اپلای رشته مددکاری اجتماعی

اپلای رشته مددکاری اجتماعی

برخی از افراد از داشتن ارتباطات موثر با مردم لذت می‌برند. آن‌ها دوست دارند که بتوانند به صورت تخصصی افراد را در مشکلاتشان به خصوص مشکلات اجتماعی و خانوادگی یاری کنند. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که از کمک به دیگران لذت می‌برید باید پیشنهاد کنیم تا برای ادامه تحصیل رشته مددکاری اجتماعی را انتخاب کنید. موسسه مهاجرتی تراست قصد دارد تا در این مقاله از رشته مددکاری اجتماعی و گرایش‌های این رشته بیشتر صحبت کرده و سوالات شما در باره نحوه اپلای برای خارج از کشور، بورسیه‌ها و در نهایت شرایط کار و درآمد را پاسخ دهد، پس همراه ما باشید.

لینک های مفید!

مراحل اپلای رشته مددکاری اجتماعی

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را محکم بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­ها برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته ­اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های کانادا تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی دانشگاه های کانادا برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه های کانادا

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به کشور موردنظرتان شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور مقصد شوید.

اگر مقصدتان کانادا است، تراست چک لیست جامعی برای عزیمت به کانادا برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

در مورد رشته مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی رشته‌ای بوده که به منظور کمک به افراد برای غلبه بر چالش‌های دشوار زندگی تمرکز دارد. این چالش‌ها شامل فقر، اعتیاد ، بیکاری، معلولیت، سوء استفاده‌های جنسی، بیماری‌های روانی و موضوعات بسیار دیگری می‌شود. همچنین این رشته تاکید بسیار زیادی بر اجرای عدالت و برابری اجتماعی در کشورها دارد.

رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی تنها روی حمایت از افراد تمرکز نداشته، بلکه بر آموزش و همکاری در جهت تغییر شرایط و ایجاد یک موقعیت بهتر برای زندگی آنها نیز تاکید دارد. مددکاران اجتماعی در کشورهای مختلف به افراد جامعه کمک می‌کنند تا مهارت‌های جدیدی را آموخته و توسعه ببخشند تا این امر باعث تغییر در ذهنیت آن‌ها شود. این تغییر سبب شده تا نگرش آن‌ها دستخوش تغییرات مثبت شده و شخصیتی فعال ‌تر در پیش بگیرند.

مددکاری اجتماعی حرفه‌ای سخت، سرنوشت ساز و البته مفید به شمار می‌رود. پشت هر جامعه‌ای تعدادی مددکار تخصصی حضور داشته تا از خانواده‌هایی که نیاز به کمک دارند حمایت کرده و آن‌ها را در چالش‌های احساسی، سلامت روان و کمک‌های مالی راهنمایی کند. شاید جالب باشد که بدانید هیچ دو روزی در زندگی یک مددکار اجتماعی شبیه به هم نیست. به همین دلیل شما باید این امر را در مورد دوران تحصیل خود نیز صادق بدانید. شما به عنوان دانشجوی آینده این رشته با ترکیب عناصر جامعه شناسی، روانشناسی، حقوق و بسیاری از مهارت‌های دیگر خود را آماده می‌کنید تا شغلی را عهده دار شوید که در آن باید سریع اما با شفقت واکنش نشان دهید. پس اگر عاشق کار با مردم هستید و دوست دارید تغییری ایجاد کنید که واقعی باشد، مددکاری اجتماعی می‌تواند بهترین گزینه برای ادامه تحصیل محسوب شود.

پذیرش تحصیلی کانادا با تراست

درصد بالای پرونده های تحصیلی موفق
دریافت مشاوره از مشاور رسمی اداره مهاجرت

اپلای رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

برای ورود به رشته مددکاری اجتماعی هنگام ارزیابی متقاضیان، دانشگاه‌ها به دنبال شخصیت‌هایی هستند که در آینده بتوانند مسئولیت این کار را به عهده بگیرند. دوره‌های آزاد مانند سلامت و مراقبت‌های اجتماعی، روانشناسی و جامعه شناسی به شما کمک می‌کنند تا سطح دانش‌ عملی خود را افزایش دهید اما بعید است که دانشگاهی برای ورود به چنین مدارک خاصی نیاز داشته باشد.

در عوض شما باید بتوانید احساس همدلی، مراقبت، فداکاری، انعطاف پذیری، صبر و مهارت‌های اجتماعی خود را به شخصی که قصد ارزیابی دارد، نشان دهید. اگر سابقه تجربه کار با گروه‌های آسیب پذیر جامعه و افراد با نیاز‌های خاص را داشته باشید می‌تواند شانس پذیرش شما را بالاتر ببرد اما این موارد ضروری نیستند. در بیشتر کشورها، مقطع لیسانس این رشته سه الی چهار سال بوده و به طور عمده شامل نظریه‌ها و یادگیری‌های تئوری که با بخش عملی همراه است. شما به طور عمده جامعه شناسی و روانشناسی را با هم ترکیب می‌کنید. به علاوه مهارت‌های بین فردی و روابط خود را توسعه می‌دهید و درنهایت نحوه برخورد با شرایط پیچیده را یاد می‌گیرید.

دانشجویان این رشته در مقطع لیسانس مانند بسیاری از رشته‌های دیگر،‌ سال اول ودوم تحصیل خود را صرف یادگیری موضوعات پایه‌ای، مفاهیم و اصول مددکاری اجتماعی می‌کنند. در سال سوم و چهارم نه تنها شانس انتخاب و ادامه تحصیل در شاخه خاصی از این رشته را خواهند داشت بلکه برای دوره‌های کارآموزی نیز آماده می‌شوند. برخی اوقات نوع مدرک تحصیلی شما در دوران تحصیل این اجازه را می‌دهد تا دوره‌های کارآموزی را تا 200 روز در سال بگذرانید. این دوره‌ها هم سابقه و تجربه شما را بیشتر کرده و هم به این معنا است که در دو سال آخر تحصیل خود زمان زیادی را سر کلاس‌ها نخواهید گذراند.

شما در طول تحصیل در رشته مددکاری بین 7 تا 18 ساعت در هفته زمان خود را در کلاس درس خواهید گذراند. اما به طور معمول برای اکثر دانشجویان این زمان در حدود 12 ساعت در هفته است در عین حال توجه داشته باشید که این میزان نسبت به بسیاری از رشته‌های دیگر زمان کمتری است. تحصیل در این رشته علاوه بر چارت دروس مشخص شامل موارد زیر نیز خواهد بود:

  • نوشتن گزارش و مقاله
  • شرکت در سخنرانی‌ها و سمینارها
  • کارآموزی و کاریابی
  • پروژه، ارائه و کارهای گروهی

اگر می‌خواهید که همراه با گذراندن دروس، کار کرده و حقوق نیز دریافت کنید می‌توانید کارآموزی را جز برنامه خود قرار دهید. انتخاب دوره کارآموزی مناسب بسته به شرایط درسی شما،‌ محل زندگی و تحصیل و همچنین ساعات خالی شما بستگی دارد. هر کارآموزی باید استانداردهایی که کارفرما طراحی کرده را داشته باشد تا بتواند وظایف خاص آن شغل را انجام دهد. این استانداردها شامل مهارت‌ها، دانش و رفتارهای مورد نیاز برای یک مددکار اجتماعی می ‌باشد.

ادامه تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

ادامه تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی یک رشته دانشگاهی بوده که حوزه اصلی آن مربوط به مطالعه و ارتقای کیفیت زندگی افراد و رفاه جامعه می‌شود. مددکاری دانش مربوط به توسعه شرایط انسان‌ها و جامعه، سیاست و مدیریت اجتماعی، تعامل انسان، تاثیر و دستکاری عوامل اجتماعی، سیاسی و روانی بر جامعه را شامل می‌شود. در این رشته نظریه‌های حوزه‌های دیگر مانند جامعه شناسی، پزشکی، روانشناسی، فلسفه، سیاست و اقتصاد ترکیب می‌شود تا دانشجو بتواند درک کاملی از این رشته پیدا کند.

برای ادامه تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور در مقطع کارشناسی ارشد نیازی به داشتن مدرک لیسانس کاملا مرتبط نیست. هر مدرک کارشناسی معتبری از یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی هم که داشته باشید این موقعیت را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید برای کارشناسی ارشد رشته مددکاری اجتماعی درخواست دهید. اگر رشته تحصیلی لیسانس شما کاملا غیر مرتبط است با ارائه مقاله یا انگیزه نامه می‌توانید به اساتید دانشگاه نشان دهید که چرا مطالعه در این رشته برای شما اهمیت زیادی دارد.

با تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در این رشته مهارت‌ها و ویژگی‌هایی مانند همدلی، گوش کردن فعال ، ادراک اجتماعی ، تفکر انتقادی ، ارتباطات و مهارت‌های بین فردی را به دست می آورید. مددکاران اجتماعی حرفه‌ای روی کمک به افراد یا جوامعی که از فقر، فقدان فرصت‌های برابر، بی عدالتی اجتماعی، آزار و اذیت و نقض حقوق رنج می‌برند تمرکز کرده و سعی می‌کنند با برقراری ارتباط با آن‌ها مشکلاتشان را شناسایی و در پی یافتن راه حل باشند.

شما در دوران تحصیل خود توسط اساتید فعال در زمینه‌های تحقیقاتی این رشته با اصول درس و سپس با افراد حرفه‌ای مددکاری اجتماعی آشنا خواهید شد. حوزه تخصصی بیشتر اساتید شما شامل سلامت روان، تمرین کودک و خانواده، سلامت، افزایش سن و مصرف مواد مخدرمی باشد. این اساتید از طریق توسعه مهارت‌های خاص در حوزه مددکاری اجتماعی توان تحقیقاتی شما را افزایش می‌دهند. این آموزش‌ها برای بالا بردن عملکرد شما در آینده کاری این رشته بسیار مهم است.

در ترم آخر تحصیل خود می‌توانید یکی از حوزه‌های تخصصی زیر را انتخاب کرده تا تحقیقات و پایان نامه خود را مرتبط با آن موضوع ارائه دهید. این زمینه‌ها عبارتند از:

  • حوزه سلامت
  • ناتوانی‌ها و مشکلات روانی
  • کار تیمی و گروهی
  • مراقبت از سالمندان
  • حوزه تخصصی کودک و خانواده
  • سیاست اجتماعی
  • سلامت روان

با انتخاب هر یک از این حوزه‌ها درهای جدید به روی شما باز خواهد شد. علاوه بر این هر یک از این‌ها نیاز به مطالعات گسترده و تخصص بیشتری در آن حوزه دارد تا شما را از یک دانشجو تبدیل به یک فرد آگاه و با دانش برای شروع کار کند.

برای اینکه به یک مددکار اجتماعی تبدیل شوید نیاز دارید که بعد از دریافت مدرک تخصصی دانشگاهی خود، به دنبال دریافت مجوزهای مربوطه برای شروع به کار بگردید. کارفرما‌ها و کسانی که شما را استخدام می‌کنند به دنبال کاندیداهایی هستند که اولا رفتار عاقلانه و پخته‌ای داشته باشند؛ همچنین بتوانند در شرایط سخت تحت فشار زیاد کار کنند. ویژگی‌های اساسی دیگری از جمله تعهد، صبر، انعطاف پذیری، مهارت حل مساله، مهارت‌های تحلیلی، مهارت‌های ارتباطی عالی و تمایل به همکاری با افراد از هر قشر و شرایط زندگی برای یک مددکار اجتماعی بسیار مهم است. اگر قصد دارید بدانید باتوجه به این رشته آیا شرایط مناسبی برای اپلای دارید یا خیر؛ مي‌توانید از گروه مشاوران مهاجرتی تراست کمک بگیرید تا بهترین رشته و دانشگاه‌ها را به شما معرفی کنند.

مسیر یک مددکار اجتماعی در خارج از کشور

قبل از اینکه به یک مددکار اجتماعی تبدیل شوید باید الزامات تحصیلی این رشته را برآورده کنید. علاوه بر این قبل از شروع به کار حرفه‌ای در این رشته ، نیز باید مجوز مربوط به آن را دریافت کنید. دلیل الزامی بودن دریافت مجوز این است که شما به طور مستقیم با روان انسان‌های دیگر در ارتباط هستید بنابراین باید از سلامت شخصی شما اطمینان به عمل آید. مراحل زیر قدم به قدم ، شما را برای تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی راهنمایی می‌کند.

Invalid date

دریافت مدرک لیسانس

کسب مدرک لیسانس اولین قدم برای تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی است. در طول مدت تحصیل مقطع کارشناسی باید دوره‌هایی را در زمینه خدمات اجتماعی، مدیریت بحران و تمرین مددکاری اجتماعی  بگذرانید. دوره‌های کارآموزی و فرصت‌های داوطلبانه به آماده سازی شما برای شغل آینده کمک بسیاری خواهد کرد.

Invalid date
Invalid date

انتخاب یک گرایش

مددکاران اجتماعی دوره‌های آموزشی خود را عموما با تمرکز در حوزه‌هایی مانند مراقبت بهداشتی، سلامت روان، مددکاری اجتماعی مدرسه، سلامت خانواده و کودکان می‌گذارنند. انتخاب یک گرایش تخصصی به دانشجویان کمک می‌کند تا بتوانند دانش تخصصی خود را در یک حوزه بیشتر کنند. با این وجود که مانعی نداشته تا دانشجویان چندین گرایش را همزمان انتخاب کنند اما اغلب سعی می‌کنند تا تمرکز خود را فقط معطوف به یک موضوع کنند.

Invalid date
Invalid date

گذراندن دوره کارآموزی

مددکاران اجتماعی به عنوان بخشی از الزامات تحصیلی باید یک دوره کارآموزی را بگذرانند. در مقطع کارشناسی، دوره کارآموزی یا عملی ممکن است شامل کار کردن در سازمان خدمات اجتماعی، مدارس یا سازمان‌های دولتی باشد. دانشجویان مددکاری اجتماعی کارشناسی ارشد باید دوره کارآموزی خود را به شکل تخصصی بگذرانند. در این دوره آن‌ها شرایط لازم برای دریافت مجوز مددکاری اجتماعی را سپری می‌کنند.

Invalid date
Invalid date

اقدام برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی

بسیاری از مشاغل این حوزه نیازمند فردی هستند که مقطع فوق لیسانس را گذرانده باشد. دانشجویان در دو سال کارشناسی ارشد، آموزش‌های پیشرفته‌ای را در زمینه این رشته می‌گذرانند. بسیاری از گرایش‌های تحصیلی روی فعالیت اجتماعی کلان یا فعالیت اجتماعی بالینی تمرکز دارد. بعد از گذراندن دوره ارشد، دانشجویان می‌توانند برای مجوز مددکاری اجتماعی بالینی اقدام کنند.

Invalid date
Invalid date

دریافت گواهینامه تخصصی

در هر کشوری مددکاران اجتماعی بالینی باید دارای مجوزی باشند که از طرف دولت صادر شده است. این مجوزها در جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند اما به طور کلی شامل مدرک معتبر مددکاری اجتماعی، قبولی در امتحانات مددکاری اجتماعی و تکمیل ساعات تمرین تحت نظارت می‌شود. مددکاران اجتماعی که در حوزه‌های غیر بالینی فعالیت می‌کنند ممکن است نیاز به دریافت مجوز‌های لازم دیگر داشته باشند.

Invalid date
Invalid date

جستجو برای موقعیت کاری مددکاری اجتماعی

پس از اینکه شرایط لازم برای تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی را کسب کردید وقت آن است که به دنبال شغل مورد نظر خود بگردید. مددکاران اجتماعی در محیط‌های مختلفی از جمله سازمان‌های دولتی، سازمان‌های خدمات اجتماعی، بیمارستان‌ها و مدارس کار می‌کنند. دانشجویان حتی قبل از پایان تحصیلات نیز می‌توانند به دنبال تکمیل مدارک خود باشند تا بتوانند با ایجاد یک شبکه تخصصی تبدیل به یک نیروی مددکار اجتماعی خوب شوند.

Invalid date

مولفه‌هایی که باعث موفقیت یک مددکار اجتماعی می‌شود این است که بتواند از ابزارها و فناوری‌ به خوبی استفاده کند. مددکاران موفق چندین ویژگی مشترک دارند. آن‌ها مهارت‌های مختلف را برای بهبود کیفیت کار خود یاد گرفته و به خوبی از تکنولوژی‌های روز بهره می‌برند. مددکاران اجتماعی برای تعامل با مشتریان و ارتقای روابط سالم، بر مهارت‌های بین فردی و ارتباطی قوی تکیه می‌کنند. همچنین مددکاری اجتماعی به مهارت‌های سازمانی و حل مساله برای مدیریت روابط با مشتری و حل مشکلات نیازمند است. علاوه بر این مددکاران از مهارت‌های عاطفی قوی از جمله صبر و شفقت بهره مند هستند.

گرایش‌ های رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

برای تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی در مقاطع بالاتر، نیاز است که دانشجویان یک حوزه تخصصی را به عنوان گرایش اصلی خود انتخاب کنند. فارغ التحصیلان این رشته به دلیل ارتباط بسیار نزدیک با افراد جامعه، می‌توانند تقریبا در تمامی عرصه‌ها حضور داشته باشند.

در ادامه به بررسی مهم‌ترین گرایش‌های این رشته دانشگاهی می‌پردازیم تا با ابعاد مختلف خدمات مددکاری بیشتر آشنا شویم .

گرایش‌ های رشته مددکاری اجتماعی

مدیریت اجتماعی

یکی از گرایش‌های مهم در این رشته انسانی، مدیریت اجتماعی است که به صورت مستقیم بر وضعیت دیگر شاغلان این حوزه تاثیر دارد. فارغ التحصیلان رشته مددکاری اجتماعی با گرایش مدیریت اجتماعی در موقعیت‌های رهبری و هدایت سازمان‌هایی که نقش مهمی در فعالیت‌های اجتماعی شهروندان دارد قرار گرفته و درباره اهداف این سازمان‌ها، بودجه‌ها و دیگر کارکنان در نقش مددکاران اجتماعی تصمیم گیری می‌کنند.

به دلیل اشراف مناسب این افراد به بحث مددکاری و همینطور به همراه داشتن دانش کافی درباره نیازهای اجتماعی هر انسان، این افراد با یادگیری مهارت‌های پایه‌ای مدیریت، می‌توانند به مدیرعاملی تمام عیار در عرصه خدمات اجتماعی تبدیل شوند.

فارغ التحصیلان گرایش مدیریت اجتماعی معمولا در سازمان‌های دولتی در سطح کشور یا سازمان‌های محلی‌تر یا حتی گروه‌های غیر انتفاعی کار می‌کنند و ممکن است بر تمام آن سازمان یا بخش خاصی از آن مدیریت کنند. با پیش زمینه سیاست‌های اجتماعی و خدمات اجتماعی مورد نیاز جوامع انسانی، این افراد می‌توانند نقش پر رنگی در بهبود سطح زندگی افراد نیازمند داشته باشند.

مشاوره امور اجتماعی

یکی از دروس مهم و همینطور نکات تاکید شده در رشته مددکاری اجتماعی، موضوع نابرابری‌ها و تبعیض‌های موجود در جامعه است و مددکاران همیشه سعی می‌کنند به افراد درگیر این موضوع کمک کنند. به دلیل بروز مسائل حقوقی متعدد در این بین، یادگیری اصول مشاوره برای مددکاران باعث می‌شود که بتوانند به افرادی که مشکلات به خصوصی در زمینه نابرابری اجتماعی دارند کمک کنند.

مددکارانی که علاقه دارند در حوزه حمایت و سازماندهی امور اجتماعی فعالیت کنند، معمولا جذب گرایش مشاوره امور اجتماعی شده و در این حوزه تلاش می‌کنند. آن‌ها با داشتن توانایی‌های یک مددکار و دانش یک مشاور برای کاهش نابرابری که به بی‌خانمانی، بیکاری، اعتیاد و دیگر مسائل مربوط به جامعه منجر می‌شود، هر روزه تلاش می‌کنند.

این متخصصان با دانش حقوقی خود می‌توانند اثرات مهمی در سطح اجتماعی بگذارند. آن‌ها در میان مردم بوده، درد و مشکل آن‌ها را می‌شناسند و با قوانین نیز آشنا هستند و بهترین افراد برای تغییر قوانین در سطح محلی، ایالتی و حتی کشوری هستند.

مددکاری سالمندان

سالمندان جامعه با چالش‌هایی بسیار بیشتر و بزرگتر از سایر افراد مواجه هستند و هر کدام از مشکلات آن‌ها منحصر به فرد است مانند انواع مریضی‌ها که سلامتشان را تهدید می‌کند و تنها بودن برخی از آن‌ها در تمام روزهای پیش روی خود که می‌تواند موضوع خطرناکی باشد.

بسیاری از سالخوردگان برای امرار معاش و روتین زندگی خود به تنهایی دچار مشکل هستند و ممکن است در صورت لغزش یا زمین خوردن آسیب‌های جبران ناپذیری ببینند یا زمان رسیدن کمک به آن‌ها آنقدر دیر باشد که عملا آن فرد از شدت خون ریزی یا ضربه وارد شده فوت کند.

دانشجویانی که این گرایش را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می‌کنند در زمینه رفتار با سالمندان مهارت‌های لازم را کسب کرده و در مورد مشکلات مربوط به آن‌ها اطلاعات لازم را کسب می‌کنند. این فارغ التحصیلان با سالخوردگان کار کرده و به آن‌ها کمک می‌کنند تا از این موانع به خوبی گذشته و مشکلات زندگی خود را راحت‌تر تحمل کنند.

در گرایش مددکاری سالمندان، دانشجویان با تکنیک‌ها و متدهای روانشناختی مربوط به افراد مسن آشنا شده و طرز فکر و رفتار آنها را یاد می گیرند. آن‌ها به این افراد کمک می‌کنند تا دوباره در اجتماعات شرکت کرده و با افراد مشابه خود ارتباط برقرار کنند .

دانشجویان فارغ التحصیل این گرایش خاص پس از اتمام تحصیل معمولا در خانه‌های سالمندان مشغول به کار شده یا در مراکز و سازمان‌های اجتماعی کار می‌کنند. برخی نیز به صورت شخصی و خصوصی به کمک افراد ناتوان که در خانه‌ها مانده‌اند، می‌روند. این دسته از مددکاران همه تلاش خود را برای بهبود شرایط زندگی افراد ارزشمند جامعه به کار می‌گیرند.

مددکاری کودکان

کودکان و خردسالان قشر دیگری از جامعه هستند که به دلیل سن کم خود نمی‌توانند به درستی تمام نیازهای خود را برآورده کنند و برای کوچک ‌ترین کارها نیز نیاز به افراد بزرگ ‌تر از خود دارند. دانشجویان رشته مددکاری اجتماعی که دوست دارند در گرایش مددکاری کودکان ادامه تحصیل دهند، نحوه برخورد با کودکان را آموزش دیده و به صورت تخصصی بر مشکلات و نیازهای یک کودک نیازمند متمرکز می‌شوند.

یک مددکار کودک می‌تواند درسازمان‌های بهزیستی کار کرده و یا به خانواده‌های جوان کمک کند تا فرزندان خود را در محیطی سالم و امن تربیت کنند. مهم‌ترین قسمتی که مددکاران کودک به آن وارد می‌شوند هنگامی است که کودک مورد سو استفاده یا مورد بی‌توجهی قرار گرفته و نیاز است که مددکار اجتماعی برای محافظت از کودکان وارد عمل شود و از آن‌ها در همان محیط خانواده با مراقبت بیشتر نگهداری کند یا یک شرایط بهتر و جدیدتری را برای آن کودک فراهم کند.

مددکاران اجتماعی با گرایش کودکان از جمله فعالان مفید و حیاتی برای جوامع هستند و معمولا سازمان‌های دولتی تمام دانشجویان این رشته را به خود جذب می‌کنند تا بتوانند مسائل و مشکلات مرتبط با خردسالان را سریعا حل نمایند. انتخاب این گرایش باعث می‌شود با روحیات حساس کودکان بیشتر آشنا شده و تمرینات مخصوص و مطالب مرتبط با آن‌ها را بیشتر مورد توجه قرار دهید.

ناتوانان رشدی

یک قشر قابل توجهی از مددکاران اجتماعی در راستای کمک به کودکان نیازمند و درگیر مشکلات جسمی یا روحی به سمت گرایش مددکاری اجتماعی – شاخه ناتوانان رشدی – جذب می‌شوند تا به این کودکان که عمدتا درگیر مسائلی مانند اختلال اوتیسم، اختلالات یادگیری و گفتاری یا انواع مختلفی از ناتوانی‌های ذهنی هستند کمک کنند.

کودکانی که دارای این مشکلات هستند در مقایسه با دیگر همسن‌های خود با معضلات بیشتری درگیر بوده و نیازمند کمک‌های بیشتری هستند. برای ارتباط بهتر مددکاران با این کودکان، گرایش ناتوانان رشدی پدید آمده تا به دانشجویان اطلاعات بهتر و مفیدتری برای ارتباط برقرار کردن با این کودکان و مشکلات مخصوص هرکدام بدهد.

مددکاران اجتماعی فارغ التحصیل شده از این گرایش مهارت‌های ارتباطی با کودکان را بسیار تمرین کرده و می‌دانند با هر کدام از مشکلات ذهنی چطور باید رفتار کرد. این افراد به خانواده کودکان راهنمایی‌های لازم را کرده تا آن‌ها نیز از مشکلات مشترک با فرزند خود راحت‌ تر عبور کنند. مددکاران کودکان ناتوان رشدی در صورت نیاز مراجعه کنندگان، خود را به انواع خدمات حقوقی یا آموزشی یا هر نوع خدمات مورد نیاز و مناسب مرتبط می‌کنند.

مراقبت‌های بهداشتی اجتماعی

همانطور که از نام این گرایش مشخص است، دانشجویان فارغ التحصیل شده این رشته در راستای کمک به مراجعین خود در زمینه‌ مراقبت‌های بهداشتی کمک می‌کنند. با آموزش‌ها و درس‌های مخصوص در این گرایش، مددکاران در می‌یابند که در زندگی هر فرد چه مشکلات بهداشتی برای سلامتی انسان می تواند اتفاق افتد و از همین رو اقدام به برطرف کردن این موارد در زندگی مراجعه کنندگان می‌کنند.

مددکاران اجتماعی که گرایش مراقبت‌های بهداشتی را گذرانده‌اند معمولا برای سازمان‌های اجتماعی و سازمان‌های دولتی محلی کار می‌کنند. تعداد زیادی از فارغ التحصیلان در بیمارستان‌ها مستقر شده تا به مراجعه کنندگان اطلاعات لازم را داده و در صورت مشاهده موارد خاص، به آن‌ها در زمینه افزایش سطح سلامت خود و دیگر افراد خانواده آموزش دهند.

این افراد معمولا گروه‌هایی را تشکیل می‌دهند تا در زمینه افزایش سطح اطلاعات عمومی بهداشتی مردم اطلاع رسانی کرده و گردهمایی‌های مختلفی در جوامع مختلف تشکیل می‌دهند تا افراد تجربیات خود را با آن‌ها به اشتراک گذاشته و از مهمترین مسائل روز جامعه مطلع شوند.

مددکاری اجتماعی بین الملل

مددکاری اجتماعی یک شغل شریف است که هدف آن کمک به دیگر انسان‌ها و افراد نیازمند جامعه است. افرادی که تخصص بین الملل این رشته را انتخاب می‌کنند، درس‌هایی مربوط به حقوق بین الملل و همینطور روابط حقوقی بین کشورها درباره مهاجران مختلف را مطالعه می‌کنند. فارغ التحصیلان گرایش مددکاری اجتماعی بین الملل خدمات مختلفی را به مهاجران تازه رسیده ارائه می‌دهند تا بتوانند سریع‌تر با شرایط جدید انطباق پیدا کرده و همینطور به منابع مورد نیاز خود به درستی دسترسی پیدا کنند.

این مددکاران در کمپ‌های پناهندگان، یتیم خانه‌ها و بیمارستان‌ها کار کرده و به یکی از آسیب پذیرترین افراد جامعه، یعنی مهاجران، کمک و راهنمایی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم در گرایش بین الملل این رشته، آشنایی با نیاز این افراد، آشنایی با مراکز مهم مانند سازمان‌های حقوقی، کلاس‌های زبان، مدارس مرتبط و مراکز کاریابی بوده تا بتوانند مهاجران را در صورت نیاز به این مکان‌ها معرفی کنند.

مددکاری اجتماعی بالینی

برخلاف برخی دیگر از گرایش‌های رشته مددکاری اجتماعی که دانشجویان فارغ التحصیل می‌توانند به صورت داوطلبانه فعالیت خود را پس از دانشگاه آغاز نمایند، گرایش مددکاری بالینی نیاز به داشتن مجوز دولتی دارد. شما پس از اتمام درس و فارغ التحصیلی درصورت واجد شرایط بودن برای ارائه خدمات سلامت روان مانند مشاوره و درمان‌‌های مختلف دیگر، یک مجوز فعالیت کسب خواهید کرد.

مددکاران بالینی به صورت فردی و تک به تک با افراد ارتباط برقرار کرده و مشکلات آن‌ها مانند اضطراب، افسردگی، اعتیاد و سایر چالش‌های پیش روی آن‌ها را بررسی نموده و این افراد را برای مقابله با آن آماده می‌کنند. این نوع گرایش بر آموزش دانشجویان به صورت تخصصی و تمرین با افراد با تجربه جهت افزایش آمادگی ارائه مشاوره به افراد نیازمند تاکید داشته و مددکاران به صورت کاملا آماده به جامعه وارد می‌شوند.

پژوهش‌های اجتماعی

برای داشتن یک پایگاه داده مناسب از مشکلات اجتماعی حال حاضر جامعه و همینطور بررسی صحت روش‌های درمان جدید، نیاز به تحقیق و پژوهش همیشه وجود دارد و برای بررسی نتایج و جمع بندی مناسب از آن‌ها محققان حرفه‌ای و متخصصی نیاز است که به موضوع اشراف داشته و در حوزه مددکاری اجتماعی تحصیل کرده باشند و از طرفی با گذراندن یک دوره مخصوص آموزش روش تحقیق در گرایش پژوهش‌های اجتماعی در زمینه جمع آوری و آنالیز اطلاعات نیز، ماهر می‌شوند.

هدف نهایی این دسته از مددکاران بهبود روش‌های مددکاری اجتماعی و بروزرسانی درس‌های تهیه شده برای تدریس به دانشجویان آینده است و این کار از طریق اکتشافات مبتنی بر تحقیق مداوم میسر می‌شود. دانشجویانی که این گرایش را انتخاب می‌کنند عمدتا دارای مدرک دکترا بوده وگاهی نیز در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند. فارغ التحصیلان رشته مددکاری اجتماعی در گرایش پژوهش‌های اجتماعی، معمولا در دانشگاه‌ها، اتاق فکرها، سازمان‌های دولتی و سازمان‌های دانش بنیان مشغول به کار می‌شوند.

پژوهش‌های اجتماعی

برای داشتن یک پایگاه داده مناسب از مشکلات اجتماعی حال حاضر جامعه و همینطور بررسی صحت روش‌های درمان جدید، نیاز به تحقیق و پژوهش همیشه وجود دارد و برای بررسی نتایج و جمع بندی مناسب از آن‌ها محققان حرفه‌ای و متخصصی نیاز است که به موضوع اشراف داشته و در حوزه مددکاری اجتماعی تحصیل کرده باشند و از طرفی با گذراندن یک دوره مخصوص آموزش روش تحقیق در گرایش پژوهش‌های اجتماعی در زمینه جمع آوری و آنالیز اطلاعات نیز، ماهر می‌شوند.

هدف نهایی این دسته از مددکاران بهبود روش‌های مددکاری اجتماعی و بروزرسانی درس‌های تهیه شده برای تدریس به دانشجویان آینده است و این کار از طریق اکتشافات مبتنی بر تحقیق مداوم میسر می‌شود. دانشجویانی که این گرایش را انتخاب می‌کنند عمدتا دارای مدرک دکترا بوده وگاهی نیز در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند. فارغ التحصیلان رشته مددکاری اجتماعی در گرایش پژوهش‌های اجتماعی، معمولا در دانشگاه‌ها، اتاق فکرها، سازمان‌های دولتی و سازمان‌های دانش بنیان مشغول به کار می‌شوند.

لیست دروس آموزشی دانشجویان رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

بعد از آشنایی کلی با رشته مددکاری اجتماعی و گرایش‌های مربوط به آن، نوبت به بررسی دروس تدریس شده در این رشته می‌رسد. مسلما سیستم آموزشی هر کشور و دانشگاه با دیگری متفاوت است اما برخی از دروس در بیشتر دانشگاه‌هایی که رشته مددکاری اجتماعی را ارائه می‌دهند مشترک بوده و ما سعی داریم درباره آن‌ها بیشتر توضیح دهیم.

لیست دروس رشته مددکاری اجتماعی

برخی از دروس ذکر شده در دسته درس‌های اجباری بوده و باید حتما در طول ترم تحصیلی مشخصی آن‌ها را انتخاب کنید اما برخی دیگر حالت انتخابی داشته و می‌توانید از بین تعداد زیادی از دروس ارائه شده مختلف، یک تعداد را انتخاب کرده و فقط همان سری را پاس کنید.

اگر دوست دارید درباره رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور اطلاعات بیشتری بدست آورید، بهتر است به این لیست دروس توجه کرده تا ببینید آیا بعد از گذراندن آن‌ها همچنان به این رشته علاقه دارید و آیا این رشته همان تخصصی است که می‌خواهید در آینده کسب کنید یا نه؟

  1. روش ها و نظریه ها برای تمرین فعالیت های مددکاری اجتماعی : این درس رویکردهای نظری کلیدی مورد استفاده در فعالیت‌های مددکاری اجتماعی را برای استفاده عملی معرفی می کند. در این ماژول یک رویکرد یادگیری ترکیبی به کار گرفته شده و شما مهارت‌های لازم برای ارتباط برقرار کردن به صورت حضوری و غیر حضوری از طریق شبکه‌های اینترنتی را می‌آموزید.
  2. آمادگی برای تمرین مستقیم : این ماژول مهارت های تمرین و آگاهی از نقش و مسئولیت‌های یک مددکار اجتماعی را توسعه می‌دهد. این درس به صورت تضمینی برای شما یک پیشینه آموزشی ایجاد می‌کند تا مهارت‌های اجتماعی خود را قوی‌تر کرده و برای ارتباط مستقیم آمادگی بیشتری داشته باشید. این درس نه تنها برای مددکاران اجتماعی، بلکه برای پزشکان، پرستاران و افرادی که سعی دارند با افراد نیازمند کار کنند نیز مفید است. رشد و توسعه انسان این درس به بررسی طیف وسیعی از نظریه‌های رشد و توسعه فردی هر انسان در طول عمرش می‌پردازد. داشتن یک درک مناسب از روند رشد عادی هر فرد در زندگی در مقابل رشد اشتباه افراد تحت تاثیر رویدادهای مختلف زندگی، ناتوانی‌ها، سو استفاده‌های جنسی، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی می‌تواند دیدگاه مناسبی به مددکاران بدهد. در این دوره نظریه‌های روان شناختی و جامعه شناختی متنوعی بررسی خواهند شد و مرسوم‌ترین‌های آن‌ها با شما تمرین می‌شود. مفاهیم کلیدی این نظریه‌ها از جمله دوره‌های بحرانی، مرحله گذار، تغییر و تداوم، نقاط قوت هر فرد، آسیب پذیری‌های انسان و ناملایمات روانی را به صورت منحصر به فردی برای شما شرح داده خواهد شد.
  3. جامعه شناسی برای مددکاری اجتماعی : این ماژول به دنبال معرفی مضامین و دیدگاه‌هایی است که تفکر جامعه شناختی را در فرد تشکیل می‌دهد. به شما این فرصت داده می‌شود که این موضوعات را به جنبه‌های تمرین مددکاری اجتماعی مرتبط کرده و از آن‌ها در طول تمرینات خود استفاده کنید. این درس به بررسی هدف مددکاری اجتماعی در جامعه و همینطور نقش و عملکرد و تاثیر آن بر افراد می‌پردازد و همچنین ماهیت مشکلات اجتماعی را که مددکاران اجتماعی ممکن است با آن مواجه شوند را برای شما تشریح می‌کند.
  4. ارزش و اخلاق در مددکاری اجتماعی : در این درس معمولا پیچیده‌ترین و بحث برانگیزترین حوزه‌های اخلاقی در رشته مددکاری اجتماعی مورد بحث قرار گرفته و با ارائه چارچوب‌های اخلاقی مناسب، ‌راهکارهایی برای مقابله با آن‌ها به شما آموزش داده می‌شود. این درس و روش‌های تدریس شده در آن جزو مدرن ترین تمرین‌های مددکاری اجتماعی در دنیا است.
  5. سیاست‌های اجتماعی برای مددکاران اجتماعی: این درس حوزه‌های کلیدی و مهم انتخاب شده از سیاست‌های اجتماعی مرتبط با حوزه کاری مددکاری اجتماعی را گرد آوری کرده است. با در نظر گرفتن سیاست‌های اجتماعی موجود در جامعه، چالش‌های پیش روی مددکاران اجتماعی در جامعه معاصر روشن‌تر خواهد شد.
  6. قوانین در زمینه مددکاری اجتماعی : در این درس دانشجویان با چارچوب‌های قانونی و قوانین کلیدی که باید تمرین‌های مددکاری اجتماعی در آن انجام شود آشنا می شوند. دانشجویان اصول اولیه حقوقی و سیستم هایی که فرآیند حقوقی از طریق آن‌ها انجام می‌شود را مطالعه می کنند . آن‌ها می‌توانند بعد از گذراندن این دوره درک درستی از قوانین کلیدی مرتبط با عملکردهای حرفه‌ای خود در آینده پیدا کنند.
  7. ارتباط و کار مشترک : این ماژول ارزش‌ها، دانش و مهارت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر، مداخله و کار مشترک را بررسی می‌کند و یک زمینه نظری مناسب را برای توسعه مهارت‌های بیشتر دانشجویان از طریق قرار دادن تمرین و مطالعه مهارت‌های مورد نیاز، فراهم می‌کند. این ماژول دانشجویان را قادر می‌سازد تا با ارزش‌ها و مفاهیم کار مشترک با کاربران مختلف و نیازمندان ، بیشتر آشنا شوند.
  8. ارزیابی شواهد برای تمرین تحقیقات فردی : این درس درک دانشجویان را در زمینه تمرین مبتنی بر شواهد و تحقیق در راستای آن‌ها گسترش می‌دهد. با یادگیری این مهارت می‌توانید شواهد اصلی را درک کرده و آن ها را به خوبی ارزیابی کنید و این اطلاعات را در عمل استفاده کنید.
  9. مددکاری اجتماعی مخصوص کودکان، جوانان و خانواده‌ها  : مددکاری اجتماعی فقط مخصوص بزرگسالان نیست و این درس سعی دارد موارد مربوط به دسته بندی‌ها سنی مختلف را مورد بررسی قرار دهد. این مهارت به شما کمک می‌کند تا درک درست‌تری از جامعه حال حاضر پیدا کرده و همچنین تخصص خود را به عنوان یک مددکار اجتماعی در کار با طیف وسیعی از کاربران و خانواده آن‌ها توسعه دهید. هدف اصلی این ماژول توسعه درک مددکاران از مسائل پیچیده‌ای که کودکان و نوجوانان با آن درگیر هستند، بوده و روش‌های متعددی برای ارتباط با آن‌ها به شما آموزش داده می‌شود.
  10. ریسک، تحمل پذیری بالا و نحوه تصمیم‌گیری در مددکاری اجتماعی : مددکاران اجتماعی معمولا باید در شرایط زندگی واقعی که اغلب شامل دانش محدود، عدم اطمینان، ارزش‌های متضاد، فشار زمانی و احساسات قوی و متضاد است، تصمیمات دشواری بگیرند. این شرایط می‌تواند چالش مهمی را برای مهارت‌های استدلالی هر فرد ایجاد کند، به ویژه زمانی که هزینه اشتباهات و قضاوت ضعیف می‌تواند به طور غیر قابل قبولی زیاد و سنگین باشد. هدف این ماژول این است که دانشجویان به ابزارهای فکری و مهارت‌های عملی برای درک و ارزیابی ریسک، تصمیم‌گیری با کیفیت بالا و انعطاف‌پذیری در محیط‌های تمرینی چالش برانگیز مجهز شوند.
  11. تحقیق و نگارش در مددکاری اجتماعی : این درس باعث می‌شود دانشجویان درک انتقادی پیدا کرده و بتوانند پس از تحصیل نیز همچنان به تحقیق پرداخته و مطالب و پژوهش‌های آینده خود را به رشته تحریر در بیاورند. این ماژول باعث می‌شود تا بتوانید به عنوان متخصصان مددکاری اجتماعی با سواد پژوهشی رشد کرده و مهارت و اعتماد به نفس ارزیابی یافته‌های پژوهشی دیگران را پیدا کنید. رشد علمی و فردی  این مهارت باعث می‌شود بتوانید در دوره‌های آموزشی آکادمیک خود به خوبی پیشرفت کرده و از طرفی بعد از اتمام دوره آموزش عالی خود در مسیر رشد شخصی خود قدم بردارید. در این ماژول روش‌ها و ویژگی‌های افراد موفق در این حوزه آموزش داده می‌شود تا بتوانید الگوهای مناسب خود را شناسایی کنید.
  12. مقدمه‌ای بر تنوع، اخلاق و ارزش‌ها :این درس قصد دارد تا به دانشجویان کمک کند تنوع، اخلاق و ارزش‌های هر انسان را فرد به فرد و جداگانه تشخیص داده و برای هر کدام احترام قائل باشند و با استفاده از چارچوب‌های آموزش داده شده که مبتنی بر کار اجتماعی اخلاقی و حرفه‌ای است، در مددکاری اجتماعی موفق‌تر باشند. افراد ناتوان در حوزه مددکاری اجتماعی در این درس مفهوم ناتوانی از جنبه‌های مختلف مانند پزشکی، اجتماعی، روانی، و… که می‌تواند نشات گرفته از موارد ارثی، اکتسابی، و اتفاقات دوران کودکی و بزرگسالی باشد، بررسی شده و تاثیر این ناتوانی‌ها بر روی فرد و دنیای اطراف او برای دانشجویان شفاف می‌شود.
  13. ارزیابی خدمات و اثربخشی مددکاری اجتماعی : هدف این دوره تثبیت و گسترش دانش دانشجویان از روش‌های تحقیق و مهارت‌های ارزیابی انتقادی کسب ‌شده در دروس قبل است. با استفاده از دانش کسب شده از دروس پیشین خود می‌توانید عملکرد موثر مبتنی بر شواهد در زمینه فعالیت‌های مددکاری اجتماعی را ارزیابی کرده و آنچه که در عمل برای این حوزه موثر‌تر است را به کار بگیرید. با استفاده از مطالب این درس شما نیز یکی از افرادی خواهید بود که رشته مددکاری اجتماعی را بهبود داده و روز به روز بر کارایی آن اضافه خواهید کرد.
  14. توسعه صلاحیت‌ها در بین فرهنگ‌های مختلف : در این درس دانشجویان با مفاهیم کلیدی مربوط به ارائه خدمات مختلف آشنا شده و بعد صلاحیت‌ها و شایستگی‌های مورد نیاز برای کار با طیف وسیعی از جوامع فرهنگی متنوع در سراسر دنیا برای آن‌ها توضیح داده خواهد شد. علاوه بر این، رابطه بین تنوع فرهنگی در داخل یک کشور و توسعه سیاسی و افزایش رفاه اجتماعی نیز بررسی خواهد شد.
  15. نابرابری اجتماعی و روش‌های برخورد با آن : نابرابری اجتماعی یکی از مسائل بزرگ اجتماعی و سیاسی هزاره جدید است و در تمام جوامع وجود دارد. در این درس به بررسی موضوعاتی مانند خانواده،‌ جنسیت، سن، نژاد، قومیت و… پرداخته شده و مباحثی مانند نابرابری‌های منطقه‌ای، توزیع درآمد و ثروت، بیکاری و دیگر مسائل مهم مورد بررسی قرار می‌گیرند.

لیست بالا تنها بخشی از دروس مهم این رشته را در بر گرفته است. اگر دوست دارید یک لیست کامل از دروس ارائه شده در دانشگاه مد نظر خود را ببینید، به توضیحات رشته مددکاری اجتماعی در سایت دانشگاه مقصد خود مراجعه کرده و به دنبال لیست ماژول‌های درسی بگردید.

ماژول‌ها و کتب مختلفی در زمینه مددکاری اجتماعی نوشته شده است. بررسی تمام آن‌ها در طول یک مقطع تحصیلی ممکن نخواهد بود و باید در نظر داشت که مطالعه خارج از چارچوب درسی می تواند به شما بسیار کمک کند تا در آینده به عنوان یک مددکار اجتماعی فردی خبره و متخصص شوید. در صورتی که با مطالعه این لیست از دروس علاقه شما به این رشته بیشتر شده، می توانید با مرکز مهاجرتی تراست ارتباط برقرار کرده و در مورد تحصیل رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

بورسیه رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

در عین حال که مدرک مددکاری اجتماعی یک سرمایه گذاری ارزشمند به شمار می‌آید، تامین هزینه‌های تحصیل در مقطع ارشد آن نیز چالش برانگیز است. به همین دلیل موسسات آموزشی و دانشگاه‌های مختلف، بورسیه‌های مناسبی را به دانشجویان معرفی می‌کنند. این بورسیه‌ها شامل تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی برای دانشجویان اقلیت، کمک مالی نظامی و بورسیه‌های مددکاری اجتماعی برای زنان می‌شود. در زیر لیست تعدادی از بورسیه‌هایی مناسب برای دانشجویان رشته مددکاری اجتماعی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را مشاهده می‌کنید.

بورسیه‌ های رشته مددکاری اجتماعی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

بورسیه تحصیلی یادبود Yarnold

این بورسیه برای ساکنان نیوهمپشایر بوده که قبلا مدرک تحصیلات تکمیلی خود را در رشته مددکاری اجتماعی، پزشکی یا پرستاری گرفته و قصد دارند تا دوره خود را در همین ایالت بگذرانند. افراد متقاضی برای دریافت بورسیه 1000 تا 5000 دلاری باید ثابت کنند که نیاز مالی داشته و از لحاظ علمی جز دانشجویان برتر هستند.

بورسیه تحصیلی آدامز برای بخش سلامت

شهروندان ایالات متحده و دیگر ساکنان قانونی که در زمینه مددکاری اجتماعی، بهداشت عمومی و یا رشته‌های مرتبط تحصیل کرده‌اند می‌توانند برای دریافت این بورسیه درخواست دهند. این افراد باید خدمات درمانی را برای قشر محروم ارائه دهند. مبلغ این بورسیه 5000 دلار خواهد بود.

جایزه انجمن مددکاران اجتماعی استان بریتیش کلمبیا

این انجمن به دانشجویان واجد شرایطی که در سال اول مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند و دارای رتبه درسی بالایی هستند، مبلغ 250 دلار جایزه خواهد داد که می‌تواند بخشی از هزینه‌های زندگی دانشجویی او را پوشش دهد.

بورسیه یادبود Cromie Dix در کانادا

این بورسیه با سقف 4400 دلار به دانشجویان واجد شرایطی که در دانشگاه بریتیش کلمبیا مشغول به تحصیل هستند تعلق خواهد گرفت.

 بورسیه یادبود Gosnell

بورسیه یادبود Gosnell به دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد رشته مددکاری اجتماعی در یک دانشگاه معتبر پذیرفته شده باشند تعلق خواهد گرفت. افراد باید تعهد به کار با افراد بومی اسپانیایی‌تبار، لاتین، سرخپوست‌های آمریکایی و ساکنان آلاسکا را بدهند. این بورسیه حداکثر 4000 دلار خواهد بود.

بورسیه تحصیلات تکمیلی کمیسیون آموزش عالی مریلند

این بورسیه به دانشجویانی تعلق خواهد گرفت که مدرک تحصیلات تکمیلی خود را در زمینه مددکاری اجتماعی، حقوق، پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری در دانشگاه‌های واجد شرایط این کمیسیون گذرانده باشند. افرادی که به صورت تمام وقت یا نیمه وقت در حال تحصیل در این موسسات هستند می‌توانند برای دریافت بورسیه درخواست دهند. مبلغ این کمک هزینه تحصیلی بین 1000 تا 5000 دلار خواهد بود.

بورسیه تحصیلی دانشگاه اراسموس هلند

این بورسیه با همکاری 5 کشور به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته مددکاری اجتماعی که در یکی از کشورهای دانمارک، فرانسه، لهستان، پرتغال و انگلستان مشغول به تحصیل هستند، ارائه می‌شود. مبلغ این بورسیه بسته به شرایط مختلف بین 1000 تا 4000 یورو خواهد بود.

بورسیه یادبود Lyons

این بورسیه به دانشجویان کارشناسی ارشدی که عضو انجمن ملی مددکاران اجتماعی هستند، تعلق می‌گیرد. هر نامزد باید یک مقاله بیوگرافی از علاقه و تجربه خود در زمینه سلامت روان در جوامع آفریقایی آمریکایی ارائه دهند. مبلغ این یادبود 5500 دلار است.

بورسیه تحصیلی بنیاد Schepp

دانشجویانی که تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در زمینه‌های مرتبط با خدمات اجتماعی از جمله رشته مددکاری اجتماعی دنبال می‌کنند، تعلق می‌گیرد. این افراد باید یک اظهارنامه مالیاتی به این بنیاد ارائه دهند که نشان دهنده عدم توانایی والدین آن‌ها برای پرداخت شهریه دانشگاه باشد. در صورت تایید مبلغ 9000 دلار کمک هزینه تحصیلی به این دانشجویان تعلق می‌گیرد.

بورسیه تحصیلی Ron Brown

افرادی که آخرین سال تحصیل خود در یکی از دبیرستان‌های آفریقایی آمریکایی می‌گذرانند می‌توانند برای پوشش هزینه‌های چهار سال تحصیل در مقطع لیسانس درخواست دهند. متقاضیان باید نیاز مالی و همچنین تعهد خود نسبت به انجام خدمات اجتماعی و شهروندی را اثبات کرده و مبلغ 40 هزار دلار دریافت نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورسیه‌های تحصیلی رشته مددکاری اجتماعی می‌توانید به راهنمای تحصیلات تکمیلی این رشته مراجعه کنید.

بهترین دانشگاه‌ های دنیا برای رشته مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی به معنای متعهد شدن به چالش های روزمره بوده که شما را قادر می‌سازد تا تاثیری مثبت در زندگی افراد آسیب پذیر جامعه بگذارید. اگر قصد دارید که در این رشته مشغول به تحصیل شده و مدرک خود را از دانشگاهی معتبر دریافت کنید برخی کشورها موقعیت‌های بسیار خوبی را فراهم کرده‌اند. موسسه مهاجرتی تراست لیست بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده رشته مددکاری اجتماعی را فراهم کرده است.

نام دانشگاهکشورنام دانشگاهکشور
University of HertfordshireبریتانیاUniversity of Wisconsinایالات متحده
University of Berkeleyایالات متحدهUniversity of Calgaryکانادا
University of EdinburghبریتانیاUniversity of Portsmouthبرتانیا
New York Universityایالات متحدهUniversity of Wisconsinایالات متحده
Erasmus UniversityهلندUniversity of Chicagoایالات متحده
University of TorontoکاناداMcMaster Universityکانادا
Manchester Metropolitan UniversityبریتانیاGlasgow Caledonian Universityبریتانیا
McGill UniversityکاناداColumbia Universityایالات متحده
University of British ColombiaکاناداDalhousie Universityکانادا
University of Washingtonایالات متحدهQueen’s University Belfastبریتانیا
University of BirminghamبریتانیاFordham Universityایالات متحده
University of BristolبریتانیاUniversity of Waterlooکانادا

دانشگا‌ه‌هایی که در جدول بالا از آن‌ها صحبت کردیم جز بهترین موسسات آموزشی برای ادامه تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی هستند. به دلیل وجود بودجه‌ های تحقیقاتی مناسب در این دانشگاه‌ها، اساتید و محققان بزرگی از سراسر دنیا در آن‌جا حضور دارند تا به دانشجویان این رشته‌ مفاهیم مهم را آموزش دهند. به عنوان مثال تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی در کانادا می‌تواند یک فرصت استثنایی به شمار رود زیرا برنامه تحصیلی روی درک پیشرفته دانشجویان از عناوین درسی و استفاده عملی از آن‌ها تمرکز دارد. برای تدریس این رشته از نظریه‌های حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی، جامعه شناسی، فلسفه، اقتصاد و سیاست استفاده می‌شود. عناصر اصلی این برنامه شامل دوره‌های آموزشی، تمرین عملی، فعالیت میدانی با نمونه‌های حقیقی و فرصت‌های تحقیقاتی گسترده است.

از آن‌جایی که در کشور کانادا، کمبود نیروی مددکار اجتماعی وجود داشته، این رشته جز رشته های پرطرفدار در کانادا به حساب می آید . برخی از مناطق کشور کانادا مانند بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، آلبرتا، نوا اسکوشیا و انتاریو نیاز بسیار زیادی به نیروهای متخصص مددکار اجتماعی دارند.

مهارت‌هایی که در طول تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی کسب می‌کنید علاوه بر این شغل در حوزه‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال شما با مدرک کارشناسی ارشد این رشته می‌توانید مهارت‌های ارتباطی، مهارت حل مساله، همدلی، کار گروهی و مدیریت زمان را به خوبی یاد بگیرید.

در کشوری مانند انگلستان که موقعیت تحصیلی بسیار ممتازی برای علاقمندان به ادامه تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی فراهم بوده، موقعیت شغلی نیز بسیار قابل توجه است. طبق قوانین این کشور، کارفرمایان نباید تفاوتی بین استخدام نیروی کار بریتانیایی و بین المللی قائل شوند. بنابراین برای دانشجویانی که از ایران قصد پذیرش دارند موقعیت بسیار خوبی فراهم است. علاوه بر این از آن جایی که این مشاغل در جوامع پیشرفته ‌تر تقاضای بالایی دارند، گاهی هزینه مسکن و حمل و نقل مددکاران اجتماعی پوشش داده می‌شود تا آن‌ها تمرکز خود را روی حل مشکلات افراد بگذارند. 

اخذ ویزا برای اپلای رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

اکثر دانشجویانی که قصد مهاجرت و اپلای تحصیلی دارند باید وب‌ سایت سفارت کشورهای مختلف را بررسی کرده تا لیست مدارک لازم برای دریافت ویزا را گردآوری کنند. معمولا برای هر کشور یک سری قوانین وجود داشته که طبق آن باید برخی مجوزها را قبل از سفارت رفتن دریافت کنید اما به طور کلی مدارک برای بیشتر کشورها یکسان است. در لیست زیر مدارکی که برای اکثر سفارت‌ها لازم و ضروری بوده برای شما گردآوری شده تا بتوانید به راحتی قدم‌های پایانی مهاجرت خود را بردارید.

  • دریافت نوبت سفارت که عموما به صورت آنلاین به مراجعین داده می‌شود.
  • داشتن پاسپورت معتبری که حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد.
  • آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه رسمی آن
  • ترجمه مدرک دیپلم
  • دارا بودن مدارم شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی
  • همراه داشتن نامه سوء پیشینه
  • فرم درخواست ویزا
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • همراه داشتن مدرک زبان معتبر مانند آیلتس یا تافل
  • مدرکی دال بر اثبات تمکن مالی (در صورتی که فول فاند بورسیه شده باشید شرایط متفاوت خواهد بود)
  • همراه داشتن عکس گذرنامه که به تازگی آن را گرفته باشید
  • همراه داشتن مبلغ مورد نیاز برای پرداخت هزینه صدور ویزا
  • مدارک لازم برای اپلای رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

دانشگاه‌ها به دلیل تفاوت‌هایی که در قوانین خود دارند مدارک مختلفی را از دانشجویان برای اپلای درخواست می‌کنند. هنگامی که رشته و دانشگاه مقصد خود را انتخاب کردید باید به سایت دانشگاه مراجعه کرده و لیست دقیق مدارک را پیدا کنید. یکی دیگر از راه‌های کسب اطلاع از این موضوع ارتباط با دپارتمان رشته مورد نظر است. در اغلب دانشگاه‌ها، مسئول روابط عمومی دپارتمان از طریق ایمیل پاسخگوی کلیه سوالات شما خواهد بود. موسسه مهاجرتی تراست نیز در صورت تمایل می‌تواند پروسه اپلای شما را به صورت کامل انجام دهد. در زیر مدارک مهمی که اکثر دانشگاه‌ها برای پذیرش نیاز دارند برای شما لیست شده است.

  • مدرک کارشناسی مرتبط از یک دانشگاه معتبر: در صورتی که قصد اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد را دارید باید آخرین مدارک تحصیلی خود را که از دانشگاه کشور مبدا دریافت کرده‌اید ترجمه کرده و در اختیار دانشگاه قرار دهید.
  • دارا بودن میانگین نمره قابل پذیرش: بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا از شما درخواست می‌کنند تا برای پذیرش حداقل معدل مورد نیاز آن‌ها را داشته باشید. در اروپا و بسیاری از کشورهای غربی این نمره با حروف A، B، C و غیره مشخص می‌شود.
  • اثبات مهارت شما در زبان انگلیسی: بسیاری از کشورها برای ادامه تحصیل از شما مدرکی برای اثبات دانش زبانی درخواست می‌کنند. به صورت کلی مدرک مورد نیاز آیلتس یا تافل است اما در برخی کشورها مانند کره جنوبی داشتن مدرک زبان کره‌ای نیز الزامی است.
  • منابع شخصی و حرفه‌ای: برای اینکه بتوانید به دانشگاه مقصد اثبات کنید که از لحاظ دانش تخصصی جز نفرات برتر هستید باید چندین مقاله معتبر داشته باشید. ارائه هرگونه مقاله، اختراع، تحقیق و پژوهش در رزومه تحصیلی شما می‌تواند سرعت پذیرش تان را بهبود ببخشد.
  • مقالات بین المللی: علاوه بر مورد قبلی که بر روی پژوهش‌ها و تحقیقات تمرکز داشت، شما باید به دانشگاه مقصد خود نمونه مقالات بین المللی خود را ارائه دهید. این مقالات باید در کنفرانس‌ها و ژورنال‌های معتبر با امتیاز بالایی منتشر شده است.
  • نمره  GRE: بسیاری از دانشگاه‌های سراسر دنیا علاوه بر مدرک زبان از شما نمره آزمون GRE را نیز می‌خواهند. این آزمون منابع مشخصی داشته و باید در کشور مبدا خود برای شرکت در آن ثبت نام کنید.

بازار کار رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

مددکاران اجتماعی به مراجعان خود برای غلبه بر مشکلاتشان کمک می‌کنند. آن‌ها اغلب به مراجعانی که در معرض مشکلات ناشی از خشونت خانگی، سلامت روان، سوء مصرف مواد، تجاوز و غیره قرار گرفته‌اند کمک کرده و راه‌های نجات از شرایط فعلی را به آن‌ها معرفی می‌کنند. یکی از شاخه‌های مددکاری یعنی مددکاری بالینی ممکن است به دلیل دانشی که داشته بتواند مسائل روانی، رفتاری و احساسی را نیز تشخیص داده و درمان کند.

برخی از کارفرمایان از یک مددکار اجتماعی انتظار دارند تا فردی صبور و دلسوز باشد تا بتواند به افرادی که تحت تاثیر مسائل منفی و آزاردهنده مانند خشونت خانگی، کودک آزاری و مشکلاتی از این دست قرار گرفته‌اند در کمال آرامش راهنمایی داده و به ساخت جامعه‌ای بهتر کمک نماید. رسیدگی به مراجعان ممکن است به صورت تلفنی یا حضوری انجام شود. شما به عنوان یک مددکار اجتماعی مسئول ارزیابی این افراد و جمع آوری اطلاعات مربوط به آن‌ها،‌ ارائه مداخله در بحران، تماس و در صورت لزوم ارجاع آن‌ها به سایر مراکز خدماتی هستید. کلید موفقیت در این موقعیت کاری این است که بتوانید در مواقع بحرانی و حساس آرامش و همدلی خود را حفظ کرده زیرا اغلب مراجعان شما در شرایط روحی نامناسبی به شما رجوع می‌کنند. همچنین شما باید از واکنش‌های افراد آگاه باشید تا بتوانید تشخیص دهید علت هر رفتار و واکنش در آن موقعیت خاص چیست فقط در این صورت است که می‌توانید مشکل را به خوبی حل کنید.

وظایف یک مددکار اجتماعی شامل موارد زیر می‌شود:

  • کمک به مراجعان در دریافت خدمات به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری
  • مشارکت دادن مراجع در فعالیت‌های مفید برای تشخیص و درمان مشکل
  • ارزیابی افراد و جمع آوری اطلاعات مربوطه
  • ارائه اطلاعات و حمایت از افراد و خانواده‌های آن‌ها
  • تماس و ارجاع به سایر مراکز خدمات اجتماعی
  • حفظ سوابق و اطلاعات به صورت دقیق و تهیه گزارش از آن‌ها
  • شرکت در کلاس‌های آموزشی، نظارت بر روی جلسات
  • توجه به علائم کودک آزاری
  • امکان مداخله در بحران‌ها

بعد از توضیح درباره وظایف کلی یک مددکار اجتماعی نوبت به الزاماتی می‌رسد که یک مددکار اجتماعی باید داشته باشد:

  • دارا بودن مدرک کارشناسی از رشته روانشناسی، مددکاری اجتماعی یا رشته‌های مرتبط
  • تجربه کاری با مشتریانی که تحت تاثیر مسائلی از جمله کودک آزاری، خشونت خانگی، سوء مصرف مواد مخدر و غیره قرار گرفته‌اند
  • توانایی توجه کامل به آن‌چه مراجعان خدمات اجتماعی می‌گویند، درک نکاتی که مطرح می شود، پرسیدن سوالات در زمان مناسب و جلوگیری از قطع کردن صحبت آن‌ها، آگاهی از واکنش‌های دیگران و درک اینکه چرا آدم‌ها در بعضی موقعیت‌ها واکنش‌های این چنینی دارند
  • توانایی ارزیابی روش‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و هزینه هریک از آن‌ها و انتخاب بهترین و مقرون به صرفه‌ترین روش درمانی برای مراجع
  • توانایی کار با کامپیوتر
  • مسلط به نرم افزارهایی مانند Word، Excel، Outlook و Power Point
  • توانایی حفظ آرامش و همدلی با مراجعان هنگام ناراحتی آن‌ها
  • دارا بودن مجوز مربوطه برای مددکار اجتماعی بالینی
  • توانایی توسعه برنامه درمانی
  • آشنایی با مداخله در بحران
  • گواهینامه معتبر رانندگی

مددکار اجتماعی به مردم کمک می‌کند تا با چالش‌هایی که در زندگی خود با آن روبرو هستند کنار بیایند. مددکاران اجتماعی بالینی، درمانگرانی هستند که افراد دارای اختلالات روانی، رفتاری وعاطفی را معاینه کرده و سپس روند درمان را شروع می‌کنند. وظایف شغلی مددکاران اجتماعی بر اساس محیطی که در آن خدمت می‌کنند و جمعیت مراجعان متفاوت است. دسته‌های تخصصی در این شغل وجود دارد که شامل گروه کودکان، خانواده‌ها و مدارس است.

شرایط تحصیلی لازم برای تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی این بوده که شما ابتدا باید به دانشگاه رفته و مدرک تحصیلی مربوط به مددکاری را دریافت کنید. با این حال فراتر از آن، مسیرهای دیگری نیز برای تخصص‌های مختلف وجود دارد. از لحاظ تحصیلی، برای مشاغل سطح ابتدایی حداقل به مدرک کارشناسی مددکاری اجتماعی (BSW) نیاز است اما اگر شما دارای مدرک روانشناسی یا جامعه شناسی هستید هم ممکن است بتوانید شغلی در این زمینه به دست آورید. برخی از مشاغل نیاز به مدرک کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی (MSW) دارند. اگر می‌خواهید شغلی به عنوان مددکار اجتماعی بالینی داشته باشید مدرک MSW پیشرفته مورد نیاز خواهد بود.

از طرفی برای اینکه به یک مددکار اجتماعی باتجربه تبدیل شوید نیاز دارید تا کارهای میدانی تحت نظارت یک ارشد یا دوره کارآموزی را گذرانده باشید. براساس قوانین دانشگاه‌های مختلف گاهی این اجازه کارآموزی در زمان تحصیل نیز به شما داده می‌شود بنابراین پیش از پایان یافتن دوره آکادمیک به تجربه نسبی در حوزه کاری هم رسیده‌اید. علاوه بر دو مورد گفته شده یعنی مدرک تحصیلی و گذراندن دوره‌های کارآموزی، شما برای شروع به کار نیازمند این هستید که مجوز و گواهینامه‌های مربوطه را دریافت کنید. بسته به کشوری که در آن حضور دارید مراحل دریافت این مجوزها می‌تواند متفاوت باشد. عموما مرکز مشاغل اجتماعی در هر کشور لیستی از آژانس‌ها و مراکز دولتی داشته که برای شما مجوز را صادر می‌کنند.

علاوه بر پیش زمینه درسی و تحصیلی که باید یک مددکار اجتماعی داشته باشد، مهارت‌های نرمی هم بوده که برای پرورش و توسعه آن‌ها باید تلاش کند. یک مددکار اجتماعی باید تمایل شدیدی به کمک به افراد دیگر داشته باشد بنابراین یک فرد جامعه گریز شرایط مناسبی برای این شغل نخواهد داشت. گوش دادن فعال از دیگر مهارت‌های مورد نظر است زیرا تعداد مراجعان در طول روز زیاد بوده و مددکار باید توجه کامل به تک تک آن‌ها و شرایطشان داشته باشد. ارتباط کلامی ویژگی مهم دیگری است که شما به عنوان یک مددکار باید داشته باشید زیرا مراجعان برای حل مشکلاتشان به مشاوره و ارائه راهکارهای شما نیازمند هستند. مضاف بر مهارت‌های شنیداری و گفتاری، به مهارت‌های اجتماعی نیز احتیاج است تا بتوان هرچه سریع‌تر و راحت‌تر با مردم ارتباط برقرار کرد.

مدیریت زمان و مهارت‌های سازمانی از دیگر مشخصه‌های یک مددکار اجتماعی خوب به شمار می‌رود. تفکر انتقادی برای انتخاب بهترین راه حل برای مشکل مراجعه کننده با توجه به نقاط ضعف و قوت آن بسیار ضروری است. چشم انداز شغلی مددکاری اجتماعی با در نظر گرفتن مسائلی از جمله شیوع کرونا و ماشینی تر شدن زندگی امروزی، بسیار خوب است .برخی از انجمن‌ها طبق آمار پیش بینی کرده‌اند که تا سال 2029 رشد مددکاری اجتماعی سریع‌تر از مشاغل دیگر با نرخ 4.13 افزایش خواهد یافت.

محیط کار مددکاران اجتماعی مختلف است. این افراد می‌توانند کار خود را در بیمارستان‌ها، مدارس، موسسات دولتی، مراکز خصوصی و دیگر مکان‌های مشابه انجام دهند. اکثر افرادی که این موقعیت را دارند به صورت رسمی مشغول به کار هستند اما ممکن است برای بعضی از کیس‌های درمانی نیاز به سفر کاری نیز داشته باشند. جدول کاری مددکاران اجتماعی به صورت تمام وقت بوده و گاهی اوقات نیز شامل آخر هفته، عصرها و تعطیلات نیز می‌شود. برخی از مددکاران اجتماعی نیز بسته به پرونده‌ای که در دست دارند یا موقعیت خاص شغلی خود موظف باشند همیشه در دسترس قرار بگیرند.

کارفرمایان برای مددکاران اجتماعی می‌توانند مسئولان محلی، موسسات خیریه و داوطلبانه، و سازمان‌ها و مراکز خصوصی مانند خانه‌های سالمندان و در نهایت مراکز تخصصی مددکاری اجتماعی باشند. اگر در شروع کار بخواهید مقداری شهرت جمع کنید یا به صورت فریلنسر کار کنید بعضی از موسسات خیریه در وبسایت‌های خود برای مددکاران اجتماعی به رایگان تبلیغ می‌کنند. به علاوه سازمان‌هایی مانند انجمن مددکاری اجتماعی ایالات متحده،‌ انگلستان و دیگر کشورها نیز از مددکاران اجتماعی حمایت می‌کنند.

اگر به کار در زمینه اجتماعی علاقه دارید ولی هیچ یک از زمینه‌های عمومی یا تخصصی آن برای شما جذاب نیست می‌توانید یکی از این مشاغل ذکر شده را امتحان کنید زیرا کلیت کار تشابه زیادی دارد.

  • درمانگر ازدواج و خانواده
  • روانشناس بالینی، مشاوره و مدرسه
  • مشاور توان بخشی
  • مربی بهداشت.

میانگین درآمد یک فارغ التحصیل رشته مددکاری اجتماعی در خارج از کشور

هرچه مدرک تحصیلی مددکاری اجتماعی شما بالاتر و تخصصی‌تر باشد تاثیر بیشتری روی حقوق تان خواهد داشت. اما سطح تحصیلات تنها عامل مهم روی سطح حقوق نیست. حقوق مددکاران اجتماعی با توجه به سابقه کاری، محل اشتغال، کشور و شهر محل کار، مسئولیت شغلی یا سطح مدیریتی کار متفاوت خواهد بود.  میانگین درآمد در بین تخصص‌های مختلف مددکاری اجتماعی متفاوت خواهد بود. تعدادی از تخصص‌ها وجود دارند مانند خانواده و مدرسه، سلامت روان یا مصرف مواد مخدر که برای اشتغال در آن‌ها نیاز به داشتن مجوزهای خاصی است. این زمینه‌ها حقوق بیشتری نیز خواهند داشت. علاوه بر این، تخصص‌های مختلف در زمینه خدمات اجتماعی را می‌توان در صنایع و محیط‌های کاری مختلف مانند بیمارستان، خانه یا مطب خصوصی نیز انجام داد که ممکن است بر روی حقوق تاثیر بگذارد.

موسسه مهاجرتی تراست برای آشنایی بیشتر شما مروری بر تخصص‌های مددکاری اجتماعی و تفاوت بین آن‌ها و همچنین میانگین حقوق دریافتی آن‌ها خواهد داشت. با این حال مهم است به یاد داشته باشید که محیط کاری و افرادی که یک مددکار اجتماعی با آن‌ها کار می‌کند تاثیر نهایی بر دستمزد را دارند.

میانگین درآمد یک فارغ التحصیل رشته مددکاری اجتماعی

متوسط حقوق یک مددکار اجتماعی در مدرسه

مددکاران اجتماعی مدارس به عنوان یک رابط بین دانش‌ آموزان،‌ والدین، کارکنان مدرسه و جامعه عمل می‌کنند. این افراد مشکلاتی که بر سر راه موفقیت دانش‌آموزان وجود دارد را برطرف کرده و محیط سازگارتری را در مدرسه فراهم می‌کنند. متوسط حقوق سالیانه مددکاران اجتماعی حوزه کودک، خانواده و مدرسه 52 هزار دلار است.

متوسط حقوق مددکار اجتماعی پزشکی

مددکاران اجتماعی پزشکی اغلب در بیمارستان‌ها یا مراکز بالینی استخدام می‌شوند تا بتوانند از نزدیک با بیماران و اعضای خانواده آن‌ها که به دلیل شرایط پزشکی تحت فشارهای روانی، مالی و خانوادگی هستند کمک کنند. متوسط حقوق این افراد به طور سالیانه رقمی در حدود 60 هزار دلار است.

متوسط حقوق مددکاران اجتماعی سلامت روان

مددکاران اجتماعی حوزه سلامت روان از بیمارانی که اختلالات روانی متفاوتی مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال دو قطبی دارند حمایت و پشتیبانی می‌کنند. توصیه می‌شود که مددکاران اجتماعی سلامت روان دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند. متوسط حقوق سالیانه مددکاران سلامت 54 هزار دلار خواهد بود.

متوسط حقوق مدیر امور اجتماعی

مدیران مددکاری اجتماعی بر ارائه خدمات اجتماعی تمرکز می‌کنند و از موثر بودن این برنامه‌ها اطمینان حاصل می‌کنند.اکثر وظایف مدیر مددکاری اجتماعی طوری بوده که نیاز به مدرک کارشناسی دارد. متوسط حقوق سالیانه مدیران خدمات اجتماعی 70 هزار دلار است.

متوسط حقوق مددکار اجتماعی نظامی

مددکاران اجتماعی نظامی در محیط‌هایی کار می‌کنند که در آن پرسنل نظامی و جانبازان فعلی به حمایت یا مشاوره نیاز دارند. به دلیل اهمیت محیطی که در آن کار خواهید کرد یعنی محیط نظامی، بهتر است مدارک و مجوزهای خود را از مراکز و موسسات معتبر تهیه کنید. متوسط حقوق سالیانه یک مددکار اجتماعی نظامی تقریبا برابر با میانگین حقوق یک مددکار اجتماعی است. در جدول زیر درآمد فارغ التحصیلان رشته مددکاری اجتماعی در کشورهای مختلف، به تفکیک تجربه کاری را مشاهده می‌کنید.

نام کشورمیانگین درآمد
کانادامیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 54 هزار دلار کانادا
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 93 هزار دلار کانادا
میانگین پاداش سالیانه: 1500 دلار کانادا  
ایالات متحدهمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 50 هزار دلار
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 84 هزار دلار
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 84 هزار دلار
بریتانیامیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 28 هزار پوند
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 48 هزار پوند
میانگین پاداش سالیانه: 700 پوند
استرالیامیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 63 هزار دلار استرالیا
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 109 هزار دلار استرالیا
میانگین پاداش سالیانه: 1700 دلار استرالیا
اتریشمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 37 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 64 هزار یورو
میانگین پاداش سالیانه: 1000 یورو
بلژیکمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 38 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 64 هزار یورو
میانگین پاداش سالیانه: 1000 یورو
چینمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار:132 هزار یوآن
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 226 هزار یوآن
 میانگین پاداش سالیانه: 3500 هزار یوآن
فرانسهمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 33 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 57 هزار یورو
 میانگین پاداش سالیانه: 900 یورو
آلمانمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 37 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 63 هزار یورو
 میانگین پاداش سالیانه: 1000 یورو
هندمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 5 میلیون روپیه
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 8 میلیون روپیه  
میانگین پاداش سالیانه: 1300 هزار روپیه
ایتالیامیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 30 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 51 هزار یورو
 میانگین پاداش سالیانه: 800 یورو
هلندمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 37 هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 65 هزار یورو
 میانگین پاداش سالیانه: 800 یورو
نیوزلندمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 57هزار یورو
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 98 هزار یورو
 میانگین پاداش سالیانه: 1500 یورو
روسیهمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 568 هزار روبل
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 970 هزار روبل
 میانگین پاداش سالیانه: 15 هزار روبل
سوئدمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 396 هزار کرون
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 507 هزار کرون  
میانگین پاداش سالیانه: 8000 کرون
ترکیهمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 55 هزار لیر
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 95 هزار لیر
 میانگین پاداش سالیانه: 1500 لیر
امارات متحده عربیمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 144 هزار درهم
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 247 هزار درهم
 میانگین پاداش سالیانه: 4000 درهم
ژاپنمیانگین درآمد با یک تا سه سال سابقه کار: 4 میلیون ین
میانگین درآمد برای بالای هشت سال سابقه کار: 7 میلیون ین  
میانگین پاداش سالیانه : 120 هزار ین

اگر کشور مورد نظر شما در لیست بالا نیست می‌توانید با مراجعه به این لینک لیست درآمد رشته مددکاری اجتماعی در کشورهای مختلف را مشاهده کنید.

معرفی دانشگاه‌های کانادا
  • ددلاین اپلای
  • حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
  • میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
معرفی رشته‌های تحصیلی در کانادا
  • برترین دانشگاه‌های هر رشته
  • عناوین شغلی و وظایف
  • مسیر شغلی و میانگین درآمد

فعالیت موسسه مهاجرتی تراست، اختصاصا در حوزه مهاجرت به کانادا، شامل روش های تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری می باشد.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

خدمات موسسه مهاجرتی تراست

مهاجرت تحصیلی به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت سرمایه گذاری به کانادا

سوالات متداول

چند سال طول می‌کشد تا تبدیل به یک مددکار اجتماعی شوم؟

برای تبدیل شدن به یک مددکار اجتماعی بین 4 تا 6 سال باید زمان صرف کنید. مددکاران اجتماعی چهار سال برای دریافت مدرک کارشناسی و دو سال برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند. اگر افراد بخواهند به عنوان مددکار اجتماعی بالینی فعالیت کنند باید حداقل دو سال سابقه کار تحت نظارت داشته باشند.

ویژگی‌های یک مددکار اجتماعی چیست؟

افراد از هر طبقه اجتماعی می‌توانند وارد حوزه مددکاری اجتماعی شوند اما ویژگی‌های مشترکی آن‌ها را به این سمت می‌کشاند. مددکاران اجتماعی اغلب دارای همدلی، صبر، شفقت بوده و تمایل به عدالت اجتماعی دارند. علاوه بر این آن‌ها باید بتوانند همزمان چندین موضوع مختلف را مدیریت کنند.

گرایش‌های مختلف مددکاری اجتماعی چیست؟

مددکاران اجتماعی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله مددکاری اجتماعی بالینی، مددکاری اجتماعی مدارس، مددکاری اجتماعی کودک و خانواده و همچنین مددکاری اجتماعی مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند اقدام به گرفتن تخصص کنند.

برای مددکاری اجتماعی به چه شرایطی نیاز است؟

مددکاران اجتماعی نیازمند مدرک لیسانس در یکی از رشته‌های مرتبط هستند. در بسیاری از حوزه‌های کاری علاوه بر مدرک لیسانس باید دوره کارشناسی ارشد را نیز گذرانده باشید. مددکاران اجتماعی برای شروع به کار در اکثر نقاط دنیا نیازمند دریافت مجوز‌های دولتی هستند.

پیشرفت کاری در مددکاری اجتماعی به چه صورت است؟

در جوامع پیشرفته که به سلامت روان افراد توجه ویژه‌ای می‌شود نیاز به مددکاران اجتماعی بسیار محسوس است. در کشورهایی مانند انگلستان و کانادا تقاضا برای فارغ التحصیلان این رشته بسیار زیاد بوده بنابراین پیش بینی می‌شود تا یک دهه آینده رشد این رشته نسبت به دیگر رشته‌ها بسیار صعودی باشد.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

  • Rezaei

    سلام وقت بخیر
    در کانادا برای مددکاری اجتماعی در مقطع ارشد بهتر فاند میدن یا دکتری؟ یعنی ایران ارشد رو بگیریم یا بریم اونور؟ البته با وجود ارشد مجدد و تفاوت رشته ی قبلی با مددکاری

    • کارشناس تراست

      با سلام. دریافت فاند در مقطع دکتری بیشتر می باشد؛ اما بصورت کلی دریافت فاند وابسته به رزومه شما می باشد.

  • مجید ساتکی

    برای کار مددکاری شغل است

  • مجید ساتکی

    من مددکار اجتماعی هستم و در مدرسه زندان آموزش پروشو بهزیستی کار کردم لیسانس روانشناسی وفوق لیسانس زنان وزن و خانواده دارم بیست یکسال مددکارم

  • مجید ساتکی

    من علاقه مند به کار مددکاری اجتماعی هستم بیست یک سال بهزیستی مدرسه وزن آن مددکار بوده‌ام وفوق لیسانس زنان وزن و خانواده و کارشناسی روانشناسی دارم

    • کارشناس تراست

      با سلام. با توجه به متغیر بودن مشاغل نیاز است بررسی رزومه تان توسط کارشناسان موسسه صورت پذیرد تا در مورد این مسئله بصورت دقیق توضیح داده شود. برای بررسی نیاز است یک وقت مشاوره با مشاورین موسسه تراست دریافت فرمایید.