آزمون جی مت برای کانادا

آزمون جی مت برای کانادا

  تحصیل در کشورهای دیگر همواره یکی از مهمترین اهداف دانشجویان ایرانی بوده است. برای تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی، معمولاً باید شرایط و مدارک خاصی را تهیه کرد. برای تحصیل در کانادا نیز، شما نیاز به مدارک خاصی جهت اپلای کردن دارید. سایت تراست در این مطلب نکات لازم برای آزمون جیمت و به طور خاص، درمورد آزمون جیمت برای اپلای کانادا را با شما در میان می‌گذارد.

لینک های مفید

آزمون جیمت چیست

  در سال 1953 موسسه غیرانتفاعی (GMAC) یا «Graduate Management Admission Council» با همراهی چندین کالج معتبر، اقدام به طراحی آزمونی معتبر برای جذب افراد مستعد در این رشته‌ها کرد که نتیجه نهایی آن، آزمون جیمت بود. آزمون جیمت (GMAT) یا «Graduate Management Admission Test» آزمونی تطبیقی-کامپیوتری با اعتبار جهانی است برای سنجیدن سطح علمی علاقمندان به تحصیل در مقاطع ارشد، دکتری و بالاتر، در بیش از 5900 رشته مرتبط با علوم مدیریتی و اقتصادی چون MBA، MPA، امور مالی، اقتصاد، حسابداری و … . در واقع بیش از 2300 مرکز علمی و دانشگاه در 114 کشور جهان، شرکت در این آزمون را یکی از شروط لازم برای پذیرش دانشجوهای رشته‌های یاد شده می‌دانند. مرکز سازماندهی این آزمون در آمریکا قرار دارد که هرساله در بیش از 112 مرکز در جهان، آزمون جی مت را برگزار می‌کند.

  نکته جالب درمورد آزمون جیمت آنست که این آزمون فقط سطح هوش افراد را نمی‌سنجد بلکه ترکیبی از مهارت‌های نوشتاری تحلیلی (Analytical Writing)، حل مشکل (Problem-Solving)، اطلاعات، منطق و استدلال انتقادی را در افراد می‌سنجد. البته در سال 2012 بخش جدیدی به نام استدلال یکپارچه یا  (Integrated Reasoning) نیز به جیمت اضافه شد. گفتنی‌ست که تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون جیمت هر ساله رو به افزایش است و هیچ محدودیتی برای تعداد افراد وجود ندارد.

کاربرد و ضرورت آزمون جیمت برای اپلای کانادا چیست

   کاربرد آزمون جی مت برای اپلای کانادا به طور خلاصه در این سه مورد قابل ذکر است:

1- شرکت در این آزمون و داشتن نمره قابل قبول در آن، یکی از شرایط لازم برای ورود به رشته‌های مدیریت اقتصادی در دانشگاه‌های مختلف کاناداست.

2- داشتن مدرک شرکت در این آزمون در دریافت بورس تحصیلی یا Fund  بسیار موثر است.

3- پس از اتمام تحصیلات و برای پیدا کردن شغل، داشتن مدرک شرکت در آزمون جی مت تاثیر به سزایی در معرفی شما به عنوان فردی مستعد و کارآمد برای استخدام در شرکت‌ها و موسسات مختلف دارد.

آزمون جیمت برای اپلای کانادا دارای چه بخش‌ هایی است

آزمون جیمت برای اپلای کانادا دارای چه بخش‌ هایی است

   در ابدا لازم است ذکر شود که برگزاری آزمون به دو صورت کامپیوتری (Computer Based) و کاغذی (Paper Based) است که البته امروزه روش کامپیوتری بیشتر اجرا می‌شود. در بخش‌های بعدی بیشتر راجع به معایب و مزایای این دو روش صحبت می‌کنیم.

   اما بخش‌های مختلف آزمون جیمت برای اپلای کانادا چهار بخش اصلی است که هر یک توضیحات جداگانه‌ای دارند.

نگارش تحلیلی یا AWA (Analytical Writing Assessment): این بخش به ارزیابی مهارت‌های شما در رابطه با تحلیل، استدلال و نقد مباحث مطرح شده توسط سوال، و نگارش یک متن تحلیلی و منطقی اختصاص دارد. شما برای این بخش 30 دقیقه فرصت دارید و متن زیر 500 کلمه مقبول نیست و حداقل باید متنی 600 کلمه‌ای ارائه دهید. نمره این بخش بین 0 تا 6 نمره است. پس از این بخش یک تنفس کوتاه 5 الی 10 دقیقه‌ای اختیاری دارید و سپس یکی از بخش‌های بعدی، آغاز می‌شود.

مهارت محاسباتی (Quantitative Sections): در این بخش ابتدا مهارت شما در رابطه با کفایت داده  (Data Sufficiency) (یعنی باید تعیین کنید که اطلاعات داده شده برای پاسخ‌دهی به سوالات کافیست یا خیر) در طی 14 تا 15 سوال بررسی می‌شود. این سوالات بسیار خاص هستند و نمونه مشابهی ندارند. به این صورت که بعد از هر پرسش دو عبارت حاوی اطلاعات نمایش داده می‌شود و سپس ترکیبی 5 گزینه‌ای از حالات مختلف ارتباط بین سوال و داده‌ها ارائه می‌شود تا شما بتوانید با انتخاب آنها مشخص کنید که هر یک از آنها به تنهایی یا همه با هم، برای پاسخ دادن به پرسش کافی هستند یا خیر.

   سپس 16 الی 19 سوال درمورد مهارت شما در حل مسأله (Problem Solving) مطرح می‌گردد. سوالات این بخش گزینه‌ای هستند. برای پاسخ دادن به مجموع 31 سوال بخش مهارت محاسباتی، شما 62 دقیقه زمان دارید و نمره آن نیز بین 0 تا 60 نمره محاسبه می‌شود.

مهارت کلامی (Verbal): در بخش مهارت کلامی شما باید ابتدا به 12 سوال درک مطلب (Reading Comprehension) پاسخ دهید که خود شامل مواردی چون خلاصه کردن متن اصلی، استدلال براساس داده‌های متن، یافتن تفاوت بین داده‌ها، تحلیل ساختار متن و … می‌شود. پس از آن 10 سوال استدلال انتقادی (Critical Reasoning) برای به چالش کشیدن موارد مطرح شده، پیش روی شما قرار می‌گیرد. و در آخر، باید به 14 سوال تصحیح عبارت (Sentence Correction) که شامل تصحیح فرم غلط کلمات، تشخیص درستی یا نادرستی فرم کلمات و … است، پاسخ دهید. برای پاسخگویی به این 36 سوال، 65 دقیقه فرصت خواهید داشت و نمره آن بین 0 تا 60 محاسبه خواهد شد. بررسی‌ها نشان داده است که بخش مهارت کلامی نسبت به مهارت محاسباتی، دشوارتر بوده و در حالی‌که نیمی از افراد میانگین 50 نمره در بخش محاسباتی کسب کرده‌اند، این عدد در بخش کلامی تنها 44 نمره بوده است.

استدلال یکپارچه یا IR  (Integrated Reasoning): گفتنی‌ست که این بخش به تازگی و در سال 2012 به آزمون جیمت اضافه شده است. به هر حال در این بخش باید به 12 سوال در 4 بخش پاسخ دهید که در رابطه با ارزیابی مهارت تفسیر بصری، تحلیل دو مرحله‌ای، تحلیل جداول و تحلیل چندمنبعی هستند. برای این بخش 30 دقیقه زمان دارید و نمره آن بین 1 تا 8 محاسبه خواهد شد.

  گفتنی‌ست که تعدادی سوال اختیاری نیز در این آزمون در نظر گرفته شده است که شما 16 دقیقه برای پاسخگویی به آنها در اختیار دارید. البته می‌توانید از زمان سوالات اختیاری برای پاسخگویی به سوالات اصلی نیز بهره ببرید.

شیوه نمره دهی در آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

شیوه نمره دهی در آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

  ابتدا لازم است که ذکر کنیم اهمیت تمام بخش‌های آزمون جیمت برای کسب نمره یا قبولی در دانشگاه‌های مختلف، یکسان است. همچنین این آزمون ردی یا قبولی ندارد و شما بنا به نمره‌ای که می‌گیرید، می‌توانید در دانشگاه‌هایی که سطح نمره بالاتر یا پایین‌تری می‌خواهند، ثبت‌نام کنید. بدیهی‌ست که هرچقدر نمره‌تان بالاتر باشد، در دانشگاه بهتری پذیرش می‌گیرید. برای اطلاع از نمره مورد قبول دانشگاهی که مد نظر دارید، می‌توانید به سایت آن دانشگاه مراجعه کنید. نمره این آزمون معمولاً بین 200 تا 800  محاسبه می‌شود. البته سیستم سوالات و الگوریتم نمره‌دهی به گونه‌ایست که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان نمراتی بین 200 تا 600 کسب می‌کنند. و به همین دلیل شما برای قبولی در یک دانشگاه طراز اول و عالی باید نمره‌ای در حد یا بیش از 700 داشته باشید.

  نکته مهم دیگر اینست که اگر سوالی را بی‌پاسخ بگذارید، از امتیاز شما کاسته می‌شود. همچنین پاسخ غلط نمره منفی دارد. در ضمن اگر داوطلب تعداد زیادی سوال را پشت سر هم نادرست جواب دهد، یعنی برای خالی نگذاشتن پاسخنامه به صورت تصادفی پاسخ داده باشد، امتیازش باز هم کاهش می‌یابد.

  نکته دیگر در رابطه با نحوه نمره‌دهی بخش نگارشی است که دو بار، توسط سیستم کامپیوتری و یک انسان، بررسی می‌شود. اگر نمره این دو بیش از 1 نمره با هم اختلاف داشته باشد، نفر سومی مجدداً آن را بررسی می‌کند و میانگین نمرات، نمره این بخش را تعیین می‌کند. البته این موارد ندرتاً پیش می‌آیند چرا که سیستم کامپیوتری بیش از 50 فاکتور را برای ارزیابی متن شما در نظر می‌گیرد.

  نکته بعدی درمورد سختی و آسانی سوالات نسبت به پاسخ قبلی داوطلب است. به این صورت که ابتدا سوالی متوسط مطرح می‌شود؛ اگر شما به آن پاسخ صحیح دادید، سوال بعدی سخت‌تر خواهد بود و اگر پاسخ نادرست بود یا بدون پاسخ رهایش کردید، سوال بعدی ساده‌تر می‌شود. اما در نهایت هرچقدر پیش می‌رود، سوالات سخت‌تر می‌شوند. البته در سیستم نمره‌دهی، امتیاز بین سوالات سخت و آسان یکسان نیست و هرچقدر سوالات بیشتر و سخت‌تری را در مدت زمان آزمون پاسخ دهید، امتیازتان بیشتر خواهد شد.

 اعلام نتایج آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

 شما می‌توانید بلافاصله پس از اتمام آزمون نمره غیررسمی یا Unofficial خود را مشاهده کنید و دو دقیقه زمان دارید که بپذیرید یا کنسل کنید. در صورت تایید، نمرات برای دانشگاه‌های انتخابی شما ارسال می‌گردد و ایمیلی برایتان ارسال  می‌گردد، مبنی بر این که شما می‌توانید نمره خود را در حساب کاربریتان مشاهده کنید و به همین خاطر شما ملزم نیستید که مدام سایت GMAC را چک کنید. اما اگر کنسل کنید و منتظر نمره نهایی بمانید باید حدود 21 روز صبر کنید و بعد به سایت MBA یا GMAC سر بزنید و نمره خود را پرینت گرفته و برای دانشگاه مد نظرتان ارسال کنید. گفتنی‌ست که پس از کسب مدرک GMAT انجام مصاحبه در این رابطه لازم نیست.

اعتراض به نتایج آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

اعتراض به نتایج آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

 شما تنها قادرید به نمره بخش AWA آزمون جیمت اعتراض کنید و اعتراض به نمرات سه بخش دیگر ممکن نیست. برای اعتراض به نمره این بخش باید به سایت MBA مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم مربوطه، 45 دلار هزینه بپردازید. شما تا شش ماه پس از روز برگزاری آزمونتان فرصت دارید که به نمره اعتراض کنید؛ پس از آن اعتراض پذیرفته نمی‌شود. نتایج پس از اعتراض تا سه هفته بعد به دستتان می‌رسد که یا نمره بدون تغییر باقی مانده یا کم و زیاد شده است.

سطح سختی یا آسانی آزمون جیمت برای اپلای کانادا چگونه است

  واقعیت اینست که آزمون جیمت یک آزمون تخصصی دشوار است و باید برای شرکت در آن نه تنها مهارت‌ ریاضیاتی خود را افزایش دهید بلکه باید تحلیگر خوبی نیز باشید و تسلط خوبی به زبان انگلیسی، اصول نگارشی و فهم عمیق عبارات انگلیسی داشته باشید. در این آزمون از عبارات پیچیده و مبهم استفاده می‌کنند تا بتوانند توانایی درک مطلب شما را محک بزنند. همچنین شما فرصت محدودی برای پاسخگویی به سوالات خواهید داشت و به دلیل کامپیوتری بودن آزمون نیز، نمی‌توانید زیاد نت‌برداری کنید و باید استراتژی تست‌زنی و حل سوال خود را بنا بر نوع سوالات هر بخش، تغییر دهید. بهتر است پیش از ثبت‌نام در آزمون جی مت توانایی خود را در موارد ذکر شده افزایش دهید.

برای حل سوالات آزمون جیمت برای اپلای کانادا چقدر زمان داریم و باید چگونه مدیریتش کنیم؟

  مدت زمان حل سوالات آزمون جیمت در کل 3 ساعت و 30 دقیقه است و با این حال بسیاری افراد وقت کم می‌آورند؛ بنابراین باید از همان ابتدا وقت خود را مدیریت کنید و از این تکنیک‌ها برای هر بخش استفاده کنید.

بخش Analytical writing Assessment: از همان ابتدا درمورد موضوع خود و تمام جوانب آن فکر کنید و کتاب‌های معتبر پیرامون آن موضوع را مطالعه کرده و در هنگام امتحان تمام مطالب را سریع برای خود مرور کنید. سعی کنید در حین نوشتن قواعد نگارشی و املایی را رعایت کنید تا مجبور نشوید برای چک کردن دوباره، وقت هدر دهید. نهایتاً اینکه سعی کنید استدلال‌هایتان محکم و موجز باشند. لازم نیست نکات غیرضروری را ذکر کنید زیرا نوشتن بیشتر، لزوماً نمره بیشتر به همراه ندارد.

بخش Verbal: ابتدا همه دستورالعمل‌ها را با دقت بخوانید. سپس سوالات را مطالعه کنید تا بدانید باید به دنبال چه مطالبی بگردید و بدانید که جواب سوالات معمولاً به ترتیب در متن می‌آیند. اگر کلمه‌ای را بلد نبودید، نگران نشوید. یا حدس بزنید یا از آن بگذرید چرا که با دریافتن کلی متن، ندانستن معنای چند کلمه مشکلی ایجاد نمی‌کند. نهایتاً برای خواندن، درک مطلب و پاسخ دادن به هر سوال وقت مشخصی بگذارید و بیش از حد معین برایش وقت تلف نکنید.

بخش Quantitative: حتماً از قبل کتاب‌ها و تمرینات فراوانی را در برنامه کار خود بگنجانید. توجه کنید که دانشگاه مد نظرتان تا چه حد برای این بخش اهمیت قائل است. اگر میزان توجه دانشگاه به بخش حل مسئله زیاد نباشد در کاهش استرستان مفید خواهد بود. سر جلسه امتحان جیمت تمام فرمول‌های لازم را سریع روی برگه بنویسید تا بر اثر سهل‌انگاری یا استرس، کار دستتان ندهد. نهایتاً برای هر سوال بیش از حدی که لازم است وقت نگذارید و اگر واقعاً چیزی را نمی‌دانید، وقتش را برای آنها که می‌دانید استفاده کنید.

بخش Integral Reasoning: از قبل روی بررسی نمودار و جدول وقت بگذارید تا کاربلد شوید. سعی کنید قدرت تحلیل و استدلال خود را با استفاده از نمونه سوالات افزایش دهید و نهایتاً سر جلسه امتحان جیمت فقط چیزی که سوالات از شما خواسته را در نمودار و جدول پیدا کنید و وقتتان را برای تحلیل کامل آن هدر ندهید.

معایب و مزایای شیوه‌ برگزاری آزمون جیمت

معایب و مزایای شیوه‌ برگزاری آزمون جیمت

  همانطور که می‌دانید آزمون جیمت، برخلاف بسیاری آزمون‌های دیگر که دو نوع کاغذی و کامیپوتری دارند، امروزه تنها کامپیوتریست. این روش مزایا و معایب خود را دارد. در ادامه این نکات را شرح می‌دهیم.

  اگر این آزمون به صورت کاغذی بود شما می‌توانستید یادداشت بردارید، نمودار بکشید و چرک‌نویس داشته باشید اما در عین حال معایبی چون امکان خط خوردگی، اشتباه وارد کردن جواب‌ها در پاسخنامه و ناخوانا بودن پاسخ برای مصحح، نیز متوجه شما می‌شد.

  اما مزایای روش کامپیوتری بیشتر از معایبش است. مثلاً در روش کامپیوتری دست شما برای انتخاب روز و ساعت و مکان بازتر است و مراکز متعددی وجود دارد. همچنین راحت‌تر می‌توانید اشتباهات تایپی خود را تصحیح کنید یا متنتان را، بدون خط خوردگی، کم و زیاد نمایید. همچنین تعداد کلمات در کامپیوتر نمایش داده می‌شود که کار شما را راحتتر می‌کند. ساعت کامپیوتر نیز شما را از حواس‌پرتی توجه به ساعت سالن، بازمی‌دارد. نکته دیگر اینست که متوسط کلماتی که در یک دقیقه با کامپیوتر تایپ می‌شود، 40 کلمه است درحالی که این میزان در تایپ یا نوشتن کاغذی، 30 کلمه است. در روش کامپیوتری شما لازم نیست برگه‌هایتان را ورق بزنید و با سروصدای زیاد و احتمال حواس‌پرتی مواجه شوید و نهایتاً اینکه تعداد شرکت‌کننده‌ها در یک مرکز کمتر از آزمون کاغذیست و این آرامش و سکوت بیشتری فراهم می‌کند.

  البته باید به معایبی چون صدای کلیدهای کیبورد، خستگی چشم در طولانی مدت و همچنین عدم نت‌برداری هنگام آزمون نیز اشاره کنیم.

برای شرکت در آزمون جیمت برای اپلای کانادا چه شرایطی لازم است

  آزمون جیمت هم مانند سایر آزمون‌ها قواعدی دارد که تعیین می‌کند چه کسانی واجد شرایط هستند و چه کسانی نیستند. این شروط از این قرار است:

1- افرادی که مدرک لیسانس دارند و می‌توانند این مدرک را در کنار GMAT به دانشگاه مورد نظرشان ارائه کنند.

2- افراد بالای 21 سال. به این دلیل که معمولاً برای داشتن مدرک لیسانس، به جز موارد خاص بسیار تیزهوش، 21 سال سن حداقلیست.

3- کسانی که تسلط آنها به زبان انگلیسی متوسط رو به بالا باشد. اگرچه قصد آزمون جیمت محک زدن تسلط شما به زبان نیست اما اگر تسلط کافی به زبان انگلیسی نداشته باشید، نمی‌توانید حتی از پس درک کردن سوالات نیز برآیید.

4- کسانی که قصد تحصیل در کشورهایی را دارند که این مدرک را لازم دارد یا قصد یافتن شغل در شرکت‌های بین‌المللی را دارند. اگر این اهداف را ندارید، لزومی برای شرکت در این آزمون نیست.

سر جلسه امتحان در آزمون جیمت برای اپلای کانادا باید چه نکاتی را رعایت کنیم

   آزمون جیمت مانند هر آزمون بین‌المللی و لوکال دیگری دارای قوانینی‌ست که شرکت‌کنندگان در سر جلسه امتحان، ملزم به رعایت آنها هستند. این قوانین به شرح زیرند:

1- همراه داشتن و استفاده کردن از هایلایت، لاک غلط‌گیر و مداد رنگی اکیداً ممنوع است.

2- همراه داشتن اصل پاسپورت الزامیست و کپی پاسپورت به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شود.

3- درب مرکز آزمون به محض شروع آزمون، بسته خواهد شد و به هیچ عنوان کسی راه داده نمی‌شود. همچنین مبلغ آزمون در صورت تاخیر متقاضی، عودت داده نخواهد شد.

4- در طول آزمون حق صحبت کردن با افراد کناری خود را ندارید.

5- همراه داشتن وسائل الکترونیکی از قبیل موبایل و ..، دیکشنری و کپی‌برداری ممنوع بوده و در صورت مشاهده توسط دوربین‌های مداربسته، فرد خاطی از حق ورود و امتحان دادن در آن حوزه، محروم می‌گردد.

6- همراه داشتن ساعت مچی، خوراکی و کشیدن سیگار ممنوع است.

7- خروج فرد از محل برگزاری آزمون بدون هماهنگی ممنوع است.

8- خارج کردن برگه امتحانی پس از پایان امتحان تنها با هماهنگی مجاز است.

9- نتایح آزمون تنها به خود فرد تحویل داده می‌شود و اگر فرد اطلاعات حساب کاربری خود را به اشخاص دیگر داده باشد، عواقبش متوجه خود اوست.

زمان برگزاری آزمون جیمت برای اپلای کانادا

  آزمون جیمت در تمام طول سال و در تمام مراکز، می‌تواند در هر روزی به جز یکشنبه‌ها و تعطیلات رسمی، برگزار شود. حتی ممکن است یک مرکز سه بار در ماه نیز آزمون جیمت را برگزار کند. توجه داشته باشید که این نکته بدین معنا نیست که آزمون جیمت هر روز برگزار می‌شود. برای اطلاع از تاریخ برگزاری امتحانات در مراکز مختلف باید به سایت MBA مراجعه کنید. اما چند نکته که باید به آنها توجه کنید:

  • شما تنها می‌توانید 5 بار در یک سال در آزمون جیمت شرکت کنید.
  • بین هر بار شرکت در آزمون جیمت باید حداقل 16 روز فاصله باشد.
  • هر فرد، در کل،  تنها می‌تواند 8 بار در آزمون جیمت شرکت کند و نه بیشتر.
  • اگر شما پس از ثبت‌نام در آزمون شرکت نکنید یا کنسلش کنید، یک بار شرکت در آزمون حساب می‌شود. به عبارت دیگر پس از ثبت‌نام چه در آزمون شرکت کنید و چه نکنید، یک بار شرکت در آزمون محسوب می‌شود.

مهلت اعتبار آزمون جیمت برای اپلای کانادا

  از تاریخی که شما مدرک GMAT خود را دریافت می‌کنید، تا 5 سال بعد اعتبار خواهد داشت. پس از منقضی شدن این تاریخ، شما برای دریافت مدرک معتبر جدید باید مجدداً در آزمون شرکت کنید. این مسئله سه دلیل دارد: اول اینکه قوانین هر دو سال یکبار ممکن است عوض شود و فرد باید خود را با آخرین قواعد تطبیق دهد. دوم اینکه در طی 5 سال قطعاً دانش فرد کم و زیاد خواهد شد و برای اثبات کافی بودن دانش، باید دوباره آزمون دهد. سوم اینکه پس از 5 سال به احتمال زیاد مهارت و دانش شما زیادتر شده و اگر در آزمون شرکت کنید حتی ممکن است نمره بهتری نیز کسب نمایید.

مهلت اعتبار آزمون جیمت برای اپلای کانادا

معرفی چند منبع برای آزمون جیمت برای اپلای کانادا

  برای شرکت در هر آزمونی منابع بسیاری برای مطالعه و تمرین ارائه می‌شود. البته باید توجه داشت که شما باید به ریاضیات، زبان انگلیسی و امور اقتصادی تا حد مطلوبی تسلط داشته باشید و از این منابع تنها برای تقویت مهارت و آمادگی برای شرکت در آزمون جیمت برای اپلای کانادا بهره ببرید. در این بخش، سعی شده است که گزیده‌ای از بهترین منابع را به شما معرفی ‌کنیم.

  نخستین منبعی که به ذهن هرکس می‌رسد، کتاب‌ها هستند. از جمله کتاب‌هایی که می‌توانید برای Self-Study یا روش خودخوان از آنها بهره ببرید، این موارد هستند:

  • The Official Guide for GMAT Review خلاصه‌ای از تمام نکات لازم درمورد هر چهار بخش آزمون را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • The Official Guide for GMAT Verbal Review که از نامش مشخص است که مربوط به مهارت کلامی‌ست.
  • The Official Guide for GMAT Quantitative Review که مشخصاً مربوط به مهارت محاسباتی‌ست.
  • کتاب‌های جیبی Manhattan GMAT در 9 جلد، که شما را برای بخش مهارت کلامی و محاسباتی آماده می‌کند.

   یکی دیگر از منابع مهم، منابع آنلاین هستند. این منابع آنلاین بعضاً به صورت رایگان در اختیار شما هستند. از جمله مهمترین منابع آنلاین آزمون جیمت می‌توان از این موارد نام برد:

  • نخستین مورد خود سایت MBA است. شما در این سایت می‌توانید از دو نمونه آزمون و یک بسته رایگان شامل 90 نمونه سوال از بخش‌های مختلف، استفاده کنید.
  • سایت Prep Adviser که تعداد زیادی نمونه سوال، هزاران ساعت ویدیوی آموزشی، کلاس‌های آنلاین با اساتید مجرب، آموزش نکات و … را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • سایت بعدی موسسه Manhattan است که سوالات متعدد، نکات، تمرین تست‌زنی، ارائه دروس، کلاس‌های آموزشی، آزمون شبیه‌ساز و … را می‌توانید از این سایت دریافت کرده و از آنها برای تقویت مهارت خود استفاده کنید.

  راه دیگر استفاده از نمونه سوالات سال‌های گذشته است. که می‌توانید از طریق منابع زیر به آنها دسترسی پیدا کنید:

  • سایت موسسه Kaplan
  • سایت Princeton
  • Powerscore GMAT Critical Reasoning Bible
  • و در نهایت هزاران ساعت ویدیوی آموزشی YouTuob و E-book های متعددی که در اینترنت در دسترس عموم قرار دارند.

  اما راه دیگر برای تقویت مهارت در آزمون جیمت برای اپلای کانادا شرکت در دوره‌ها و کلاس‌های آنلاین موسسات مختلف است که در ادامه برخی از آنها را معرفی می‌کنیم:

  • دوره‌های موسسه Kaplan یکی از معروفترین‌هاست که تعداد زیادی دوره‌های آنلاین، کلاس‌های حضوری، برنامه‌های آمادگی برای آزمون، برنامه‌های درسی، شبیه‌ساز آزمون جیمت، بررسی سرفصل‌ها و نکات و … را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • دوره‌های موسسه ExamPAL نیز بسیار معروفند. این موسسه با مدرسانی کارآزموده، بیشتر روی مهارت حل مسأله تمرکز دارد و با تعداد فراوانی از ویدیوها و کوئیزها، سرعت شما را در پاسخگویی به سوالات بالا می‌برد.
  • دوره‌های Magoosh یکی از بهترین‌ها برای آمادگی آزمون جیمت است. این دوره‌ها با بیش از 300 درس و 1250 سوال و آزمون شبیه‌سازی شده، تمام دروس، نکات، استراتژی‌ها و مفاهیم آزمون جیمت را در کوتاهترین زمان به شما آموزش می‌دهند.
  • دوره‌های Princeton Review با سابقه‌ای بیش از 35 سال، شما را با نمونه‌ سوالات، آزمون‌ها، ابزارهای آنلاین و … با استراتژی پاسخگویی به سوالات GMAT و روش‌های تست‌زنی مجهز می‌کند تا بتوانید بهترین نتیجه را در این آزمون به دست آورید.
  • Manhattan Prep نیز جز دوره‌هاییست که شما را برای مواجهه با جیمت، آماده می‌کند.
  • Veritas Prep از دیگر دوره‌های معروف آمادگی برای آزمون جیمت است که می‌توانید از آن بهره ببرید.
  • e-GMAT دیگر دروه آنلاینی‌ست که به راحتی شما را برای این آزمون بین‌المللی مهم مجهز می‌کند.
  • دوره‌های موسسه Economist نیز از جمله مواردی‌ست که می‌تواند راه‌ شما را براس کسب نمره عالی در آزمون جیمت هموار سازد.

   باید توجه داشته باشید که هر یک از این موسسات برای ارائه خدمات آموزشی خود، هزینه‌هایی نیز در بر خواهند داشت که با بررسی سایت رسمی این موسسات می‌توانید از اطلاعات دقیق آنها درمورد هزینه کلاس های آزمون جیمت برای اپلای کانادا مطلع شوید.

   نهایتاً با استفاده از هر یک از این منابع، شما می‌توانید به بهترین نحو آزمون جی مت برای اپلای کانادا را پشت سر بگذارید و به هدف خود برسید.

معرفی چند منبع برای آزمون جیمت برای اپلای کانادا

ثبت نام آزمون جی مت برای اپلای کانادا چگونه است

  ثبت‌نام در آزمون جیمت از طریق سایت www.mba.com و به صورت رایگان انجام می‌شود. شما باید در این سایت تاریخ، محل و ساعت شرکت در آزمون را مشخص کنید و هزینه آزمون را بپردازید. در ادامه مفصل این مراحل را شرح داده‌ایم.

مراحل پس از ایجاد پروفایل در سایت به این ترتیب هستند

1- ورود به قسمت Register for the GMAT  در سایت MBA: شما باید ابتدا در این سایت یک پروفایل برای خود ایجاد کرده و اطلاعاتی از قبیل نام، نام خانوادگی، آدرس و … را وارد کنید. توجه داشته باشید که این اطلاعات و املای آنها باید مطابق با پاسپورت شما باشد. همچنین اطلاعات پس از ذخیره شدن و Verify شدن قابل اصلاح نیست و برای تغییر آن باید با GMAC نامه‌نگاری کرده و اجازه کسب کنید.

2- تعیین مرکز برگزاری آزمون: در ابتدا توجه داشته باشید که آزمون جیمت در ایران برگزار نمی‌شود. شما باید در بخش تعیین محل برگزاری حداکثر چهار مرکز را انتخاب کنید. ابتدا برای دیدن مراکز نزدیک کشور خودتان، باید در قسمت Find the closest ، مقدار مراکز را به 20 centers تغییر دهید تا لیست بهتری نمایش داده شود. اگر مرکز مورد نظر نمایش داده نشد، کشور انتخابی را عوض کنید. برای مثال با انتخاب ایران، مراکز ترکیه نمایش داده نمی‌شود و شما باید لوکیشن خود را از ایران به ترکیه تغییر دهید. نزدیکترین مراکز به ایران در کشورهای ترکیه، امارات، بحرین، کویت، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان قرار دارند. نهایتاً پس از انتخاب مراکز مورد نظر، گزینه next را بزنید.

3- تعیین تاریخ و ساعت برگزاری آزمون: ابتدا باید تاریخ مورد نظر را انتخاب کنید و سپس چک کنید که آیا در تاریخ مورد نظر، جای خالی در مراکز انتخاب شده وجود دارد یا نه. روزهایی که جای خالی دارند به صورت پررنگ و برجسته در جدول روزها، مشخص شده‌اند. پس از انتخاب تاریخ در مرکز انتخابی، روی آن کلیک کرده و سپس در سمت راست جدول، زمان‌های خالی در آن روز را مشاهده کنید. زمان آزمون در مراکز مختلف می‌تواند متفاوت باشد. پس از انتخاب زمان، روی گزینه Select exam appointment  کلیک کنید.

4- دریافت برنامه GMATprep: در این قسمت از شما می‌پرسند که به چه صورت می‌خواهید این برنامه را دریافت کنید. به علت عدم ارسال دیسک برنامه به ایران، باید گزینه Download Directly  را انتخاب کنید. برای ثبت‌نام قطعی در این مرحله لازم است گزینه Complete Order را زده و به بخش پرداخت بروید.

5- تائید و پرداخت: در این قسمت شما مبلغ قابل پرداخت را که 250 دلار است، مشاهده می‌کنید. سپس باید اطلاعات خود را مجدداً مشاهده کرده و تایید ‌کنید. اگر دارای کد تخفیف یا Voucher هستید، در پایین صفحه واردش کنید و اگر نه، برای پرداخت با Credit Card به صفحه بعدی بروید.

 در این قسمت مانند سایر خریدهای اینترنتی باید اطلاعات Cridit Card را وارد کنید.

توجه داشته باشید که:

1- در این قسمت از شما درمورد Billing Address سوال می‌شود. این آدرس به صورت پیش‌فرض مطابق آدرسی‌ست که در پروفایلتان وارد کرده‌اید. برای این آدرس است که رسید کردیت کارت یا همان Bill ارسال می‌شود. اگر آدرس نوشته شده با آدرس کارت متفاوت است، حتماً تغییرش دهید.

2- اگر از کارت دوست یا خویشاوندی استفاده می‌کنید، با آنها هماهنگ کنید و اطلاعات دقیق و کامل کارت را در اختیار داشته باشید.

3- گاهی GMAC در صورت متفاوت بودن نام صاحب کارت با نام متقاضی، برای اطمینان از دزدی نبودن کارت و صحت اطلاعات، با صاحب کارت تماس می‌گیرد. پس حتماً از قبل با صاحب کارت هماهنگ باشید.

6- تایید نهایی: در قسمت پایانی اطلاعات کردیت کارت، نحوه پرداخت، تاریخ ثبت‌نام و … برای شما نمایش داده شده و پس از تایید اطلاعات و کسر مبلغ مورد نظر، ثبت‌نام شما نهایی می‌شود.

   لازم به ذکر است که غیر از شیوه آنلاین، به وسیله تلفن، فکس و ایمیل نیز می‌توانید برای ثبت‌نام در آزمون جیمت برای اپلای کانادا اقدام نمایید. پیشنهاد می‌کنیم که ثبت‌نام خود را به روزهای آخر موکول نکنید تا بتوانید حوزه انتخابی و تاریخ مناسبی را برای شرکت در آزمون جی مت انتخاب کنید.

هزینه آزمون جیمت برای اپلای کانادا چقدر است

  هزینه ثبت نام در آزمون جیمت 250 دلار آمریکاست. با پرداخت این مبلغ شما می‌توانید در آزمون شرکت کنید، کارنامه رسمی‌تان را در منزل تحویل بگیرید و نمره خود را برای 5 دانشگاه بفرستید. البته بعضی نکات هست که باید از آن آگاه باشید:

  • اگر بخواهید نمره خود را برای دانشگاه‌های بیشتری بفرستید، به ازای هر دانشگاه باید 28 دلار بپردازید.
  • اگز بخواهید تاریخ یا محل امتحان خود را به دلیل عدم آمادگی درسی، عدم دریافت ویزا و … تغییر دهید، باید 60 دلار بپردازید.
  • اگر بخواهید در 7 روز پایانی منتهی به برگزاری آزمون، تاریخ یا محل آزمون را تغییر دهید باید 250 دلار بپردازید.
  • در 24 ساعت مانده به برگزاری آزمون نمی‌توانید محل و تاریخ آزمون را تغییر دهید.
  • اگر بیشتر از 7 روز به برگزاری آزمون باقی‌مانده باشد و بخواهید شرکت در آن را کنسل کنید، 80 دلار به شما برگردانده می‌شود.
  • اگر در 7 روز منتهی به برگزاری آزمون از شرکت در آن انصراف دهید، هیچ مبلغی به شما برگردانده نمی‌شود.
  • در 24 ساعت مانده به برگزاری آزمون نمی‌توانید از شرکت در آن انصراف دهید.
  • برخی کشورها برای برگزاری این آزمون مبلغی به عنوان مالیات در نظر می‌گیرند.
  • مراکز اطراف ایران مالیات دریافت نمی‌کنند.

مقایسه آزمون جیمت با آزمون های مشابه دیگر

مقایسه آزمون جیمت با آزمون های مشابه دیگر

  آزمون‌های بین‌المللی بسیاری وجود دارند که برای ورود به دانشگاه‌های معتبر دنیا لازم است که در آنها شرکت کنید. البته که این مسئله به رشته و دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید بستگی دارد؛ اما بد نیست که مقایسه مختصری بین آزمون جیمت و برخی از آزمون‌های دیگر انجام دهیم.

مقایسه آزمون GMAT  و GRE : آزمون جی آر ای نیز یکی از مهمترین و معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی حاضر است. در مقایسه آزمون جیمت و جی آر ای باید گفت که جیمت مختص رشته‌های اقتصادی و مدیریتی است درحالیکه جی‌آرای برای رشته‌های انسانی و هنر نیز کاربرد دارد. ریاضیات در جیمت سخت‌تر از جی‌آرای است اما از آن طرف جی‌آرای بیشتر بر روی مهارت استدلال زبانی تکیه دارد. جی‌آرای فاقد بخش استدلال یکپارچه است. و اینکه در جی‌آرای می‌توانید برگردید و پاسخ‌هایتان را تغییر دهید اما در جیمت چنین چیزی ممکن نیست. نهیاتاً باید ببینید که دانشگاه مورد نظر شما به کدام یک از این آزمون‌ها برای پذیرشتان نیاز دارد.

مقایسه آزمون GMAT و CAT : هر دو این آزمون‌ها برای ورود به رشته‌های MBA به کار می‌رود. اما تفاوت در این است که CAT آزمون سخت‌تریست و تنها یک بار در سال برگزار می‌شود. همچنین این آزمون بیشتر برای ورود به دانشگاه‌های هند استفاده می‌شود و اگر قصد ورود به یکی از دانشگاه‌های هند را دارید، شرکت در آزمون CAT برای شما مناسب‌تر است.

مقایسه آزمون GMAT و TOEFL/IELTS: قطعاً آزمون جیمت برای ورود به رشته‌های MBA کارایی بیشتری دارد. ضمن اینکه اگرچه آزمون جیمت صرفاً مهارت و تسلط شما بر زبان انگلیسی را نمی‌سنجد اما به دلیل طرح مباحث پیچیده و استدلالی، نیاز به سطح بالاتری از تسلط به زبان انگلیسی دارد.

چند نکته درمورد آزمون جیمت برای اپلای کانادا

  در نهایت بهتر است به چند نکته دیگر اشاره کنیم:

  • سطح دشواری آزمون جیمت در سراسر دنیا یکسان است و برای موسسه برگزار کننده اهمیتی ندارد که انگلیسی زبان مادری شماست یا نه. فلذا خودتان را برای انتخاب کشوری که آزمون جیمت در آن سخت‌تر یا راحت‌تر باشد، به دردسر نیندازید چون همچین چیزی وجود ندارد.
  • حتماً از قبل تاریخ پاسپورتتان را چک کنید تا هنگام شرکت در آزمون و حتی ثبت‌نام، دارای اعتبار کافی باشد.
  • حتماً زودتر از ساعت امتحان به محل برگزاری بروید تا به هیچ وجه تاخیر نداشته باشید.
  • سوالات آزمون جیمت به هیچ وجه مثل سوالات سال‌های قبل نیست؛ پس، از حفظ کردن سوالات و جملات آزمون‌های قبلی خودداری کنید.
  • از وقت خود، چه قبل از آزمون و هنگام تمرین بر روی مهارت‌های ریاضی و واژگانی و چه هنگام آزمون و درمورد هر یک از سوالات، به صورت بهینه استفاده کنید. همچنین ثبت‌نام خود را به روزهای آخر موکول نکنید تا تاریخ و محل مناسب نصیبتان شود.

  در پایان تیم سایت تراست برای شما بهترین‌ها را آرزو می‌کند. به امید قبولی در آزمون جیمت. به تراست اعتماد کنید.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

آزمون جی مت برای کدام رشته‌های دانشگاهی لازم است؟

آزمون جی مت یک امتحان ارزیابی دانش ریاضی و زبان است که برای رشته‌های زیر شاخه علوم مدیریتی و انسانی درخواست می‌شود. معمولا در دانشگاه‌های کانادا، شما در صورت درخواست برای پذیرش در رشته مدیریت، حسابداری، امور مالی یا اقتصاد باید نمره این آزمون را ارائه دهید.

آیا داشتن نمره بالای جی مت در دریافت بورسیه تحصیلی نقشی دارد؟

بله. یکی از معیارهای مهم برای دریافت بورسیه‌ها در کنار معدل و نمره زبان، نمره آزمون جی مت است که در رشته‌های مدیریت و اقتصاد نقش مهمی در پذیرش دارد.

آزمون جی مت دارای چه بخش‌هایی است؟

این آزمون دارای چهار بخش کلی است که به صورت نگارش تحلیلی، دانش محاسباتی، مهارت کلامی یا Verbal و استدلال یکپارچه هستند. گفتنی است، نمره حداقلی مورد نیاز برای هر یک از بخش‌ها در وب سایت دانشگاه مورد نظر شما بیان شده است و قبل از شرکت در آزمون بهتر است آن را بررسی کنید.

آیا آزمون جی مت یک آزمون دشوار به حساب می‌آید؟

می‌توان گفت این آزمون از جمله آزمون‌های دشوار به شمار می‌رود چرا که برای گذراندن آن نیاز به دانش محاسباتی و دانش زبان کاملی خواهید داشت. به جرات می‌توان گفت این آزمون نقش تعیین کننده‌ای در پذیرش شما خواهد داشت و با برنامه ریزی درست می‌توانید آن را با موفقیت پشت سر بگذارید. در واقع، شرط اصلی در موفقیت این آزمون تمرین سوالات متعدد و متنوع قبل از آزمون است.

مدت اعتبار آزمون جی مت چند سال است و هزینه شرکت در آن چقدر است؟

با موفقیت در این آزمون، شما به مدت پنج سال می‌توانید از آن برای اپلای استفاده کنید. پس از گذشت این زمان نیاز خواهد بود تا دوباره در آن شرکت کرده و با نمره جدید برای اپلای اقدام کنید. هزینه تعیین شده برای یک بار شرکت در این امتحان ۲۵۰ دلار آمریکا است که با استفاده از آن می‌توانید پس از آزمون نمره خود را به پنج دانشگاه مختلف نیز ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید