اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر

اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر
رزرو وقت مشاوره

با ابزارهای اپتیکی و نوری می‌توانیم جهان را به‌درستی ببینیم. این تجهیزات در تمامی قسمت‌های زندگی ما حضور دارند، از عینک‌های طبی گرفته تا آندوسکوپی‌های پزشکی و دوربین‌های تلفن همراه و دوربین‌های نظارتی. در این رشته تخصصی یاد خواهید گرفت که سیستم‌های اپتیکی با میزان کارایی بالا را برای طیف وسیعی از کاربردهای متنوع ازجمله لنزهای نوری و منشور و قطعات شبکه‌ای طراحی کنید.

علوم مهندسی اپتیک و لیزر پایه و اساس طراحی سیستم‌های اپتیک تجاری مانند دوربین‌های تلفن همراه و دوربین‌های دیجیتال و ابزار‌های بسیار پیچیده برای کاربرد‌های تجاری و تحقیقاتی است. این رشته تحصیلی طراحی، ساخت و آزمایش تجهیزات فضایی یا هوافضا را با فناوری حسگر‌های نوری برای نظارت بر محیط اطراف در برمی‌گیرد. رشته مهندسی اپتیک و لیزر کاربرد‌های بسیار متنوعی چه در تجارت و چه در موضوعات تحقیقاتی دارد. با ترکیب فیزیک و مهندسی می‌توان تخصص‌های لازم برای تبدیل‌شدن به یک فرد مبتکر در موج بعدی پیشرفت‌های تکنولوژی در زمینه فناوری‌های مدرن اپتیک و لیزر را در دانشجویان پدید آورد.

مهندسان رشته اپتیک و لیزر با ابزارهای گرافیکی ساده سیستم‌های نوری را طراحی می‌کنند سپس این طرح‌های بسیار ساده را به اجزای نوری واقعی که شامل لنزها و منشور می‌باشند تبدیل می‌کنند. شما به‌عنوان یک دانشجو خواهید آموخت که چگونه این طرح‌ها در ابزارها و نرم‌افزارهای استاندارد صنعتی وارد می‌شوند و با روش‌های بهینه‌سازی خودکار قدرتمند، تجزیه‌وتحلیل و سپس بهبود می‌یابند.

مراحل اپلای مهندسی اپتیک و لیزر

انگیزه مهاجرت

مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست می‌آورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!

با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهره‌مند شوید!

جسارت داشته باشید!

نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را محکم بردارید.

زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان

دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می­ شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف­ کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ­ها برسد.

رزومه و انگیزه نامه حرفه‌ای بنویسید.

یکی از مهم­ترین و تاثیرگذارترین بخش­ ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده­ سازی یک رزومه و انگیزه نامه‌ حرفه­ ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.

تهیه مدارک مورد نیاز

یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آن­ها کار کرده ­اید یا درس داشته ­اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.

یک اکسل تهیه کنید!

یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آن‌ها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه­ ی تحقیق مورد علاقه­ ی خود تهیه کنید.

ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های کانادا تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی دانشگاه های کانادا برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:

دانلود رایگان فایل اکسل اطلاعات دانشگاه های کانادا

ایمیل بزنید!

در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت­ ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.

ناامید نشوید!!

رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده ­اند.

گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!

رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب­ های خوب و تشویق­ کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.

پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی

پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.

اخذ پذیرش از مراکز آموزشی

رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم­ ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می­ شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می­ گیرد، آن را قبول یا رد می­ کند.

درخواست ویزای تحصیلی

بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! وکلای تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.

آماده عزیمت به کشور موردنظرتان شوید!

بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور مقصد شوید.

اگر مقصدتان کانادا است، تراست چک لیست جامعی برای عزیمت به کانادا برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!

در مورد رشته مهندسی اپتیک و لیزر

مهندسان اپتیک و لیزر مفاهیم اپتیک را برای تحقیق، طراحی و توسعه برنامه‌های کاربردی در طیف وسیعی از زمینه‌ها به کار می‌برند. اپتیک که شامل خواص نور و نحوه تعامل آن با ماده است، شاخه‌ای از فیزیک و مهندسی است. مهندسان این حوزه نحوه تولید، انتقال، تشخیص و اندازه‌گیری نور را مطالعه می‌کنند تا نحوه استفاده از آن و ساخت دستگاه‌ها با استفاده از فناوری نوری را تعیین کنند.

با تکمیل تحصیلات خود در رشته مهندسی اپتیک و لیزر می‌توانید یک سیستم اپتیک کامل ساخته و راه‌حل‌های بالقوه‌ای را برای بهبود ویژگی‌های آن مشخص کنید. می‌توانید طراحی‌های پایه‌ در زمینه لوازم نوری خود را به اجزای اپتیک واقعی تبدیل کنید و همچنین طرح‌ها و ایده‌های خود را با طراحی‌های موجود در صنعت مقایسه و تجزیه تحلیل کنید تا نمونه‌های بدون عیب و نقصی طراحی نمایید.

حوزه اپتیک و لیزر در فناوری‌های روزمره نیز استفاده می‌شود، از فیبر‌های نوری که تمام اطلاعات اینترنت را حمل می‌کنند تا نمایشگر‌ها، دوربین‌ها و حسگر‌های نوری در تلفن‌های هوشمند مدرن، روبات‌ها و خودرو‌های خودران، مهندسی اپتیک را به یک‌رشته رو به رشد تبدیل کرده است. مهندسی اپتیک و لیزر یک حوزه مطالعاتی منحصربه‌فرد است که رشته‌های مهندسی و فیزیک را با هم ادغام می‌کند. تمرکز مهندسی اپتیک بر پایه مهارت‌های وسیعی از حوزه مهندسی است که موضوعات اصلی اعم از مدار‌ها تا ترمودینامیک را در برمی‌گیرد و با آموزش عمیق و اصولی در طراحی ابزار‌های نوری، لیزر‌ها، اندازه‌شناسی، فناوری ارتباطات نوری و دستگاه‌های فوتونی مدرن همراه است.

با تمرکز بر رشته مهندسی اپتیک و لیزر، دانش و مهارت‌های موردنیاز شما توسعه خواهد یافت تا در مسیر موفقیت شغلی قرار بگیرید. پس از فارغ‌التحصیلی، دانشجویان نه‌تنها برای مشاغلی در زمینه اپتیک و فوتونیک آماده می‌شوند، بلکه با داشتن چشم‌انداز مناسب برای درک مشکلات مهندسی و تکنولوژیکی، امکان فعالیت در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف را دارا می‌باشند. دانش و مهارت‌های به‌دست‌آمده در رشته مهندسی اپتیک و لیزر، دانشجویان را قادر می‌سازد تا در زمینه‌های متعددی که به‌شدت وابسته به فناوری نوری هستند، ازجمله هوافضا، مخابرات، تولید، انرژی تجدید پذیر، پزشکی و صنایع دفاعی بتوانند مشاغل موردعلاقه خود را دنبال کنند.

دانشجویان فارغ‌التحصیل از رشته اپتیک و لیزر دارای فرصت‌های کاری متعددی هستند و می‌توانند در زمینه‌های مختلفی به فعالیت مشغول شوند، مانند ارتباطات نوری و شبکه‌سازی‌،‌ طراحی تجهیزات اپتیکال، طراحی سنسورهای اپتیکال، مهندسی لیزر، بیوپزشکی اپتیکال، تحقیق و توسعه. خود طراحی اپتیکال اغلب بخش کوچکی از تلاش مهندسی بر روی یک ابزار نوری است. مهندس اپتیکال، هنگامی‌که تصمیم به طراحی یک سیستم نوری می‌گیرد، باید خود را با مسائلی در زمینه سازه‌ها، سیستم‌های الکترونیکی مرتبط، مواد، مشخصات و مسائل مربوطه آشنا کند.

به دلیل کمبود متخصصان در رشته مهندسی اپتیک و لیزر، دانشجویان این حوزه مهندسی دارای فرصت‌های شغلی زیادی هستند و این رشته معمولاً فقط در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می‌شود. فارغ‌التحصیلان این رشته معمولاً درس‌هایی را از رشته‌های مختلف اما مرتبط مانند مهندسی برق، مهندسی انرژی‌های تجدید پذیر، مهندسی مکانیک پشت سر می‌گذارند. اندازه‌گیری نوری، روش‌های نوری برای تجسم سه‌بعدی، تکنیک‌های نوری برای میکروسیستم‌ها، تصویربرداری، میکروسکوپ و اپتیک تطبیقی، تصویربرداری محاسباتی، روش‌های لیزری در تولید، سنسورهای نوری و فوتونی یکپارچه، اپتیک و فوتونیک در علوم، روش‌های فرا طیفی و طیف‌سنجی و تکنیک‌های مادون‌قرمز و ترا هرتز از شاخه‌هایی بوده که دانشجویان می‌توانند در آن‌ها مشغول شوند.

تمرکز کلی مهندسان اپتیک این است که تولید، اصلاح و تشخیص نور را در دستگاه‌هایی با تکنولوژی‌های پیشرفته ترکیب کنند. مهندسان اپتیک و لیزر دستگاه‌هایی را برای جمع‌آوری سیگنال‌های نوری با توجه به طول‌موج نوری، پهنای باند اطلاعات و نویز درک کرده و تعیین می‌کنند. فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی اپتیک در انتخاب و طراحی و تولید نور با استفاده از منابع مختلف تخصص پیدا می‌کنند و قابلیت‌های منحصربه‌فرد و حرفه‌ای در تغییر سیگنال‌های نوری به‌وسیله عناصر مختلف خواهند داشت.

اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

رشته مهندسی اپتیک و لیزر یک‌رشته بسیار پیشرفته است. مهندسان اپتیک با علم نور سروکار دارند. آن‌ها به تحقیق، طراحی، ایجاد و توسعه ابزارهای مختلفی می‌پردازند که برای جذب نور و استفاده از آن برای اهداف مختلف و همچنین مواد جانبی موردنیاز برای این منظور اختصاص داده‌شده است. آن‌ها اغلب در آزمایشگاه‌های پیچیده‌ای کار می‌کنند و محصولاتی را تولید می‌کنند که می‌توانند از نور در سیستم‌های الکترونیکی به نحو کارآمدتری استفاده کنند؛ بنابراین آن‌ها با تراشه‌های رایانه‌ای، میکروسکوپ، خطوط مخابراتی و کالاهای مصرفی مانند دوربین کار می‌کنند.

رشته مهندسی اپتیک و لیزر در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های زیادی تدریس نمی‌شود بنابراین گزینه بهتر برای تحصیل تخصصی در این رشته انتخاب مقطع کارشناسی ارشد است. بااین‌وجود برخی از دانشجویان قصد دارند که از ابتدا ورود خود به دانشگاه را با این رشته شروع کنند بنابراین باید گفت که این رشته هم مانند بیشتر رشته‌های مقطع کارشناسی، چهارساله بوده و هدف از آن آمادگی دانشجویان برای تحصیل در مقاطع بالاتر و آشنایی اولیه با زمینه کاری و مشاغل مرتبط با این رشته است. مطالب نظری و آزمایشگاهی هر دو در این مقطع آموزش داده‌شده و موردبررسی قرار می‌گیرد.

مدرک کارشناسی ارشد رایج‌ترین مدرک در زمینه مهندسی اپتیک و لیزر است. در این سطح دانشجویان می‌توانند موضوع پایان‌نامه خود را با مشورت با یکی از اعضای هیئت‌علمی طراحی کرده تا بر حوزه موردعلاقه خود تمرکز کنند. زمینه‌هایی علمی که احتمالاً بیش از بقیه موردتوجه دانشجویان قرار می‌گیرد شامل: اپتیک، اپتوالکترونیک، مواد و علوم مواد نوری و اپتومکانیک است. نیاز نهایی این برنامه تحصیلی، پایان‌نامه‌ای است که بر اساس تحقیقات اصلی دانشجو انجام‌شده است. رشته مهندسی اپتیک و لیزر یک دوره آموزشی است که مقطع کارشناسی ارشد آن دوساله و تمام‌وقت است. تمرکز اصلی این رشته در زمینه لوازم نوری خواهد بود و طول مدت تحصیل 2 سال یا 4 ترم است.

مقطع دکترا ممکن است 5 تا 6 سال به طول انجامد. در مقطع کارشناسی ارشد بنای درسی بر یادگیری موضوعی محض و تحقیقات در همان راستا است. مدرک دکترا بیشتر مانند یک پروژه پایان‌نامه طولانی است که با نظارت دانشکده و استاد، در راستای انجام یک پروژه نهایی طی شده و ممکن است دراین‌بین کلاس‌هایی نیز گذرانده شود. تمرکز دانشجویان دکترا بر تحقیقات مستقل خود است که به دانش اصلی و جدیدی در زمینه مهندسی اپتیک و لیزر کمک کند.

فناوری اپتیک به هر چیزی که مربوط به نور باشد، اعم از نور مرئی یا مادون‌قرمز که کار خاصی را انجام می‌دهد، اشاره دارد. به‌عنوان‌مثال، فیبر نوری نوعی سیم است که معمولاً از شیشه یا پلاستیک ساخته‌شده و سیگنال‌های نوری را حمل می‌کند. این سیگنال‌ها را می‌توان توسط رایانه به‌عنوان داده تفسیر کرد. این روش، نمونه‌ای از نحوه انتقال داده‌ها از طریق یک شبکه است.

ماوس رایانه‌ای نمونه دیگری از یک دستگاه اپتیک است که از فناوری نوری استفاده می‌کند. از دیود ساطع کننده نور و دیودهای نوری برای تعیین جهت حرکت موس در سطح استفاده می‌شود. سپس به رایانه اجازه می‌دهد تا مکان‌نما را در جهت مناسب صفحه نمایشگر کامپیوتر حرکت دهد. ماوس نوری در سطح مات بهتر کار می‌کند، جایی که می‌تواند جهت حرکت را تشخیص دهد. سطوحی مانند شیشه و آینه سطوح مناسبی برای استفاده از این دستگاه نوری نیستند زیرا حرکت برایش قابل‌تشخیص نیست. موس‌های نوری جدیدتر، از دیود لیزری برای افزایش وضوح و دقت حرکت استفاده می‌کنند.

لینک های مفید!

ادامه تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

مهندسی اپتیک و لیزر یک‌رشته بسیار تخصصی است که نیاز به مهارت‌های زیادی برای آموختن دارد. بااین‌حال، چشم‌انداز شغلی بسیار خوبی نیز در انتظار فارغ‌التحصیلان این رشته است زیرا در سال‌های اخیر با پیشرفت تکنولوژی از دانش مهندسان این حوزه در صنایع دیگر نیز بهره برده می‌شود. یک مهندس اپتیک و لیزر می‌تواند در بخش‌های مختلفی مشغول به کار شود ازجمله صنایع نظامی، پزشکی، R & D و غیره.

طبق آمارها بیشتر مهندسان فارغ‌التحصیل از رشته اپتیک و لیزر ترجیح می‌دهند در زمینه تحقیق و توسعه محصول مشغول به کار شوند. در این حوزه کاری آن‌ها با مواد مختلف کار می‌کنند و راه‌هایی را برای استفاده بهتر از نور طراحی می‌کنند. همچنین مواد موردنیاز برای استفاده بهتر و بهینه از نور را جستجو می‌کنند. آن‌ها همچنین به تحقیق، طراحی، تولید و تعمیر ابزارهای مختلف نوری نیز می‌پردازند.

این مهندسان همچنین می‌توانند در پروسه تولید کالاهای مصرفی که با استفاده بهینه از نور ساخته می‌شوند، اشتغال پیدا کنند. همچنین می‌توانند وارد حوزه دانشگاهی شده و در دانشکده‌های مختلف مهندسی در رشته مهندسی اپتیک و لیزر تدریس کنند.

یک مرحله قبل از شروع به کار در حوزه‌های تخصصی این رشته شما باید درباره این رشته تحقیق کنید. قبل از تصمیم‌گیری برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور، باید بدانید که این رشته بسیار تخصصی است و نیاز به دانش زیادی دارد. در حین تحصیل شما باید اصول مهندسی، شیمی نور، امواج نور و انرژی نور و همچنین نحوه تعامل آن‌ها با سیستم‌های فیزیکی را درک کنید تا در آینده بتوانید به‌صورت کاربردی از آن‌ها در شغل خود بهره‌برداری کنید.

یکی از مشکلاتی که دانشجویان هنگام اپلای با آن مواجه می‌شوند این است که عنوان رشته‌ای که در دانشگاه موردنظر آن‌ها تدریس می‌شود دقیقاً “مهندسی اپتیک و لیزر” نیست. در این صورت دچار سردرگمی شده و اطلاعات دقیقی از رشته‌های مشابه ندارند. در اینجا قصد داریم به شما بگوییم که رشته‌های تحصیلی زیادی وجود دارد که ازنظر کارکرد و دروس تدریس شده تشابه زیادی به رشته مهندسی اپتیک و لیزر دارند؛ بنابراین اگر در موقعیتی قرار گرفتید که قصد انتخاب یک‌رشته مشابه را داشتید می‌توانید مانند برخی دانشجویان از این رشته‌ها برای ادامه تحصیل انتخاب کنید که عبارتند از رشته فناوری لیزر، فیزیک کاربردی، مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک، فیزیک، مهندسی رباتیک.

یکی از دروسی که در رشته‌ اپتیک و لیزر و رشته‌های مشابه آن بسیار حائز اهمیت است ریاضیات خواهد بود. استفاده از ریاضیات و علوم برای طراحی دستگاه‌هایی مانند تلسکوپ، دوربین، نمایشگرهای صفحه تخت و لیزرهای پزشکی و آزمایشگاهی کار پیچیده‌ای است؛ بنابراین جای تعجب نیست که دانشجویان مهندسی اپتیک و لیزر در طول تحصیل خود مجبور به یادگیری مجموعه‌ای از مهارت‌های مختلف باشند. در ادامه به بررسی یکسری از مهم‌ترین مهارت‌هایی که در طول تحصیل در این رشته کسب خواهید کرد می‌پردازیم.

  • یادگیری فعال: پیشرفت فناوری در این زمینه به‌قدری سریع است که مهندسان اپتیک و لیزر باید روش‌های چگونگی یادگیری مؤثر را یاد گرفته و از آخرین اطلاعات در زمینه کاری خود مطلع شوند.
  • ارتباطات: پروژه‌های مهندسی اپتیک و لیزر به‌ندرت به شکل مشاغل یک نفره هستند. این رشته نیازمند توانایی تعامل با دیگران و کارهای تیمی است.
  • حل مشکلات پیچیده: رشته مهندسی اپتیک و لیزر می‌تواند چالش‌ها و مشکلات پیچیده‌ای پیش روی شما قرار دهد.
  • طراحی به کمک کامپیوتر: برای مهندسی اپتیک و لیزر کار با سیستم‌های کامپیوتری ضروری است؛ بنابراین برای ایجاد یک مزیت رقابتی می‌توانید از همین‌الان طراحی با کامپیوتر را به‌خوبی یاد بگیرید.
  • خلاقیت: تفکر خارج از چارچوب و ارائه رویکردهای نوآورانه در پروژه‌ها کلیدی است زیرا در بیشتر اوقات هدف ساخت یک وسیله جدید بوده و نوآوری و خلاقیت در کنار مهارت علمی حرف اول را می‌زند.
  • تفکر انتقادی: کار یک مهندس اپتیک و لیزر مستلزم ظرفیت تفکر منطقی و تحلیلی است تا بتواند ایرادات و مشکلاتی که بعداً ایجاد می‌شود را زودتر از موعد پیش‌بینی کند.
  • مهارت دستی: کار یک مهندس اپتیک و لیزر کار دقیقی است و نیاز به مهارت‌های فنی نیز دارد.
  • ریاضیات و فیزیک: این مطالب جزو مهارت‌های اساسی و پایه در زمینه مهندسی اپتیک و لیزر هستند. تمامی محاسبات مرتبط با نور و ویژگی‌های آن توسط فرمول‌های ریاضی و فیزیک انجام خواهند شد.
  • سازماندهی: مدیریت زمان، برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی برای مهندس اپتیک و لیزر که مشغله زیادی دارد، ضروری است.
  • حل مسئله / تفکر طراحی: در مهندسی، حل مسئله اغلب به‌عنوان “تفکر طراحی” شناخته می‌شود. در طول تحصیل، به دانشجویان مهندسی آموزش داده می‌شود که قبل از دستیابی به راه‌حل، از چند منظر یک مشکل را در نظر بگیرند تا در نهایت بتوانند بهترین پاسخ هم ازنظر زمانی و هم ازلحاظ مالی را پیدا کنند.

گرایش‌ های رشته مهندسی اپتیک و لیزر

همان‌طور که قبلاً هم گفته شد رشته اپتیک و لیزر خود یک‌رشته تخصصی است؛ بنابراین تعداد دانشگاه‌های ارائه‌دهنده آن نسبت به رشته‌های عمومی‌تر کم‌تر هستند. به همین دلیل برخی دانشجویان به دنبال اپلای در رشته‌ها و گرایش‌های دیگر مرتبط با اپتیک و لیزر هستند. در این بخش مشاوران تراست قصد دارند تا مختصری درباره گرایش‌های این رشته شرح دهند.

  • تکنولوژی لیزر

کلمه laser مخفف Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation است و به دستگاه‌هایی اطلاق می‌شود که با برانگیختن تشعشعات باعث تقویت نور می‌شوند. لیزرها زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرند که به یک پرتو نور تابیده‌شده از یک طول‌موج نیاز باشد. در رشته دانشگاهی تکنولوژي لیزر به دانشجویان اصول اولیه مهندسی و مهارت‌های فنی در جهت توسعه و استفاده از لیزرها برای اهداف تجاری یا تحقیقاتی آموزش داده می‌شود. این آموزش‌ها شامل اصول لیزری و نوری، روش‌های نگهداری و آزمایش، اقدامات احتیاطی ایمنی،‌ برنامه‌های کاربردی خاص و تهیه گزارش می‌شود.

  • فیزیک کاربردی

فیزیک اساسی‌ترین علمی بوده که زیربنای درک تقریبی ما از تمام حوزه‌های طبیعی علم را شامل می‌شود. دانشجویان فیزیک کاربردی در یک بخش که چارت اصلی درسی آن‌ها بوده فیزیک را همراه با تکنیک‌ها و برنامه‌های کاربردی و مهندسی مطالعه می‌کنند. سپس یک دوره تحقیقاتی یا مطالعاتی فشرده نیز برای وارد شدن به بازار کار یا مقطع ارشد می‌گذرانند. آموزش‌ها و مهارت‌هایی که دانشجویان در این رشته می‌آموزند به آن‌ها کمک می‌کند تا در برای ادامه تحصیل وارد رشته‌هایی مانند فیزیک نوری و لیزری، فیزیک ماده متراکم و فیزیک همجوشی شوند.

  • مهندسی الکترونیک

همیشه تفاوت بین مهندسی برق و الکترونیک برای افراد مبهم بوده است اما به‌طورکلی می‌توان گفت که مهندسان برق بیشتر نگران تولید و توزیع وسیع توان الکتریکی هستند. درحالی‌که مهندسان الکترونیک بیشتر روی مدارهای الکترونیکی کوچک‌تر تمرکز می‌کنند. در رشته مهندسی الکترونیک احتمالاً درک تخصصی از مدارهای مورداستفاده در رایانه‌ها و سایر فناوری‌های مدرن کسب خواهید کرد. به همین دلیل اغلب مهندسین الکترونیک در کنار دروس خود علوم کامپیوتر را نیز می‌آموزند.

  • مهندسی مکانیک

یک مهندس مکانیک نحوه استفاده از سیستم‌های مکانیکی برای طراحی محصولاتی که در جامعه مفید هستند را یاد می‌گیرد. دانشجوی رشته مهندسی مکانیک حرکت از ذرات گرفته تا ماشین‌آلات بزرگ و بدن انسان را موردمطالعه قرار می‌دهد. با بررسی،‌ ایجاد و آزمایش دستگاه‌ها و سایر سیستم‌ها دانشجویان می‌توانند مشکلات پیچیده مرتبط با این تکنولوژی را حل و فصل کنند. حوزه مهندسی مکانیک بسیار گسترده بوده و دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در زمینه‌های مختلف ازجمله صنایع دفاعی، رباتیک، لیزر و اپتیک، امور فضایی و حمل و نقل فعالیت کنند.

  • مهندسی رباتیک

شما با مطالعه درس‌های اصلی رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی مکانیک ربات‌ها را طراحی می‌کنید. این طراحی شامل کنترل رفتار ربات‌ها و استفاده از آن‌ها می‌شود. دوره‌های تکمیلی رباتیک به شما برای درک تأثیر راه‌حل‌های مهندسی در زمینه جهانی،‌ اقتصادی، محیطی و اجتماعی آموزش‌های گسترده‌ای داده می‌شود. از طریق پرو‌ژه‌های عملی یاد خواهید گرفت تا چگونه دانش خود را به‌صورت عملی به‌کارگیرید.

لیست دروس آموزشی دانشجویان مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

با توجه به مطالبی که تا الان گفته شد یک دید جامع و کلی درباره رشته مهندسی اپتیک و لیزر پیداکرده‌اید. حال برای اینکه متوجه بشوید بعد از ثبت‌نام در این رشته با چه مواردی روبرو خواهید شد و باید انتظار چه مطالب را داشته باشید، بهتر است نگاهی به لیست دروس این رشته تخصصی کرده و با هرکدام از آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

در نظر داشته باشید برخی درس‌ها به‌صورت اجباری هستند و همه دانشجویان ملزم به گذراندن آن‌ها با نمره قبولی می‌باشند اما برخی دیگر از دروس به‌صورت انتخابی بوده و شما می‌توانید با توجه به علاقه خود آن‌ها را از میان یک لیست انتخاب کنید.

توجه به دروس تدریس شده در یک دوره آموزشی بهترین راه برای شناخت هرچه بهتر از آن رشته بوده و می‌توانید تصمیم بگیرید در کدام درس فعالیت بیشتری کرده و حتی به زمینه‌های تحقیقاتی خود در آخرین‌ترم تحصیلی اشراف بیشتری داشته باشید.

جدول زیر فقط بخشی از دروس رشته مهندسی اپتیک و لیزر را در برمی‌گیرد که در اکثر دانشگاه‌های دنیا تدریس می‌شود. برای اطلاع پیدا کردن از لیست دروس اصلی، به سایت دانشگاه‌های موردنظر خود مراجعه کرده یا با امور دانشجویی آن دانشگاه ارتباط برقرار کنید.

لیست دروستوضیحات
مقدمه‌ای بر فناوری‌های نوریاین دوره پایه‌ای برای درک خواص لنز، ویژگی‌های لیزر، قابلیت‌های فیبر نوری و سایر جنبه‌های ارتباطات و فناوری نوری را فراهم می‌کند. دانشجویان اصول عملکرد دوربین، تداخل امواج و اصول هولوگرافی را در این کلاس مطالعه می‌کنند. آن‌ها لنزها و آینه‌های اولیه شکل‌دهنده تصویر را ایجاد می‌کنند. مهارت‌های به‌دست‌آمده در این دوره دانشجویان را برای موضوعات پیشرفته‌تر مهندسی اپتیک و لیزر آماده می‌کند.
طراحی سیستم‌های نوریدر این دوره، دانشجویان دانش و مهارت خود را در زمینه فناوری اپتیک برای ترکیب اجزای نوری در یک سیستم مفید به کار می‌گیرند. از لیزر گرفته تا عناصر فیبر نوری، شکاف پرتو، منشور و آینه، دانشجویان سعی می‌کنند دستگاه‌هایی را ایجاد کنند که به کاربردهای مفیدی از نور برسند و همچنین به اهداف تحقیق موردنظر خود برسند.
هندسه نوراین درس مروری بر اصول هندسی نور، متشکل از منشور، سطوح کروی، عدسی‌ها و آینه‌ها است. دانشجویان نحوه استفاده از این اجزا را در سیستم‌های نوری با توجه ویژه به بحث هندسه می‌آموزند. دراین‌بین از ابزارهایی مانند دوربین، میکروسکوپ و تلسکوپ استفاده می‌شود. این درس شامل ترکیبی از کاربردهای عملی این ابزارها و نکات تئوری داخل کلاس است.
فیزیک نوردانشجویان در این کلاس مهم، ماهیت قطبش، تداخل و پراش را مشاهده می‌کنند. خواص مختلف و ویژگی‌های موج موردبررسی قرار می‌گیرد و تفاوت‌های متمایزکننده بین شعاع‌های فیزیکی نور مبتنی بر موج و هندسه بر اساس اصول و خواص اشعه‌های نور موردبحث واقع می‌شود.
ارتباطات و فیبر نوریدانشجویان خواص انتقال فیبرهای نوری و افزایش فواصل و پهنای باندی را که آن‌ها قادر به دستیابی به آن هستند را در این کلاس بررسی می‌کنند. تأکید این درس بر شناخت منابع نوری و آشکارسازها و همچنین طراحی کابل فیبر نوری است. دانشجویان روند کلی تهیه و اجرای شبکه‌های ارتباطی بر اساس فناوری فیبر نوری را به‌صورت کامل بررسی می‌کنند.
فیزیک عمومیدرک فیزیک برای مهندسان اپتیک و لیزر بسیار ضروری است. رشته فیزیک طیف گسترده‌ای از گزینه‌های شغلی را پیش روی دانشجویان قرار می‌دهد. بسیاری از دانشجویان تحصیلات بیشتری را در زمینه فیزیک، سایر رشته‌های علمی و شاخه‌های مختلف مهندسی و پزشکی دنبال می‌کنند. فیزیکدانان حرفه‌ای در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دولتی به دنبال پاسخ به سؤالات اساسی در مورد طبیعت‌، در صنعت پیشرو در توسعه فناوری‌های جدید و در بخش پزشکی خدمات و تحقیقات بالینی هستند. مهارت‌های تحلیلی، حل مسئله و ارتباطات که توسط گرایش‌های فیزیک به‌دست‌آمده است نیز منجر به فرصت‌های شغلی در تجارت و امور مالی می‌شود. دانشجویان رشته اپتیک و لیزر نیز می‌توانند با مطالعه عمیق‌تر بحث فیزیک نورها در این زمینه مهارت بیشتری به دست آورده و در این زمینه مشغول به کار شوند.
تئوری‌ها و طراحی لیزرموضوع الکترونیک نیمه‌هادی مخصوص نورها و فیزیک دستگاه‌های اپتوالکترونیکی شامل تعامل فوتون‌ها با الکترون‌ها و حفره‌های یک نیمه‌هادی که منجر به تحقق دستگاه‌های نوری الکترونیکی مانند تقویت‌کننده فوتون، LED ها، لیزرهای دیودی، تعدیل‌کننده‌های جذب الکترو و آشکارسازها می‌شود، موضوعی است که برای دانشجویان رشته مهندسی اپتیک و لیزر بسیار ضروری است، مخصوصاً طراحی ویژگی‌های کاربردی آن‌ها در زمینه‌های مربوط به ارتباطات و ساخت تجهیزات نوری.
مبانی فوتونیکاین درس مروری بر میدان‌ها و امواج الکترومغناطیسی، نوارهای انرژی در نیمه‌هادی‌ها، اتصالات p-n و خواص نوری نیمه‌هادی‌ها است. مبانی تعدیل‌کننده‌های نوری و راهنمای موج و کاربردهای فوتونی از دیگر جنبه‌های آموزشی این دوره است.
مقدمه‌ای بر طراحی لنزهااین دوره عملی و کاربردی اصول اساسی در طراحی لنزهای نوری را در اختیار شما قرار می‌دهد. شرکت‌کنندگان نحوه طراحی لنزهای مختلف از لنزهای منظره ساده تا سه‌گانه پیچیده را خواهند آموخت. دانش و مهارت‌های به‌دست‌آمده در این دوره، شرکت‌کنندگان را برای مطالعه سطح پیشرفته در زمینه طراحی لنز‌های نوری آماده می‌کند. موضوعات این درس عبارتند از: بررسی هندسه نور، شکل‌گیری تصویر، ردیابی اشعه‌های پاراکسیال، نظریه انحراف، تجزیه‌وتحلیل، محاسبه دستی پیش طراحی، اصول طراحی، مدل‌سازی با نرم‌افزار طراحی نوری، ارزیابی تصویر مانند نمودار نقطه‌ای و موارد دیگر. در طول دوره دانشجویان کلاس به نرم‌افزارهای استاندارد صنعتی برای طراحی لنز‌ها دسترسی خواهند داشت.
طراحی ابزارهای نوریدانش‌آموزان خواهند آموخت که چگونه ابزارهای نوری را از دیدگاه عالی، مبتنی بر مبادله طراحی کنند. ما در ابتدا بر روی ابزارهای نوری کلاسیک تمرکز خواهیم کرد: طیف‌سنج‌ها، تداخل‌سنج‌ها ، تلسکوپ‌ها و میکروسکوپ‌ها. با استفاده از نمونه‌های هریک از این تجهیزات برای درک اینکه چگونه الزامات و مشخصات مشتریان در دنیای واقعی که اغلب سفارش‌های دشواری را در دیافراگم، فاصله کانونی و مسیر، وضوح و ظرافت ایجاد می‌کند، روی نمونه نهایی اثر می‌گذارد. مدرسین تخصص و بینش‌های جهانی را به این موضوعات اضافه می‌کنند. این دوره با مجموعه‌ای از مباحث پیرامون مباحث سازه‌های پیشرفته و نحوه انجام همین ابزارهای مدرن امروزی به پایان می‌رسد.

مهاجرت با خیالی آسوده!

موسسه مهاجرتی تراست متشکل از بهترین وکلای مورد تایید اداره مهاجرت کانادا (ICCRC) همه کارهای لازم را با دقت و دلسوزی پیگیری می‌کنند

بورسیه‌ های رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر را داشته و یا در حال حاضر در حال تحصیل در رشته‌ای مرتبط هستند احتمالاً اسم انجمن SPIE (Society of Photo-Optical Instrumentation Engineers) را شنیده‌اند. این انجمن بزرگ‌ترین و مهم‌ترین انجمن اپتیک و لیزر در سراسر دنیا است که هرساله علاوه بر گسترش این علم، بورسیه‌های مناسبی را نیز به دانشجویان این رشته ارائه می‌دهد. در این مقاله قصد داریم تا بورسیه‌های این انجمن برای رشته مهندسی اپتیک و لیزر را برای شما شرح دهیم:

  • بورسیه تحصیلی D.J. Lovell بزرگ‌ترین بورسیه‌ای بوده که انجمن SPIE از آن حمایت مالی می‌کند. مبلغ این بورسیه سالانه 11 هزار دلار است.
  • بورسیه تحصیلی جان کیل که به افتخار بنیانگذار انجمن SPIE نام‌گذاری شده است. این بورسیه به دانشجویانی که پتانسیل لازم را داشته تا در طولانی‌مدت در زمینه اپتیک فعالیت و مشارکت کنند ارائه می‌شود. مبلغ بورسیه جان کیل سالیانه 10 هزار دلار آمریکا است.
  • بورسیه مهندسی و فناوری لیزر از دستاوردهای علمی دانشجویی در زمینه مهندسی و تکنولوژي لیزر حمایت می‌کند. اسپانسرهای این بورسیه انجمن SPIE و انجمن برنامه‌های نظامی هستند و مبلغ آن نیز سالیانه 5 هزار دلار خواهد بود.
  • بورسیه مهندسی و طراحی اپتیک به افتخار بیل پرایس و وارن اسمیت که هر دو از اعضای عالی رتبه این انجمن بوده‌اند تاسیس شده است. این بورسیه به یک دانشجوی کارشناسی ارشد در زمینه مهندسی و طراحی اپتیک تعلق‌گرفته و سالیانه 5 هزار دلار کمک‌تحصیلی دارد.
  • بورسیه تحصیلی BACUS به دانشجوی کارشناسی تمام‌وقت یا یک دانشجوی کارشناسی ارشد در زمینه میکرولیتوگرافی با تأکید بر ابزارهای اپتیک اعطا می‌شود. این بورسیه تحصیلی از طرف گروه فنی بین‌المللی انجمن SPIE که روی پیشرفت فناوری فوتوماسک تمرکز دارند حمایت مالی می‌شود. مبلغ 5 هزار دلار در سال به دانشجوی واجد شرایط کمک‌تحصیلی خواهد شد.
  • بورسیه تحصیلی تدی لورین با همکاری Photonics Media و SPIE به وجود آمده تا آگاهی از اپتیک و فوتونیک را افزایش دهد. حمایت از دانشجویانی که در این زمینه باعث رشد و موفقیت صنعت فوتونیک می‌شوند از برنامه‌های این بورسیه است. این بورسیه به‌عنوان یادبودی برای تدی لورین بنیانگذار انتشارات Laurin و Photonics Media تاسیس شده و مبلغ اهدایی سالیانه 5 هزار دلار است.

بهترین دانشگاه‌ های دنیا برای رشته مهندسی اپتیک و لیزر

دانشجویانی که در مقطع تحصیلی فعلی سطح نمرات بالایی دارند و علاوه بر آن مقالات تخصصی خود را نیز در نشریات مختلف به چاپ رسانده‌اند شانس این را دارند تا بتوانند در دانشگاه‌های برتر دنیا در رشته مهندسی اپتیک و لیزر ادامه تحصیل دهند. موسسه مهاجرتی تراست لیست 20 دانشگاه برتر کشورهای مختلف در رشته مهندسی اپتیک و لیزر را برای شما فراهم آورده است.

دانشگاهکشور
University of Rochesterآمریکا
University of Torontoکانادا
Federal institute of Technology Lausanneسوئیس
University of Southamptonانگلستان
McGill Universityکانادا
University of Daytonآمریکا
Imperial College Londonانگلستان
Delft University of Technologyهلند
University of Ottawaکانادا
University of Waterlooکانادا
University of Central Floridaآمریکا
University of British Columbiaکانادا
Technical University of Denmarkدانمارک
Moscow State Universityروسیه
Friedrich Schiller University of Jenaآلمان
University of Albertaکانادا
University of Oxfordانگلستان
Queen’s Universityکانادا
Chalmers University of Technologyسوئد
University of Erlangen Nurembergآلمان

دانشگاه‌ های کانادا

  • شرایط اخذ پذیرش مدارک موردنیاز
  • ددلاین اپلای ترم‌های پاییز و بهار
  • میانگین شهریه در مقاطع مختلف

اخذ ویزا برای اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

بعد از تحقیق و جستجو پیرامون دانشگاه و رشته موردنظر، مهم‌ترین مرحله اپلای شما آغاز شده است. اخذ ویزا برای اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور یکی از مراحل سخت در پروسه مهاجرت است. دلیل این سخت بودن بعضاً ناآشنا بودن دانشجویان با سؤالاتی که مأمور سفارت می‌پرسد است. در این مرحله شما باید سفارت را قانع کنید که قصد شما از مهاجرت به آن کشور فقط ادامه تحصیل بوده و پس از اتمام دوره به کشور خود بازخواهید گشت. علاوه بر بخش مصاحبه، مدارکی هم لازم بوده که شما باید آن‌ها را ارائه دهید. این مدارک بسته به کشور مقصد و قوانین آن متفاوت خواهد بود. در زیر لیستی از مدارک مهم را برای شما گردآوری کرده‌ایم تا بتواند در پروسه مهاجرت همراه شما باشد.

  • دریافت نوبت مصاحبه از سفارت (این نوبت‌دهی به‌صورت آنلاین انجام می‌شود)
  • داشتن پاسپورت (حداقل شش ماه از اعتبار پاسپورت باقی‌مانده باشد)
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  • ترجمه مدرک دیپلم
  • گواهی زبان معتبر موردنیاز کشور مقصد
  • همراه داشتن نامه سوءپیشینه
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • مدارک شناسایی ازجمله کارت ملی و شناسنامه
  • مدرک اثبات تمکن مالی
  • داشتن 5 قطعه عکس با استانداردهای اداره گذرنامه
  • فرم درخواست ویزا
  • همراه داشتن وجه برای پرداخت هزینه‌های صدور ویزا و سفارت

توجه داشته باشید که مدارک لازم برای ارائه به سفارت در وب‌سایت هر آن سفارت به‌صورت کامل لیست شده است. اگر هر یک از مدارک ذکرشده ناقص بوده یا اطلاعات مغایری داشته باشد درخواست ویزای شما رد خواهد شد.

مدارک لازم برای اپلای رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

مدارک موردنیاز برای تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور بسته به مقصد شما می‌تواند متفاوت باشد. برخی از دانشگاه‌ها در کنار مدارک عمومی‌تر مانند معدل آخرین مدرک، ریزنمرات و غیره مدارک خاص دیگری نیز درخواست می‌کنند. به‌عنوان‌مثال برای اپلای به کشور انگلستان در تعدادی از رشته‌ها شما باید مدرکی را به دانشگاه ارائه دهید که گواهی می‌کند شما قصد سو استفاده از دانش خود علیه بشریت را ندارید.

در زیرگروه مشاوران ما در موسسه مهاجرتی تراست لیست مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام و ادامه تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر در دانشگاه‌های کشور کانادا را برای شما تهیه‌کرده‌اند که شامل موارد زیر است:

  • داشتن یک ایمیل معتبر برای ارسال نامه‌های رسمی به دانشگاه
  • پر کردن فرم پذیرش در سایت دانشگاه
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریزنمرات
  • لیست مقالاتی که تابه‌حال در حوزه رشته تحصیلی خود منتشر کرده‌اید
  • مدرک زبان آیلتس
  • مدارک نشان‌دهنده تمکن مالی
  • انگیزه نامه
  • توصیه‌ نامه تحصیلی حداقل از دو استاد
  • رزومه کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود

بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای ویزای تحصیلی کانادا

بازار کار رشته مهندسی اپتیک و لیزر در خارج از کشور

مهندسان نور و لیزر مفاهیم اپتیک را برای تحقیق، طراحی و توسعه برنامه‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف به کار می‌برند. اپتیک شامل خواص نور و نحوه تعامل آن با ماده بوده شاخه‌ای از فیزیک و مهندسی است. مهندسان اپتیک نحوه تولید، انتقال، تشخیص و اندازه‌گیری نور را مطالعه می‌کنند تا نحوه استفاده از آن و ساخت دستگاه‌هایی که با استفاده از این فناوری کار می‌کند را گسترش دهند. برای شروع بهتر است خلاصه‌ای از حوزه کاری این رشته که موسسه مهاجرتی تراست فراهم آورده را مطالعه کنیم.

تاریخچه کاری حوزه مهندسی اپتیک و لیزر

مطالعه روی خواص نور از سال 1600 شروع شد. زمانی که گالیله برای مشاهده سیارات و ستارگان تلسکوپ را ساخت. دانشمندانی مانند نیوتن، آزمایشاتی را انجام دادند که به درک نور و نحوه عملکرد آن کمک بسیار زیادی کرد. بعدتر کریستین هویگنز که یک فیزیکدان هلندی بود مطالعات مهمی را برای توسعه نظریه موجی بودن نور انجام داد.

در دهه 1800 سایر فیزیکدانان و دانشمندان تحقیقاتی را انجام دادند که تاییدی بر نظریات هویگنس بود و باعث پیشرفت تحقیقات در این زمینه شد. در اواسط این دهه دانشمندان توانستند سرعت نور را اندازه‌گیری کرده و ابزارهایی برای نشان دادن طیف نور توسط عناصر شیمیایی ایجاد کنند. در سال 1864 جیمز سی مکسول نظریه الکترومغناطیسی نور را ارائه داد. بعد از آن اولین لیزر توسط یک فیزیکدان آمریکایی ساخته شد که می‌توانست از طریق الیاف شیشه نور را عبور دهد.

امروزه پیشرفت در این حوزه بسیار گسترده شده است. اپتیک شاخه‌ای از علم بوده که در آن تغییرات نور موردمطالعه قرار می‌گیرد. مهندسان امروزه در زمینه‌هایی کار می‌کنند که شامل پردازش تصویر، پردازش اطلاعات، ارتباطات بی‌سیم، فناوری الکترونیکی شامل دستگاه‌های پخش دیسک فشرده و چاپگرهای لیزری، مشاهدات نجومی، تحقیقات اتمی،‌ روباتیک، نظارت نظامی، نظارت بر دریا و کیفیت آب و ابزارهای پزشکی و علمی می‌‌شود.

شرح شغل مهندس اپتیک

همان‌طور که در بالا مشاهده کردید مهندسان اپتیک در شاخه‌ها و زیرشاخه‌های زیادی که مرتبط با اپتیک بوده مشغول به کار می‌شوند. سه مورد از بزرگ‌ترین زیرمجموعه‌های این رشته به شرح زیر است:

  1. اپتیک کوانتومی؛ که به خواص موجی نور مربوط می‌شود. در این حوزه مهندسان، فوتون‌ها یا ذرات منفرد نور را مطالعه می‌کنند.
  2. اپتیک هندسی؛ که شامل ابزارهای نوری بوده که برای تشخیص و اندازه‌گیری نور استفاده می‌شود.
  3. سایر زیرمجموعه‌های اپتیک شامل اپتیک یکپارچه، اپتیک غیرخطی، اپتیک الکترون، مغناطیس نوری و اپتیک فضا است.

مهندسان اپتیک دانش رشته خود را با مفاهیم دیگر مانند مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ترکیب می‌کنند تا بتوانند با استفاده از مفاهیم موجود در این رشته‌ها تکنولوژی اپتیک را گسترش داده و دستگاه‌های جدیدی بسازند. این مهندسان سیستم‌های نوری دقیقی را برای دستگاه‌هایی مانند دوربین‌ها، تلسکوپ‌ها یا لنز‌ها طراحی می‌کنند. تعیین مشخصات موردنیاز برای طراحی دستگاه، کالیبراسیون و تنظیم دقیق این دستگاه‌ها از دیگر وظایف مهندسان اپتیک به شمار می‌رود. طراحی دستگاه‌هایی که بتوانند عملکرد سیستم‌های اپتیکی را بسنجند تا دریابند که کارکرد آن‌ها به شکل مثبت پیش می‌رود یا خیر نیز از زمینه‌های کاری مهندسان اپتیک محسوب می‌شود. در طراحی این تجهیزات سنجش آن‌ها آزمایشاتی انجام می‌دهند تا مطمئن شوند که همه قطعات به شکل درستی کار کنند و بخش‌های ناقص و خراب را یا از سیستم خارج کرده یا نقص را برطرف کنند.

در مسیر طراحی و ساخت یک محصول جدید مهندسان اپتیک باید یک فرآیند چندمرحله‌ای مهندسی‌شده را طی کنند. اول‌ازهمه، آن‌ها طرح کلی و یا مشکل را مطالعه می‌کنند تا به درک درستی از آن برسند. سپس جلسه طوفان فکری برگزار می‌کنند تا راه‌حل‌های احتمالی از سوی همه تیم برای رفع مشکل ارائه شود. پس‌ازاینکه یک مفهوم خلاق را توسعه دادند، مهندسان آن را تبدیل به یک یا چند طرح عملی می‌کنند. تمام جزئیات بررسی‌شده و یک مدل آزمایشی را توسط کامپیوتر می‌سازند. این مدل کامپیوتری ساخته‌شده آزمایش می‌شود و هرگونه اصلاحی که نیاز باشد روی آن انجام می‌شود. این روند آن‌قدر تکرار می‌شود تا نتیجه کاملاً رضایت‌بخش بوده و هیچ‌گونه ایرادی نداشته باشد. در این مرحله محصول نهایی تولیدشده و این فرآیند با بازاریابی محصول به پایان می‌رسد.

برای طراحی و ساخت بعضی از محصولات ممکن است صفر تا صد کار به جز بخش بازاریابی توسط یک مهندس انجام شود. سایر محصولات که پیچیدگی بیشتری دارند نیاز به تیمی از مهندسان داشته تا این مراحل را باهم انجام دهند. گاهی این گروه می‌تواند شامل متخصصان از حوزه‌های دیگر مانند طراحی صنعتی نیز باشد.

فیبر نوری Optical Fiber رشته‌های باریک و بلندی از یک ماده شفاف مانند شیشه یا پلاستیک هستند که می‌توانند نوری را که از یک سمت به آن واردشده از طرف دیگر خارج کنند. یکی از حوزه‌های تخصصی اپتیک، رشته لیزر و فیبر نوری است. مهندسان تحصیل‌کرده در این رشته دستگاه‌ها و تجهیزات مرتبط با لیزر و فیبر نوری را طراحی، اصلاح و توسعه می‌دهند. با استفاده از تکنولوژی این رشته لیزرها می‌توانند موادی به‌سختی الماس را نیز برش داده و شکل دهند با این تفاوت که قدرت انتقال انرژی از طریق فیبرهای نوری بسیار سریع‌تر و بهتر صورت می‌گیرد. همچنین لیزرها می‌توانند برای ضبط، ذخیره و انتقال اطلاعات استفاده شوند.

از لیزرها در صنایع مختلفی مانند مخابرات، پزشکی، بخش دفاعی کشور و حتی ساخت‌وساز استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، لیزر در روش‌های جراحی و تجهیزات تشخیص بیماری در پزشکی استفاده می‌شود. از لیزرها در صنایع تولیدی برای تراز کردن، علامت‌گذاری و برش فلزات و پلاستیک‌ها استفاده می‌شود. کاربردهای نظامی که می‌توان از لیزر داشت شامل سیستم‌های ناوبری، بالستیک و تسلیحاتی است. سایر زمینه‌هایی که مهندسان نوری از لیزر استفاده می‌کنند عبارتند از روباتیک، هولوگرام، اسکن، دیسک‌های فشرده و صنعت چاپ.

از فیبر نوری برای انتقال نور یا تصاویر هم استفاده می‌شود بنابراین نیاز به متخصصانی بوده که بتوانند با دستگاه‌های مرتبط کار کنند. مهندسان برای چرخش، بزرگنمایی، کوچک شدن و افزایش تصاویر از فیبر نوری استفاده می‌کنند. دومین حوزه تخصص در فیبر نوری شامل کار با حسگرها می‌شود. این مهندسان با دستگاه‌هایی کار می‌کنند که دما، فشار، نیرو و سایر ویژگی‌های فیزیکی را اندازه‌گیری می‌کنند. نوع سوم تخصص در بخش ارتباطات است جایی که شبکه‌های فیبر نوری اجازه می‌دهند صدا، داده‌ها و تصاویر از طریق کابل‌ها منتقل شوند. این مسئله در سیستم‌های تلفنی، شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های ارتباطی فیبر نوری زیر دریا استفاده می‌شود.

ابزار و تجهیزات گسترده‌ای وجود دارند که به مهندسان اپتیک کمک می‌کنند تا وظایف خود را به‌خوبی انجام دهند. در میان آن‌ها طیف‌سنج‌ها، آنالیزکننده‌های نور مرئی، دستگاه‌های سنجش انرژی دیجیتال، دماسنج‌ها و دستگاه سنجش قدرت لیزر نیز جز دستگاه‌های مهم به شمار می‌روند.

الزامات شغلی مهندسی اپتیک و لیزر

در دوران دبیرستان درس‌های فیزیک، شیمی، هندسه، جبر، مثلثات، حسابداری، انگلیسی و علوم کامپیوتر مهم محسوب می‌شوند. دوره‌هایی آزاد طراحی به کمک کامپیوتر نیز مفید محسوب می‌شود. پس اگر از الان قصد ادامه تحصیل در رشته اپتیک و لیزر را دارید بهتر است روی این دروس وقت مناسبی بگذارید و مفاهیم آن را به‌خوبی یاد بگیرید.

داشتن یک مدرک کارشناسی مهندسی برای اینکه بتوانید به یک مهندس اپتیک تبدیل شوید الزامی است. در این صورت باید یک دوره چهار یا پنج ساله را برای گذراندن مقطع کارشناسی اختصاص دهید. برخی از دانشجویان برای اینکه سمت‌های بالاتری در حوزه کاری مهندسی اپتیک کسب کنند، مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا را نیز می‌گذرانند.

در حدود 120 کالج و دانشگاه در ایالات‌متحده و در حدود 5 دانشگاه در کانادا وجود دارند که کلاس‌های اپتیک و لیزر را ارائه می‌دهند. بااین‌حال باید دقت کنید زیرا بسیاری از این دانشگاه‌ها مستقیماً رشته اپتیک و لیزر را نداشته و دروس مربوطه را زیرمجموعه رشته‌هایی مانند مهندسی برق یا فیزیک ارائه می‌دهند. در این صورت می‌توانید از گروه مشاوران تراست کمک گرفته تا دانشگاه مناسب در کانادا را برای خود انتخاب کنید.

ازآنجایی‌که هر کالج رشته‌ها و برنامه‌های تحصیلی منحصربه‌فرد خود را دارد ممکن است تعدادی از دانشگاه‌ها دروس اپتیک را در رشته‌های کامپیوتر، برق، فیزیک، تصویربرداری الکترونیک و فوتونیک ارائه دهند. برخی دانشگاه‌ها به‌جای مفاهیم مهندسی اپتیک بیشتر بر علوم نوری تأکید می‌کنند. علوم نوری شامل مطالعه خواص نور و بر همکنش‌های آن با ماده است.

کلاس‌های درس بر اساس عنوان رشته و دانشگاه متفاوت بوده، اما به‌طورکلی شامل آزمایشگاه، درس‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، هندسه و اپتیک موج است. در مقاطع بالاتر می‌تواند شامل الکتروپتیک، لیزر، طراحی سیستم‌های نوری، طراحی سیستم‌های مادون‌قرمز، مکانیک کوانتومی، قطبیت، ارتباطات از طریق فیبر نوری و آزمایش و اندازه‌گیری اپتیکی باشد.

برخی از کالج‌ها دوره‌های کارآموزی را برای دانشجویان در نظر می‌گیرند که طی آن یک تا سه ترم دانشجو می‌تواند در حوزه مرتبط کار کند. همزمان بودن مطالعه دروس با کارآموزش می‌تواند یک تجربه بسیار خوب برای دانشجو باشد تا پس از فارغ‌التحصیلی شانس بالاتری برای پیدا کردن کار داشته باشد. ازآنجایی‌که کسب اطلاعات قبل از اقدام برای مهاجرت بسیار ضروری است می‌توانید از این لینک وارد انجمن بین‌المللی مهندسان اپتیک شده و فهرست دانشگاه‌ها و کالج‌های مختلف را بررسی کنید.

در آمریکا همه ایالت‌ها از مهندسان درخواست می‌کنند تا مجوز‌های لازم را قبل از شروع کار بگیرند. دو سطح مجوز مختلف برای مهندسان وجود دارد. مهندسانی که از یک دانشگاه معتبر فارغ‌التحصیل شده‌اند و چهار سال تجربه کار مهندسی دارند و همچنین یک امتحان کتبی مخصوص را گذرانده‌اند مجوز مهندس حرفه‌ای (PE) را دریافت می‌کنند. البته فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی نیازی ندارند تا چهار سال تجربه کاری را داشته باشند و بدون سابقه هم می‌توانند برای این مجوز اقدام کنند. کسانی که پس از فارغ‌التحصیلی در آزمون مبانی مهندسی قبول می‌شوند، مهندسان در حال آموزش یا EIT نامیده می‌شوند. مجوز EIT که به مهندسان کارآموز داده می‌شود به مدت ده سال اعتبار دارد. پس از کسب تجربه کاری مناسب، EIT ها می‌توانند یک امتحان داده و بعد برای اخذ مجوز PE اقدام کنند.

برای تبدیل‌شدن به یک مهندس اپتیک و لیزر شما باید پایه‌ای قوی در ریاضیات و فیزیک و همچنین ذهنی خلاق و کنجکاو و تحلیلگر داشته باشید. مهارت در حل مسئله از دیگر نیازهای این رشته خواهد بود. در زمینه اپتیک و لیزر چالش‌هایی به وجود می‌آید که شما باید توانایی حل آن‌ها از طریق صحیح و روشمند را داشته باشید درحالی‌که به جزئیات دقت می‌کنید. درنهایت اینکه باید هم آماده کار تیمی باشید و هم بتوانید به‌تنهایی روی یک پروژه کار کنید.

بررسی حوزه شغلی رشته اپتیک و لیزر

دانشجویان علاقمند به اپتیک می‌توانند جذب گروه‌ها و کلاب‌های علوم و مهندسی شوند تا فرصتی برای آزمایش، حل مسئله و مهارت‌های تیمی پیدا کنند. این کلاب‌ها کورس‌های خوبی را در علوم و اصول ریاضی و مهارت‌هایی که دانشجویان نیاز خواهند داشت، ارائه می‌دهند. روش دیگری که برای پیشرفت در مفاهیم این رشته می‌توانید انجام دهید این بوده که آزمایش‌های ساده روی خواص نور انجام دهید. کتاب‌های تخصصی اپتیک اغلب دستورالعمل‌هایی را برای آزمایشات مختلف با حداقل تجهیزات ارائه می‌دهد.

دانشجویان کالج ممکن است بخواهند برای یک ترم عضو انجمن SPIE یا همان انجمن تخصصی اپتیک شوند. شرکت در رویدادهای انجمن روش عالی برای ملاقات با متخصصان این حوزه و ساختن روابط کاری مفید است. علاوه بر این عضویت در این انجمن شامل اشتراک برای مقالات علمی آموزنده باشد که برای دانشجویان کالج راه ارزانی برای بالا بردن سطح علمشان است.

  • کارفرمایان

مهندسان اپتیک زمینه‌های شغلی زیادی دارند یکی از آن‌ها شرکت‌هایی بوده که مرتبط با رباتیک است. علاوه بر این آن‌ها می‌توانند در آزمایشگاه‌ها، مخابرات و بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و کارهای ساخت‌وساز مشغول به فعالیت شوند. از لحاظ جغرافیایی نیز در همه جای دنیا موقعیت شغلی وجود دارد.

برخی از دانشجویانی که در کالج تحصیل می‌کنند به‌صورت پاره‌وقت یا در طول تابستان می‌توانند به‌عنوان تکنسین لیزر، تکنسین اپتیک یا در یک کار فنی‌تر مشغول شوند. این تجربه کاری نه‌تنها ابزاری برای یادگیری بیشتر بوده بلکه ممکن است به‌محض اتمام تحصیلات به شما پیشنهاد یک کار تمام‌وقت را بدهند.

دانشجویان در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد می‌توانند از طریق مشاغل یا برنامه‌های مشارکتی که در آن‌ها حضور دارند، در مورد فرصت‌های شغلی تمام‌وقت تحقیق کنند. همچنین انجمن‌هایی در کالج وجود دارند که به شما اطلاعات جامعی از شرکت‌های معتبر و تازه‌کار ارائه داده که مي‌توانید برای آن‌ها رزومه بفرستید.

  • پیشرفت در زمینه کاری

مهندسان اپتیک با مدرک کارشناسی علوم پایه اغلب به‌عنوان دستیار مهندسان باتجربه‌تر فعالیت خود را آغاز می‌کنند. با کسب تجربه، مسئولیت و استقلال بیشتری به آن‌ها داده می‌شود و می‌توانند به موقعیت‌های بالاتر دست پیدا کنند. مهندسانی که توانایی رهبری، مهارت‌های ارتباطی خوب و توانایی مدیریتی داشته باشند ممکن است بتوانند به‌عنوان مهندس پروژه، مدیر پروژه، مدیر گروه یا سایر پست‌های مدیریتی نیز ارتقا پیدا کنند.

مهندسان اغلب برای کسب مدارک عالی‌تر مانند کارشناسی ارشد یا دکترا دوباره به دانشگاه بازمی‌گردند. با آموزش و تجربه پیشرفته آن‌ها می‌توانند به حوزه‌های تخصصی‌تر مهندسی راه یابند. برخی از مهندسان جذب حوزه‌های تحقیقاتی شده و تبدیل به مدیران تحقیقاتی می‌گردند. همچنین این فرصت وجود دارد تا استاد دانشگاه یا معلم دبیرستان نیز شوند.

برخی از مهندسان وارد حوزه فروش و بازاریابی می‌شوند. فروش دستگاه‌های اپتیک مستلزم داشتن اطلاعات فنی و توانایی برای توضیح ویژگی‌ها و مزایای یک محصول دارد. بسیاری از مهندسان پس از سال‌ها وقت صرف طراحی محصولات به‌خوبی به ویژگی‌های تجهیزات این حوزه مسلط شده‌اند.

مهندسین اپتیک و لیزر دیگر، برای خود کسب‌وکار راه انداخته و وارد دنیای بیزینس می‌شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند به‌عنوان مهندسین مشاور با شرکت‌های طراحی تجهیزات همکاری کنند.

  • محیط کار مهندسی اپتیک

مهندسان اپتیک به‌طورکلی در محیط‌هایی مانند ادارات و آزمایشگاه‌ها فعالیت می‌کنند که فشار روانی خاصی ندارد. اکثر این محیط‌ها با تجهیزات مدرن رایانه‌ای مجهز هستند. اکثر مهندسان هفته‌ای پنج روز و 40 ساعت کار می‌کنند اگرچه امکان اضافه‌کار نیز وجود دارد به‌ویژه زمانی که روی یک پروژه خاص در حال فعالیت هستند. برخی از شرکت‌ها سیاست‌های کاری انعطاف‌پذیرتری دارند که در آن مهندسان می‌توانند ساعات کاری خود را در بازه‌های زمانی خاص برنامه‌ریزی کنند.

چشم‌ انداز شغلی مهندسی اپتیک و لیزر

بر اساس آمار این‌طور انتظار می‌رود که نیاز به اشتغال مهندسان اپتیک با سرعت بسیار مطلوبی در دهه آینده افزایش پیدا کند. رشته‌هایی که از فناوری اپتیک استفاده می‌کنند به‌طور پیوسته در حال افزایش هستند. استفاده از فیبر نوری در ارتباطات از راه دور در حال گسترش بوده و فرصت‌هایی را برای مهندسان در صنایع ارتباطات و کامپیوتر فراهم می‌کند. رشته‌های جدید در بسیاری از زمینه‌های دیگر مانند زمینه‌های پزشکی و دفاعی درحال‌توسعه است. استفاده روزافزون از تجهیزات خودکار در تولیدات، فرصت‌هایی را برای مهندسان اپتیک فراهم می‌کند تا بتوانند تخصص خود را گسترش دهند. برای بررسی موقعیت‌های شغلی در زمینه مهندسی اپتیک و لیزر می‌توانید از این سایت استفاده کنید.

میانگین درآمد فارغ‌ التحصیلان رشته مهندسی اپتیک و لیزر

برای ارزیابی درآمد افراد شاغل در یک‌رشته علاوه بر مبلغی که دریافت می‌کنند به عوامل دیگر هم مانند رضایت شغلی و تعادل جنسیتی را باید موردبررسی قرار داد. بر همین اساس بالاترین میزان رضایت در بین کارگران شاغل در صنعت اپتیک و لیزر ابتدا کشور سوئیس، سپس ایالات‌متحده و اسرائیل قرار می‌گیرند. در میان این کشورهای پردرآمد، مانند ایالات‌متحده دارای بالاترین درصد زنان در نیروی کار است درحالی‌که کارگران سوئیسی بیشتر از مبلغ دریافتی خود رضایت دارند.

گروه مهاجرتی تراست لیستی از میانگین درآمد در کشورهای مختلف را گرد آورده تا برای انتخاب مقصد بتوانید گزینه مناسب‌تر را باتوجه به شرایط خود انتخاب کنید.

کشورمیزان درآمد
کانادامتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 95 هزار دلار کانادا
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 171 هزار دلار کانادا
میزان پاداش سالیانه: 6 هزار دلار کانادا
ایالات‌متحدهمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 92 هزار دلار
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 165 هزار دلار
میزان پاداش سالیانه: 6 هزار دلار
انگلستانمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 50 هزار پوند
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 88 هزار پوند
میزان پاداش سالیانه: 3 هزار پوند
اتریشمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 57 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 102 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 3.5 هزار یورو
استرالیامتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 111 هزار دلار
استرالیا متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 200 هزار دلار
استرالیا میزان پاداش سالیانه: 7 هزار دلار استرالیا
بلژیکمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 60 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 106 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 3.5 هزار یورو
چینمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 247 هزار یوآن
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 443 هزار یوآن
میزان پاداش سالیانه: 15 هزار یوآن
فرانسهمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 53 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 95 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 3 هزار یورو
آلمانمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 118 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 66 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 4 هزار یورو
هندمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 8.6 میلیون روپیه
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 15 میلیون روپیه
میزان پاداش سالیانه: 52 هزار روپیه
ایتالیامتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 50 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 90 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 3 هزار یورو
امارات متحده عربیمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 243 هزار درهم
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 436 هزار درهم
میزان پاداش سالیانه: 15 هزار درهم
ترکیهمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 95 هزار لیر
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 170 هزار لیر
میزان پاداش سالیانه: 5.7 هزار لیر
سوئیسمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 87 هزار فرانک
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 156 هزار فرانک
میزان پاداش سالیانه: 5 هزار فرانک
اسپانیامتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 42 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 76 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 2.5 هزار یورو
روسیهمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 1 میلیون روبل
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 1.7 میلیون روبل
میزان پاداش سالیانه: 61 هزار روبل
هلندمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 58 هزار یورو
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 104 هزار یورو
میزان پاداش سالیانه: 3.5 هزار یورو
نیوزلندمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 101 هزار دلار نیوزلند
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 181 هزار دلار نیوزلند
میزان پاداش سالیانه: 6 هزار دلار نیوزلند
کره جنوبیمتوسط درآمد برای افراد با 1-3 سال سابقه کاری: 50 میلیون وون
متوسط درآمد برای افراد با بیش از 8 سال سابقه کاری: 88 میلیون وون
میزان پاداش سالیانه: 3 میلیون وون

اطلاعاتی که در جدول بالا برای شما گردآوردی شده حاصل تحقیق پیرامون فاکتور مهم سابقه کاری در افزایش درآمد مهندسان اپتیک و لیزر بود. برای سنجش بهتر باید مسائل دیگر ازجمله مقدار مالیات کشور مقصد، ساعات کاری، تعطیلات عمومی و غیره را نیز در نظر بگیرید. برای آگاهی از میزان درآمد در کشورهای دیگری که در این جدول ذکر آن‌ها نیامد می‌توانید از این سایت برای جستجو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: مشاغل پردرآمد در کانادا و درآمد در کانادا

معرفی دانشگاه‌های کانادا
  • ددلاین اپلای
  • حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
  • میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
معرفی رشته‌های تحصیلی در کانادا
  • برترین دانشگاه‌های هر رشته
  • عناوین شغلی و وظایف
  • مسیر شغلی و میانگین درآمد

فعالیت موسسه مهاجرتی تراست، اختصاصا در حوزه مهاجرت به کانادا، شامل روش های تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری می باشد.

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

آزمون و خطا نکنید!

بجای صرف ساعات طولانی برای جستجو و انتخاب رشته و دانشگاه، به راحتی می توانید از کمک وکلای تحصیلی موسسه تراست بهره ببرید.

سوالات متداول

چه مقطعی از دانشگاه برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی اپتیک و لیزر مناسب‌تر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت تعداد دانشگاه‌های بسیار کمی این رشته را در مقطع کارشناسی خود ارائه می‌دهند. بیشتر دانشگاه‌های معتبر دنیا این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می‌دهند.

برای موفقیت بیشتر در رشته مهندسی اپتیک و لیزر در چه درس‌هایی باید مهارت داشته باشیم؟

به دانشجویان توصیه می‌شود در درس‌های ریاضیات و فیزیک اطلاعات خود را به روز نگه داشته و دانش پایه‌ای خود را قوی کنند تا بتوانند در این رشته به موفقیت دست پیدا کنند.

آیا مهندسی اپتیک حرفه آینده داری است؟

کسانی که مهندسی اپتیک و لیزر را به‌عنوان حرفه و شغل خود انتخاب می‌کنند شانس این را دارند تا با فناوری‌های شگفت‌انگیزی که می‌تواند سطح کیفی زندگی را بهبود بخشد، آشنا شوند. علاوه بر این همکاری با صنایع دیگر باعث رشد روزافزون موقعیت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان این رشته شده است.

یک مهندس اپتیک با چه صنایع دیگری می‌تواند فعالیت کند؟

یک مهندس اپتیک و لیزر به دلیل سطح گسترده دانش و اطلاعاتی که دارد می‌تواند در صنایع پزشکی،‌ عکس‌برداری، تکنولوژي، صنایع دفاعی و تحقیق و توسعه مشغول به کار شود.

دیدگاهتان را بنویسید