اپلای رشته انفورماتیک پزشکی

اپلای رشته انفورماتیک پزشکی

انفورماتیک پزشکی محل تقاطع علوم اطلاعات، علوم کامپیوتر و مراقبت‌های بهداشتی است. دانشجویان یاد خواهند گرفت که چگونه برنامه‌های ابتکاری را طراحی و پیاده‌سازی کنند و فن‌آوری‌های جدید را برای بهبود مراقبت‌های بهداشتی ارتقا دهند.

امروزه با پیری در جهان و افزایش جمعیت جهانی و تقاضاهای در حال افزایش روبرو هستیم که نیازمند مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان است. انفورماتیک پزشکی راه‌حل‌هایی را در زمینه‌های مختلف مانند مدیریت بیماری‌های مزمن، دسترسی به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی واجد شرایط، کاهش هزینه‌ها و خطاها ارائه می‌دهد. برنامه‌های انفورماتیک پزشکی فرصت‌های آموزشی و پژوهشی را در سیستم‌های پشتیبانی و تصمیم‌گیری سلامت، تجزیه‌وتحلیل تصویر پزشکی و علوم اعصاب شناختی فراهم می‌کنند.

هرساله علاقه‌مندان زیادی برای تحصیل در بهترین دانشگاه‌های این رشته اپلای می‌کنند. با موسسه مهاجرتی تراست همراه باشید تا در ابتدا این رشته تأثیرگذار را بررسی کرده و بعد به طریقه اپلای رشته انفورماتیک پزشکی بپردازیم.

لینک های مفید!

مراحل اپلای رشته انفورماتیک پزشکی

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را محکم بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­ها برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته ­اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های کانادا تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی دانشگاه های کانادا برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه های کانادا

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! وکلای تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به کشور موردنظرتان شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور مقصد شوید.

اگر مقصدتان کانادا است، تراست چک لیست جامعی برای عزیمت به کانادا برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

در مورد رشته انفورماتیک پزشکی

انفورماتیک پزشکی اصطلاحی است که کسب اطلاعات، ذخیره‌سازی، بازیابی و استفاده از خدمات مراقبت‌های بهداشتی را برای تقویت همکاری بهتر بین ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی مختلف بیمار توصیف می‌کنند. انفورماتیک پزشکی نقش مهمی در پیشبرد به سمت اصلاحات در مراقبت‌های بهداشتی دارد.

متخصصان انفورماتیک پزشکی از فناوری اطلاعات برای ارتقای صنعت بهداشت و خدمات انسانی استفاده می‌کنند. آن‌ها روش‌های جدیدی را برای ثبت سوابق در بیمارستان‌ها ایجاد و نگهداری می‌کنند و اطلاعات پزشکی ضروری را تا حد ممکن در دسترس قرار می‌دهند. متخصصان انفورماتیک پزشکی درحالی‌که ارتباطات بین فردی بین کارکنان و بیماران را ساده می‌کنند، روش‌های جدیدی را برای ارتباط بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی ایجاد می‌کنند.

اگرچه هر صنعتی از متخصصان انفورماتیک استفاده می‌کند، اما آن‌ها در زمینه پزشکی بسیار مهم هستند. سرعت و صحت انتقال اطلاعات پزشکی می‌تواند تفاوت بین مرگ و زندگی باشد. به‌عنوان‌مثال، اگر پزشک داروی معمولی را تجویز کند که بیمار به آن حساسیت دارد، اثرات آن می‌تواند مخرب باشد؛ اما اگر پزشک به سوابق پزشکی دقیق که آلرژی و سابقه پزشکی را نشان می‌دهد، دسترسی داشته باشد، می‌توان از این نوع شرایط جلوگیری کرد.

این رشته تحصیلی جوان و در حال رشد فرصت‌های زیادی را ارائه می‌دهد. به‌عنوان یک گرایش انفورماتیک پزشکی، ممکن است از این فرصت لذت ببرید که وارد صنعتی شوید که آماده گسترش سریع آن است. بهداشت و درمان، بزرگ‌ترین صنعت کشورهای پیشرفته دنیا نیز سریع‌ترین رشد را دارد. فارغ‌التحصیلان برنامه‌های دوره مدرن در انفورماتیک پزشکی پیشگامان این رشته خواهند بود. کاربردهای انفورماتیک در محیط‌های مختلفی نمود پیدا می‌کند: بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌های تحقیقات پزشکی، شرکت‌های بیمه درمانی، شرکت‌های اینترنتی، تأمین‌کنندگان فناوری اطلاعات سلامت، سازمان‌های مشاوره و موارد دیگر.

آنچه متخصصان انفورماتیک پزشکی در این زمینه‌ها انجام می‌دهند کاملاً به تمرکز آن‌ها بستگی دارد. به‌طورکلی، آن‌ها پشتیبانی فنی از پایگاه داده، طراحی سیستم‌های جدید و تصمیم‌گیری برای خرید تجهیزات جدید را فراهم می‌کنند. روش‌های بهبود سیستم‌ها را بررسی می‌کنند، داده‌ها را برای صحت بررسی می‌کنند و اعضای کارکنان را برای دسترسی به پایگاه داده آموزش می‌دهند.

اپلای رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

انتخاب برای ورود به یک برنامه تحصیلی در رشته انفورماتیک پزشکی یک تصمیم بزرگ است. به دلیل ماهیت تخصصی این رشته، نیاز به تعهدی جدی دارد. رشته تحصیلی انفورماتیک پزشکی دروازه دانشجویان جاه‌طلب با ذهنیت کارآفرینانه و جهانی برای حرفه‌ای در رابطه با مراقبت‌های بهداشتی است. آن‌ها درک عمیقی از فرایندهای مراقبت‌های بهداشتی و فناوری‌های اطلاعات کسب خواهند کرد و برای حل موارد واقعی از شرکای اطلاعات بهداشتی و درمانی کمک می‌گیرند.

 دانشجویان تحصیل‌کرده در گرایش‌های علوم کامپیوتر یا فناوری اطلاعات (IT) می‌توانند به‌راحتی انتقال پیدا کنند، زیرا هر دو رشته شغلی به مهارت‌های رایانه‌ای یکسانی احتیاج دارند. متخصصان موفق انفورماتیک پزشکی نیاز به مهارت‌های زیر دارند:

  • توجه به جزئیات
  • مهارت‌های عالی ارتباط کلامی و نوشتاری
  • حل مسئله
  • عیب‌یابی
  • توانایی پیشبرد مشکلات رایانه‌ای به روشی خلاقانه
  • توانایی کار به‌صورت مستقل
  • توانایی به‌کارگیری فناوری به روشی عملی و واقعی
  • توانایی توضیح مطالب پیچیده به روشی که هرکسی بتواند آن را درک کند
  • دانش صحیح سخت‌افزار و نرم‌افزار رایانه مورداستفاده قرار می‌گیرد
  • مقاوم در برابر فشار کاری
  • مهارت‌های خدمات به ارباب‌رجوع
  • توانایی کار با طیف گسترده‌ای از همکاران، ازجمله برنامه نویسان، مدیران و طراحان
  • تمایل صادقانه برای کمک به افراد جامعه پزشکی، ازجمله بیماران و خانواده‌هایشان

اگر این خصوصیات در شما وجود دارد، ممکن است مدرک پزشکی و انفورماتیک پزشکی منتظر شما باشد! اگر هنوز مطمئن نیستید، برای تست کردن خودتان می‌توانید برخی از علوم کامپیوتر یا آموزش فناوری اطلاعات را در حد ابتدایی یاد بگیرید تا از علاقه خود به این رشته مطمئن شوید.

ادامه تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی

اگر مدرک لیسانس خود را گرفته و اکنون قصد ادامه تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی را دارید شاید بد نباشد که به‌طورکلی بدانید در این رشته چه مطالبی را یاد خواهید گرفت. شما در رشته انفورماتیک پزشکی نحوه استفاده از فناوری اطلاعات (IT) را در اصول بهداشتی و پزشکی می‌آموزید. آشنایی با اصطلاحات برنامه‌نویسی، مراقبت‌های بهداشتی، قابلیت همکاری بین سیستم‌های مختلف و روش‌های الکترونیکی تبادل داده را می‌آموزید.

امروزه در بیشتر کشورها، سیستم‌های بهداشت و سلامت دیگر به‌صورت کاغذی اطلاعات خود را ثبت نمی‌کنند. این تغییر مزایا و معایبی هم دارد که در اینجا قصد داریم به شما توضیح دهیم. از مزایای الکترونیکی شدن اطلاعات پزشکی باید به این امر اشاره‌کنیم که در درجه اول نیاز به افراد متخصص در حوزه برنامه‌نویسی و انفورماتیک بسیار زیاد شده است. متخصصانی که بتوانند پایگاه‌های داده را طراحی کرده و دسترسی راحت‌تری برای پرستاران و پزشکان فراهم کنند. این بین آموزش کادر بهداشت و درمان برای ارتباط به روش جدید نیز باعث ایجاد موقعیت‌های کاری زیادتری برای فارغ‌التحصیلان رشته انفورماتیک پزشکی شده است.

اگر شما لیسانس خود را در یکی از رشته‌های علوم پزشکی و بهداشت گرفته‌اید می‌توانید برای ادامه تحصیل وارد حوزه انفورماتیک پزشکی شوید. این رشته به این دلیل که نیازمند یک پیش‌زمینه برنامه‌نویسی هم دارد فارغ‌التحصیلان رشته‌های ریاضی، فیزیک، برنامه‌نویسی هم می‌توانند برای ادامه تحصیل خود وارد رشته انفورماتیک پزشکی شوند.

بیشتر بخوانید: چگونه اپلای کنیم

گرایش های رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

فرصت‌های شغلی برای یک فرد با مدرک انفورماتیک پزشکی بی‌شمار است و این صنعت به رشد خود ادامه می‌دهد. تحصیل و فعالیت در انفورماتیک پزشکی می‌تواند فرصتی عالی برای بدست آوردن مهارت‌های رایانه‌ای و کمک تخصصی شما به پزشکی، کمک به مؤثرتر شدن متخصصان پزشکی و ارائه خدمات عمومی با ارزش باشد. دانشجویان در رشته تحصیلی انفورماتیک پزشکی می‌توانند در هر یک از این زمینه‌ها تخصص پیدا کنند:

  • بیوانفورماتیک

متخصصان بیوانفورماتیک خود را درگیر اطلاعات زیست پزشکی می‌کنند. کشف نحوه ذخیره، بازیابی، اشتراک و استفاده از این اطلاعات برای حل مشکلات و تصمیم‌گیری در علوم زیست پزشکی بسیار حیاتی است. این رشته همچنین شامل تخصص‌های انفورماتیک شیمی، انفورماتیک پرستاری و انفورماتیک دندان است.

  • انفورماتیک بهداشت عمومی

انفورماتیک بهداشت عمومی شامل استفاده از فناوری اطلاعات و علوم رایانه برای تأثیرگذاری بر نحوه یادگیری مردم در مورد بهداشت و مراقبت‌های بهداشتی است. این برنامه تأمین دسترسی عمومی به آخرین تحقیقات پزشکی و همچنین تهیه اطلاعات موردنیاز در زمینه اقدامات بهداشت عمومی است.

  • انفورماتیک سازمانی

متخصصان انفورماتیک سازمانی سعی می‌کنند با استفاده از فناوری اطلاعات و سیستم‌های رایانه‌ای، سازمانی را گرد هم آورند. آن‌ها بر حل‌وفصل مسائل ارتباطات الکترونیکی بین شعب مختلف یک سازمان پزشکی یا شرکت متمرکز هستند.

  • انفورماتیک اجتماعی

متخصصان انفورماتیک اجتماعی روش‌هایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند که فناوری اطلاعات بر محیط‌های اجتماعی تأثیر می‌گذارد و بالعکس. متخصصان انفورماتیک اجتماعی تمام جنبه‌های اجتماعی علوم رایانه و فناوری اطلاعات را مطالعه می‌کنند.

  • انفورماتیک بالینی

انفورماتیک بالینی با استفاده از فناوری اطلاعات در تحقیقات بالینی و مراقبت از بیمار سروکار دارد. این مورد همچنین شامل استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش پزشکی، بازی در آموزش بیماران در خانه و همچنین پزشکان آینده است.

لیست دروس آموزشی دانشجویان انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

دانشجویان رشته انفورماتیک پزشکی در مقطع دکترا با توجه به موضوع و استادی که انتخاب کرده‌اند مشغول پژوهش و تحقیق خواهند بود اما وضعیت برای دانشجویان مقطع ارشد اندکی متفاوت است. آن‌ها تمام‌وقت خود را صرف تحقیق و پژوهش نکرده بلکه بخش زیادی از زمان خود را به یادگیری اصول و سرفصل‌های درسی این رشته می‌کنند.

درحالی‌که تمام سرفصل‌های درسی باید از یک دستورالعمل واحد پیروی کرده و یک سری مطالب را به دانشجویان آموزش دهند اما بسته به دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید جزئیات این دروس می‌تواند متفاوت باشد. دراین‌بین دروسی هم با عنوان دروس اختیاری ارائه می‌شود که شما با توجه به نیازمندی‌ها و علایقتان می‌توانید دروس موردنظرتان را انتخاب کنید. ما قصد داریم در زیر سرفصل دروس تدریس شده در رشته انفورماتیک پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد را برایتان شرح دهیم:

مهم‌ترین موردی که دانشجویان این رشته باید یاد بگیرند حفظ امنیت اطلاعات پزشکی است. در خصوص این مسئله قوانین فدرال و کشوری دستورالعمل‌های دقیق و زیادی دارند که دانشجو باید آن‌ها را فرابگیرد.

مهارت مهم دیگری که دانشجویان رشته انفورماتیک پزشکی باید بیاموزند، مهارت مدیریت پروژه است. این واحد درسی به شما کمک می‌کند تا درباره چالش‌هایی که تکنولوژی و فناوری بر مسائل بهداشتی و درمانی می‌گذارد مهارت کسب کنید. دانشجویان باید مهارت‌های ارتباطی و تفکر انتقادی را در خود پرورش دهند.

واحد درسی دیگری که دانشجویان باید بیاموزند در مورد سیستم‌های اطلاعات پزشکی و سلامت است. این واحد درسی به این صورت است که افراد باید ابتدا با سیستم‌هایی که اطلاعات درمانی در آن‌ها ذخیره می‌شود آشنا شده، سپس بهبود و گسترش این شبکه را بیاموزند تا در آینده بتوانند وظایف یک مدیر انفورماتیک پزشکی را به عهده بگیرند.

درک تئوری رفتارهای سازمانی برای رهبری یک پروژه مؤثر و ضروری است. دوره‌های آموزشی باید بهترین شیوه‌ها را برای مدیریت و هدایت افراد در زمینه‌های بهداشتی آموزش دهند. اگر شما به‌عنوان دانشجو درک درستی از اتفاقاتی که در محیط کار ممکن است رخ دهد داشته باشید بعدازاینکه فارغ‌التحصیل شدید برای مشاغل اداری و مدیریتی آماده خواهید بود.

تحقیقات خدمات بهداشتی یک واحد میان‌رشته‌ای است. این واحد درسی شامل آموزش قوانین، نحوه مدیریت و ارزیابی سیستم در سرویس‌های خدمات بهداشتی است. مباحث طراحی تحقیق، بهره‌وری هزینه، آنالیز سود و زیان و غیره دانشجویان را برای مشاغلی که در حوزه اقتصادی، بیمه و مالی هستند آماده می‌کند.

بورسیه های رشته انفورماتیک پزشکی

رشته انفورماتیک پزشکی یک زمینه تحصیلی جدید در دانشگاه بوده که در ارتباط با فناوری ارتباطات است. به دلیل روزبه‌روز دیجیتالی‌تر شدن سیستم‌های مختلف ازجمله سیستم سلامت، کشورها بورسیه و حمایت‌های مالی زیادی را برای تحصیل در رشته‌ي انفورماتیک پزشکی اختصاص داده‌اند. در نتیجه تقاضا کشورها به دانشجویان این رشته یعنی انفورماتیک پزشکی بیشتر شده است و شما با تحصیل در آن می‌توانید آینده روشنی را برای خود متصور شوید.

در این وبسایت می‌توانید ببینید که انفورماتیک پزشکی تا سال 2022 با 22٪ رشد در این حوزه کاری دارای رتبه اول است. موسسه مهاجرتی تراست در زیر، لیستی از بورسیه‌هایی که برای تأمین هزینه‌های آموزشی که برای دانشجویان رشته انفورماتیک پزشکی فراهم‌شده را آورده است.

لیست بورسیه های رشته انفورماتیک پزشکی در کشورهای مختلف

نام کشور/شهرنام بورسیهتوضیحات
آلاسکا، ایالات‌متحدهیادبود آلیسیا گراهامانجمن مدیریت اطلاعات سلامت آلاسکا (AKHIMA) هرساله بورسی به ارزش 2000 دلار را به دانشجویان انفورماتیک پزشکی اعطا می‌کند.
برای دریافت این بورسیه دانشجو باید حداقل معدل 2.5 به همراه یک مقاله 500 کلمه‌ای در مورد علت تمایل به دریافت این بورس را داشته باشد.
فلوریدا، ایالات‌متحدهیادبود شارلوت استاکتنانجمن مدیریت اطلاعات پزشکی فلوریدا (FHIMA) سالیانه 1500 دلار برای دانشجویان داوطلبی که هم‌اکنون در سیستم سلامت فلوریدا مشغول به کارند فراهم می‌کند. برای دریافت این بورسیه داوطلبان باید حداقل معدل 3.0 را داشته و ساکن این ایالت باشند.
همچنین مقاله‌ای 500 کلمه‌ای نوشته و در آن به اهداف خود در رشته انفورماتیک پزشکی اشاره کنند.
ژیجیانگ، چیندانشگاه ژیجیانگدانشگاه ژیجیانگ با همکاری دانشگاه ادینبورگ، مرکز نوآوری مشترک چین و پرتغال مرکز آموزشی برای تبادل و گسترش اطلاعات در زمینه انفورماتیک پزشکی را فراهم آورده است. برای دریافت این بورسیه شما باید مدرک دکترای خود را از یک دانشگاه معتبر در رشته‌های مشابه کسب کرده باشید.
توانایی تحقیق داشته و حداقل یک مقاله در نشریات بین‌المللی برجسته به‌عنوان نویسنده اول منتشر کرده باشید. حداقل 150 تا 200 هزار یوآن در سال از طرف موسسه تحقیقات بین‌المللی، 150 تا 200 هزار یوآن یارانه از دولت این کشور به شما پرداخت می‌شود.
به‌علاوه 100 هزار یوآن اضافه‌تر در سال در صورت موفقیت در برنامه پشتیبانی ملی از محققان برجسته فوق دکترا دریافت خواهید کرد.
مونیخ، آلمانمرکز هلمولتز مونیخاین مرکز تحقیقاتی به دنبال کشف راه‌های نوین پزشکی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های ناشی از محیط‌زیست است.
اعضای این تیم افرادی از رشته‌های زیست‌شناسی و انفورماتیک پزشکی هستند. این کنسرسیوم در حال تهیه یک نرم‌افزار پشتیبانی برای تصمیمات بالینی است که به شناخت و درمان بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند.
برای شرکت در این طرح شما باید دکترا در یکی از رشته‌های انفورماتیک پزشکی، علوم کامپیوتری و یا بیو انفورماتیک را داشته باشید. بعلاوه تجربه تحقیق و کار با زبان‌هایی مانند جاوا اسکریپت،PHP، CSS یا SQL را داشته باشید.
برای مطالعه شرایط و جزئیات این بورسیه می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.
میشیگان، ایالات‌متحدهیادبود دانسیا و پیرسون کرکاین بورس تحصیلی به دانشجویانی که مدرک کاردانی خود را در یک برنامه معتبر تحصیلی وابسته به کمیسیون اعتبارسنجی برای آموزش انفورماتیک پزشکی و مدیریت اطلاعات (CAHIIM) تعلق می‌گیرد.
مبلغ این بورسیه 1000 دلار بوده و متقاضیان باید حداقل معدل 3.5 در طول تحصیل را حفظ کرده و استعداد خود را به نمایش بگذارند.
ساری، انگلستاندانشگاه ساریاین دانشگاه یک دانشگاه بین‌المللی است که دارای سیستم آموزش عالی و نوآورانه می‌باشد. دانشکده بهداشت و علوم پزشکی برای تحقیقات پیشرفته در زمینه روش‌های جدید برای تحلیل داده‌های دنیای واقعی و سیستم سلامت نیازمند متخصصین رشته‌ انفورماتیک پزشکی است.
داوطلبی که از طرف دانشگاه پذیرفته شود وارد انجمنی خواهد شد که برای سلامت جامعه و انفورماتیک پزشکی فعالیت می‌کنند.
شیکاگو، ایالات‌متحدهیادبود ویولا گریفینبورسیه یادبود گریفین که از 1000 تا 2500 دلار ارزش دارد، سالانه به ساکنین کلرادو اعطا می‌شود. داوطلبانی که مدرک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا را از سیستم سلامت این کشور دریافت کرده باشند.
دانشجویان برگزیده باید حداقل معدل 3.5 را داشته و اثبات کنند که به این بورسیه ازلحاظ مالی نیاز دارند.
ویرجینیا، ایالات‌متحدهیادبود شارون الستینهرساله صندوق بورس تحصیلی شارون الستین از طریق انجمن مدیریت اطلاعات سلامت برای افراد ساکن ویرجینیا بورسیه‌ای به ارزش 1000 دلار اعطا می‌کند. داوطلبان باید حداقل یک‌ترم دانشگاهی را گذرانده و معدل 3.0 را کسب نموده باشند.
برای دریافت این بورسیه ابتدا اثبات نیاز مالی مهم است و بعد نگارش مقاله‌ای 1000 کلمه‌ای درباره انگیزه انتخاب این رشته یعنی انفورماتیک پزشکی اهمیت دارد.
آلبانی، نیویورکیادبود مری زنیساین جایزه بورس تحصیلی به مبلغ 1000 دلار به دانشجویان لیسانس تمام‌وقت یا نیمه‌وقت در ایالت نیویورک اعطا می‌شود. متقاضیان واجد شرایط باید از اعضای مرکز سلامت نیویورک باشند.
حداقل معدل 3.0 برای دریافت بورسیه رشته انفورماتیک پزشکی موردنیاز است. همچنین داوطلب باید یک مقاله 750 کلمه‌ای نوشته و در آن صلاحیت خود را برای دریافت بورسیه اثبات کند.
فرسنو، کالیفرنیایادبود کتی مکفریاز سال 2011 این بورسیه تحصیلی توسط انجمن سلامت کالیفرنیا تا مبلغ 2000 دلار برای دانشجویان شایسته تحصیلات تکمیلی اختصاص داده‌شده است.
برای دریافت این بورسیه باید حداقل یک‌ترم کامل از درس باقی‌مانده و دانشجو دارای معدل 3.5 باشد.

دانشجویان این رشته می‌آموزند که چگونه سیستم‌های پشتیبانی از محل کار را طراحی کنند، مانند بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی یا مطب پزشکان که نیاز به یک سیستم اطلاعاتی دارد. روش کار این سیستم‌ها به این صورت است که اطلاعات معاینه‌ و نسخه هر بیمار توسط پزشک در آن ثبت می‌شود.

هدف این کار ثبت دیجیتال تمام نسخه‌ها، یادداشت‌های پرستاران، نتایج آزمایش‌ها و دیگر اطلاعاتی است که تا امروز به‌صورت دستی و کاغذی انجام می‌شده است. با این کار یک سیستم جامع از تمام مراکز درمانی قابل‌دسترس بوده و به‌راحتی می‌توان در آن‌ها تغییرات لازم را ایجاد کرد. از سیستم‌های اطلاعاتی برای مراقب‌های پزشکی استفاده می‌شود تا هم در مورد تشخیص بیماری و هم روش درمان بتوان به شکلی آگاهانه تصمیم گرفت.

برخی از دانشکده‌های پزشکی گزارش آموزش‌ها و دوره‌های شما را در بانک اطلاعاتی زیست پزشکی وارد می‌کنند. این کار برای دانشجو موقعیت مناسبی را فراهم می‌کند تا پس از اتمام دوره‌ی تحصیلش راحت‌تر به دنبال کار مناسب بگردد. انفورماتیک پزشکی رشته نسبتاً جدیدی است برای همین فرصت مناسبی برای شماست تا بتوانید نام خود را در این زمینه مطرح کنید.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، یک برنامه‌ای تحت عنوان “برنامه‌ی همیاری انفورماتیک بهداشت عمومی” را ایجاد کرده است. این برنامه دوساله، دانشجویانی که دارای مدرک پزشکی یا کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی هستند را برای حل مشکلات عمومی بهداشت به کار می‌گیرد.

در طی این مدت دانشجو برای وظیفه‌ای که به عهده دارد حمایت مالی می‌شود. برای انتخاب در این برنامه حمایت مالی شما باید تجربه تحقیق در زمینه بهداشت عمومی و انفورماتیک را داشته باشید. در صورت پذیرش در CDC یا همان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها مشغول به کار می‌شوید و سپس لازم است که برای تحقیقات بیشتر به نقاط مختلف دنیا سفر کنید.

کشور کانادا به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورها برای تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی است. چهار دانشگاه برتر این رشته در دنیا، یعنی دانشگاه‌ تورنتو، دانشگاه‌ واترلو، دانشگاه‌ ویکتوریا و دانشگاه‌ دالهاوزی در کانادا قرار دارند؛ بنابراین فرصت بسیار مناسبی است برای دانشجویانی که قصد اپلای در رشته انفورماتیک پزشکی را دارند. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند برای بورس‌های تحصیلی مختلف به دانشگاه درخواست دهند تا بتوانند با هزینه کمتری مقطع کارشناسی ارشد خود را در این کشور بگذرانند.

کمک هزینه های تحصیلی در رشته انفورماتیک پزشکی در کانادا

در این جدول کمک‌هزینه تحصیلی برای رشته انفورماتیک پزشکی را در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های برتر کانادا می‌بینید. برای هرگونه اطلاعات بیشتر در زمینه اپلای رشته انفورماتیک پزشکی نیز می‌توانید با کارشناسان موسسه مهاجرتی تراست تماس بگیرید.

نام دانشگاهنوع بورسیهمقدار بورسیه
به دلار آمریکا
تورنتوDelta Kappa Gamma4000
واترلوجایزه دانشجویان برتر کارشناسی ارشد بین‌المللی2500
ویکتوریاجوایز و بورسیه تحصیلات تکمیلی17500
دالهاوزیبورسیه AS Mowat1500

برای دریافت بورسیه‌های تحصیلی گفته‌شده در بالا شما باید شرایط لازم را داشته باشید. در اینجا قصد داریم شرح دهیم که برای هریک از این بورسیه‌ها باید چه نکاتی را رعایت کرد:

  • بورسیه تحصیلی Delta Kappa Gamma:

این بورسیه از طرف دانشگاه تورنتو به دانشجویانی اعطا می‌شود که برای یک دوره کارشناسی ارشد یا دکترای تمام‌وقت در رشته انفورماتیک پزشکی ثبت‌نام کرده‌اند. پس توجه داشته باشید که این بورس به افرادی که به‌صورت پاره‌وقت مشغول به تحصیل هستند تعلق نخواهد گرفت. مبلغ بورسیه نیز همان‌طور که گفته شد 4000 دلار در سال است.

  • بورسیه دانشجویان برتر کارشناسی ارشد بین‌المللی:

دانشگاه واترلو این بورس تحصیلی را به دانشجویان بین‌المللی که در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند ارائه می‌دهد. حداکثر ارزش این بورسیه 2500 دلار برای هر ترم بوده و تا حداکثر 5 ترم نیز تعلق می‌گیرد. هیئت‌علمی دانشگاه دانشجویانی که ازلحاظ علمی برتر هستند را برای این بورسیه انتخاب می‌کنند.

  • جوایز و بورسیه تحصیلات تکمیلی:

دانشگاه ویکتوریا این بورس تحصیلی را به دانشجویان کانادایی و بین‌المللی که مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بوده و از سطح علمی خوبی برخوردار هستند، ارائه می‌دهد. این بورس تحصیلی هرساله 17500 دلار به دانشجویان کارشناسی ارشد بر اساس واحدهای دانشگاهی شان تعلق می‌گیرد.

  • جایزه AS Mowat:

دانشگاه دالهاوزی این جایزه را برای قدردانی از تلاش دانشجویانی که در سال اول تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد موفقیت‌های چشمگیری کسب کرده‌اند، ارائه می‌دهد. مبلغ این کمک‌هزینه تحصیلی 1500 دلار است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون بورسیه رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور می‌توانید با مراجعه به این وبسایت اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

بیشتر بخوانید: بورسیه تحصیلی کانادا و کمک هزینه دانشجویی در کانادا

دانشگاه‌ های برتر رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

ازآنجایی‌که هر روز تعداد متخصصان بیشتری تصمیم می‌گیرند که حوزه کاری خود را به سمت انفورماتیک پزشکی ببرند، کالج‌ها و دانشگاه‌های بیشتری در رشته انفورماتیک پزشکی دوره تحصیلات تکمیلی را ارائه می‌دهند. به همین دلیل انتخاب برای دانشجویان این رشته گسترده‌تر است.

موسسه مهاجرتی تراست بر اساس سه عامل هزینه تحصیل، اعتبار جهانی دانشگاه و متوسط حقوق فارغ‌التحصیلان لیستی از دانشگاه‌های برتر رشته انفورماتیک پزشکی را برای شما فراهم کرده است.

لیست دانشگاه های برتر در رشته انفورماتیک پزشکی

نام دانشگاهکشورتوضیحات
دانشگاه فلوریدای جنوبیایالات‌متحدهاین دانشگاه فقط 60 سال از تأسیسش می‌گذرد، نسبت به اینکه یک دانشگاه تحقیقاتی بسیار مهم به شمار می‌رود. دانشگاه فلوریدای جنوبی بر اساس گزارش‌های جهانی به‌عنوان یکی از برترین دانشکده‌های پزشکی تحسین‌شده است.
این دانشگاه برنامه‌ای برای متخصصان شاغل در زمینه بهداشت و درمان مانند پرستاران و متخصصان انفورماتیک پزشکی فراهم آورده است. این برنامه تحصیلی به‌صورت آنلاین بوده و این فرصت را به افراد می‌دهد تا بدون اینکه شغل خود را ترک کنند بتوانند دوره‌های انفورماتیک پزشکی را کاملاً آنلاین بگذرانند و مدرک کارشناسی ارشد خود را بگیرند.
کالج سنتنیالکانادابرنامه‌ی تحصیلی رشته انفورماتیک پزشکی در این کالج در یک دوره سه‌ساله برگزار می‌شود؛ بنابراین اگر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با سابقه کاری مرتبط با نرم‌افزار در این دوره‌ها شرکت کنند می‌توانند این مدرک پیشرفته در رشته انفورماتیک پزشکی را بگیرند.
دانشگاه سنت جوزفایالات‌متحدهدانشگاه سنت جوزف بر اساس گزارش‌های جهانی یکی از بهترین کالج‌های کاتولیک در ایالت پنسیلوانیا است. این دانشگاه بر روی آماده کردن دانشجویان انفورماتیک پزشکی برای پذیرفتن مسئولیت‌های فنی و مدیریتی تمرکز دارد.
این برنامه درسی که هم به‌صورت تمام‌وقت حضوری و هم به‌صورت آنلاین قابل انجام است قصد دارد که به متخصصان کمک کند تا در حین تحصیل بتوانند شغل قبلی خود را حفظ نمایند.
دانشگاه لنکشایرانگلستانبرنامه انفورماتیک پزشکی در این دانشگاه به این صورت است که به‌منظور کسب صلاحیت تخصصی در رشته انفورماتیک پزشکی با واحدهای درسی و آموزش مدیریت و مراقبت‌های عملی دانشجویان را برای کار در محیط‌های حرفه‌ای آموزش می‌دهد.
دانشگاه وولونگونگاسترالیااین دانشگاه با کمک مردم محلی به‌منظور داشتن چشم‌اندازی روشن تأسیس شد. از آن زمان به یکی از بهترین دانشگاه‌های مدرن جهان تبدیل‌شده است.
دانشگاه وولونگونگ با دولت و انجمن‌های تحقیقاتی کشور استرالیا همکاری می‌کند تا بتواند چالش‌های مهم پزشکی را برطرف کند. کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی به‌منظور پرورش متخصصان فناوری اطلاعات برای کار در حوزه بهداشت دانشجویان را پرورش می‌دهد.
دانشگاه استنفوردایالات‌متحدهدانشگاه استنفورد که در سال 1885 تأسیس‌شده یکی از برجسته‌ترین دانشگاه‌های تحقیقاتی خصوصی در جهان است. در حال حاضر دانشکده پزشکی استنفورد بالاترین نسبت بودجه NIH را به ازای هر محقق از هر دانشگاه آمریکایی دارد.
برنامه کارشناسی ارشد استنفورد در رشته انفورماتیک پزشکی به طرز جالبی ترکیبی از نوآوری‌های پزشکی و روش‌های سنتی است. دوره‌ی کارشناسی ارشد رشته انفورماتیک پزشکی در دانشگاه استنفورد به‌صورت نیمه‌وقت بوده و برای افراد متخصص در زمینه بهداشت و طراحی‌شده است.
دانشگاه وسترنکانادادانشگاه غربی در سال 1878 تأسیس‌شده است. رشته انفورماتیک پزشکی یک برنامه تحصیلات تکمیلی مشترک با دانشکده علوم بهداشت است که هر دو حالت مبتنی بر کورس درسی و یا پروژه تحقیقاتی را ارائه می‌دهد.
این برنامه تحصیلی یک تجربه یادگیری درخشان است که افراد را به چالش می‌کشد تا بتوانند استانداردهای بالای درسی را تجربه کنند.
دانشگاه کلمبیاایالات‌متحدهدانشگاه کلمبیا در سال 1754 تأسیس‌شده و یکی از 9 دانشکده افسانه‌ای ایالات‌متحده بوده که قبل از انقلاب آمریکا تأسیس‌شده است. هم‌چنین کلمبیا یکی از دانشگاه‌های اصلی لیگ ایوی است. اولین دانشکده پزشکی در دوران مستعمراتی محسوب می‌شود و البته هنوز هم به‌عنوان بهترین دانشگاه در حوزه پزشکی فعالیت می‌کند.
برنامه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد رشته انفورماتیک پزشکی این دانشگاه دومین بخش انفورماتیک پزشکی جهان است که هم‌اکنون در زمینه‌های مختلف از اوتیسم گرفته تا ردیابی منشأ آنفولانزای N1H1 فعالیت می‌کند. دانشجویان رشته انفورماتیک پزشکی در این دانشگاه می‌توانند با ایجاد ارتباط و کسب اعتبار در بخش بهداشت شغل بسیار مناسبی را پیدا کنند.
دانشگاه ویکتوریاکانادادانشگاه ویکتوریا برنامه‌های نوآورانه تحصیلی را برای بیش از 20 هزار دانشجو ارائه می‌دهد. یادگیری پویا، عملی و تحقیقاتی را فراهم می‌کند که مشابه آن در هیچ‌یک از دانشگاه‌های دیگر یافت نمی‌شود.
برنامه‌ي‌ تحصیلی انفورماتیک پزشکی دانشگاه ویکتوریا در ایالت بریتیش کلمبیا، یک برنامه منحصربه‌فرد آنلاین بوده که به پرستاران آموزش می‌دهد تا به پذیرفتن نقش‌های انفورماتیک پزشکی مایل شوند.
دانشگاه جان هاپکینزایالات‌متحدهبرای مدت تقریباً یک قرن که از تأسیس این دانشگاه می‌گذرد، هنوز هم جان هاپکینز به معنای حقیقی کلمه دانشگاهی مدرن و تحقیقاتی است. اولین دانشگاهی که با استفاده از سیستم مبتنی بر تحقیقات ایجادشده هنوز هم به‌عنوان یک فضای طلایی برای تحقیقات و پژوهش به‌خصوص در حوزه انفورماتیک پزشکی یاد می‌شود.
دوره‌های آموزشی انفورماتیک پزشکی در این کشور کاملاً آنلاین برگزار می‌شود تا افراد شاغل در حوزه پزشکی بتوانند به‌راحتی آن را سپری کنند. برای پذیرفته شدن در این دانشگاه شما باید لیسانس یا فوق‌لیسانس مرتبط به این رشته و حداقل 5 سال سابقه کاری در زمینه بهداشت داشته باشید.
دانشگاه کمبریجانگلستاندانشگاه کمبریج یکی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های جهان با بیش از 18 هزار دانشجو از نقاط مختلف دنیا در انگلستان واقع‌شده است.
رشته تحصیلی انفورماتیک پزشکی در این دانشگاه به‌منظور آموزش دانشجویان برای مدیریت و استفاده از داده‌های اطلاعاتی در محیط‌های پزشکی برگزار می‌شود.
دانشگاه واترلوکانادادانشگاه واترلو فراتر از یک کلاس درس است. در این دانشگاه استاد شما همان تجربه‌ای است که می‌کنید. برنامه کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی برای متخصصانی است که در حوزه سلامت و بهداشت سابقه کاری داشته و برای پیشرفت در کارشان نیازمند یادگیری راه‌حل‌های انفورماتیک پزشکی هستند.
دانشگاه بوستونایالات‌متحدهدانشگاه بوستون در سال 1836 تأسیس شد و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های تحقیقاتی خصوصی در این کشور است. برنامه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد رشته انفورماتیک پزشکی این دانشگاه به دانشجویان اجازه می‌دهد که هم به‌صورت آنلاین و هم به‌صورت حضوری در این دانشگاه تحصیل کنند.
تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، ایجاد یک پایگاه داده، انطباق با فناوری جدید و استفاده از داده‌های بهداشتی برای بهبود سلامت مردم برخی از مهارت‌هایی است که دانش‌آموزان در این دانشگاه می‌آموزند.
دانشگاه وست لندنانگلستاندانشگاه وست لندن یکی از مدرن‌ترین دانشگاه‌های انگلستان است. چیزی در حدود 98 درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در مدت 6 ماه کار پیدا می‌کنند که خب آمار بسیار خوبی است. رشته انفورماتیک پزشکی که توسط این دانشگاه ارائه می‌شود با توجه به بخش‌های بهداشتی مدرن ساخته‌شده است.
شما در این دانشگاه از طریق تحصیلات یک دیدگاه حرفه‌ای کسب می‌کنید که در حوزه کاری به شما کمک شایانی خواهد کرد.
دانشگاه جورج واشنگتنایالات‌متحدهاین دانشگاه به دستور جوج واشنگتن اولین رئیس‌جمهور این کشور تأسیس شد. دانشکده پزشکی آن به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشکده‌های پزشکی در کشور شناخته می‌شود.
کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی برای متخصصانی که سابقه‌ی 3 سال کار در زمینه‌های بهداشتی را دارند ارائه می‌شود. مدت‌زمان این دوره 2 ساله است.

یکی از کشورهایی که برای تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی توصیه می‌شود کانادا است به این دلیل که دانشگاه‌هایی که در رتبه‌بندی جهانی معتبر هستند این رشته را ارائه می‌دهند. بعلاوه دولت کانادا بورسیه‌ها و فاند‌های خوبی را به دانشجویان بین‌المللی اختصاص می‌دهد که به‌طور متوسط در حدود 10 هزار دلار است. همچنین تعداد فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان رشته انفورماتیک پزشکی در کشور کانادا بسیار زیاد است و این انتظار وجود دارد که پس از پایان تحصیل افراد بتوانند چیزی در حدود 60 تا 72 هزار دلار در سال درآمد داشته باشند.

در جدول زیر لیستی از دانشگاه‌های ارائه‌دهنده رشته انفورماتیک پزشکی را که بالاتر از آن‌ها صحبت کردیم می‌بینید. این دانشگاه‌ها در رنک بندی جهانی رتبه‌های بسیاری خوبی دارند.

دانشگاهرتبه درکانادارتبه درجهانشهریه
(دلار آمریکا
)
دانشگاه تورنتورتبه 11852 هزار دلار
دانشگاه واترلورتبه 520114 هزار دلار
دانشگاه ویکتوریارتبه 1340114 هزار دلار
دانشگاه دالهاوزیرتبه 1525130 هزار دلار

دانشگاه‌ های کانادا

  • شرایط اخذ پذیرش مدارک موردنیاز
  • ددلاین اپلای ترم‌های پاییز و بهار
  • میانگین شهریه در مقاطع مختلف

اخذ ویزا برای اپلای رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

شما برای اخذ ویزا در رشته انفورماتیک پزشکی یا باید در حال تحصیل در آخرین‌ترم مقطع کارشناسی بوده و یا یک مدرک لیسانس در یکی از رشته‌های علوم کامپیوتر، فیزیک، ریاضیات، زیست‌شناسی، پزشکی یا دیگر رشته‌های مرتبط از کالج یا یک دانشگاه معتبر داشته باشید.

دانشجویانی که سابقه تحصیل و یا کار در حوزه برنامه‌نویسی را داشته باشند برای پذیرش در اولویت قرار می‌گیرند. دیگر دانشجویان هم بهتر است که ثابت کنند دانش برنامه‌نویسی را دارند. در چک‌لیست زیر مدارک لازم برای اخذ ویزا برای اپلای رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور گردآوری‌شده است:

  • درخواست نوبت مصاحبه در سفارت
  • داشتن پاسپورت معتبر
  • مدارک شناسایی شخصی و ترجمه آن‌ها مانند شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی
  • معدل 3.0 به بالا
  • انگیزه نامه
  • امتیاز GRE‌ (برای همه دانشگاه‌ها الزامی نیست)
  • مدرک معتبر زبان کشور موردنظر با حداقل نمره موردنیاز (در اکثر کشورها داشتن آیلتس توصیه می‌شود)
  • نامه سوءپیشینه از پلیس
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • اثبات تمکن مالی
  • مبلغ لازم برای پرداخت وجه صدور ویزا
  • 5 قطعه عکس استاندارد گذرنامه

شرایط اخذ ویزا در بیشتر سفارت‌ها مشابه همدیگر بوده و شامل موارد بالا می‌شود اما برای اطمینان از آن باید حتماً به وب‌سایت سفارت موردنظرتان مراجعه کرده و یا با شماره‌های مستقیم آن تماس برقرار کنید.

همچنین بخوانید: مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا و تمکن مالی ویزای کانادا

مدارک مورد نیاز برای اپلای رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

برای اپلای در رشته انفورماتیک پزشکی بسته به دانشگاه موردنظر مدارک متفاوتی هم درخواست می‌شود اما به‌طورکلی مدارکی هستند که برای اپلای در بیشتر دانشگاه‌ها مورد تأیید هستند. موسسه مهاجرتی تراست لیستی از مدارک لازم برای اپلای در رشته انفورماتیک پزشکی را برای شما فراهم کرده است:

  • انتخاب دانشگاه موردنظر
  • پر کردن لیست پذیرش آنلاین از طریق وب‌سایت دانشگاه
  • دریافت سه توصیه‌نامه از اساتید رشته
  • تهیه و ارسال رزومه تحصیلی و در صورت وجود رزومه کاری
  • مدرک زبان معتبر
  • انگیزه نامه
  • مدرک اثبات تمکن مالی برای هزینه‌های تحصیل و زندگی (در صورت دریافت بورسیه کامل نیازی به اثبات تمکن مالی نیست)
  • لیست مقالاتی که در نشریات مختلف به چاپ رسانده‌اید
  • ترجمه ریزنمرات تحصیلی به همراه آخرین مدرک تحصیلی

در صورت نیاز می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت دانشگاه مقصدتان لیست دقیق مدارک لازم برای اپلای رشته انفورماتیک پزشکی را بررسی کنید. به‌عنوان‌مثال در این لینک می‌توانید لیست مدارم موردنیاز برای دانشگاه ویکتوریا کانادا را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

بازار کار رشته انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

بازار کار رشته انفورماتیک پزشکی روزبه‌روز بیشتر در حال رشد است و دلیل آن‌هم پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالی شدن کارها است. امروزه در بیشتر کشورها پرونده‌های پزشکی، روش‌های درمان، جزئیات یک عمل جراحی همه و همه در یک سیستم ثبت می‌شوند، از طرف مقابل احتمال دزدی اینترنتی از سوابق پزشکی بیماران هم وجود دارد. درنتیجه همه این‌ها نیاز به متخصصان انفورماتیک پزشکی برای محافظت از این اسناد و مدارک بیشتر شده است.

حوزه کاری انفورماتیک پزشکی بسته به کارفرما و نوع داده‌های اطلاعاتی متفاوت هستند. اکثر افراد شاغل در این زمینه وظیفه جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها، طراحی نحوه ورود و پردازش اطلاعات، اندازه‌گیری میزان تأثیرگذاری روش‌های درمانی، آموزش کاربران نهایی، مدیریت سیستم و پذیرفتن نقش رابط بین کاربران و برنامه نویسان را بر عهده دارد.

در زیر برخی از فرصت‌های پیش روی فارغ‌التحصیلان رشته انفورماتیک پزشکی در هنگام ورود به بازار کار را برایتان شرح داده‌ایم.

  • انفورماتیک بالینی

این حوزه کاری شامل طیف وسیعی از مسئولیت‌ها می‌شود. در مقیاس کوچک‌تر وظیفه سازمان‌دهی و مدیریت داده‌های یک بیمار در مطب پزشک و مراکز جراحی ساده بر عهده شما است. به‌عنوان یک متخصص انفورماتیک پزشکی شما موظف هستید که اطلاعات موجود در سیستم را در اختیار پزشکان، پرستاران و بیماران قرار دهید. در مقیاس بزرگتر که شامل شبکه گسترده‌ای از چند بیمارستان می‌شود، این مسئولیت‌ها بین متخصصان انفورماتیک پزشکی مختلف پخش خواهد شد.

  • متخصص انفورماتیک داروسازی و تغذیه

وظیفه‌ی یک متخصص انفورماتیک داروسازی این است که نسخه‌های پزشک را با توجه به علائم بیمار با اطلاعاتی که در پایگاه داده خود دارد منطبق کرده و بهترین و ایمن‌ترین نوع دارو را به بیمار بدهد. متخصصان این حوزه با استفاده از پایگاه داده‌هایی که در اختیاردارند دوز‌های دارو و واکنش‌های جانبی هر دارویی را بررسی کرده و نتیجه را به پزشک گزارش می‌دهند.

به همین ترتیب یک متخصص انفورماتیک در حوزه تغذیه وظیفه دارد که از اطلاعات به‌دست‌آمده از طرف بیمار و تطبیق آن‌ها با اطلاعات ثبت‌شده در سیستم برنامه غذایی دقیقی را برای بیمار تجویز کنند. این برنامه غذایی می‌تواند باعث بهبود یک رژیم‌درمانی و یا کاهش واکنش‌های آلرژیک شود.

  • تحلیلگر انفورماتیک پزشکی

شغل یک تحلیلگر انفورماتیک شامل آموزش نیروهای دیگر و حل مسئله باشد. منظور از حل مسئله این است که شما باید داده‌های حوزه سلامت را مطالعه کرده و از روی مفاهیم و رویدادها مدل‌سازی انجام دهید. این مدل‌سازی کمک می‌کند که سؤالات بالینی بیماری‌های مختلف پاسخ داده شود. با توجه به تصمیم کارفرما امکان دارد که شما وظیفه پشتیبانی از سیستم مدیریت داده را نیز بر عهده داشته باشید.

  • انفورماتیک پرستاری

ازنقطه‌نظر موقعیت‌های شغلی تقابل بین رشته انفورماتیک و پرستاری بسیار جالب است. متخصصان انفورماتیک پزشکی به‌مانند رابطی بین پرستاران و توسعه‌دهندگان وب عمل می‌کنند. به توسعه‌دهندگان وب کمک می‌کنند تا سیستمی طراحی کرده که پرستاران بتوانند راحت‌تر با آن کارکرده و داده‌های اطلاعاتی را در آن‌ها وارد کنند.

  • متخصص انفورماتیک پزشکی

متخصصان انفورماتیک غالباً مسئولیت رهبری یک سازمان را بر عهده‌دارند تا مطمئن شوند که دستورالعمل‌ها به‌درستی اجراشده و سیستم‌های IT و مدیریت ایمن داده‌ها به‌طور مشخصی مسئولیت خود را ایفا کنند. اگر مدیر اجرایی بیمارستان تصمیم داشته باشد که مدت بستری یک بیمار و عفونت‌های بعد از جراحی را کاهش دهد، متخصص انفورماتیک مسئول تعریف این نیاز به سیستم و طراحی راه‌حل برای آن است.

  • مدیر انفورماتیک پزشکی

در صورت لزوم مدیر انفورماتیک وظیفه اطمینان از کارکرد درست سیستم‌ها را بر عهده دارد. شما به‌عنوان یک مدیر انفورماتیک وظیفه‌دارید که دسترسی به داده‌های اطلاعاتی را تسهیل کرده، صحت داده‌های جمع‌آوری‌شده را چک کنید و پس از بررسی آن‌ها اطمینان حاصل کنید که تمام اطلاعات با دستورالعمل‌های ایالتی مطابقت داشته باشد. یک مدیر انفورماتیک ممکن است مسئولیت نظارت بر این وظایف را برای کل بیمارستان یا عمل جراحی بر عهده داشته باشد. شما بعدازاینکه سابقه کاری در حوزه انفورماتیک پزشکی کسب کنید گزینه‌های پیشرفته‌تر و تخصصی‌تری جلوی رویتان بازخواهد شد. به‌عنوان‌مثال با داشتن مدرک کارشناسی ارشد می‌توانید در صنعت داروسازی به‌عنوان هماهنگ‌کننده برنامه یا به‌عنوان مشاور در یک شرکت IT مشغول به کار شوید. با دریافت مدرک دکترا شما امکان دریافت یک موقعیت تحقیقاتی اختصاصی را به دست می‌آورید.

میانگین درآمد یک متخصص انفورماتیک پزشکی در خارج از کشور

میانگین درآمد افراد شاغل در حوزه انفورماتیک پزشکی به سه عامل مهم یعنی کشوری که در آن کار می‌کنید، سابقه‌ی کاری و حوزه تخصصی بستگی دارد. حوزه‌های کاری رشته انفورماتیک پزشکی مانند مدیریت انفورماتیک پزشکی، متخصص انفورماتیک پزشکی، انفورماتیک پرستاری و غیره هرکدام با توجه به نیاز جامعه‌ی مقصد میانگین درآمدهای متفاوتی دارند.

در جدول زیر موسسه مهاجرتی تراست لیستی از میانگین درآمد متخصصان انفورماتیک پزشکی در کشورهای مختلف را برای شما گردآوری کرده است.

نام کشورتوضیحات
ایالات‌متحدهمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 70 هزار دلار
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 125 هزار دلار
میانگین پاداش دریافتی در سال: 6 هزار دلار
انگلستانمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 34 هزار پوند
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 60 هزار پوند
میانگین پاداش دریافتی در سال: 1500 پوند
کانادامیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 65 هزار دلار کانادا
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 115 هزار دلار کانادا
میانگین پاداش دریافتی در سال: 3 هزار دلار کانادا
آلمانمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 45 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 80 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 2 هزار یورو
بلژیکمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 45 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 80 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 6 هزار یورو
اسپانیامیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 30 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 52 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 1 هزار یورو
ایتالیامیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 36 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 63 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 1500 یورو
استرالیامیانگین حقوق سالیانه یک متخصص هم انفورماتیک پزشکی اتولوژی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 76 هزار دلار استرالیا
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 133 دلار استرالیا
میانگین پاداش دریافتی در سال: 3 هزار دلار استرالیا
اتریشمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 45 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 80 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 2 هزار یورو
فرانسهمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 40 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 70 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 1700 یورو
نروژمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 519 هزار کرون نروژ
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 910 هزار کرون نروژ
میانگین پاداش دریافتی در سال: 21 هزار کرون نروژ
سنگاپورمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 60 هزار دلار سنگاپور
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 105 هزار دلار سنگاپور
میانگین پاداش دریافتی در سال: 2500 دلار سنگاپور
اماراتمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 174 هزار درهم
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 305 هزار درهم
میانگین پاداش دریافتی در سال: 7 هزار درهم
سوئیسمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 64 هزار فرانک سوئیس
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 111 فرانک سوئیس
میانگین پاداش دریافتی در سال: 3 هزار فرانک سوئیس
هندمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 6 میلیون روپیه هند
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 10 میلیون روپیه هند
میانگین پاداش دریافتی در سال: 24 هزار روپیه هند
ترکیهمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 67 هزار لیر
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 116 هزار لیر
میانگین پاداش دریافتی در سال: 3 هزار لیر
کره جنوبیمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 34 میلیون وون
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 60 میلیون وون
میانگین پاداش دریافتی در سال: 1 میلیون وون
چینمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 158 هزار یوآن
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 277 هزار یوآن
میانگین پاداش دریافتی در سال: 6 هزار یوآن
هلندمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 80 هزار یورو
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 45 هزار یورو
میانگین پاداش دریافتی در سال: 2 هزار یورو
برزیلمیانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با 1 تا 3 سال تجربه‌ی کاری‌: 74 هزار رئال برزیل
میانگین حقوق سالیانه یک متخصص انفورماتیک پزشکی با بیش از 8 سال تجربه‌ی کاری: 130 هزار رئال برزیل
میانگین پاداش دریافتی در سال: 3 هزار رئال برزیل

مواردی که در بالا گفته شد حقوق متخصصان انفورماتیک پزشکی در کشورهای مختلف بود. این تفاوت به‌صورت جزئی‌تر در شهر‌های یک کشور هم به چشم می‌خورد که عمده‌ترین دلیل آن تفاوت در هزینه‌های زندگی در آن شهر است. به‌عنوان‌مثال در شهر ونکوور کانادا متوسط مالیات و هزینه‌های زندگی نسبت به دیگر شهرها بالاتر است بنابراین حقوق یک متخصص انفورماتیک پزشکی حدود 14٪ نسبت به دیگر شهرها بالاتر است. از این لینک می‌توانید حقوق افراد شاغل در گرایش‌های مختلف انفورماتیک پزشکی را در شهرها و کشورهای مختلف مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: مشاغل پردرآمد در کانادا و درآمد در کانادا

معرفی دانشگاه‌های کانادا
  • ددلاین اپلای
  • حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
  • میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
معرفی رشته‌های تحصیلی در کانادا
  • برترین دانشگاه‌های هر رشته
  • عناوین شغلی و وظایف
  • مسیر شغلی و میانگین درآمد

فعالیت موسسه مهاجرتی تراست، اختصاصا در حوزه مهاجرت به کانادا، شامل روش های تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری می باشد.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

پذیرش تحصیلی کانادا با تراست

درصد بالای پرونده های تحصیلی موفق
دریافت مشاوره از وکیل رسمی اداره مهاجرت

سوالات متداول

بهترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی کدام هستند؟

کانادا از کشورهای پیشرو در زمینه انفورماتیک پزشکی است و از بین ۲۰ دانشگاه برتر این کشور تعدادی از آن‌ها رشته انفورماتیک پزشکی را ارائه می‌دهند، مانند دانشگاه تورنتو که بهترین دانشگاه کانادا است. دانشگاه واترلو، ویکتوریا و دالهوسی نیز از دیگر دانشگاه‌های ارائه‌دهنده این رشته درسی هستند.

چه مهارت‌هایی برای یک متخصص انفورماتیک پزشکی ضروری است؟

مهارت‌های فنی مانند برنامه‌نویسی و مدیریت سیستم از ضروری‌ترین چیزهایی است که یک متخصص انفورماتیک پزشکی باید آن را بلد باشد. علاوه بر این توانایی تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی ریاضی و انعطاف در یادگیری و پذیرش قوانین و مقررات جدید در محیط کار از دیگر مهارت‌های یک متخصص انفورماتیک پزشکی هستند.

آیا تقاضا در بازار کار برای یک متخصص انفورماتیک پزشکی زیاد است؟

به جرات باید گفت بله. امروزه به دلیل الکترونیکی شدن پرونده‌های پزشکی، گزارش عمل‌های جراحی و روش‌های درمانی نیاز به افراد متخصص در زمینه انفورماتیک پزشکی بسیار زیاد شده است.

آیا محیط کاری رشته انفورماتیک پزشکی پراسترس است؟

هر محیط کاری استرس‌ها و فشارهای مخصوص به خود را دارد اما در بین این‌ها فشار استرس در محیط‌های کاری متخصصین انفورماتیک پزشکی بسیار پایین است. برنامه کاری این افراد بسته به مرکزی که در آن مشغول به کار هستند متفاوت است. ممکن است برخی به‌صورت شیفتی فعال باشند، عده‌ای دیگر نیز آخر هفته‌ها هم مجبور به حضور در محل کار خود باشند.

آیا برای ادامه تحصیل در رشته انفورماتیک پزشکی باید مدرک تحصیلی پزشکی داشته باشیم؟

پاسخ این سؤال هم بله و هم نه است. اگر بخواهیم ساده‌تر به این سؤال پاسخ دهیم باید بگوییم که شما با داشتن مدرک تحصیلی مرتبط به پزشکی و بهداشت می‌توانید برای دوره کارشناسی ارشد اقدام کنید اما اگر لیسانس خود را در رشته‌های دیگری مانند برنامه‌نویسی، علوم کامپیوتر، ریاضیات،‌ فیزیک هم گرفته باشید می‌توانید برای مقطع بعدی وارد رشته انفورماتیک پزشکی شوید.

آیا امکان گذراندن دوره انفورماتیک پزشکی به‌صورت آنلاین هم فراهم است؟

بله بعضی از دانشگاه‌های معتبر و مشهور دنیا مانند دانشگاه بوستون امکان آنلاین شرکت کردن در دوره‌های آموزشی انفورماتیک پزشکی را به دانشجویان علاقه‌مند می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید