فرایند اپلای یا پذیرش شدن در دانشگاههای خارجی به عوامل بسیاری بستگی دارد و نمیتوان یک نسخه یکسان را برای همه متقاضیان تحصیل در خارج از کشور تجویز کرد ولی عوامل تاثیرگذاری وجود دارند که در پذیرش شدن در بیشتر دانشگاهها مشترک هستند.
داشتن یک مقاله در یک ژورنال معتبر میتواند وزن رزومه شما را سنگینتر کند و مهر تاییدی باشد بر ویژگیهای تحقیقگر بودن شما. تاثیر مقاله بر اپلای غیر قابل انکار است ولی این که قصد تحصیل در کدام مقطع تحصیلی را در خارج از کشور دارید یا این که چه نوع ژورنالی را برای چاپ مقالهتان انتخاب میکنید و بسیاری از عوامل دیگر، میزان این تاثیر را مشخص میکند.
در این متن در مورد تاثیر مقاله در اپلای دانشگاههای مختلف نکاتی ارائه میشود تا پس از پی بردن به میزان اهمیت مقاله جهت پذیرش شدن شما در یک دانشگاه خوب خارجی، بتوانید تصمیم درستی بگیرید که وقتتان را صرف نوشتن مقاله بکنید یا نه.
تاثیر مقاله بر اپلای در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
اگر متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در خارج از کشور هستید، باید بدانید که برای پذیرش شدن در این مقاطع کسی از شما انتظار نوشتن مقاله ندارد و اگر بتوانید ثابت کنید که در دوره دبیرستان یا دوره کارشناسی، دانشآموز یا دانشجوی خوبی بودهاید و درسهایتان را با نمره خوب پشت سر گذاشتهاید، بخش زیادی از مسیر پذیرش گرفتن را با موفقیت طی کردهاید. اگر بتوانید مقالهای در یک ژورنال ISI چاپ کنید، از خیلی از متقاضیان اپلای در این مقاطع جلو میافتید و میتوانید شایستگیهای تحقیقاتی خود را ثابت کنید ولی نداشتن مقاله هم به معنای نقطه ضعف شما نیست!
اگر میخواهید برای مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در یک دانشگاه خارجی اپلای کنید، با توجه به این که شاید زمان زیادی برای آمادهسازی خود برای پذیرش نداشته باشید، ابتدا سعی کنید نمرات عالی در دروس خود کسب کنید و معدلتان را بالا ببرید و همچنین در آزمونهای زبان آیلتس یا تافل نمره بالا کسب کنید. پس از رسیدن به این اهداف، به عنوان اولویت بعدی میتوانید به نوشتن مقاله فکر کنید.
درباره اصطلاحات اپلای، اپلای برای ارشد و اینکه چگونه اپلای کنیم بخوانید.
تاثیر مقاله بر اپلای در دوره دکتری
در مقطع تحصیلی دکتری است که اهمیت مقاله بیشتر جلوه میکند. با این که در این مقطع تحصیلی الزام قانونی برای داشتن مقاله جهت پذیرش متقاضیان مقطع دکتری وجود ندارد و معمولا دانشگاهی نمیتواند صرفا به دلیل نداشتن مقاله پژوهشی، شما را از تحصیل در دانشگاه منع کند، ولی داشتن یک مقاله در یک ژورنال معتبر کمک بزرگی میکند که بتوانید در رقابت با متقاضیان دیگر برای به دست آوردن موقعیت دکتری پیروز شوید.
همانطور که اشاره شد هیچ قاعده مشخص و الزامی وجود ندارد که استادی شما را با داشتن چند مقاله در ژورنالهای معتبر به عنوان دانشجوی خود انتخاب کند و به دانشجویی که مقالهای ندارد، توجهی نکند! عوامل زیادی در انتخاب شدن شما تاثیر دارند که داشتن مقاله یکی از آنهاست. تاثیر مقاله بر اپلای معادله پیچیدهای دارد که هنوز جواب مشخصی برای آن وجود ندارد.
نگارش مقاله میتواند به شما کمک کند که ضعفهای رزومهتان را کمرنگ کنید!
شاید بتوانید با نوشتن یک یا چند مقاله خوب در مجلات معتبر و با ایمپکت یا تعداد رفرنسهای بالا، ضعفهایی مانند معدل پایین یا نمره زبان نه چندان بالای خود را کمرنگ کنید. حتی اگر بتوانید فقط یک مقاله جذاب در یک ژورنال مطرح چاپ کنید که مرتبط با زمینه تحقیقاتی استاد مورد نظرتان در دانشگاه خارجی مقصدتان باشد، میتوانید تمرکز استاد را روی این نقطه قوت رزومهتان قرار دهید و باعث شوید نقاط ضعف رزومهتان به چشم او نیاید.
بیشتر بخوانید: اپلای برای دکتری ، اپلای با معدل پایین ، اپلای بدون مدرک زبان
نقش تعداد مقالات بر تاثیر مقاله بر اپلای
اگر بخواهید بین چاپ 4 مقاله در 4 ژورنال ضعیف و چاپ یک مقاله در یک ژورنال متوسط یا بالا یکی را انتخاب کنید، کدام برایتان جذابتر خواهد بود؟ نوشتن 4 مقاله وقت و انرژی زیادی از شما میگیرد و علاوه بر زمانی که روی مطالعه و تحقیق برای نوشتن مقاله صرف میکنید، باید چند ماه هم برای فرایند چاپ مقالات در ژورنالها منتظر بمانید. اگر صرفا میخواهید تعداد مقالاتتان را بالا ببرید و هر طور که شده مقالهای در یک ژورنال چاپ کنید که تعداد مقالههایتان بالا برود، وقت خودتان را هدر ندهید.
اگر قصد نوشتن مقاله دارید، بهتر است تمرکز خود را روی نگارش یک مقاله قوی بگذارید که بتوانید آن را در یک ژورنال معتبر و با رتبه خوب به چاپ برسانید. برای چاپ یک مقاله فقط یک بار منتظر فرایند چاپ مقالهتان میمانید.
شاید آوردن اسم چند مقاله در رزومه شما در نگاه اول برای اساتید کنجکاوی برانگیز باشد، ولی پس از مشاهده مقالاتتان و دیدن اسم ژورنال ضعیف آن، احتمالا خیلی جذب کارتان نمیشوند ولی حتی اگر یک مقاله قوی در یک ژورنال مطرح و پر اعتبار در رزومهتان باشد، اساتید دید خیلی خوبی نسبت به شما پیدا خواهند کرد.
نقش زمان چاپ مقالات بر تاثیر مقاله بر اپلای
همان طور که اشاره شد، زمانی که صرف پذیرش شدن مقاله در ژورنالها میشود، اهمیت زیادی دارد. فرایند چاپ شدن مقاله در ژورنالهای مختلف زمان مشخصی ندارد و ممکن است از 2 ماه تا 8 ماه طول بکشد؛ البته این بازه زمانی نیز تقریبی است. پس وقت گذاشتن روی نوشتن مقالات مختلف و منتظر ماندن برای پذیرش شدن مقالات در ژورنالها زمان زیادی از شما میگیرد و زمان گذاشتن صرفا برای انجام این کار، منطقی و عاقلانه نیست.
اگر بخواهید زمانتان را صرف نگارش و چاپ مقالات مختلف برای پذیرش شدن در یک دانشگاه خارجی کنید، بسیاری از فرصتهایتان را از دست میدهید و سنتان بالا میرود که این میتواند روی پذیرشتان تاثیرگذار باشد. باید حواستان به زمان باشد که دچار وضعیتی نشوید که به خودتان بیایید و ببینید بسیاری از فرصتهایتان را از دست دادهاید و تلاشهایتان ارزشش را نداشته است.
بسیاری از دانشجویان هر ساله بدون این که حتی یک مقاله پژوهشی داشته باشند، در دانشگاههای خارجی خوبی پذیرش میشوند و حتی فاند تحصیلی میگیرند و بسیاری از دانشجویان با دارا بودن مقاله، هنوز نتوانستند در یک دانشگاه خارجی پذیرش شوند؛ پس فکر این که نوشتن مقاله پژوهشی، تضمین ورود شما به یک دانشگاه خارجی است، کاملا اشتباه است.
نقش ژورنال ها بر تاثیر مقاله بر اپلای
اگر تصمیم گرفتید که نگارش یک مقاله پژوهشی را شروع کنید، باید یک ژورنال مناسب برای چاپ مقالهتان در نظر داشته باشید. تاثیر مقاله بر اپلای در صورتی که مقالهتان در یک ژورنال پر ارجاع و پر اعتبار چاپ شود، بسیار بیشتر خواهد شد.
نکته!
تنها ISI بودن ژورنالی که میخواهید برای چاپ مقالهتان انتخاب کنید، برای تایید معتبر و مناسب بودن آن ژورنال کافی نیست!
ISI بودن برای خوب بودن یک ژورنال شرط لازم است ولی شرط کافی نیست. عوامل دیگری دخیل هستند که یک ژورنال را ژورنال خوبی بنامیم. خوب بودن برای یک ژورنال، خیلی کلی است ولی منظور از خوب بودن، پر ارجاع بودن و رتبه بالای ژورنال است.
ژورنالها به چهار دسته Q1 تا Q4 تقسیمبندی میشوند که در واقع چارکهای رتبهای ژورنالها هستند. ژورنالهای دسته Q1، چارک اول یا 25 درصد ژورنالهای دنیا را که رتبههای بالاتری دارند، تشکیل می دهند. به همین ترتیب، ژورنالهای دسته Q4، 25 درصد ژورنالهایی هستند که پایینترین رتبه را دارند.
معمولا رتبه ژورنالها با تعداد ارجاعات یا ایمپکت فاکتور رابطه مستقیم دارد. اگر بتوانید مقاله خود را در یکی از ژورنالهای چارکهای اول و دوم به چاپ برسانید، نقطه قوت جذابی را به رزومه خود اضافه کردهاید.
عامل دیگری که میتوان با استفاده از آن، میزان اعتبار یک مقاله را تعیین کرد، ایمپکت فاکتور یا تعداد ارجاعاتی است که به مقالات ژورنال داده میشود. هر چه قدر تعداد ارجاعات به مقالات یک ژورنال بیشتر باشد، ایمپکت فاکتور آن ژورنال بالاتر میشود. ایمپکت فاکتور بالا به نوعی اعتبار ژورنال را تایید میکند.
برای این که بتوانید مقالهای بنویسید که در یک ژورنال با رتبه و ایمپکت فاکتور بالا چاپ شود، باید مقالهتان سطح علمی بالایی داشته باشد و ایده خوبی در آن مطرح و اجرایی شده باشد. همچنین هر ژورنال استانداردهای خاصی دارد که باید آنها را در نوشتن مقاله رعایت کنید.
برای نگارش مقالهای که بتواند در یک ژورنال معتبر و مطرح چاپ شود، باید مطالعات و تحقیقات گستردهای در مورد موضوع مقالهتان انجام دهید و کتابها و مقالاتی را که مرتبط با موضوع مقاله شما هستند، مطالعه کنید و به یک ایده جدید و دارای پایه محکم علمی برسید.
راجع به اعتبار ژورنالها توضیحاتی ارائه شد ولی اعتبار و قدرت خود مقاله نیز اهمیت دارد. یکی از عوامل تعیین کننده اعتبار مقاله شما، تعداد ارجاعاتی است که به مقاله شما داده میشود؛ یعنی مقالههای دیگر از مقاله شما به عنوان رفرنس یا مرجع استفاده کنند.
هر چه قدر زمان بیشتری از انتشار مقاله شما در ژورنال گذشته باشد، امکان دارد ارجاعات بیشتری به مقاله شما داده شود. نمیتوانید صبر کنید که زمان بگذرد و ارجاعات مقاله شما بالا برود. راههایی وجود دارد که میتوانید تعداد ارجاعات مقالهتان را افزایش دهید. ارائه مقالاتتان در کنفرانسها، تبلیغ مقاله خود در شبکههای اجتماعی مانند لینکدین و انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای مقالهتان راههایی هستند که با استفاده از آنها میتوانید تعداد ارجاعات مقالهتان را بالا ببرید.
نتیجه گیری
مشاهده کردید که تاثیر مقاله بر اپلای به پارامتراهای زیادی بستگی دارد و داشتن مقاله تضمینی بر پذیرش شدن شما در دانشگاههای خارجی نیست ولی نوشتن مقاله و چاپ کردن آن در یک ژورنال معتبر این امکان را به شما میدهد که در رقابت با متقاضیان متعدد تحصیل در خارج از کشور، امتیازی داشته باشید که بتوانید احتمال پذیرشتان را افزایش دهید.
اگر سوالات بیشتری در مورد تاثیر مقاله بر اپلای دارید، میتوانید به صورت تلفنی و رایگان از راهنماییهای مشاوران ما بهره ببرید.
بورسیه بدون مقاله
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شرایط خود را بسنجید!
نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!
سوالات متداول
همانطور که در طول متن اشاره کردیم، بسیاری از دانشجویان بدون داشتن مقاله در دانشگاهها پذیرش میشوند. عوامل بسیاری به پذیرش شدن شما در دانشگاه بستگی دارد. مثلا، ممکن است زمینه تحصیلی و تحقیقاتی شما کاملا خاص باشد و زمینه تحقیقاتی استاد دانشگاه خارجی نیز کاملا منطبق با زمینه شما باشد. در این صورت رقابت برای شما بسیار کاهش می یابد و شانس پذیرشتان بالا میرود.
چاپ مقاله در یک ژورنال Q1 میتواند نظر استادها را به سمت شما جلب کند. قطعا کسی که توانسته مقاله خود را در یک ژورنال Q1 به چاپ برساند، از نظر اساتید دارای زمینه تحقیقاتی قوی است و میتواند دانشجوی خوبی برای آنها باشد. ولی همان طور که در طول متن توضیح داده شد، هیچ تضمینی برای پذیرش شدن یک متقاضی تحصیل در خارج از کشور به واسطه داشتن مقاله حتی مقاله یک ژورنال Q1 وجود ندارد و پارامترهای بسیاری در پذیرش او دخالت دارند.
در صورت پایین بودن معدل کارشناسی اما بالا بودن معدل کارشناسی ارشد، امکان پذیرش ارشد مجدد در گرایش متفاوتی از همان رشته، بیشتر است یا پذیرش دکترا بدون مقاله؟
داشتن مقاله در اخذ پذیرش فاکتور اجباری ای نیست، یعنی نداشتن مقاله به این معنا نیست که نمی توانید پذیرش بگیرید. بقیه رزومه یعنی نمره زبان و داشتن نمره جی آر ای بسیار مهم تر از داشتن مقاله است.
اگر شما در همان رشته برای ارشد مجدد در کانادا اقدام کنید، ریسک ویزا خواهید داشت و اخذ پذیرش برای شما دشوار خواهد بود. در صورتی که برای دکتری اقدام کنید ریسک بسیار پایین تری خواهید داشت و اخذ پذیرش راحت تر خواهد بود. پایین بودن معدل را می توانید با آزمون جی آر ای کاملا پوشش دهید و داشتن نمره جی آر ای خوب می تواند مشکل معدل کارشناسی را حل کند. علاوه بر این در نامه sop می توانید ذکر کنید که بنا به دلایلی معدل دوره کارشناسی شما کم است اما در دوره کارشناسی ارشد معدل خوبی را کسب کرده اید.