رزومه اپلای

رزومه اپلای

رزومه تحصیلی برای اپلای

  • رزومه ها معمولا برای آمریکای شمالی ظاهر ساده ای دارند، سیاه و سفید بوده و عکس ندارند.
  • رزومه های اروپا رنگی و همراه عکس هستند.
  • در بخش های مختلف رزومه زمان را رعایت کنید، به این صورت که برای تحصیلات، ابتدا جدیدترین را بیاورید.
  • به طور کلی در رزومه جمله نیاورید، مگر در بخش هایی که یک سری توضیحات داده می شود، برای مثال تجربه تحقیقاتی.
  • سعی کنید در رزومه گپ تحصیلی نداشته باشید؛ برای مثال گپ ها را اگر کار می کردید با تجربه کاری پر کنید.
  • طول CV بین 2 الی 4 صفحه است؛ برای کسانی که تعداد انتشارات شان زیاد است می تواند طولانی تر باشد.
  • فونت رزومه 11 یا 12 است.
  • قسمت هایی از رزومه را که مهم هستند Bold کنید.
  • چیدمان در رزومه مهم است، به آن توجه شود.

نمونه رزومه دانشگاه استنفورد

نمونه رزومه دانشگاه استنفورد

چگونه یک رزومه حرفه ای برای اپلای بسازیم

قطعا اگر فکر اپلای و مهاجرت به خارج از کشور تا به حال از ذهن شما هم گذشته باشد، از اهمیت نوشتن رزومه برای اپلای غافل نیستید و می ‌دانید که بدون داشتن رزومه ای پربار و صحیح، قطعا نمی توانید از دانشگاه یا محل کار مورد نظر خود پذیرش بگیرید.

اگرچه ارائه رزومه فقط به گرفتن پذیرش تحصیلی منتهی نمی‌شود و برای انواع راه‌ و روش های مهاجرت مثل مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری و …  نیاز به آماده سازی یک رزومه خوب دارد، اما در این مقاله سعی داریم تا شما را در مسیر صحیح برای نوشتنی رزومه ای بی عیب و نقص قرار دهیم. تا شانس شما برای گرفتن پذیرش در دانشگاه مورد نظرتان یا به عبارتی برای اپلای تا حدودی افزایش یابد.‌

اگر تمایل دارید تا به این نکات کلیدی دست یابید در ادامه مطلب با ما در موسسه مهاجرتی تراست همراه باشید.

بیشتر بخوانید: کاورلتر ، توصیه‌ نامه‌ تحصیلی و انگیزه نامه

تفاوت CV و رزومه برای اپلای

احتمالا هر دو اسم بالا در موقعیت ‌های مختلف به گوش شما خورده است. یا حتی گاهی پیش آمده که برخی افراد این کلمات را به جای هم استفاده می‌ کنند. در حالت نوشتاری نیز گاهی مشاهده می ‌کنیم که داخل پرانتز این دو کلمه به عنوان هم معنی کنار هم می ‌آیند. مثلا : رزومه (CV)

  • اما آیا می ‌توان این دو کلمه را دقیقا به جای هم به کار برد؟

در پاسخ باید گفت خیر . در واقع این دو واژه، تفاوت ‌هایی با یکدیگر دارند. رزومه نسخه ای خلاصه شده و چکیده از سوابق شماست که در 2 الی 3 صفحه جای داده می ‌شود. اما CV به مراتب مفصل تر از رزومه خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما در رزومه خود به یک عنوان شغلی به طور موردی و تیتروار اشاره کرده اید، در CV می ‌توانید به جزئیات بیشتر، حتی به صورت بولتی یا توضیحی بپردازید.

  • حال شاید این سوال در ذهن شما مطرح شود که برای اپلای در دانشگاه‌ یا گرفتن پذیرش تحصیلی به کدام نیاز داریم؟

اگر به سایت دانشگاه یا دانشگاه های مورد نظر خود نگاهی انداخته باشید و مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش تحصیلی را بررسی کرده باشید، در می ‌یابید که در سایت اصلی بیشتر دانشگاه ها در بین مدارک قابل ارائه، نام هر دو مورد یعنی resume / CV آورده شده است. بنابراین شما می توانید هر دو مورد را در بین مدارک ارسالی خود ارسال فرمایید.

نکته جالب توجه این است که برای ارسال این مدرک، بهتر است به اطلاعات دیگر توجه فرمایید. به عنوان مثال اگر در ادامه توضیحات از دانش آموزان یا دانشجویان خواسته شده تا سوابق خود را در قالب دو صفحه ارائه دهند، پس بهتر است به جای CV، رزومه ارسال شود. اما اگر محدودیتی در کار نیست می ‌توانیدCV  خود را نیز ارائه دهید.

اما دقت داشته باشید که این مسئله به این معنا نیست که شما هر اطلاعات اضافه‌ای را در CV خود قرار دهید. بهتر است مطالب حتی در CV شما دسته بندی، مختصر و مفید باشند تا هنگام بررسی توسط فرد مورد نظر حق شما ضایع نشود!

حال برای اینکه به بهترین نحو ممکن رزومه شما آماده شود، در قسمت بعد به نحوه نوشتن آن‌ می‌ پردازیم.

ساختار روزمه برای اپلای

ساختار رزومه

برای نوشتن رزومه معمولا همه ما به دنبال ساختار هستیم. اما به طور کلی باید گفت به هیچ عنوان نمی‌توان برای همه افرادی که قصد نوشتن رزومه دارند، یک نسخه کلی پیچید و یک ساختار کاملا یکسان در نظر گرفت.

این رزومه می ‌تواند بر اساس آنچه که قصد اپلای آن را دارید، متفاوت باشد. حتی جالب است بدانید که بهتر است برای رشته‌ های مختلف دانشگاهی هم رزومه خود را بر اساس معیارها و ملاک های مختلف مثل کاربردی بودن رشته یا پژوهشی بودن آن بنویسید. پس نمی‌ توان گفت که با کدام اطلاعات رزومه شما تکمیل و با کدام رزومه شما ناقص خواهد ماند!

اما به طور کلی می‌ توان گفت که رزومه از بخش ‌های زیر تشکیل شده است:

  • اطلاعات شخصی (Personal Detail)

این اطلاعات می ‌تواند شامل مواردی مثل اسم، تلفن، ایمیل، آدرس و هر گونه اطلاعات شخصی باشد که بتوان شما را از طریق آن شناخت و در صورتی که فرد یا دانشگاهی بخواهد با شما ارتباط برقرار کند، امکان برقراری تعامل باشد.

  • تحصیلات (Education)

سوابق تحصیلی شما از دیپلم دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلتان می ‌باشد و معمولا در مقاطع بالاتر گاهی از دیپلم دبیرستان هم در رزومه یاد نمی ‌شود! این سوابق باید به ترتیب الوویت و با ذکر سال ‌های تحصیلی دسته بندی شوند به طوری که سوابق جدیدتر بالاتر قرار گیرند.

برای جزئیات بیشتر اگر تز داده اید و تز شما به رشته ای که برای آن اپلای کرده اید مرتبط است می‌ توانید آن را هم عنوان کنید. آوردن معدل یا همان GPA نیز گاهی می‌ تواند آورده شود. برای معدل لازم نیست که حتما آن را تبدیل کنید؛ همین که معدل خود و نمره نهایی را لحاظ کنید کافی است. به عنوان مثال : 17.5 از 20

  • مقالات (Publication)

در این بخش هر آنچه را منتشر کرده اید از کتاب ‌ها و مقالات گرفته تا سایر کنفرانس ‌ها و ارائه ‌های مهم را می ‌توانید فهرست کنید و آن ها را بر اساس تاریخ از جدیدترین به قدیمی ترین بیاورید. این قسمت به خصوص برای اپلای در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بسیار حائز اهمیت است.

  • جوایز و افتخارات (Honors and Awards)

اگر در زمینه‌ های مختلف جایزه خاصی به دست آورده اید، مقامی کسب کرده یا هر گونه افتخاری داشته اید در اینجا به ثبت برسانید. در این قسمت می ‌توان به مقامات کسب شده در المپیادهای گوناگون، رتبه خوب کنکور و حتی رتبه های خوب کلاسی اشاره کرد.

  • حوزه علاقمندی یا حوزه‌ های مورد علاقه در پژوهش (Fields of Interest / Research Interest)

نکته قابل توجه این است که اگر به دنبال اپلای در رشته های پژوهش محور هستید، لازم است تا به این قسمت توجهی ویژه و خاص داشته باشید. برای ذکر این مورد بهتر است به صورت جزئی حوزه علاقمندی خود را بیاورید. به عنوان مثال:

کاربرد هوش مصنوعی در علوم مهندسی.

  • سوابق کاری (Work Experience)

برای ذکر تجارب کاری می‌ توانید عنوان شغلی خود را همراه با سال‌ هایی که در آن مشغول بوده اید بیاورید. همچنین می‌ توانید در صورت تمایل آن ها را به صورت بولت وار، زیر هم لیست کنید تا روشن تر و واضح تر به نظر برسند و دسته بندی و مرتب باشند.

  • توانمندی ها یا مهارت ها (Skills)

در این بخش شما می بایست مهارت ها و توانایی های خود به خصوص آن دسته از مهارت هایی که به رشته مورد نظرتان برای اپلای مربوط است را بیاورید تا مسئول پذیرش دانشگاه شما یا فرد مورد نظر در محل کارتان قانع شود که شما دقیقا همان فردی هستید که آن ها به دنبال آنند و در پایان پذیرش شما انجام شود.

  • علایق (Interests)

در این قسمت معمولا علایق به صورت مختصر و تیتروار آورده می شوند و حتی می توانند به رشته ای که مایل به اپلای در آن هستید مربوط نباشند! این قسمت گاهی فقط برای این است که فردی که در حال خواندن رزومه یا CV شماست کمی با شخصیت و روحیات شما آشنا شود.

به عنوان مثال می‌ توانید در این قسمت از علاقه خود به گردشگری و طبیعت گردی یا حتی آشپزی بنویسید!

همچنین بخوانید: پذیرش تحصیلی کانادا ، هزینه های اپلای

6 اشتباه رایج در نوشتن رزومه برای اپلای

اشتباهات رایج

  • درگیر شدن با ساختار رزومه

برخی از افراد تصور می کنند که رنگارنگ کردن فایل رزومه و استفاده از فونت های عجیب و غریب می‌ تواند در گرفتن اپلای موثر واقع شود. اما چنین نیست! رزومه شما باید به راحتی قابل خواندن باشد. از این رو، برای نوشتن رزومه بهتر است از یک فونت معمولی و رسمی استفاده شود.

تیترهای اصلی بهتر است با رنگی متفاوت و بولد باشند. به عنوان مثال اگر تیترهای شما از اول بولد و آبی رنگ هستند بهتر است این فرمت تا پایان رزومه تغییر نکند. به طور کلی باید گفت که رزومه شما باید در عین سادگی، مرتب و روان باشد و موجب گیج شدن فرد خواننده نشود.

  • آوردن مسئولیت ها به جای دستاوردها

بدون شک با ورود به یک شرکت یا مجموعه خاص، از شما خواسته می شود تا مسئول انجام کارهایی به شیوه شرکت مورد نظر خود باشید. از این رو دقت داشته باشید تا هنگام پر کردن رزومه خود، مسئولیت ها و دستاوردها را به جای یکدیگر استفاده نکنید و آن ها را با هم اشتباه نگیرید!

قطعا چیزی جز دستاوردهای شما، برای فردی که در حال خواندن رزومه یا CV تان است اهمیت ندارد. به عنوان مثال اگر در حین همکاری با مجموعه ای خاص، رهبری گروهی را به دست گرفته اید که این گروه در پایان به موفقیتی دست یافته اند، می‌تواند در بین دستاوردها ذکر شود اما آنچه شرکت یا مجموعه انجام داده در حیطه دستاوردهای شما جای نمی گیرد! مگر آنکه شما تاثیر مستقیمی در آن داشته باشید.

  • بی توجهی به ذکر موارد مرتبط

رزومه نه تنها مجموعه مهارت ها و تجربیات منحصر به فرد یک نفر را منعکس می کند، بلکه باید متناسب با شغل یا صنعتی که به دنبال آن هستید، تنظیم شود. گاهی ممکن است پیش بیاید که در زمان نوشتن رزومه یا CV از آوردن موارد مرتبط غافل شوید! دقت داشته باشید که برخی موارد اگرچه شاید در نگاه اول بسیار ساده و دم دستی به نظر برسند و از نظر شما کاملا فاقد اهمیت باشند، اما می‌ توانند در پذیرش شما راهگشا واقع شوند.

به عنوان مثال اگر برای رشته پزشکی اپلای می کنید، باید بدانید که توانایی انجام کارهای مختلف به صورت گروهی از اهمیت بسیاری برخوردار است. پس اگر پیش تر کارگروهی در این زمینه انجام داده اید (به عنوان مثال شرکت در اردوهای جهادی) بهتر است آن را ذکر کنید.

مهارت هایی مثل در دست گرفتن رهبری، ارتباطات موثر و کارگروهی به شدت می توانند کار شما را پیش ببرند. این مهارت ها و توانمندی ها در اکثر رشته های تحصیلی و حوزه های کاری کاربرد دارند و در واقع می توانند نشان دهند که شما فرد بسیار توانایی هستید. پس بهتر است از ذکر آن ها غافل نشوید!

  • آوردن موارد اضافه

همانطور که پیش تر هم گفته شد، رزومه باید ساده، مختصر و مفید باشد و از هر گونه زیاده گویی در آن دوری شود. برای مثال لازم نیست که تمامی مقاطع تحصیلی خود را از اول دبیرستان تا سال آخر به صورت تک به تک همراه با معدل بیاورید. همین که دیپلم شما با معدل مورد نظر آورده شود، کافی است.

در بخش Skills یا مهارت ها، برخی از افراد تصور می کنند که هر چه این بخش پرتر و بالا بلندتر باشد، شما را یک قدم به جلو پرتاب می‌ کند! در حالی که چنین نیست و فقط کافی است تا به مهارت های مرتبط اشاره شود.

به عنوان مثال اگر برای رشته ای اپلای می کنید که جمع آوری اطلاعات آماری در آن دارای اهمیت است، بهتر است از آشنایی خود به برنامه های آفیس اشاره کنید. چرا که این مسئله می تواند برای شما امتیاز مثبت یا مزیت به حساب آید. اما در غیر این صورت ذکر چنین نکته ای غیر ضروری است.

جالب است بدانید که در بخش مهارت ها و توانمندی ها، صرفا لیست کردن برخی مهارت ها نمی تواند کارفرما یا دانشگاه مورد نظرتان را توجیه کند که شما توانایی انجام آن کار دارید. پس بهتر است با آوردن نمونه هایی از مقالاتتان یا سایر موارد ثابت کنید که در انجام فلان مهارت استاد هستید!

  • آوردن کلمات و اصطلاحات تخصصی

آوردن کلماتی که منحصر به دانشکده، دانشگاه یا محل کار شماست، می تواند در رزومه کمی زننده و حتی برای شخص خواننده کمی توهین آمیز باشد. این واژگان می تواند از سرواژه ها گرفته تا سایر مواردی که بقیه افراد متوجه آن نخواهند شد متغیر باشند و سبب شوند که با یک نگاه خواننده را از بررسی رزومه یا CV شما منصرف کنند!

  • درست کردن یک رزومه برای همه جا

شاید بتوان به تعبیری گفت که رزومه مثل اثر انگشت است زیرا هیچ دو نفری نیستند که از هر لحاظی در زمینه سوابق کاری، تحصیلی، توانمندی، علایق و … با یکدیگر کاملا شبیه باشند.

برای ارسال مدارک مورد نیاز بهتر است بر اساس شرایط کاری یا دانشگاه مورد نظر خود، رزومه ای را بر اساس شرایط خواسته شده طراحی و ارائه کنید. پیچیدن یک نسخه برای همه موقعیت ها از جمله اشتباهات رایجی است که سبب می شود از گردانه رقابت خارج شوید!

اگرچه برای اپلای در شرایط کاری و تحصیلی، نقاط مشترک بسیاری وجود دارد که شما می توانید در رزومه یا CV خود بیاورید، اما برخی از قسمت ها باید به تناسب موقعیتتان تغییر کنند. به عنوان مثال در برخی موارد گفته می شود که بهتر است عکستان را در داخل رزومه قرار ندهید. اما بعضی از دانشگاه ها را می بینیم که در سایت های خود ذکر کرده اند که حتما عکس خود را در رزومه قرار دهید.

برای گزینه های شغلی، می توانید اول سوابق شغلی مرتبط را بیاورید و پس از آن به دیگر موارد اشاره کنید. اما برای گزینه های تحصیلی به خصوص رشته های پژوهش محور بهتر است که در درجه اول مقالات خود را آورده و به گام هایی که در زمینه های علمی برداشته اید اشاره کنید و پس از آن سوابق شغلی را عنوان کنید.

بیشتر بخوانید: تحصیل در کانادا و مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

شکل ظاهری رزومه برای اپلای

برای نوشتن رزومه باید اصول و قواعد آن را به کار گرفت تا درصد خطا به حداقل ممکن برسد. برای نوشتن CV یا Resume باید از فونت هایی مثل B Nazanin یا B Roya (برای رزومه های فارسی) و Times New Romans، Arial یا Calibri (برای رزومه های انگلیسی) استفاده شود و دسته بندی ها مشخص و مرتب باشند.

به این نکته نیز توجه فرمایید که فونت انتخابی شما خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد. (اندازه ای بین 10 تا 12 انتخاب کنید معمولا مناسب است.) از آوردن جدول ها شلوغ و متراکم در متن خودداری کنید و از حاشیه های استاندارد استفاده کنید. استفاده از کاغذ سفید یا کرم رنگ می تواند در وضوح رزومه تان تاثیر به سزایی داشته باشد و در عوض کاغذهای رنگی می تواند تا حد زیادی سبب حواس پرتی خواننده شوند.

همانطور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم به طور کلی باید الگوی خاصی برای رزومه در نظر گرفت. به عنوان مثال بهتر است اندازه، رنگ، فونت و … در تیترهای اصلی مثل هم باشند و هر کدام ساز مخالف نزنند! استفاده از رنگ های مختلف و همچنین رنگ های جیغ و زننده نه تنها نمی تواند در رزومه شما تاثیر مثبتی داشته باشند، بلکه ممکن است به شما نتیجه عکس بدهند و مورد توجه قرار نگیرند.

یک رزومه خوب برای اپلای شامل چه مواردی است

خبر خوشحال کننده این است که معمولا رزومه به شکل یک پکیج دیده و بررسی می شود. بنابراین اگر در قسمتی احساس می کنید که شرایط شما نسبت به سایر رقبایتان ضعیف تر است، نگران نباشید! زیرا می توانید در قسمت های دیگر آن را جبران کنید. مواردی که رزومه شما را به یک رزومه خوب تبدیل می کند و شانس شما را برای پیشی گرفتن از سایر افراد بالا می برد به شرح زیر است:

  • معدل خوب برای رزومه تحصیلی

    معمولا در دانشگاه ها و دانشکده های مختلف و حتی گاهی در رشته دلخواهتان، حداقل معدلی برای شما در نظر گرفته می شود که باید از آن برخوردار باشید.

    دروس پایه نیز که پیش از آن در مقاطع قبلی گذرانده اید نیز می توانند تاثیرگذار باشند و برای آن ها حداقلی در نظر گرفته شده باشد.

    بیشتر بخوانید : اپلای با معدل پایین

  • مقالات

    داشتن مقاله یا سایر مواردی از این دست می تواند امتیاز مثبتی برایتان به حساب آید. بر اساس رشته تحصیلی یا کاری که به دنبال آن هستید، داشتن یک تا سه مقاله می تواند رزومه شما را برجسته تر کند و نشان دهد که شما فرد توانمندی در زمینه تحقیق و پژوهش هستید.

    در تراست بخوانید : تاثیر مقاله بر اپلای

  • نمرات بالا

    لازم به ذکر است که اگرچه داشتن نمرات خوب می تواند در بسیاری از موارد چالش ها را از بین برده و موانع را از سر راه شما بردارد؛ اما نمرات پایین می توانند از طرق مختلف قابل جبران باشند.

    شما می توانید با داشتن مقالات، نمره زبان خوب یا حتی داشتن نمره GRE خوب در صورت نیاز این قصور را جبران کنید.

  • ارائه توصیه نامه

    یکی دیگر از مواردی که می تواند هنگام اپلای به شما کمک کند، داشتن توصیه نامه خوب از اساتید است که می تواند مسیر شما را به شدت هموار سازد.

    اگر به عنوان مثال معدل پایینی دارید، اساتید شما می توانند با تاکید بر دیگر مهارت هایتان در زمینه کارهای عملی، آزمایشگاهی و .. و ارتباط دادن مهارت های شما به موقعیت مورد نظر، نشان دهند که شما لایق چنین جایگاهی هستید.

  • نمره زبان

    طبیعتا داشتن یک نمره زبان خوب در هر جا سبب می شود تا به دید مثبتی به شما نگاه شود. این نمره زبان در آزمون های گوناگون می تواند متفاوت باشد. برای مثال در آیلتس نمره 7 به بالا و در تافل نمره 90 به بالا می تواند شما را در بین افرادی قرار دهد که از نمره زبان خوبی برخوردارند.

    همچنین بخوانید : اپلای بدون مدرک زبان

  • محدودیت سن

    اگرچه داده های تجربی و شواهد نشان می دهند که گرفتن پذیرش برای افراد بالای 30 سال کمی سخت تر است، اما هیچ چیز غیر ممکن نخواهد بود.

    شما با داشتن یک رزومه خوب می توانید به راحتی به رویای خود حتی در سنین بالاتر دست یابید.

چگونه رزومه خود را برای اپلای بهبود ببخشیم

برای اینکه رزومه خود را بهبود بخشید، در درجه اول باید موردی تحت عنوان رزومه داشته باشید. اگر فکر می کنید آمادگی کافی برای جمع آوری و نوشتن رزومه را ندارید، جای نگرانی نیست! برای شروع شما ملزم هستید تا دست به قلم شوید و حتی شده چند مورد کوتاه را یادداشت کنید تا بتوانید پس از اتمام آن، فرمت اولیه را بهبود بخشیده و به عبارتی آن را آپدیت کنید تا به گزینه دلخواه دست یابید.

سایت های رزومه ساز برای اپلای

با چند سرچ کوتاه در اینترنت به سایت های رزومه ساز دست پیدا خواهید کرد که با استفاده از آن ها می توانید رزومه ای شکیل و زیبا با فرمتی ساده و دقیق بسازید. برخی از سایت های محبوب رزومه ساز عبارت اند از:

گفتنی است که علاوه بر ساخت رزومه، امروزه سایت ها و کانال هایی روی کار آمده اند که به شما کمک می کنند تا رزومه خود را آپدیت کنید. کانال تلگرامی Apply for free یکی از این کانال هایی است که داوطلبانه به شما کمک می کند به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت هزینه به رزومه ای اصولی و قانونی دست یابید.

در تراست بیشتر بخوانید: اپلای کانادا ، چگونه اپلای کنیم

بررسی نمونه رزومه ها و CV

بررسی نمونه رزومه ها

دقت داشته باشید که شاید CV های مورد بررسی شما مربوط به دانشجویان یا افرادی باشد که در رشته های مختلف اپلای کرده اند. پس باید توجه کنید که احتمالا برای اپلای در موقعیت مورد نظر خود می بایست نکاتی را رعایت فرمایید.

خالی از لطف نیست که به بررسی نمونه رزومه افرادی بپردازید که دقیقا در رشته تحصیلی شما مشغول به تحصیل هستند یا در موقعیتی کار می کنند که شما به دنبال کسب عنوانی در آن هستید. پیدا کردن نمونه ها کار سختی نیست و شما می توانید تنها با چند کلیک ساده در سایت های مختلف به آن ها دست یابید. رزومه دانشجویان را در رشته های مختلف می توانید از سایت دانشگاه ها بیابید و به بررسی آن ها بپردازید.

بررسی CV نمونه

برای اینکه بتوانید یک CV خوب داشته باشید یکی از بهترین راهکارها، بررسی نمونه ها است. اگرچه تضمینی در باب بی عیب و نقص بودن نمونه ها وجود ندارد، اما با جمع آوری نکات مثبت هر کدام و داشتن ایده های گوناگون، قطعا چراغی در ذهن شما روشن خواهد شد تا بهترین رزومه خود را تنظیم کنید.

رفع عیب و ایرادات رزومه

گرفتن فیدبک یا به عبارتی بازخورد به شما کمک می کند تا عیب و ایراداتی را که به چشم شما نمی آید را پیدا کرده و در آن ها تجدید نظر کنید. برای گرفتن بازخورد می توانید به دانشجویانی مراجعه کنید که پیش از شما در رشته یا دانشگاه مورد نظرتان پذیرش تحصیلی دریافت کرده اند یا به افرادی که پیش تر در موقعیت شغلی شما قرار گرفته و پذیرفته شده اند. اگرچه پیدا کردن چنین افرادی کار آسانی نیست اما غیر ممکن هم نخواهد بود!

چند نمونه از رزومه های موفق برای اپلای

نمونه ای از رزومه یک معمار

از یک معمار انتظار می‌رود در رزومه خود چه مواردی را ذکر کند؟

از شخص معمار انتظار می رود تا موقعیت های شعلی یا مشاغلی را که تا به حال داشته است را عنوان کند و لیستی از پروژه های مختلفی که در مشاغل مختلف یا در دانشگاه انجام داده است را نیز بیاورد. همچنین ذکر مسئولیت‌ها، دستاوردهای اصلی و نقش هایی را که در هر پروژه داشته دارای اهمیت است.

همچنین بخوانید : بهترین کشور برای مهاجرت مهندس معماری ، معماری در کانادا

نمونه ای از رزومه یک متخصص کامپیوتر

از یک متخصص کامپیوتر انتظار می‌رود در رزومه خود چه مواردی را ذکر کند؟

در دنیای علوم کامپیوتر، مرتبط ترین اطلاعاتی که می تواند در رزومه قرار گیرد، مهارت های فنی است که شما در زمینه علوم کامپیوتر دارید. مهارت های فنی باید در اولویت قرار گیرند و بخش بزرگتری از رزومه خود را در مقایسه با مهارت‌های نرم یا Soft skills  به ان ها اختصاص دهید.

همچنین بخوانید : مهندسی کامپیوتر در کانادا

نمونه ای از رزومه کاری ( مدیر توسعه کسب و کار )

یک رزومه خوب برای مشاغل مرتبط با کسب و کار چیست؟

استخدام کنندگان همواره بر این مسئله تاکید دارند که مشاغل متمرکز بر بیزنس، باید دستاوردها و سوابق شغلی  را تا حد امکان برجسته کنند. بهترین بخش برای انجام این کار قسمت Work Experience یا سوابق شغلی است، جایی که می توانید با استفاده از مثال های دقیق می توانید به توضیح دستاوردهایی که از نظر شغلی به دست آورده اید، تاکید کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده رزومه های مختلف در رشته ها و مشاغل گوناگون می توانید بر روی این لینک کلیک کنید.

چگونه می توان رزومه را برای اپلای تحصیلی کانادا تقویت کرد؟

خدمات تراست در نوشتن رزومه تحصیلی

درنظر گرفتن نوبت اولیه مشاوره

برای آشنایی با کلیه مراحل و اقداماتی که باید در خصوص نوشتن رزومه در کانادا در نظر بگیرید می توانید یا فرم ارزیابی را در سایت موسسه مهاجرتی تراست پر کنید یا اینکه با یکی از دفاتر اصلی ما در ونکوور یا در تهران تماس بگیرید و نوبت مشاوره دریافت کنید.

خدمات تنظیم قرارداد

پس از دریافت راهنمایی ها و مشاوره های اولیه، در صورتی که قرارداد ببندید، اقدامات لازم در خصوص گرفتن پذیرش تحصیلی یا پذیرش در زمینه کاری با تنظیم رزومه ای قوی اعمال خواهد شد.

تهیه مدارک اولیه

مشاوران ما در موسسه مهاجرتی تراست برای اینکه بتوانند اقدامات لازم در زمینه اخذ پذیرش، انجام اقدامات مربوط به مهاجرت و … را انجام دهند، به مدارکی نیاز دارند که شما باید این مدارک را در اختیار کارشناسان ما قرار دهید. در صورت ناقص بودن مدارک، به شما اطلاع داده می شود تا مدارک مورد نظر را تکمیل نمایید.

معرفی فهرست دانشگاه ها یا شرکت ها و دفاتر کاری

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد. همچنین اگر به دنبال پیدا کردن شغل مورد نظر خود باشید، مشاوران ما با قرار دادن سایت های کاریابی در اختیارتان کار شما را آسان تر خواهند کرد.

انجام سایر مراحل مهاجرت

در ادامه موسسه مهاجرتی تراست به شما کمک خواهد کرد تا فرم های مورد نیاز را تکمیل کرده و به همراه مدارک مورد نیاز ارسال فرمایید. پس از اتمام مراحل قانونی، مسئولین تراست به شما کمک خواهند کرد تا با در دست داشتن نامه پذیرش و گرفتن ویزای تحصیلی یا کاری آماده مهاجرت شوید.

سخن پایانی

به طور کلی باید گفت نوشتن رزومه یا CV می تواند از رشته ای به رشته دیگر و از صنعتی به صنعت دیگر متفاوت باشد و برای نوشتن آن بهتر است بدانیم که موقعیتی که قرار است برای آن اپلای کنیم، به دنبال چه فردی با چه ویژگی هایی است؟ اینجاست که می توانید به آسانی موقعیت دلخواه را بدون نگرانی به دست آورید و شما در بین دیگر رقبا برنده باشید.

در پایان باید گفت که هیچ مطلبی نمی تواند آموزش صفر تا صد نوشتن رزومه را در اختیار شما قرار دهد. چرا که نوشتن رزومه برای هر کس با توجه به شرایط و موقعیت خاص خود متفاوت خواهد بود. نکاتی که تا به اینجا ذکر شدند، همگی مربوط به نوشتن انواع رزومه است که می توانند تا حد زیادی آن را بهبود بخشند و در رسیدن شما به اهداف شغلی و تحصیلیتان شما را یاری دهند.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

همراه شما در تمام مراحل!

تراست بسیار مفتخر است که کارشناسان مجربی را در تیم خود دارد که در تمامی مراحل مهاجرت همراه شما هستند. همین حالا می‌توانید وقت مشاوره آنلاین یا تلفنی رزرو کنید.

سوالات متداول

آیا CV و رزومه یکسان است؟

خیر

تفاوت CV و رزومه چیست؟

CV و رزومه تفاوت ‌هایی را با یکدیگر دارند. رزومه نسخه ای خلاصه شده و چکیده از سوابق شماست که در 2 الی 3 صفحه جای داده می ‌شود. اما CV به مراتب مفصل تر از رزومه خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما در رزومه خود به یک عنوان شغلی به طور موردی و تیتروار اشاره کرده اید، در CV می ‌توانید به جزئیات بیشتر، حتی به صورت بولتی یا توضیحی بپردازید.

برای اپلای در دانشگاه‌ یا گرفتن پذیرش تحصیلی به  CV نیاز داریم یا رزومه؟

در سایت اصلی بیشتر دانشگاه ها در بین مدارک قابل ارائه، نام هر دو مورد یعنی resume / CV آورده شده است. بنابراین شما می توانید هر دو مورد را در بین مدارک ارسالی خود ارسال فرمایید مگر اینکه نکته ای خلاف این مورد در توضیحات سایت دانشگاه مورد نظر آمده باشد.

آیا می توان بدون سابقه کار یا تحصیل هم رزومه ساخت؟

بدون شک ساخت رزومه برای هیچکس غیرممکن نیست. شما می توانید حتی با ذکر کوچکترین موارد رزومه خود را بسط دهید و آن را کامل کنید.
ذکر این نکته ضروری است که  در مورد اطلاعات خود جانب صداقت را رعایت کنید تا در آینده با مشکلی روبرو نشوید. اگر سابقه کاری یا تحصیلی ندارید، هیچ ایرادی ندارد شما می‌توانید فقط در مورد توانمندی های خود، کارهای داوطلبانه، علایق و سرگرمی‌های خود بنویسید.

یک رزومه خوب از نظر ساختاری چه ویژگی هایی دارد؟

یک رزومه خوب باید ساده، روان، واضح، مختصر و مفید بوده و عاری از هرگونه غلط املایی و سایر اشتباهات نگارشی باشد.

هدف از نوشتن رزومه چیست؟

هدف از نوشتن رزومه در واقع معرفی خود یا نشان دادن سوابق شغلی و تحصیلی است. در رزومه شما انواع مهارت ‌ها و همچنین علایقتان در معرض نمایش قرار گرفته تا برای موقعیت مناسب گزینش شوید. همچنین آوردن اطلاعات شخصی به شما کمک می کند تا کسانی که می‌خواهند با شما تماس بگیرند، شما را بشناسند.

آیا برای نوشتن رزومه محدودیت صفحه وجود دارد؟

رزومه یا CV باید تا حد امکان کوتاه و مختصر باشد. اما می توان گفت که رزومه ها معمولا از  1 تا 2 صفحه و CV ها از 3 تا 4 صفحه متغیر خواهند بود. اما با این حال باید سعی شود که کوتاه و مرتبط با موقعیت شغلی یا درسی مورد نظر نوشته شوند.

آیا در رزومه ذکر معدل الزامی است؟

گفتنی است که ذکر معدل در صورتی که بالا باشد می تواند برایتان مزیتی برجسته به حساب آید. بنابراین اگر معدل بالایی دارید بهتر است آن را در کنار مقطع مورد نظر خود ذکر کنید. اما چنانچه معدل شما از حد معمول کم تر است بهتر است از آن چشم پوشی کرده و به جای آن به برجسته کردن نقاط قوتتان بپردازید.

آیا سایت های رزومه ساز مفید هستند؟

بله.
 سایت های رزومه ساز امروزه در اختیار سایر متقاضیان قرار گرفته اند که برخی از آن ها با ارائه خدمات رایگان و برخی دیگر با ارائه خمات غیر رایگان آماده کمک رسانی به افراد هستند.

سایت های رزومه ساز کدام اند؟

curriculum.mobi
lindiipeacefoundation.org
kyei.org
ashainitiativemp.com
cvbuilder.me

ساختار رزومه به طور کلی چگونه است؟

اطلاعات شخصی (Personal Detail)
تحصیلات (Education)
مقالات  (Publication)
جوایز و افتخارات (Honors and Awards)
حوزه علاقمندی یا حوزه‌ های مورد علاقه در پژوهش (Fields of Interest / Research Interest)
سوابق کاری (Work Experience)
توانمندی ها یا مهارت ها (Skills)
علایق (Interests)

اطلاعات شخصی یا Personal Detail  در رزومه چیست؟

شامل مواردی مثل اسم، تلفن، ایمیل، آدرس و هر گونه اطلاعات شخصی دیگر.

تحصیلات یا Education در رزومه چگونه ذکر شود؟

سوابق تحصیلی که باید به ترتیب اولویت و با ذکر سال ‌های تحصیلی دسته بندی شوند به طوری که سوابق جدیدتر بالاتر قرار گیرند.

مقالات یا Publication را چگونه در رزومه بیاوریم؟

در این بخش هر آنچه را منتشر کرده اید از کتاب ‌ها و مقالات گرفته تا سایر کنفرانس ‌ها و ارائه ‌های مهم را می ‌توانید فهرست کنید.

آیا آوردن جوایز و افتخارات در ساخت رزومه لازم است؟

اگر در زمینه‌ های مختلف جایزه خاصی به دست آورده اید، مقامی کسب کرده یا هر گونه افتخاری داشته اید در اینجا به ثبت برسانید.

سوابق کاری یا همان Work Experience چگونه در رزومه ذکر شوند؟

برای ذکر تجارب کاری می‌ توانید عنوان شغلی خود را همراه با سال‌ هایی که در آن مشغول بوده اید بیاورید. نکته قابل توجه این است که اگر برای موقعیت های شغلی اپلای می کنید باید این قسمت را در همان بخش های اولیه رزومه بیاورید تا بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

توانمندی ها یا مهارت ها (Skills)را چگونه در قالب رزومه جای دهیم؟

در این بخش شما می بایست مهارت ها و توانایی های خود به خصوص آن دسته از مهارت هایی که به رشته مورد نظرتان برای اپلای یا شغل دلخواهتان مربوط است را بیاورید.

آیا باید از علایق هم در رزومه سخن به میان آورد؟

در این قسمت معمولا علایق به صورت مختصر و تیتروار آورده می شوند و حتی می توانند به رشته ای که مایل به اپلای در آن هستید مربوط نباشند! مثلا شما می توانید از علاقه خود به ورزش یا بازی خاصی یا حتی مهارتی مثل آشپزی بگویید. این قسمت صرفا برای این است که شخص خواننده تا حدودی با روحیات و علاقمندی های شما آشنا باشد.

آیا طولانی بودن رزومه می تواند در پذیرش شما تاثیرگذار باشد؟

خیر.
به طور کلی، رزومه باید ساده، مختصر و مفید باشد و حتی الامکان از هر گونه زیاده گویی در آن دوری شود.

آیا نمره زبان در رزومه تاثیرگذار است؟

بله. معمولا افرادی که نمره زبان بالاتری دارند، رزومه آن ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در آیلتس نمره 7 به بالا و در تافل نمره 90 به بالا می تواند شما را در بین افرادی قرار دهد که از نمره زبان خوبی برخوردارند.

دیدگاهتان را بنویسید