پذیرش کاندیشنال

پذیرش کاندیشنال چیست

اگر درگیر مسائل مربوط به پذیرش گرفتن از دانشگاه های خارج از کشور هستید، احتمالا اسم پذیرش کاندیشنال یا پذیرش مشروط به گوشتان خورده است. پذیرش کاندیشنال برای دانشجویانی کاربرد دارد که واجد تمام شرایط پذیرش در یک دانشگاه خارجی نیستند و با شرط این که در مدت معینی بتوانند شرط مورد نیاز را برآورده کنند، در دانشگاه پذیرش می ‌شوند.

البته گرفتن پذیرش شرطی ساده نیست و خودش شرایط خاصی دارد! در این مقاله در مورد این نوع پذیرش نکاتی ارائه می شود که می تواند در تصمیم گیریتان در مورد اقدام برای اخذ این نوع پذیرش تاثیرگذار باشد. پس با تراست همراه باشید.

معرفی پذیرش کاندیشنال

پذیرش کاندیشنال یا مشروط در یک دانشگاه خارجی به این معناست که در حالی که هنوز تمام شرایط مورد نیاز برای پذیرش شدن در دانشگاه خارجی را برآورده نکرده اید، می توانید در دانشگاه پذیرش بگیرید؛ به شرط آن که قبل از نهایی شدن پذیرشتان، صلاحیت های مورد نیاز باقی مانده را کسب کنید.

دارا بودن مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه مانند مدرک زبان انگلیسی یا برگه ریز نمرات رسمی مقطع تحصیلی قبلی می تواند شامل شرایط احراز نشده در پذیرش مشروط باشد. اگر نامه پذیرش مشروط را مطالعه کنید، بیشتر بخش های پذیرش نامه نشان می دهند که برای نهایی شدن پذیرش شما به چه اطلاعاتی نیاز است.

شاید یکی از شایع‌ترین مواردی که دانشجویان به واسطه آن برای پذیرش مشروط اقدام می‌کنند، نداشتن مدرک زبان انگلیسی با نمره مورد نظر دانشگاه است و می‌توان گفت که برای دانشجویان بین‌المللی، پذیرش مشروط را می‌توان به معنای پذیرش بدون داشتن مدرک زبان انگلیسی مورد نیاز دانشگاه خارجی در نظر گرفت. پس در این مقاله بیشتر روی این نوع پذیرش مشروط تأکیدمی‌شود.

فرض کنید که پذیرش شما در یک دانشگاه خارجی به ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر با نمره تعیین شده مشروط شده است. زمانی که مدرک زبان مورد نیاز را به دانشگاهی که از آنجا پذیرش کاندیشنال گرفته‌اید، ارائه می‌دهید، تبدیل به یک دانشجوی غیر مشروط می‌شوید و می‌توانید دوره‌های تحصیلی منظم را برای دریافت مدرکتان اخذ کنید و پاس کنید ولی اگر نتوانید این مدرک را در موعد مقرر به دانشگاه ارائه دهید، نمی‌توانید درسی را برای گذراندن انتخاب کنید و کلاس شما را رد می‌کند.

مانند فرایند پذیرش دانشگاه‌ها، فرایند درخواست و دریافت پذیرش کاندیشنال نیز بسته به دانشگاه متفاوت است. بنابراین بهتر است در این مورد مستقیماً از دانشگاه و دانشکده مورد نظر اطلاعات بگیرید و مطلع شوید که اصلاً دانشگاه مورد نظر شما به دانشجویان بین‌المللی پذیرش مشروط می‌دهد یا خیر.

درباره اپلای بدون مدرک زبان بخوانید.

شرایطی که در قالب پذیرش کاندیشنال قرار می گیرند

بعضی از رایج‌ترین شرایط که می‌توانند جزء شرایط برآورده نشده توسط دانشجو در پذیرش کاندیشنال قرار بگیرند، شامل موارد زیر می‌شوند:

شرایط دانشگاهی

در این مورد، دانشگاه خارجی مورد نظر از شما می‌خواهد که نمرات دانشگاهی تعیین شده را کسب کنید.

مثال اول: فرض کنید که دانش آموز کلاس دوازدهم هستید و از دانشگاهی پیشنهاد کاندیشنال برای مقطع لیسانس دریافت کرده‌اید. دانشگاه مورد نظر حداقل مشخصی برای نمراتی که پس از پایان سال دوازدهم به دست می‌آورید، تعیین می‌کند که اگر این حداقل نمرات را کسب کنید، پیشنهاد را غیر مشروط می‌کنید.

مثال دوم: فرض کنید که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستید و از دانشگاهی که برای پذیرش مشروط برای مقطع کارشناسی ارشد در آن جا اقدام کرده‌اید، نامه پذیرش کاندیشنال دریافت می‌کنید و دانشگاه حداقل نمراتی را برای مقطع کارشناسی‌تان تعیین می‌کند. اگر این نمرات را کسب کنید می‌توانید به صورت عادی در دانشگاه مورد نظر پذیرش شوید.

شرایط زبان انگلیسی

اگر زمان ارائه درخواست پذیرشتان هنوز در آزمون زبان مورد نظر دانشگاه مد نظرتان شرکت نکرده‌اید یا نمره کافی را کسب نکرده‌اید، دانشگاه می‌تواند پذیرش شما را به کسب نمره مناسب در آزمون زبان مورد نظر مشروط کند. دانشگاه‌هایی که از شما درخواست مدرک IELTS می‌کنند، برای دادن پذیرش غیر شرطی به شما، به نمره 6.5 تا 9 برای آزمون IELTS که در هیچ کدام از مهارت‌های چهارگانه زبانی نمره کمتر از 6 نگرفته باشید، نیاز دارند.

GTE (در دانشگاه های استرالیا)

این شرط برای پذیرش مشروط در دانشگاه‌های استرالیا اهمیت دارد. به واسطه این شرط، دانشگاه‌ها می‌خواهند نیت و انگیزه شما از تحصیل در دانشگاهشان را بدانند و این که آیا طبق اصول کمیسیون عالی استرالیا واجد شرایط بودن یک دانشجوی واقعی هستید یا نه. به همین دلیل، دانشگاه‌های استرالیا از شما می‌خواهند که اسناد مالی، انگیزه نامه و تأییدیه همه مدارک را (که شامل مدارک تجربه کاری‌تان که باید به تأیید کارفرمایتان رسیده باشد، می‌شود) ارائه دهید.

پذیرش کاندیشنال خوب است یا بد

پذیرش کاندیشنال خوب است یا بد

خوب یا بد بودن پذیرش کاندیشنال بستگی به این دارد که در چه شرایطی قرار دارید و چگونه از این نوع پذیرش استفاده می‌کنید. اگر بتوانید پذیرش کاندیشنال بگیرید، این فرصت را به دست می‌آورید که دانشگاه و موقعیت تحصیلی مورد نظرتان را از دست ندهید و زمانی دارید که شرطی مثل گرفتن مدرک زبان را برآورده کنید.

از طرفی وقتی به صورت کاندیشنال پذیرش شدید، زمان محدودی دارید که بتوانید مدرک زبان بگیرید و این فرصت کم، فشار زیادی را به شما تحمیل می‌کند. از طرفی اگر نتوانید در زمان مقرر مدرک زبان با نمره مناسب بگیرید، امکان ثبت نام و شرکت در کلاس‌های دانشگاه را نخواهید داشت.

فرایند گرفتن پذیرش کاندیشنال

همان طور که اشاره شد، فرایند درخواست تا دریافت پذیرش کاندیشنال در هر دانشگاه متفاوت است ولی شاید بتوان یک روند کلی را در برای این نوع درخواست در نظر گرفت. در ادامه در مورد روند اخذ پذیرش کاندیشنال در دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا توضیحاتی ارائه می‌شود:

گام اول

درخواست پذیرش کاندیشنال برای دانشگاه های مورد نظر

در بعضی از دانشگاه‌های امریکا، ممکن است این امکان را داشته باشید که به صورت مستقیم و به سادگی برای پذیرش کاندیشنال درخواست دهید.
در بعضی دیگر از دانشگاه‌های ایالات متحده، ممکن است به صورت خودکار بر اساس درخواست کلی شما و نمرات آزمون‌های زبان TOEFL یا  IELTS شما برای پذیرش کاندیشنال در نظر گرفته شوید.
البته توجه داشته باشید که همه دانشگاه‌های آمریکا برای در نظر گرفتن درخواست شما به عنوان درخواست کاندیشنال نیازی به نمرات TOEFL یا  IELTS شما ندارند.

گام اول
گام دوم

دریافت پذیرش کاندیشنال

اگر به عنوان دانشجوی شرطی با موفقیت در دانشگاه مورد نظرتان پذیرش شوید، نامه پذیرشی دریافت می‌کنید که نشان می‌دهد پذیرش شما به صورت مشروط است.
در این زمان یا اندکی بعد، دانشگاه شما توضیحاتی را با جزئیات به شما ارائه می‌دهد که برای برآورده کردن الزامات زبان انگلیسی و در نهایت پذیرش شدن به عنوان دانشجوی کامل یا غیر کاندیشنال، باید چه کارهایی را انجام دهید.

گام دوم
گام سوم

برآورده سازی الزامات زبان انگلیسی دانشگاه در پذیرش کاندیشنال

برای تحقق موفقیت آمیز الزامات زبان انگلیسی که دانشگاه برایتان تعیین کرده است و انتقال پیدا کردن از دانشجوی کاندیشنال بودن به دانشجوی عادی شدن، به احتمال زیاد باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
1. در یک برنامه فشرده زبان انگلیسی به طور کامل شرکت کنید
2. در دوره های زبان انگلیسی، نمرات بالا ( نمره B و بالاتر) کسب کنید
3. در آزمون‌‌های زبان TOEFL یا IELTS نمرات خواسته شده توسط دانشگاه را به دست آورید
اغلب دانشجویانی که به صورت مشروط پذیرفته می‌شوند، برای جبران کاستی‌های زبان انگلیسی خود در برنامه‌های زبان انگلیسی فشرده مورد تأیید دانشگاه در خود دانشگاه یا خارج از آن ثبت نام می‌کنند.
این برنامه‌های زبان باید قبل از ثبت نام در دوره‌های درسی دانشگاه تمام شوند اما بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است به شما اجازه دهند که به صورت همزمان در کلاس‌های زبان انگلیسی و کلاس‌های عادی دانشگاه شرکت کنید.

گام سوم
گام چهارم

تبدیل شدن از دانشجوی کاندیشنال به دانشجوی عادی

هنگامی که شرایط زبان انگلیسی مورد نظر دانشگاه‌تان را برآورده کردید، به عنوان یک دانشجوی عادی و بی قید و شرط در دانشگاه پذیرش می‌شوید.
یعنی دیگر نیازی به گذراندن دوره‌های زبان انگلیسی ندارید و می‌توانید کاملا روی درس‌های عادی‌تان تمرکز کنید.
اگر نتوانید شرط زبان انگلیسی دانشگاه را برآورده کنید، نمی‌توانید به صورت غیر مشروط در دانشگاه پذیرش شوید.

گام چهارم

دانشگاه های ایالات متحده آمریکا که پذیرش کاندیشنال می دهند

  • کالج آگوستانا
  • دانشگاه بوستون
  • دانشگاه سنترال کانکتیکوت استیت
  • دانشگاه کلارک
  • دانشگاه دپائول
  • دانشگاه ایالت جورجیا
  • کالج جیمز مدیسون
  • دانشگاه لارنس
  • کالج لوتر
  • دانشگاه ایالت میشیگان
  • دانشگاه نیومن
  • دانشگاه ایالت داکوتای شمالی
  • دانشگاه اوهایو
  • دانشگاه ایالت پیتزبورگ
  • دانشگاه پوردو
  • دانشگاه تروی
  • دانشگاه فلوریدا
  • دانشگاه اورگان
  • دانشگاه نوادا
  • دانشگاه تگزاس
  • دانشگاه ایندینیای جنوبی

دانشگاه های کانادا که پذیرش کاندیشنال می دهند

از آن جایی که کشور کانادا مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل است، در این بخش، آن دسته از کالج‌ها و  دانشگاه‌ های کانادا نام برده می‌شوند که به دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا بدون نیاز به مدرک زبان IELTS پذیرش مشروط می‌دهند.

لیست کالج‌های کانادا که به متقاضیان تحصیل بدون داشتن مدرک IELTS، نامه پذیرش شرطی می‌دهند:

لیست دانشگاه‌های کانادا که به متقاضیان تحصیل بدون داشتن مدرک IELTS، نامه پذیرش شرطی می‌دهند:

همچنین بخوانید: تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان ، تحصیل در آمریکا یا کانادا

نتیجه گیری

پذیرش کاندیشنال می‌تواند به شما کمک کند که موقعیت‌های خوب تحصیلی در خارج از کشور را از دست ندهید و با این که  همه شرایط لازم برای پذیرش شدن را ندارید، این فرصت را داشته باشید که در یک مهلت تعیین شده، شرط مورد نیاز را برآورده کنید تا پذیرشتان نهایی شود. این نوع پذیرش هم می‌تواند برایتان مفید باشد و هم برایتان دردسر درست کند. پس باید قبل از اقدام برای این نوع پذیرش، تمامی جوانب را بسنجید تا بتوانید تصمیم گیری درستی داشته باشید.

اگر پس از خواندن این مقاله هنوز ابهاماتی در مورد پذیرش کاندیشنال در ذهنتان است، می‌توانید از از مشاوره‌های تلفنی مشاوران ما در تراست استفاده کنید.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

تفاوت پذیرش کاندیشنال و پذیرش معمولی چیست؟

در پذیرش معمولی شما در زمان درخواست برای پذیرش شدن در یک دانشگاه خارجی تمام شروط مورد نیاز آن دانشگاه برای پذیرش شدن را دارید و به صورت عادی وارد فرایند پذیرش می‌شوید در حالی که در پذیرش کاندیشنال، در هنگام درخواست پذیرش نمی‌توانید بخشی از شرایط و الزامات مورد نیاز دانشگاه را برای پذیرش شدن در آن دانشگاه برآورده کنید و باید در مهلتی مشخص این شرایط را برآورده کنید تا از دانشجوی موقت یا کاندیشنال بودن به دانشجوی عادی تبدیل شود.

نامه پیشنهاد مشروط چیست؟

نامه پیشنهاد مشروط را مدتی پس از درخواست پذیرش از جانب دانشگاه دریافت می‌کنید. نامه پیشنهاد مشروط به این معناست که شما مجاز هستید به صورت موقتی و مشروط به شرایطی در دانشگاه پذیرش شوید.
زمانی که این شرایط را برآورده کنید، نامه پیشنهاد شما تبدیل به غیر مشروط می‌شود. تنها زمانی که نامه پیشنهاد تبدیل به غیر مشروط یا عادی شود، می‌توانید مورد قبول دانشگاه واقع شوید و برای پرداخت شهریه ترم اول و سایر امور برای شروع ترم اقدام کنید.

چند نوع مهلت پذیرش برای دانشجویان در کالج های خارجی دارد؟

در کالج‌های خارجی 4 نوع مهلت پذیرش برای دانشجویان وجود دارد؛ مهلت تصمیم گیری معمولی، مهلت پذیرش زود هنگام، مهلت اقدام زود هنگام، مهلت پذیرش متحرک.
متداول‌ترین نوع مهلت پذیرش از نوع مهلت تصمیم گیری معمولی است و معمولاً مهلت این نوع درخواست پذیرش تقریباً اوایل ژانویه است و کالج‌ها ممکن است نامه پذیرش را در ماه مارس ارسال کنند. مهلت تصمیم گیری زود هنگام به دانشجویان اجازه می‌دهد که برای درخواست پذیرش زود هنگام اقدام کنند و از کالج پاسخ زود هنگام دریافت کنند.
مهلت اقدام زود هنگام نیز به شما اجازه می‌دهد درخواست پذیرش برای کالج را زود هنگام انجام دهید ولی بر خلاف مهلت تصمیم گیری زود هنگام لازم‌الاجرا نیست. در مهلت پذیرش متحرک، مهلت پذیرش با مهلت پذیرش معمولی یکسان است.
تنها تفاوت در این است که کالج‌هایی که پذیرش متحرک ارائه می‌دهند این است که این کالج‌ها برای فرستادن نامه‌های پذیرش تا پس از مهلت تعیین شده منتظر نمی‌مانند و به محض وارد شدن به درخواست‌ها ارزیابی خود را شروع می‌کنند و به محض تصمیم گیری نامه‌های پذیرش را برای متقاضیان ارسال می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید