سوال عده بسیار زیادی از افرادی که با مدرک کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده اند و قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند، این است که آیا حتما باید به سمت مقطع بعدی حرکت کنند و دوره دکتری را شروع کنند و یا میتوانند برای ارشد مجدد اقدام کنند؟ شرایط اپلای برای ارشد مجدد چیست؟ آیا اصلا این کار امکان پذیر است یا فقط باید تحصیل در دوره دکتری را شروع کرد؟
برای این که پاسخ این سوالها را پیدا کنید، لطفا تا انتهای این مطلب با ما در موسسه مهاجرتی تراست همراه باشید تا تمام اطلاعاتی که در رابطه با این موضوع باید بدانید را به دست بیاورید. تصمیم گیری درمورد اپلای برای ارشد مجدد یا شروع دوره دکترا کار بسیار سختی است و علاوه بر این، قوانین مهاجرت و اخذ پذیرش در هر یک از این دورهها هم با یکدیگر متفاوت است. اما اصلا نگران نباشید؛ چرا که کارشناسان و مشاوران با تجربه و حرفه ای ما در تراست با تمامی روشهای قانونی مهاجرت، آشنایی کامل دارند و شما میتوانید کار مهاجرت خود را با خیال راحت به آنان بسپارید.
درمورد این که بهتر است برای ارشد دوم اقدام کنیم یا به سراغ PhD برویم، نمیتوان پاسخ کاملا قطعی و روشنی داد. انجام این کار به چند فاکتور مختلف بستگی دارد. به عنوان مثال، این که شرایط شما برای اپلای در کدام یک از این دو مقطع بهتر است، شانس موفقیت اپلای شما در هر کدام چقدر است و مهمتر از هر چیز، هدف و مقصد مورد نظر خودتان چیست، یا برای چه منظوری در حال تحصیل هستید، همه و همه جزو فاکتورهای تعیین کنندهی تصمیم گیری برای این کار هستند. به طور کلی، یک سری نکتهی قابل توجه در هر دوی اینها وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تغییر رشته در اپلای ، اپلای برای دکتری
اپلای برای ارشد مجدد یا دکتری
اولین نکتهای که باید در رابطه با این سوال به آن بپردازیم، این است که هم اخذ دومین مدرک کارشناسی ارشد و هم اخذ مدرک PhD همیشه باعث میشوند که سطح علم و دانش شما افزایش پیدا کند. به طور کلی، هر کدام از این دو انتخاب، اعتبار و ارزش بسیار زیادی به رزومه شما اضافه میکنند. بسته به زمینه یا رشته تحصیلی که در آن در حال تحصیل هستید، میتوانید شانس پیدا کردن فرصت شغلی یا پوزیشن مورد نظر خود را به طور چشمگیری افزایش دهید.
اگر قصد اپلای برای ارشد دوم دارید، باید به هر نوعی که فکر میکنید بهتر است، افسرانی که پرونده شما را بررسی میکنند را قانع کنید که چرا قصد انجام چنین کاری دارید. یکی از روشها، این است که گرایش خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر مدرک کارشناسی ارشد خود را در گرایش الکترونیک در رشته برق به دست آوردهاید، اکنون برای اپلای در مقطع کارشناسی ارشد دوم در خارج از کشور، باید یک گرایش دیگر مثل مخابرات، بیوالکتریک و یا گرایشهای دیگری که وجود دارد را انتخاب کنید.
بدیهی است که شانس پذیرش در رشته و گرایشهای یکسان یا نزدیک به هم در یک مقطع، بسیار کم و یا حتی نزدیک به صفر است. علاوه بر این، کار بیهودهای هم به نظر میرسد و برای افسر پرونده کاملا بی معنی است که چرا یک نفر قصد دارد دوباره در همان مقطع، رشته و گرایش به ادامه تحصیل بپردازد. مشخص است که هدف از این کار برای ما، مهاجرت است. اما افسران بازرسی پروندههای مهاجرتی اصلا دوست ندارند چنین دلیلی را بشنوند و فورا پرونده را رد میکنند.
روش دوم برای این کار و انجام مجدد دوره کارشناسی ارشد، این است که اصلا مدرک کارشناسی ارشد قبلی خود را در رزومه ذکر نکنید و تمام شواهد و مدارکی که از آن وجود دارد را پنهان کنید. در واقع، باید انکار کنید که یک بار در گذشته این مقطع را پشت سر گذاشتهاید و تجربه انجام آن را دارید.
در صورتی که مدرک کارشناسی ارشد اول خود را انکار کنید، باید گپ تحصیلی که پس از مدرک کارشناسی به وجود میآید را پوشش دهید. این یعنی باید نشان دهید که در این مدت در حال کسب تجربههای کاری جدید یا تهیه مقاله و پژوهشهای دیگر بودهاید. در غیر این صورت، اگرچه شانس پذیرش شما هنوز هم کاملا از بین نمیرود، اما باز هم به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
البته، همهی ما میدانیم که محتوای رشتهها حتی اگر کاملا یکسان و در یک گرایش باشند نیز باز هم در ایران و خارج از ایران تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند و مباحث درسی که مطرح میشوند، شاید حتی نزدیک به یکدیگر هم نباشند. عدم وجود امکانات و تجهیزات هم موضوع دیگری است که در کشور ما وجود دارد. بنابراین، دانشجویان و محققان نمیتوانند تمام پتانسیلهای خودشان را نشان دهند و به اصطلاح، تخصص و مهارتهایشان ضایع میشود.
اگر بتوانید این موضوعات را به افسر بازرسی پرونده خود هم ثابت کنید، حتی برای ارشد مجدد در رشتههای نزدیک و شبیه به یکدیگر هم تا حد زیادی شانس خود را افزایش خواهید داد. بنابراین، همیشه باید دلایل قانع کننده و محکمی برای تصمیم خود ارائه کنید.
درباره تاثیر مقاله بر اپلای بخوانید.
در کانادا، ارشد مجدد بخوانم یا دکتری؟
تفاوت های ارشد مجدد با دکتری
نکته قابل توجهی که وجود دارد، بحث درآمد زایی و پیدا کردن موقعیتهای شغلی مناسب است. برای این که درک بهتری از این موضوع به دست بیاورید، نرخ بیکاری هر دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دو کشور بزرگ یعنی آمریکا و کانادا که جزو دو قطب اصلی صنعت مهاجرت هستند را کمی بررسی میکنیم.
به طور کلی، آمار و ارقام مختلفی برای نرخ بیکاری این دو مقطع در این دو کشور وجود دارد. یعنی تقریبا هر موسسه آماری، نتیجه متفاوتی از تحقیق در این زمینه به دست آورده. اما نقاط مشترک بسیار زیادی در همه آنها وجود دارد و تقریبا در یک محدوده هستند.
برخی از بررسیهای انجام شده در این زمینه، نشان میدهند که نرخ بیکاری در مقطع کارشناسی ارشد در کشور آمریکا، حدودا ۲.۷ درصد است و این رقم در مقطع دکترا، به ۲.۶ درصد کاهش پیدا میکند. همانطور که مشاهده میکنید، اختلاف بسیار اندک و ناچیزی بین این دو وجود دارد و فقط ۰.۱ درصد است. البته، برخی دیگر از موسسههای آماری، اختلاف نرخ بیکاری در مقطع کارشناسی ارشد تا دکتری در آمریکا را تا ۰.۵ درصد هم ذکر کردهاند که باز هم چندان چشمگیر نیست.
بنابراین، در هر صورت اختلاف نرخ بیکاری در این دو مقطع در آمریکا چندان چشمگیر نیست. اما این آمار در کانادا کمی متفاوت است و اختلاف بین این دو مقطع کمی بیشتر ذکر شده است. دادههای آماری نشان میدهند که نرخ بیکاری در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا حدود ۴ درصد است و در مقطع دکترا به ۶ درصد افزایش پیدا میکند. بنابراین، نرخ بیکاری مقطع دکترا حدودا ۲ درصد بیشتر از کارشناسی ارشد است.
اما دلیل آن چیست؟ بررسیها نشان میدهند که بخش بسیار زیادی از افراد (تقریبا اکثر آنها) که جزو این ۶ درصد میباشند و با مدرک دکترا در کانادا بی کار هستند، مدرک خود را از کشورهای خارجی گرفتهاند. یعنی مدرک دکترای آنها کانادایی نیست. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که پیدا کردن کار در کانادا برای افرادی که مدرک غیر کانادایی دارند، در این کشور بسیار سختتر از افرادی است که مدرک خود را از داخل این کشور گرفتهاند.
بدیهی است که افراد بسیار زیادی هم هستند که با وجود داشتن مدرک غیر کانادایی، باز هم در این کشور مشغول به کار هستند و زندگی خوبی هم دارند. این فقط چیزی است که آمار و ارقام، و بررسیهای دقیقی که بر روی آنها انجام شده، نشان میدهند. در حالت عادی، اگر شما مدرک خود را از کانادا (در هر مقطعی) دریافت کرده باشید، شانس بیشتری دارید و کار راحتتری برای پیدا کردن شغل ایده آل خواهید داشت.
نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد، بحث پیدا کردن شغل در هر یک از این دو مقطع (کارشناسی ارشد و دکترا) است. همانطور که میتوانید انتظار داشته باشید، هر چه سطح دانش و اطلاعات شما گستردهتر باشد، شانس بیشتری برای پیدا کردن شغل خواهید داشت. به همان ترتیب، هر چه در موضوع تخصصیتری تحصیل کرده باشید، ممکن است در نهایت حقوق بیشتری داشته باشید، اما به سختی کار پیدا خواهید کرد.
بنابراین، در مقطع دکترا به سختی میتوان کار پیدا کرد و حتی ممکن است مدت زیادی هم بیکار بمانید. یعنی ممکن است در شهر یا حتی استانی که دوره تحصیل خود را سپری کردید، نتوانید کار مناسبی برای خودتان پیدا کنید. برای این که بهتر درک کنید، یک مثال میزنیم. فرض کنید که در رشته مهندسی نفت یا هر رشته کمیاب و کم تقاضای دیگری در حال تحصیل هستید. در صورتی که کارشناسی ارشد مهندسی نفت داشته باشید، راحتتر از دکترای نفت میتوانید کار پیدا کنید. در دکترای نفت، شما یک فرد متخصص با دانش و مهارتهای ویژه هستید که هر جایی برای آن کار نیست. بنابراین، باید به شهرهای صنعتی جابجا شوید که نیازمند افرادی مثل شما هستند.
با توجه به این مثال، هر چه مقطع تحصیلی پایینتری داشته باشید، گزینههای بیشتری برای کار پیدا خواهید کرد (و صد البته، حقوق پایینتری هم خواهید داشت).
به طور کلی، درآمدی که با مدرک کارشناسی ارشد در کانادا میتوانید داشته باشید، چیزی حدود ۸ تا ۱۰ درصد کمتر از مقطع دکترا است. اما جالب است که بدانید اختلاف درآمدی که با این دو مدرک در آمریکا میتوان داشت، حتی تا ۴۰ درصد هم ذکر شده که البته، احتمالا زیاد قابل استناد و دقیق نیست؛ اما واضح است که اختلاف درآمد این دو مقطع در آمریکا بیشتر است.
از نظر عدد و رقم، گفته میشود که در مقطع دکترا در آمریکا، ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار در سال درآمد بیشتری نسبت به کارشناسی ارشد میتوان داشت. بنابراین، میتوان تخمین زد که این اختلاف در کانادا هم چیزی بین ۵ تا ۱۰ هزار دلار باشد. اما این افزایش درآمد در مقطع دکترا، واقعا ارزش صرف ۳ تا ۴ سال زمان بیشتر را دارد؟
هر تصمیمی که مد نظر داشته باشید، در بهبود رزومه و تجربههای شخصی شما تاثیر مثبت بسیار زیادی خواهد گذاشت. اما درمورد این که برای دکترا اپلای کنید یا برای ارشد مجدد، فقط خودتان باید تصمیم بگیرید. چون هیچ کسی بهتر از شما از اهدافتان آگاهی ندارد و توانایی و مهارتهای شما را به خوبی خودتان نمیشناسد. طبیعتا اپلای برای دکترا راحتتر از ارشد مجدد است چون دیگر نیازی به قانع کردن افسران پرونده ندارید و نباید دنبال راهی برای جبران گپ تحصیلی باشید.
اما اگر حتی یک درصد هم فکر میکنید که دیگر علاقهای به رشته خود ندارید و نمیتوانید برای حداقل ۳ تا ۴ سال دیگر در مقطع دکترا هم آن را ادامه دهید، اصلا تردید نکنید. یک رشته یا گرایش دیگر انتخاب کنید و برای راضی کردن افسران پرونده خود برای این که چرا قصد تکرار کارشناسی ارشد را دارید، تلاش کنید.
همچنین بخوانید: ارشد مجدد در کانادا ، تحصیل دکتری در کانادا
مزیت های اپلای برای ارشد مجدد
اگر مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده باشید و قصد ادامه تحصیل برای اخد مدرک PhD داشته باشید، ممکن است در دورهای از زندگی حرفهای خود متوجه شوید که برنامه یا دوره برتر دکترا در رشتهی شما، نیاز به داشتن مدرک کارشناسی ارشد دوم دارد.
دلیل این امر هم این است که اگرچه تقریبا تمام برنامههای PhD فقط دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند را میپذیرند، اما برخی دیگر از برنامههای PhD برنامه ریزیهای درسی خود را به نوعی برای دانشجویان تهیه و تنظیم میکنند تا کارشناسی ارشد و دکترای ترکیبی به دست بیاورند. یعنی شما به عنوان شخص متقاضی دارای مدرک کارشناسی ارشد، باید مدرک ارشد مجدد یا دوم خود را هم برای انجام این دوره کسب کنید. با وجود این که این دست از برنامهها ممکن است بسیار نادر و کمیاب باشند، اما به هر حال در برخی از دانشگاهها ارائه میشوند.
از سوی دیگر، کاملا واضح و روشن است که کارفرمایان در هر کجای دنیا، به افرادی که تمایل بیشتری برای یادگیری مهارتها و تواناییهای جدید از خودشان نشان میدهند، بیشتر علاقه دارند. با توجه به این موضوع، شما با در دست داشتن دو مدرک کارشناسی ارشد (چه بهتر که نزدیک به هم و در دو گرایش مختلف باشند)، به راحتی قادر خواهید بود که عطش و اشتیاق شدید خود به انجام این کار و تصاحب این فرصت شغلی را نشان دهید.
علاوه بر این، تخصص داشتن در زمینهها و رشتههای بیشتر، باعث میشود که شما گستره وسیعتری از فرصتهای شغلی در برابر خود داشته باشید؛ مخصوصا در هنگام اپلای و درخواست برای برخی از فرصتهای شغلی در زمینههایی از قبیل علوم اجتماعی، روانشناسی، تدریس، پزشکی و دارو سازی و رشتههای مختلف دیگر. اگر نگوییم همهی متقاضیان این رشتهها، دست کم اغلب آنها حداقل یک مدرک کارشناسی ارشد در دست دارند و شما با داشتن مدرک ارشد دوم، میتوانید نشان دهید که نسبت به آنها برتری دارید.
هیچ وقت برای آغاز یک دوره کاری جدید و ورود به یک زمینه یا رشته دیگر دیر نیست. برای بسیاری از مردم، مدرک کارشناسی ارشد دوم یک روش بدون ریسک برای پذیرفتن یک نقش یا جایگاه شغلی جدید در شرکت یا سازمانی که در آن مشغول به کار هستند، به شمار میرود.
جالب است که بدانید نه تنها در کشور ما، بلکه در تمام نقاط دیگر دنیا هم افراد ممکن است چند سال از عمر خود را در رشتهای سپری کنند که از اول هم علاقه و تمایل زیادی به آن نداشتند. این دسته از افراد، در بهترین حالت ممکن در حین دوره تحصیل خود متوجه این موضوع میشوند که شاید دیر به نظر برسد. اما اپلای برای ارشد مجدد راه چاره بسیار خوبی برای این افراد است. این افراد معمولا زمانی متوجه میشوند که میبینند هیچ برنامهای برای آینده کاری و زندگی خود ندارند و هر روز در حال انجام کاری هستند که علاقه اصلی آنها نیست.
در صورتی که هنوز هم به کار خود علاقهمند هستید، اما از زمینه فرصتهای شغلی که برایتان به وجود میآید رضایت کامل ندارید، شاید بهتر باشد شانس خود را در یک گرایش دیگر امتحان کنید و به سراغ ارشد مجدد بروید. با این کار، مسیرهای جدیدی به روی خود باز میکنید که شاید تا به حال برایتان کشف نشده بودند.
معایب اپلای برای ارشد مجدد
شاید یکی از اولین معایبی که میتوان برای کار با مدرک کارشناسی ارشد مجدد ذکر کرد، Overqualification یا شایستگی بیش از حد انتظار باشد. قطعا میپرسید که معنی این اصطلاح چیست؟ اگرچه افراد برای تصاحب یک موقعیت شغلی باید ثابت کنند که شایستگی لازم برای آن را دارند، اما این شایستگی، نباید بیش از حد باشد. متاسفانه، حد مشخصی برای شایستگی افراد در تصاحب یک موقعیت شغلی نمیتوان قائل شد و این فقط توسط کارفرما مشخص میشود.
اما کم شدن انگیزه، از دست دادن میل و رغبت، کاهش راندمان و بازدهی و به دور تکرار افتادن، برخی از عوارض شایستگی بیش از حد هستند. در واقع، اگر کسی برای یک موقعیت شغلی، Overqualification یا بیش از حد شایستگی داشته باشد، کم کم احساس میکند که تواناییهای او دست کم گرفته میشود و بدین ترتیب، روحیه خود را از دست میدهد.
افزایش فشار کاری نیز به عنوان یکی دیگر از معایب ارشد مجدد و اپلای برای فرصتهای شغلی پس از آن به شمار میرود. اگر مستقیم به سمت دکترا حرکت کنید، تخصص و مهارتهای شما در یک زمینه باقی خواهند ماند و شما از یک شاخه به شاخه دیگر نخواهید رفت. اما اپلای برای ارشد مجدد یا دوم، باعث میشود که طیف مهارتها و تواناییهای شما افزایش پیدا کند. اگرچه این امر در به دست آوردن فرصتهای شغلی بیشتر، بسیار به شما کمک میکند. اما از طرفی دیگر هم فشار کاری که متحمل میشوید را هم افزایش میدهد.
نکته بعدی که درمورد معایب اپلای برای ارشد مجدد میتوانیم ذکر کنیم، دردسرهای قانع کردن افسر پرونده است. شما باید فرد یا گروهی که پرونده شما را بررسی میکنند قانع کنید که چراعلی رغم این که یک بار مقطع کارشناسی ارشد را سپری کردید، مجددا قصد دارید آن را تکرار کنید.
همانطور که پیش از این هم در این مطلب اشاره کردیم، دلایلی مانند کمبود امکانات آموزشی و یا تفاوت ارائه این دو رشته در ایران و خارج از کشور، میتوانند کمی قانع کننده باشند. بنابراین، در درجه اول بهتر است برای رشته متفاوتی از مدرک اول خود اپلای کنید و در صورتی که این کار برایتان ممکن نبود، یک گرایش متفاوت را امتحان کنید. راهکار بعدی، این است که اصلا مدرک ارشد اول خود را انکار کنید (برای کسب اطلاعات بیشتر، به این لینک مراجعه کنید). مشکل جدیدی که در این صورت به وجود میآید، گپ تحصیلی است. شما باید ثابت کنید که در طی این دو یا سه سال، در حال انجام کاری مرتبط با رشته خود بودید و یا کارهای تحقیقاتی و علمی دیگری انجام میدادید.
موضوع دیگری که وجود دارد، هزینه های تحصیل است. اگر قصد اپلای برای ارشد مجدد داشته باشید، باید هزینههایی که انجام داده بودید را این بار برای یک رشته دیگر، باز هم پرداخت کنید. علاوه بر این، هزینههای جانبی دیگری مانند محل اقامت و مخارج روزانه خود را هم مجددا باید در نظر بگیرید. از همه مهمتر، شهریههای مقطع کارشناسی ارشد در تعداد زیادی از کشورهای دنیا، سنگینتر و بیشتر از دکترا است.
کاهش درآمد هم یکی از آخرین نکتههایی است که قصد داریم به عنوان معایب اپلای برای ارشد مجدد ذکر کنیم. بر اساس گزارشی در رابطه با آمار و ارقام استخدام برای جذب و به خدمت گیری استعدادهای برتر در سال ۲۰۲۰، بیش از ۸۰ درصد از متخصصین استخدام اظهار میکنند که تجربه افراد متقاضی را به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای استخدام در نظر میگیرند. برای کسب جزئیات بیشتر، به این لینک مراجعه کنید.
برنامههای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاهها و کشورهای مختلف بسیار متفاوت هستند و شامل انواع زیادی میشوند که طول و مدت زمان هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است. از برنامههای تمام وقت که یک سال به طول میانجامند گرفته، تا برنامههای تقریبا پاره وقت که ممکن است سالها و یا حتی بیشتر، به زمان نیاز داشته باشند.
درست مانند اخذ مدرک کارشناسی ارشد در هر دانشگاهی در سراسر دنیا، تکرار این مقطع نیز به همان مقدار زمان نیاز دارد. این موضوع مخصوصا برای دانشجویانی که به یک شغل تمام وقت مشغول هستند و یا اوقاتی را باید به خانواده خود اختصاص دهند و یا مشکلات شخصی دیگری دارند، سختتر خواهد بود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این که اخذ مدرک کارشناسی ارشد مجدد کار منطقیتری است و یا حرکت به سمت دکتری، به این آدرس مراجعه کنید.
جمع بندی اپلای برای ارشد مجدد
درمورد این که آیا باید برای ارشد مجدد اپلای کنید یا مقطع دکتری را شروع کنید، هیچ کس بهتر از خودتان نمیتواند شما را راهنمایی کند. هیچ دستورالعمل ثابتی وجود ندارد که دنبال کنید. شما باید با توجه به شناختی که از خودتان و اهداف پیش رویتان دارید، بهترین تصمیمی که میتوانید برای تضمین آینده خود بگیرید را انتخاب کنید.
به هر حال، این مسیری است که خودتان باید در آن قدم بردارید و اگرچه ما هم در موسسه مهاجرتی تراست هیچ وقت شما را در این مسیر تنها نخواهیم گذاشت و همیشه از راهنمایی و مشاوره مختصصین و کارشناسان ما بهرهمند خواهید بود، اما تصمیم آخر برعهده خودتان است.
با اپلای برای ارشد مجدد میتوانید طیف تجربیات و گستره معلومات خود را افزایش دهید و یا حتی به سراغ رشتهها و تخصصهای جدید بروید. اما از سوی دیگر، با مدرک PhD حقوق و درآمد بیشتری خواهید داشت. اپلای برای دکترا بسیار راحتتر است. زیرا دیگر نیازی به راضی کردن افسران پرونده خود ندارید که چرا قصد تغییر رشته دارید و هزینههای کمتری هم خواهید داشت.
اما اگر فکر میکنید دیگر به رشته خود علاقه ندارید، هر چه زودتر باید به فکر جایگزین کردن آن و شروع یک رشته جدید باشید. به هر حال، هر دو مسیر معایب و مزایای خاص خودشان را دارند که خوب باید به آنها فکر کنید. اما در نهایت، هر دوی آنها باعث تقویت رزومه شما میشوند.
چگونه می توان برای اخذ ارشد دوم، آفیسر را قانع کرد؟
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای ارشد مجدد
انگیزه مهاجرت
مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست میآورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!
با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهرهمند شوید!
جسارت داشته باشید!
نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.
زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان
دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه های خارج از کشور برسد.
رزومه و انگیزه نامه حرفهای بنویسید.
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخش ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده سازی یک رزومه و انگیزه نامه حرفه ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.
تهیه مدارک مورد نیاز
یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آنها کار کرده اید یا درس داشته اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.
یک اکسل تهیه کنید!
یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آنها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه ی تحقیق مورد علاقه ی خود تهیه کنید.
ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:
ایمیل بزنید!
در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.
ناامید نشوید!!
رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده اند.
گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!
رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب های خوب و تشویق کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.
پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی
پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.
اخذ پذیرش از مراکز آموزشی
رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می گیرد، آن را قبول یا رد می کند.
درخواست ویزای تحصیلی
بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.
آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!
بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!
تجربیات دیگران را بشنوید!
نمونه های موفق/ ورق بزنید
مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست
دریافت وقت مشاوره اولیه
در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید
تنظیم قرارداد
بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود
دریافت مدارک اولیه
در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند
معرفی فهرست دانشگاه ها
در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد
اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک
در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.
پرداخت شهریه و سایر هزینه ها
پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.
دریافت نامه پذیرش
در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.
دریافت ویزای تحصیلی
در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
مشاوره معتبر بگیرید!
قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه کارشناسان با تجربه و حرفهای تراست با تمامی روشهای قانونی مهاجرت آشنا هستند.
سوالات متداول
اگر افسر پرونده خود را قانع کنید که از انجام این کار چه هدفی دارید، ممکن است موفق به اپلای شوید. در غیر این صورت، منطقی نیست که قصد تکرار دوره ارشد در همان رشته قبلی خود داشته باشید و بدین ترتیب، تلاشتان شکست خواهد خورد.
اگرچه برنامههای مقطع کارشناسی ارشد معمولا ۴ ترم به طول میانجامد، اما اگر فقط گرایش خود را تغییر داده باشید، ممکن است برخی از واحدهای درسی تطبیق بخورند و دوره ارشد دوم شما کمتر به طور بیانجامد و ۱۸ ماه یا حتی ۱ سال شود. اما به طور معمول، اخذ مدرک کارشناسی ارشد مجدد هم به همان مقداری که در دوره اول طول کشیده بود، زمان نیاز دارد.
هم ارشد دوم و هم ادامه تحصیل در دوره دکترا، باعث ارتقاء سطح علمی و بهبود رزومه شما خواهند شد. به طور کلی، هر کدام از آنها مزیتهای خاص خودشان را دارند که باعث افزایش مهارتها و دانش شما میشوند.
به طور مختصر و مفید، درآمد شما با مدرک PhD بیشتر خواهد بود؛ اما فقط در زمینهای که تخصص دارید. از سوی دیگر، داشتن دو مدرک کارشناسی ارشد میتواند موقعیتهای شغلی بیشتری در زمینههای مختلف برای شما به وجود بیاورد.
جدای از تمام بحثهای درآمدزایی و صرف وقت و چیزهای دیگری که هست، اگر دکترا داشته باشید، آقا یا خانم دکتر خطاب خواهید شد. اما داشتن دومین، سومین و… مدرک ارشد، شما را در سطح Master باقی خواهد گذاشت.
سلام من لیسانس الکترونیک گرفتم ارشد قدرت.جفتش دانشگاه دولتی چ الف بودم حتی مقطع ارشد با استعداد درخشان قبول شدم.gpa کارشناسیم ۳.۶ و ارشدم ۴.مدارک فنی حرفه ای برق صنعتی و مونتاژ و plc هم دارم.الان ترمچهارم ارشدم.وای مدرک زبانم احتمالا اردیبهشت یا خرداد اماده میشم بگیرم.از چه زمانی باید اقدام کنم واسه ارشد مجدد؟
با سلام وابسته به ددلاین دانشگاه ها می باشد پروسه کاری حدودا سه ماه زمان می برد.
سلام
من لیسانس کشاورزی دارم میخواستم بدونم امکان گرفتن لیسانس رشته دیگر غیر مرتبط با کشاورزی در کانادا برای من هست؟
با سلام.
وابسته به شرایط شما می باشد. اگر سنتان و سایر شرایط برای لیسانس مساعد نباشد ریسک ویزا دارد
سلام بسیار سایت عالی بود با توضیحات کامل ومن یه مشاوره با آقای موحد هم داشتم که ایشون بسیار دلسوزانه وبا حوصله پاسخ دادند .تشکر
با سلام خدمت شما دوست گرامی.
از همراهی شما ممنونیم.