اپلای کانادا

اپلای کانادا

حداقل شرایط موردنیاز برای اپلای کانادا

اپلای مدارس کانادا

  • مدرک زبان: نیاز ندارد
  • تمکن مالی: حداقل هزینه زندگی + شهریه یک سال مدرسه تقریبی 35 الی 40 هزار دلار کانادا
  • معدل: حداقل 12

اپلای کالج های کانادا

  • مدرک زبان: آیلتس 6
  • تمکن مالی: شهریه یک سال کالج + حداقل هزینه زندگی تقریبا بین 25 الی 30 هزار دلار کانادا
  • معدل: حداقل 12

اپلای کارشناسی و کارشناسی ارشد در کانادا

  • مدرک زبان : آیلتس 6 الی 6.5
  • تمکن مالی: شهریه یک سال دانشگاه + حداقل هزینه زندگی تقریبا بین 30 الی 35 هزار دلار
  • معدل: 13

اپلای دکتری در کانادا

  • مدرک زبان: آیلتس 6.5 الی 7
  • تمکن مالی: وابسته به میزان فاند دریافتی می تواند متغیر باشد
  • معدل: 14

به طور کلی اگر زیر 30 سال هستید و سابقه کار ندارید ممکن است بهترین روش مهاجرت به کانادا برای شما، تحصیل در مدارس، کالج ها و دانشگاه های کانادا باشد.

اما اگر بالای 30 سال سن دارید، ولی به تحصیل در کانادا علاقه مند هستید، می توانید گپ تحصیلی خود را با نشان دادن رزومه خود توجیه کنید.

چرا اپلای به کانادا؟!

  • گزینه های تحصیلی و زندگی برای یک دانشجوی خارجی در کشور کانادا، در مقایسه با کشورهای دیگر مانند انگلیس، استرالیا و آمریکا تا حدود ۴۰ درصد ارزان تر است.
  • هنگام تحصیل در کانادا این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید اعضای خانواده تان را به کانادا ببرید و با خاطری آسوده به تحصیل بپردازید.
  • همسر دانشجو با اخذ ویزای همراه می تواند به صورت نامحدود در کانادا مشغول به کار شود!
  • دانشجویان بین المللی می توانند حداکثر به مدت 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوند. برای کار دانشجویی معمولا دستمزدی حدود 10.25 تا 15 دلار در ساعت به دانشجو تعلق می گیرد که این مقدار می تواند از 400 دلار تا 1000 دلار در ماه متغیر باشد.
  • کانادا کشوری کم نظیر از لحاظ تنوع فرهنگی، نژادی و زبانی است. این تنوع ملیتی موجب می شود تا دانشجویان خارجی در کانادا احساس غربت نکنند!
  • با تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر کانادا، می توانید بعد از فارغ التحصیلی برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل در کانادا (PGWP) اقدام کنید.
  • دانشجویان می توانند پس از اتمام تحصیلات برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
  • تعداد زیادی از موسسات آموزشی در کانادا، کمک هزینه هایی با مبالغ قابل توجه را به دانشجویان خارجی اعطا می کنند.
  • بنابر گزارش وب سایت رتبه بندی دانشگاه ها (QS)، در مجموع 26 دانشگاه کانادا در زمره بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند.

لینک های مفید مهاجرت تحصیلی!

جمع آوری مدارک و برنامه ریزی

اقدام برای اپلای و پذیرش

مرحله ویزا و پس از آن

مراحل اپلای کانادا و دریافت پذیرش از دانشگاه ها

برنامه ریزی

اقدام براي گرفتن پذيرش از دانشگاه يك فرآيند نسبتا طولاني است كه معمولا چندين ماه به طول مي انجامد. ابتدا شما بايد به جستجو براي دانشگاه هاي مورد نظرتان بپردازيد و مشخص كنيد كه براي كدام دانشگاه ها در چه كشور يا  كشورهايي مايليد اقدام كنيد. بدين منظور بايد به دنبال دانشگاه هايي باشيد كه رشته مورد نظر شما را ارائه مي دهند.

اين رشته ممكن است رشته مقطع تحصيلي قبلي شما باشد يا اين كه ممكن است رشته اي جديد باشد كه مايليد به  آن تغيير رشته دهيد.

توجه! اگر برای مستر مجدد اقدام می کنید، تحصیل دوباره رشته ای که قبلا کارشناسی ارشد آن را گرفته اید غیر منطقی به نظر می رسد. پس بهتر است رشته ای را انتخاب کنید که بتوانید تحصیل فوق لیسانس مجدد را توجیه کنید. مثلا برای ارتقای شغلی

براي انجام اين جستجوها شما زمان نسبتا زيادي احتياج داريد. اگر فرض كنيم كه شما قصد داريد پاييز سال 2023 تحصيل خود را در يكي از دانشگاه هاي خارجي شروع كنيد بايد انتخاب خودتان را در تابستان سال 2022 انجام داده باشيد تا در اوايل پاييز اقدام براي دانشگاه ها را آغاز نماييد، چون اغلب دانشگاه ها زمان مشخصي را براي ارسال مدارك تعيين مي كنند. به اين زمان اصطلاحا ددلاين (deadline) گفته مي شود.

معمولا ددلاين دانشگاه ها به خصوص در مورد دانشگاه هاي كانادا و آمريكا اواخر پاييز يا اوايل زمستان است.

بايد اين موضوع را در نظر بگيريد كه هر دانشگاهي كه براي آن اقدام مي كنيد يك ددلاين خاص دارد كه شما بايد  كارهاي پذيرش را تا قبل از آن تاريخ انجام داده باشيد. اين كارها شامل آماده كردن مدارك مورد نياز دانشگاهي كه  براي آن تقاضا مي دهيد و ارسال آنها به دانشگاه ، دادن امتحانات زبان (شامل تافل/آيلتس)، امتحان GRE درصورتي كه براي دانشگاه هايي اقدام مي كنيد كه نمره اين امتحان را نياز دارند – مانند دانشگاه هاي آمريكا و برخي  دانشگاه های كانادا – پر كردن فرم هاي درخواست پذيرش مي باشد.

ددلاين بسياري از دانشگاه ها به خصوص  دانشگاه هاي آمريكا و كانادا اواخر پاييز است. البته برخي دانشگاه ها ددلاين ديرتري هم دارند ولي اگر شما نياز به كمك هزينه تحصيلي هم داشته باشيد بايد قبل از ددلايني كه براي آن تعيين مي شود كه معمولا اواخر پاييز و يا اوايل  زمستان است كارهاي پذيرش را تكميل كرده باشيد.

بهتر است كه حدود يك ماه قبل از ددلاين كارهاي پذيرش شما  يعني فرستادن مدارك و پر كردن فرم هاي درخواست پذيرش به اتمام رسيده باشد. مداركي كه هر دانشگاه احتياج  دارد متفاوت است ولي اكثرا شامل ترجمه رسمي ريزنمرات و مدارك تحصيلي، نمره امتحان زبان، توصيه نامه از  استادها، رزومه، و انگیزه نامه مي باشد.

نكات مهم

  • براي ثبت نام در آزمون هاي زبان معمولا بايد دو الي سه ماه قبل از زمان امتحان اقدام كنيد. در بسياري از  مواقع تاريخ امتحان مورد نظر شما به سرعت پر مي شود. بنابراين مرتب سايت مربوط به ثبت نام در آزمون ها را چك كنيد.
  •  دقت كنيد كه تهيه برخي مدارك زمانبر است. به عنوان مثال نتيجه آزمون هاي زبان معمولا با چند هفته  تاخير به دست شما ميرسد. مثلا براي آزمون آيلتس، كارنامه آزمون دو هفته بعد از امتحان به دست شما  خواهد رسيد، يا نمره آزمون GRE نوع یک، هفته بعد از امتحان دريافت مي كنيد. بنابراين حتما زمان آماده شدن نتايج امتحان و ارسال آنها به دانشگاه را در نظر بگيريد. برخي از دانشگاه ها در صورتي كه نمره زبان شما را به موقع دريافت نكنند بقيه مدارك را نيز بررسي نمي كنند. در صورتي كه  نمرات زبان شما دير آماده مي شوند حتما از دانشگاه پرس و جو كرده و مطمئن شويد كه دير رسيدن نمرات را قبول مي كنند.
  •  يكي از مدارك مهم ديگر توصيه نامه از استادان است. از آنجا كه ممكن است استادها سر موقع توصيه نامه آنلاين را پر نكنند و يا فرم توصيه نامه كاغذي را به موقع براي ارسال به شما تحويل ندهند زمان مناسبي براي اينكار در نظر بگيريد و حتما حداقل يك ماه قبل از تاريخي كه مي خواهيد اپليكيشن را كامل نماييد و  مدارك را براي دانشگاه بفرستيد براي گرفتن توصيه نامه ها اقدام نماييد .
  • براي تهيه ريز نمرات و مدارك كارشناسي و ارشد و ترجمه آنها زمان كافي در نظر بگيريد (به عنوان مثال اگر  مي خواهيد مدارك را خريداري كنيد و يا از طريق عدم كاريابي آزاد نماييد). در مورد مدت زماني كه طول  مي كشد تا مدارك به دست شما برسد از دانشگاه محل تحصيلتان پرس و جو كنيد. دقت كنيد كه ترجمه مدارك ممكن است يك هفته و يا بيشتر طول بكشد. بنابراين اين كار را براي روزهاي آخر نگذاريد. اگر فرضا براي پنج دانشگاه تقاضا مي دهيد و همه آنها تنها يك نسخه از ريز نمرات و مدرك را نياز دارند سعي كنيد تمام اين پنج نسخه را در يك نوبت سفارش دهيد تا هزينه كاهش يابد و در زمان نيز صرفه جويي شود.
  • در صورتي كه نام دروس تخصصي خود را به زبان مورد نظر كه ترجمه به آن صورت مي گيرد (مثلا انگليسي) مي دانيد ترجمه آنها را در اختيار مترجم قرار دهيد تا عينا به همان صورت كه مورد نظر شماست در ترجمه رسمي نوشته شود.
  • ليست مداركي را كه بايد براي دانشگاه بفرستيد چندين بار چك كنيد تا چيزي را از قلم نيندازيد. نقص  مدارك ممكن است به رد درخواست پذيرش شما منجر شود.

انتخاب دانشگاه

انتخاب دانشگاهي كه براي شما مناسب باشد به عوامل مختلفي بستگي دارد. انتخاب درست دانشگاه شانس شما را براي گرفتن پذيرش بالا مي برد. شما مي توانيد دانشگاه هايي را كه رشته شما را ارائه مي دهند پيدا كرده و سپس در دپارتمان رشته مورد نظر به جستجو بپردازيد تا مطمئن شويد كه زمينه هاي تحقيقاتي در دپارتمان با علایق شما همخواني دارد.

مي توانيد در سايت دانشگاه ها قسمت دپارتمان مورد نظر را انتخاب کرده و در قسمت faculty اساتید آن رشته research interest براي اين منظور جستجو نماييد. توجه داشته باشيد كه هر چقدر تحقيقات استادان به پيشينه تحقيقاتي شما نزديكتر باشد شانس شما براي برقراري تماس با استاد و جلب نمودن نظر وي و همچنين گرفتن پذيرش بيشتر مي گردد. در گوگل اسکولار نیز با سرچ کردن اساتید و باز شدن صفحه مخصوص آن ها، می توان حوزه های مورد علاقه آنها را نیز مشاهده کرد.

 پس از انتخاب دانشگاه هايي كه رشته و گرايش مورد نظر شما را ارائه مي دهند بايد به يك سري نكات اساسي در اين مورد توجه نماييد. در سايت هر دانشگاه معمولا در قسمت (Admission) حداقل هاي لازم براي متقاضيان دانشگاه نوشته شده است. به عنوان مثال برخي از دانشگاه ها حتما يك حداقل معدل براي متقاضيان در  نظر مي گيرند.

مسلما بايد در زمان انتخاب دانشگاه، دانشگاهي را انتخاب كنيد كه حداقل هاي مورد انتظار آن را داشته  باشيد. البته داشتن حداقل ها براي پذيرش كافي نيست و درصورتي شانس پذيرش داريد كه شرايط شما از حداقل  شرايطي كه دانشگاه نياز دارد بهتر باشد. مثلا معدل شما از حداقل معدلي كه دانشگاه براي متقاضيان تعيين كرده  بيشتر باشد، به همين ترتيب نمره زبان شما، نمره امتحان GRE و… از حداقل هايي كه در سايت دانشگاه نوشته شده بيشتر باشد.

البته اين نكته را هم در نظر بگيريد كه در برخي از دانشگاه ها علاوه بر حداقل هايي كه دانشگاه تعيين  كرده دپارتمان مربوط به هر رشته نيز ممكن است شرايط خاصي براي متقاضيان تعيين كرده باشد. بنابراين فراموش  نكنيد تا سايت دپارتمان را نيز چك كنيد. بررسي رزومه افرادي كه در سال هاي قبل از دانشگاه پذيرش گرفته اند و  مقايسه آنها با رزومه خودتان مي تواند تا حدودي براي شما مشخص سازد كه رزومه شما براي آن دانشگاه مناسب  است يا خير

براي صرفه جويي در وقت يك اکسل تهیه کرده و اطلاعات مربوط به دانشگاه مانند صفحات مهم حاوي اطلاعاتي مانند ددلاين ها، requirements ، اپلیکشن فی، اساتید مرتبط و لینک های پرکردن اپلیکیشن را ذخيره نماييد تا بعدا سر فرصت به مطالعه آنها بپردازيد.

سرچ استاد

استاد را به چند روش می شود پیدا کرد. روش اول این است که به صفحه ی پروفایل استادها در سایت دانشگاه مراجعه کنید. روش دوم از طریق گوگل اسکولار به دنبال اساتید بگردید.

درصفحه ی اول گوگل اسکولار کیورد رشته یا فیلد ریسرچ خود را نوشته و بعد مقاله هایی را برای شما نمایش می دهد

سرچ استاد

اسم اساتید نویسنده ی  مقالات لینک دارد و شما می توانید با زدن برروی لینک به صفحات پروفایل اساتید بروید.

سرچ استاد

با کلیک بر روی کلید واژه های ریسرچی که زیر ایمیل استاد درج شده است، لیست اساتید که بر روی این موضوع کار می کنند نمایش داده می شود.

سرچ استاد

نکات

  • ددلاين براي افرادي كه متقاضي گرفتن كمك هزينه هستند ممكن است با ددلاين براي پذيرش بدون فاند متفاوت باشد، مثلا ممكن است دانشگاهي بگويد كه تا 15 ژانويه ددلاين براي كساني هست كه كمك هزينه هم مي خواهند ولي كساني كه كمك هزينه نمي خواهند تا اول مارچ هم براي اپلاي وقت دارند. بنابراين در بين انتخاب هايتان سعي كنيد دانشگاه هايي كه ددلاين ديرتري دارند را نيز در نظر بگيريد چون ممكن است مدارك شما به موقع و در زماني كه انتظار داشتيد آماده نشود.
  • برخي از دانشگاهها به صراحت در سايت خود ذكر ميكنند كه براي دانشجوي اينترنشنال فاندي ندارند. حتما سايت دانشگاه را به دقت بخوانيد و در صورت امكان از دانشجويان ايراني دانشگاه در اين مورد پرس و  جو كنيد. همچنين براي دانشگاه هاي آمريكا مي توانيد در سايت News US ببينيد كه چند درصد از افرادي كه از دانشگاه مورد نظر تقاضاي فاند كرده اند موفق به گرفتن آن شده اند
  • جواب خوب از استادها: يكي از عوامل تاثير گذار براي اكثريت رشته هاي تحصيلي (به غير از رشته هايي مانند  Business) ارتباط با يكي از استادها در دپارتمان رشته مورد نظر شما مي باشد. در بسياري از دانشگاه ها استادها تاثير به سزايي در پذيرفته شدن يك دانشجو دارند. بنابراين سعي كنيد براي دانشگاه هايي اپلاي  كنيد كه در آنها توانسته ايد نظر يكي از استادها را جلب نماييد.

 اقدام برای دكتری

دكترا آخرين مقطع تحصيلي است كه فرد مي تواند براي آن اقدام كند. افرادي كه براي دكترا اقدام ميكنند اكثرا  مقطع كارشناسي ارشد را به پايان رسانده اند. البته مي توان پس از پايان مقطع كارشناسي براي دكتراي مستقيم در دانشگاه هاي آمريكا اپلاي كرد.

در مقطع دكترا امكان گرفتن فاند بسيار بيشتر از دو مقطع قبلي است.

نكات مهم

  • گرفتن پذيرش در مقطع دكترا در سال هاي اخير با توجه به افزايش تعداد متقاضيان مشكل تر شده و به  همين دليل داشتن رزومه قوي براي گرفتن پذيرش لازم است. داشتن مقاله براي گرفتن پذيرش بسيار مهم و  نشان دهنده يك پيشينه تحقيقاتي قوي است. البته اين بدين معني نيست كه بدون مقاله نمي توان پذيرش گرفت. به خصوص در مورد رشته هايي كه دادن مقاله در آنها سخت است.
  • بايد در نظر داشت كه مهمترين عامل مقاله نيست. معدل مقاطع قبلي همچنين نمره آزمون GRE براي پذيرش از دانشگاه هاي آمريكا و آزمون تافل/آيلتس اهميت زيادي دارد. به طور كلي دانشگاه ها رزومه فرد را به صورت كلي در نظر مي گيرند و اينطور نيست كه مثلا فردي تنها به دليل نداشتن مقاله پذيرش نگيرد. البته اين امر ممكن است در صورت پايين بودن نمره امتحانات زبان، GRE و يا معدل اتفاق بيافتد. به عنوان مثال دانشگاه حداقل نمره براي آزمون آيلتس را 7 تعيين كرده است و براي فردي كه نمره 6/5 در آزمون كسب كرده همين دليل كافي است تا پذيرش نگيرد. البته گاهي اوقات به چنين فردي ممكن است پذيرش مشروط داده شود تا فرد دوباره در امتحان زبان شركت كند و نمره لازم را كسب نمايد. اما در مورد معدل و نمره GRE ممكن است سخت گيري بيشتري نشان داده شود. مثلا براي بعضي از دانشگاهاي كانادا معدل بسيار مهم بوده و صراحتا در سايت خود ذكر كرده اند كه كسي كه اپلاي مي كند بايد معدلش از نمره خاصي مثلا 15 بالاتر باشد.

مدارک مورد نیاز اپلای کانادا

  • مدرک بین المللی زبان (آیلتس، تافل)
  • رزومه (CV)
  • انگیزه نامه (SOP)
  • توصیه نامه (recommendation letter)
  • زیر نمرات دانشگاهی

آزمون آیلتس ، آزمون تافل و آزمون جی آر ای

آزمون آيلتس

  • يكي از مدارك مورد نياز براي گرفتن پذيرش نمره آزمون زبان مي باشد.
  • يكي از آزمون هايي كه مي توانيد در آن  شركت كنيد، آزمون آيلتس است.
  • آزمون آيلتس زير نظر دانشگاه كمبريج، Council British و مركز آيلتس استراليا برگزار مي شود.
  • آزمون آيلتس در دو نوع جنرال و آكادميك ارائه مي گردد و مدت اعتبار آن دو سال است.
  • دقت كنيد كه براي گرفتن پذيرش از دانشگاه هاي خارجي شما بايد در نوع آكادميك آزمون شركت كنيد.
  • در حال حاضر اين آزمون در ايران توسط چندین مركز مجاز برگزار ميشود: ایرسافام، آيلتس تهران، موسسه آموزش عصر دين و دانش و…
  • نمره اين آزمون از 1 تا 9 مي باشد و قبولي و ردي در آن وجود ندارد. دانشگاه ها يك حداقل تعيين مي كنند و نمره اي كه شما در اين آزمون كسب مي كنيد بايد با حداقلي كه دانشگاه تعيين كرده حداقل مساوي و يا از آن بيشتر باشد.
  • معمولا اين حداقل براي دانشگاههاي آمريكا و كانادا 6.5 است. دقت كنيد كه در اين زمينه حتما سايت دانشگاه را چك كنيد.
  • براي رشته هاي مختلف ممكن است حداقلي كه دانشگاه براي اين امتحان تعيين مي كنند  متفاوت باشد. نمره هر يك از چهار بخش امتحان نيز از 1 تا 9 مي باشد.
  • در كارنامه آزمون آيلتس علاوه بر اينكه نمره هريك از اين  چهار بخش نشان داده مي شود نمره كلي (Overall) شما نيز نشان داده مي شود.
  • برخي از دانشگاه ها علاوه بر اينكه يك حداقل براي نمره كلي كه شما كسب مي كنيد تعيين ميكنند ممكن است براي برخي و يا همه بخش هاي امتحان نيز يك حداقل تعيين كنند. مثلا بگويند كه حداقل نمره كل بايد 7 باشد و نمره هيچ بخشي كمتر از 6.5 نباشد.

آزمون تافل

  • براي سنجش ميزان مهارت و توانايي شما در برقراري ارتباط و امكان تحصيل به زبان انگليسي مي باشد.
  • كسب نمره لازم در اين آزمون يا آزمون IELTS براي ادامه تحصيل در يك كشور خارجي لازم است.
  • امروزه اكثر دانشگاه هاي دنيا آزمون TOEFL را قبول دارند و نگراني از اين بابت براي اخذ پذيرش و ورود به كشورها  ديده نمي شود. اعتبار آزمون TOEFL دو سال است و تاكنون در سه نوع مختلف برگزار شده است.
  • آزمون تافل TOEFL based-Internet، اين آزمون شامل چهار بخش Reading ،Listening ،Speaking و Writing مي باشد كه هر بخش 30 نمره داشته و نمره كل آزمون 120 مي باشد.
  • 100 نمره به بالا نمره خوبي به حساب آمده و مي تواند نقطه قوت رزومه شما در اين زمينه به حساب بيايد.

آزمون GRE

  • اين امتحان براي متقاضيان دوره تحصيلات تكميلي دانشگاه هاي آمريكا اجباري است و كارنامه اين آزمون را بايد در هنگام اپلاي براي دانشگاه ها بفرستید. همچنين براي برخي از دانشگاه هاي كانادا نيز نمره اين امتحان اجباري است  (در اين مورد به سايت دانشگاه و دپارتمان رشته موردنظر خود مراجعه كنيد) .
  • دقت كنيد كه نمره اين امتحان ارتباطي به نمره امتحان تافل/آيلتس ندارد. امتحان تافل/آيلتس براي سنجش سطح زبان است. بنابراين براي دانشگاه هايي مانند دانشگاه های آمريكا شما بايد هم نمره امتحان تافل/آيلتس را ارائه دهيد و هم نمره امتحان GRE را.
  • اين امتحان در دو نوع جنرال و سابجكت برگزار مي شود.
  • براي  بقيه رشته ها مانند رشته هاي مهندسي فقط شركت در امتحان جنرال لازم است.
  • مدت اعتبار GRE پنج سال است.
  • امتحان GRE از سه بخش تشكيل شده: بخش درك زباني، بخش رياضي و بخش نوشتاری

تماس با اساتید

تماس گرفتن با استادها يكي از عوامل مؤثر در گرفتن پذيرش در مقاطع بالاتر از كارشناسي و همچنين دريافت بورس هاي تحصيلي (Fund) به خصوص Research assistance: RA است.

معمولا نام استادها در وبسايت دانشكده ها وجود دارد و بسياري از استادان داراي صفحات وب بر روي وبسايت دانشگاه هستند. براي تماس گرفتن با استادها به وبسايت هايشان مراجعه كنيد. به استادهايي كه زمينه كاريشان مورد علاقه شماست ايميل بزنيد و خلاصه اي از سوابق تحقيقاتي خود را در حد چند جمله بيان كنيد و بپرسيد كه آيا موقعيت خالي براي گرفتن دانشجوي جديد دارند يا خير.

شانس شما در گرفتن پذيرش معمولا وقتي بيشتر مي شود كه شما تجربه انجام پروژه اي مرتبط با زمينه كاري استاد را داشته باشيد.

 در متن ايميل هايي كه مي زنيد، حتما از تجربيات تحقيقاتي خود كه مرتبط با زمينه تحقيقاتي استاد است بنويسيد. توصيه مي شود كه اگر وقت داريد نگاهي به مقالات اخير استاد هم بياندازيد و در ايميل بگويید كه با چه قسمت هايي از  كار آشنا هستيد.

در صورتي كه ايده اي براي ادامه كار يا بهبود آن داشته باشيد شانس گرفتن پذيرش شما بالاتر خواهد رفت، يا حتي اگر يك سوال خوب در مورد كار بپرسيد، اما در مورد سوال كردن زياده روي نكنيد و سوال هاي متداول نپرسيد. اگر پذيرش گرفت هايد، اما فاند نداريد و با استادها براي گرفتن فاند مكاتبه مي كنيد حتما در متن ايميل بنويسيد كه  پذيرش گرفته ايد. ضمنا حتما رزومه تان را هم به ايميل پيوست كنيد.

نکات مهم در تماس با اساتید

  • به استادهايي كه واقعا به زمينه كاريشان علاقه مند هستيد ايميل بزنيد و از فرستادن ايميل به استادهايي كه  زمينه كاريشان هيچ ربطي به هم ندارد خودداري كنيد. استادهاي يك دانشكده با هم ارتباط دارند و ممكن  است متوجه بشوند كه شما به همه ايميل زده ايد و فقط هدفتان اين است كه به هر قيمتي كه شده است  پذيرش بگيريد.
  • استادها در فصل پذيرش تعداد بسيار زيادي ايميل از دانشجوها دريافت مي كنند و معمولا فرصت كافي براي  خواندن همه ايميل ها را ندارند و حتي استادهايي كه به دنبال دانشجو هستند ترجيح مي دهند بيشتر از يك  دقيقه براي خواندن ايميل شما وقت نگذارند. در نتيجه ايميل را طوري بنويسيد كه استاد بتواند در كوتاه ترين زمان ممكن با تجربيات شما آشنا بشود.
  • سعي كنيد در subject ايميل به طور صريح به موضوع كاري استاد اشاره كنيد و تنها به گفتن اين كه به زمينه كاري استاد علاقه منديد اكتفا نكنيد. اگر subject اي كه براي ايميل خود انتخاب كرده ايد را بدون تغيير مي توانيد به  استادهاي مختلف ارسال كنيد، بدانيد كه احتمالا subject خوبي انتخاب نكرده ايد.
  • براي نوشتن ايميل، از ساختارهاي نگارش نامه رسمي استفاده كنيد كه شامل چهار بخش است:
    1. معرفي  خود
    2. بيان علاقمندي و تجربيات
    3. بيان درخواست خود از استاد
    4. تشكر و قدرداني از استاد
  • دريافت نكردن پاسخ از استادها امري كاملا طبيعي است. در صورت عدم دريافت پاسخ به هيچ وجه دلسرد  نشويد و با پشت كار به مكاتبات خود ادامه دهيد
  • سه ماه قبل از ددلاین داشگاه ها بهترین زمان برای ایمیل زدن به اساتید است. از آن جایی که هدف از این گزارش فقط توضیح روند کلی و گام های اپلای کردن است:
    1. ایمیل شما نباید به استاد مربوطه این حس را بدهد که شما این ایمیل را برای هزاران استاد دیگر هم فرستاده اید . برای همین باید کمی مختص راجع به آن استاد ( مانند نام بردن زمینه کاری وی ) صحبت کنید.
    2.  در این مرحله باید دقت بسزایی خرج کنید چرا که خود من چندین ایمیل را به اساتیدی با نام دانشگاه اشتباه یا اشتباه های دیگر فرستاده ام .
    3.  این ایمیل باید حاوی معرفی کوتاهی از خودتان و اشاره به چند مورد از نمونه های بارز رزومه تان باشد . هم چنین به چند نمونه از کار هایی که استاد مربوطه در حال تحقیق روی آن ها است اشاره کنید و ابراز علاقه مندی کنید . رزومه خود را به همراه ایمیل ضمیمه کرده و ارسال کنید .
    4. هرگز هنگام خستگی و بی حوصلگی ایمیل نزنید چرا که شانس های خود را با اشتباه های کوچک از دست خواهید داد .
    5. روز های شنبه و یکشنبه معمولا روز های تعطیلات است و شاید در این روز ها ایمیل جواب ندهند پس بهتر است در این روز ها ایمیل نزنید .
    6.  نا امید نشوید ! من شخصا از  60-50 ایمیلی که زدم 5جواب دریافت کردم که فقط 1مورد از آن ها به نتیجه رسید. و مواردی دیگر بوده اند که از 400 ایمیل فقط یک مورد نتیجه گرفته اند. جواب ندادن اساتید به ایمیل شما نشان از عدم صلاحیت شما نیست. هزاران فاکتور دیگر در این گزینش سهیم است.
    7. می توانید از email tracking استفاده کنید تا بفهمید استاد مربوطه ایمیل شما را باز کرده است یا خیر.

منابع مالي موجود در دانشگاه ها به دو گروه كلي تقسيم مي شود:

  1. منابعي كه به ازاي كار دانشجويي مثل كار  تحقيقاتي يا تدريس پرداخت مي شود.
  2. منابعي كه به عنوان جايزه و بدون نياز به كار دانشجويي پرداخت مي شود و عموما به دانشجويان ممتاز تعلق مي گيرد.

در ادامه ابتدا منابع گروه اول و سپس منابع گروه دوم معرفي مي شود.

RA يا Research Assistantship

اين نوع كمك هزينه معمولا از طرف استاد به دانشجويان دكترا يا فوق ليسانس داده مي شود. استادها از سازمان ها يا شركت هاي مختلف جهت انجام پروژه هاي تحقيقاتي بودجه مي گيرند و براي انجام پروژه ها دانشجويان را استخدام مي كنند و به آنها RA ميپردازند.

از آنجا كه اين كمك هزينه از طرف استاد به دانشجوها تعلق مي گيرد، تماس گرفتن با استادها معمولا نقش مهمي در گرفتن RA دارد.

توجه داشته باشيد كه روال كلي اين است كه شما از استاد راهنماي خودتان RA دريافت كنيد. به عبارت ديگر چندان مرسوم نيست كه شما از استاد ديگري غير از استاد راهنماي خودتان RA بگيريد. در نتيجه اگر استاد راهنماي شما فاند نداشته باشد احتمال دريافت RA بسيار كم خواهد بود و در اين صورت بايد به فكر منابع مالي ديگر مانند TA باشيد.

دانشجويان در اغلب كشورها فقط مجازند كه حداكثر 20 ساعت در هفته (اصطلاحا استخدام fte 0.5 كار كنند. به همين دليل در طول سال تحصيلي شما حداكثر مي توانيد 20 ساعت در هفته به عنوان RA يا TA فعاليت نماييد.

در طول  تابستان كه كلاس ها تعطيل است، شما مي توانيد به صورت تمام وقت (40 ساعت در هفته) نيز كار كنيد. اگر استاد راهنماي شما مايل باشد كه در تابستان شما را به صورت تمام وقت استخدام نمايد، دو برابر حالت 50 ٪ حقوق دريافت خواهيد كرد.

TA يا Teaching Assistantship

يكي ديگر از انواع كمك هزينه هاست كه از طرف دانشكده به دانشجويان پرداخت مي شود. تصحيح اوراق  امتحانات، برگزاري كلاس هاي حل تمرين، و ارائه آزمايشگاه ها از جمله وظايفي است كه به TAها ممكن است محول شود.

ساعات كاري TA مشابه RA در طول سال تحصيلي حداكثر 20 ساعت در هفته است.

معمولا براي گرفتن TA لازم است كه شما تسلط كافي به زبان كشور مقصد داشته باشيد. در امريكا معمولا از TAها مي خواهند كه حد نصاب لازم ازمون زبان در قسمت اسپیکینگ كسب كرده  باشند.

ميزان حقوق TA معمولا مشابه RA است، اما RA در مقايسه با TA كمك هزينه بهتري محسوب مي شود، چرا كه شما به هر حال بايد بر روي پروژه تحقيقات خودتان كار كنيد. در نتيجه اگر TA باشيد، مسئوليت هاي شما و حجم كاري شما معمولا بيشتر مي شود، در حالي كه وقتي RA باشيد به ازاي كاري كه بر روي پروژه تحقيقاتي خود انجام مي دهيد  حقوق دريافت مي كنيد و مسئوليت شما معمولا كمتر است و فرصت بيشتري براي انجام پروژه تان داريد.

در اغلب دانشگاه ها شما بايد هر ترم براي گرفتن TA اقدام كنيد. تخصيص TA معمولا بر اساس اولويت انجام مي شود و دانشجويان سال هاي بالاتر اغلب اولويت بالاتري دارند، اما احتمال دريافت TA براي دانشجويان سال هاي اول نيز كم نيست.

نوشتن رزومه

اگرچه ارائه رزومه فقط به گرفتن پذیرش تحصیلی منتهی نمی‌شود و برای انواع راه‌ و روش های مهاجرت مثل مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری و… نیاز به آماده سازی یک رزومه خوب دارید، اما در این مقاله سعی داریم تا شما را در مسیر صحیح برای نوشتن رزومه ای بی عیب و نقص قرار دهیم. تا شانس شما برای گرفتن پذیرش در دانشگاه مورد نظرتان یا به عبارتی برای اپلای تا حدودی افزایش یابد.‌

CV یا رزومه؛ احتمالا هر دو اسم در موقعیت ‌های مختلف به گوش شما خورده است. یا حتی گاهی پیش آمده که برخی افراد این کلمات را به جای هم استفاده می‌ کنند. در حالت نوشتاری نیز گاهی مشاهده می ‌کنیم که داخل پرانتز این دو کلمه به عنوان هم معنی کنار هم می ‌آیند. مثلا : رزومه (CV) اما آیا می ‌توان این دو کلمه را دقیقا به جای هم به کار برد؟

در پاسخ باید گفت خیر . در واقع این دو واژه، تفاوت ‌هایی با یکدیگر دارند.

رزومه نسخه ای خلاصه شده و چکیده از سوابق شماست که در 2 الی 3 صفحه جای داده می ‌شود. اما CV به مراتب مفصل تر از رزومه خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما در رزومه خود به یک عنوان شغلی به طور موردی و تیتروار اشاره کرده اید، در CV می ‌توانید به جزئیات بیشتر، حتی به صورت بولتی یا توضیحی بپردازید.

حال شاید این سوال در ذهن شما مطرح شود که برای اپلای در دانشگاه‌ یا گرفتن پذیرش تحصیلی به کدام نیاز داریم؟

اگر به سایت دانشگاه یا دانشگاه های مورد نظر خود نگاهی انداخته باشید و مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش تحصیلی را بررسی کرده باشید، در می ‌یابید که در سایت اصلی بیشتر دانشگاه ها در بین مدارک قابل ارائه، نام هر دو مورد یعنی resume / CV آورده شده است. بنابراین شما می توانید هر دو مورد را در بین مدارک ارسالی خود ارسال فرمایید. نکته جالب توجه این است که برای ارسال این مدرک، بهتر است به اطلاعات دیگر توجه فرمایید. به عنوان مثال اگر در ادامه توضیحات از دانش آموزان یا دانشجویان خواسته شده تا سوابق خود را در قالب دو صفحه ارائه دهند، پس بهتر است به جای CV، رزومه ارسال شود.

اما اگر محدودیتی در کار نیست می ‌توانید CV خود را نیز ارائه دهید. اما دقت داشته باشید که این مسئله به این معنا نیست که شما هر اطلاعات اضافه‌ای را در CV خود قرار دهید. بهتر است مطالب حتی در CV شما دسته بندی، مختصر و مفید باشند تا هنگام بررسی توسط فرد مورد نظر حق شما ضایع نشود! حال برای اینکه به بهترین نحو ممکن رزومه شما آماده شود، در قسمت بعد به نحوه نوشتن آن‌ می‌ پردازیم.

برای نوشتن رزومه معمولا همه ما به دنبال ساختار هستیم. اما به طور کلی باید گفت به هیچ عنوان نمی‌توان برای همه افرادی که قصد نوشتن رزومه دارند، یک نسخه کلی پیچید و یک ساختار کاملا یکسان در نظر گرفت. این رزومه می ‌تواند بر اساس آنچه که قصد اپلای آن را دارید، متفاوت باشد. حتی جالب است بدانید که بهتر است برای رشته‌ های مختلف دانشگاهی هم رزومه خود را بر اساس معیارها و ملاک های مختلف مثل کاربردی بودن رشته یا پژوهشی بودن آن بنویسید. پس نمی‌ توان گفت که با کدام اطلاعات رزومه شما تکمیل و با کدام رزومه شما ناقص خواهد ماند!

بخش های کلی رزومه

  • اطلاعات شخصی (Personal Detail)

این اطلاعات می ‌تواند شامل مواردی مثل اسم، تلفن، ایمیل، آدرس و هر گونه اطلاعات شخصی باشد که بتوان شما را از طریق آن شناخت و در صورتی که فرد یا دانشگاهی بخواهد با شما ارتباط برقرار کند، امکان برقراری تعامل باشد.

  • تحصیلات (Education)

سوابق تحصیلی شما از دیپلم دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلتان می ‌باشد و معمولا در مقاطع بالاتر گاهی از دیپلم دبیرستان هم در رزومه یاد نمی ‌شود! این سوابق باید به ترتیب اولویت و با ذکر سال ‌های تحصیلی دسته بندی شوند به طوری که سوابق جدیدتر بالاتر قرار گیرند. برای جزئیات بیشتر اگر تز داده اید و تز شما به رشته ای که برای آن اپلای کرده اید مرتبط است می‌ توانید آن را هم عنوان کنید. معدل یا همان GPA نیز گاهی می‌ تواند آورده شود. برای معدل لازم نیست که حتما آن را تبدیل کنید؛ همین که معدل خود و نمره نهایی را لحاظ کنید کافی است. به عنوان مثال : 17.5 از 20

  • مقالات (Publication)

در این بخش هر آنچه را منتشر کرده اید از کتاب ‌ها و مقالات گرفته تا سایر کنفرانس ‌ها و ارائه ‌های مهم را می ‌توانید فهرست کنید و آن ها را بر اساس تاریخ از جدیدترین به قدیمی ترین بیاورید. این قسمت به خصوص برای اپلای در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بسیار حائز اهمیت است.

  • جوایز و افتخارات (Honors and Awards)

اگر در زمینه‌ های مختلف جایزه خاصی به دست آورده اید، مقامی کسب کرده یا هر گونه افتخاری داشته اید در اینجا به ثبت برسانید. در این قسمت می ‌توان به مقامات کسب شده در المپیادهای گوناگون، رتبه خوب کنکور و حتی رتبه های خوب کلاسی اشاره کرد.

  • حوزه علاقمندی یا حوزه‌ های مورد علاقه در پژوهش (Fields of Interest / Research Interest)

نکته قابل توجه این است که اگر به دنبال اپلای در رشته های پژوهش محور هستید، لازم است تا به این قسمت توجهی ویژه و خاص داشته باشید. برای ذکر این مورد بهتر است به صورت جزئی حوزه علاقمندی خود را بیاورید. به عنوان مثال: کاربرد هوش مصنوعی در علوم مهندسی.

  • سوابق کاری (Work Experience)

برای ذکر تجارب کاری می‌ توانید عنوان شغلی خود را همراه با سال‌ هایی که در آن مشغول بوده اید بیاورید. همچنین می‌ توانید در صورت تمایل آن ها را به صورت بولت وار، زیر هم لیست کنید تا روشن تر و واضح تر به نظر برسند و دسته بندی و مرتب باشند.

  • توانمندی ها یا مهارت ها (Skills)

در این بخش شما می بایست مهارت ها و توانایی های خود به خصوص آن دسته از مهارت هایی که به رشته مورد نظرتان برای اپلای مربوط است را بیاورید تا مسئول پذیرش دانشگاه شما یا فرد مورد نظر در محل کارتان قانع شود که شما دقیقا همان فردی هستید که آن ها به دنبال آنند و در پایان پذیرش شما انجام شود.

سایت های رزومه ساز

برای اپلای با چند سرچ کوتاه در اینترنت به سایت های رزومه ساز دست پیدا خواهید کرد که با استفاده از آن ها می توانید رزومه ای شکیل و زیبا با فرمتی ساده و دقیق بسازید. برخی از سایت های محبوب رزومه ساز عبارت اند از:

  • curriculum.mobi
  •  lindiipeacefoundation.org
  •  kyei.org
  •  ashainitiativemp.com
  • cvbuilder.me

گفتنی است که علاوه بر ساخت رزومه، امروزه سایت ها و کانال هایی روی کار آمده اند که به شما کمک می کنند تا رزومه خود را آپدیت کنید. کانال تلگرامی Apply for free یکی از این کانال هایی است که داوطلبانه به شما کمک می کند به صورت کاملا رایگان و بدون پرداخت هزینه به رزومه ای اصولی و قانونی دست یابید.

چگونه می توان رزومه را برای اپلای تحصیلی کانادا تقویت کرد؟

نوشتن انگیزه نامه

انگیزه نامه با اسم لاتین SOP  که مخفف عبارت Statement of Purpose است، شناخته می شود. اسامی لاتین Cover Letter و Letter of Intent نیز برای انگیزه نامه به کار می روند.

انگیزه نامه، سندی است که باید در آن به طور کامل انگیزه خود را از تحصیل در دانشگاه و کشور خارجی مورد نظرتان بنویسید. انگیزه ‌ها و دلایل تحصیل که در انگیزه نامه به آن ها اشاره می کنید باید موجه و قانع کننده باشند.

وقتی در مورد انگیزه تان برای تحصیل در دانشگاه و کشور مورد نظر می نویسید، باید مسئولان دانشگاه را متقاعد کنید که این نوع تحصیل را نمی توانید در کشور خودتان تجربه کنید و همچنین نشان دهید که با علاقه و فکر دانشگاه مورد نظر را انتخاب کرده اید.

با نوشتن انگیزه نامه باید به چه سوالاتی پاسخ دهید

سوالاتی در ذهن مسئولان پذیرش دانشگاه ها است که باید در دل انگیزه نامه خود به جواب این سوالات اشاره کنید. سعی کنید در انگیزه نامه خود به سوالات زیر به بهترین شکل ممکن پاسخ دهید:

  •  قصد دارید با تحصیل در دانشگاه خارجی مد نظرتان در چه رشته ای تحصیل کنید؟
  • چرا این رشته را برای تحصیل انتخاب کرده اید؟
  • چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردید؟
  • چرا این کشور خارجی را برای تحصیل انتخاب کرده اید؟
  • در رشته مورد نظرتان برای تحصیل چقدر سابقه دارید؟
  • شما به کار با کدام اساتید دانشگاه علاقه مند هستید؟
  • با تحصیل در رشته مورد نظرتان به دنبال کسب چه مهارت ها و توانایی هایی هستید؟
  • پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه چه برنامه ای در ذهن دارید؟
  • از رشته تحصیلی و دانشگاه که این رشته را ارائه می دهد، چه توقعی دارید؟
  • چگونه می توانید به دانشگاه کمک کنید و حضور شما چه فایده ای برای آن دارد؟
  • علایق، عادت ها و سرگرمی های شما چیست؟
  • چه ویژگی های اخلاقی دارید؟
  • آیا ویژگی اخلاقی خاصی دارید که نیاز باشد برای دانشگاه توضیح دهید؟
  • چقدر با فرهنگ دانشجویی کشوری که می خواهید در آن جا ادامه تحصیل دهید آشنایی دارید و فکر می کنید می توانید خود را با این فرهنگ وفق دهید؟

باید انگیزه نامه خود را جذاب و تاثیرگذار بنویسید و در طول متن انگیزه نامه به سوالات فوق با ظرافت پاسخ دهید.

نکات مهم در نوشتن انگیزه نامه

  •  انگیزه نامه یک نامه ساده نیست. باید برای تک تک کلمات آن برنامه داشته باشید و با فکر پیش بروید. خود را جای مسئول پذیرش دانشگاه بگذارید و ببینید چه انگیزه نامه ای برایتان جذاب است و می توانید روی متقاضی مربوطه برای تحصیل در دانشگاه حساب کنید. در ادامه به نکات مهمی اشاره می شود که برای نوشتن انگیزه نامه باید آن ها را درنظر گرفت.
  •  انگیزه نامه تان را جذاب شروع کنید برای نوشتن انگیزه نامه توجه داشته باشید که ابتدای انگیزه نامه خود را جذاب و درگیرکننده شروع کنید. این کار باعث می شود که توجه مسئولان پذیرش دانشگاه مورد نظر به انگیره نامه شما جلب شود و انگیزه نامه شما نادیده گرفته نشود. دقت کنید که انگیزه نامه شما باید ویژگی خاصی دارا باشد که نظر مسئول را جلب کند. پس میخ خود را در ابتدای نوشتن محکم بکوبید!
  • در نوشتن انگیزه نامه از لحنی استفاده کنید که نه زیاد رسمی و پیچیده باشد و نه غیر رسمی و خودمانی. از لحنی استفاده کنید که رسمی ولی دوستانه باشد. یعنی طوری بنویسید که رسمی و مودبانه باشد و در عین حال برای مسئول پذیرش دانشگاه، خشک و تکراری نباشد. دقت داشته باشید که لحن شما در انگیزه نامه تان تا حدی شخصیت شما را نیز نشان می دهد. پس لحن را جدی بگیرید!
  •  از جملات صریح و واضح در انگیزه نامه تان استفاده کنید. نباید لحن انگیزه نامه تان به صورتی باشد که شک و تردید و دودلی را به خواننده منتقل کند. اگر در جملاتتان در مورد اهداف و انگیزه هایتان لحن مردد داشته باشد، مسئول پذیرش دانشگاه متوجه می شود که اهداف جدی برای تحصیل ندارید و انگیزه هایتان برای تحصیل محکم نیست. بهتر است قبل از نوشتن انگیزه نامه تکلیفتان با خودتان مشخص باشد و توانایی ها، انگیزه ها و اهدافتان برایتان واضح باشد که بتوانید آن را صریح روی کاغذ بیاورید. همچنین از کلماتی استفاده کنید که منظور شما کاملا واضح برساند و خواننده دچار سردرگمی و بدفهمی نشود. ممکن است استفاده از کلمات نامناسب یا جمله بندی های نادرست باعث شود مسئول دانشگاه دچار سوء تفاهم شود و برداشت اشتباهی از نوشته های شما کند که این می تواند در پذیرشتان تاثیربگذارد.
  •  در انگیزه نامه تان خود را مشتاق و سخت‌ کوش نشان دهید سعی کنید با نگارش مناسب انگیزه نامه به مسئول پذیرش بفهمانید که واقعا مشتاق و علاقه مند به تحصیل در دانشگاه مربوطه هستید و برای این اشتیاق دلیل منطقی دارید. همچنین باید نشان دهید که دانشجوی سخت کوشی برای دانشگاه خواهید بود و در صورت پذیرش شدن در دانشگاه دستاوردهای خوبی برای خود و دانشگاه به ارمغان خواهید آورد. برای نشان دادن سخت کوشی و فعال بودن خود در دانشگاه نیز باید دلیل و سند داشته باشید در غیر این صورت تلاشتان برای سخت کوش نشان دادن خود تعبیر به تعریف از خود می شود.
  • برای اثبات کوشا بودن می توانید به سوابق درخشان یا افتخارات خود اشاره کنید. توجه کنید که نباید علاقه مند و یا کوشا بودن خود را مصنوعی و ساختگی نشان دهید. روی این ویژگی های خود تاکید زیاد نکنید و سعی کنید به صورت مفید و مختصر منظور خود را برسانید. در نگارش انگیزه نامه صادق باشید هرگونه غلو و اغراق در موفقیت ها و ویژگی های مثبتتان اثر عکس می گذارد و احتمال پذیرش شدنتان را در دانشگاه مورد نظر کم می کند.
  • اگر در نوشتن انگیزه نامه صداقت به خرج ندهید، مسئولان دانشگاه ها متوجه عدم صداقت شما می شوند که این می تواند برای شما خیلی گران تمام شود. خود را در همان سطحی که هستید معرفی کنید. نه شکسته نفسی کنید و موفقیت هایتان را نادیده بگیرید و نه خود را فراتر از آن چه هستید، به نمایش بگذارید. البته می توانید روی موفقیت های خود مانور بیشتری دهید و آن ها را برجسته تر نشان دهید ولی این کار نباید به صورتی باشد که اثر عکس داشته باشد.
  • برای هر دانشگاه انگیزه نامه مختص آن دانشگاه را بنویسید. فرستادن یک انگیزه نامه تکراری برای همه دانشگاه هایی که قصد پذیرش در آن ها را دارید، همان تاثیری را روی مسئول دانشگاه می گذارد که فرستادن یک پیامک تبریک تکراری برای همه، روی مخاطبانتان دارد. انگیزه نامه ای را که برای یک دانشگاه می فرستید، طبق ویژگی های آن دانشگاه سفارشی سازی کنید. وقتی مسئول پذیرش دانشگاهی می بیند که در انگیزه نامه تان به درستی به یکی از ویژگی های ممتاز دانشگاهش اشاره کردید، متوجه می شود که انگیزه نامه مختص دانشگاه او نوشته شده است و پذیرش در دانشگاه آن ها برای شما مهم است.
  • هدف های بلند مدت و کوتاه مدت خود را در انگیزه نامه مشخص کنید. با نوشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود در انگیزه نامه، تکلیفتان را با مسئول پذیرش دانشگاه مشخص می کنید. با نگارش اهداف خود نشان می دهید که با برنامه و دلایل محکم قصد ورود به دانشگاه را دارید و برای رسیدن به این اهداف تلاش خواهید کرد. یک متقاضی تحصیل در دانشگاه خارجی که هدف مشخصی ندارد، انگیزه ای برای تلاش و فعال بودن در دانشگاه ندارد و برای مسئول دانشگاه، متقاضی جذابی نیست. اهدافتان را نیز متناسب با موقعیت و توانایی هایتان تعیین کنید. با نوشتن اهداف دست نیافتنی، نشان می دهید که این هدف ها را فقط برای جلب توجه نوشته اید و این ها اهداف واقعی شما نیستند.
  •  انگیزه نامه تان را مفید و مختصر بنویسید. انگیزه نامه ای که طولانی باشد، انگیزه مسئول پذیرش را برای مطالعه کامل آن کم می کند و می تواند این دید را در او ایجاد کند که در مورد توانایی های خود مبالغه کرده اید. سعی کنید همه چیزهایی را که نیاز است در انگیزه نامه خود بگنجانید و در کوتاه ترین شکل ممکن به نگارش درآورید و با توضیحات اضافی خواننده را خسته نکنید.
  • انگیزه نامه خود را بررسی و اصلاح کنید. پس از اتمام نگارش انگیزه نامه تان، آن را با دقت و حوصله بازبینی کنید. با این کار علاوه بر رفع اشکالات گرامری، نگارشی و املایی می توانید آن را یکپارچه سازی، یکدست و شسته و رفته کنید. و همچنین با ارسال به افراد با تجربه و اساتید و اعمال نظراتشان می توانید انگیزه نامه تان را مناسب تر کنید. همیشه فرصت برای اصلاح است. هر چند مدت یکبار می توانید انگیزه نامه خود را بررسی کنید. شاید لازم باشد نکات تازه ای به آن اضافه کنید یا توضیحات اضافه را حذف نمایید.
  • انگیزه نامه های حرفه ای را مطالعه کنید. مشاهده انگیزه نامه های حرفه ای می تواند دید خوبی برای نوشتن به شما بدهد. سعی نکنید از نمونه ها، جمله به جمله تقلید کنید. با مطالعه چند انگیزه نامه حرفه ای متوجه می شوید که چه سبک نگارشی را برای نوشتن انگیزه نامه شخصی خود انتخاب کنید. انگیزه نامه های زیادی در سایت های مختلف قابل دانلود هستند. فقط منابع معتبر را برای دریافت این انگیزه نامه ها انتخاب کنید که مطمئن شوید واقعا نمونه های حرفه ای را الگوی کار خود قرار می دهید.
  •  از نوشتن کلمات و عبارات تکراری در انگیره نامه خود پرهیز کنید. تکرار یک کلمه یا فعل خاص علاوه بر پایین آوردن کیفیت نوشته ممکن است این ذهنیت را برای خواننده ایجاد کند که شما تسلط بالایی به زبان انگلیسی ندارید. سعی کنید تنوع کلماتی را که در انگیزه نامه استفاده می کنید، زیاد کنید. می توانید از اصطلاحات جذاب و متناسب با لحن متنتان به جای کلمات تکراری بهره ببرید.
  •  سخن پایانی انگیزه نامه یکی از مدارک مهمی است که باید برای پذیرش شدن در یک دانشگاه خارجی ارائه دهید. پس هرگز نوشتنش را سرسری انجام ندهید و نگارش آن را به روزهای آخر ددلاین دانشگاه ها محول نکنید. اگر نتوانید انگیزه خود برای تحصیل در دانشگاه های مورد نظر را به درستی و به طور مناسب به نگارش درآورید، نباید انتظار داشته باشید مورد توجه مسئولان پذیرش دانشگاه قرار بگیرید.

توصیه نامه

در بیشتر دانشگاه های کانادا توصیه نامه ها آنلاین هستند. در اپلیکیشن فرم برای Recommendation letter نام استاد، ایمیل و مرتبه علمی استاد را وارد می کنید. بعد از سابمیت کردن اپلیکیشن، برای اساتید یک لینک آنلاین ایمیل می شود که با آن وارد سایت دانشگاه می شوند و یک سری سوال و جواب درباره ی مسئولیت پذیری، Team work، وقت شناسی و… شما از اساتید پرسیده می شود.

در ادامه اساتید می توانند درباره ی شما درون یک باکس بنویسند. تعداد ریکام موردنیاز را برای رشته و دانشگاه مد نظرتان می توانید از سایت دانشگاه پیدا کنید. گاهی یکی از ریکام ها می تواند غیرآکادمیک و از محل کار باشد.

توصیه‌نامه یا letter of recommendation که با نام recommendation letter نیز شناخته می‌شود، مدرکی است که در آن یک نفر ویژگی‌ها، توانایی‌ها و ظرفیت‌های آکادمیک شما را برای تحصیل در یک‌رشته خاص گواهی می‌کند. این فرد اصولاً استاد یا معلمی است که در یک دوره به شما تدریس کرده و یا با شما کار تحقیقاتی انجام داده است. اشخاصی که در توصیه‌نامه مشخص می‌شوند عبارتند از:

  • نویسنده: استاد دانشگاهی که قبلاً با شما همکاری کرده است.
  • دانشجو: متقاضی توصیه‌نامه تحصیلی برای اپلای کردن در دانشگاه یا دریافت بورسیه تحصیلی. در توصیه‌نامه مشخصات دانشجو باید به‌دقت ذکر شود.
  • دریافت‌کننده: عموماً دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی از صادرکننده می‌خواهند نامه خود را به شخص خاصی، مانند مدیر دپارتمان آموزشی یا مسئول پذیرش دانشجویان خارجی ارسال کند.

محتوای توصیه‌ نامه تحصیلی

پیش‌ازاین‌که صادرکننده اقدام به نوشتن توصیه‌نامه کند، باید رزومه تحصیلی و شغلی دانشجو را بررسی کرده و نسبت به موقعیتی که دانشجو برای آن اپلای می‌کند اطلاعات کافی داشته باشد.

در توصیه‌ نامه تحصیلی چه مواردی نوشته می‌شود؟

در یک یا دو سطر اول، صادرکننده باید خود را با ذکر نام، سمت علمی و ارتباط با دانشجو معرفی کند. صادرکننده باید استاد یا یک مقام آکادمیک باشد که شما را راهنمایی کرده، به شما تدریس کرده و یا با شما همکاری پژوهشی انجام داده است.

در پاراگراف دوم، استاد می‌بایست ویژگی‌های دانشجو را ذکر کند و این کار را با ذکر مثال انجام دهد. بسیاری از دانشگاه‌ها به دنبال افرادی هستند که سطح پژوهشی دانشگاه آن‌ها را بالا ببرد؛ بنابراین استاد باید به‌خوبی دانشگاه را از ظرفیت‌های آموزشی دانشجو آگاه کند و در صورت لزوم، مثال‌های دقیقی از استعداد علمی دانشجو بیاورد. ویژگی‌ها عبارتند از: ظرفیت‌ها و پتانسیل توانایی‌ها، مهارت‌ها و نقاط قوت قابلیت اتکاء پیگیری مداوم شخصیت خوب

دستاوردها و افتخارات: اگر دانشجو با استاد فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی انجام داده و یا در کلاس مشترک خود با استاد، دستاورد مهمی داشته است، استاد باید در توصیه‌نامه تحصیلی آن را ذکر کند. اگر دانشجو فعالیت خارج از کلاس دارد نیز بهتر است در توصیه‌نامه ذکر شود. فعالیت‌هایی مثل: ورزش، گروه‌های علمی مانند انجمن علمی دانشگاه، کار داوطلبانه، مسابقات، جوایز و افتخارات، پروژه‌های شخصی و گروهی، فرصت‌های کنفرانس و سخنرانی عمومی، نقش‌های رهبری گروه، توانایی‌های علمی مثل نمرات و معدل بالا

استاد صادرکننده توصیه‌نامه باید در پاراگراف آخر نامه خود؛ یک نتیجه‌گیری بنویسد. در این قسمت بهتر استاد یک یا دو جمله در مورداطمینان خود به توانایی دانشجو و شایستگی دانشجو برای کسب موقعیت بنویسد.

استاد می‌بایست در ادامه نتیجه‌گیری، اطلاعات تماس خود مانند شماره تلفن و ایمیل را یادداشت کند؛ زیرا بسیاری از دانشگاه‌های خارجی پس از دریافت توصیه‌نامه برای تائید آن مستقیماً با استاد صادرکننده ارتباط برقرار می‌کنند.

تعداد کلمات توصیه‌ نامه تحصیلی، برای توصیه‌نامه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد بین 300 تا 400 کلمه (حداکثر یک صفحه A4)، برای توصیه‌نامه تحصیلی مقطع دکتری بین 300 تا 600 کلمه (بین 1 تا 2 صفحه A4). برخی از دانشگاه‌ها خود محدودیت کلمات خود را اعلام می‌کنند که نباید تعداد کلمات از آن بیشتر باشد. به‌طورکلی بهتر است توصیه‌نامه تحصیلی نهایتاً ۱ صفحه باشد.

نویسنده توصیه‌ نامه تحصیلی

به‌طورکلی این افراد می‌توانند برای شما توصیه‌نامه تحصیلی صادر نمایند:

  • اساتیدی که با آن‌ها در یک پروژه، تحقیق یا پژوهش همکاری کرده‌اید.
  • اساتیدی که به‌عنوان دستیار آن‌ها فعالیت کرده‌اید
  • اساتیدی که در کلاس آن‌ها شرکت کرده و نمره خوبی گرفته‌اید
  • سرپرست کارآموزی شما (اگر تجربه کارآموزی داشته‌اید)
  • رئیس حال حاضر شما (نامه از رئیس قبلی قابل‌پذیرش نیست) درصورتی‌که کار شما مربوط به رشته موردنظر باشد

چطور توصیه‌ نامه تحصیلی بگیریم

درخواست توصیه‌نامه تحصیلی از یک استاد یا شخص شناخته‌شده آکادمیک ممکن است ابتدا سخت و عجیب باشد؛ اما فراموش نکنید همه اشخاصی که در دانشگاه‌های خارجی پذیرش گرفته‌اند، دقیقاً احساس مشابه شما را تجربه کرده‌اند.

 برای درخواست توصیه‌نامه تحصیلی از یک استاد، حتماً موارد زیر را رعایت کنید:

  • زمان مناسب: هنگامی از استاد خود درخواست توصیه‌نامه کنید که حداقل یک ماه برای نوشتن آن زمان داشته باشد. تحت‌فشار قرار دادن استاد ممکن است کیفیت نامه را پایین بیاورد یا باعث شود که استاد به دلیل نداشتن زمان کافی درخواست شما را رد کند.
  • درخواست رسمی بهتر است: درخواست خود را به‌صورت رسمی به استاد خود بیان کنید. بهتر است پیش از درخواست توصیه‌نامه با یک وکیل مهاجرت تحصیلی مشورت کنید تا چند توصیه‌نامه مناسب به‌عنوان نمونه در اختیار شما و استادتان قرار دهد.

 موسسه تراست به‌عنوان نماینده آموزشی بسیاری از دانشگاه‌ها و کالج‌های کانادا می‌تواند در مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا و انجام تمامی نامه‌نگاری‌های اداری به شما کمک کند.

شما محتوای توصیه‌نامه تحصیلی را کنترل نمی‌کنید، اما می‌توانید با دادن اطلاعات به استاد مربوطه به پیشبرد آن کمک کنید. شما باید برای این‌که به استاد یا رئیس خود در تنظیم توصیه‌نامه کمک کنید، اطلاعاتی در مورد خود ارائه دهید. این موارد عبارتند از:

  • لیست دروسی که در آن شرکت کرده‌اید و تاریخ اتمام دوره‌های کلاس‌های استاد مربوطه که شما در آن شرکت کرده‌اید و نمره نهایی شما
  • جدیدترین رزومه تحصیلی و شغلی
  • یک کپی از آخرین مدرک تحصیلی و ریزنمرات
  • یک یادداشت کوتاه در مورد اهداف تحصیلی، توانایی‌ها و پیشینه آموزشی
  • لیست و جزئیات تمام دوره‌ها و دانشگاه‌هایی که قصد اپلای در آن را دارید
  • لیست دوره‌های اضافی و کارگاه‌های خارج از دانشگاه که گذرانده‌اید
  • لیست مقام‌های مسابقات، جشنواره‌ها، المپیادها و غیره
  • فعالیت‌های پژوهشی مربوط به رشته مانند نگارش مقاله، کتاب و غیره
  • لیست کارهای داوطلبانه مربوط به رشته

نحوه آزاد سازی مدارک تحصیلی از دانشگاه های دولتی و دریافت دانشنامه و ریزنمرات تحصیلی

برای دانشجویان روزانه که از آموزش رایگان در طول تحصیل بهره مند شده اند، دریافت ریز نمرات رسمی و اصل دانشنامه منوط به لغو تعهد خدمت می باشد. سه راه برای لغو تعهد وجود دارد:

  1. نامه عدم کاریابی
  2. پرداخت هزینه
  3. سابقه بیمه یا سابقه کار (بدون بیمه)

شرایط لغو تعهد

  • دارا بودن شروط زیر بصورت همزمان لازم و ضروری خواهد بود.
  • حداکثر تا شش ماه مهلت دارید بعد از “تاریخ دفاع (=تاریخ فارغ التحصیلی)” آخرین مقطع روزانه یا “صدور” کارت پایان خدمت/معافیت دائم (برای آقایان هرکدام دیرتر اتفاق بیفتد) به کاریابی مراجعه کنید.
  • برای آزادسازی مدرک باید به طور همزمان “حداقل شش ماه” از زمان ثبت نام تان در کاریابی و “یک سال” از زمان فارغ التحصیلی آخرین مقطع روزانه و یا صدور کارت خدمت/ معافیت دائم (برای آقایان هرکدام دیرتر اتفاق بیفتد) گذشته باشد.
  • عدم وجود فرصت شغلی متناسب با تخصص فارغ التحصیل در طی مدت 6 ماه پس از تاریخ ثبت نام

آزاد سازی مدارک دانشگاه با پرداخت هزینه

عوامل مختلفی بر میزان هزینه ای که برای آزادسازی مدرک باید پرداخته شود تاثیرگذار است که عبارت اند از:

  •  نوع سهمیه منطقه ای که در زمان کنکور در آن حضور داشته اید (منطقه 1،2،3 یا مناطق محروم) 
  • سال ورودی
  • رشته و گروه تحصیلی (مهندسی، علوم پایه، دامپزشکی و علوم انسانی و….)
  •  مقطع تحصیلی ای که خواهان دریافت مدرک آن هستید (کارشناسی، ارشد یا دکتری)
  • میزان سابقه کار (هرچه بیشتر، هزینه کمتر)

اینکه میزان تعهد به کار برای فارغ التحصیلان چه مقدار است، به دو عامل بستگی دارد:

  • مدت زمان مقطع تحصیلی
  • منطقه و سهمیه ای که فرد در زمان کنکور داشته است. (بدیهی است سهمیه مناطق فقط برای مقطع کارشناسی بوده و مناطق بالاتر بدون سهمیه و برای همه افراد یکسان می باشد.)

اپلیکیشن فرم

  • در فرم آنلاين معمولا متقاضي بعد از ساختن پروفايلي مخصوص به خود، اطلاعات خواسته شده را بصورت آنلاين وارد كرده و در پايان، فرم را تاييد مي كند. امكان ذخيره اطلاعات وارد شده نيز معمولا فراهم شده تا دانشجو بتواند  اطلاعات را با دقت وارد كند.
  • پس از تاييد نهايي و ارسال اطلاعات معمولا امكان ويرايش فرم وجود ندارد، اما قبل از  ارسال نهايي معمولا مي توانيد به دفعات اطلاعات وارد شده را ويرايش كنيد.
  • بعضي دانشگاه ها از فرم هاي كاغذي به جاي فرم هاي آنلاين استفاده مي كنند. در اين موارد داوطلب فرم مخصوص كه در سايت دانشگاه آورده شده را پرينت كرده و اطلاعات آن را پر كرده و امضا مي كند و همراه ساير مدارك براي دانشگاه پست مي كند.
  • از داوطلب درخواست ميشود: نام – نام خانوادگي – تاريخ تولد – محل اقامت – مقطع تحصيلي مورد نظر – رشته مورد نظر – مقطع تحصيلي  گذرانده شده – رشته گذرانده شده – تاريخ دريافت مدرك تحصيلي – نمره(ها)ی زبان – آدرس محل سكونت – آدرس پستي – پست الكترونيكي – سوابق كاري – سوابق مجرمانه و غيره را در فرم اعلام کند.
  • در بعضي موارد، دانشگاه درخواست مي كند كه رزومه و Purpose of Statement را نيز در اين قسمت وارد كنيد. اين مورد مي تواند بصورت آپلود فايل جداگانه و يا نوشتن متن مورد نظر در محلي مشخص باشد كه در بعضي موارد حداكثر تعداد لغات مجاز قابل استفاده در متن نيز ذكر ميگردد.
  • معمولا در form applicationها قسمتي براي توصيه نامه ها (recommendation) اختصاص داده خواهد شد. در اين حالت متقاضي بايد به تعداد مورد نياز (معمولا 2 يا 3 نفر) از استادان خود را به عنوان recommender معرفي نمايد. اين مرحله در فرمهاي آنلاين معمولا بصورت نوشتن ايميل recommender توسط متقاضي در فيلد مخصوص انجام مي گيرد. پس از وارد كردن ايميل، معمولا لينكي حاوي اطلاعات درخواستي براي recommend كردن دانشجو به فرد recommender فرستاده مي شود. در بسياري از مواقع دانشجو مي تواند با انتخاب گزينه اي در form application درخواست كند كه متن توصيه نامه ارسالي توسط استاد خود را ببيند. بصورت كلي پيشنهاد مي گردد اين گزينه را  انتخاب نكنيد تا اصل محرمانه بودن توصيه نامه رعايت گردد. همچنين در مواردي (بيشتر در كشور امريكا) ممكن است نوع ويزاي درخواستي توسط دانشجو نيز پرسيده شود.

تعدادی از اصطلاحات مربوط به تاریخ های مورد نیاز برای پر کردن اپلیکیشن:

  • date to attend College: تاريخ رسمي اتمام آخرين ترم تحصيلي (بر اساس كارنامه)
  • date from attend College: تاريخ رسمي شروع تحصيل (بر اساس كارنامه)
  •  date degree College: تاريخ فارغ التحصيلي كه در دانشنامه ذكر شده
  • date degree Expected: تاريخ احتمالي فارغ التحصيلي (اين گزينه به دانشجوياني اختصاص دارد كه تحصيلات خود را به اتمام نرسانده اند يا كساني كه به هر دليلي دريافت مدرك آنها از طرف آموزش، كميسيون و … تعليق شده يا به تعويق افتاده است.

اپلیکیشن فی

بسياري از دانشگاه هايي كه شما براي آنها اپلاي مي كنيد به خصوص دانشگاه هاي كانادا از شما مي خواهند تا  مبلغي را به عنوان هزينه اپلاي (Application Fee ) پرداخت كنيد.

مقدار اين مبلغ براي دانشگاه هاي مختلف متفاوت بوده و در سال هاي مختلف ممكن است تغيير كند. البته اين در مورد تمام دانشگاه ها صدق نمی كند و دانشگاه هايي  هم هستند كه هزينه اي براي اپلاي نمي گيرند. در مورد اين مسئله بهتر است كه سايت دانشگاه را چك كنيد.

اطلاعات جامع ریکوایرمنت های دانشگاه های کانادا

دانشگاه/وبسایتبرنامه هاددلاینتوضیحات
اپلیکیشن
الزاماتشهریهبورسیه‌ها
و جوایز
وبسایت دانشگاه تورنتوبرنامه های دانشگاه تورنتوددلاین دانشگاه تورنتوتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه تورنتوالزامات دانشگاه تورنتوبورسیه ها و جوایز دانشگاه تورنتو
وبسایت دانشگاه بریتیش کلمبیابرنامه های دانشگاه بریتیش کلمبیاددلاین دانشگاه بریتیش کلمبیاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه بریتیش کلمبیاالزامات دانشگاه بریتیش کلمبیاشهریه دانشگاه بریتیش کلمبیابورسیه ها و جوایز دانشگاه بریتیش کلمبیا
وبسایت دانشگاه مک گیلبرنامه های دانشگاه مک گیلددلاین دانشگاه مک گیلتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مک گیلالزامات دانشگاه مک گیلشهریه دانشگاه مک گیلبورسیه ها و جوایز دانشگاه مک گیل
وبسایت دانشگاه مک مستربرنامه های دانشگاه مک مستر
وبسایت دانشگاه مونترالبرنامه های دانشگاه مونترالددلاین دانشگاه مونترالتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مونترالالزامات دانشگاه مونترالبورسیه ها و جوایز دانشگاه مونترال
وبسایت دانشگاه آلبرتابرنامه های دانشگاه آلبرتاددلاین دانشگاه آلبرتاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه آلبرتاالزامات دانشگاه آلبرتاشهریه دانشگاه آلبرتابورسیه ها و جوایز دانشگاه آلبرتا
وبسایت دانشگاه اتاوابرنامه های دانشگاه اتاواددلاین دانشگاه اتاواتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه اتاواالزامات دانشگاه اتاواشهریه دانشگاه اتاوابورسیه ها و جوایز دانشگاه اتاوا
وبسایت دانشگاه سایمون فریزربرنامه های دانشگاه سایمون فریزرددلاین دانشگاه سایمون فریزرالزامات دانشگاه سایمون فریزر
وبسایت دانشگاه واترلوبرنامه های دانشگاه واترلوددلاین دانشگاه واترلوتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه واترلوالزامات دانشگاه واترلوشهریه دانشگاه واترلوبورسیه ها و جوایز دانشگاه واترلو
وبسایت دانشگاه وسترن انتاریوددلاین دانشگاه وسترن انتاریوالزامات دانشگاه وسترن انتاریوشهریه دانشگاه وسترن انتاریوبورسیه ها و جوایز دانشگاه وسترن انتاریو
وبسایت دانشگاه دالهاوزیبرنامه های دانشگاه دالهاوزیتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه دالهاوزیالزامات دانشگاه دالهاوزیبورسیه ها و جوایز دانشگاه دالهاوزی
وبسایت دانشگاه لاوالبرنامه های دانشگاه لاوالددلاین دانشگاه لاوالتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه لاوالالزامات دانشگاه لاوالشهریه دانشگاه لاوالبورسیه ها و جوایز دانشگاه لاوال
وبسایت دانشگاه کویینزبرنامه های دانشگاه کویینزددلاین دانشگاه کویینزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کویینزالزامات دانشگاه کویینزشهریه دانشگاه کویینزبورسیه ها و جوایز دانشگاه کویینز
وبسایت دانشگاه مانیتوبابرنامه های دانشگاه مانیتوباددلاین دانشگاه مانیتوباشهریه دانشگاه مانیتوبابورسیه ها و جوایز دانشگاه مانیتوبا
وبسایت دانشگاه ویکتوریابرنامه های دانشگاه ویکتوریاددلاین دانشگاه ویکتوریاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ویکتوریاالزامات دانشگاه ویکتوریاشهریه دانشگاه ویکتوریابورسیه ها و جوایز دانشگاه ویکتوریا
وبسایت دانشگاه یورکبرنامه های دانشگاه یورکددلاین دانشگاه یورکتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه یورکالزامات دانشگاه یورکشهریه دانشگاه یورکبورسیه ها و جوایز دانشگاه یورک
وبسایت دانشگاه گوئلفبرنامه های دانشگاه گوئلفددلاین دانشگاه گوئلفتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه گوئلفالزامات دانشگاه گوئلفشهریه دانشگاه گوئلفبورسیه ها و جوایز دانشگاه گوئلف
وبسایت دانشگاه ساسکاچوانبرنامه های دانشگاه ساسکاچوانددلاین دانشگاه ساسکاچوانتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ساسکاچوانالزامات دانشگاه ساسکاچوانشهریه دانشگاه ساسکاچوانبورسیه ها و جوایز دانشگاه ساسکاچوان
وبسایت دانشگاه کارلتونبرنامه های دانشگاه کارلتونددلاین دانشگاه کارلتونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کارلتونشهریه دانشگاه کارلتونبورسیه ها و جوایز دانشگاه کارلتون
وبسایت دانشگاه کنکوردیابرنامه های دانشگاه کنکوردیاددلاین دانشگاه کنکوردیاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کنکوردیاالزامات دانشگاه کنکوردیاشهریه دانشگاه کنکوردیابورسیه ها و جوایز دانشگاه کنکوردیا
وبسایت دانشگاه مموریال نیوفاندلندبرنامه های دانشگاه مموریال نیوفاندلندددلاین دانشگاه مموریال نیوفاندلندتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مموریال نیوفاندلندالزامات دانشگاه مموریال نیوفاندلندشهریه دانشگاه مموریال نیوفاندلندبورسیه ها و جوایز دانشگاه مموریال نیوفاندلند
وبسایت دانشگاه تکنولوژی انتاریوبرنامه های دانشگاه تکنولوژی انتاریوددلاین دانشگاه تکنولوژی انتاریوتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه تکنولوژی انتاریوالزامات دانشگاه تکنولوژی انتاریوشهریه دانشگاه تکنولوژی انتاریوبورسیه ها و جوایز دانشگاه تکنولوژی انتاریو
وبسایت دانشگاه کبک مونترالبرنامه های دانشگاه کبک مونترالتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کبک مونترالالزامات دانشگاه کبک مونترالشهریه دانشگاه کبک مونترالبورسیه ها و جوایز دانشگاه کبک مونترال
وبسایت دانشگاه رجاینابرنامه های دانشگاه رجایناددلاین دانشگاه رجایناتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه رجایناالزامات دانشگاه رجایناشهریه دانشگاه رجاینابورسیه ها و جوایز دانشگاه رجاینا
وبسایت دانشگاه وینزوربرنامه های دانشگاه وینزورالزامات دانشگاه وینزورشهریه دانشگاه وینزوربورسیه ها و جوایز دانشگاه وینزور
وبسایت دانشگاه لیکهدبرنامه های دانشگاه لیکهدددلاین دانشگاه لیکهدتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه لیکهدالزامات دانشگاه لیکهدشهریه دانشگاه لیکهدبورسیه ها و جوایز دانشگاه لیکهد
وبسایت دانشگاه رایرسونبرنامه های دانشگاه رایرسونددلاین دانشگاه رایرسونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه رایرسونالزامات دانشگاه رایرسونشهریه دانشگاه رایرسونبورسیه ها و جوایز دانشگاه رایرسون
وبسایت دانشگاه سنت فرانسیس خاویربرنامه های دانشگاه سنت فرانسیس خاویرددلاین دانشگاه سنت فرانسیس خاویرتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت فرانسیس خاویرالزامات دانشگاه سنت فرانسیس خاویرشهریه دانشگاه سنت فرانسیس خاویربورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت فرانسیس خاویر
وبسایت دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیبرنامه های دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیددلاین دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیالزامات دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیشهریه دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالیبورسیه ها و جوایز دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی
وبسایت دانشگاه شربروکتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه شربروک
وبسایت دانشگاه کلگریبرنامه های دانشگاه کلگریددلاین دانشگاه کلگریتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کلگریالزامات دانشگاه کلگریشهریه دانشگاه کلگریبورسیه ها و جوایز دانشگاه کلگری
وبسایت دانشگاه براکبرنامه های دانشگاه براکددلاین دانشگاه براکتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه براکالزامات دانشگاه براکشهریه دانشگاه براکبورسیه ها و جوایز دانشگاه براک
وبسایت دانشگاه آکادیابرنامه های دانشگاه آکادیاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه آکادیاشهریه دانشگاه آکادیابورسیه ها و جوایز دانشگاه آکادیا
وبسایت دانشگاه آلگومابرنامه های دانشگاه آلگوماددلاین دانشگاه آلگوماتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه آلگوماالزامات دانشگاه آلگوماشهریه دانشگاه آلگومابورسیه ها و جوایز دانشگاه آلگوما
وبسایت دانشگاه آتاباسکابرنامه های دانشگاه آتاباسکاددلاین دانشگاه آتاباسکاتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه آتاباسکاالزامات دانشگاه آتاباسکاشهریه دانشگاه آتاباسکابورسیه ها و جوایز دانشگاه آتاباسکا
وبسایت دانشگاه بوثبرنامه های دانشگاه بوثددلاین دانشگاه بوثتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه بوثالزامات دانشگاه بوثشهریه دانشگاه بوثبورسیه ها و جوایز دانشگاه بوث
وبسایت دانشگاه براندونبرنامه های دانشگاه براندونددلاین دانشگاه براندونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه براندونالزامات دانشگاه براندونشهریه دانشگاه براندونبورسیه ها و جوایز دانشگاه براندون
وبسایت دانشگاه منونایتبرنامه های دانشگاه منونایتددلاین دانشگاه منونایتتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه منونایتالزامات دانشگاه منونایتشهریه دانشگاه منونایتبورسیه ها و جوایز دانشگاه منونایت
وبسایت دانشگاه کیپ برتونبرنامه های دانشگاه کیپ برتونددلاین دانشگاه کیپ برتونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کیپ برتونالزامات دانشگاه کیپ برتونشهریه دانشگاه کیپ برتونبورسیه ها و جوایز دانشگاه کیپ برتون
وبسایت دانشگاه کپیلانوبرنامه های دانشگاه کپیلانوتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کپیلانوالزامات دانشگاه کپیلانوشهریه دانشگاه کپیلانوبورسیه ها و جوایز دانشگاه کپیلانو
وبسایت دانشگاه کراندالبرنامه های دانشگاه کراندالتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کراندالالزامات دانشگاه کراندالشهریه دانشگاه کراندالبورسیه ها و جوایز دانشگاه کراندال
وبسایت کالج دانشگاهی دومینیکنالزامات کالج دانشگاهی دومینیکنشهریه کالج دانشگاهی دومینیکنبورسیه ها و جوایز کالج دانشگاهی دومینیکن
وبسایت دانشگاه هنر و طراحی امیلی کاربرنامه های دانشگاه هنر و طراحی امیلی کارددلاین دانشگاه هنر و طراحی امیلی کارتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه هنر و طراحی امیلی کارشهریه دانشگاه هنر و طراحی امیلی کاربورسیه ها و جوایز دانشگاه هنر و طراحی امیلی کار
وبسایت دانشگاه فرست نیشنزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه فرست نیشنزبورسیه ها و جوایز دانشگاه فرست نیشنز
وبسایت کالج دانشگاهی هورنبرنامه های کالج دانشگاهی هورنددلاین کالج دانشگاهی هورنتوضیحات اپلیکیشن کالج دانشگاهی هورنالزامات کالج دانشگاهی هورنبورسیه ها و جوایز کالج دانشگاهی هورن
وبسایت دانشگاه کینگزوودبرنامه های دانشگاه کینگزوودتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کینگزوودالزامات دانشگاه کینگزوودشهریه دانشگاه کینگزوودبورسیه ها و جوایز دانشگاه کینگزوود
وبسایت دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنبرنامه های دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنددلاین دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنالزامات دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنشهریه دانشگاه پلی تکنیک کوانتلنبورسیه ها و جوایز دانشگاه پلی تکنیک کوانتلن
وبسایت دانشگاه لارنتینبرنامه های دانشگاه لارنتینددلاین دانشگاه لارنتینتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه لارنتینالزامات دانشگاه لارنتینشهریه دانشگاه لارنتینبورسیه ها و جوایز دانشگاه لارنتین
وبسایت دانشگاه مک ایوانبرنامه های دانشگاه مک ایوانددلاین دانشگاه مک ایوان
وبسایت دانشگاه مونت آلیسونبرنامه های دانشگاه مونت آلیسونددلاین دانشگاه مونت آلیسونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مونت آلیسونالزامات دانشگاه مونت آلیسونشهریه دانشگاه مونت آلیسونبورسیه ها و جوایز دانشگاه مونت آلیسون
وبسایت دانشگاه مانت سنت وینسنتبرنامه های دانشگاه مانت سنت وینسنتددلاین دانشگاه مانت سنت وینسنتتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مانت سنت وینسنتشهریه دانشگاه مانت سنت وینسنتبورسیه ها و جوایز دانشگاه مانت سنت وینسنت
وبسایت دانشگاه مونت رویالبرنامه های دانشگاه مونت رویالددلاین دانشگاه مونت رویالتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مونت رویالالزامات دانشگاه مونت رویالشهریه دانشگاه مونت رویالبورسیه ها و جوایز دانشگاه مونت رویال
وبسایت موسسه تکنولوژی نیویورکبرنامه های موسسه تکنولوژی نیویورکددلاین موسسه تکنولوژی نیویورکتوضیحات اپلیکیشن موسسه تکنولوژی نیویورکالزامات موسسه تکنولوژی نیویورکشهریه موسسه تکنولوژی نیویورکبورسیه ها و جوایز موسسه تکنولوژی نیویورک
وبسایت دانشگاه نیپیسینگبرنامه های دانشگاه نیپیسینگددلاین دانشگاه نیپیسینگتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه نیپیسینگالزامات دانشگاه نیپیسینگشهریه دانشگاه نیپیسینگبورسیه ها و جوایز دانشگاه نیپیسینگ
وبسایت دانشگاه اکادبرنامه های دانشگاه اکادددلاین دانشگاه اکادتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه اکادالزامات دانشگاه اکادشهریه دانشگاه اکادبورسیه ها و جوایز دانشگاه اکاد
وبسایت دانشگاه ردیمربرنامه های دانشگاه ردیمرددلاین دانشگاه ردیمرتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ردیمرالزامات دانشگاه ردیمرشهریه دانشگاه ردیمربورسیه ها و جوایز دانشگاه ردیمر
وبسایت دانشگاه سنت پاولبرنامه های دانشگاه سنت پاولددلاین دانشگاه سنت پاولتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت پاولالزامات دانشگاه سنت پاولشهریه دانشگاه سنت پاولبورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت پاول
وبسایت دانشگاه سنت ماریزبرنامه های دانشگاه سنت ماریزالزامات دانشگاه سنت ماریز
وبسایت دانشگاه سنت توماسددلاین دانشگاه سنت توماستوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت توماسالزامات دانشگاه سنت توماسشهریه دانشگاه سنت توماسبورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت توماس
وبسایت دانشگاه سنت استفانزبرنامه های دانشگاه سنت استفانزددلاین دانشگاه سنت استفانزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت استفانزالزامات دانشگاه سنت استفانزشهریه دانشگاه سنت استفانزبورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت استفانز
وبسایت کالج دانشگاهی کینگزبرنامه های کالج دانشگاهی کینگزددلاین کالج دانشگاهی کینگزتوضیحات اپلیکیشن کالج دانشگاهی کینگزالزامات کالج دانشگاهی کینگزشهریه کالج دانشگاهی کینگزبورسیه ها و جوایز کالج دانشگاهی کینگز
وبسایت دانشگاه کالج کینگزبرنامه های دانشگاه کالج کینگزددلاین دانشگاه کالج کینگزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کالج کینگزالزامات دانشگاه کالج کینگزشهریه دانشگاه کالج کینگزبورسیه ها و جوایز دانشگاه کالج کینگز
وبسایت دانشگاه تامسون ریورزبرنامه های دانشگاه تامسون ریورزددلاین دانشگاه تامسون ریورزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه تامسون ریورزالزامات دانشگاه تامسون ریورزشهریه دانشگاه تامسون ریورزبورسیه ها و جوایز دانشگاه تامسون ریورز
وبسایت دانشگاه ترنتبرنامه های دانشگاه ترنتددلاین دانشگاه ترنتتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ترنتالزامات دانشگاه ترنتشهریه دانشگاه ترنتبورسیه ها و جوایز دانشگاه ترنت
وبسایت دانشگاه ترینیتی وسترنبرنامه های دانشگاه ترینیتی وسترنددلاین دانشگاه ترینیتی وسترنتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ترینیتی وسترنالزامات دانشگاه ترینیتی وسترنشهریه دانشگاه ترینیتی وسترنبورسیه ها و جوایز دانشگاه ترینیتی وسترن
وبسایت کالج دانشگاهی تیندالبرنامه های کالج دانشگاهی تیندالددلاین کالج دانشگاهی تیندالتوضیحات اپلیکیشن کالج دانشگاهی تیندالالزامات کالج دانشگاهی تیندالشهریه کالج دانشگاهی تیندالبورسیه ها و جوایز کالج دانشگاهی تیندال
وبسایت دانشگاه مونکتونددلاین دانشگاه مونکتونتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه مونکتونالزامات دانشگاه مونکتونشهریه دانشگاه مونکتونبورسیه ها و جوایز دانشگاه مونکتون
وبسایت دانشگاه کبک اوتاوایسبرنامه های دانشگاه کبک اوتاوایسددلاین دانشگاه کبک اوتاوایستوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کبک اوتاوایسالزامات دانشگاه کبک اوتاوایسشهریه دانشگاه کبک اوتاوایسبورسیه ها و جوایز دانشگاه کبک اوتاوایس
وبسایت دانشگاه سنت بونیفیسبرنامه های دانشگاه سنت بونیفیسددلاین دانشگاه سنت بونیفیستوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت بونیفیسالزامات دانشگاه سنت بونیفیسشهریه دانشگاه سنت بونیفیسبورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت بونیفیس
وبسایت دانشگاه کبک تراویس ریورزتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کبک تراویس ریورزشهریه دانشگاه کبک تراویس ریورزبورسیه ها و جوایز دانشگاه کبک تراویس ریورز
وبسایت دانشگاه کبک ریموسکیبرنامه های دانشگاه کبک ریموسکیتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کبک ریموسکیالزامات دانشگاه کبک ریموسکیشهریه دانشگاه کبک ریموسکیبورسیه ها و جوایز دانشگاه کبک ریموسکی
وبسایت دانشگاه سنت آنبرنامه های دانشگاه سنت آنددلاین دانشگاه سنت آنتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه سنت آنالزامات دانشگاه سنت آنشهریه دانشگاه سنت آنبورسیه ها و جوایز دانشگاه سنت آن
وبسایت دانشگاه کبک چیکوتیمیبرنامه های دانشگاه کبک چیکوتیمیددلاین دانشگاه کبک چیکوتیمیتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کبک چیکوتیمیالزامات دانشگاه کبک چیکوتیمیشهریه دانشگاه کبک چیکوتیمی
وبسایت دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکبرنامه های دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکددلاین دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکالزامات دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکشهریه دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبکبورسیه ها و جوایز دانشگاه آبیتیبی تمیسکامینگ کبک
وبسایت دانشگاه کانادا وستبرنامه های دانشگاه کانادا وستبرای اطلاع از ددلاین، با دفتر دانشگاه تماس بگیرید: تماس با دانشگاه کانادا وستتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه کانادا وستالزامات دانشگاه کانادا وستشهریه دانشگاه کانادا وستبورسیه ها و جوایز دانشگاه کانادا وست
وبسایت دانشگاه لتبریجبرنامه های دانشگاه لتبریجددلاین دانشگاه لتبریجتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه لتبریجبورسیه ها و جوایز دانشگاه لتبریج
وبسایت دانشگاه پرنس ادواردبرنامه های دانشگاه پرنس ادواردددلاین دانشگاه پرنس ادواردتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه پرنس ادواردالزامات دانشگاه پرنس ادواردشهریه دانشگاه پرنس ادواردبورسیه ها و جوایز دانشگاه پرنس ادوارد
وبسایت دانشگاه وینیپگبرنامه های دانشگاه وینیپگددلاین دانشگاه وینیپگتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه وینیپگالزامات دانشگاه وینیپگشهریه دانشگاه وینیپگ
وبسایت کالج دانشگاهی شمالبرنامه های کالج دانشگاهی شمالددلاین کالج دانشگاهی شمالتوضیحات اپلیکیشن کالج دانشگاهی شمالالزامات کالج دانشگاهی شمالشهریه کالج دانشگاهی شمال
وبسایت دانشگاه فریزر ولیبرنامه های دانشگاه فریزر ولیددلاین دانشگاه فریزر ولیتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه فریزر ولیالزامات دانشگاه فریزر ولیشهریه دانشگاه فریزر ولیبورسیه ها و جوایز دانشگاه فریزر ولی
وبسایت دانشگاه ونکوور آیلندبرنامه های دانشگاه ونکوور آیلندددلاین دانشگاه ونکوور آیلندتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ونکوور آیلندالزامات دانشگاه ونکوور آیلندشهریه دانشگاه ونکوور آیلند
وبسایت دانشگاه ویلفرد لوریهبرنامه های دانشگاه ویلفرد لوریهددلاین دانشگاه ویلفرد لوریهتوضیحات اپلیکیشن دانشگاه ویلفرد لوریهالزامات دانشگاه ویلفرد لوریهشهریه دانشگاه ویلفرد لوریهبورسیه ها و جوایز دانشگاه ویلفرد لوریه

تراست نماینده بیش از 300 مرکز آموزشی معتبر در کانادا است!

ما نماینده بیش از 70 مدرسه، 100 کالج، و 150 مدرسه در کانادا هستیم. این موضوع باعث می شود موکلین ما گستره وسیعی برای انتخاب رشته در اختیار داشته باشند و بتوانند بدون دغدغه رشته و شهر مورد علاقه و مناسب با شرایط خود را انتخاب کنند.

پرونده موکلین قبل از بستن قرارداد به طور کامل توسط مشاوران قانونی مهاجرتی تراست بررسی می شود و در صورتی که فرد شرایط لازم برای اخذ پذیرش و مهاجرت تحصیلی رو داشته باشد، عقد قرارداد صورت می گردد.

روابط گسترده ما با مراکز آموزشی کانادا، دقت ما در پذیرش موکل و تجربه ما باعث شده تا پذیرش تضمینی را به موکلین خود ارائه بدهیم.

دانشگاه‌های کانادا

  • شرایط اخذ پذیرش مدارک موردنیاز
  • ددلاین اپلای ترم‌های پاییز و بهار
  • میانگین شهریه در مقاطع مختلف

اپلای تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی

شرایط اپلای تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی

  • متقاضی باید زیر ۲۱ سال سن داشته باشد.
  • متقاضی باید دارای یک مدرک زبان معتبر باشد (که معمولا از بین TOFEL و IELTS یکی را انتخاب می کنند).
  • متقاضی باید با ارائه مدارکی از قبیل ریزنمرات، معدل و سایر مدارک آخرین دوره های تحصیلی خود ثابت کند که از سطح علمی مناسب و خوبی جهت تحصیل در کانادا برخوردار است.
  • متقاضی باید رزومه و فعالیت های خارج از حیطه آموزشی قوی و قابل استنادی برای ارائه کردن در اختیار داشته باشد. این فعالیت ها می توانند فعالیت های اجتماعی، ورزشی،‌ داوطلبانه، مسابقات حضور یافته ی دانشجو و سایر فعالیت ها در شاخه ها و حوزه های بسیار متنوع دیگری هم باشند.

نکته

موضوع قابل توجه و مهمی که وجود دارد، این است که شرایط مورد نیاز برای اپلای تحصیلی در کانادا ممکن است بسته به هر استان و یا حتی دانشگاه های یک شهر با یکدیگر متفاوت باشد.
به عنوان مثال، برخی از دانشگاه ها ممکن است شرط معدل و یا هر معیار دیگری را هم برای پذیرش دانشجویان خود در نظر بگیرند که این مورد را معمولا در دانشگاه های برتر و تاپ کانادا شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: تحصیل کارشناسی در کانادا ، تحصیل با مدرک دیپلم در کانادا

مدارک مورد نیاز اپلای کانادا در مقطع کارشناسی

به طور کلی، مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی شامل موارد زیر می شود:

  • اصل و یک نسخه کپی از تمامی صفحات شناسنامه
  • ۲ تا ۶ قطعه عکس
  • برگه پذیرش تحصیلی کانادا از دانشگاه مورد نظر در کانادا
  • ۱ تا ۳ عدد توصیه نامه از سوی مشاوران و یا استادان مقاطع تحصیلی قبلی (تعداد توصیه نامه های مورد نیاز، بستگی به دانشگاه دارد و در هر دانشگاه ممکن است متفاوت باشد).
  • رزومه کاری و یا سابقه کارآموزی و کارورزی
  • ریزنمرات مقاطع تحصیلی قبلی
  • انگیزه نامه یا SOP
  • ترجمه تمامی مدارک (از شناسنامه گرفته تا ریزنمرات و تمامی مدارک تحصیلی دیگر)

نکته

هر یک از دانشگاه های کانادا ممکن است در استان ها و یا شهرهای مختلف این کشور، نیاز به یک سری مدارک دیگر هم داشته باشند که در سایر دانشگاه ها از دانشجویان درخواست نمی شوند.

مدرک زبان برای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی

شرایط لازم برای مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا برای مقطع کارشناسی به شرح زیر است:

مقطعنمره تافلنمره آیلتس
کارشناسی۹۲ تا ۱۰۰حداقل نمره کل ۶.۵

نکته قابل توجه، این است که شرایط مدرک زبان مورد نیاز و حداقل نمره ی آن در دانشگاه های مختلف ممکن است کمی با یکدیگر متفاوت باشد. یعنی دانشگاه های برتر و تاپ کانادا می توانند مدارکی با نمره بالاتر نیاز داشته باشند.

همچنین بخوانید: آزمون تافل برای کانادا ، نمره آیلتس برای تحصیل در کانادا

شهریه اپلای کانادا در مقطع کارشناسی

افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا دارند، باید به طور میانگین چیزی حدود ۱۵ تا ۳۵ هزار دلار در سال برای شهریه دانشگاه خود در این مقطع شهریه پرداخت کنند.

البته، ممکن است که هزینه شهریه دانشجویان مقطع کارشناسی در دانشگاه های کانادا کم تر از ۱۵ هزار دلار و بیشتر از ۳۵ هزار دلار در سال هم باشد که مقدار دقیق آن به فاکتورهای مختلف زیادی از قبیل شهر محل تحصیل دانشجویان و دانشگاه انتخابی آن ها بستگی دارد.

اپلای کانادا و دریافت بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی

اولین نکته ای که باید بدانید، این است که احتمال دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی در کانادا در مقایسه با مقاطع بالاتر از قبیل کارشناسی ارشد و دکتری پایین تر است.

بهترین روش برای برخورداری از بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی در کانادا این است که دانشجو در طول دوره تحصیل خود تلاش کند که با کسب نمره های عالی و بالا برای ترم های تحصیلی آینده بورسیه تحصیلی کانادا را به دست بیاورد.

متقاضیان و دانشجویان بین المللی که دارای شرایط لازم و کافی برای برخورداری و استفاده از بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی باشند، می توانند بین ۲ تا ۵ هزار دلار کانادا، کمک هزینه دانشجویی در کانادا به دست بیاورند.

هزینه بورسیه تحصیلی کانادا برای مقطع کارشناسی برای متقاضیانی که اکنون در حال تحصیل هستند، حدود ۲ تا ۹ هزار دلار می باشد.

بیشتر بخوانید: فاند تحصیلی کانادا

مزایای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی

مزیت های اپلای کانادا برای مقطع کارشناسی عبارت هستند از:

  • دریافت ویزای کاری و یا اقامت دائم پس از تحصیل: شما با تحصیل در کشور کانادا این امکان را به دست خواهید آورد تا به محض این که فارغ التحصیل شدید، برای دریافت ویزای کار کانادا و یا اقامت دائم در این کشور اقدام کنید.
  • صرفه جویی در هزینه: شما با تحصیل در کشور کانادا این امکان را به دست خواهید آورد تا با هزینه های مقرون به صرفه و مناسب، در یکی از بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی که از پیشرفته ترین و بهترین امکانات آموزشی برخوردار است، ادامه تحصیل بدهید.
  • امکان تحصیل در پیشرفته ترین دانشگاه های دنیا: شما با تحصیل در کشور کانادا این امکان را به دست خواهید آورد تا از میان رشته های متنوع و مختلفی که برای تحصیل وجود دارد، بهترین رشته ی مناسب با شرایط خود را پیدا کنید و در برخی از بهترین، معتبرترین، شناخته شده ترین و پیشرفته ترین دانشگاه های دنیا مشغول به تحصیل شوید.
  • تجربه ی زندگی در یک جامعه ی چند فرهنگی: شما با این کار، تجربه ی زندگی در یک جامعه ی چند فرهنگی را به دست خواهید آورد.
  • کسب تجربه های بین المللی: شرکت کردن در تحقیقات علمی بزرگ و کسب تجربه های بین المللی نیز یکی دیگر از فرصت هایی است که تحصیل در دانشگاه های کانادا در اختیار شما قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در کانادا ، اقامت پس از تحصیل در کانادا

اپلای کانادا و شرایط کار در حین تحصیل در مقطع کارشناسی

برای این که بتوانید در حین دوره تحصیل خود در کانادا فرصت کار در مقطع کارشناسی داشته باشید، باید شرایطی که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم را به دست بیاورید.

در وهله ی اول، شما می توانید تقاضای کار دانشجویی در کانادا، از دانشگاه خود کنید.

شما باید به این موضوع کاملا توجه داشته باشید که در صورت تمایل برای کار کردن همزمان با تحصیل، تنها اجازه خواهید داشت که برای مدت ۲۰ ساعت در هفته کار کنید. البته، این فرصت در طی دوران تعطیلات دانشگاه، به ۴۰ ساعت افزایش پیدا خواهد کرد. در صورتی که دارای ویزای تحصیلی شش ماهه باشید، نیازی به اجازه ی کار در حین تحصیل نخواهید داشت.

میزان حقوق و دستمزد دانشجویان به صورت ساعتی پرداخت می شود و مقدار دقیق آن به کاری که دانشجو انجام داده و استان محل اقامت خود یا دانشگاهی که در آن تحصیل می کند، بستگی دارد. به طور میانگین، حقوق کارهای دانشجویی در کانادا که به صورت نیمه وقت پرداخت می شوند، ساعتی ۱۲ الی ۲۰ دلار است.

دانشجویان فرصت استفاده و برخورداری از دوره های کارآموزی در کانادا هم در اختیار خواهند داشت. این دوره ها باعث تقویت و بهبود رزومه کاری آن ها می شوند و در برخی از آن ها حتی حقوق و دستمزد هم برای شرکت کنندگان در نظر گرفته می شود.

اپلای کانادا بدون مدرک زبان در مقطع کارشناسی

اگرچه داشتن مدرک زبان یکی از مهم ترین و تاثیر گذارترین مدارک لازم برای تحصیل در کانادا و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا است، اما افرادی که هنوز هیچ مدرک زبانی ندارند هم نباید امید خود را از دست بدهند. چرا که کانادا شرایط خاصی برای آن ها نیز در نظر گرفته است.

در صورتی که قصد اپلای بدون مدرک زبان برای پذیرش یکی از دانشگاه های کانادا دارید، باید یک سری از دانشگاه های این کشور را انتخاب کنید که این مدرک را از شما نخواهند. در این صورت، پذیرش مشروط به شما تعلق خواهد گرفت.

یعنی شرکت و حضور در دانشگاه، به شرط اخذ مدرک زبان شما انجام خواهد شد و شما باید در دوره های آموزش زبانی که توسط دانشگاه برگزار می شود،‌ شرکت کنید و در انتهای دوره نیز باید حداقل نمره مورد نیاز برای ورود به دانشگاه و شروع دوره تحصیلی اصلی خود را به دست بیاورید.

درباره پذیرش کاندیشنال و دوره زبان در کانادا بخوانید.

پادکست بشنوید!

پادکست تحصیل در کانادا

رادیو تراست

موضوع: تحصیل در کانادا

پیشنهاد تراست برای افراد زیر 30 سال

در صورتی که سن شما زیر 30 سال است و سابقه کاری و سطح زبان انگلیسی خوبی دارید ممکن است روش اکسپرس انتری برای شما مناسب باشد و بتوانید بسیار سریع و ساده به اقامت دائم کانادا برسید و در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

برخی شرکتهای مهاجرتی به دلیل اینکه روش اکسپرس انتری روشی ارزان است و طبیعتا سود آنها از این روش کم است، حتی اگر واجد شرایط باشید آن را به شما پیشنهاد نمی دهند! توصیه می کنیم حتما خودتان، امتیازتان را محاسبه کنید. از کنار این روش آسان و کم هزینه به سادگی عبور نکنید!

فاکتورهای زیادی در امتیازبندی مهاجرت به کانادا تاثیر دارند. مهمترین این فاکتورها سن، تحصیلات، سابقه کار، نمره زبان انگلیسی یا فرانسوی و داشتن اقوام در کانادا هستند که در محاسبه امتیاز شما تاثیر دارند.

اپلای تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

شرایط اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

  • داشتن معدل ۱۳ به بالا و نمره IELTS در حد ۶.۵ برای رشته های علوم، نمره زبان ۶ برای رشته های مهندسی و نمره زبان ۵.۵ برای رشته های مدیریت. البته، دانشگاه های زیادی در کانادا وجود دارد که شرط معدل برای تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا ندارند.
  • برخورداری از تمکن مالی ویزای کانادا برای اپلای در مقطع کارشناسی ارشد کانادا.
  • داشتن شرایط سنی مناسب و عدم گپ تحصیلی (در صورت وجود گپ تحصیلی، می توان آن را با سابقه یا رزومه ی درخشان و خوب پوشش داد).
  • دوره های کارشناسی ارشد در کانادا معمولا ۱ تا ۲ ساله هستند که البته، با احتساب دوره کارآموزی و کاریابی، احتمال افزایش مدت زمان آن هم وجود دارد.
  • دوره های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا علاوه بر کنفرانس و کلاس، شامل کار گروهی، ارائه مقاله، پروژه و سایر فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی می شود.
  • بیشتر مقاطع کارشناسی ارشد در کانادا شامل پایان نامه هم می شوند.
  • دانشجویان در هنگام سپری کردن دوره تحصیل خود در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا می توانند در دانشگاه های انگلیسی زبان و فرانسوی زبان تحصیل کنند. بنابراین، داشتن هر مدرک زبان معتبری در این دو زبان، قابل قبول است.

مدارک مورد نیاز اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

اکنون که در بخش قبل از شرایط اپلای در کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد آگاهی پیدا کردید، زمان آن رسیده تا درمورد مدارک مورد نیاز برای انجام این کار هم خدمت شما توضیح دهیم.

  • کسب مدرک کارشناسی با معدل مناسب برای اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر
  • شناسنامه و مدارک شناسایی به همراه ترجمه ی آن ها
  • ارائه پاسپورتی که بیش از ۶ ماه اعتبار داشته باشد
  • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی به همراه ترجمه رسمی ریز نمرات در آخرین مقطع تحصیلی
  • ارائه ی رزومه آکادمیک و عدم گپ تحصیلی
  • انگیزه نامه یا SOP
  • ارائه حداقل ۲ توصیه نامه (تعداد دقیق آن به دانشگاه مورد نظر بستگی دارد و برخی از دانشگاه ها می توانند تا ۳ توصیه نامه هم از شما درخواست کنند). این مدرک، بیان کننده ی انگیزه شما از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باشد.
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
  • ارائه اسناد و مدارک برای اثبات تمکن مالی لازم برای تامین هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و تامین هزینه زندگی در کانادا
  • تکمیل و ارائه فرم درخواست پذیرش به صورت آنلاین
  • با توجه به رشته ی تحصیلی مد نظر شخص متقاضی، ممکن است مدارکی از قبیل GRE و یا GMAT هم برای ارائه درخواست شود.

مدرک زبان برای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

شرایط لازم برای مدرک زبان مورد نیاز در دانشگاه های کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است:

مقطعنمره تافلنمره آیلتس
کارشناسی ارشدحداقل ۹۲ تا صد برای رشته های علوم تجربی، علوم انسانی و مدیریت
حداقل ۱۰۰ به بالا برای رشته های حقوق، تجارت و پزشکی
حداقل نمره کل ۶.۵ برای رشته های علوم تجربی، علوم انسانی و مدیریت
حداقل ۷ به بالا برای رشته های حقوق، تجارت و پزشکی

نکته قابل توجه، این است که شرایط مدرک زبان مورد نیاز و حداقل نمره ی آن در دانشگاه های مختلف ممکن است کمی با یکدیگر متفاوت باشد. یعنی دانشگاه های برتر و تاپ کانادا می توانند مدارکی با نمره بالاتر نیاز داشته باشند.

شهریه اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

درمورد شهریه و هزینه های دانشگاه برای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد باید توضیح دهیم که معمولا هزینه دانشگاه های کانادا در این مقطع تحصیلی، پایین تر از هزینه تحصیل در مقاطع کارشناسی است. با این حال، لازم به شفاف سازی است که اعلام کنیم میانگین شهریه ی سالیانه در کانادا چیزی بین ۱۳ تا ۳۰ هزار دلار می باشد و معیارهای مختلف زیادی می توانند در تعیین مقدار دقیق این هزینه تاثیر گذار باشند.

درباره ارزان‌ ترین دانشگاه‌ های کانادا بخوانید.

اپلای کانادا و دریافت بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد

  • دانشجویان دانشگاه های کانادا برای این که بتوانند از بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد بهره مند شوند، باید دارای شرایط زیر باشند و یا آن ها را فراهم نمایند.
  • متقاضیانی که دارای شرایط تعیین شده در هر بورسیه باشند، می توانند آن را دریافت کنند. لازم به ذکر است که شرایط کلی دریافت بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا ساده تر از مقطع کارشناسی است.
  • یکی از شرایط کلی برای تخصیص بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان در این مقطع، تحصیل در دوره های تحقیق محور می باشد.
  • دانشجویان به منظور اخذ بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد باید از طریق یک سوپروایزر علمی و یا یکی از استادان مشاور خود اقدام کنند.
  • در صورتی که سوپروایزر و یا استاد مشاور مورد نظر دانشجو یا متقاضی، شرایط و مدارک وی را جهت تخصیص بورس تحصیلی مساعد تشخیص داد، بورسیه به دانشجو اختصاص پیدا خواهد کرد و واجد شرایط برای استفاده از آن در نظر گرفته خواهد شد.
  • متقاضیانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی شوند، باید به تحقیق و پژوهش بر روی موضوعاتی بپردازند که استاد راهنما و یا سوپروایزر علمی برای آن ها مشخص می کند.
  • دانشجویان با به دست آوردن بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، می توانند حدود ۱۴ هزار دلار از هزینه های خود را پوشش دهند.
  • شرایط کلی برای تخصیص بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا، شامل دارا بودن سطح و سواد علمی بالا به همراه دارا بودن توصیه نامه های تحصیلی مورد نظر از سوی اساتید مقاطع تحصیلی قبلی و همینطور دارا بودن شرایط سنی مناسب می شوند.

مزایای اپلای کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

مزایای پرشمار تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا و اپلای برای آن، باعث شده که عده بسیار زیادی از دانشجویان و یا متقاضیان تحصیل در کشورهای خارجی، به جای انتخاب کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، استرالیا و کشورهای اروپایی، به سمت کانادا جذب شوند و خواستار تحصیل در این کشور باشند. این مزایا عبارت هستند از:

  • امکان بهره مند شدن از فرصت های بین المللی در حین دوره تحصیل.
  • وجود دانشگاه های برتری که در جمع بهترین و شناخته شده ترین دانشگاه های دنیا قرار دارند.
  • شهریه های مقرون به صرفه و هزینه های زندگی پایین تر نسبت به کشورهای شناخته شده و مطرح دیگر در دنیا.
  • وجود گزینه ها و فرصت های شغلی پرشمار در طول دوره تحصیل و حتی بعد از به پایان رسیدن آن.
  • راهی مطمئن برای اخذ اقامت دائم کانادا.
  • امکان کسب تجربه ی کار با کارفرمایان کانادایی و حرفه ای برای فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی ارشد.
  • بهره مندی دانشگاه ها از آخرین فناوری های آموزشی و تحصیلی روز دنیا با جدیدترین متدهای آموزشی در سراسر دنیا.
  • وجود فرصت های تحقیقاتی و پژوهشی پرشمار در سطح ملی و بین المللی و امکان اجرای طرح ها، ایده ها و نوآوری های ذهنی و خلاقانه.
  • کنترل و نظارت دقیق بر سطح علمی و آموزشی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی دیگر.
  • شاخص های بالای زندگی برای داشتن یک زندگی آسوده و با بالاترین کیفیت ممکن.
  • امکان بهره مندی از تسهیلات دانشجویی از قبیل خوابگاه، وام دانشجویی کانادا و…

اپلای کانادا و شرایط کار در حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

بدون شک، یکی از برترین مزیت های تحصیل در کانادا، امکان کار در حین تحصیل است. برای انجام این کار در مقطع کارشناسی ارشد باید شرایطی که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم را فراهم کرده باشید:

  • با توجه به این که دانشجویان بین المللی هزینه بیشتری برای تحصیل خود در کانادا می پردازند، لزوم کسب درآمد و دست پیدا کردن به دستمزدهای بالا برایشان بسیار ضروری تر و مهم تر از دانشجویان بومی است.
  • تقریبا تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در کانادا واجد شرایط برای کار همزمان با تحصیل در دانشگاه و همینطور بعد از آن و فارغ التحصیلی می باشند.
  • در طی دوره تحصیل، امکان انجام کار نیمه وقت در اختیار دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد قرار داده می شود. برای این کار، داشتن ویزای تحصیلی کانادا کافی است و نیازی به وجود مجوز کار نیست.
  • پس از سپری کردن دوره تحصیل و فارغ التحصیل شدن نیز، دانشجویان از زمان فارغ التحصیلی ۹۰ روز فرصت دارند تا برای اخذ مجوز کار درخواست دهند. این مجوز، امکان انجام کار تمام وقت را در اختیارشان قرار می دهد.
  • دانشجویانی که عملکرد علمی مناسب و خوبی را در حین دوره تحصیل از خودشان نشان دهند، بدون شک به درآمدهای چشمگیر و قابل توجهی پس از دوران تحصیل خود در کانادا دست پیدا خواهند کرد.

اپلای کانادا بدون مدرک زبان در مقطع کارشناسی ارشد

به طور کلی، در مقطع کارشناسی ارشد نیز مانند مقاطع قبلی، داشتن مدرک زبان یکی از مهم ترین پیش نیازهای پذیرش و مهاجرت تحصیلی در کانادا است.

با این حال، امکان تحصیل بدون داشتن این مدرک نیز در برخی از دانشگاه ها وجود دارد. لطفا توجه داشته باشید که اگر تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون مدرک زبان دارید، این امکان در دانشگاه های تاپ و برتر کانادا برایتان وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، پذیرش شما مشروط به سپری کردن دوره زبان و اخذ مدرک آن خواهد بود. یعنی تا زمانی که مدرک زبان خود را به دست نیاورده باشید، امکان آغاز دوره تحصیلی اصلی برایتان وجود نخواهد داشت.

نکات تکمیلی در خصوص اپلای كارشناسی ارشد

 در سال هاي اخير تعداد افرادي كه براي مقطع ارشد اقدام مي كنند رو به افزايش است. اين افراد يا دوره كارشناسي را به اتمام رسانده اند و براي ارشد اول اقدام مي كنند و يا اينكه يك مدرك ارشد را دريافت كردند و براي مدرك ارشد دوم اقدام مي نمايند

نكات مهم

  • نكات مختلفي مي تواند براي افزايش شانس پذيرش در اين مقطع موثر باشد. مانند معدل كارشناسي، نمره زبان، نمره آزمون GRE براي دانشگاه هاي آمريكا و داشتن سابقه پژوهشي.
  • معمولا پس از پايان مقطع كارشناسي از افراد انتظار نميرود كه مقاله داشته باشند ولي در هر صورت داشتن مقاله نكته مثبت تلقي ميشود.
  • براي كساني كه براي مقطع ارشد اقدام مي كنند به خصوص در مورد دانشگاه هاي آمريكا معمولا شانس زيادي براي گرفتن فاند وجود ندارد، با اين حال اين بدين معني نيست كه اين افراد هيچ شانسي براي گرفتن فاند ندارند. بسياري از افرادي كه از دانشگاه هاي شريف و تهران فارغ التحصيل شده اند پذيرش همراه با فاند از دانشگاه هاي آمريكا گرفته اند. اين مساله بيشتر به دليل شناخت بيشتري است كه از اين دو دانشگاه وجود دارد. البته اين بدين معني نيست كه دانشجويان ساير دانشگاه ها شانسي براي گرفتن پذيرش با فاند ندارند. آنها هم در صورت داشتن معدل و نمره آزمون زبان بالا براي پذيرش با فاند شانس خواهند داشت. همچنين ميتوانند با داشتن مقاله رزومه خود را تقويت كنند و پذيرش همراه با فاند بگيرند .

اپلای تحصیلی کانادا در مقطع دکتری

شرایط اپلای کانادا در مقطع دکتری

تحصیل دکتری در کانادا چیزی است که تعداد بسیار زیادی از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد در کانادا به دنبال آن هستند. دلیل این امر هم این است که این کشور شرایط بسیار مساعد و مناسبی برای دانشجویان در این مقطع به وجود آورده که تقریبا در بین سایر کشورهای برتر دنیا بی نظیر است.

متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری در کانادا باید حدود ۳ تا ۵ سال برای این دوره زمان صرف کنند.

شما به عنوان فرد متقاضی تحصیل در مقطع دکترا در کانادا، به دانشنامه ی مقطع کارشناسی ارشد خود، توصیه نامه ی مناسب از چند استاد قابل اعتماد خود، انگیزه نامه ی مناسب و کاملا واضح و شفاف برای روشن کردن اهدافتان از تحصیل در مقطع دکترا در کانادا، مدرک زبان انگلیسی معتبر با نمره ی مناسب، مقاله های معتبر و چاپ شده در ژورنال های معتبر و شناخته شده ی علمی در داخل و خارج از کشور و همینطور مدارک و شرایط بسیار زیاد دیگری نیاز دارید.

ویژگی بسیار خوب تحصیل در مقطع دکترا در کانادا این است که هیچ محدودیت سنی برای پذیرش متقاضیان وجود ندارد. اما با این حال، اگر سن شخص متقاضی زیر ۳۵ سال باشد، شانس بیشتری برای اخذ پذیرش و موفقیت در این پروسه به دست خواهد آورد.

یکی از نکات مهم در پذیرش دکتری و اپلای کانادا در این مقطع، این است که شما نباید مدت زمان زیادی را بین دوره های تحصیلی خود بیکار بوده باشید. این مدت زمان، به اصطلاح، گپ تحصیلی نام دارد و اگر بیش از حد زیاد باشد و یا توسط فعالیت های تحقیقاتی یا کاری مرتبط با رشته شما پر نشده باشد، قطعا دردسر ساز خواهد شد. از این رو، اشاره به تمامی فعالیت های اقتصادی و اجتماعی که در طی دوره گپ خود انجام داده اید، در پوشش آن تاثیر گذار خواهند بود.

در صورتی که سابقه ی تدریس در یک دانشگاه هم داشته باشید، می توانید به دریافت پذیرش و تحصیل در مقطع دکتری در کانادا بیشتر امیدوار شوید. بنابراین، شرایط کلی پذیرش در مقطع دکتری در کانادا این است که از یک رزومه ی قوی با فعالیت های پربار علمی در زمینه تحصیلی خود بهره مند باشید.

بیشتر بخوانید: تاثیر مقاله بر اپلای

مدارک مورد نیاز اپلای کانادا در مقطع دکترا

  • مدرک زبان معتبر با نمره مورد نیاز برای دانشگاهی که انتخاب کرده اید
  • مدرک زبان شما برای پذیرش در مقطع دکتری در کانادا، باید IELTS 7 و یا معادل آن باشد.
  • مدرک کارشناسی ارشد و همینطور ریز نمراه شما در این دوره ی تحصیلی به همراه ترجمه ی آن ها
  • انگیزه نامه یا SOP
  • توصیه نامه از اساتید قبلی خود در مقطع کارشناسی ارشد (بین ۱ تا ۳ توصیه نامه لازم است که تعداد دقیق آن ها بستگی به دانشگاه مورد نظرتان دارد).
  • رزومه ی پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی شخص متقاضی
  • رزومه ی مقالات چاپ شده ی شخص متقاضی در ژورنال های معتبر علمی داخلی و یا خارجی
  • رزومه ی کامل شخص متقاضی
  • ارائه نمرات آزمون GRG General یا GMAT یا سایر مدارک منحصر به فرد و جداگانه ای که در برخی رشته ها به آن ها نیاز هست.

مدرک زبان برای اپلای کانادا در مقطع دکترا

مقطعنمره تافلنمره آیلتس
دکتریحداقل نمره ی ۱۰۰ به بالاحداقل نمره ی ۷ به بالا

اپلای کانادا و دریافت بورس تحصیلی در مقطع دکتری

بیشتر بورسیه های تحصیلی موجود در کانادا، مختص مقاطع تحصیلی بالایی مانند کارشناسی ارشد و دکتری هستند. شما در این بخش می توانید از شرایط بهره مندی و استفاده از این بورسیه های تحصیلی آگاهی پیدا کنید.

  • یکی از اصلی ترین شرایط اختصاص یافتن بورسیه تحصیلی به متقاضیان در مقطع دکتری، بالا بودن سطح و سواد علمی و پژوهشی وی می باشد.
  • میزان بورس تحصیلی برای مقطع دکترا در کانادا به میزان بودجه ای که سوپروایزر دانشگاه در اختیار دارد، بستگی پیدا می کند.
  • سطح علمی شخص متقاضی و میزان بودجه ای که دانشگاه در اختیار دارد نیز یکی از شروط اصلی بورس تحصیلی در مقطع دکتری در کانادا به شمار می رود.
  • بورس تحصیلی برای مقطع دکترا در کانادا به صورت دستیار تحقیقاتی، آموزشی و پژوهشی می باشد.
  • میزان بورس تحصیلی برای مقطع دکترا در کانادا به حدود ۱۸ هزار دلار می رسد که با توجه به هزینه ی پایین تحصیل در این مقطع نسبت به مقاطع تحصیلی قبلی، می تواند تمامی هزینه های تحصیل و حتی بخشی از هزینه های زندگی دانشجو را نیز پوشش دهد.

فاند دکترا در کانادا

بورسیه ها و کمک هزینه های زیادی در مقطع دکتری در کانادا وجود دارد که می توانند هزینه های تحصیل در این مقطع را برای دانشجویان و یا متقاضیان کاهش دهند و امکان تحصیل مقرون به صرفه را برای آن ها به وجود بیاورند.

برخی نمونه های بورسیه های مقطع دکتری در کانادا

  • بورسیه های وانیز کانادا: این گروه از بورسیه های تحصیلی در مقطع دکتری، به دانشجویان برتر (چه بین المللی و چه بومی خود کانادا) که در رشته های علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم طبیعی، مهندسی و علوم پزشکی تحصیل می کنند، سالیانه تا سقف ۵۰ هزار دلار کانادا اعطاء می کنند.
  • بورسیه های دکتری بنیاد پیر الیوت ترودو: این گروه از بورسیه های تحصیلی در مقطع دکتری، به دانشجویان این مطقع در رشته های علوم اجتماعی و علوم انسانی اختصاص پیدا می کند.
  • کمک هزینه ی تحصیلی دکتری چهار ساله ی دانشگاه بریتیش کلمبیا: ویژگی این گروه از بورسیه های تحصیلی در مقطع دکتری این است که دانشجویان برتر در این مقطع که واجد شرایط باشند، علاوه بر شهریه ی دانشگاه، مبلغی در حدود ۱۸ هزار و ۲۰۰ دلار کانادا به صورت سالیانه در اختیار می گیرند.

مزایای اپلای کانادا در مقطع دکتری

یکی از بهترین مزیت های تحصیل در مقطع دکتری در کانادا را می توان شرایط منحصر به فرد و بسیار مساعد این کشور و همینطور بودجه های گسترده ای که دولت آن صرف انجام تحقیقات علمی می کند، در نظر گرفت. علاوه بر این، شما با تحصیل در کانادا فرصت بسیار مناسب و خوبی به دست خواهید آورد تا به محض به پایان رساندن دوره تحصیل خود و فارغ التحصیلی، برای دریافت ویزای کار و یا اقامت دائم این کشور اقدام کنید.

شما با صرف هزینه های بسیار مناسب و مقرون به صرفه، فرصت تحصیل در یکی از بهترین کشورهای دنیا از نظر نظام آموزشی و سطح علمی را به دست خواهید آورد که امکانات پیشرفته و تجربه های بین المللی پر شماری در اختیارتان قرار می دهد.

شما می توانید از بین برترین دانشگاه های کانادا که برخی از آن ها جزو بهترین و شناخته شده ترین دانشگاه ها و مراکز علمی در سراسر دنیا هستند، به تحصیل در تعداد بسیار زیادی از رشته های تحصیلی که مناسب خود می دانید، بپردازید.

بافت چند فرهنگی در شهرهای بزرگ و کوچک کانادا فرصت آشنایی با فرهنگ ها و آداب و رسوم ملل مختلف را در بالاترین سطوح علمی و آموزشی به شما می دهد.

شما با تحصیل در مقطع دکتری در کانادا، فرصت شرکت کردن در تحقیقات علمی بزرگی را به دست خواهید آورد.

شرایط کار در حین تحصیل در مقطع دکتری در کانادا

شرایط کار در حین تحصیل برای دانشجویان مقطع دکتری در کانادا، کمی متفاوت از سایر مقاطع دانشگاهی است. در این بخش با ما همراه باشید تا تفاوت های عمده و اساسی کار در حین تحصیل در مقطع دکتری را با سایر مقاطع با شما در میان بگذاریم.

در مقطع دکتری این امکان در اختیار افراد قرار داده می شود تا به عنوان یک نیروی متخصص در رشته ی خود و یا کارهای دانشجویی از قبیل دستیاری استاد و یا عضویت در دوره های تحقیقاتی و پژوهشی خاص برای پیدا کردن شغل اقدام کنند و درخواست خودشان را به میان بیاورند.

نکته قابل توجه این است که افراد نباید فراموش کنند که دارای ویزای دانشجویی هستند نه ویزای کاری. بنابراین، همچنان فقط اجازه ی کار به مدت ۲۰ ساعت در هفته خواهند داشت. که این مقدار در طول دوران تعطیلات دانشگاه می توانند تا سقف ۴۰ ساعت هم افزایش پیدا کند.

در صورتی که دانشجویان دارای ویزای تحصیلی شش ماهه باشند، نیازی به اجازه ی کار در حین تحصیل نخواهند داشت.

شرایط پرداخت حقوق و دستمزد به صورت ساعتی است و مقدار آن بر اساس استان محل زندگی فرد و نوع کاری که انجام می دهد، متفاوت است. افراد در حال تحصیل در هر رشته ای که باشند، می توانند به صورت پاره وقت به دنبال شغل مورد نظرشان در ارتباط با رشته ی خود باشند.

قبل از انتخاب هر موقعیت شغلی، باید دانشگاه خود را نیز در جریان قرار دهید.

اپلای کانادا بدون مدرک زبان در مقطع دکتری

هر چه سطح تحصیلی و دانشگاهی افراد افزایش پیدا می کند و به سطح علمی بالاتری می رسد، وجود مدرک زبان هم ضرورت بیشتری پیدا می کند. بنابراین، تحصیل در کانادا بدون داشتن مدرک زبان در مقطع دکتری دشوارتر از مقاطع قبلی است.

یکی از دلایل واضح این امر، این است که شما پیش از ورود به دانشگاه مورد نظر خود در کانادا، ملزم به انجام مکاتبه با استاد راهنمای خود و ارائه مقالات پژوهشیتان به زبان انگلیسی هستید. برای این که بتوانید احتمال پذیرش خود را افزایش دهید، لازم است که رزومه ای قوی داشته باشید که معمولا، یکی از تاثیر گذارترین عوامل در آن، می تواند مدرکی مانند IELTS 7 و یا بیشتر و یا معادل آن باشد.

 نکات تکمیلی در خصوص اپلای برای دكتری

دكترا آخرين مقطع تحصيلي است كه فرد مي تواند براي آن اقدام كند. افرادي كه براي دكترا اقدام ميكنند اكثرا  مقطع كارشناسي ارشد را به پايان رسانده اند. البته مي توان پس از پايان مقطع كارشناسي براي دكتراي مستقيم در دانشگاه هاي آمريكا اپلاي كرد.

در مقطع دكترا امكان گرفتن فاند بسيار بيشتر از دو مقطع قبلي است.

نكات مهم

  • گرفتن پذيرش در مقطع دكترا در سال هاي اخير با توجه به افزايش تعداد متقاضيان مشكل تر شده و به  همين دليل داشتن رزومه قوي براي گرفتن پذيرش لازم است. داشتن مقاله براي گرفتن پذيرش بسيار مهم و  نشان دهنده يك پيشينه تحقيقاتي قوي است. البته اين بدين معني نيست كه بدون مقاله نمي توان پذيرش گرفت. به خصوص در مورد رشته هايي كه دادن مقاله در آنها سخت است.
  • بايد در نظر داشت كه مهمترين عامل مقاله نيست. معدل مقاطع قبلي همچنين نمره آزمون GRE براي پذيرش از دانشگاه هاي آمريكا و آزمون تافل/آيلتس اهميت زيادي دارد. به طور كلي دانشگاه ها رزومه فرد را به صورت كلي در نظر مي گيرند و اينطور نيست كه مثلا فردي تنها به دليل نداشتن مقاله پذيرش نگيرد. البته اين امر ممكن است در صورت پايين بودن نمره امتحانات زبان، GRE و يا معدل اتفاق بيافتد. به عنوان مثال دانشگاه حداقل نمره براي آزمون آيلتس را 7 تعيين كرده است و براي فردي كه نمره 6/5 در آزمون كسب كرده همين دليل كافي است تا پذيرش نگيرد. البته گاهي اوقات به چنين فردي ممكن است پذيرش مشروط داده شود تا فرد دوباره در امتحان زبان شركت كند و نمره لازم را كسب نمايد. اما در مورد معدل و نمره GRE ممكن است سخت گيري بيشتري نشان داده شود. مثلا براي بعضي از دانشگاهاي كانادا معدل بسيار مهم بوده و صراحتا در سايت خود ذكر كرده اند كه كسي كه اپلاي مي كند بايد معدلش از نمره خاصي مثلا 15 بالاتر باشد.

ببینید و بشنوید!

ویدیو گفتگو با آرش ؛ دانشجوی دکتری دانشگاه آلبرتا

پادکست گفتگو با آرش ؛ دانشجوی دکتری دانشگاه آلبرتا

پذیرش تحصیلی در کانادا

رادیو تراست

موضوع: پذیرش تحصیلی کانادا

مراحل تکمیلی اپلای دانشجویی کانادا

Invalid date

بیمه درمانی خود را پیگیری کنید

میزان پوشش هزینه های درمان توسط بیمه های درمانی در کانادا کاملا به محل زندگی افراد بستگی دارد و در هر استان با استان دیگر متفاوت است.

Invalid date
Invalid date

برای اخذ ویزای دانشجویی خود اقدام کنید

پس از اینکه نامه ی پذیرش را از دانشگاه یا مرکز آموزشی مورد نظرتان دریافت کردید، باید برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنید و وارد این مرحله شوید.

Invalid date
Invalid date

به فکر تهیه بلیط سفر به کانادا باشید

نکته قابل توجه و بسیار مهمی که در رابطه با این موضوع وجود دارد، این است که شما فقط و فقط در زمانی که پذیرش دانشگاه مورد نظر خود را دریافت کردید و تاییدیه ویزای تحصیلی خود را نیز به دست آوردید، باید بلیط سفر به کانادا را تهیه کنید. چرا که پروسه ی اخذ ویزا ممکن است زمانبر باشد (بسته به شرایط خودتان) و طبق برنامه ریزی های قبلی شما پیش نرود.

Invalid date
Invalid date

مراحل نهایی ثبت نام خود در دانشگاه را انجام دهید

پس از این که با پشت سر گذاشتن تمامی مراحل قبل وارد کانادا شدید، باید به طور رسمی در دانشگاه مورد نظر خود برای رشته ای که انتخاب کردید، ثبت نام کنید. در واقع، اکنون باید مراحل ثبت نامی که پیش از این انجام داده اید را تکمیل و نهایی کنید.

Invalid date

ددلاین اپلای دانشگاه های کانادا

شما همراهان عزیز تراست می توانید با مشاهده ی جدول زیر، از زمان ددلاین اپلای دانشگاه های کانادا و همینطور تاریخ شروع و پایان ترم های پاییز و زمستان به همراه مدت زمان و تاریخ تعطیلات آن ها در کانادا آگاهی پیدا کنید.

  • تاریخ شروع ترم: سپتامبر یا اواخر شهریور ماه
  • تاریخ پایان ترم: دسامبر یا اوایل دی ماه
  • تاریخ ددلاین: ۱۵ ژانویه یا اواخر دی ماه
  • تاریخ و مدت زمان تعطیلات: ایام کریسمس برای مدت یک یا دو هفته
  • تاریخ شروع ترم: ژانویه یا بهمن ماه
  • تاریخ پایان ترم: اواخر آپریل یا اوایل اردیبهشت
  • تاریخ ددلاین: اول سپتامبر یا اوایل شهریور
  • تاریخ و مدت زمان تعطیلات: اواسط مارس برای مدت یک یا دو هفته جهت تعطیلات بهاری

نکته: تاریخ دقیق ددلاین دانشگاه های کانادا ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. همچنین، ددلاین تاریخ پذیرش نیز می تواند برای دانشجویان بین المللی نسبت به دانشجویان بومی کانادا تفاوت داشته باشد.

هزینه های اپلای کانادا

هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی برای اپلای کانادا

پس از فارغ التحصیلی، مدرک تا ۸ سال در گرو دولت می ماند و متقاضیان تحصیل در خارج باید هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی را بپردازند. این هزینه، به مقطع تحصیلی، نوع دانشگاه و تعداد واحدهای عملی دانشجو بستگی دارد.

هزینه ترجمه مدارک برای اپلای کانادا

ریزنمرات مقاطع تحصیلی، انگیزه نامه، رزومه، پروپوزال پیشنهادی و تمامی مدارک شناسایی باید ترجمه شوند. هزینه دقیق ترجمه ی این مدارک به دارالتجرمه ی مورد نظر شما بستگی دارد و بر اساس تعداد صفحات محاسبه می شود.

هزینه دریافت ریزنمرات برای اپلای کانادا

این هزینه، برای افرادی است که در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده اند و مقدار دقیق آن می تواند در هر دانشگاه متفاوت باشد. اما به طور معمول، ممکن است چیزی بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.

هزینه آموزش و اخذ مدرک زبان

اخذ مدرک زبان می تواند ۳ تا ۴ میلیون تومان برای افراد هزینه داشته باشد. اما این هزینه، هر سال تغییر می کند و ممکن است کم تر و یا بیشتر از این هم باشد. چرا که نرخ دلار در آن تاثیر گذار است.

هزینه وثیقه خدمت سربازی برای اپلای کانادا

در صورتی که آقایان دوره سربازی را سپری نکرده باشند، باید برای خروج از کشور، وثیقه بگذارند. وثیقه می تواند سند ملکی، ضمانت بانکی یا پول نقد به ارزش ۱۸ تا ۲۲ میلیون تومان باشد. البته، مقدار آن هر سال متغیر است.

هزینه سفر به کشورهای همسایه برای انجام مصاحبه در سفارت کانادا

با توجه به عدم فعالیت سفارت کانادا در ایران، افراد متقاضی باید برای مصاحبه و یا احراز هویت بیومتریک به یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه یا امارات سفر کنند که خودش، یک سفر خارجی است و قطعا هزینه کمی نخواهد داشت.

هزینه درخواست برای اپلای کانادا

این هزینه، مبلغی است که برای بررسی پرونده خود به دانشگاه مورد نظرتان می پردازید و مقدار دقیق آن به استان و دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد، اما چیزی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار کانادا است.

هزینه های ارزیابی پرونده و صدور ویزا برای اپلای کانادا

متقاضیان مهاجرت به کانادا باید ثابت کنند که از تمکن مالی کافی برای زندگی در کانادا برخوردار هستند و هم هزینه های زندگی و هم هزینه های تحصیل خود را می توانند متقبل شوند.

هزینه پیکاپ ویزای کانادا

پروسه ی ارسال گذرنامه به سفارت و بازگرداندن آن همراه با ویزای کانادا به متقاضی، پیکاپ ویزا گفته می شود.

بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای پیکاپ ویزای کانادا

هزینه های مرتبط با اعزام به کانادا

عوارض خروج از کشور، تهیه بلیط، اضافه بار، رزرو هتل یا محل اقامت آخرین هزینه ها در مسیر اپلای به کانادا هستند که می توانند بسیار متغیر باشند. اصلی ترین فاکتور در تعیین هزینه های دقیق این مرحله، استان و شهر مورد نظر متقاضی است.

هزینه های جانبی درخواست پذیرش از دانشگاه های کانادا

هزینه های اولیه برای تحصیل، اقامت و یا افتتاح حساب به همراه ثبت نام در دانشگاه مورد نظر در دانشگاه، جزو هزینه های جانبی در این پروسه هستند. همچنین، مطمئن باشید که یک سری هزینه دیگر هم در این مسیر برایتان به وجود خواهد آمد که ممکن است پیش بینی نکرده باشید و انتظارشان را نداشته باشید.

نوع هزینهمقدار هزینه
هزینه ترجمه مدارککم تر از ۱۰۰ دلار
هزینه آموزش و اخذ مدرک زبانکم تر از ۲۰۰ دلار
هزینه وثیقه خدمت سربازی برای آقایانحدود ۱ هزار دلار
هزینه درخواست برای اپلای کاناداکم تر از ۲۰۰ دلار
مجموع هزینه هاحدود ۱ هزار و ۵۰۰ دلار

هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی برای اپلای کانادا

  • نرخ دقیق آزادسازی مدرک تحصیلی از سال ۹۲ تاکنون هنوز به روزرسانی نشده است. از آن زمان تاکنون، این هزینه بر اساس نرخ تورم محاسبه می شود و هر سال متغیر است.
  • برای آقایان، تهیه مدرک پایان خدمت هم لازم است.
  • آزادسازی مدرک برای دانشجویانی که دوره تحصیل خود را به صورت روزانه سپری کرده اند، الزامی است.
  • برای دانشجویان شبانه و دانشگاه های آزاد و غیر انتفاعی نیازی به آزادسازی مدرک وجود ندارد.
  • هزینه آزادسازی مدرک برای دانشجویان برتر و فرزندان جانبازان و ایثارگران کم تر است.

عوامل موثر بر هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی برای اپلای کانادا

  • دانشگاهی که متقاضی دوره تحصیل خود را در آن پشت سر گذاشته.
  • نرخ تورم سالیانه.
  • سال شروع و پایان مدرک تحصیلی مورد نظر.
  • گروه تحصیلی
  • مقطع تحصیلی
  • میزان سابقه کار (هرچه سابقه کار بیشتری داشته باشید، هزینه کم تری برای آزادسازی مدرک خود پرداخت خواهید کرد.

هزینه ترجمه مدارک برای اپلای کانادا

مدارکی که باید ترجمه شوند، عبارت هستند از:

  • ریز نمرات آخرین مقاطع تحصیلی
  • انگیزه نامه
  • رزومه
  • پروپوزال پیشنهادی
  • سایر مدارک شناسایی
  • هزینه ترجمه ی مدارک دانشجویان بر اساس تعداد صفحات محاسبه می شود.
  • پذیرش مدارک به صورت کاغذی و یا فایل نیز می تواند روی هزینه ترجمه مدارک برای اپلای در کانادا تاثیر گذار باشد.

هزینه دریافت ریزنمرات برای اپلای کانادا

  • این هزینه شامل افرادی است که در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده اند و در طول این دوره هیچ هزینه ای پرداخت نکرده اند.
  • برای دریافت ریزنمرات، سایر هزینه های دوره تحصیل خود مانند خوابگاه و وام های دانشجویی را نیز پرداخت کنید و تسویه حساب کامل انجام دهید.
  • تهیه ریزنمرات رسمی هزینه بالایی دارد و حتی می تواند بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان برای افراد هزینه داشته باشد. اما می توان از طریق مکاتبه با دانشگاه مقصد، آن ها را متقاعد کرد که ریزنمرات غیر رسمی را از شما بپذیرند.

هزینه آموزش زبان و دریافت مدرک برای اپلای کانادا

  • حداقل نمره قبولی در اغلب دانشگاه های کانادا ایلتس ۶ است.
    • برای یادگیری مهارت های این سطح، باید چیزی بین ۳ تا ۴ میلیون تومان هزینه کنید.
    • قوی بودن پایه زبان فرد متقاضی می تواند این هزینه را کاهش دهد.
  • هزینه آموزش زبان و دریافت مدرک آن برای اپلای کانادا بستگی به نرخ دلار دارد و بر اساس آن کم یا زیاد می شود. افرادی که دیر ثبت نام کنند (۱ هفته تا ۴ روز قبل از امتحان) مجبور به پرداخت جریمه می شوند و این جریمه ممکن است تا ۲۳۰ دلار هم هزینه داشته باشد.
هزینه اپلای تحصیلی کانادا در سال 2023 چقدر است؟

اپلای کانادا و بورسیه‌ های تحصیلی دانشجویی

یکی از مزیت های بسیار خوب و ارزشمندی که برای دانشجویان و متقاضیان بین المللی تحصیل در کانادا وجود دارد، بورسیه های تحصیلی هستند که برای کاهش هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا در اختیارشان قرار داده می شود.

این بورسیه ها، فرصت تحصیل رایگان را برای دانشجویان خارجی به وجود آورده اند. نکته بسیار مهم، این است که اغلب این بورسیه ها، به دانشجویان برتری که از رزومه خوبی برخوردار هستند، اختصاص پیدا می کنند.

لازم به ذکر است که نوع بورسیه ها و میزان پوشش هزینه ها توسط آنها با یکدیگر متفاوت است.

بورسیه ‌های دولتی تحصیل در کانادا

بورسیه هایی که اشاره می کنیم، از سوی دولت کانادا به دانشجویان واجد شرایط اختصاص پیدا خواهند کرد :

نوع بورسیهتوضیحات
کمک هزینه ی فوق دکتری بانتینگ (Banting Postdoctoral Fellowships)برای انجام تحصیلات تکمیلی در حوزه های علوم طبیعی، علوم اجتماعی و یا پژوهش های حوزه ی سلامت اختصاص می یابد.
کمک هزینه تحقیقاتی (IDRC Research Awards)برای گذراندن و انجام تحقیقات و پژوهش های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص پیدا می کند.
بورسیه های تحصیلات تکمیلی (NSERC)برای دانشجویان نخبه در رشته های علوم طبیعی و یا مهندسی اختصاص پیدا می کند که هزینه ی آن توسط NSERC تامین می شود.
برنامه بورسیه تحصیلات تکمیلی وانیر کانادا (Vanier Canada Graduate Scholarships Program)به عنوان کمک هزینه ی تحصیلات تکمیلی به دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری در نظر گرفته شده است.

بورسیه‌ های غیر دولتی تحصیل در کانادا

بورسیه های غیر دولتی برای تحصیل در کانادا به شرح زیر می باشند:

نوع بورسیهتوضیحات
صندوق اکولوژیکی آنه والی (Anne Vallee Ecological Fund)به دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری که به انجام تحقیقات و پژوهش های جانوری مشغول هستند، اختصاص پیدا می کند.
بورسیه و کمک هزینه تحصیلی ترودو (Trudeau Scholarships and Fellowships)کمک هزینه ی تحصیل و دوره ی مربی گری برای تعدادی از دانشجویان دکتری شاغل می باشد.

بورسیه ‌های مخصوص دانشگاه برای تحصیل در کانادا

بورسیه های مخصوص دانشگاه برای تحصیل در کانادا به شرح زیر می باشند:

نوع بورسیهتوضیحات
کمک هزینه ی تحصیلی دانشگاه کارلتون برای دانشجویان بین المللیدانشجویان تحصیلات تکمیلی برای بهره مند شدن از کمک هزینه ی این دانشگاه درخواست می دهند و در صورتی که واجد شرایط برای آن در نظر گرفته شوند، از آن استفاده خواهند کرد.
کمک هزینه ی دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی در دانشگاه کونکوردیااین دانشگاه در شهر مونترال استان کبک واقع شده است و کمک هزینه های متنوعی نیز برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی در نظر گرفته است که می توانند با داشتن شرایط آن ها، از این کمک هزینه ها بهره مند شوند.
بورسیه های دانشگاه دالهاوزیاین دانشگاه برای تمامی دانشجویان خود بورسیه تحصیلی در نظر گرفته است که شامل پرداخت شهریه ی آن ها و همینطور کمک هزینه ی تحصیل است.
بورسیه های فیرلی دیکنسون برای دانشجویان بین المللیاین دانشگاه در شهر ونکوور استان بریتیش کلمبیا واقع شده است و برای دانشجویان بین المللی در تمامی سطوح که در این دانشگاه تحصیل می کنند، کمک هزینه های تحصیلی در نظر گرفته است.
بورسیه ی مونترال HECاین بورسیه به دانشجویان بین المللی شاغل در دانشگاه اچ ای سی مونترال تعلق می گیرد. یکی از نمونه های این بورسیه، امکان تحصیل در خارج از کانادا برای دانشجویان بین المللی است.
بورسیه دانشجویان بین المللی در کالج هامبر کانادااین بورسیه برای دانشجویان بین المللی در دوره ی کارشناسی برای تحصیل در کالج هامبر در نظر گرفته شده است.
بورسیه و کمک هزینه دانشجویی دانشگاه مک گیلبرای دانشجویانی که در یک دوره ی تحصیلات تکمیلی و یا پست داک کانادا در دانشگاه مک گیل ثبت نام کنند، بورسیه و فرصت های تامین مالی متنوعی در نظر گرفته شده تا به آن ها اختصاص یابد.
بورسیه های دانشجویان بین المللی دانشگاه کویینزاین بورسیه، برای تحصیل دانشجویان بین المللی در دانشگاه کوئینز در نظر گرفته شده است. این دانشگاه، در شهر کینگستون در استان آنتاریو کانادا واقع شده است.
بورسیه های دانشگاه کوئست کانادادانشگاه کوئست کانادا، بورسیه های ۲ هزار دلاری با امکان پوشش کامل شهریه برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است که به عنوان کمک هزینه تحصیل به آن ها پرداخت می کند.
جایزه رهبر فردای UBC‌ برای دانشجویان بین المللیدانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشجویان مقطع کارشناسی که مهارت های رهبری و دستاوردهای دانشگاهی قابل توجهی دارند را برای تحصیل در این دانشگاه مورد پوشش خود قرار می دهد و  آن ها را بورسیه می کند.
بورسیه های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بریتیش کلمبیادانشگاه UBC یا بریتیش کلمبیا برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری بورسیه های متنوعی مانند کمک هزینه های چهار ساله برای تحصیل در دوره دکتری در نظر گرفته است که دانشجویان امکان بهره مند شدن از آن ها را دارند.
بورسیه های دانشگاه آلبرتا برای دانشجویان بین المللیدانشگاه آلبرتا جهت جذب دانشجویان بین المللی بیشتری به سمت خود، برای مقاطع کارشناسی ارشد و حتی بالاتر از آن بورسیه و کمک هزینه در نظر گرفته است که آن ها را به دانشجویان واجد شرایط اعطاء می کند.
بورسیه های دانشگاه کلگری برای دانشجویان بین المللیاین بورسیه، برای دانشجویان بین المللی که متقاضی تحصیل در دانشگاه کلگری می باشند، در نظر گرفته شده است. مقدار این بورسیه، از ۵۰۰ دلار تا ۶۰ هزار دلار متغیر است که بر اساس شرایط هر دانشجو، مقداری در این محدوده به آن ها اعطاء می شود.
بورسیه های دانشگاه مانیتوبا برای دانشجویان بین المللیاین بورسیه، از سوی دانشگاه مانیتوبا به دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی اختصاص پیدا می کند.
بورسیه و کمک هزینه های دانشگاه ساسکاچوان برای دانشجویان بین المللیدانشگاه ساسکاچوان چند بورسیه برای دانشجویان بین المللی برتر که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارند، در نظر گرفته است تا بخشی از هزینه های تحصیل آن ها را پوشش دهد.
بورسیه تحصیلات تکمیلی دانشگاه تورنتواین بورسیه برای دانشجویان داخلی و بین المللی که متقاضی تحصیل در دانشکده ی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه تورنتو هستند، در نظر گرفته شده است.
فاند بین المللی دانشگاه واترلودانشگاه واترلو برای دانشجویان بین المللی که متقاضی شرکت در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در این دانشگاه می باشند، انواع بورسیه های مختلفی در نظر گرفته که آن ها را به دانشجویان واجد شرایط و برتر اعطاء خواهد کرد.
جوایز و کمک های مالی دانشگاه سایمون فریزراین بورسیه، هم برای دانشجویان بین المللی است و هم دانشجویان داخلی و بومی که یا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و یا در حال برنامه ریزی برای ورود به آن می باشند.
بورسیه های پذیرش بین المللی در دانشگاه وسترن انتاریواین بورسیه از سوی دانشگاه وسترن جهت جذب دانشجویان بین المللی در نظر گرفته شده است.
برنامه دانشجوی بین المللی دانشگاه یورکاین دانشگاه تعدادی بورسیه برای تحصیل دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد و همینطور دکتری در نظر گرفته است.

اپلای کانادا و هزینه های زندگی دانشجویی

به طور کلی، هزینه های زندگی دانشجویی در کانادا به چند معیار بسیار مهم بستگی دارد. این معیارها عبارت هستند از : استانداردهای زندگی در شهر مورد نظر، موقعیت جغرافیایی دانشگاه در آن شهر، شرایط دسترسی به دانشگاه و همینطور فاصله ی دانشجو تا دانشگاه و بسیاری از فاکتورهای دیگر.

با این حال، برای آگاهی از محدوده ی هزینه های زندگی دانشجویی در کانادا می توانید لیست زیر را مشاهده کنید (برحسب دلار کانادا)

  • هزینه اقامت
    • هزینه خوابگاه دانشجویی : ۳ تا ۷ هزار دلار
    • هزینه اقامت با یک خانواده کانادایی : ۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار
  • هزینه حمل و نقل
    • بلیط یک طرفه : ۳.۲۵ دلار
    • هفتگی : ۲۶.۲۵ دلار
    • ماهیانه : ۵۱ دلار
  • هزینه های غذا
    • حدود ۳۰۰ دلار در هر ماه
  • هزینه های دیگر
    • بلیط سینما : ۱۳ دلار
    • سالن ورزشی : ۴۹.۹۷ دلار در هر ماه
    • اینترنت : ۷۱.۹۲ دلار
    • تعرفه مکالمه تلفن : ۲۲ دلار در هر ماه

همچنین، هزینه اجاره خانه به صورت ماهیانه در شهرهای دانشجویی بزرگ و مهم کانادا نیز به شرح زیر می باشد:

شهرهزینه اجاره ماهانه
تورنتو ۱ هزار و ۸۱۲ دلار کانادا
ونکوور۱ هزار و ۹۱۲ دلار کانادا
اتاوا۱ هزار و ۲۶۴ دلار کانادا
مونترال۱ هزار و ۵۵ دلار کانادا
ادمونتون۱ هزار و ۲۴۳ دلار کانادا
کلگری۱ هزار و ۲۰۴ دلار کانادا

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد هزینه های زندگی دانشجویی در کانادا این ویدئو را نیز مشاهده کنید.

اپلای کانادا و مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی

  • گذرنامه معتبر که تاریخ انقضای آن به پایان نرسیده باشد
  • نامه پذیرش از موسسه آموزشی مورد نظر
  • اسناد و مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی
  • سند و مدارک رسمی ازدواج برای افراد متاهل
  • انگیزه نامه
  • انجام مراحل احراز هویت بیومتریک (شامل انگشت نگاری و عکس دیجیتال)

اپلای کانادا و موقعیت کار پس از تحصیل

بدون شک، یکی از بزرگ ترین مزیت های تحصیل در کانادا، امکان اخذ مجوز کار پس از تحصیل است. این فرصت در اختیار فارغ التحصیلان بین المللی نیز قرار داده می شود.

 کانادا که برای حدود ۲۵ هزار مهاجر فرصت های شغلی بزرگی ایجاد کرده، برای دانشجویانی که فارغ التحصیل می شوند، حداقل تا ۸ ماه و حداکثر تا سقف ۳ سال اجازه کار صادر می کند تا به اقامت در این کشور ادامه دهند.

اپلای کانادا و معرفی دانشگاه های برتر کانادا

دانشگاهشهررتبه جهانی
دانشگاه تورنتوتورنتو۱۸
دانشگاه بریتیش کلمبیاونکوور۳۴
دانشگاه مک گیلمونترال۴۰
دانشگاه مک مسترهمیلتون۶۹
دانشگاه مونترالمونترال۷۳
دانشگاه آلبرتاادمونتون۱۳۱
دانشگاه اتاوااتاوا۱۴۵
دانشگاه کلگریکلگری۲۰۰
دانشگاه واترلوواترلو۲۰۱ – ۲۵۰
دانشگاه وسترنلندن۲۰۱ – ۲۵۰
دانشگاه دالهوسیهالیفاکس۲۵۱ – ۳۰۰
دانشگاه لاوالکبک سیتی۲۵۱ – ۳۰۰
دانشگاه کوئینکینگستون۲۵۱ – ۳۰۰
دانشگاه سایمون فریزربرنابی۲۵۱ – ۳۰۰
دانشگاه مانیتوباوینیپگ۳۵۱ – ۴۰۰
دانشگاه ویکتوریاویکتوریا۳۵۱ – ۴۰۰
دانشگاه ساسکاچوانساسکاتون۴۰۱ – ۵۰۰
دانشگاه یورکتورنتو۴۰۱ – ۵۰۰
دانشگاه کارلتوناتاوا۵۰۱ – ۶۰۰
دانشگاه کوئلفکوئلف۵۰۱ – ۶۰۰
دانشگاه مموریال نیوفانلندسنت جانز۵۰۱ – ۶۰۰
دانشگاه کنکوردیامونترال۶۰۱ – ۸۰۰
دانشگاه لیک هدخلیج تندر و اورلیا۶۰۱ – ۸۰۰
دانشگاه کبککبک سیتی۶۰۱ – ۸۰۰
دانشگاه رایرسونتورنتو۶۰۱ – ۸۰۰
دانشگاه ویندزورویندزور۶۰۱ – ۸۰۰
دانشگاه نیوبرانزویک UNBفدریکتون۸۰۱ – ۱۰۰۰
دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی (UNBC)پرینس جورج۸۰۱ – ۱۰۰۰
دانشگاه رجینارجینا۸۰۱ – ۱۰۰۰
دانشگاه لثبریجلثبریج+۱۰۰۰

اپلای کانادا با معدل پایین

افرادی که دارای معدل پایینی هستند هم می توانند به اپلای کانادا فکر کنند. اینطور نیست که فقط افرادی که دارای معدل بالایی هستند، بتوانند در کانادا تحصیل کنند. این شانس برای دیگران هم وجود دارد.

البته، برای موفقیت در اپلای با معدل پایین، دانشجو باید فاکتورهای دیگری داشته باشد تا بتواند به آن ها تکیه کند. در واقع، این فاکتورها تفش پوششی دارند و باید بتوانند معدل پایین دانشجو را جبران کنند.

عوامل جبران کننده معدل پایین در اپلای کانادا

  • رزومه ی قوی
  • سابقه ی تهیه مقالات ISI
  • شرکت در دوره های تخصصی و آموزشی مرتبط با رشته ی خود
  • داشتن و ارائه کردن یک مدرک زبان معتبر
  • به وجود آوردن یک ارتباط نزدیک و موثر با اساتید برای تحت تاثیر قرار دادن آن ها با مهارت هایی که در اختیار دارید
  • انگیزه نامه متقاعد کننده
  • توصیه نامه قوی و تاثیر گذار

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد عوامل پوشش دهنده یا جبران کننده ی گپ تحصیلی و این که داشتن آن تا چه حد قابل قبول است، این ویدئو را نیز مشاهده کنید.

رشته‌‌های تحصیلی در کانادا

  • برترین دانشگاه‌های هر رشته
  • شرایط اخذ پذیرش و بورسیه
  • آینده شغلی و میانگین درآمد

اپلای کانادا و ویزای کار پس از تحصیل

دانشجویانی که در دانشگاه های کانادا مشغول به تحصیل هستند، می توانند پس از به اتمام رساندن دوره ی تحصیل خود در این کشور، برای اخذ ویزای کار پس از تحصیل یا Post Graduate Work Permit اپلای کنند.

مدت زمان مجوز کار پس از تحصیل یا همان PGWP به اندازه ی مدت زمان دوره ی تحصیل می باشد و حداکثر، ۳ سال اجازه ی کار به فارغ التحصیلان دانشگاه های کانادا خواهد داد.

اپلای کانادا و اخذ اقامت

برنامه های مهاجرتی متنوع و زیادی در کانادا وجود دارد که پیش نیاز اکثر آن ها، داشتن سابقه ی تحصیل و یا کار در کانادا می باشد. فارغ التحصیلان در دانشگاه های کانادا می توانند با بررسی هر یک از این برنامه های مهاجرتی، جهت اخذ اقامت در این کشور اقدام کنند.

افرادی که موفق به دریافت PR کانادا شوند، پس از سه سال زندگی در کانادا، موفق به اخذ پاسپورت کانادایی خواهند شد. بنابراین، لازم است که در زمان مناسب و دقیقی برای اقامت پس از تحصیل در کانادا اقدام کنید.

اپلای تحصیلی کانادا

بر اساس رده بندی های بسیار معتبر از قبیل QS در سراسر دنیا، ۳۷ دانشگاه در کانادا جزو ۳۰۰ دانشگاه برتر کل دنیا قرار دارند و این یعنی چه قصد تحصیل در مقطع کارشناسی داشته باشید و چه مقاطع تحصیلی دیگر، دانشگاه ها، کالج ها و مراکز آموزشی بسیار معتبری در تمامی شاخه ها و رشته های تحصیل اعم از علمی و هنرهای مختلف در این کشور وجود دارد که می توانید انتخاب کنید.

شرایط اپلای کانادا

بیشتر متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا، برای مقطع کارشناسی اپلای می کنند. مانند اغلب کشورهای دیگر دنیا، این دوره در کانادا هم به صورت چهار ساله ارائه می شود و برای ثبت نام هم به مدارکی از قبیل دانشنامه، ریزنمرات دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی به همراه نامه ی پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کانادا نیاز دارد.

یکی از مهم ترین شرایط اپلای برای دانشگاه های کانادا این است که متقاضی باید زیر ۲۲ سال سن داشته باشد. اگرچه این شرط چندان ضروری و حتمی نیست، اما قطعا امکان تحصیل متقاضی در این کشور را به طور قابل توجهی تسهیل می کند.

مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی کانادا

متقاضیان تحصیل در کانادا، برای این که قادر به اپلای در این کشور باشند، باید اسناد و مدارکی که در این بخش اشاره می شود را به اداره مهاجرت کانادا ارائه نمایند. این مدارک، عبارت هستند از:

  • پاسپورت معتبر
  • مدارک تحصیلی متقاضی در دوره دبیرستان و مقطع پیش دانشگاهی به همراه ترجمه ی آن ها
  • ریز نمرات دوره دبیرستان و مقطع پیش دانشگاهی متقاضی به همراه ترجمه آن ها
  • مدارک زبان مورد نیاز برای دانشگاه (از قبیل GRE, GMAT و مدارک شناخته شده تری از قبیل TOFEL و IELTS)
  • رزومه متقاضی
  • انگیزه نامه و توصیه نامه
  • فرم های پذیرش و انجام مراحل ثبت نام دانشگاه به صورت آنلاین
  • پرداخت هزینه پذیرش از دانشگاه مورد نظر

نکته

لطفا توجه داشته باشید که مواردی که اشاره شد، یک سری از اسناد و مدارک عمومی برای اپلای تحصیلی در کانادا هستند. این یعنی مدارک مورد نیاز برای هر یک از دانشگاه ها یا مراکز آموزشی دیگر، ممکن است کمی متفاوت باشد و برخی از آن ها به یک سری مدارک دیگر نیاز داشته باشند که در صورت نیاز، از متقاضی درخواست می کنند.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات جزئی بیشتر درمورد نیازمندی های اپلای تحصیلی در کانادا این ویدئو را مشاهده کنید.

شرط زبان برای اپلای دانشگاه های کانادا

یکی از الزامات پذیرش تحصیلی در کانادا، داشتن مدرک زبان معتبر است. اگرچه داشتن این مدرک لزوما به معنی تضمین پذیرش دانشجو نیست، اما نداشتن آن دانشجو را حداقل از تحصیل در دانشگاه های برتر و معتبر کانادا منع خواهد کرد.

البته، متقاضیانی که مدرک زبان ندارند و یا نمره ی چندان بالایی کسب نکرده اند هم هنوز شانس تحصیل در کانادا دارند. تنها تفاوتی که وجود دارد، در این است که پذیرش آن ها به صورت مشروط خواهد بود و شرط ادامه تحصیلشان در رشته ی مورد نظر، گذراندن دوره ی زبان مورد تایید دانشگاهشان می باشد.

خدمات تراست

خدماتی که تیم ما در موسسه مهاجرتی تراست در اختیار متقاضیان مهاجرت تحصیلی و اپلای در کانادا قرار می دهد، به شرح زیر می باشند:

  • تهیه، اصلاح و استاندارد سازی انگیزه نامه یا SOP
  • تهیه و گردآوری رزومه تحصیلی و کاری (CV)
  • مشاوره و راهنمایی دقیق درمورد هزینه های مهاجرت تحصیلی و اپلای در کانادا
  • مشاوره و راهنمایی دقیق درمورد شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا و موارد مورد نیاز برای آن
  • بررسی شرایط متقاضیان و میزان شانس آن ها برای اپلای تحصیلی در کانادا
  • طراحی یک نقشه راه با جزئیات درمورد تمامی مراحل اپلای
  • تنظیم استراتژی و اقدامات قابل انجام در هر مرحله از اپلای
  • راهنمایی کامل و همراهی با متقاضیان به صورت لحظه به لحظه و در تمامی مراحل اپلای

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

برای تحصیل در کانادا به چقدر پول نیاز دارم؟

قبل از پاسخ به این سوال، باید توضیح دهیم که علیرغم این که کانادا جزو بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی می باشد، اما هزینه تحصیل در این کشور نسبت به سایر کشورهای معتبر در این زمینه، بسیار پایین تر است و یکی از مقصد های مقرون به صرفه برای مهاجرت تحصیلی به شمار می رود.
به طور کلی و بدون در نظر گرفتن این که واجد شرایط برای تخصیص بورسیه تحصیلی هستید یا خیر، به چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار برای تحصیل در کانادا نیاز دارید تا هزینه های شهریه ی دانشگاه خود را پوشش دهید. لازم به ذکر است که این محدوده، به صورت میانگین محاسبه شده و بر اساس فاکتورها و معیارهای مختلف زیادی می تواند تغییر پیدا کند.
به عنوان مثال، مقطع تحصیلی، شهر مورد نظر و دانشگاهی که نامه ی پذیرش آن را به دست آوردید، جزو مهم ترین و تاثیر گذارترین عوامل در تعیین مقدار دقیق شهریه و هزینه های تحصیل شما در کانادا هستند. بنابراین، هزینه های زندگی در این کشور را نیز باید در نظر داشته باشید. که این هزینه ها، کاملا به سبک زندگی و خود شما بستگی دارند و می توانند بسیار متغیر باشند.

چطور می توانم به صورت رایگان در کانادا تحصیل کنم؟

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که به صورت تئوری، هیچ دانشگاه کاملا رایگان و بدون شهریه ای در کانادا حتی برای شهروندان این کشور هم وجود ندارد. با این وجود، شما می توانید با به دست آوردن شرایط بورسیه های تحصیلی کامل، هزینه های تحصیل خود را به صورت کامل پوشش دهید و به صورت رایگان در برخی از دانشگاه های کانادا تحصیل کنید. لازم به ذکر است که کمک هزینه هایی وجود دارد که حتی علاوه بر هزینه های تحصیل، می توانند برخی از هزینه های زندگی شما را نیز پوشش دهند تا با کم ترین هزینه ی ممکن به تحصیل در این کشور بپردازید.

مدارک لازم برای تحصیل در کانادا چیست؟

به طور کلی، برای این که بتوانید در کانادا تحصیل کنید، نیاز به داشتن مدارک زیر خواهید داشت.
پاسپورت معتبر
مدارک تحصیلی و ریز نمرات آخرین مقاطع تحصیلی که پشت سر گذاشته اید
انگیزه نامه یا SOP
روزمه یا CV
توصیه نامه (بسته به دانشگاه مورد نظرتان، به ۱ تا ۳ توصیه نامه نیاز پیدا خواهید کرد)
ارائه اسناد و مدارک مالی جهت اثبات تمکن مالی برای پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا
انجام مراحل احراز هویت بیومتریک
مجوز تحصیل و ویزای تحصیلی
مدرک زبان معتبر با نمره ی مورد تایید دانشگاه مورد نظرتان
نکته: لطفا توجه داشته باشید که این مدارک، کلی هستند و برخی از دانشگاه ها ممکن است نیازمندی های خاص خودشان را داشته باشند و مدارک دیگری هم از شما درخواست کنند. در این صورت، دانشگاه مورد نظرتان حتما شما را از اسناد و مدارک مورد نیاز دیگر آگاه خواهد کرد.

مزایای تحصیل در کانادا چیست؟

کانادا یکی از بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی است. عواملی که باعث شده ما این کشور را از این نظر جزو کشورهای برتر دنیا قرار دهیم، عبارت هستند از:
هزینه های زندگی و تحصیل مقرون به صرفه
فرصت های تحقیقاتی و پژوهشی نوآورانه و خلاقانه
برخورداری از به روزترین و مدرن ترین امکانات آموزشی در تمامی سطوح و مقاطع تحصیلی
سهولت در اپلای و عدم وجود کاغذ بازی ها و پیچیدگی های اضافی برای مهاجرت تحصیلی
سبک زندگی مدرن و جامعه ی چند فرهنگی و چند ملیتی
عدم وجود مسائل نژاد پرستانه و برخورد گرم و دوستانه ی شهروندان در این کشور
امکان برخورداری از بورسیه های تحصیلی جذاب با امکان پوشش کامل هزینه های تحصیل و حتی برخی از هزینه های زندگی
امکان کار همزمان با تحصیل و کسب درآمد در فضای دانشگاه و حتی بیرون از آن
امکان اخذ مجوز کار پس از تحصیل و اقامت دائم
وجود فرصت های بین المللی تحقیقاتی پرشمار

شرایط کار در حین تحصیل در کانادا چیست؟

برای این که بتوانید در حین سپری کردن دوران تحصیل خود در کانادا کار کنید و درآمد به دست بیاورید، باید شرایط زیر را در اختیار داشته باشید:
باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشید.
دانشجویان بین المللی می توانند در طی دوران تحصیل خود در کانادا تا سقف ۲۰ ساعت در ایام دانشگاه در داخل و یا خارج از دانشگاه به کار بپردازند. همچنین، در طول ایام تعطیلات دانشگاه مانند تعطیلات زمستانی یا تابستانی نیز می توانند به صورت تمام وقت و بدون نیاز به داشتن مجوز کار درآمد کسب کنند.

دانشگاه های برتر کانادا کدام اند؟

دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک گیل، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مونترال، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه مک مستر، دانشگاه واترلو، دانشگاه وسترن، دانشگاه کوئین، دانشگاه کلگری

نمره آیلتس مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی کانادا چند است؟

شما برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا در مقطع کارشناسی، باید حداقل نمره ی ۵.۵ را در هر ۴ بخش آزمون IELTS به دست بیاورید و حداقل نمره ی کل شما هم باید ۶ به بالا باشد. برای مقاطع تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد نیز باید حداقل نمره ی ۶ را در بخش های مختلف این آزمون به دست بیاورید و نمره ی کل شما هم باید ۶.۵ به بالا باشد.

هزینه اخذ ویزای دانشجویی کانادا چقدر است؟

به دست آوردن مجوز تحصیل در کانادا ۱۵۰ دلار هزینه دارد. لازم به توضیح است که بر اساس تعریفی که توسط دولت کانادا ارائه شده است، مجوز تحصیل سند یا مدرک بسیار مهمی است که به متقاضیان و دانشجویان بین المللی اجازه ی تحصیل در هر یک از موسسه ها یا مراکز آموزشی معتبر و واجد شرایط در کانادا می دهد. همچنین، باید توجه داشته باشید که مجوز تحصیل، با ویزای تحصیلی تفاوت دارد و این دو با هم یکسان و هم معنی نیستند.

دانشجویان در کانادا چقدر می توانند درآمد کسب کنند؟

همانطور که اشاره کردیم، امکان کار همزمان با تحصیل چه در محیط دانشگاه و چه خارج از آن در کانادا، یکی از بزرگ ترین و بهترین مزیت های تحصیل در این کشور به شمار می رود. دانشجویان خارجی نیز می توانند تا سقف ۲۰ ساعت در هفته در ایام دانشگاه و تا سقف ۴۰ ساعت در هفته در ایام تعطیلات دانشگاه کار کنند.
دستمزد کار در حین تحصیل برای دانشجویان بین المللی در کانادا تقریبا چیزی حدود ۸ تا ۱۰ دلار به ازای هر ساعت است. همچنین، کار در خارج از محیط دانشگاه در ایام تعطیلات نیز چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ دلار برایشان درآمد خواهد داشت که به طور میانگین، ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در ماه می شود.

آیا در حین تحصیل در کانادا می توانم خانواده ی خودم را هم به این کشور بیاورم؟

بله، خوشبختانه شما در حین سپری کردن دوران تحصیل خود در کانادا می توانید همسر، فرزند و یا فرزندان خود را نیز با خودتان به کانادا بیاورید. آن ها می توانند با ویزای توریستی در کنار شما بمانند و به اقامت در کانادا بپردازند. اما بهترین شرایطی که می تواند وجود داشته باشد، امکان کار برای همسرتان است. زمانی که در حال اپلای برای اخذ مجوز تحصیل خود هستید، می توانید درخواست همراهی آن ها را نیز به صورت آنلاین ارائه دهید.

آیا پس از ۲ سال تحصیل در کانادا می توانم اقامت دائم این کشور را به دست بیاورم؟

برای به دست آوردن اقامت دائم کانادا پس از سپری کردن و پشت سر گذاشتن یک دوره ی آموزشی یا تحصیلی ۲ ساله، امکان اخذ مجوز کار پس از تحصیل برایتان به وجود خواهد آمد و بعد از آن با کسب ۱ سال تجربه ی کار در کانادا می توانید مراحل بعدی برای اخذ اقامت دائم این کشور را طی کنید.

آیا نمره آیلتس ۵.۵ برای تحصیل در کانادا کافی است؟

برای این که واجد شرایط برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا در مقطع کارشناسی در نظر گرفته شوید، باید حداقل نمره ی ۵.۵ را در هر ۴ بخش آزمون IELTS به دست بیاورید و حداقل نمره ی کل شما هم باید ۶ به بالا باشد. علاوه بر این، برای مقاطع تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد نیز باید حداقل نمره ی ۶ را در بخش های مختلف این آزمون به دست بیاورید و نمره ی کل شما هم باشد ۶.۵ به بالا باشد تا بتوانید مجوز تحصیل در کانادا را به دست بیاورید و واجد شرایط برای آن در نظر گرفته شوید.

آیا برای تحصیل در کانادا به مصاحبه نیاز هست؟

معمولا برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا، ممکن است نیاز به مصاحبه هم داشته باشید. مصاحبه ای که در این مرحله انجام می شود، فقط جهت آشنایی بیشتر با شما، علایقتان و هدفتان از تحصیل در کانادا است. همچنین، ممکن است برای اخذ پذیرش از استادان هم نیاز به انجام یک مصاحبه با آن ها داشته باشید که زمان آن حتما از قبل تعیین خواهد شد و شما فرصت کافی جهت کسب آمادگی لازم برای این مصاحبه را در اختیار خواهید داشت.

آیا با معدل پایین هم می توان برای تحصیل در کانادا اپلای کرد؟

خوشبختانه، قوانینی که توسط دولت کنونی کانادا تعیین شده، به افرادی که دارای معدل پایینی هستند هم اجازه می دهند که به اپلای جهت تحصیل در کانادا فکر کنند. بنابراین، برخلاف باور عموم مردم، اینطور نیست که فقط افرادی که دارای معدل بالایی هستند، بتوانند در کانادا تحصیل کنند. این شانس برای دیگران هم وجود دارد.
البته، برای موفقیت در اپلای با معدل پایین، دانشجو باید فاکتورها و یا ویژگی های دیگری هم در اختیار داشته باشد تا بتواند به آن ها تکیه کند. در واقع، این فاکتورها نقش پوششی دارند و باید بتوانند معدل پایین دانشجو را جبران کنند.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • نادیا

    با سلام و عرض ادب خدمت مشاوران تراست بنده یه سوالی داشتم. من دیپلم انسانی ۱۴۰۰ هستم معدل دیپلمم هم بالاست حدود ۱۹.۶۵ بعد برای اپلای به کانادا میتونم تو رشته های هنری یا عکاسی و یا زبان اقدام کنم؟ یا حتما باید به رشته انسانی مربوط باشه؟

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. می توانید اقدام کنید اما برای رشته های هنری نیاز به ارائه پورتفولیو می باشد.

  • shayan farhadi

    برای رشته داروسازی دانشگاه ها یا کالج اگر داره ، چه موانعی سر راهم هست بر فرض آیلتس 6.5 باشه و بیام کانادا توی کانادا اپلای کنم چه مراحلی رو باید بگذرونم که قبول شم (فوق لیسانس زیست میکروبی دارم و ویزای توریستی معتبر تا سال 2025)

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام. پرونده شما نیاز به بررسی بیشتری دارد تا ببینیم چه نوع پذیرشی می توانید بگیرید.

  • زهرا

    آیا کسی که مثل من در دانشگاه خیلی مطرحی درس نمیخونه و یا معدلش خیلی بالا نیست و سطح زبانش نسبتا پایین هست هم امکان اپلای کردن داره یا خیر.

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام.
      برای پذیرش دانشگاه بایستی حداقل های دانشگاه را داشته باشید که شامل حداقل نمره آیلتس آکادمیک 6 الی 6.5 می باشد.