برخلاف تصور عموم، راههای متنوع و بسیاری برای گرفتن بورسیههای تحصیلی وجود دارد. در واقع، اگر توانسته باشید که دورهی تحصیلات خودتان را در ایران با کارنامهی تحصیلی نسبتا مطلوبی به پایان رسانده باشید، گرفتن بورسیه از دانشگاههای خارج از کشور زحمت چندانی نخواهد داشت!
در این مقاله، میتوانید با راههایی آشنا شوید که کمک میکنند تا در راه اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه مورد علاقهی خود موفق شوید. در این مقاله به دو سوال تعیین کننده میپردازیم:
- برای بورسیه شدن چه شرایطی لازم است؟
- چگونه برای بورسیه ی تحصیلی اقدام کنیم؟
پس از خواندن این مقاله، میتوانید مطمئن باشید همهی آنچه باید در خصوص گرفتن بورسیهی تحصیلی بدانید را خواهید دانست و میتوانید با اطلاعات و اعتماد به نفس کامل، برای اپلای در دانشگاههای خارجی مورد علاقهی خود اقدام کنید. خوب است که این نکته را در ذهن داشته باشید که به جای آن که دغدغهی این مسائل را به جان بخرید، میتوانید از خدماتی که تراست ارائه میکند استفاده کنید.
برای بورسیه شدن چه شرایطی لازم است
بسیاری از کسانی که علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور هستند، هنگامی که فرآیند اپلای را شروع میکنند، در گوگل با چنین عبارتهایی روبرو میشوند: «شرایط بورسیه تحصیلی خارج از کشور»، «شرایط لازم برای بورسیه تحصیلی» و «معدل مورد نیاز برای بورسیه». اگر شما هم به دنبال پاسخ به چنین پرسشهایی هستید، راه را درست آمدهاید و در این مقاله میتوانید جواب تمام سوالهای خود را پیدا کنید.
لینک های مفید
رزومه تحصیلی برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور
مهمترین چیزی که برای گرفتن بورسیه لازم است رزومهی تحصیلی مناسب است. اما نباید این مسئله ته دلتان را خالی کند! بسیاری از کارهایی که در دوران تحصیلی خود در ایران انجام دادهاید، مواردی هستند که میتوانند در رزومهی شما قید شوند و کمک کنند تا بورسیهی مناسبی را از دانشگاه مورد علاقهی خود دریافت کنید.
میپرسید چه مواردی؟ به عنوان مثال، پروژههایی که در دوران تحصیلی خود در ایران انجام دادید را میتوانید در رزومه خود بنویسید. بسیاری از دانشجویان، میبایست رشتهی خود را با انجام پروژهای با عنوان پروژه یا تز لیسانس، پایان نامهی ارشد و پایان نامهی دکتری به پایان برسانند. با نوشتن عنوان و موضوع این پروژه و استاد خود میتوانید شانس خود را برای گرفتن بورسیهی تحصیلی دو چندان کنید.
در کنار پروژهها، میتوانید ویژگیهای شخصی برجستهی خود را هم در رزومه ذکر کنید؛ مواردی مثل این که چه زبانهایی بلد هستید، چه استعدادهایی دارید، در چه درسهایی بهترین نمره را کسب کردید، دورههای تحصیلی خود را در چه دانشگاههایی سپری کردید و مهم تر از همه این که حوزهی کاری موردعلاقهی رشتهتان چیست.
مقالات شما (چه مقالات کنفرانسی و چه مقالاتی که در ژورنالهای علمی داخل و خارج کشور به چاپ رساندید) هم میتواند گزینهی خوبی برای گنجاندن دررزومه باشد. با گنجاندن این موارد در پایاننامه میتوانید به دانشگاه مقصد نشان بدهید که چه سابقهای در حوزهی مورد علاقهی خود دارید، با چه استادهایی در دوران تحصیلی خود مشغول به فعالیت و این که تا چه میزان در کار پژوهشی خود جدی بودید.
بیشتر بخوانید: اصطلاحات اپلای ، تاثیر مقاله بر اپلای
شرکت در طرح اینترنشیپ برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور
برخی دانشجویان در دوران تحصیلی خود در دانشگاههای خارجی به کارآموزی (یا به اصطلاح اینترنشیپ) میپردازند. این دورهها به دانشجویان کمک میکند تا مهارت زبان خود را در محیطی واقعی به بوتهی آزمون بگذارند، با استادان دیگر دانشگاهها به مبادلهی علمی بپردازند و همچنین پروژهای را پیش ببرند که امکانات علمی آن در ایران فراهم نیست.
اگر در زمرهی دانشجویانی هستید که در دورههای کارآموزی شرکت کردهاید، خوب است که این دورهها را هم در رزومه ی تحصیلی خود بگنجانید و از این طریق شانس بورسیهی خود را دوچندان کنید.
درباره کارآموزی در خارج از کشور با مراجعه به لینک، اطلاعات کاملی کسب کنید.
کارنامه و ریز نمرات برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور
در کنار رزومهی تحصیلی که به نحوهی تدوین آن پرداختیم، دانشگاههای خارجی برای تصمیمگیری در خصوص اعطا و یا ندادن بورسیه به کارنامههای تحصیلی متقاضی احتیاج دارند. برای این منظور، لازم است که کارنامههای خود را از دانشگاه مبدا گرفته و در سایت دانشگاه مقصد آپلود کنید.
برخی دانشگاههای ایران، کارنامهی تحصیلی خود را به زبان انگلیسی صادر میکنند. برای همین، بار ترجمه کارنامه را از دوشتان برمیدارند. اما برخی دیگر، فقط کارنامهی فارسی صادر میکنند. در این مورد، لازم است که کارنامهی فارسی خود را ترجمه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که در برخی موارد لازم است که ترجمهی کارنامهی به تایید وزارت دادگستری برسد. میتوانید اطلاعات بیشتر در این زمینه را از سایت دانشگاهی که میخواهید برای آن اپلای کنید به دست بیاورید.
توصیه نامه بورسیه تحصیلی خارج از کشور
مورد دیگری که دانشگاههای خارجی برای دادن بورسیهی تحصیلی لازم دارند توصیه نامهی دستکم دو استاد است که در دوران تحصیلی خود با آنها کار کرده بودید. در توصیه نامهها، اساتید، به عنوان کسانی که با شما در دوران تحصیلتان در ایران ارتباط داشتند، ویژگیهای علمی و شخصیتی شما را برای دانشگاه مقصدتان تشریح میکنند.
به همین خاطر، اگر این اساتید توصیه نامههای مثبتی بنویسند، شانس بورسیه گرفتن شما بسیار بیشتر میشود. برای همین، بهتر است سراغ اساتیدی بروید که با شما رابطهی بهتری دارند؛ نه اساتیدی که از شما دل پُری دارند و ممکن است به این خاطر توصیه نامهی بدی بنویسند و شانس پذیرش گرفتنتان را به صفر برسانند!
اهمیت مدارک زبان انگلیسی در بورسیه تحصیلی خارج از کشور
مدرک زبان از دیگر مواردی است که برای پذیرش از دانشگاههای خارجی لازم است. برای مثال، اگر میخواهید از دانشگاهی بورسیه دریافت کنید که در آن درسها به زبان انگلیسی ارائه میشوند (دانشگاههایی که در کانادا، اروپا و آمریکا قرار دارند) لازم است که از طریقی تسلط خود را به زبان انگلیسی نشان دهید.
برای این کار، می توانید در آزمونهایی مثل تافل و یا آیلتس ثبتنام بکنید. این آزمونها مهارتهای چهارگانهی زبان (نوشتن، خواندن، حرف زدن و شنیدن) را ارزیابی میکند. با گرفتن نمرهی قبولی در این آزمونها (برای مثال، نمرههای بالای 90 در امتحان تافل) به دانشگاه مقصد ثابت میکنید که مهارت خوبی در زبان انگلیسی دارید و از این طریق شانس گرفتن پذیرش خود را بالا میبرید.
از طرفی، برخی دانشگاهها دستیاری تدریس را (که در دانشگاههای ایران از آن با عنوان تی ای یاد میشود) منوط به این مسئله میکنند که دانشجو نمرهی معینی را در آزمون زبان خود (برای مثال، تافل بالای 90) کسب کرده باشد.
دستیاری تدریس در دانشگاههای خارج از کشور برخلاف ایران رایگان نیست و به ازای هر ساعت تدریس، دستمزد معینی به دانشجو پرداخت میشود که از این طریق میتواند بورسیهی کم خود را جبران کند و هزینههای زندگی خود را بپردازد. بنابراین، اخذ نمرهی مناسبی در آزمون زبان نه تنها به گرفتن بورسیه کمک خواهد کرد که میتواند با کمک به اخذ موقعیت دستیاری تدریس، بخش مهمی از هزینههای زندگی در خارج از کشور را پوشش بدهد.
درباره اپلای بدون مدرک زبان و مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا بخوانید.
مصاحبه های اپلای برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور
بعد از این که مدارک را در سایت دانشگاه مقصد آپلود کردید و یا از طریق پست فرستادید، بسیاری از دانشگاهها برای تصمیمگیری در مورد دادن و یا ندادن بورسیه، با شما تماس میگیرند. از آنجا که بیشتر این مصاحبهها از طریق اسکایپ انجام میشود، به مصاحبههای اسکایپی معروفاند.
در این مصاحبهها، اساتید دانشگاه مقصد با پرسیدن سوالهای علمی و شخصی، مهارتهای شخصی، علمی و زبانی شما را می سنجد. با عملکردی مناسب در این آزمونها، میتوانید اطمینان حاصل کنید که بورسیهی مناسبی دریافت خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: آمادگی برای مصاحبه اسکایپ
بورسیه های تحصیلی مخصوص زنان و ورزشکاران
نکتهی دیگری که در شرایط گرفتن بورسیه اهمیت دارد این است که برخی دانشگاهها، بورسیههایی را در نظر میگیرند که فقط در شرایط خاصی به دانشجویان اعطا میشود. برای مثال، برخی دانشگاهها در راستای از بین رفتن تبعیض علیه زنان، بورسیههای ویژهای برای زنانی که در خاورمیانه به تحصیل کردند در نظر میگیرند. در کنار این مسئله، برخی دیگر هم بورسیههایی را بر اساس افتخارات ورزشی کسب شده از سوی دانشجو اعطا میکنند.
با جستجوی دقیق در سایت دانشگاه مقصد، می توانید از چند و چون و کم و کیف این بورسیهها سر در بیاورید. نکتهی مهم این که، از آن جا که افراد معدودی شرایط لازم برای اخذ بورسیهها را دارند، گرفتن آنها راحتتر است. بنابراین، اگر شرایط لازم را برای این بورسیهها را دارید تردید نکنید و اقدام کنید.
شرط معدل برای اپلای
به طور کلی، داشتن معدل بالا از دانشگاه خوب و شناخته شده در ایران، امکان گرفتن بورسیه را بسیار بالا می برد. اما اگر کارنامهی تحصیلی مناسبی ندارید، راههایی هست که از طریق آن میتوانید این ضعف را جبران کنید.
برای مثال، ممکن است دانشجویی معدل مناسبی نداشته باشد، اما از طریق نوشتن مقالات (چه مقالات کنفرانسی و چه مقالاتی که در ژورنالها به چاپ رسیده باشند)، شرکت در کارآموزیهای خارجی، نمرهی زبان بالا، توصیهنامههای قوی و یا عملکرد مناسب در مصاحبههای اسکایپی بتواند ضعف خود را در معدل جبران کند و به دانشگاه مقصد خود نشان بدهد که توانایی بالایی در پژوهش دارد. به طور کلی، برای جبران مافات معدل، لازم است مهارتهای خود را در دیگر بخشها نشان دهید.
درباره اپلای با معدل پایین بیشتر بخوانید.
چگونگی اقدام برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور
هنگامی که شخصی دست به اپلای میزند، میبایست برای دو چیز اپلای کند:
- گرفتن پذیرش از دانشگاه مقصد خود
- گرفتن بورسیه از آن دانشگاه
در موارد محدودی، گرفتن پذیرش از دانشگاه مقصد به منزلهی گرفتن بورسیه از آن دانشگاه هم هست. اما در بسیاری از موارد چنین نیست. به همین خاطر، در بیشتر موارد لازم است که بعد از دریافت ایمیل پذیرش از دانشگاه، برای گرفتن بورسیه اقدام کنید. به طور کلی، دو راه برای گرفتن بورسیه از دانشگاه مقصد وجود دارد
- بورسیهی عمومی دانشگاه
- بورسیهی خاص اساتید
در تراست بخوانید: بورسیه تحصیلی کانادا
بورسیه تحصیلی دانشگاه
بورسیهی عمومی دانشگاه، بورسیهای است که دانشگاه برای متقاضیان تحصیل در آن دانشگاه در نظر گرفته است. برای بهرهبردن از این بورسیه، لازم است که بخش اسکالرشیپها را در وبسایت دانشگاه موردنظر خود باز کنید، مدارک موردنیاز را آپلود کنید (و یا از طریق پست برای دانشگاه بفرستید) و در نهایت منتظر خبر دانشگاه باشید که آیا شایستگی دریافت بورسیه را دارید یا خیر.
در مواردی، بورسیهها فقط هزینهی تحصیل در دانشگاه را تامین میکنند و در مواردی، نه تنها شهریه بلکه هزینههای زندگی را هم پوشش میدهند. اصطلاحا، به بورسیهی نوع اول، پارشال فاند (بورسیهی بخشی) و به بورسیهی نوع دوم، فول فاند (بورسیهی کامل) گفته میشود.
بورسیه تحصیلی اساتید
در این نوع از بورسیه، لازم است که در ابتدا استادی را از میان هیئت علمی دانشگاه موردنظر (که خوب است در حوزهی مورد علاقه ی شما مشغول به فعالیت باشد) انتخاب کنید. سپس، از طریق ایمیلی قصد خود را برای اپلای به دانشگاه و کار کردن زیر نظر او در مقطع تحصیلات تکمیلی اعلام کنید و مدارکی را که در بخش بالا آورده شده (و علیالخصوص رزومهی خود) را برای او بفرستید و منتظر پاسخ او بمانید.
اگر که رزومهی تحصیلی نظر استاد موردنظر را جذب کرده باشد مصاحبهای اسکایپی با شما برقرار خواهد کرد. در این مصاحبه اسکایپی مهارتهای شما ارزیابی خواهد شد و اگر بتوانید نظر استاد موردنظر را جذب کنید، بورسیهی مناسبی به شما تعلق خواهد گرفت.
همچنین درباره فاند تحصیلی کانادا و کمک هزینه دانشجویی در کانادا در تراست بخوانید.
چگونه بورسیه تحصیلی کانادا بگیرم؟
بورسیه بدون مقاله
بهترین موسسه مهاجرتی ایران
همان طور که از متن پیداست، گرفتن بورسیه کامل از دانشگاه مورد علاقه میتواند وقت و حوصلهی زیادی را طلب کند. به همین خاطر، میتوانید از خدماتی که شرکت تراست ارائه میدهد استفاده کنید. تراست، به عنوان بهترین ارائه دهنده خدمات مربوط به اپلای، در هر مرحله از اپلای به شما کمک میکند که بدون دغدغه و مشکلی، مراحل اپلای را بگذارنید و به تحصیل در دانشگاه مطلوب خود بپردازید.
اگر در خصوص دریافت بورسیه، شرایط و چگونگی اقدام سوالاتی دارید، تردید نکنید و با موسسه تراست تماس بگیرید. مشاوران تراست به صورت رایگان به دغدغههای شما در خصوص اپلای گوش داده و به سوالات شما در این زمینه پاسخ میدهند. همچنین میتوانید پاسخ بسیاری از سوالات خودتان را هم در وبسایت تراست پیدا کنید. تراست بهترین راهنمای شما در مسیر پر پیچ و خم اپلای است.
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شرایط خود را بسنجید!
نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!
سلام و عرض ادب
بنده فارغ التحصیل رشته مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی در مقطع ارشد که معدل بنده 18/35 (بدون در نظر گرفتن نمره پایان نامه ) و نمره پایان نامه ام از 17/99 نمره 17/99 رو اخذ نمودم و مقاله مستخرج از پایان نامه ام در مسیر پذیرش در یکی از ژورنال های معتبر داخلی است دو مقاله کنفرانسی پذیرش شده برای کشور المان دارم و کتابم نیز در مهرماه در کتابفروشی ها عرضه خواهد شد. نمره زبان ندارم(در هیچ یک از آزمون های زبان شرکت نکردم) امکان گرفتن توصیه نامه از دو یا تعداد بیشتری از اساتید (اعضای هیات علمی دانشگاه ) رو هم دارم می خواستم راهنمایی بفرمایید برای بورسیه در دانشگاههای اروپا (مقصد کانادا و امریکا نباشد) چه باید کنم ؟؟؟؟ کدام یک از دانشگاههای اروپا رشته مدیریت منابع انسانی را بورسیه می کنند؟؟؟؟؟
با سلام و احترام. زمینه کاری موسسه مهاجرتی تراست فقط در خصوص مهاجرت به کانادا می باشد.
با سلام و خسته نباشید
بنده فارغ التحصیل سال ۹۹ کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین با معدل ۱۶/۵۰ از دانشگاه دولتی میباشم،مدرک زبان ندارم ولی متوسط بلدم،آیا با شرایط بنده میشود برای دکتری در همین رشته برای کانادا بورسیه گرفت؟
با سلام. برای مقطع دکتری بهتر است نمره زبان آیلتس حداقل 6.5 الی 7 دارا باشید و برای مقطع دکتری بایستی در ابتدا با اساتید رشته مورد نظرتان مکاتبه کنید. برای بررسی بیشتر می توانید یک وقت مشاوره دریافت کنید.
سلام خسته نباشین من رشتم سینمای هنره و بعد از پایان پایه ی دوازدهممیخوام برای دانشگاه آمریکا اپلای کنم و در اونجا ادامه دتحصیل کنم و بعد از تموم دانشگاهم در آمریکا زندگی و مشغول کار بشم برای این کار چه نوع ویزایی باید دریافت کنم و میگم که officer آفیس از ما میپرسه که باید اثبات کنی که به کشور خودت بر میگردی ولی من نمیخوام برگردم میخوام تو آمریکا زندگی و مشغول کار بشم لطفا کمک کنین برای اینکار چیکار باید کنم سایتتون عالیه همیچین توضیح دادین ممنون
سلام
زمانی که اپلای تحصیلی می کنید صرف نظر از اینکه چه کشوری است، آمریکا، کانادا و …، نباید اعلام کنید که قصد اقامت دائم دارید.
برای پذیرش تحصیلی باید نمره زبان و رزومه ارائه بدهید. برای ویزا نیز باید آفیسر را قانع کنید که قصد برگشت دارید. پس از پایان تحصیل و با توجه به شرایط در خواست اقامت دائم میدهید، اگر امریکا باشید درخواست گرین کارت می دهید.
با سلام و خسته نباشید
بنده فارغ التحصیل سال ۹۲ کارشناسی گرافیک با معدل ۱۷/۱۱ از دانشگاه غیرانتفاعی میباشم،مدرک زبان ندارم ولی متوسط بلدم،آیا با شرایط بنده میشودبرای ارشد گرافیک کانادا بورسیه گرفت؟با توجه به اینکه از اخذ مدرک کارشناسی ام ۸ سال گذشته امیدی هست؟اگر نه اینکه آیا کارشناسی ارشد گرافیک رو ایران بخونم برای دکتری اقدام کنم نتیجه بخش خواهد بود؟شرایط سنی برای دکتری گرافیک چه محدوده سنی می باشد؟
سپاس
با سلام.
مهمترین مسئله برای پذیرش، پوشش گپ تحصیلیتان می باشد که در هشت سال چه کاری انجام داده اید. اگر شاغل بودید میتواند گپ تحصیلیتان را پوشش دهید. برای مقطع کارشناسی ارشد دریافت فاند سخت می باشد. بصورت کلی شرایط سنی خاصی برای تحصیل در کانادا وجود ندارد اما با افزایش سن ریسک ویزا افزایش پیدا می کند و در مقطع دکتری با توجه به این مسئله که بطور عام بایستی با اساتید رشته مورد نظرتان مکاتبه داشته باشید و می تواند با فاند همراه باشد ریسک ویزای کم تری دارد. شما میتوانید با داشتن مدرک کارشناسی برای دکتری مستقیم نیز اقدام نمایید و با توجه به مکاتبه با اساتید و ارتقای رزومه( افزایش نمره زبان و داشتن نمره آزمون GRE جنرال) شانس خود را برای دریافت بورسیه افزایش دهید.