اصطلاحات اپلای

اصطلاحات اپلای

امروزه با توجه به اعتبار دانشگاه‌ های کانادا درسطح جهانی و تدریس گرایش‌های مختلف علمی و تحصیلی در مراکز آموزش عالی این کشور، متقاضیان زیادی فکر اپلای برای تحصیل در یکی از دانشگاه‌های کانادا را در سر می‌پرورانند. اولین گام برای تحصیل در دانشگاه مورد علاقه، اپلای است. اشخاصی که پروسه اپلای را شروع می‌کنند با اصطلاحات مختلفی رو به رو می‌شوند که اکثر آن‌ها ممکن است برای متقاضیان، ناآشنا باشد. در این مقاله ما قصد داریم شما را با تمام مفاهیم و اصطلاحاتی که برای اپلای باید شناخت کافی نسبت به آن‌ها داشته باشید آشنا کنیم .

APPLY

 به ثبت درخواست متقاضی خارجی برای تحصیل در یک دانشگاه، اپلای گفته می‌شود. اپلای به معنای درخواست است اما در واقع یک پروسه را در بر می‌گیرد.

درباره اینکه چگونه اپلای کنیم و درباره مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا بخوانید.

CV

CV

مخفف عبارت curriculum vitae به معنای رزومه تحصیلی است. رزومه علمی، تمام فعالیت‌های آموزشی شما را دربر می‌گیرد. اگر در زمینه رشته تحصیلی که قصد اپلای برای آن را دارید، مقاله‌ای در یک مجله معتبر چاپ کرده‌اید یا اختراعی به ثبت رسانده‌اید تحت عنوان رزومه تحصیلی یا همان CV باید آن را برای دانشگاه مورد نظر خود ارسال کنید.

البته مدرک زبان نیز در داخل همین اصطلاح قرار می‌گیرد. دانشجویانی که در مسابقات علمی موفق به کسب رتبه شده باشند، گواهی مربوط به آن را به عنوان یک رزومه برای دانشگاه مقصد ارسال می‌کنند. به طور کلی هر فعالیتی که فکر می‌کنید برای شما امتیازآور است در این بخش قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که رزومه فقط محدود به فعالیت‌های علمی و پژوهشی نمی‌شود بلکه برخی از دانشجویان، گواهی و مدارک مربوط به فعالیت‌های ورزشی و هنری خود را نیز به عنوان رزومه برای دانشگاه مورد نظرشان ارسال می‌کنند و در موارد بسیاری نیز از آن نتیجه گرفته‌اند زیرا در دانشگاه‌های کانادا، فعال بودن دانشجو و تک بعدی نبودن او یک امتیاز به حساب می‌آید که می‌تواند برتر بودن او را در مقایسه با سایر رقبا ثابت نماید.

بیشتر بخوانید: تاثیر مقاله بر اپلای ، اپلای بدون مدرک زبان

SOP

به معنای انگیزه‌ نامه است. یکی از فرم‌هایی که باید در زمان اپلای برای دانشگاه ارسال کنید همین انگیزه‌نامه است. شما باید در این فرم، هدف خود را از تحصیل در رشته تحصیلی مربوطه بیان کنید. همچنین باید توضیح بدهید که چرا این دانشگاه را برای تحصیل خود انتخاب نموده‌اید.

انگیزه‌نامه فرم بسیار مهمی است که در زمان تنظیم آن باید دقت داشته باشید. شما نباید در انگیزه‌نامه، هدف خود از تحصیل در کانادا را گرفتن اقامت یا ادامه زندگی در کانادا پس از پایان تحصیل بیان کنید چون این عبارات باعث می‌شوند که دانشگاه به شما پذیرش تحصیلی ندهد. همچنین نباید به هدف خود برای ورود به بازار کار کانادا پس از پایان تحصیل اشاره کنید.

بهتر است در مورد علاقه خود به دانشگاه به دلیل اعتبار آن و آموزش با کیفیت در رشته تحصیلی صحبت کنید. البته مراقب باشید که انگیزه‌نامه طولانی نشود. سعی کنید هدف خود را به صورت مختصر بیان کنید و از ذکر موارد غیر مرتبط با انگیزه تحصیلی نیز خودداری نمایید.

همچنین درباره آزادسازی مدرک تحصیلی و لغو تعهد آموزش رایگان بخوانید.

Cover letter

فرمی است که در آن، متقاضی خود را برای استادی که قرار است او را به عنوان دانشجوی خارجی در دانشگاه مقصد بپذیرد یا برای شرکتی که هزینه تحصیل او را در کانادا به عهده گرفته معرفی می‌کند. برخی از شرکت‌های کانادایی، هزینه تحصیل دانشجویی را که قصد دارد پروژه شرکت را به عنوان کار تحقیقی خود در یک مقطع تحصیلی انتخاب نماید به عهده می‌گیرند.

سعی کنید در این فرم، خود را طوری معرفی کنید که استاد برای پذیرش شما ترغیب شود. البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که اغراق در توصیف توانایی‌ها و یا ذکر مطالب خلاف واقع در مورد خودتان، عواقب خوبی به دنبال نخواهد داشت. بنابراین بهتر است خودتان را همان‌گونه که هستید اما به طور جذاب معرفی کنید.

بیشتر بخوانید: هزینه تحصیل در کانادا

Recommendation letter

Recommendation letter

توصیه‌نامه‌ای است که دانشجو با ارائه آن به استادی که قرار است او را به عنوان دانشجو بپذیرد، گام موثری در جهت رسیدن به هدف خود برمی‌دارد. توصیه‌نامه را باید از استادی که قبلا با او همکاری داشته‌اید دریافت کنید. برخی از دانشجویان، توصیه‌نامه را از کارفرمایی که با او در  پیشبرد یک طرح تحقیقاتی همکاری داشته‌اند دریافت می‌کنند.

نقش توصیه‌نامه در پذیرش شما مانند یک ضمانت است. در واقع، استاد یا کارفرمایی که توصیه‌نامه را امضا می‌کند شما را برای ورود به مقطع تحصیلی بالاتر تایید می‌نماید و دانشگاه مقصد را نیز دعوت به پذیرش شما به عنوان دانشجو می‌نماید. به این نکته توجه داشته باشید که توصیه‌نامه در صورتی معتبر است که توسط اداره آموزش در دانشگاهی که از آن فارغ‌التحصیل شده‌اید مهر شده باشد.

Work certificate

در این گواهی که باید در سربرگ شرکت تنظیم و امضا شده باشد سابقه کاری شما به همراه حقوق و مزایایی که دریافت کرده‌اید ذکر می‌شود. گواهی سابقه کاری، از این جهت برای دانشجویان در گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا تاثیرگذار است که توانایی‌های متقاضی را در استفاده از اندوخته‌های علمی نشان می‌دهد. البته گواهی سابقه کار به اندازه مقاله و مدرک زبان، امتیازآور نیست اما ارائه آن می‌تواند برای اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های کانادا، اروپا و آمریکا تاثیرگذار باشد.

Job offer

پیشنهاد کار، نامه‌ای است که از سوی کارفرمای شرکت برای شخصی جهت همکاری ارسال می‌شود. در پیشنهاد کاری، تمام شرایط همکاری از جمله ساعات کار، تعداد روزهای مرخصی و حقوق ماهانه مشخص می‌شود.

Application fee

متقاضیان تحصیل در کانادا باید برای دانشگاه‌های مورد نظر، درخواست پذیرش ارسال کنند. هزینه ارسال و ثبت درخواست در دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است اما تقریبا میانگین هزینه حدود 80 تا 130 دلار است. معمولا فرم درخواست تحصیل در هر یک از دانشگاه‌های کانادا در سایت آن قرار دارد و شما با تکمیل اطلاعات خواسته شده و بارگذاری مدارک لازم، درخواست خود را ثبت می‌کنید.

بیشتر بدانید: پذیرش تحصیلی کانادا ، بورسیه تحصیلی کانادا ، فاند تحصیلی کانادا

Tuition

دانشجویان خارجی که موفق به اخذ پذیرش همراه با بورسیه نشده باشند در صورت ثبت‌نام در دانشگاه‌های کانادا باید بابت هر ترم تحصیلی، شهریه بپردازند. البته شما در زمان ثبت‌نام، از مجموع شهریه‌ای که باید بابت تحصیل در آن مقطع بپردازید مطلع خواهید شد اما ملزم به پرداخت شهریه به صورت یک‌جا نیستید.

شما در زمان انتخاب واحد برای هر ترم تحصیلی باید شهریه ثابت و شهریه مربوط به هر واحد درسی را پرداخت کنید. با پرداخت شهریه و انتخاب واحد، شما به عنوان دانشجوی مشغول به تحصیل در آن ترم، می‌توانید از تسهیلاتی که دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد استفاده کنید.

Transcript

Transcript

ترنسکریپت، ریز نمرات دانشجو در مقطع قبلی است که معمولا دانشگاه‌ها در کانادا برای پذیرش دانشجو، ارائه آن را از دانشجو درخواست می‌کنند. دانشگاه‌ها به این دلیل ریز نمرات را به عنوان یکی از مدارک لازم برای ثبت‌نام از دانشجویان درخواست می‌نمایند که وضعیت دانشجو را در دروس تخصصی بررسی نمایند.

در واقع برخی از دانشجویان با کسب نمرات خوب در دروس عمومی موفق به بالا بردن معدل خود در مقاطع تحصیلی گردیده‌اند اما دروس تخصصی را با نمرات پایین گذرانده‌اند که این موضوع می‌تواند در پذیرش دانشجو تاثیرگذار باشد. دانشجویان ایرانی باید ریز نمرات خود را پس از ترجمه رسمی به زبان انگلیسی برای دانشگاه ارسال نمایند.

درباره شرط معدل برای تحصیل در کانادا و محاسبه GPA در کانادا بخوانید.

Undergraduate

منظور دوره کارشناسی است. اگر در پروسه پذیرش از دانشگاه‌های کانادا با این کلمه برای ارسال مدارک یا هر مرحله دیگری مواجه شدید باید مدارک مربوط به دوره کارشناسی خود را ارسال کنید.

graduate

منظور دوره کارشناسی ارشد و دکتری است.

postgraduate

منظور دوره پسادکتری است. برخی از دانشجویان پس از پایان دوره دکتری، به تحقیق در مورد آن بخش از تز دکتری که قابلیت گسترش دارد ادامه می‌دهند. در این دوره، دانشجویان واحد درسی نمی‌گذرانند و تایم خود را صرف تحقیق و پژوهش می‌نمایند.

Freshman , sophomore , Junior , Senior

 دانشجویان در دانشگاه‌های اروپا و کانادا با گذراندن هر سال در یک مقطع تحصیلی، عنوان مشخصی پیدا می‌کنند که در این قسمت با آن‌ها آشنا خواهید شد:

Freshman: منظور دانشجوی سال اول کارشناسی است.

Sophomore: دانشجوی سال دوم در مقطع کارشناسی است.

Junior: دانشجوی سال سوم مقطع کارشناسی است.

 Senior: دانشجوی سال چهارم دوره کارشناسی

Admission requirement

Admission requirement

متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های کانادا باید به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنند و جهت کسب اطلاعات لازم در مورد گرفتن پذیرش و تحصیل در رشته تحصیلی در دانشگاه به بخش admission requirement مراجعه کنند. در این بخش تمام شرایط لازم برای دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در دانشگاه ذکر شده است.

Required documents

دریافت پذیرش از هر یک از دانشگاه‌های کانادا مستلزم ارسال مدارک مد نظر دانشگاه است. معمولا دانشگاه‌ها در کانادا، ارسال مدارکی از جمله مدرک مربوط به مقاطع تحصیلی قبلی و مدرک دیپلم را از متقاضیان درخواست می‌کنند. البته برای آگاهی در مورد مدرک زبان مورد پذیرش در دانشگاه نیز می‌توانید به همین بخش در سایت دانشگاه مراجعه کنید.

Applicant

منظور متقاضی تحصیل در دانشگاه است. مدارکی که در سایت دانشگاه بارگذاری می‌شود باید متعلق به متقاضی تحصیل در دانشگاه باشد.

Fund

فاند تحصیلی به کمک هزینه تحصیلی گفته می‌شود که دولت کانادا یا استاد به دانشجوی خارجی جهت تحصیل در دانشگاه کانادا اختصاص می‌دهد. امروزه اصطلاح فاند در بین دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا رواج بسیاری پیدا کرده است زیرا اکثر دانشجویان در گام اول برای تحصیل در کانادا برای گرفتن پذیرش همراه با فاند اقدام می‌کنند.

فاند تحصیلی انواع مختلفی دارد که بهترین آنها، تحصیل رایگان در کانادا است. در واقع برخی از اساتید از طریق بودجه‌ای که برای جذب دانشجویان خارجی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است هزینه تحصیل در کانادا را برای دانشجوی خود به طور کامل پرداخت می‌کنند. در برخی دیگر از انواع فاند فقط بخشی از هزینه تحصیل در کانادا از سوی استاد برای دانشجوی خارجی پرداخت می‌شود و بخش دیگر را خود دانشجو باید تامین نماید. آنچه باعث شده است تا اصطلاح فاند در بین متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های کانادا به یک واژه مشهور تبدیل شود عدم تعهد دانشجو به بازپرداخت فاند پس از پایان تحصیل است.

Defer

به معنای به تعویق انداختن شروع به تحصیل بعد از ثبت‌نام در دانشگاه است. برخی از دانشجویان پس از دریافت پذیرش از دانشگاه کانادا، به دلایلی قادر به تحصیل در دانشگاه نیستند به همین دلیل از طریق دیفر  برای به تاخیر انداختن شروع به تحصیل در دانشگاه اقدام می‌کنند. این درخواست ممکن است از سوی دانشگاه پذیرفته بشود یا نشود. معمولا دانشگاه با یک ترم تاخیر موافقت می‌کند.

Deposit

Deposit

منظور بیعانه‌ای است که دانشگاه‌ها برای تحصیل دانشجویان در رشته‌های پرطرفدار از آن‌ها دریافت می‌کنند. این بیعانه را دانشجو باید بعد از دریافت نامه پذیرش از سوی دانشگاه که برای دانشجو از طریق ایمیل ارسال می‌شود بپردازد. برخی از دانشگاه‌ها دو نامه پذیرش برای دانشجو ارسال می‌کنند که یکی از آن‌ها نشان‌دهنده پذیرش موقت است. در واقع دانشجو تا زمانی که بیعانه را پرداخت نکرده باشد پذیرش او قطعی نیست و پس از سپری شدن مدت زمان مقرر، لغو خواهد شد. نامه پذیرش قطعی پس از پرداخت بیعانه برای دانشجو ارسال می‌شود. لازم به ذکر است که فقط برخی از دانشگاه‌ها در کانادا و تنها در بعضی از رشته‌های تحصیلی برای قطعی شدن پذیرش، بیعانه دریافت می‌کنند.

Study plan

در استادی پلن، دانشجو اهداف و برنامه‌های خود را در مقطع تحصیلی که برای پذیرش در آن اقدام نموده بیان می‌کند.

Study permit

به مجوز تحصیل در کشور خارجی گفته می‌شود که دانشجو بدون ارائه آن به سختی می‌تواند از سفارت کشور مقصد، ویزای تحصیلی دریافت کند. همچنین در زمان حضور در دانشگاه نیز شما باید برای ثبت‌نام حضوری به اداره اموزش دانشگاه مراجعه نمایید و در آن بخش نیز از شما ارائه مجوز تحصیل در دانشگاه درخواست می‌شود.

awards

جوایزی است که دانشگاه‌ها به دانشجویان خود در طول مدت تحصیل اختصاص می‌دهند. این جوایز در قالب بن خرید کتاب یا پرداخت هزینه حضور در کنفرانس‌های بین‌المللی به دانشجویان اعطا می‌شود.

Bank statement

دانشجویان متقاضی تحصیل در یکی از دانشگاه‌های کانادا در صورتی که موفق به دریافت پذیرش همراه با بورسیه یا تحصیل رایگان نشده باشند باید شهریه مربوط به هر ترم تحصیلی را پرداخت کنند. دانشگاه جهت اطمینان از توانایی دانشجو برای پرداخت شهریه از او گواهی بانکی درخواست می‌کنند.

Clearance

اشخاصی که متقاضی تحصیل در یکی از دانشگاه‌های آمریکا هستند پس از حضور در سفارت برای انجام مصاحبه حضوری، درخواست آن‌ها و سوابقشان از سوی کارمندان سفارت مورد بررسی قرار می‌گیرد که به این پروسه، کلیرنس گفته می‌شود. بعد از پایان بررسی‌های انجام شده از سوی مامورین سفارت آمریکا، در مورد صدور یا عدم صدور ویزای تحصیلی، تصمیم‌گیری می‌شود.

Conditional admission

بعضی از دانشگاه‌ها در کانادا و اروپا، متقاضیان خارجی را در صورت ناقص بودن مدارک آن‌ها به صورت مشروط می‌پذیرند. در واقع ممکن است شخصی به واسطه داشتن رزومه علمی قوی در یکی از دانشگاه‌های کانادا پذیرفته شود اما پذیرش قطعی، منوط به ارائه مدرک زبان با نمره مورد نظر دانشگاه باشد. در این موارد دانشجو باید قبل از شروع به تحصیل در دانشگاه، نواقص مربوط به مدارک خود را برطرف نماید.

Deadline

زمانی که متقاضی برای ارسال درخواست خود جهت دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه اقدام می‌کند با اصطلاح ددلاین مواجه خواهد شد. ددلاین اشاره به آخرین مهلت برای ارسال درخواست پذیرش دارد.

درباره ددلاین دانشگاه های کانادا بیشتر بدانید.

Domestic students

منظور دانشجویان تبعه همان کشور هستند. در واقع پروسه مربوط به دریافت پذیرش از دانشگاه، برای دانشجویان خارجی در نظر گرفته شده است و دانشجویان تبعه همان کشور ملزم به طی کردن مراحل در نظر گرفته شده برای پذیرش به شکلی که برای دانشجوبان خارجی مقرر شده نیستند. در طول تحصیل در دانشگاه نیز مخصوصأ در زمان دریافت وام یا تسهیلات دانشجویی با این اصطلاح مواجه خواهید شد.

Fellowship

یک نوع بورس تحصیلی است که به دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در یک دانشگاه اعطا می‌شود. معمولا این بورس تحصیلی به دانشجویان دوره دکتری تخصیص داده می‌شود. البته برای برخورداری از چنین بورسی دانشجو باید قصد انجام تحقیق بر موضوعات خاصی را داشته باشد.

بیشتر بدانید: فلوشیپ خارج از کشور

Financial need

این کمک مالی به دانشجویانی که از لحاظ علمی در وضعیت خوبی قرار دارند اما به دلایل مالی امکان ادامه تحصیل برای آن‌ها وجود ندارد تعلق خواهد گرفت. معمولا این نوع تسهیلات مالی به دانشجویان تبعه آن کشور اختصاص داده می‌شود.

GMAT

مخفف Graduate Management Admission Test است. متقاضیان تحصیل در مطالعات MBA باید در این آزمون شرکت کنند.

درباره آزمون جی مت برای کانادا بخوانید.

GRE general

یکی از انواع آزمون‌های مورد نیاز که دانشگاه‌ها از متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری آن را درخواست می‌کنند. البته تمام متقاضیان در رشته‌های تحصیلی مختلف، ملزم به ارائه این مدرک نیستند.

GRE subject

آزمونی است که متقاضیان تحصیل در رشته‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم کامپیوتر و زیست‌شناسی باید در آن شرکت کنند و در زمان دریافت پذیرش و بارگذاری مدارک در سایت دانشگاه آن را ارسال نمایند.

20-1 form

اشخاصی که از دانشگاه‌های آمریکا پذیرش تحصیلی گرفته باشند این فرم برای آن‌ها ارسال می‌شود تا در زمان مصاحبه حضوری در سفارت آمریکا، فرم را به همراه داشته باشند.

International student

منظور دانشجوی خارجی است که برای تحصیل در دانشگاه پذیرش گرفته است.

Pick up

Pick up

اشخاصی که برای تحصیل در یکی از دانشگاه‌های آمریکا، ویزای تحصیلی دریافت کرده باشند باید بعد از صدور ویزا برای ضمیمه شدن ویزا به گذرنامه به سفارت آمریکا مراجعه کنند. البته برای این اقدام نیاز به حضور شخص نیست بلکه نماینده یا شرکت‌هایی هم که در این زمینه فعالیت دارند می‌توانند در سفارت برای انجام عمل پیکاپ حضور پیدا کنند.

Professionals

نوعی کمک هزینه هزینه تحصیلی است که به دانشجویانی که موفق به کسب رتبه یا موفقیتی در زمینه علمی گردیده‌اند اعطا خواهد شد.

Ranking

به رتبه علمی گفته می‌شود که دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی جهانی و در مقایسه با موقعیت سایر مراکز علمی دریافت می‌کنند.

درباره رنکینگ دانشگاه های کانادا و دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در کانادا در تراست بخوانید.

Research interests

متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های اروپا، آمریکا و کانادا را دارند باید در گام اول برای دریافت پذیرش، با یکی از اساتید گروه آموزشی مربوطه از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنند. استادی که با او ارتباط برقرار می‌کنید همان شخصی است که ممکن است شما را به عنوان دانشجوی خارجی بپذیرد. شما باید سعی در انتخاب استادی داشته باشید که حوزه علمی و زمینه تحقیقاتی او به شما نزدیک است. در واقع اساتید در زمان دادن پذیرش به دانشجوی خارجی، مشترک بودن زمینه همکاری را ملاک در انتخاب دانشجو قرار می‌دهند. شما باید با ارسال مقالات، این اشتراک را در زمینه تحقیقات علمی به او نشان بدهید.

Student residence

منظور محل اقامت دانشجو است. شما می‌توانید در خوابگاه‌های دانشجویی اقامت پیدا کنید یا برای اجاره منزل مسکونی در سطح شهر اقدام کنید.

Teaching assistantship (TA)

به دانشجویانی گفته می‌شود که برای دریافت کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه به انجام کارهایی مانند تصحیح اوراق امتحانی یا کلاس‌های حل تمرین می‌پردازند. البته دانشجو با مشارکت در پروژه‌های علمی که معمولا اساتید دانشگاه در آن حضور دارند می‌تواند کمک هزینه تحصیلی دریافت کند.

Unconditional admission

به پذیرش غیر مشروط و قطعی گفته می‌شود. وقتی نامه پذیرش قطعی برای دانشجو ارسال می‌شود بدین معناست که شما بدون نیاز به ارائه هیچ مدرک دیگری امکان ثبت‌نام در دانشگاه مورد نظر را دارید.

Visiting student

به دانشجوی میهمان گفته می‌شود. برخی از دانشجویان ممکن است برای انجام پروژه تحقیقی یا گذراندن برخی از واحدهای درسی به مدت کم‌تر از یک سال در دانشگاه دیگری میهمان بشوند.

Waiver

یک نوع کمک هزینه تحصیلی است که دانشگاه به دانشجویان واجد شرایط جهت کمک در پرداخت هزینه اسکان، حضور در کنفرانس‌های بین‌المللی یا انجام پروژه تحقیقاتی پرداخت می‌کند. چنین کمک هزینه‌ای معمولا به دانشجویان تبعه همان کشور پرداخت می‌شود و دانشجویانی هم که از تحصیل رایگان در دانشگاه برخوردار شده باشند مجاز به استفاده از این کمک هزینه تحصیلی نیستند.

World education services (WES)

دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا یا کانادا را داشته باشند مدارک آن‌ها باید جهت پذیرش در این مراکز آموزشی مورد ارزیابی قرار بگیرد. WES یکی از معتبرترین مراکز برای ارزیابی مدارک تحصیلی است.

Open admission

منظور موسساتی هستند که پذیرش دانشجو در آن‌ها بر اساس شرایط دانشجو صورت نمی‌گیرد بلکه بر اساس ظرفیت موسسه آموزشی، دانشجو را جذب می‌کنند. برای ورود به این دسته از موسسات در مقایسه با دانشگاه‌ها سخت‌گیری کم‌تری به عمل می‌آید. زیرا تا زمانی که موسسه آموزشی، ظرفیت پذیرش داشته باشد دانشجو می‌پذیرد.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! وکلای تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

مشاوره معتبر بگیرید!

قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه وکلای با تجربه و حرفه‌ای تراست با تمامی روش‌های قانونی مهاجرت آشنا هستند.

سوالات متداول

آیا برای مقطع کارشناسی ارائه CV مورد نیاز است؟

CV نشان دهنده فعالیت‌های علمی و شغلی شما است که مورد توجه کمیته پذیرش در مقطع کارشناسی خواهد بود. با این حال، بهتر است صفحه مربوط به رشته مورد نظر خود را در وب سایت دانشگاه بررسی کنید تا از مدارک مورد نیاز مطلع شوید. برای بسیاری از دانشگاه‌ها، ارائه CV که نشان دهنده سوابق علمی درخشان شما باشد، نکته مثبت و ضروری به حساب می‌آید.

انگیزه نامه باید در چند صفحه آماده شود؟

این نامه باید شامل اهداف تحصیل و انگیزه شما از تحصیل در دانشگاه و کشور مورد نظر باشد. باید گفت، بیان مواردی مانند گپ تحصیلی و مشکلات مرتبط نیز در انگیزه نامه متداول است. معمولا، می‌توان انگیزه نامه را در یک صفحه آماده کرد و در صورت نیاز نبودن به صفحات بیشتر بهتر است این مدرک در یک صفحه آماده شده و طولانی نشود.

آیا توصیه نامه دانشگاهی باید در سر برگ مخصوص آماده شود؟

بهترین کار برای یافتن جواب این پرسش بررسی صفحه رشته مورد نظر در وب سایت دانشگاه است. در بسیاری از دانشگاه‌ها، شما باید توصیه نامه را در سر برگ مخصوص خود دانشگاه آماده کرده و بارگذاری کنید.

در صورت پرداخت نکردن اپلیکیشن فی شرایط درخواست به چه صورتی خواهد بود؟

پرداخت اپلیکیشن فی که معمولا ۱۰۰ دلار کانادا است از جمله ضروریات برای بررسی پرونده تحصیلی شما به شمار می‌رود. با این توضیحات در صورتی که این مبلغ را پرداخت نکنید، درخواست شما بررسی نخواهد شد.

تفاوت آزمون GRE و GMAT در اپلای چیست؟

هر دو آزمون سطح علمی فرد را از نظر دانش ریاضی و دانش زبان می‌سنجند. البته، تفاوت‌هایی در مورد بخش‌های مختلف این آزمون‌ها وجود دارد. آزمون GRE دارای بخش رایتینگ، وربال و ریاضی است که بیشتر برای رشته‌های فنی و مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری درخواست می‌شود. آزمون GMAT نیز دارای چهار بخش اصلی مربوط به دانش زبان و دانش ریاضی است که برای رشته‌های مدیریت، اقتصاد، امور مالی و رشته‌های مرتبط مورد نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید