اپلای با معدل پایین

اپلای با معدل پایین

معمولا کسانی که قصد اپلای و مهاجرت به خارج از کشور دارند، نگران معدل خود هستند. همیشه شنیدیم که پذیرفته شدن در کالج یا دانشگاه ‌های خارج از کشور نیاز به معدل بالا دارد. بدیهی است افرادی که معدل بالا و خوبی دارند، شانس زیادی برای پذیرفته شدن در مراکز آموزشی مختلف در سراسر دنیا دارند و نگرانی خاصی از این بابت ندارند.

اما افرادی که معدل پایین دارند چطور؟ آیا دیگر هیچ شانسی برای این دسته از افراد وجود ندارد؟ قطعا این طور نیست. اما برای یافتن پاسخ این سوال و درک خوبی از آن، بهتر است کمی بیشتر به این مبحث وارد شویم و عمیق‌تر به آن نگاه کنیم. فراموش نکنید که تیم تراست برای رفاه حال متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور، شرایط افراد را بررسی می‌کند. همین حالا می‌توانید با کارشناسان و متخصصان ما در تراست تماس بگیرید و یا از طریق فرم ارزیابی اقدام کنید.

آیا با معدل پایین هم می‌ توان پذیرش گرفت

اگر بخواهیم یک پاسخ کوتاه به این سوال بدهیم، باید بگوییم که اپلای با معدل پایین، به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. عده زیادی از افراد به دلیل داشتن معدل پایین به مهاجرت فکر نمی‌کنند و امید زیادی برای تحصیل در خارج از کشور ندارند. باوری که در ذهن این افراد ایجاد شده، این است که برای مهاجرت، حتما و حتما باید معدل خوبی داشت. این دسته از افراد کم کم و به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند تا این که پس از مدتی، کلا نسبت به مهاجرت ناامید شوند. شاید خود شما هم جزو این دسته از افراد باشید که همیشه در گوشتان خوانده‌اند با معدل پایین نمی‌توان اپلای کرد.

هیچ وقت برای شروع دیر نیست. اگرچه این افراد با همان معدل پایین هم هنوز شانس پذیرفته شدن در برخی از مراکز آموزشی در نقاط مختلف دنیا را دارند، اما اگر قصد ادامه تحصیل در یک موسسه آموزشی تاپ در یک کشور بسیار خوب دارید هم، هنوز باید امیدوار باشید. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می‌توانید سعی کنید در آن ‌ها بهتر عمل کنید تا شانس پذیرفته شدن خود را افزایش دهید. در ادامه سعی می‌کنیم تمام این فاکتورها که می‌توانند تاثیر منفی معدل پایین شما را از بین ببرند، نام ببریم و درمورد هر یک از آن‌ ها بیشتر توضیح دهیم.

قبل از این که فاکتورهای پوشش دهنده و جبرانی برای معدل پایین را نام ببریم، باید توضیح دهیم که شرط معدل، برای ادامه تحصیل در یکی از مراکز آموزشی خارج از کشور بیشتر برای آن دسته از دانشگاه‌ها مطرح می‌شود که سخت گیری زیادی برای جذب دانشجویان جدید از کشورهای خارجی دارند. به عبارت دیگر، این سخت گیری‌ها مختص مراکز آموزشی تاپ دنیا با سطوح برتر است.

همیشه در اغلب کشورهای دنیا می‌توان مراکزی را پیدا کرد که سخت گیری کمتری نسبت به این موضوع دارند و شرط معدل، چندان برایشان مطرح نیست. بدیهی است که حتی همین مراکز هم بیشتر سعی می‌کنند افراد نخبه با معدل‌های بالا را جذب کنند. این موضوع، ما را وارد بخش بعدی این مطلب می‌کند که در آن قصد داریم شرایط تعیین کننده در پوشش معدل پایین را به طور کامل توضیح دهیم.

اپلای با معدل پایین امکان پذیر است؟

در تراست بخوانید: شرط معدل برای تحصیل در کانادا

عوامل جبران کننده معدل پایین در اپلای

چه بهتر که شخص متقاضی جزو افراد نخبه یک کشور باشد و به عنوان یک سرمایه انسانی، شروع به تحصیل در یک کشور خارجی کند. قطعا هر دولتی تمایل شدیدی دارد که این افراد را به سمت خودش جلب کند و ساده‌ترین شرایط را برای جذب این سرمایه به کشور خودش فراهم کند. اما شما برای اخذ پذیرش در یکی از مراکز آموزشی خارج از کشور، نباید حتما نخبه باشید.

صد البته، معدل مقطع تحصیلی آخر شما جزو مهم‌ترین عوامل در اپلای به شمار می‌رود. اما باید اعلام کنیم که خوشبختانه، تنها عامل در این کار هم نیست. عوامل تعیین کننده‌ی دیگر که می‌توانند معدل پایین شخص متقاضی را هم پوشش دهند عبارتند از:

رزومه قوی

فرض می‌کنیم شما یک معلم زبان با چند سال سابقه تدریس در ایران هستید که با معدل پایین فارغ التحصیل شدید. در طی دوران کاری خود، به عنوان یک معلم کنکور باتجربه در شهر محل زندگی خود مطرح شده‌اید و برخی از افرادی که با شما کار کرده‌اند، جزو نفرات سه رقمی کنکور رشته زبان در سال‌های مختلف هستند. به نظرتان، اگر اکنون تصمیم به اپلای و مهاجرت به خارج از کشور گرفته باشید، با این همه نفرات برتری که در کنکورهای سال‌های مختلف داشته‌اید، معدل پایین شما دیگر اهمیتی دارد؟ قطعا خیر.

با توجه به این موضوع، می‌توان گفت داشتن رزومه و تجربه کاری مرتبط با رشته‌ای که قصد دارید اپلای کنید، بسیار مهم‌تر از معدل شما است. بنابراین، شما می‌توانید با پیدا کردن چند سال تجربه کار در زمینه‌های مرتبط با رشته خود شانس اپلای را به شدت بالا ببرید و حتی معدل پایین خود را کاملا بی اهمیت نشان دهید.

این تجربه‌های کاری، در رشته‌های فنی حتی از این هم اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند. اگر شما یک شخص فنی و آشنا به چنین موضوعاتی هستید، می‌توانید یک رزومه بسیار عالی برای خودتان دست و پا کنید. کارشناسان ما در تراست به شما کمک می‌کنند که یک رزومه قوی از تجربه‌های کاری خود به دست بیاورید.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای

مدرک زبان معتبر

نگران نباشید. رزومه و تجربه کاری شما همه چیز نیست. اگر رزومه چندان قوی و خوبی ندارید، هنوز هم می‌توانید در رشته تحصیلی مورد علاقه خود در یکی از کشورهای خارجی پذیرفته شوید. یکی از تعیین کننده‌ترین فاکتورها در اپلای برای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، داشتن یک مدرک زبان معتبر با نمره خوب است. اگرچه که برخی از مراکز آموزشی خارج از کشور، مانند اکثر آن‌ها در کانادا به شما اجازه تحصیل بدون مدرک زبان در کالج یا دانشگاه می‌دهند، اما داشتن آن قطعا نقش موثری در پذیرفته شدن شما دارد.

خوشبختانه، برای داشتن یک مدرک زبان معتبر با نمره خوب همیشه فرصت هست. برخلاف معدل، مدرک زبان چیزی است که شانس جبران آن برایتان وجود دارد. اگر چند ماهی وقت کافی بذارید و تمرکز زیادی کنید تا با یک نمره خوب، یک مدرک زبان معتبر به دست بیاورید، می‌توانید تاثیر منفی معدل پایین خود را کم‌ رنگ کنید.

همچنین درباره اپلای بدون مدرک زبان و مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا بخوانید.

شرکت در دوره ‌های تخصصی مرتبط با رشته خود

یکی از عواملی که حتی روی رزومه کاری شما هم تاثیر مثبت زیادی دارد، شرکت در دوره‌های تخصصی مختلفی است که برای رشته شما برگزار می‌شوند. کنفرانس‌های آموزشی که در حوزه‌های مرتبط با رشته شما برگزار می‌شوند، در این امر تاثیر بسیار خوبی دارند. این دوره‌ها ممکن است به صورت کنفرانس‌های داخلی یا حتی خارجی برگزار شوند. بنابراین، شما نباید به اینگونه مسائل بی‌تفاوت باشید و تاثیر آن‌ها بر روند موفقیت خود در اخذ پذیرش را دست کم بگیرید.

هرچه بیشتر خودتان را مشتاق کسب علم و دانش نشان دهید، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرید و جذب یک دانشجوی فعال و با انگیزه، یکی از موارد انگشت شماری است که مراکز آموزشی خارج از کشور، با اشتیاق به دنبال آن هستند.

یکی دیگر از کارهایی که در این زمینه می‌توانید انجام دهید، این است که از استادهای خود درخواست کنید که به عنوان دستیار در برگزاری کنفرانس‌های علمی در کنار آن‌ها حضور داشته باشید و فعالیت‌های مثبتی در این زمینه انجام دهید. حتی گاهی اوقات می‌توانید در جلسه‌هایی که مبحث جدیدی در آن‌ها ارائه نمی‌شود و یا به حل تمرین و رفع اشکال اختصاص می‌یابند، به جای استاد، کلاس را مدیریت کنید و با انجام این قبیل فعالیت‌ها، مسئولیت پذیری و شوق خود را نشان دهید.

تهیه مقالات ISI

سابقه تهیه مقالات ISI یکی از موثرترین راه‌ها برای جبران معدل پایین به شمار می‌رود؛ مخصوصا اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری داشته باشید. البته، مقاله یا مقاله‌هایی که قصد دارید با استفاده از آن‌ها معدل پایین خود را پوشش دهید، باید در ژورنال‌ها یا مجله‌های معتبر علمی منتشر شده باشند و یا در همایش‌های بین المللی آن‌ها را ارائه کرده باشید.

با توجه به این موضوع، می‌توان گفت مقالاتی که چنین شرایطی نداشته باشند، فاقد اعتبار لازم محسوب می‌شوند و تاثیری در افزایش شانس پذیرش شما نخواهند داشت؛ که این کاملا برخلاف هدفی است که شما مد نظر دارید.

باز هم برای این که بهتر متوجه شوید و این موضوع برایتان جا انداخته شود، یک مثال می‌زنیم. فرض کنید دو نفر قصد اپلای برای یک دانشگاه یکسان دارند؛ نفر اول با معدل کارشناسی ۱۴ فارغ التحصیل شده و سابقه تهیه ۴ مقاله ISI دارد، اما نفر دوم با معدل ۱۸ فارغ التحصیل شده و تا به حال فقط یک مقاله ISI منتشر کرده است.

به نظر شما، شانس کدام یک از این دو برای اخذ پذیرش این مرکز آموزشی بالاتر است؟ بله، در این مورد نفر دوم شانس بیشتری دارد. اما به طور کلی، اخذ پذیرش به فاکتورهای بسیار بیشتری هم بستگی دارد که این فقط یکی از آن‌ها است. بنابراین، نمی‌توان قطعی گفت.

درباره تاثیر مقاله بر اپلای بیشتر بخوانید.

ارتباط نزدیک و موثر با اساتید

حتی اگر شخص متقاضی معدل کمی داشته باشد، در صورتی که کم کم شروع به برقراری ارتباط با اساتید رشته خود در دانشگاه مورد نظر کند و به مرور زمان این ارتباط را بیشتر گسترش دهد، شانس خود را برای اخذ پذیرش به طور چشمگیری افزایش داده است. دلیل آن کاملا واضح است؛ چون اساتید رشته مورد نظر، یک شناخت خوب از وی به دست می‌آورند و ضمن آشنایی با طرز فکر، ایده‌ها و روش علمی شخص متقاضی، با ابعاد مختلف شخصیتی او هم آشنایی پیدا می‌کنند.

پس از یک آشنایی ساده، وقت تبادل اطلاعات و تعامل علمی هم فرا می‌رسد. در این صورت، شما می‌توانید ثابت کنید که چقدر مشتاق و باانگیزه هستید و یک ذهنیت مثبت از خودتان در ذهن اساتید به وجود بیاورید. البته، برای برقراری ارتباط با اساتید رشته مورد نظر خود، از همان ابتدا باید خودتان را با انگیزه نشان دهید.

مثل بسیاری از اساتیدی که خودتان هم تا به حال داشتید، اساتید خارجی هم ممکن است وقت زیادی برای این کار نداشته باشند و یا اصلا مشتاق انجام چنین کارهایی نباشند. پس در این زمینه کمی هم باید خوش شانس باشید و اگر شانسی به دست آوردید، تا جایی که می‌توانید، از آن استفاده کنید.

توصیه نامه قوی و تاثیر گذار

داشتن یک توصیه نامه که ثابت کند شما می‌توانید به ارتقاء سطح علمی مرکز آموزشی مد نظر خود کمک کنید، یکی دیگر از فاکتورهایی است که می‌تواند معدل کم شما در مقاطع قبلی را تا حدی جبران کند. در اینجا هم مثل مورد قبل، نیاز به ارتباط با اساتید خود دارید، اما با این تفاوت که این بار اساتید را می‌شناسید و حداقل چند سالی را با آن‌ها سپری کردید. اکنون، هم اساتید شناخت خوبی از شما دارند و هم شما بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام یک از آن‌ها بیشتر و بهتر می‌توانند به شما کمک کنند. همکاری هم عاملی است که در اینجا هم شانس موفقیت شما را افزایش می‌دهد.

تعداد توصیه نامه‌های لازم، به مرکز آموزشی مورد نظر شما در کشور خارجی بستگی دارد. اما به طور کلی، اگر یک استاد مطرح و بزرگ در شهر شما وجود دارد، حتی در صورتی هم که در دانشگاه شما تدریس نمی‌کند، سعی کنید با او ارتباط برقرار کنید و او را راضی کنید که زحمت یکی از توصیه نامه‌های شما را قبول کند.

هر چه استادی که برایتان توصیه نامه تهیه کرده نزد اساتید خارجی بیشتر شناخته شده باشد، توصیه نامه او هم تاثیر گذاری بسیار بیشتری دارد. اگر شما ثابت کنید که شخص مورد اعتماد وی هستید، شانس زیادی برای جلب اعتماد مرکز آموزشی مورد نظر خود نیز خواهید داشت.

انگیزه نامه ‌ی متقاعد کننده

در نوشتن انگیزه نامه به هیچ وجه کوتاهی و سهل انگاری نکنید. شاید در ظاهر به نظر برسد که انگیزه نامه زیاد مهم نیست و تاثیر چندانی در فرایند اخذ پذیرش شما ندارد. اما کاملا اشتباه می‌کنید. یک انگیزه نامه قوی و خوب، نه تنها شانس شما را افزایش می‌دهد، بلکه نقاط ضعف شما مثل معدل پایین را هم کاملا جبران می‌کند. بدین ترتیب، اگر در تهیه انگیزه نامه خود وقت کافی را به آن اختصاص ندهید و یا آن را بی ارزش بدانید، قطعا ضرر خواهید کرد؛ حتی اگر معدل بالایی داشته باشید.

سایر عوامل موثر در اپلای با معدل پایین

مواردی که ذکر شد، جزو عوامل جزئی، اصلی و تعیین کننده در جبران اپلای با معدل پایین هستند. اما در کنار آن‌ها، یک سری فاکتورهای دیگر هم وجود دارد که بیشتر، کلی هستند و بهتر است از آن‌ها با اسم عوامل فرعی در جبران اپلای با معدل پایین یاد کنیم.

اگر با معدل کم قصد اپلای دارید، در انتخاب رشته و مرکز آموزشی بسیار دقت کنید. مشاوران ما در تراست به شما کمک می‌کنند که با هر معدلی که دارید، بهترین مراکز آموزشی که شانس بالایی برای پذیرش در آن‌ها دارید را پیدا کنید.

نکته بعدی این است که در هر مرحله‌ای که هستید، نباید ناامید شوید. پروسه اپلای و اخذ ویزای تحصیلی ممکن است یک فرایند طاقت فرسا باشد که شاید چندین و چند بار شما را خسته و ناامید کند. اما فراموش نکنید که برای چه هدفی دست به این کار زده‌اید و چه آینده روشنی در انتظار شماست. داشتن معدل ۱۹ و ۲۰ بسیار خوب است، اما هیچ وقت کافی نیست. تک تک عواملی که اشاره کردیم، در این فرایند تاثیر بسیار زیادی دارند که به مراتب مهم‌تر از معدل بالا هستند.

حتی اگر موارد بالا هم نمی‌توانند معدل پایین شما را جبران کنند، باز هم انتخاب‌هایی وجود دارد که درب آن‌ها به سوی شما باز است و می‌توانید پذیرش آن‌ها را دریافت کنید. فقط کافی است متمرکز بمانید و هدف خود را فراموش نکنید.

دوره‌های آموزشی کوتاه نیز می‌توانند به شما کمک کنند تا هم انگیزه خود را دوباره پیدا کنید و هم رزومه خود را تقویت کنید. پس، با یک تیر دو نشان می‌زنید. افرادی که اشتیاق بیشتری دارند، می‌توانند از فرصت تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی هم برای جبران معدل پایین خود استفاده کنند. این هم یکی دیگر از مواردی است که نشان می‌دهد شما روحیه پژوهش محوری بالایی دارید.

فرقی ندارد که قصد اپلای برای چه دانشگاه یا مرکز علمی دیگری داشته باشید، در هر صورت اگر ثابت کنید که انگیزه بالایی برای کسب علم و دانش و ارتقاء دوجانبه مهارت‌های علمی دارید، دانشگاه‌ها به پذیرش شما تمایل بسیار بیشتری پیدا خواهند کرد.

حتی در کانادا هم می‌توانید انتخاب‌هایی پیدا کنید که معدل کم تاثیر چندان زیادی در پذیرش شما ندارد. اکثر کشورها و مقصدهای مهاجرتی دنیا همینطور هستند. فراموش نکنید که‌ آن‌ها تا جایی که می‌توانند، به دنبال جذب استعدادهای درخشان از سراسر دنیا هستند که به جز معدل خوب، فاکتورهای مثبت دیگری هم داشته باشند. البته، هر کدام از فاکتورهایی که ذکر کردیم را نداشته باشید، انتخاب‌هایتان محدودتر می‌شود، اما به هیچ وجه به معنی از بین رفتن کامل شانس شما نیست.

هرچقدر هم که انتخاب‌هایتان محدود شود، باز هم مراکزی هستند که بتوانید پذیرش آن‌ها را به دست بیاورید. حتی اگر شانس زیادی برای اخذ پذیرش دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا نداشته باشید، باز هم یک انتخاب دیگر در کانادا برایتان وجود دارد.

تاثیر انتخاب رشته در اپلای با معدل پایین

تاثیر انتخاب رشته در اپلای با معدل پایین

اگر معدل خوبی ندارید، در این امر دقت بسیار زیادی کنید. یک انتخاب رشته خوب، مرز میان پذیرش یا عدم پذیرش شما است. برای پیدا کردن مناسب‌ترین رشته، می‌توانید از اساتید خود در دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد و همینطور مقاطع دیگری که تحصیل کرده‌اید، کمک بگیرید.

ممکن است ۴ یا حتی ۶ سال از عمر خود در دانشگاه را برای رشته‌ای هزینه کرده باشید که استعدادتان را کاملا شکوفا نکرده. بنابراین، باید جست و جوی بیشتری کنید تا به یک شناخت بهتر از خودتان برسید. البته، در این صورت، باید یک رزومه خوب و مرتبط با رشته جدید خود پیدا کنید که نیاز به سخت کوشی و تلاش بیشتری دارد. بنابراین، بهتر است قبل از این که دیر شود، علاقه و رشته مناسب خودتان را پیدا کنید تا شانس اخذ پذیرش‌تان هم کاهش پیدا نکند. البته، هیچ وقت شانس‌تان به طور کامل از بین نمی‌رود و همیشه فرصت جبران هست.

اما سوال و ابهام بعدی برای دانشجویی که اکنون مطمئن شده با معدل کم هم می‌تواند در مرکز آموزشی مورد نظر خودش در خارج از کشور پذیرش بگیرد، این است که آیا گپ تحصیلی هم در این فرایند تاثیر گذار است؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که بله، گپ تحصیلی مهم است، اما مهم‌تر از آن این است که در این فاصله چه فعالیت‌هایی انجام داده باشید.

قبل از این که کمی بیشتر درمورد این موضوع صحبت کنیم، یک تعریف مختصر و مفید از گپ تحصیلی و معنی آن در اختیارتان قرار می‌دهیم. به طور کلی، مدت زمانی که از اخذ آخرین مدرک تحصیلی شما سپری شده، به معنی گپ تحصیلی است.

فرض کنید اکنون ۴ سال از زمانی که مدرک کارشناسی خود را دریافت کرده‌اید، سپری شده و اکنون قصد اقدام برای مهاجرت به کانادا یا هر کشور دیگری برای ادامه تحصیل گرفته‌اید. باید بگوییم که اگر دلایل قانع کننده‌ای داشته باشید که در این فاصله بیکار نبودید و به کسب تجربه یا حتی کار در رشته خود مشغول شدید، این فاصله‌ای که ایجاد شده، تاثیری در اپلای شما نخواهد گذاشت. در غیر این صورت، تاثیر منفی خواهد داشت.

تدریس در دانشگاه (حتی به عنوان دستیار اساتید)، چاپ مقاله، سابقه فعالیت و کار مرتبط با رشته خود و همچنین فعالیت‌های پژوهشی، جزو فعالیت‌هایی هستند که اگر در این فاصله انجام داده باشید، نه تنها تاثیر منفی ندارند، بلکه حتی شانس اخذ پذیرش شما را هم افزایش می‌دهند. چون ثابت کرده اید که در دنیای علم، تشنه اطلاعات هستید و این بیشتر از هر چیز دیگری، افسران رسیدگی به پرونده شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: تغییر رشته در اپلای

آیا پذیرش کانادا با معدل پایین هم امکان پذیر است

صد البته، کانادا هم مانند تعداد بسیار زیادی از کشورهای دیگر در سراسر دنیا، گزینه‌هایی برای افرادی که معدل کم دارند نیز در نظر گرفته است. اگر مثل هر جای دیگری در دنیا، معدل خوبی داشته باشید، شانس پذیرش خود را افزایش داده‌اید. اما در غیر این صورت، هنوز هم فرصت جبران دارید.

به طور کلی، هر چه مرکز آموزشی تاپ و بهتری انتخاب کرده باشید، باید معدل بالاتری داشته باشید تا بتوانید پذیرش آن را دریافت کنید. بدیهی است که اگر معدل شما زیاد خوب نیست، تا حد امکان از اپلای برای بهترین مراکز آموزشی کانادا دوری کنید. زیرا شرط معدل، برای چنین دانشگاه‌هایی بسیار تاثیر گذار است.

کسی که قصد اپلای برای رشته پزشکی دارد، طبیعتا باید معدل خوبی هم داشته باشد تا بتواند در یک دانشگاه خارجی خوب تحصیل کند. اما برای اخذ پذیرش در رشته‌های دیگری مانند شاخه‌های مهندسی و نمونه‌های دیگر، لازم نیست که چنین معدل بالایی داشته باشید. یکی از تاثیر گذارترین عوامل در موفقیت هر شخص متقاضی در فرایند اپلای، انتخاب‌های فردی او است. به همین علت تاکید داریم که در انتخاب رشته و دانشگاه مقصد مورد نظر خود به شدت دقت کنید.

یکی از عواملی که شاید توجه چندان زیادی به آن نشده باشد و اهمیت آن دست کم گرفته شده باشد، تمکن مالی است. در واقع، پشتوانه و توان مالی کافی، چیزی است که کمتر کسی در این مرحله به آن توجه می‌کند. شاید فرایند اپلای پروسه چندان هزینه‌بری نباشد، اما به هر حال، هزینه‌هایی مثل بررسی مدارک و پرونده شما توسط مرکز آموزشی مورد نظرتان و همچنین ترجمه آن‌ها در این مسیر در برابر شما وجود دارند که باید از آن‌ها آگاهی داشته باشید.

البته، هزینه‌های فرایند اپلای چندان سنگین نیست و معمولا در اغلب موارد به همین دو فاکتوری که گفتیم، خلاصه می‌شوند. اما همیشه احتمال این که با هزینه‌های غیر قابل پیش بینی مواجه شوید را هم در نظر داشته باشید. با این حال، هزینه‌های اصلی که برای مهاجرت خود پرداخت می‌کنید، در مرحله بعدی یعنی اخذ ویزا قرار دارند و از آن مرحله، هزینه‌های شما تازه شروع می‌شوند.

درباره پذیرش تحصیلی کانادا در تراست بخوانید.

چطور با معدل پایین اپلای کنم

چطور با معدل پایین اپلای کنم

اپلای برای دانشگاه‌ های کانادا و تمام کشورهای دیگر، نیازمند این است که شما یک سری شرایط و حداقل‌های ممکن را دارا باشید. این شرایط، مجموعه‌ای از عوامل مختلف هستند که دست به دست هم می‌دهند تا شما پذیرش رشته مورد نظر در کشور مورد علاقه خود را به دست بیاورید.

یکی از این عوامل در مجموعه شرایط‌های لازم برای اخذ پذیرش در کانادا و هر کشور دیگری، شرط معدل است. اگر معدل خوبی دارید که چه بهتر! شانس خود را برای اخذ پذیرش افزایش داده‌اید. اما در غیر این صورت هم هنوز امید هست. عواملی از قبیل یک رزومه خوب، مدرک زبان معتبر، انگیزه نامه قوی، سابقه تهیه مقالات ISI و سایر عواملی که اشاره کردیم، جزو فاکتورهایی هستند که می‌توانند معدل پایین شما را جبران کنند؛ حتی تا حدی که نادیده گرفته شود.

آیا فکر می‌کنید تک تک کسانی که مهاجرت کرده‌اند و در دانشگاه‌های خارجی مشغول به تحصیل هستند، افراد نخبه با معدل‌های ۱۹ و ۲۰ هستند؟ بی شک نخبگان زیادی بین آن‌ها وجود دارد، اما بین آن‌ها افرادی هم هستند که معدل کم داشتند. این افراد تلاش کردند تا با روش‌هایی که گفتیم، این کمبود را پوشش دهند. اما در عین حال، بهترین و مناسب‌ترین رشته‌ای که برایشان وجود داشت را هم انتخاب کردند.

نگران نباشید؛ چرا که کارشناسان با تجربه و حرفه‌ای ما در تراست به شما کمک می‌کنند تا بهترین رشته مناسب با معدل خود را پیدا کنید. همین الان می‌توانید با متخصصان تراست تماس بگیرید و شرایط خود برای مهاجرت را مورد ارزیابی قرار دهید.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای با معدل پایین

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­های خارج از کشور برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته­ اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه ها

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

آزمون و خطا نکنید!

بجای صرف ساعات طولانی برای جستجو و انتخاب رشته و دانشگاه، به راحتی می توانید از کمک کارشناسان تحصیلی موسسه تراست بهره ببرید.

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

شرط معدل تا چه اندازه در اپلای و پذیرش تحصیلی مهم است؟

به جرات می‌توان گفت معدل یکی از مهم‌ترین مواردی است که در پذیرش بررسی می‌شود و حتی در بسیاری از شرایط در اولویت قرار دارد. با این حال، در صورت اخذ حداقل معدل برای پذیرش در دانشگاه مربوطه، امکان جبران آن با موارد دیگر در رزومه وجود دارد.

آیا شانسی برای پذیرش با معدل پایین در دانشگاه‌های رتبه برتر وجود دارد؟

شانس پذیرش به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و شما نباید تنها شرط معدل را برای پذیرش در دانشگاه‌ها در نظر داشته باشید. بسیاری از موارد در رزومه مانند سوابق تحقیقاتی وجود دارند که به کلی معدل پایین را پوشش خواهند داد و برای دریافت پذیرش بسیار کمک کننده هستند.

با کدام فاکتورها در رزومه می‌توان معدل پایین را جبران کرد؟

داشتن رزومه قوی، نمره زبان بالا، سابقه تحقیقاتی مرتبط و معتبر و توصیه نامه قوی از سوی اساتید دانشگاهی جزء مواردی هستند که نقش اساسی در جبران معدل پایین شما دارند.

آیا معدل در بورسیه و کمک هزینه‌های دانشگاه نیز بررسی می‌شود؟

شرط اول برای بررسی بورسیه‌ها در بیشتر دانشگاه‌ها معدل است. با نگاهی به وب سایت دانشگاه‌ها متوجه خواهید شد که بیشتر بورسیه‌ها بر این اساس تعلق می‌گیرد و با ارائه بالاترین معدل در مقطع قبلی، می‌توانید میزان بیشتری از بورسیه‌ها را دریافت کنید.

با معدل‌های پایین در کدام دانشگاه‌ها می‌توان اپلای کرد؟

شما با معدل پایین شانس پایین‌تری برای اپلای در دانشگاه‌های برتر دنیا خواهید داشت چرا که شرایط بسیار رقابتی در آن‌ها وجود دارد. از طرف دیگر این دانشگاه‌ها نیز مایل هستند تا بهترین معدل‌ها را جذب کنند. با این حال، در کشورهایی مانند کانادا شما می‌توانید دانشگاه‌های خوبی را بیابید که شرط معدل بالایی ندارند و در این بین، ارائه رزومه قوی نیز می‌تواند این معدل پایین را پوشش دهد.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • ساسان

    با سلام
    می خواستم در رشته پزشکی دانشگاه تهران تحصیل کنم و برای تخصص به کشور آمریکا یا آلمان اپلای کنم می خواستم بدونم اگر در دکترای عمومی بالاترین نمرات و معدل رو کسب کنم ولی چون معدل دیپلم من پایین است
    معدل کل دیپلم۱۷/۰۶
    معدل کتبی نهایی۱۶/۹۷
    این معدل دیپلم هم برای اپلای در نظر میگیرند
    آیا با وجود معدل خیلی بالا در دانشگاه می تونم در یکی از۱۰دانشگاه برتر اول آمریکا یا آلمان ادامه تحصیل بدم
    لطفا جواب بدید
    باتشکر

  • خانم موسوی

    من معدلم پایینه گپ تحصیلی هم دارم چه کنم کدوم دانشگاه سینما بخونم ظ؟
    کانادا و امریکا

    • مشاور موسسه تراست

      اگر معدل شما کمتر از حد نصاب معدل دانشگاه مقصد هست، برای افزایش معدل حتما آزمون هایی نظیر آزمون جی آر ای را در رزومه داشته باشید.
      گپ تحصیلی برای کشورهایی مثل آمریکا و کانادا مهم است و این مسئله باید به نوعی پوشانده شود. ارائه سابقه کار و ارائه مدارک خدمت سربازی برای آقایان، از موارد مناسبی است که می توان به وسیله آن ها گپ تحصیلی را پوشش داد. برای رشته هایی مثل سینما علاوه بر بحث معدل، بحث تجربه و رزومه نیز مطرح است و باید نشان بدهید در این زمینه کارهایی روا انجام داده اید. در واقع بحث صرف علاقه نیست و روزمه هم حائز اهمیت است.

  • Ali

    سلام خسته نباشید
    من دانشجوی ترم۴ مهندسی برق دانشگاه فردوسی هستم . تاکنکون معدلم۱۴ است و بسیار علاقمند به اپلای هستم.ترم اول واقعا مشکلات بدی داشتم طوریک بدترین معدلم بود(۱۲)
    میخواستم بدونم چه راه های برای اپلای به بویژه کشور های اروپایی برای من و افرادی مشاابه من هست؟و این اپلای از نظر هزینه برای من چگونه تمام خواهدشد؟
    از طرفی راهکار های دیگری هم برای بهبود شرایطم مخواستم که پیشنهاد بدید ممنون میشم چون من توی یک شرایط روانی ناجوری قرار دارم.

    • مشاور موسسه تراست

      با سلام و ممنون از همراهی شما دوست عزیز.
      موسسه ما به صورت تخصصی در زمینه مهاجرت به کانادا فعالیت می کند.