اپلای برای دکتری

اپلای برای دکتری

اگر قصد دارید ماجراجویی جدیدی را در زندگی خود شروع کنید و درست مانند تمام افراد پرتلاش و خوش شانسی که قبل از شما وارد این مسیر شدند و آن را پشت سر گذاشتند، برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام کنید، در درجه اول حتما اطمینان پیدا کنید که به موقع برای این کار اقدام می‌کنید و مهم‌تر از همه، تحقیقات خود را با تلاش و پشتکار آغاز کنید. علاوه بر این، نباید فراموش کنید که اپلای برای PhD ممکن است برای شما طاقت فرسا و خسته کننده باشد و حتی گاهی هم در طول این مسیر ناامید و خسته شوید.

پریشانی ذهن و نبود تمرکز کافی هم می‌تواند انرژی بسیار زیادی از شما بگیرد. اما شما به عنوان فرد متقاضی اپلای برای دکتری می‌توانید یک سری فعالیت‌ها و کارهای مختلف انجام دهید تا مدیریت و کنترل بهتری روی این پروسه داشته باشید.

یکی از اولین نکته‌هایی که افراد متقاضی اپلای برای دکتری باید در نظر داشته باشند، این است که اگر موفق به پیدا کردن یک برنامه PhD مناسب شدند، حتما مطمئن شوند که به نیازمندی‌های این برنامه توجه زیادی می‌کنند و هیچ کدام از قلم انداخته نمی‌شوند. دلیل این امر هم این است که چنین بخش‌هایی که نیازمندی‌های هر برنامه در مقطع دکتری را اعلام می‌کنند، به طور کاملا واضح و مستقیم به شما نشان می‌دهند که برای دریافت و استفاده از برنامه PhD مورد نظر، چه کارهایی باید انجام دهید.

شما می‌توانید با مراجعه به این آدرس در میان برخی برنامه‌های PhD موجود برای رشته‌ها و زمینه‌های مختلف جست و جو کنید تا ضمن به دست آوردن آشنایی کلی با بعضی از آن‌ها، با برنامه PhD احتمالی خود در آینده هم آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: تحصیل دکتری در کانادا ، اپلای برای دکترای مجدد ، تاثیر مقاله بر اپلای

نحوه گرفتن اپلای برای دکتری

نحوه گرفتن اپلای برای دکتری

شاید مهم‌ترین نکته درمورد اپلای گرفتن برای دکتری و شروع دوره تحصیل در مقطع PhD این باشد که هر چه سریع‌تر اقدام کنید، بهتر است. تا جایی که در توان دارید، پروسه اپلای برای دکتری را زود شروع کنید. هر چه زودتر این کار را آغاز کنید، شانس خود را بیشتر افزایش خواهید داد و بدون آشفتگی، مراحل را یکی پس از دیگری پشت سر خواهید گذاشت.

نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد، این است که اکثر قریب به اتفاق برنامه‌های دکتری در دسامبر یا حداکثر تا ژانویه هر سال آغاز می‌شوند. بنابراین، اگر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد هستید و یا فقط یک سال تا فارغ‌التحصیل شدن فاصله دارید، باید پروسه اپلای در مقطع PhD را از اوایل فصل پاییز شروع کنید. به طور کلی، این مقطع از سال، یکی از بهترین مواقع برای شروع کار روی دوره دکتری است. زمانی که ترم‌های جدید آغاز شوند، ددلاین‌ها به سرعت نزدیک می‌شوند و فرصت شما خیلی زود به اتمام می‌رسد.

پس از شروع زودهنگام پروسه اپلای برای دکتری، نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد، این است که علایق خود را مشخص و اولویت‌بندی کنید. اگرچه شاید در ظاهر این طور به نظر نرسد، اما تعیین علایق و اولویت‌بندی آن‌ها، احتمالا یکی از مهم‌ترین نکته‌ها قبل از این است که اپلای برای برنامه‌های مقطع PhD را آغاز کنید.

با توجه به این موضوع، شما باید زمان تقریبا زیادی را به فکر کردن درمورد مهارت و تخصص‌هایی که قرار است (دست کم) تا پنج سال آینده بر روی آن‌ها کار کنید، اختصاص دهید. به واحد‌هایی که علاقه دارید آن‌ها را انجام دهید، فکر کنید. مقاله‌هایی که در طی چند وقت اخیر توجه شما را به خودشان جلب کرده‌اند، مطالعه کنید. و یا سوالاتی که مهارت‌هایتان را به چالش می‌کشند، برای خودتان مطرح کنید و سعی کنید با تحقیق و جست و جو پاسخ شفافی برای آن‌ها پیدا کنید.

حتی می‌توانید از اساتید خود برای انجام این کار کمک بگیرید. شما با انجام این کار قادر خواهید بود که علایق خود را به خوبی کشف کنید و سپس با خلاصه نویسی، آن‌ها را طبقه‌بندی کنید و بدانید کدام یک از آن‌ها در اولویت قرار خواهند گرفت.

شما به عنوان فردی که قصد اپلای برای آغاز مقطع PhD دارید، باید مقدار زیادی از وقت خود را به تحقیق و پژوهش اختصاص دهید. زمانی که مراحل قبل را انجام دادید و علایق تحقیقاتی خود را کشف و اولویت‌بندی کردید، می‌توانید شروع به پیدا کردن استاد راهنما و مشاوران دیگر کنید. با این کار، متوجه می‌شوید که قصد اپلای برای چه دانشگاه‌هایی دارید و یا به عبارت دیگر، متوجه می‌شوید که کدام دانشگاه‌ها برای اپلای شما مناسب‌تر هستند.

رده‌بندی و شهرت دانشگاه مورد نظر شما به هیچ وجه مهم نیست؛ در صورتی که هیچ استاد راهنمایی در آنجا وجود نداشته باشد که بتواند بهترین راهنمایی‌هایی ممکن را در اختیار شما قرار دهد و شما را به سمت موفقیت در پایان نامه‌تان هدایت کند، جای مناسبی برای شما نخواهد بود؛ حتی اگر جزو دانشگاه‌های تاپ دنیا باشد. استادهایی را پیدا کنید که در زمینه‌های مشابه با علایق و مهارت‌های شما فعالیت می‌کنند.

صحبت با استادی که به او اعتماد داشته باشید و یا استاد راهنمای مقطع کارشناسی ارشدتان که شناخت خوبی از علایق و مهارت‌های شما دارد هم ایده خوبی است. آن‌ها پیشنهاد می‌کنند برای چه دانشگاهی اپلای کنید و توصیه می‌کنند با چه کسانی همکاری و کار کنید. در برخی زمینه‌ها از قبیل علم و مهندسی، پوزیشن‌های PhD برای برای یک سری از پروژه‌های ویژه که از قبل تعیین شده‌اند، در دسترس هستند.

بنابراین، هیچ کس بهتر از کسی که تجربه کار در این پروژه‌ها داشته باشد، نمی‌تواند راهنمایی کند که آیا شما برای پروژه مورد نظر خود مناسب هستید یا خیر. همچنین، تعداد زیادی از سایت‌های جست و جوی پوزیشن و برنامه‌های PhD به شما اجازه می‌دهند که وقتی فرصت اپلای مناسب با زمینه مورد علاقه شما در دسترس قرار گرفت، یک هشدار برای شما ارسال شود تا از آن آگاهی پیدا کنید.

افراد متقاضی برای اپلای در مقطع دکتری هیچ وقت نباید از تلاش دست بردارند. در واقع، همیشه باید آمادگی انجام تحقیقات جدید داشته باشند. اکنون که شما به عنوان یکی از متقاضیان این کار لیستِ الویت‌بندی شده از برنامه‌های مناسب با علایق و مهارت‌های خود به دست آوردید، وقت آن است که آن را اجرا کنید.

برخی دانشگاه‌ها یا مراکز آموزش علمی دیگر یک مقدار معین برای حداقل نمره GPA تعیین کرده‌اند و یا فقط به افرادی که دارای یک مدرک خاص باشند، پذیرش می‌دهند. نیازمندی‌های هر یک از آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر در اروپا معمولا از افراد متقاضی درخواست می‌کنند که حتما مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده باشند تا اجازه تحصیل و استفاده از برنامه‌های مقطع PhD داشته باشند. این در حالی است که از سوی دیگر، تعداد زیادی از دانشگاه‌ها یا مراکز علمی دیگر در آمریکای شمالی به افراد متقاضی اجازه می‌دهند که حتی با داشتن مدرک کارشناسی هم برای برنامه‌های PhD اپلای کنند.

شما باید تا جایی که می‌توانید، برای هر تعدادی از برنامه‌های PhD که امکان دارد، اپلای کنید که تا وقتی شرایط پذیرش در آن‌ها برای شما وجود دارد، از این امکان بهره مند شوید و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای خود را انتخاب کنید.

درباره اصطلاحات اپلای و اینکه چگونه اپلای کنیم بیشتر بخوانید.

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

مدارک مورد نیاز اپلای برای دکتری

در مقطع دکتری همیشه ممکن است مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه، متفاوت از دانشگاه دیگر باشد که به عنوان مثال، در برنامه‌های دیگر نیازی به وجود آن‌ها نیست. بنابراین، کاملا دقت کنید که هر آگهی شغلی یا پوزیشنی که در نظر می‌گیرید، چه مدارک و نیازمندی‌های دیگری از شما درخواست می‌کند. در صورتی که حتی با انجام دادن این کار هم هنوز از این موضوع اطمینان خاطر کامل پیدا نکردید که درخواست اپلای شما دقیقا باید شامل چه مدارکی باشد، باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید تا از این موضوع آگاهی پیدا کنید.

بدیهی است که اگر کم و کسریِ هر چند جزئی و اندکی در پرونده شما وجود داشته باشد، شانس دریافت پذیرش شما به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین، می‌توانید از مشاوره و راهنمایی افراد با تجربه‌ای مثل وکلا و کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی تراست که سابقه زیادی در این کار دارند، استفاده کنید.

توصیه مهم ما در تراست این است که برای افزایش شانس پذیرش و موفقیت در این پروسه، مدارک مورد نیاز اپلای برای دکتری خود را هر چه زودتر تهیه و آماده کنید. علاوه بر این، زمان زیادی را هم باید برای بررسی و تکمیل آن‌ها در نظر بگیرید تا تمام جوانب را به خوبی رعایت کرده باشید و پرونده‌تان هیچ چیز کم نداشته باشد. ممکن است نیاز پیدا کنید که درخواست اپلای خود برای هر دانشگاه را کمی تغییر دهید تا با شرایط مورد نظر آن‌ها تطبیق پیدا کند.

با این وجود، ما در ادامه این بخش برخی مدارک مورد نیاز اپلای برای دکتری که معمولا در همه دانشگاه‌ها یکسان هستند را برای شما آماده می‌کنیم و یک سری نکته‌هایی که باید بدانید را هم درمورد هر کدام از آن‌ها ذکر می‌کنیم. علاوه بر این، برخی مدارک مورد نیاز در یک سری از پوزیشن‌های ویژه را هم بررسی می‌کنیم.

  • رزومه: مشابه اپلای برای هر مقطع دیگری، برای دکتری هم باید یک رزومه از دستاوردهای شغلی و تحصیلی خود تهیه کنید که نشان دهد صلاحیت لازم برای مهاجرت و شروع تحصیل در مقطع PhD دارید. شما می‌توانید با مراجعه به این آدرس طرز نوشتن یک رزومه خوب و قابل قبول برای پذیرش در مقطع دکتری را مشاهده کنید.
  • انگیزه نامه: شما در انگیزه نامه باید مشخص کنید که به چه زمینه‌هایی علاقه مند هستید، هدفتان از اپلای برای دانشگاه مورد نظر چیست، برای شروع تحصیل در دوره PhD چقدر آمادگی دارید و چطور به این آمادگی دست پیدا کرده‌اید و برنامه‌های شغلی و تحصیلی شما برای آینده چیست. به طور کلی، شما در یک انگیزه نامه قوی، باید برای این سوالات پاسخ شفافی داشته باشید. این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که برای هر دانشگاه یا مرکز آموزشی دیگری که اپلای می‌کنید، این موارد را به طور کاملا واضح، شفاف و تا جای ممکن با جزئیات بیان کنید. از کلی گویی پرهیز کنید و هر هدفی که دارید را با جزئیات شرح دهید.
  • پروپوزال تحقیقاتی: معمولا برای اپلای در PhD در زمینه‌های علمی و مهندسی، پروپوزال تحقیقاتی شما اهمیت زیادی دارد. این تحقیقات، می‌تواند یک طرح کلی از پروژه‌های آینده شما باشد که قصد دارید مطرح کنید. در این بخش هم باید به طور کاملا شفاف و روشن سوال تحقیقاتی خود، روشی که برای انجام و به ثمر نشاندن آن مد نظر دارید و همینطور پلن تحقیقاتی خود را بیان کنید. شما باید با برجسته کردن اصالت پروژه خود نشان دهید که از زمینه مورد نظرتان آگاهی کاملی دارید و نشان دهید که این پروژه، چطور با این زمینه ارتباط پیدا خواهد کرد.
  • توصیه نامه: اغلب دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر دیگر، حداقل به دو یا سه توصیه نامه نیاز دارند. استادانی را انتخاب کنید که شناخت خوبی از شما، روحیات و علایق‌تان دارند و با کار شما هم کاملا آشنایی دارند. به عنوان مثال، یکی از استادان شما که یک کلاس سمیناری هر چند کوتاه و مختصر با هم تجربه کردید، می‌تواند انتخاب ایده آلی باشد. البته، باید توجه داشته باشید که قبل از این که برای برنامه‌های مورد نظر خود در مقطع PhD اپلای کنید، بپرسید چنین کاری برایتان انجام می‌دهند یا خیر. شما باید لیست دانشگاه‌ها و مراکز علمی مورد نظر خود که قصد دارید برای آن‌ها اپلای کنید را در اختیار استادان مورد نظرتان قرار دهید و آن‌ها را از ددلاین هر کدام از آن‌ها نیز آگاه کنید تا بتوانند برای تهیه توصیه نامه به شما کمک کنند.
  • یک نمونه‌ی نوشتاری: معمولا برنامه‌های دکتری در زمینه‌های علوم انسانی، به یک نمونه نوشتاری نیاز دارند. نمونه‌ی نوشتاری می‌تواند یک مقاله دانشگاهی باشد که درمورد موضوعی در زمینه مورد علاقه خود تهیه کرده‌اید. می‌توانید از یکی از مقاله‌های دانشگاهی خود که در گذشته برای یک سمینار یا حتی دوره‌های سطح بالاتر تهیه کرده‌اید استفاده کنید تا ثابت کنید که به عنوان یک محقق و پروژهشگر دارای چه قابلیت‌ها و مهارت‌هایی هستید. حداکثر تعداد صفحات و سایر فرمت‌های مقاله تحقیقاتی شما می‌تواند در هر دانشگاه متفاوت از دانشگاه دیگر باشد. بنابراین، حتما بررسی کنید که هر یک از برنامه‌های مورد نظرتان دقیقا به چه فرمت‌هایی نیاز دارند.
  • ریزنمرات: شما باید ریزنمرات رسمی را برای هر موسسه‌ای در سطح دانشگاهی که در آن شرکت کرده‌اید و یا قصد دارید در‌ آینده شرکت کنید، ارسال کنید. معمولا لازم است که یک رونوشت غیر رسمی از ریزنمرات خود به همراه درخواست اپلای در ایمیلی که قصد دارید برای دانشگاه مورد نظرتان ارسال کنید، آپلود شود. ریزنمرات رسمی را نیز باید از دانشگاه خود درخواست کنید که معمولا آماده سازی آن‌ها ممکن است چند روز به طول بیانجامد.
  • آزمون ورودی PhD: تعداد زیادی از دانشگاه‌ها در آمریکا و کانادا از متقاضیان اپلای برای PhD درخواست می‌کنند که در آزمون GRE نیز شرکت کنند. آزمون GRE مهارت‌های نوشتاری تحلیلی، استدلال کیفی و همینطور استدلال کلامی شما را مورد سنجش قرار می‌دهد. منابع مختلف و متنوعی برای آمادگی پیدا کردن برای GRE وجود دارد که شما می‌توانید با مراجعه به این آدرس از GRE و نحوه آمادگی پیدا کردن برای آن اطلاعات کاملی به دست بیاورید.
  • مدرک زبان: شما به عنوان شخص متقاضی اپلای برای PhD نشان می‌دهید که قصد ادامه تحصیل به عنوان یک فرد خارجی در آمریکا، کانادا و یا کشورهای دیگر دارید. از این رو، باید ثابت کنید که مهارت‌های زبانی مورد نیاز را در اختیار دارید. معمولا در برنامه‌های انگلیسی زبان، نیاز به مدرک IELTS یا TOFEL دارید و برای برنامه‌های فرانسوی نیز ممکن است از شما درخواست مدرک TEF کنند.

نکته

برخی رشته‌ها یا دانشگاه‌ها ممکن است به یک سری از مدارک مورد نیاز در اپلای برای دکتری نیاز نداشته باشند و یا یک سری مدارک اضافی و دیگری از شما درخواست کنند که شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت دانشگاه مورد نظر خود، از تمام مدارک مورد نیاز برای اپلای در آن آگاهی پیدا کنید.

همچنین بخوانید: مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا

روش اپلای برای دکتری

روش اپلای برای دکتری

استاد راهنمای مناسب برای خود را پیدا کنید

موفقیت شما در پروسه اپلای و اخذ پذیرش دانشگاه مورد نظرتان نه تنها به مهارت‌ها، توانایی‌ها و قابلیت‌های شخصی خودتان بستگی دارد، بلکه دریافت نظارت و راهنمایی‌های مناسب نیز نقش بسیار پررنگی در این موضوع ایفا می‌کند. این راهنمایی‌ها می‌تواند از سوی یک استاد آشنا به برنامه مورد نظر شما و یا حتی گروهی از افرادی که تجربه این مسیر را دارند، به شما انتقال پیدا کند.

به همین علت، این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که تحقیقات مقدماتی خود را خیلی زود شروع کنید تا افراد یا گروه‌های کلیدی و مهمی که می‌توانند مشاوران و راهنمایان احتمالی شما در مسیر اپلای برای PhD باشند را پیدا کنید. اگرچه ما در موسسه مهاجرتی تراست هم قدم به قدم در این مسیر در کنار شما هستیم، اما سوپروایزرهای شما نیز باید همیشه در دسترس باشند تا هر زمانی به راهنمایی آن‌ها نیاز پیدا کردید، بتوانید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

در مصاحبه تاثیر گذار ظاهر شوید

در صورتی که توانسته باشید تمام و یا اکثر مراحل اپلای برای دکتری که در بخش‌های قبل به آن‌ها پرداختیم را انجام داده باشید، به احتمال بسیار زیاد باید به فکر تهیه بلیط و انجام یک مصاحبه رو در رو باشید و خودتان را برای آن آماده کنید. این لحظه یک شروع دوباره برای شما است که می‌توانید انگیزه‌ها، قابلیت‌ها و مهارت‌های خودتان را ثابت کنید و همچنین، با سوپروایزرهای آینده خود نیز ملاقات کنید.

همچنین بخوانید: آمادگی برای مصاحبه اسکایپ

مثبت و با انگیزه باقی بمانید

اگرچه ممکن است در ابتدا کمی دلهره آور و مضطرب کننده به نظر برسد، اما کل فرایند و پروسه اپلای برای هر برنامه PhD فقط انجام و پشت سر گذاشتن چند مرحله‌ی از پیش تعیین شده و مشخص است که فقط باید با پشتکار آن‌ها را قدم به قدم انجام دهید.

نکته بسیار مهم دیگری که در طی این پروسه به آن نیاز دارید، صبر و بردباری است. فقط کافی است که مثبت و با انگیزه باقی بمانید. اگر نمی‌دانید که کدام یک از برنامه‌های PhD بیشتر از همه برای شما مناسب است، با مراجعه به این لینک از برنامه‌های PhD مناسب برای خود، آگاهی پیدا کنید.

چگونه در مصاحبه اپلای برای دکتری موفق شویم

همانطور که اشاره شد، اگر مراحل قبل را با موفقیت پشت سر گذاشته باشید، باید خودتان را برای مصاحبه رو در رو آماده کنید. اما لفظ مصاحبه هم ممکن است خودش دلهره آور باشد. نگران نباشید. ما در موسسه مهاجرتی تراست نکات مورد نیاز برای موفقیت در روند مصاحبه‌ی اپلای برای دکتری را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا با آمادگی کامل و با اعتماد به نفس بالا به سوی این مرحله حرکت کنید.

به طور کلی، سوالاتی که در مصاحبه اپلای برای PhD مطرح می‌شوند، شامل سه دسته هستند. دسته اول، سوالاتی درمورد شخص شما هستند. در دسته دوم، سوالاتی درمورد پروژه PhD که مد نظر دارید، مطرح می‌شود. و دسته سوم سوالات مصاحبه نیز درمورد این که چرا دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کردید، از شما پرسیده خواهند شد.

در دسته اول سوالات که درمورد شخص شما هستند، بر روی مهارت‌ها و توانایی‌های شخصی خود به عنوان یک دانشجوی PhD تاکید کنید. این مهارت‌ها می‌توانند شامل توانایی‌های شخصی خود شما و یا مهارت‌های تیمی شما باشند. همچنین، باید به دستاوردهای آکادمیک، علمی و تخصصی خود هم اشاره کنید و در صورت امکان آن‌ها را بسط دهید.

در دسته‌ی دوم سوالات که در رابطه با پروژه PhD شما هستند، تا جایی که در توان دارید، اظهار و ثابت کنید که قابلیت‌ها، تجربیات و درک لازم برای تکمیل دوره دکتری را در اختیار دارید. علاوه بر این، با جزئیات کامل مهارت‌ها، دانش و توانایی‌های خود را شرح دهید و نشان دهید که این مجموعه در کنار یکدیگر، چطور باعث می‌شوند که شما بهترین گزینه ممکن برای اپلای در برنامه PhD مورد نظرتان باشید.

در دسته سوم سوالات نیز که درمورد این که چرا این دانشگاه یا مرکز آموزشی را انتخاب کردید هستند، سعی کنید چیزی را بیش از حدی که هست، بزرگنمایی نکنید. اما می‌توانید توضیح دهید که چرا این دانشگاه برای شما جذاب بوده و آن را انتخاب کردید. همچنین، نشان دهید که این دانشگاه در رسیدن شما به اهداف و برنامه‌های پیش رویتان چه نقشی ایفا می‌کند.

با اجرای نکاتی که در بالا ذکر کردیم، به همین راحتی می‌توانید یک مصاحبه موفق انجام دهید.

اپلای برای دکتری در کانادا

اپلای برای PhD در کانادا این فرصت را در اختیار شما خواهد گذاشت تا با شخصیت‌های علمی برجسته و معتبر دنیا کار کنید و علاوه بر این، از مزیت استفاده از امکانات و فناوری‌های روز دنیا برخوردار شوید. وقتی دکتری خود را دریافت کردید، این فرصت را به دست خواهید آورد تا از یکی از بهترین و معتبرترین ویزاهای کاری پس از تحصیل در کل دنیا بهره‌مند شوید.

کانادا همیشه در طی چند سال اخیر جزو محبوب‌ترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان سراسر دنیا بوده است و افراد متقاضی برای تحصیل در دوره PhD نه تنها از ایران، بلکه از کل دنیا به شدت مشتاق مهاجرت به این کشور و تحصیل در آن بوده‌اند.

جالب است که بدانید آمار و ارقام نشان می‌دهند که اخیرا تعداد افرادی که برای تحصیل به کشور کانادا مهاجرت می‌کنند، نزدیک به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است چرا که دائما دانشجویان بیشتر و بیشتری جذب فرصت زندگی و تحصیل در یک جامعه‌ی دوستانه و لیبرال می‌شوند که به خوبی از آن‌ها حمایت و پشتیبانی می‌کند و بهترین امکانات روز دنیا را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا در بعضی از معتبرترین و شناخته شده‌ترین دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی مشغول به تحصیل شوند و پس از آن هم همچنان از مزیت‌های بسیار زیادی برخوردار بمانند. نیازی به گفتن نیست که با مهاجرت به کانادا از دیدن چشم‌نوازترین مناظر و زیست‌گاه‌های طبیعی هم بهره مند خواهید شد.

اگر می‌خواهید در کمترین زمان ممکن فرآیند مهاجرت خود را طی کنید، تراست بهترین انتخاب شماست. مشاوران و وکلای ما در تراست با سال‌ها تجربه در زمینۀ مهاجرت از ابتدا تا انتهای مسیر همراه‌تان خواهد ماند.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای دکتری

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! وکلای تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی
در کانادا، ارشد مجدد بخوانم یا دکتری؟

مشاوره معتبر بگیرید!

قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه وکلای با تجربه و حرفه‌ای تراست با تمامی روش‌های قانونی مهاجرت آشنا هستند.

سوالات متداول

چه زمانی باید اپلای برای PhD را آغاز کرد؟

اگر قصد اپلای برای PhD دارید، هر چه زودتر باید برای آن اقدام کنید. به عنوان مثال، در صورتی که دانشجوی کارشناسی ارشد هستید، باید قبل از به اتمام رسیدن دوره تحصیل خود برای دکتری اقدام کنید.

برای اپلای در PhD چه نمره‌ای از GPA نیاز است؟

به طور معمول، اغلب برنامه‌های دکتری نیاز به داشتن حداقل نمره GPA ۳.۳ یا ۳.۵ دارند.

آیا از مقطع کارشناسی می‌توان مستقیما PhD را شروع کرد؟

در آمریکا، برای اغلب برنامه‌های PhD نیازی به داشتن مدرک کارشناسی ارشد نیست. بنابراین، در اغلب اوقات می‌توان از مقطع کارشناسی مستقیم وارد دوره PhD شد. این کار کاملا امکان پذیر است و به هیچ وجه غیر معمول نیست.

اخذ مدرک PhD چقدر طول می‌کشد؟

به طور میانگین، دوره PhD ممکن است حتی تا ۸ سال هم به طول بیانجامد. اما معمولا تحصیل در مقطع دکتری به چیزی حدود ۴ تا ۶ سال زمان نیاز دارد. با این حال، مدت زمان دقیق آن به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از این دست می‌توان به نوع برنامه، طراحی آن، زمینه تحقیق و دانشگاه مورد نظر اشاره کرد.

دانشجویان دکتری چقدر حقوق می‌گیرند؟

حقوق دانشجویان دکتری چیزی بین ۱۵ تا ۳۰ هزار دلار در سال است که مقدار دقیق آن به فاکتورهای مختلفی از جمله زمینه و رشته تحصیلی، دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنند و کشور و شهر آن‌ها بستگی دارد. این کمک هزینه، می‌تواند شامل مالیات (اگر چیزی مثل حق تدریس باشد) و یا معاف از مالیات (اگر بورسیه تحصیلی باشد) شود.

دیدگاهتان را بنویسید