آزمون تافل برای کانادا

آزمون تافل
رزرو وقت مشاوره

آزمون تافل یکی از مهمترین آزمون ها برای اپلای کانادا

 تحصیل و زندگی در کشورهای دیگر همواره جذابیت‌ها و البته دشواری‌های بسیاری داشته است. در همین راستا لازم است که اطلاعات کاملی درمورد کشور مورد نظر و مقدمات سفر، تحصیل و زندگی در آنجا را کسب کنید. در این مقاله، تیم تراست هر آنچه را که باید درمورد آزمون تافل برای اپلای کانادا بدانید، در اختیارتان قرار می‌دهد.

کتاب راهنمای آزمون تافل
کتاب راهنمای آزمون تافل

ببینید و بشنوید!

ویدیو گفتگو با محمدرضا رخ فروز دانشجوی دکترای دانشگاه UBC کانادا

پادکست گفتگو با محمدرضا رخ فروز دانشجوی دکترای دانشگاه UBC کانادا

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

رادیو تراست

موضوع: مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

لینک های مفید

آزمون تافل چیست؟

  تافل (TOEFL) که از سرواژه‌های Test of English as a Foreign Language برگرفته شده و به معنای آزمون انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی‌ست، یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی موجود است که توانایی و مهارت افراد را در زمینه برقراری ارتباط به وسیله زبان انگلیسی، محک می‌زند. این آزمون توسط موسسه ETS، که در آمریکا قرار دارد، از سال 1964 تا به امروز در حال برگزاری است. گفتنی‌ست که آزمون تافل در ابتدا به صورت کاغذی، سپس کامپیوتری و کاغذی و امروزه تنها به صورت اینترنتی برگزار می‌شود. تافل در بیش از نه‌هزار موسسه و دانشگاه در بیش از 130 کشور جهان، به عنوان مدرکی معتبر در سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی، پذیرفته می‌شود. این آزمون در کنار آزمون آیلتس، مهمترین آزمون‌های سنجش مهارت زبان انگلیسی در جهان هستند.

آزمون تافل

 نمره مناسب آزمون تافل برای اپلای کانادا

  برای دانستن نمره مورد نیاز دانشگاه مورد نظرتان دو راه پیش روی شماست: اول اینکه در سایت ETS دانشگاه یا شهر مورد نظرتان را سرچ کنید و ببینید که نمره تافل مورد نیاز، چند است و راه دیگر که ساده‌تر هم هست، چک کردن سایت دانشگاه‌های مورد نظرتان است. زیرا از این طریق می‌توانید به طور دقیق، نمره مورد نیاز برای دپارتمان و رشته مورد نظرتان را نیز متوجه شوید.

کاربرد و ضرورت آزمون تافل برای اپلای کانادا چیست؟

  آزمون تافل بسیار معتبر است و کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:

* برای ادامه تحصیل در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا، کانادا، استرالیا و بسیاری از دانشگاه‌های اروپا، مدرک تافل یکی از مدارک اصلی مورد نیاز است.

* پس از اتمام تحصیلات و به طور کلی برای پیدا کردن شغل مناسب در شرکت‌ها و موسسات خارجی و معتبر، بودن مدرک تافل در رزومه شما یک پوئن مثبت محسوب می‌شود.

* اگر قصد مهاجرت از طریقی غیر از تحصیلات داشته باشید، داشتن مدرکی مانند تافل که نشانگر تسلط شما بر زبان انگلیسی‌ست، برای دریافت ویزا، مخصوصاً برای کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا، بسیار راهگشا خواهد بود.

* اگر حتی قصد مهاجرت و زندگی در کشور دیگری را نیز نداشته باشید، برای یافتن یک شغل خوب و بالا بردن وجه علمی  و حرفه‌ای خودتان، می‌توانید از مدرک آزمون تافل به عنوان یک ابزار خوب استفاده کنید.

 آزمون تافل برای اپلای کانادا

آیا ممکن است آزمون تافل برای مورد خاصی کارایی نداشته باشد؟

  این مورد ممکن است پیش بیاید و به همین دلیل است که شما باید پیش از شرکت در این آزمون، هدف خود را مشخص کرده و بدانید که مدارک لازم برای رسیدن به آن هدف خاص چیست؟ مثلاً ممکن است دانشگاهی که می‌خواهید در آن ثبت‌نام کنید، مدرک آیلتس بخواهد و نه تافل. این مورد بیشتر درمورد موسسات و دانشگاه‌های بریتانیا پیش می‌آید؛ چراکه بریتانیا خود برگزار کننده آزمون آیلتس است و حالتی رقابتی با تافل دارد و به همین دلیل آیلتس بیشتر مورد پسند موسسات این کشور است.

شیوه ‌های برگزاری آزمون تافل برای اپلای کانادا

  آزمون تافل تنها دارای فرمت آکادمیک (Academic) است و تا کنون به سه صورت برگزار شده است. کاغذی (PBT- Paper Based Test)، کامپیوتری (CBT- Computer Based Test) و اینترنتی (iBT- Internet Based Test).

  مدل کامپیوتری و کاغذی امروز منسوخ شده و تنها برای کشورهایی که به اینترنت دسترسی ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در مدل اینترنتی، که در این مقاله ما به آن می‌پردازیم، شما از کامپیوترها، هدست‌ها و اینترنت مرکزی که برای شرکت در آزمون انتخاب کرده‌اید، استفاده می‌کنید. جواب‌های شما نیز مستقیماً برای موسسه EST ارسال می‌شود و توسط مصححین آن موسسه، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  البته هر یک از این روش‌ها، معایب و مزایای خود را دارند. برای مثال از مزایای روش کاغذی این بود که داوطلب می‌توانست نت‌بداری کند، دور مطالب مهم خط بکشد و راحت‌تر درمورد ایده‌هایش به تفکر بپردازد. اما معایبی چون نگرانی بابت ناخوانا بودن دستخط و در نتیجه از دست دادن نمره و همچنین امکان اشتباه وارد کردن جواب‌ها در پاسخنامه نیز وجود داشت.

   درمورد روش اینترنتی نیز مزایایی چون بازتر بودن دست داوطلب در انتخاب تاریخ و مکان، راحت‌تر بودن اصلاح اشتباهات تایپی و کم و زیاد کردن متن بدون خط‌خوردگی، داشتن ساعت کامپیوتر که از حواس‌پرتی داوطلب می‌کاهد و همچنین سرعت بیشتر تایپ با کامپیوتر نسبت به نوشتن، وجود دارد. در کنار اینها معایبی چون صدای  کلیدهای کیبورد، خستگی چشم در طولانی مدت و همچنین عدم نت‌برداری، متوجه روش اینترنتی‌ست.

آزمون تافل برای اپلای

سوالات آزمون تافل برای اپلای کانادا درمورد چه مسائلی ست؟

باید توجه داشته باشید که تمرکز آزمون تافل در تمامی این بخش‌ها، تسلط شما بر زبان انگلیسی به عنوان یک زبان آکادمیک است؛ پس بیشتر سوالات و مراحل، مربوط به بحث‌های فضای دانشگاهی و علمی است.

  مطالب مطرح شده در تافل درمورد موضوعاتی چون:

– هنر (موسیقی، ادبیات، عکاسی، صنایع دستی، شهرسازی، معماری، طراحی صنعتی و …)

– علوم طبیعی (گیاه‌شناسی، جانورشناسی، میکروب‌شناسی، پزشکی، فیزیولوژی، زیست‌شناسی، بیوشیمی، تغذیه و …)

– علوم فیزیک (ستاره‌شناسی، زمین‌شناسی، هواشناسی، محیط زیست، فناوری، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی و …)

– علوم اجتماعی (روانشناسی، زبانشناسی، مردمشناسی، اقتصاد، تاریخ، آموزش و …)

   نگران نباشید! سوالات و مباحث به گونه‌ای مطرح شده‌اند که تنها سطح سواد شما در زبان انگلیسی سنجیده شود و برای پاسخگویی به سوالات لازم نباشد که شما به آن علم خاص مسلط باشید. برای مثال اگر سوالی درمورد فیزیک یا ریاضی پرسیده شود، لازم نیست برای یافتن پاسخ فرمولی پیاده کنید.

  نکته دوم اینکه سوالات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کمترین میزان بحث‌برانگیزی و مناقشه را داشته باشند. به عبارت دیگر درمورد مسائل مذهبی، نژادی، فرهنگی، جنسی و … مطلبی نخواهید دید. همچنین درمورد مسائل مناقشه برانگیز تاریخی چون نسل‌کشی‌ها و یا انقلاب‌ها مطلبی به چشم نمی‌خورد. طراحان تمام تلاششان را کرده‌اند تا بی‌طرف باقی بمانند.

  نکته قابل توجه دیگر درمورد آزمون تافل اینست که بهتر است برای آماده شدن برای این آزمون، بیشتر مجلات و مقالات علمی و دانشنامه‌ای را مطالعه کنید تا مجلات و کتاب‌های معمولی. همچنین بیشتر به خبرها و کنفرانس‌های علمی گوش دهید تا فیلم و سریال‌ها.

آزمون تافل برای اپلای کانادا دارای چه بخشهایی است؟

  همانطور که پیشتر اشاره کردیم، آزمون تافل در واقع مهارت‌های شما را در زمینه تسلط بر زبان انگلیسی می‌سنجد. مهارت‌های  خواندن و درک مطلب (Reading)، مهارت شنیداری (Listening)، مهارت گفتاری (Speaking) و مهارت نوشتاری (Writing). نکته دیگر اینکه تمام مراحل چهارگانه این آزمون در یک روز برگزار می‌شود.

Reading: در بخش Reading آزمون تافل شما باید سه یا چهار متن حدوداً 700 کلمه‌ای را بخوانید که از هر کدام آنها 12 تا 14 سوال پرسیده می‌شود. در مجموع شما باید به 36 الی 56 سوال پاسخ دهید که برای این کار 60 الی 80 دقیقه زمان خواهید داشت. بدیهی‌ست که نمی‌توانید هیچ دیکشنری یا موبایلی با خودتان داشته باشید اما می‌توانید از کاغذ و قلمی که حوزه امتحانی در اختیارتان قرار می‌دهد استفاده کنید و همچنین می‌توانید در طول زمان این بخش، برگردید و متن و سوالات را دوباره چک کرده و تغییر دهید.

Listening: در بخش Listening آزمون تافل شما به دو الی سه مکالمه حدوداً 3 دقیقه‌ای گوش می‌دهید و به 5 سوال چهار جوابی برای هر سوال، پاسخ می‌دهید. سپس به 4 تا 6 کنفرانس کلاسی یا لکچر (Lecture) 3 الی 5 دقیقه‌ای گوش می‌دهید و به 6 سوال چهار جوابی برای هر یک از این لکچرها نیز پاسخ می‌دهید. در مجموع باید 34 الی 51 سوال باید پاسخ دهید. در کل برای 60 الی 90 دقیقه برای این بخش زمان خواهید داشت. توجه داشته باشید که در بخش لیسنینگ باید به سوالات به همان ترتیبی که به شما داده می‌شود پاسخ دهید و امکان برگشتن به سوالات قبلی را نیز ندارید. برای یادداشت برداشتن نیز می‌توانید از کاغذ و قلمی که در اختیارتان قرار داده می‌شود، استفاده کنید.

  پس از این بخش شما یک استراحت 10 دقیقه‌ای اجباری خواهید داشت.

Speaking: در بخش Speaking آزمون تافل یک هدست میکروفن‌دار به شما داده می‌شود که باید از طریق آن به 6 سوالی که از شما پرسیده می‌شود، پاسخ دهید. از این شش سوال، 4 سوال ترکیبی و 2 سوال مستقل هستند.

  در برخی سوال‌ها، شما ابتدا سوال را از روی مانیتور می‌خوانید، سپس به صدای راوی که سوال را تکرار می‌کند گوش می‌دهید و سپس چند ثانیه فکر کرده و جوابتان را آماده می‌کنید. پاسخ شما به سوالات باید مختصر و مفید باشد. درمورد سوالات پیچیده‌تر، شما باید متنی را بخوانید یا به کنفرانس یا گفتگویی گوش دهید و سپس پاسختان را بیان کنید. پاسخ به سوالات پیچیده باید طولانی‌تر باشد.

  در کل برای هر سوال 15 الی 20 ثانیه زمان فکر کردن دارید و 45 الی 60 ثانیه هم زمان برای ضبط پاسختان. بلافاصله پس از پایان زمان آماده کردن جواب، باید شروع به صحبت کنید و قبل از صفر شدن زمان، جوابتان را کامل کنید. توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید به دلخواه خودتان شروع، پایان ضبط پاسخ را تعیین کرده یا بین آن وقفه ایجاد کنید. گفتنی‌ست که سوالات بخش شفاهی همیشه 6 عدد است و زمان کلی آن 20 دقیقه خواهد بود.

Writing: در بخش Writing آزمون تافل باید دو انشا (یک ترکیبی- یک مستقل) را در ظرف 50 دقیقه بنویسید. برای انشا اول 20 دقیقه و برای انشا دوم 30 دقیقه زمان دارید.

  انشا اول انشا تحلیلی نام دارد و لازم است متنی 230 ایل 300 کلمه‌ای را درمورد موضوعی آکادمیک بخوانید و سپس به سخنرانی 2 دقیقه‌ای راجع به همان موضوع گوش دهید. نکته مورد توجه اینست که نقطه نظر متن و سخنرانی با یکدیگر متفاوت است. سپس شما باید با استفاده از خودکار و کاغذ حوزه امتحان، اگر به چرک‌نویس احتیاج دارید، متنی 150 کلمه‌ای نوشته و سپس آن را تایپ کنید. در این متن شما باید دو دیدگاه مطرح شده را با یکدیگر مقایسه کرده یا تطبیق دهید. در این انشا شما نباید نظر شخصی‌تان را دخالت دهید و تنها باید به تحلیل متن و کنفرانس بپردازید.

  اما در انشای مستقل از شما نظر خودتان را می‌خواهند. در واقع شما باید در طی 30 دقیقه، و در حداقل 300 کلمه، نظراتتان را به روشی دقیق و واضح و با رعایت تمام اصول نگارشی آکادمیک، بنویسید. توجه داشته باشید که شما برای چرک‌نویس و پاک‌نویس تنها همان 50 دقیقه زمان را دارید.

 در انتهای این بخش باید به دو نکته اشاره کنیم: اول اینکه موضوعات مطرح شده، گفتگوها، مکالمه‌ها و … در تمامی بخش‌ها، دیدی آکادمیک دارند. حتی در بخش مهارت شنیداری، شما باید به گفتگوهایی که معمولاً در محیط دانشگاه اتفاق می‌افتد، گوش دهید.

  نکته بعدی اینکه علت تغییر تعداد سوالات بخش شنیداری و خواندنی به این دلیل است که موسسه EST به منظور آمارگیری برای طرح سوالات آینده، از این سوالات استفاده می‌کند که نمره‌ای نیز در بر ندارند. پس شما ممکن است با یک متن اضافه در بخش خواندنی یا یک مکالمه اضافه در بخش شنیداری مواجه شوید. البته هیچگاه هر دو این مهارت‌ها دارای سوال اضافه نیستند. در ضمن شما نمی‌توانید حدس بزنید که کدام یک از سوالات، اضافی و بدون نمره هستند؛ پس باید به تمامی سوالات با دقت بالا جواب دهید.

جدول بخش‌های مختلف آزمون تافل:

نام بخشتعداد سوالاتزمان پاسخگویی
Reading 3 الی 4 متن، 12 تا 14 سوال برای هر کدام60 تا 80 دقیقه
Listening4 الی 6 کنفرانس، 6 سوال برای هر کدام+ 2 الی 3 گفتگو و 5 سوال برای هر کدام60 تا 90 دقیقه
Speaking6 بخش: 2 بخش مستقل+ 4 بخش ترکیبی20 دقیقه
Writing
یک متن تحلیلی یا ترکیبی
یک متن مستقل
یک متن تحلیلی یا ترکیبییک متن مستقل
20 دقیقه
30 دقیقه
20 دقیقه30 دقیقه
یک متن تحلیلی یا ترکیبی
یک متن مستقل
20 دقیقه
30 دقیقه

شیوه نمره دهی در آزمون تافل برای اپلای کانادا چگونه است؟

  آزمون تافل به طور کلی 120 نمره دارد و به هر بخش 30 نمره اختصاص داده می‌شود. بخش مهارت شنیداری و خواندنی براساس تعداد جواب‌های درست و دو بخش دیگر به صورت کلی و براساس فاکتورهای مشخص مصححین نمره داده می‌شوند.

  به عبارت دیگر در بخش Reading 39 پاسخ درست برابر با 30 نمره است و در بخش Listening 34 پاسخ درست برابر با 30 نمره خواهد بود. در بخش Speaking مصححین از 0 تا 4 نمره و در بخش Writing از 0 تا 5 نمره را براساس مؤلفه‌های مشخصی را به پاسخ‌های شما اختصاص می‌دهند که در نهایت تبدیل به نمره‌ای با مقیاس 30 می‌شود.

  آزمون تافل نیز مانند بسیاری آزمون‌های دیگر نمره رد و قبولی ندارد و بسته به دانشگاهی که قصد اپلای برای آن را دارید، نمره مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. کمترین نمره برای اپلای دانشگاه‌های مختلف، براساس میانگین‌ها، 61 نمره و بالاترین 114 بوده است. اما حد وسط حدود 80 الی 85 نمره است. البته رشته مورد نظر، ارشد یا دکتری بودن دوره مورد نظر و بسیاری مسائل دیگر در این زمینه دخیل خواهند بود. شما نیز بهتر از خودتان را برای کسب نمره بالای 100 آماده کنید تا بتوانید رزومه قابل توجهی از خود ارائه دهید. همچنین توجه داشته باشید که آیا رشته و دانشگاه مورد نظر شما، نمره خاصی را برای هر یک از بخش‌های چهارگانه در نظر گرفته است یا خیر؟

   نکته جالب اینکه نتایج تحقیقات نشان داده که میانگین نمره افراد انگلیسی‌زبانی که بدون آمادگی قبلی در این آزمون شرکت کرده‌اند، نمره 100 گرفته‌اند. همچنین طبق آمار آزمون‌دهندگان چند دوره اخیر در ایران، میانگین نمره ایرانیان در آزمون تافل، 85 بوده است.

شیوه نمره دهی در آزمون تافل برای اپلای کانادا چگونه است؟

اعلام نتایج آزمون تافل برای اپلای کانادا چگونه است؟

  ده روز پس از اتمام آزمون شما می‌توانید وارد حساب کاربری خود در سایت ETS شده و با کلیک روی گزینه View Scores، نمره خود را مشاهده خواهید کرد و می‌توانید فایل PDF آن را نیز دانلود کنید. البته این نسخه تنها برای اطلاع خودتان است و اعتبار دیگری ندارد. حدود 13 روز بعد از تاریخ آزمون نیز نسخه‌های چاپی برای دانشگاه‌هایی که انتخاب کرده‌اید و همچنین نسخه‌ای رایگان، برای خودتان ارسال می‌گردد. البته اگر مرکز آزمون در داخل آمریکا باشد زمانی کوتاه‌تر باید انتظار بکشید و اگر دورتر باشد ممکن است بین 4 تا 6 هفته نیز به طول بیانجامد.

  چند نکته درمورد نسخه چاپی رایگان که مخصوص خود شماست وجود دارد. اول اینکه این نسخه نیز مانند نسخه اینترنتی اعتبار برای اپلای کردن ندارد و تنها می‌توانید از آن در رزومه‌تان استفاده کنید. برای دریافت این نسخه باید هنگام ثبت‌نام، تیک مربوطه را زده باشید. البته بعداً می‌توانید با هزینه‌ای 20 دلاری، نسخه‌ای دیگر برای خود سفارش دهید. نکته دیگر اینکه اگر نسخه چاپی رایگان شما، در طی فرایند پستی گم شود، می‌توانید در ایمیلی به موسسه ETS ادعا کنید که نسخه به دستتان نرسیده و درخواست یک نسخه دیگر کنید و آنها بدون هیچ هزینه‌ای، نسخه مورد نظر را برایتان ارسال می‌کنند.

   کارنامه شما شامل نمره هر بخش و مجموع نمره نهایی شماست و شما به پاسخ‌ها، درست و غلطی آنها و نمره تک‌تک سوالات دسترسی نخواهید داشت.

تافل

اعتراض به نتایج آزمون تافل برای اپلای کانادا چگونه است؟

  اگر به نمره آزمون تافل خود اعتراض دارید باید به مرکزی که آزمون داده‌اید مراجعه کنید. توجه داشته باشید که مراکز مختلف، مبالغ مختلفی دریافت می‌دارند. شما باید تا حداکثر 30 روز پس از اعلام نتایج، فرم مربوطه را پر کرده و با هزینه و مدارک مربوطه، برای ETS ایمیل کنید. از زمانی که اعتراض شما را دریافت کنند، تا 3 هفته بعد پاسخ خواهند داد. اگر نتیجه تغییری نکند مبلغ عودت داده نخواهد شد اما اگر تغییر کند، هزینه برگشت داده می‌شود. گفتنی‌ست که معمولاً به ازای اعتراض به نمره هر بخش 80 دلار از شما دریافت می‌کنند.

چگونه زمان خود را در آزمون تافل برای اپلای کانادا مدیریت کنیم؟

  آزمون تافل یکی از استانداردترین آزمون‌های سنجش زبان انگلیسی در جهان است و می‌توانید مطمئن باشید که هیچ کلکی در کار نیست. اگر سطح زبان شما خوب و رو به بالا باشد، قطعاً از پس آن برمی‌آیید. اما در این آزمون باید زمانبدی خوبی داشته باشید تا بتوانید به تمامی سوالات پاسخ دهید. زمان کلی شما 3 ساعت است:

   در بخش Reading ابتدا سوالات را بخوانید و سپس در متن دنبال پاسخ بگردید. پاسخ‌ها به ترتیب سوالات آمده‌اند. اگر کلمه‌ای را بلد نیستید، نگران نباشید. کلیت متن مهم است. برای هر سوال زمان مشخصی بگذارید و بیش از حد وقتتان را روی یک سوال، هدر ندهید.

  در بخش Listening باید از قبل مهارت شنیدن و درک همزمان را در خود تقویت کنید. صداها فقط یک بار پخش می‌شوند و لهجه‌های مختلف دارند. خوب گوش دهید و پاسختان را در برگه سوالات، یا برگه چرک‌نویس وارد کنید؛ حتی با گرامر غلط. در پایان و هنگام وارد کردن پاسخ‌ها در پاسخنامه اصلی، وقت برای تصحیح گرامر هست.

   در بخش Speaking ابتدا کامل گوش دهید و سپس پاسخ دهید. اصلاً دستپاچه نشوید چون فقط وقتتان را هدر می‌دهد. به صحبت کردن ادامه دهید. زمانتان که تمام شود، به شما اعلام می‌کنند. به درست و غلط بودن پاسختان هم توجه نکنید؛ فقط سلیس و روان حرف بزنید. پیش از صحبت کردن درمورد یک موضوع خاص، کلمات کلیدی مرتبط با آن را در ذهنتان مرور کنید.

  در بخش Writing ابتدا به موضوع و مطالب مربوط به آن فکر کنید. هرچه می‌خواهید را حتماً با گرامر و نوشتار درست، بنویسید. بهتر است پیش از آزمون تمرین کنید تا راحت متوجه شوید کی به 150 تا 250 کلمه می‌رسید تا در هنگام آزمون نخواهید برای این مسئله وقت بگذارید.

برای شرکت در آزمون تافل برای اپلای کانادا باید چه شرایطی داشته باشیم؟

  مانند هر آزمون بین‌المللی دیگری، آزمون تافل نیز شرایط ویژه‌ای دارد. برخی از مهمترین ویژگی‌های افراد واجد شرایط برای شرکت در این آزمون را در زیر آورده‌ایم:

* کسانی که دوره دبیرستان را گذرانده‌اند و مدرک و سن لازم برای ورود به دانشگاه را دارند.

* کسانی که سطح زبان انگلیسی آنها متوسط رو به بالا است.

* کسانی که مایل به مهاجرت، کار در شرکت‌های بین‌المللی و درس خواندن در دانشگاه‌های بین‌المللی هستند.

برخی قوانین مهم در رابطه با آزمون تافل برای اپلای کانادا

  آزمون تافل برای اپلای کانادا قوانینی دارد که برخی از آنها مشابه قوانین دیگر آزمون‌هاست و برخی مختص خود تافل است. این قوانین به شرح زیر است:

* حتماً چک کنید که دانشگاه مورد نظرتان به مدرک تافل نیاز دارد یا نه. چون ممکن است آزمون دهید و تازه متوجه شوید که این مدرک مورد نیاز نبوده است.

* حتماً اصل پاسپورت خود را هنگام آزمون همراه داشته باشید. کپی پاسپورت پذیرفته نمی‌شود.

* پاسپورت شما باید اعتبار کافی داشته باشد؛ پس حتماً تاریخ انقضای آن را چک کنید.

* از قبل مسیر رسیدن به محل آزمون را چک کنید.

* سعی کنید 20 دقیقه پیش از شروع آزمون در محل حاضر باشید؛ چون در صورت شروع آزمون، درب محل برگزاری به هیچ وجه باز نخواهد شد.

* ثبت‌نام آزمون را به روزهای آخر موکول نکنید تا دستتان در تعیین روز و ساعت و محل، باز باشد.

* به هیچ‌وجه سوالات آزمون‌های قبلی را حفظ نکنید چون سوالات قطعاً جدید هستند.

* نگران نظر و عقیده فرد سوال‌کننده نباشید. درستی و غلطی جواب شما در بخش Speaking مد نظر نیست و تنها روان و سلیس بودن و انتخاب واژگان مناسب اهمیت دارد.

* برای بخش Speaking از قبل خوب تمرین کنید زیرا با وجود وقت کمی که دارد، اصلاً آسان نیست.

* از همراه داشتن هایلایت، لاک غلطگیر، مدادرنگی و … خودداری کنید.

* در طول امتحان به هیچ وجه با افراد دیگر صحبت نکنید.

* همراه داشتن دیکشنری، وسائل کپی‌برداری و وسائل الکترونیکی اکیداً ممنوع است و در صورت مشاهده، از جلسه اخراج می‌شوید.

* همراه داشتن ساعت مچی، خوراکی خوردن و سیگار کشیدن ممنوع است.

* خارج کردن برگه امتحانی از حوزه امتحانی، تنها با هماهنگی مجاز است.

* خروج فرد از محل برگزاری امتحان در طول امتحان، بدون هماهنگی، ممنوع است.

* نتایج آزمون تنها به خود فرد تحویل داده می‌شود و عواقب در اختیار دیگران گذاشتن اطلاعات، به عهده خود فرد است.

* تنها پس از طی 12 روز از شرکت در یک دوره آزمون تافل می‌توانید در یک آزمون تافل دیگر ثبت‌نام کنید.

مهلت اعتبار آزمون تافل برای اپلای کانادا

  آزمون تافل تنها دو سال اعتبار دارد و پس از طی دو سال مدرک شما اعتباری نخواهد داشت. این امر دو دلیل عمده دارد: اول احتمال تغییر قوانین آزمون و دوم فرّار بودن زبان و احتمال کم یا زیاد شدن تسلط شما بر زبان انگلیسی. البته برای کسانی که نمره‌شان بالای 116 باشد اعتبار آزمون مادام‌العمر است و منقضی نمی‌شود.

معرفی چند منبع و کلاس معتبر برای آزمون تافل

   برای شرکت در آزمون تافل شما باید مطالعات و تمرین‌های منظم داشته باشید. به همین دلیل ما دوره‌های معتبر آنلاین و همچنین کتاب‌هایی که برای این مطالعات مهم هستند را به شما معرفی می‌کنیم:

* دوره Magoosh : در این دوره بیش از دو میلیون ساعت کلاس آموزشی، 150 سرفصل آموزشی و هزاران سوال و تمرین در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد تا آمادگی کافی برای آزمون تافل پیدا کنند.

* دوره TOEFL iBT Prep Course دانشگاه Kaplan: در این دوره سه ماهه که توسط متخصصین این دانشگاه هدایت می‌شود، هر چهار مهارت مهم آزمون تافل همراه با صدها فیلم و نمونه سوالات فراوان و همچنین ساعت‌ها ویدیوی آموزشی، با شما تمرین خواهد شد.

* دوره Guide TOEFL Test Preparation: The Insider’s یا edX: این دوره توسط متخصصین و طراحان آزمون طراحی و برگزار می‌شود. گفتمان‌های متعدد، ویدیوها و کلاس‌های آموزشی، نمونه سوالات، کوییزهای مختلف و مدیریت زمان به شما آموزش داده می‌شود. این دوره 6 هفته است و هر جلسه 2 تا 4 ساعت به طول می‌انجامد.

* دوره TOEFL Preparation Classes Online از آکادمی Udemy: در این دوره تمام چهار مهارت لازم در آزمون تافل با استراتژی‌ها و قواعد و مدیریت زمانش به شما آموزش داده شده و نکات و قواعد گرامری و ریزه‌کاری‌ها بررسی خواهد شد. مزیت مهم این دوره امکان برگشت پول تا 30 روز برای هر بخش است. طول دوره البته متغییر خواهد بود.

* دوره Prepare for the TOEFL iBT Test.ETS: در این دوره شما مهارت کلی خود در زبان انگلیسی را نیز بالا می‌برید. نمونه سوالات رایگان، دوره‌های ایجاد مهارت، نکات و ترفندها، آزمون‌های آزمایشی و … همه در این دوره در راستای بالا بردن نمره شما در آزمون تافل نقش خواهند داشت.

  غیر از این دوره‌ها، بسیاری منابع آنلاین دیگر نیز وجود دارد که شما می‌تواندی از آنها در راستای افزایش مهارت‌های خود در زبان انگلیسی و اختصاصاً آزمون تافل، بهره ببرید. منابع آنلاین معمولاً کمتر شناخته شده‌اند ولی در دسترس‌تر نیز هستند.

* TOEFL iBT Interactive Sampler در واقع توسط خود سازمان ETS طراحی شده است و شمار ا با فرمت آزمون اینترنتی آشنا می‌کند. شما می‌توانید با نمونه سوالات آزمون‌های قبلی در جوی شبیه‌سازی شده، آَشنا شوید.

* TOEFL Quick Prep با استفاده از منابع تافل، چهار مینی تست را طراحی کرده است که دو مجموعه از آنها حاوی فایل‌های صوتی هستند و شما را کاملاً برای بخش Listening آماده می‌کنند.

* TOEFL iBT Test Questions نیز یکی دیگر از منابع طراحی شده توسط  ETS است که دارای یک بخش Reading، دو بخش Listening، شش بخش Speaking و دو بخش Writing شبیه‌سازی شده است.

* TOEFL iBT Test Planner نیز توسط ETS طراحی شده است و طی برنامه‌ای 8 هفته‌ای تمام ترفندهای لازم را آموزش می‌دهد. البته شما می‌توانید از این برنامه به عنوان الگو نیز استفاده کنید.

* English Club  و Magoosh Practice Test نیز از دیگر منابع مهمی هستند که می‌توانید از آنها بهره ببرید.

  یکی دیگر از منابع مهم آزمون تافل کتاب‌ها و مجموعه سوالات آزمون‌های قبلی هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم.

* TOEFL iBT Sample Questions مجموعه کتاب‌هایی هستند که برای 4 مهارت آزمون تافل تمرین‌ها و سوالات زیادی فراهم کرده‌اند.

* TOEFL Junior Standard Test سری کتاب‌هاییست با سوالات شبیه‌سازی شده درمورد درک مطلب Listening آزمون تافل.

* TOEFL ITP Test مجموعه کتاب‌هاییست که از سوالات کاملاً شبیه‌سازی شده استفاده می‌کند.

* TOEFL Primary  Test مجموعه کتاب‌هاییست که در زمینه Reading، Listening و Speaking دو مجموعه تست شبیه‌سازی شده را ارائه می‌کند.

  از دیگر منابعی که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید کتاب‌های Essential Words for The TOEFL، 110Words You Need to Know و … است.

بهتر است در ایران آزمون تافل برای اپلای کانادا بدهیم یا در خارج از ایران؟

  شاید شنیده باشید که عده‌ای می‌گویند اگر در کشور دیگری آزمون تافل بدهید، برایتان بهتر است یا اینکه تافل در آمریکا سخت‌تر است. حققیت این است که هیچ فرقی ندارد که شما در چه کشوری زندگی می‌کنید، به چه زبانی صحبت می‌کنید و منطقه زمانی‌تان چگونه است. آزمون تافل برای تمام داوطلبین شرایط و سوالات یکسانی را در یک دوره برگزاری، در نظر می‌گیرد. پس لازم نیست برای شرکت در آزمون تافل هزینه اضافه سفر به یک کشور دیگر را پرداخت کنید.

زمان ثبت نام در آزمون تافل برای اپلای کانادا

  همیشه تاریخ‌ها و مکان‌های برگزاری آزمون تافل تا شش ماه بعد مشخص است و شما می‌توانید بنا بر شرایط خودتان یکی از آنها را برگزینید. البته باید به محدودیت ظرفیت برخی حوزه‌های امتحانی نیز توجه داشته باشید. شما برای انتخاب هر تاریخی برای آزمون تافل، تا 7 روز پیش از برگزاری آن آزمون مشخص، فرصت دارید. در غیر این صورت تاریخ مورد نظر بسته خواهد شد و برای ثبت‌نام در آن باید 40 دلار بیشتر بپردازید.

ثبت نام آزمون تافل برای اپلای کانادا

  در این بخش توضیحات کاملی در رابطه با چگونگی ثبت‌نام در آزمون تافل به شما ارائه می‌دهیم:

1-  ابتدا باید وارد سایت ETS شده و حساب کاربری ایجاد نمایید. توجه داشته باشید که اطلاعات وارد شده در حساب کاربری باید با اطلاعات پاسپورت شما مطابق باشد وگرنه مشکل‌ساز خواهد شد.

2- در هنگام ثبت‌نام آزمون تافل و تا ساعت 10 شب روز قبل از امتحان می‌توانید چهار دانشگاه را برای ارسال نمره تافل خودتان انتخاب کنید. این مدارک توسط موسسه ETS فرستاده می‌شوند. همچنین یک نسخه چاپی به حساب کاربری شما ارسال می‌گردد. برای دریافت این نسخه باید در هنگام ثبت‌نام گزینه Send additional paper score report to me را فعال کنید.

3- شما باید تاریخ و محل مورد نظرتان را برای امتحان انتخاب نمایید. در حال حاضر در شهرهای تهران، تبریز، زنجان، اصفهان و چند شهر دیگر در ایران این آزمون برگزار می‌گردد.

4- برای پرداخت هزینه شما باید از کارت‌های بین‌المللی مثل Mastercard یا حساب Paypal و … استفاده نمایید.

5- پس از پرداخت هزینه، کدی برای شما ارسال می‌گردد که باید آن را در روز برگزاری آزمون به همراه داشته باشید.

هزینه آزمون تافل برای اپلای کانادا

* برای تایید هویت در روز آزمون فقط پاسپورت و کارت ملی پذیرفته می‌شود. شناسنامه پذیرفته نمی‌شود. سپس از شما عکسی تهیه می‌شود و بعد از آن جایگاه شما یا همان کامپیوتری که باید با آن در آزمون شرکت کنید، مشخص می‌شود.

* در صورتی که بخواهید شرکت در آزمون را کنسل کنید تنها تا 4 روز پیش از آزمون پول شما برگشت داده می‌شود. در غیر این صورت شامل یکی از حالات زیر خواهید شد:

– تنها 50 درصد هزینه برگشت داده می‌شود.

– مبنای برگشت هزینه براساس Regular Deadline است و اگر شما به صورت Late نیز ثبت‌نام کرده باشید، باز هم نصف مبلغRegular عودت داده می‌شود.

* اگر هنگام ثبت‌نام، تاریخ مورد نظر شما با رنگ قرمز نمایش داده می‌شود، یعین این آزمون به صورت Late است و 40 دلار باید بیشتر هزینه کنید، یعنی در ایران باید حدود 285 دلار بپردازید. آزمون Late به وقتی گفته می‌شود که ثبت‌نام در آزمون با تاخیر صورت پذیرفته باشد.

* توجه داشته باشید که هزینه شرکت در آزمون تافل در کشورهای مختلف، متفاوت است. در ایران این مبلغ 225 دلار است و مثلاً در ترکیه 185 دلار یا در امارات 255 دلار. این هزینه‌ها به مرور زمان افزایش می‌یابد.

* اگر بخواهید تاریخ آزمون را عوض کنید یا آن را کنسل کنید، باید 60 دلار جریمه بپردازید.

  در پایان امیدواریم که این مقاله برای شما  مفید بوده باشد. به تراست اعتماد کنید.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

چشم و گوش بسته انتخاب نکنید!

متخصصین موسسه تراست شرایط شما را به دقت ارزیابی میکنند و مناسب ترین روش مهاجرتی را به شما پیشنهاد میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید