تجربه تحصیل در دانشگاه کانادا وست

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

رضا

دانشجوی MBA در دانشگاه کانادا وست

به اشتراک گذاری

سوالات گفتگو

از نقاط قوت رزومه تحصیلیت برامـون میگی؟

۰۰:۲۹

از خدمات و امکانات دانشگاه کانادا وست برامون بگو.

۰۲:۲۷

چه دوره هایی در دانشگاه کانادا وست برگزار میشه و چطور میشه برای این دانشگاه پذیرش گرفت؟

۰۴:۱۰

آیا شما هم از بورسیه تحصیلی دانشگاه استفاده کردید؟

۰۶:۰۰

تحصیل در رشته ام بی ای با پیشینه مهندسی متداول هست؟

۰۷:۵۰

بعد از تحصیل در رشته ام بی ای آیا پیدا کردن کار براحتی انجام میشه؟

۰۹:۵۳

وضعیت اقامتتون در کانادا بعنوان یک دانشجو چطور هست؟

۱۱:۳۰

مخارج زندگی دانشجویی در کانادا برات چه مقدار هست؟

۱۲:۰۹

چه توصیه هایی برای کسانی که می خوان در رشته ام بی ای اپلای کنن داری؟

۱۴:۳۹

پرسش ها و پاسخ ها

سلام به همه مخاطبای موسسه مهاجرتی تراست، من میترام و امروز قراره مصاحبه جذاب و مفیدی داشته باشیم با رضا. رضا تو رشته ی MBA از دانشگاه کانادا وست تونسته اپلای بگیره. امروز همراه ماست تا تجربیاتش رو درباره زندگی توی کانادا و دانشگاه های اونجا با ما درمیون بزاره. سلام رضا جان ممنونم که قبول زحمت کردی تا در این مصاحبه همراه من و موسسه مهاجرتی تراست باشی. یکم درباره خودت برامون میگی اینکه تحصیلاتت چیه و چه نقاط قوتی توی رزومه ات بود که تونستی اپلای بگیری؟

لیسانسم مهندسی شیمی گرفتم از دانشگاه شیراز ولی خب هیچگاه کاری مرتبط با رشتم نکردم و اینکه چی شد که اپلای کردم و تو رشته MBA، تقریبا ترم آخر دانشگاه بود که اون زمانی که دفتر بود به اسم دفتر همکارای دانشجویی بین دانشگاه شیراز و علوم پزشکی و کاری که میکردیم کار بین رشته ای توی زمینه های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی بین رشته پزشکی و آموزشی. اونجا با یک پروژه وارد شدم و کم کم یه سری کارای اجراییش رو انجام دادیم و اونجا دیدم علاقه دارم بیشتر با کارای مدیریتی و اجرایی تا مهندسی و بعد اون تصمیم گرفتم رشتم رو عوض کنم و بعد یه مدتی با دو تا از دوستان که تو دفتر با هم آشنا شده بودیم یک شرکت تاسیس کردیم ، بعد این اتفاقا باعث شد که از اون مسیر مهندی شیمی بیفتم تو مسیر MBA و نقاط قوتی که بتونم اپلای کنم تو رشته MBA این بود که بک گراند مهندسی مهمه، معمولا رشته MBA برای کسایی که بک گراند مهندسی دارن طراحی شده و سوابق کاری که داشتم باعث شد بتونم اپلای کنم و پذیرشش رو بگیرم.

از دانشگاه کانادا وست برامون میگی اینکه چه خدماتی ارائه میده و اینکه چه کارایی براتون انجام میده؟

یکم دانشگاه جوونیه. ۱۴ یا ۱۵ سالش بیشتر نیست . مخصوصا توی ۳ یا ۴ سال اخیر خیلی خوب دارن رشد میکنن. زمانی که ما بودیم بیشتر حالت آموزش محور بود ولی اتفاقی که الان داره میوفته خیلی دارن پرکتیکال تر میشن و به سمت عملگرایی میرن و ساختمان جدید تو ونکوور ساختن و پروگرم هایی که دارن اضافه میکنن به درس هاشون خیلی داره نزدیک میشه با فضای کار این که دیگه دانشجو ها رو کم کم دارن توی ترم آخرشون ارتباط برقرار میکنن با شرکت های مختلف. دانشجو ها رو میفرستن که تجربه به دست بیارن و توی پلن میان مدتشونم هست که یک حالت انکیوباتر میخوان توی دانشگاه بزنن چون اساتیدی که تو دانشگاه هستن اکثرشون ادم هایی هستن که تو بیرون هم کار میکنن و بیزینس خودشون رو دارن و روابط بسیار خوبی دارن و سرمایه گذار ها رو میشناسن و خوب داره رشد میکنه و امکاناتی که زمان ما بود یه مقدار کمتر بود ولی الان خیلی داره بهتر و بیشتر میشه و امیدوارم جواب داده باشم.

چه دوره هایی توی دانشگاه کانادا وست ارائه میشه و چطوری میشه از این دانشگاه پذیرش گرفت؟

یک سری دوره هایی توی لیسانس داره ، ارشدم که من بودم MBA رو اضافه میکرد البته دارن یه مقداری تغییرات ایجاد میکنن و دارن به این سمت میان که همون رشته ارشدشون رو تقریبا دارن میشکونن البته میگم این اتفاقات بعد فارغ التحصیلی من افتاده چون با خیلی از اساتید ارتباط دارم کم و بیش میشنوم و مثل اینکه دارن یکمی تخصصی ترش میکنن و بسمت رشته ی تخصصی کارآفرینی و تکنولوژی و به این سمت ها میرن و برای اپلای کردن تقریبا مثل بقیه دانشگاه ها هست. درخواست رو میدن و بررسی میشه و البته خیلی از معمولا وکیل ها تو کانادا هستن که چه تو کانادا هستن و چه تو ایران هستن که ارتباطم دارن با ادمیشن دانشگاه. اون راه هم هست که از طرف دفتر مهاجرتی و وکلا میشه اقدام کرد.

عزیزانی که میخوان مثل شما اپلای کنن توی یکی از بهترین دانشگاه های کانادا با تماس با کارشناسانان موسسه مهاجرتی تراست هم توی زمانشون و هم توی هزینشون صرفه جویی کنن و مطمئن بشن که از ما بهترین خدمات رو میتونن دریافت کنن. با توجه به اینکه دانشگاه کانادا وست بورسیه های زیادی قبول میکنه، خواستم بدونم که شما هم از این کمک هزینه ها استفاده میکنین؟

اون زمان که بود منم گرفتم و فکر کنم یه سری به بورسیه هاشون هم اضافه کردن نسبت به اون زمان. من سال ۲۰۱۹ پذیرش گرفتم و زمانیکه گرفتم یه گرندی بود اول که اقدام میکردی و اینو بر اساس یه سری... تو دنیا مثلا برای آسیا داشتن و... اقدام که کردم اونجا یه بورسیه اونجا گرفتم که یه نگاهی به بورسیه و رزومه و نمره ها میکنن و یه سری زمینه ها رو داشته باشه اون بورسیه رو میدن و یه بورسیه دیگه که شامل من میشد این بودش که توی اگر در ۴ یا ۵ ترم اول معدل از یه حدی بالاتر می بود، باز هم یه بورسیه تعلق میگرفت ولی خب اینطوری نبود که پول بدن بلکه تخفیف میدادن. پولی به دانشجو نمیدن بورسیه هاشون به این صورته. الان رو نمیدونم ولی در زمان ما که تخفیف میگرفتیم از اون شهریه ی دانشگاه. و البته من شنیده بودم که فکر کنم حتی یه سری بورسیه جدید تر هم بود که تا ۹۰۰۰ تا تخفیف میدادن مثلا برای دانشجوهایی که میخواستن اقدام کنن ولی خب کلا خیلی آپشن مختلف زیاد داره یا مثلا یدونه دیگه بود تا ۱۰۰۰۰دلار هم تخفیف میدادن در شروع به این شرط که معدل لیسانس باید از یه حدی بالاتر میبود وقتی تبدیل میشه به سیستم کانادا.

چطوری تونستی از بکگراند مهندسی، رشته MBA رو انتخاب کنی؟ اینکار عرف هست یا نه؟

خیلی عرفه. رشته مدیریت طراحی شده برای کسایی که یه کوچولو بک گراند مهندسی دارن و هر سوابقی که بهتون گفتم و اتفاقاتی که افتاد مسیر من رو عوض کرد و به این سمت اومدم و اینجام خیلی از بچه های دیگه ای که بودن نه فقط دانشگاه ، خیلی هاشون بک گراند مهندسی دارن و میان MBA میخونن به هر دلیلی. بعضی هاشون میخوان توی کارشون پیشرفت کنن و برن مراتب بالاتر و یه عده دیگه هم هستن که برای اینکه بهتر بتونن بیزینسشون رو بگردونن MBA میخونن. حتی توی خود ایران هم این اتفاق میوفته.

بازار کار MBA تو کانادا چطوریه؟

همیشه کار هست تو کانادا ولی اتفاقی که میوفته خیلیم رقابت توش زیاده، اون شهری که هر سال خیلیا بیشتر دوست دارن بیان اینجا و اکثرا مهاجر اند و افراد تحصیل کرده و سابقه کار دارن و بازار کار رو اگر بخوام جنرال بگم خوب هست و بستگی به خود شخص هم داره که بتونه اون کار رو بگیره یا نه.

تو رشته ی MBA توی کانادا پس گفتی که بازار کار خوبی داره، ولی خب بستگی به خود اون شخص و رزومش داره؟

بله

بعد از تحصیل پس تو رشته ی MBA به راحتی میتونن کار پیدا کنن؟

من یه توضیحی بدم، ما که خودمون کار میکنیم با کلاینت هایی که داریم، صرف اینکه بچه ها یه رشته MBA توی رزومشون باشه و بگن من مدرک MBA از فلان دانشگاه گرفتم خیلی خودش ارزش خاصی برای کسایی که استخدام میکنن نداره. باید رزومشون رو بیشتر کنن که بتونن راحت تر کار پیدا بکنن. مثلا من اگر بخوام وارد فیلد مارکتینگ بشم، به فرض مثال باید اینجا تکنولوژی مارکتینگ رو بشناسم و بتونم از نظر تکنیکالی فرضا اگر بخوام کمپین مارکتینگ ارائه کنم، چه کاری باید انجام بدم، از لحاظ تکنیکالی هم بچه ها نباید به این بسنده کنن که من رشته MBA مدرک دارم، کسی که اینجا دنبال یه سری کسایی که میگردن بخوان استخدام کنن خیلی براشون مهمه که سواد تکنیکال هم داشته باشن و دنبال کسی نیستن بیاد براشون تئوری حرف بزنه و اگر کسی مدرکشو داشته باشه و این چیزا رو هم بلد باشه حتما براش کار هست.

از وضعیت سکونتت برامون میگی؟ شما الان تو خونه ساکن هستین یا خوابگاه؟

من الان تو خونه خودم هستم.

از خوابگاه استفاده نکردین اون زمانیکه رفتی؟

دانشگاه ما خوابگاه نداشت کلا و این چیزی که بود دو حالت داشت، با یک سری از حالت شرکت ها قرار داد داشتن و میتونستن دانشجو ها رو معرفی کنن که براشون خونه بگیرن و حالت دیگه این بود که خودت دنبال خونه بگردی که من خودم گشتم دنبال خونه.

مخارج زندگی دانشجویی تو کانادا چطوره برای شما؟

الان در واقع بخوام بگم، یک ساله که فارغ التحصیل شدم ولی مخارج زندگی دانشجویی به این صورته که البته اینجا ثبات اقتصادی داره و تنها چیزی که بیشترین هزینه رو بابتش میدن نه فقط دانشجو ها بلکه همه، بحث اجاره خونس، اجاره خونه ها و کلا یه مقداری ملک تو کانادا گرون شده بخاطر تقاضای زیادی که هست ولی خب مثلا شما اگر تک باشید و معمولا هم کسی نمیاد تک بگیره همیشه یه هم خونه پیدا میکنن که این هزینه بشکنه. معمولا مثلا یه خونه ی خوب بخوان تو یه جای خوب باشه باید چیزی حول و حوش ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تا برای کرایه کنار بزارن که پیشنهاد من بهشون اینه که گر دنبال همچین جایی میگردن حتما همخونه پیدا کنن و جاهای دیگه ای هم هست که ۱۰۰۰ یا ۱۲۰۰ میتونن بگیرن ولی بهتره هم خونه پیدا کنن که هم هزینه کمتر بدن و هم جای بهتری بگیرن. اینایی که میگم آمار شخصی بوده ولی برای خورد و خوراک معمولا برای یه نفر حول و حوش ۳۰۰ ت ا۳۵۰ دلار در ماه میشه و بقیه چیزا بستگی داره که طرف بیرون رستورن میخواد بره دست خودشه که میتونه کنترل کنه ولی بصرفه هست، رستوران گرون داره، رستوران قیمت خوب و ارزون هم داره. تنوع زیاده ولی چیزی که هست از لحاظ ثبات قیمت و اینها خیلی خوبه. مثلا پارسال که اینجا بیماری کرونا بود، دولت نزاشت قیمت اجناس بالا بره ولی امسال یه مقدار دارن تورم رو اعمال میکنن چون برای پیشرفت اقتصادیشون نیاز دارن ولی برای یه شخص هزینه هاش در ماه میتونه چیزی متغیر باشه از ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ یا ۲۰۰ دلار، اگر بخواد جای بهتری بگیره، البته با اجاره خونه ولی میتونه کمتر یا بیشترش کنه با توجه به اینکه کجا بشینه و چقدر خرج کنه و چه اتفاقاتی بیفته.

برای کسایی که میخوان تو رشته MBA اپلای کنن چه توصیه هایی دارید؟

از لحاظ تجربه شخصی که بدونن که بعد از MBA میخوان وارد چه فیلد کاری بشن، میخوان برن تو شرکتی کار بکنن و پیشرفت کنن و اگر بخوان برن تو چه حوزه و تخصصی و اگرم میخوان بیزینس خودشون رو داشته باشن تو چه حوزه ای باشه به همون دلیلی که گفتم از زمانی که شروع میکنن به تحصیل MBA اگر سواد یا مهارتی نیاز هست که تو اون زمینه بگیرن، اون هم دنبالش برن که بعد از اینکه مدرکشون رو گرفتن به این نقطه نرسن که حالا چیکار کنم چون خود رشته MBA خیلی کلیه، یه مقدار اون کسی که میخواد استخدام کنه براش سخته و هیچ وقت، هیچ جا کسی رو نمیاد صرف اینکه از دانشگاه اومده و مدرک MBA داره بیان بهش بگن شما بیا پوزیشین مدیریتی بگیر تو شرکت من. توصیم اینه که بدونن بعد از MBA میخوان چیکار کنن که بتونن مهارت هاش رو هم به دست بیارن.

سایر گفتگوها

گفتگو با

آرمان بنارویی

تجربیـات پذیـرش کارشنـاسی ارشد در کـانـادا

گفتگو با

مهدی

تجربـه تحصیل و کار در کانادا

گفتگو با

آرش زرگر

تجربه تحصیل مهندسی مکانیک در کانادا

گفتگو با

شمیم رئیسی

تجربه اپلای تحصیلی کانادا در دوران کرونا

گفتگو با

آرش عسگری

تجربه پذیرش تحصیلی کانادا

گفتگو با

سعیده بیگدلو

تجربه فرصت مطالعاتی در کانادا

گفتگو با

امین

تجربه تحصیل مهنــدسی بــرق در کانــادا

گفتگو با

میلاد

تجربیـات تحصیل در دانشگاه یورک کـانـادا

گفتگو با

میترا افسری

تجربه بانوی موفق و کارآفرین ایرانی در کانادا

گفتگو با

حسین ایزدی

تجربه تحصیـل مهنـدسی نفت در کانـادا

گفتگو با

مبینا مبارکی

تجربه تحصیل در دانشگاه یو بی سی کانادا

گفتگو با

ملیکه احقاقی

تجربه تحصیل دیتا ساینس در کانــادا

گفتگو با

زهرا

تجربه تحصیل روانشناسی در کانــادا

گفتگو با

مهدی هوشمندی

تجربه تحصیل نوروسایـنس در کانـادا

گفتگو با

مژده مهدی زاده

تجربه تحصیل فارماکولوژی در کانــادا

گفتگو با

حمید تالی

تجربه تحصیل مهندسی شیمی در کانــادا

گفتگو با

نرگس حیدری

تجربه تحصیل در دانشگاه واترلو

گفتگو با

شادی

تجربه تحصیل در دانشگاه مک مستر

گفتگو با

محمدرضا زمانی

تجربه تحصیل در دانشگاه ویکتوریا

گفتگو با

علی برجیان

تجربه تحصیل رشته حقوق در کانادا

گفتگو با

سولا اکبریه

تجربه تحصیل MBA در کانادا

گفتگو با

علیرضا صبوخی

تجربه تحصیل در دانشگاه کنکوردیا

گفتگو با

حمید

تجربه کار کارگردانی انیمیشن در کانادا

گفتگو با

رضا

تجربه تحصیل در دانشگاه کانادا وست

گفتگو با

لیلی قاضی زاده

تجربه تحصیل مهندسی پزشکی در کانادا

گفتگو با

امیررضا عظیمی

تجربه تحصیل در دانشگاه ای تی اس مونترال

گفتگو با

فرزاد نیکزاد

تجربه تحصیل پرستاری در کانادا

گفتگو با

محمود

تجربه تحصیل مهندسی مواد در کانادا