاعات را نزد خود نگه دارید.
  • در مرحله آخر نیز می‌توانید در خواست خود را به وظیفه عمومی ارسال کنید.

پس از این طی این مراحل می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای گذرنامه خود را در اسرع وقت دریافت کنید. همچنین از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می‌شوید. نکته‌ی دیگر اینکه از هر نامه و مدرکی که در این پروسه دریافت می‌کنید چند نسخه کپی داشته باشید چون برخی مدارک وارد پرونده‌تان می‌شود و دیگر به آن‌ها دسترسی نخواهید داشت.

دریافت گذرنامه

روند گرفتن گذرنامه برای افراد دارای معافیت تحصیلی:

  • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به همراه وثیقه سفر مربوطه به سازمان وظیفه عمومی
  • صدور و ارسال مجوز خروج از کشور از سامانه وظیفه عمومی به پلیس گذرنامه ناجا
  • صدور گذرنامه از ناجا

در هر نیم سال امکان گرفتن ۲ جواز خروج از کشور وجود دارد.

پس از ارائه ضمانت‌نامه به سازمان نظام‌وظیفه این سازمان مدارک شما را بررسی و در صورت تائید مدارک، آن‌ها را به اداره گذرنامه ارسال می‌کند. بعد از حدود یک هفته باید به اداره گذرنامه مراجعه کنید و در این مرحله، اداره گذرنامه با مُهر کردن صفحه آخر پاسپورت شما، بازه زمانی مجاز خروج از کشور را ذکر می‌کند.

شرایط مهم برای خروج از کشور برای اپلای حین سربازی

افرادی که دارای معافیت از خدمت سربازی و یا کارت پایان خدمت سربازی هستند برای خروج از کشور نیازی به مجوز از سوی سازمان نظام وظیفه ندارند. اما کسانی که دارای معافیت موقت یا معافیت تحصیلی هستند برای خروج از کشور لازم است از سازمان نظام وظیفه عمومی مجوز خروج از کشور را دریافت کنند.

دانشجویانی که خدمت سربازی نرفته‌اند برای خروج از کشور باید درخواست (فرم) مجوز خروج موقت از کشور را از دانشگاه مربوطه ارائه کنند. این دانشجویان باید دارای شرایطی باشند تا بتوانند برای خروج از کشور اقدام کنند. این شرایط به شرح زیر است:

  • فرد در حین تحصیل باشد و گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشد.
  • فرد شامل غیبت سربازی نباشد و دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.
  • در سنوات ارفاقی مازاد بر سنوات مجاز تحصیل نباشند.
  • مهلت معرفی مشمولان فارغ‌التحصیلان به پایان نرسیده باشد.
  • و برای بازگشت به‌موقع به کشور وثیقه موردنیاز را بسپارند. برای دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان سپردن مبلغ نقدی یا ضمانت‌نامه بانکی به عنوان وثیقه الزامی است. میزان مبلغ وثیقه با توجه به نوع سفر از ۳ میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان متفاوت است.

اگر در زمان مشخص ‌شده به ایران بازگشتید اما در موعد مقرر به سازمان نظام‌ وظیفه مراجعه نکردید، از خروج شما از کشور به مدت ۶ ماه ممانعت به عمل خواهد آمد و هیچ معافیتی در این ۶ ماه شامل حال شما نخواهد شد.

جریمه‌ها برای افرادی که دیرتر از زمان مشخص ‌شده به کشور بازمی‌گردند سخت‌تر خواهد بود و این دسته از افراد علاوه بر آن‌ که مبلغ وثیقه‌شان به نفع دولت ضبط خواهد شد با آن‌ها همانند سایر غایبان برخورد و بر اساس مدت غیبت افزایش خدمت خواهند داشت یا به مراجع قضایی احضار می‌شوند.

مقدار وثیقه برای خروج از کشور با توجه به نوع سفر

وثیقه خروج از کشور برای افراد با توجه به علت سفرشان متفاوت است. به این صورت که:

  • برای ادامه تحصیل به خارج از کشور ۲۰ میلیون تومان
  • اگر مشمولان برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر قصد خروج از کشور را داشته باشند مبلغ وثیقه‌ای که می‌بایست پرداخت نمایند ۱۵ میلیون است.
  • برای سفر سیاحتی۱۵ میلیون تومان
  • در صورتی که دانشجویانی که در دانشگاه‌های داخلی مشغول به تحصیل هستند، به منظور استفاده از فرصت مطالعاتی، ارائه مقاله و سفر‌های دیگر علمی بخواهند از کشور خارج شوند مبلغ ۵ میلیون تومان را به عنوان وثیقه یا ضمانت بانکی ارائه می‌دهند
  • حج تمتع یا عمره و همچنین عتبات عالیات نیز اگر با هماهنگی ستاد عمره دانشجویی و دانش‌آموزی باشد از طرف همین ستاد نیز ضمانت خواهد شد
  • سایر موارد نیز با ۱۵ میلیون تومان وثیقه
  • با داشتن معرف از بنیاد نخبگان به نیرو‌های مسلح، این افراد نیازی به ارائه وثیقه یا ضمانت بانکی ندارند. نخبگان می‌توانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک از کشور خارج شوند.

نحوه دریافت ضمانت بانکی با پول نقد یا سند و سفته

برای دریافت ضمانت بانکی دو راه پیش روی شماست، یا باید پول نقد به بانک پرداخت کنید و در ازای آن ضمانت بانکی بگیرید و یا می‌توانید سند یا سفته نزد بانک به امانت گذاشته و ضمانت بانکی دریافت کنید. توجه کنید که همه بانک‌ها این ضمانت‌نامه را نمی‌دهند، پس لازم است بانک‌هایی را که در این زمینه با شما همکاری می‌کنند را از قبل شناسایی کنید تا زمان کمتری از دست بدهید و نمونه ضمانت‌نامه را از نظام‌ وظیفه بگیرید و به بانک موردنظر ببرید تا طبق مقررات نظام‌ وظیفه ضمانت‌نامه پُر شود.

نحوه پس گرفتن وثیقه خروج از کشور پس از بازگشت

مشمولان باید پس از ورود به کشور باید در مدت محدودی ورودشان را ثبت کنند. بدین منظور لازم است به پلیس + ۱۰ مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه کنند. سپس می‌توانند مبلغ وثیقه را پس بگیرند.

گاهی مشمولان فکر می‌کنند همین که به کشور در موعد مقرر بازگشته‌اند کافیست. سازمان نظام وظیفه الزام داشته است که کلیه مشمولان پس از بازگشت باید ورود خود را به اطلاع سازمان برسانند. در صورت به موقع معرفی نکردن یا بازنگشتن به کشور در موعد مقرر، برای شما محدودیت‌هایی در نظر گرفته می‌شود. این محدودیت‌ها شامل ضبط وثیقه خروج از کشور به نفع دولت و صادر نکردن مجوز خروج از کشور به مدت ۶ ماه تا یک سال است. حتی در برخی موارد ممکن است به مراجع قضایی ارجاع داده شوید.

مدت زمان معافیت تحصیلی برای هر مقطع تحصیلی

  • افرادی که دوره متوسطه آن‌ها تمام شده است و شروع به تحصیل آکادمیک نکرده‌اند تا یکسال معاف از سربازی هستند.
  • دانشجویان مقطع کاردانی به مدت ۲٫۵ سال از شروع تحصیل و ۱ سال پس از فارغ‌التحصیلی امکان افزایش معافیت در کمیسیون خاص دانشگاه وجود دارد.
  • دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته به مدت ۶ سال از شروع تحصیل و ۱ سال پس از فارغ‌التحصیلی امکان افزایش معافیت در کمیسیون خاص دانشگاه وجود دارد.
  • دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته به مدت ۸ سال از شروع تحصیل و ۱ سال پس از فارغ‌التحصیلی امکان افزایش معافیت در کمیسیون خاص دانشگاه وجود دارد.
  • دانشجویان مقطع دکترای ناپیوسته به مدت ۵ سال از شروع تحصیل و ۱ سال پس از فارغ‌التحصیلی امکان افزایش معافیت در کمیسیون خاص دانشگاه وجود دارد.

مدت زمان اعتبار وثیقه ها

همانطور که گفته شد برای سفرهای علمی، زیارتی، گردشگری، ورزشی، مطالعاتی و کاری می‌توان تقاضای خروج از کشور داد که شرایط هر کدام متفاوت است:

  • خروج از کشور برای سفر زیارتی دانشجویی یا دانش‌آموزی وثیقه یا ضمانت بانکی به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز
  • خروج از کشور برای سفرهای تفریحی یا کاری به مدت ۲۰ روز
  • خروج برای ادامه تحصیل به مدت ۶ ماه تا یک سال

بعد از این مدت باید برای تمدید وثیقه و مجوز خروج از کشور اقدام کنید. در غیر این صورت وثیقه نقدی پس از ۱۰ روز و وثیقه بانکی پس از ۱۵ روز از اتمام مهلت تعیین شده ضبط خواهد شد.

درنهایت اینکه اگر در طول خدمت سربازی پذیرش دانشگاهی را گرفتید همانطور که خدمتتان توضیح دادیم می‌توانید مراحل کار را پیش ببرید و به صورت کاملا قانونی از معافیت تحصیلی خود استفاده کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

آزادسازی مدارکم را چگونه انجام بدهم؟

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای حین سربازی

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

مهاجرت با خیالی آسوده!

موسسه مهاجرتی تراست متشکل از بهترین کارشناسان مورد تایید اداره مهاجرت کانادا (ICCRC) همه کارهای لازم را با دقت و دلسوزی پیگیری می‌کنند

سوالات متداول

آیا در حین دوره سربازی می‌توان برای اپلای اقدام کرد؟

بله! می‌توانید برای فرصت‌های تحصیلی خارج از کشور اقدام کنید و به محض اینکه با یکی از آن‌ها موافقت شد کارهای خود را برای گرفتن معافیت تحصیلی آغاز کنید.

چگونه می‌توان در حین سربازی مجوز خروج از کشور گرفت؟

برای این کار ابتدا باید وضعیت تحصیلی شما برای نظام وظیفه مشخص شود تا بتوانید از معافیت تحصیلی استفاده کنید. چگونگی این کار را در مطلب به طور مفصل شرح داده شده است.

میزان وثیقه مورد نیاز برای مشمولین خدمت سربازی برای خروج از کشور چقدر است؟

میزان وثیقه لازم با توجه به نوع سفر و طول دوره برای مشمولین خدمت سربازی متفاوت است به این صورت که برای سفرهای علمی و مطالعاتی 5 میلیون، ادامه تحصیل 20 میلیون و تفریحی 15 میلیون تومان است.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • محمد

    سلام وقتتون بخیر منظور از شرط عدم سنوات ارفاقی دقیقا چیه؟ من کارشناسی ارشدم رو بجای 4 ترم طی 6 ترم (دو ترم سنوات) گرفتم و فارغ التحصیل شدم و الان درحال گذروندن خدمت سربازی هستم، با این شرایط اگر برای دکتری از دانشگاهای خارج از کشور پذیرش بگیرم آیا میتونم ایست خدمت بزنم؟

  • عباس

    با سلام و درود

    من دو سوال داشتم و خیلی خیلی ممنون میشم اگر پاسخ دهید
    :
    1- الان در یک سال فرجه بعد از فارغ التحصیلی ام (20 بهمن 1400) هستم. می‌خواستم بپرسم آیا در صورت استفاده از سنوات ارفاقی در مقطع ارشد، میتونم بدون مشکل اپلای کنم؟ من در مقطع ارشد یک ترم سنوات ارفاقی استفاده کردم.

    2- ضمنا اگر تا 20 بهمن1401 (پایان فرجه) پاسخ پذیرش اپلای من نیامد و مجبور شدم برای غیبت نخوردن سرباز شوم، آیا در حین سربازی میتوانم با برگه پذیرش خود معافیت تحصیلی/ایست خدمت دریافت کنم و ادامه تحصیل دهم یا با توجه به سنوات ارفاقی استفاده شده، اجازه نخواهم داشت؟

    با تشکر از شما و سایت مفیدتون

    • کارشناس تراست

      با سلام. تا قبل از به اتمام رسیدن فرجه اگر پذیرش دریافت فرمایید نیاز است از وزارت علوم تاییدیه دریافت فرمایید و با قراردادن وثیقه میتوانید برای ادامه تحصیل اقدام فرمایید. اگر بدون غیبت وارد دوره خدمت شوید و حین خدمت پذیرش دریافت فرمایید میتوانید ایست خدمت بزنید و با قرار وثیقه از کشور خارج شوید.

  • حامد

    سلام خسته نباشید من قبلا دانشگاه پیام نور ثبت نام کردم و ۲ ترم مرخصی تحصیلی گرفتم برای کنکور بعد انصراف دادم و الان دانشگاه دولتی هستم خواستم بدونم بعد از فارغ‌التحصیلی برای ادامه تحصیل تو خارج در مقطع ارشد برام پاسپورت موقت صادر میشه.

  • سعید

    سلام من الان در حال گذراندن خدمت سربازی هستم . برای ثبت نام در دانشگاه مورد نظرم ب پاسپورت نیاز دارم آیا حین سربازی میشه پاسپورت گرفت ؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. برای پذیرش دانشگاه نیاز به داشتن پاسپورت نمی باشد با دریافت پذیرش از دانشگاه در مقطع بالاتر می توانید ایست خدمت زده و پاسپورت خود را دریافت کنید.