تجربه تحصیل مهندسی پزشکی در کانادا

لیلی قاضی زاده

دکتری مهندسی پزشکی از دانشگاه پلی تکنیک مونترال

به اشتراک گذاری

[bookly-cancellation-confirmation]

سوالات گفتگو

درباره ی رزومه کاری و تحصیلیتون برامون بگید.

00:36

درباره ی شرایط تحصیلی و خدمات دانشگاه پلی تکنیک مونترال برامون تعریف کنید.

02:25

از لحاظ تحقیقاتی دانشگاه های کانادا رو چطور ارزیابی می کنید؟

04:32

چی شد که تصمیم به اپلای گرفتید؟

07:16

به نظرتون تفاوت مهم تحصیل در ایران و کانادا رو در چه مواردی هست؟

09:00

درباره ی بازار کار رشته تحصیلیتون یعنی مهندسی پزشکی در کانادا برامون می گید؟

10:23

شما چطوری کار مرتبط با رشته تون در کانادا کار پیدا کردید؟

11:53

بعد از ادامه تحصیل در کانادا چطور میشه اقامت گرفت؟

13:50

چه توصیه ای برای کسانی که می خوان توی زمینه ی تحصیلی شما مهاجرت کنن دارید؟

14:33

پرسش ها و پاسخ ها

سلام به همه ی مخاطبای عزیز موسسه ی مهاجرتی تراست، من میترام، امروز قراره مصاحبه ی جذابی داشته باشیم با خانم لیلی قاضی زاده، خانم قاضی زاده تو مقطع دکتری مهندسی پزشکی از دانشگاه مونترال مشغول به تحصیل هستن، امروز همراه ما هستن تا تجربیاتشون رو درباره تحصیل توی دانشگاه مونترال و زندگی تو کانادا با ما در میون بزارن. لیلی جان سلام و ممنونم که قبول زحمت کردی که در این مصاحبه همراه من و مخاطبای عزیز ما باشی. در ابتدا میخوام درباره ی رزومه ی تحصیلی و کاری که تا به امروز داشتی برامون بگی و اینکه از کجا شروع کردی و تحصیلاتتون توی چه دانشگاه هایی بوده؟

سلام به شرکت شما و شما و همه دوستانی که دارن مصاحبه ما رو نگاه میکنن، امیدوارم مطالبی که میگم براشون مفید باشه و بتونه کمک بکنه واقعا به کسایی که علاقمند هستن و در این راه تلاش میکنن بتونن بیان کانادا یا هر کشوری که دوست دارند. من لیسانسم رو در رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی در دانشگاه آزاد ، تنکابن بودم و بعدش فوق لیسانس رو توی همین رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی گرفتم و دانشگاه آزاد توی تهران بودم و یک فوق لیسانس رو ایران گرفتم و مهاجرت کردم و به کشور هلند رفتم و یه فوق لیسانس پزشکی درمانی در هلند در دانشگاه اوترخت هلند گذروندنم و بعدشم برای مقطع دکتری به دانشگاه پلی تکنیک توی مونترال اومدم و رشته مهندسی پزشکی رو اونجا ادامه دادم.

از دانشگاه پلی تکنیک برامون میگید؟ اینکه شرایط تحصیلیش چجوریه و چه خدماتی برای دانشجوهاش ارائه میده؟

مونترال یه شهر دانشجوییه و دانشگاه های زیادی داره. یکی از دانشگاه هاش که اگر بخواید جنبه ی مهندسی مشغول به تحصیل باشید بهتره که همین دانشگاه پلی تکنیک مونترال رو انتخاب بکنید ، برای رشته های بیشتر مهندسی و حتی مهندسی پزشکی مونترال از دانشگاه های خیلی خوب هستش، خدماتی که میده اگر میخواین برید از اینجا برای بورس تحصیلی اقدام بکنید. اینجا فاندینگ یا بورس تحصیلی که به اسم های مختلفی هست به دانشجوهای فوق لیسانس و دکتری اکثرا ارائه میدن. بر اساس رزومه تحصیلی شما که اگر تعداد مقالات بیشتری دارین، ارتباط رشته شما با اون رشته ای که میخواین بیان، فاکتور های اصلیه و به شما کمک میکنه که شما بتونید از اون دانشگاه فاند بگیرید. مثلا من که میخوام بیام پزشکی مولکولی بخونم، اونا نگاه میکنن ببینن بک گراند قبلی شما چی بوده و آیا مقاله داشتید یا تو کتاب بودید یا یه چیزی که مرتبط باشه با این.

از پروژه هایی که درگیرش هستید بهمون میگید و اینکه دانشگاه های کانادا از نظر تحقیقات تو زمینه رشته شما بنظرتون ایده آل هستند؟

آره خیلی دانشگاه های کانادا ایده آل هستن و بستگی داره به اینکه چه رشته ای رو و کدوم دانشگاه و کدوم شهر بخونید. مثلا تورنتو یه رنجی از دانشگاه ها رو داره، مثلا میخواین کمک دندان پزشک بشید، باید ببینید که کدوم دانشگاه بودجش بیشتر به شما نزدیکه یا رنکینگ دانشگاه چجوریه اگر که براتون مهمه. بازار کارش چجوریه بعد گرفتن مدرک که همه اینا بنظر من میتونین دربارش مطالعه بکنین و سرچ بکنین و مثلا دانشگاهی که من الان هستم و من اینجا مشغول گذروندن دوره ای هستم برای پست دکتری. پس بستگی به اون رشته داره و اینکه شما هدفتون واقعا چیه؟ آیا میخواین تو آکادمی بمونید یا وارد اینداستری بشید اینا همه مهمه و فاکتورای دیگه که در نظر بگیرید.

از پروژه هایی که درگیرش هستید هم میشه برامون بگید؟

من کلا دوره ی فوق لیسانسم در هلند و دوره دکتری در مونترال و الان در حال حاضر توی دیپارتمان مدیسن و در ارتوپدی مشغول به کارم و پروژه هام هم بیشتر روی کار توی مهندسی بافت که تمرکزش روی ایمپلنت ها و پلیمر هایی هستش که به کسایی که آرتروز زانو دارن کمک میکنه و خیلی پروژه جالبی بود و توی گروه خیلی خوبی کار کردم و خیلی خوشحالم از اینکه تو این گروه کار کردم و الانم در حال حاضر توی دپارتمان ارتوپدی مشغولم.

چی شد که تصمیم به اپلای گرفتید؟

اگر شما بخواین واقعا از ایران بیاین بیرون، بنظر من ایران خیلی خوبه ولی برای رشته هایی که بخواین ریسرچ واقعا بکنید که میتونه جنبه ی مهندسی باشه یا جنبه ی پزشکی باشه. بنظر من برای ریسرچ از ایران میخواین واقعا بیاین خیلی دستتون باز هستش اینجا. خیلی آپشن های زیادی داریم، رشته ها بسیار متعدده، میتونید ایده تون رو پرورش بدین، کمکتون میکنه اگر بخواین از ایران بیاین.

بنظرتون تفاوت مهم تحصیل توی کانادا و ایران توی چیاست؟

تفاوت که واقعا زیاده، لول ریسرچ اینجا در اروپا و کانادا من بودم خیلی بالاست و امکاناتی که توی LAB به شما میدن رو اکسپوز میشی در مقابل این همه کسایی که توی گروه خودت هستن و در واقع اکسپرت هستن و در جنبه های مختلف بهت کمک میکنن اعم از استادت. اگر تو بیمارستان کار میکنی یا اگر توی دانشگاه کار میکنی همه اینها بهت کمک میکنه که واقعا بری جلو و بنظر من خیلی متفاوته نسبت به ایران. ایران هم خیلی واقعا دانشگاه هاش از لحاظ علمی خوبه ولی میگم اینجا مثلا پرکتیکال هست بیشتر، ایران جنبه ی تئوری خیلی قویه ولی اینجا چیزی که داری میخونی همون رو میتونی بیای تو جنبه ی پرکتیکال به کارش ببری.

درباره ی بازار کار تحصیل رشتتون توی کانادا برامون می گید؟

رشته مهندسی پزشکی که در واقع خیلیا علاقه مند هم هستن و توی لینکدین خیلی از ایران تماس میگیرن و خانم هایی که میبینم اجوکیشن خیلی خوبی دارن توی دانشگاه های شریف و تهران ، مقالات خیلی خوبی دارن. این رشته یه رشته ای هست که از همه رشته ها میان از ریاضی و فیزیک و شیمی و زیست میان و بستگی به بک گراند قبلی شما داره که مثلا اگه از کامپیوتر میاین کدینگ بلدید و این کمکت میکنه . کسی که از ریاضی اومده بیشتر میره قسمتی که پروگرمینگ کار کردن یا کدینگ. با پروگرم هایی مثل متلب یا پایتون.

بعد از اتمام تحصیل توی رشته ی شما چطوری توی کانادا میشه کار پیدا کرد یا شما چطوری کار پیدا کردین؟

این بستگی داره به این که شما چه جهتی رو میخواین برین مثلا بخواین تو آکادمی بمونین یا برین تو اینداستری، که گر بخواین تو آکادمی بمونین دکتری و فوق دکتری میخونید و اپلای میکنین بر اساس مقالات و کل رزومه تحصیلی که توی آکادمی مثلا همون مسیر آکادمی میخوای بمونی و استاد و پروفسور میخوای بشی و اگه میخوای مسیر دوم رو انتخاب کنی مسیر اینداستری هست که یه فوق لیسانس میگیری خیلیا هم دکتری میگیرن و وارد این راسته میشن ولی خیلی بستگی به این داره که شما مثلا الزاما هدفت چیه از تحصیل. اول باید با خودت بشینی و بنظرم سنگ هات رو با خودت باز بکنی و ببینی الان این رشته رو بخونی ؛ بعدش چیه، آیا میخوای استاد بشی یا آکادمی بمونی؟ میخوای منتور بشی یا میخوای بری تو صنعت؟ چه صنعتی میخوای وارد بشی؟ همه اینها رو من پیشنهاد میکنم به دوست هایی که جوونن و از ایران میخوان بیان، بشینن و تحقیق کنن با بچه هایی که تو این رشته هستن صحبت کنن و ببینن چه کار باید بکنن و گم اند چون خیلی از ایرانیا میان اینجا میبینم گم اند و نمیدونن چیکار کنن و بعد میفهمن که اشتباه بوده مسیری که اومدن. برای همین خیلی تحقیق کنن و خیلی بدونن که دارن چه چیزی رو و چرا انتخاب میکنن. این توصیه ی منه.

بعد از اتمام تحصیلتون تو کانادا چطور میشه؟ در واقع شما یا هر کسی دیگه چطور میتونه اقامت بگیره اون شخص و اینکه شما خودتون بفکر اقامت هستید؟

آره این پاسیبیلیتی صد در صد هست چون از طریق استادی پرمیت وارد کانادا میشید و بعد استادی پرمیت رو ورک پرمیت میکنی و ورک پرمیت هم وقتی که تمدید بشه میتونی از طریق اون برای اقامتت اقدام بکنی.

شما خودتون بفکر هستید؟

آره

چه توصیه ای برای کسانی که میخوان توی زمینه ی تحصیلی شما مهاجرت کنن دارید؟

خیلی تحقیق کنن و خیلی بدونن که واقعا چه رشته ای رو میخوان و تو چه چیزی قوی اند. چون اگه بدونید توی چه زمینه ای نقاط قوت و ضعف دارید خیلی بهتون کمک میکنه که وقتی مسیرتون رو با آگاهی بیشتری برید جلو بنظر من. خیلی ها میان تو رشته و بعد میبینن علاقه ای ندارن و دوباره تغییرش میدن ولی به همون شکل زمان میبره تا دوباره برید توی رشته ی دیگه. خیلی باید وقت و هزینه بزارین چون اینجا مثل ایران نیست و شرایط زندگی بسیار متفاوته مخصوصا اگر تنها بیاید و روی پای خودتون وایستید مثل شرایط زندگی که من داشتم خیلی بهتون فشار میاد که بخواین همزمان هم کار کنید و هم درس بخونید.

لیلی جان ممنونم از اینکه وقتت رو در اختیار من قرار دادید، میدونم که خیلی سرت شلوغ بود و ما الان تو آفیست مزاحمت شدیم، ممنونم از شما و امیدوارم که هر جا که هستید موفق باشید.

منم امیدوارم همه بچه ها برسن به اون هدفی که دارن و مطمئن باشن اگر یه چیزی بخوان حتما بهش میرسن.

سایر گفتگوها

گفتگو با

آرمان بنارویی

تجربیـات پذیـرش کارشنـاسی ارشد در کـانـادا

گفتگو با

مهدی

تجربـه تحصیل و کار در کانادا

گفتگو با

آرش زرگر

تجربه تحصیل مهندسی مکانیک در کانادا

گفتگو با

شمیم رئیسی

تجربه اپلای تحصیلی کانادا در دوران کرونا

گفتگو با

آرش عسگری

تجربه پذیرش تحصیلی کانادا

گفتگو با

سعیده بیگدلو

تجربه فرصت مطالعاتی در کانادا

گفتگو با

امین

تجربه تحصیل مهنــدسی بــرق در کانــادا

گفتگو با

میلاد

تجربیـات تحصیل در دانشگاه یورک کـانـادا

گفتگو با

میترا افسری

تجربه بانوی موفق و کارآفرین ایرانی در کانادا

گفتگو با

حسین ایزدی

تجربه تحصیـل مهنـدسی نفت در کانـادا

گفتگو با

مبینا مبارکی

تجربه تحصیل در دانشگاه یو بی سی کانادا

گفتگو با

ملیکه احقاقی

تجربه تحصیل دیتا ساینس در کانــادا

گفتگو با

زهرا

تجربه تحصیل روانشناسی در کانــادا

گفتگو با

مهدی هوشمندی

تجربه تحصیل نوروسایـنس در کانـادا

گفتگو با

مژده مهدی زاده

تجربه تحصیل فارماکولوژی در کانــادا

گفتگو با

حمید تالی

تجربه تحصیل مهندسی شیمی در کانــادا

گفتگو با

نرگس حیدری

تجربه تحصیل در دانشگاه واترلو

گفتگو با

شادی

تجربه تحصیل در دانشگاه مک مستر

گفتگو با

محمدرضا زمانی

تجربه تحصیل در دانشگاه ویکتوریا

گفتگو با

علی برجیان

تجربه تحصیل رشته حقوق در کانادا

گفتگو با

سولا اکبریه

تجربه تحصیل MBA در کانادا

گفتگو با

علیرضا صبوخی

تجربه تحصیل در دانشگاه کنکوردیا

گفتگو با

حمید

تجربه کار کارگردانی انیمیشن در کانادا

گفتگو با

رضا

تجربه تحصیل در دانشگاه کانادا وست

گفتگو با

لیلی قاضی زاده

تجربه تحصیل مهندسی پزشکی در کانادا

گفتگو با

امیررضا عظیمی

تجربه تحصیل در دانشگاه ای تی اس مونترال

گفتگو با

فرزاد نیکزاد

تجربه تحصیل پرستاری در کانادا

گفتگو با

محمود

تجربه تحصیل مهندسی مواد در کانادا