اپلای مسئلهای است که بسیاری از دانشجویان ایرانی پس از اتمام تحصیل خود به آن فکر میکنند. نداشتن اطلاعات لازم در این خصوص میتواند سبب مشکلات بسیاری از جمله سردرگمی، اتلاف وقت و موفق نشدن در پذیرش شود. برای همین، در این مقاله به مسائل موجود در فرآیند اپلای و پذیرش خواهیم پرداخت.
این مطلب میتواند راهنمایی جامع برای کسانی باشد که قصد اپلای دارند اما نمیدانند از کجا شروع کنند و به اندازهی کافی اطلاعات ندارند. در ادامه با تراست همراه باشید.
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی برای اپلای
انگیزه مهاجرت
مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست میآورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!
با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهرهمند شوید!
جسارت داشته باشید!
نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را بردارید.
زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان
دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه های خارج از کشور برسد.
رزومه و انگیزه نامه حرفهای بنویسید.
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخش ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده سازی یک رزومه و انگیزه نامه حرفه ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.
تهیه مدارک مورد نیاز
یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آنها کار کرده اید یا درس داشته اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.
یک اکسل تهیه کنید!
یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آنها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه ی تحقیق مورد علاقه ی خود تهیه کنید.
ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های خارج از کشور تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی این دانشگاه ها برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:
ایمیل بزنید!
در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.
ناامید نشوید!!
رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده اند.
گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!
رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب های خوب و تشویق کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.
پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی
پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.
اخذ پذیرش از مراکز آموزشی
رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می گیرد، آن را قبول یا رد می کند.
درخواست ویزای تحصیلی
بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.
آماده عزیمت به خارج از کشور شوید!
بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور موردنظرتان شوید. تراست راهنمای جامعی برای عزیمت به خارج از کشور برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!
توصیه نامه برای اپلای
بسیاری از دانشگاهها از شما میخواهند به هنگام اپلای، از اساتید خود بخواهید تا توصیهنامهای را برای شما در سایت دانشگاه موردنظر آپلود کنند. در توصیهنامهها، استادانی که در زمان تحصیل با آنها در ارتباط بودید (برای مثال درسی را با آنها گذراندهاید، TA آنها بودید و یا پژوهشی را با راهنمایی و نظارت آنها به پایان رساندید) مطالبی را در مورد ویژگیهای مثبت شخصیتی و علمی شما مینویسند.
با داشتن این توصیهنامهها، دانشگاه مقصد میتواند شناخت بهتری از شما داشته باشد و با اطمینان بیشتری در خصوص اعطا و یا ندادن پذیرش تصمیم بگیرد. حتی در مواردی، اگر کارنامهی تحصیلی درخشان و یا رزومهی علمی قابل قبولی ندارید، داشتن یک توصیهنامهی خوب از استادی شناخته شده (منظور استادی است که سابقهی پژوهشی مناسبی داشته و در حلقهی پژوهشگران جهانی شناخته شده باشد) میتواند ضعف تحصیلیتان را جبران کند. برای همین است که توصیهنامهها میتوانند نقشی کلیدی در گرفتن یا نگرفتن پذیرش و بورسیه تحصیلی خارج از کشور ایفا کنند.
در این لینک میتوانید فرمت کلی توصیهنامهی خوب را مشاهده کنید.
همچنین با اصطلاحات اپلای در تراست آشنا شوید!
ایمیل به اساتید برای اپلای
هنگام اپلای برای دانشگاه، دو انتخاب دارید:
- فقط برای برنامهی کلی دانشگاه اپلای کنید
- همزمان با اپلای برای برنامهی کلی دانشگاه، به اساتیدی که علاقمند هستید در دوران تحصیلتان در دانشگاه مقصد با آنها کار کنید ایمیل بزنید و در خصوص شرایط خودتان و علاقمندیتان به دانشگاه صحبت کنید.
انتخاب گزینهی دوم از جهات بسیاری بهتر است. یکی از دلایل آن این است که با ارسال ایمیل به استادان و فرستادن رزومه، میتوانید از آنها بپرسید که آیا با داشتن چنین سابقهی تحصیلی، امکان پذیرش از دانشگاه موردنظرتان وجود دارد یا نه. پاسخ به این سوال باعث میشود قبل از پرداخت اپلیکیشن فی، بدانید که آیا شانسی برای پذیرش دارید یا نه.
در کنار این مسئله، اگر استادی که به او ایمیل زدهاید از شخصیت و رزومهی تحصیلی شما خوشش آید، میتواند در کمیتهی ادمیشن (کمیتهای در دانشگاه مقصد که پروندهها را بررسی و در خصوص اعطا و یا رد پذیرش صحبت میکند) رایزنی کند تا حتما پذیرش را دریافت کنید. علاوه بر آن، با ایمیل به اساتید میتوانید فاند تحصیلی مخصوص آنها را از آن خود کنید و از این طریق مطمئن بشوید که لازم نیست برای تحصیل در دانشگاه، پولی از جیب بگذارید.
رزومه تحصیلی در اپلای دانشگاه
موارد بسیاری وجود دارد که در دوران تحصیلی خود انجام میدهید و میتوانید آن را در رزومهی خود ذکر کنید. برخی از این موارد عبارتند از:
- ویژگیهای شخصیتی: چیزهایی مثل، در کدام دانشگاه تحصیل کردهاید، معدلتان چند است و چه ویژگیهای مثبتی (مثل فعال بودن، علاقه به مطالعه، ورزشکار بودن و غیره) دارید
- نمرهی برخی درسها: خوب است نمرههای خوب خود را در رزومه ذکر کنید
- مقالات: میتوانید مقالات (چه مقالههای کنفرانسی و چه مقالههای ژورنالی) را در رزومه بیاورید
- دورههای کارآموزی (اینترنشیپ) چه در داخل و چه خارج از کشور
- پروژههایی که در دوران تحصیل خود در ایران به انجام دادید.
در این لینک میتوانید نمونهای از یک رزومه را به زبان انگلیسی (که اصطلاحا به آن سی وی (یا CV) هم گفته میشود) ببینید.
همچنین درباره تاثیر مقاله بر اپلای و کارآموزی در خارج از کشور بخوانید.
شرایط لازم اپلای
در این بخش با شرایط لازم اپلای برای کارشناسی ارشد، کارشناسی، دکتری و پست داک (پسا دکتری) آشنا خواهید شد.
به طور کلی میتوان شرایط اپلای را در چند نکته خلاصه کرد:
-
معدل مناسب
-
سابقه پژوهشی مناسب
-
داشتن توصیه نامه از اساتید
-
به اتمام رساندن مقطع قبلی در دانشگاهی قابل قبول
-
نوشتن انگیزه نامه
-
مدرک زبان
هرچند که همهی این شرایط برای گرفتن پذیرش در هر مقطعی ثابت است (از لیسانس گرفته تا کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری) اما اهمیت هرکدام از این موارد و الزامی بودن آنها از دورهای به دورهی قبل متفاوت است.
برای مثال، از آن جا که بیشتر وقت دانشجویان لیسانس صرف درسهای مختلف میشود، انتظار نمیرود سابقهی پژوهشی برجستهای داشته و یا مقالات متعددی منتشر کرده باشند. در مقابل، اگر دورهی کارشناسی ارشد خود را به پایان رسانده باشید و اکنون به دنبال اخذ پذیرش برای مقطع دکتری هستید، و یا دورهی دکتری را تمام کرده و اکنون به دنبال پذیرش مقطع پست داک (پسا دکتری) هستید، سابقهی پژوهشی شما اهمیت دوچندانی پیدا خواهد کرد.
برای دریافت پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی، لازم است علاوه بر داشتن کارنامهای قابل قبول و نمراتی درخشان، رزومهای داشته باشید که مهارت و سابقهی پژوهشی شما را نشان بدهد. بنابراین، لازم است، اگر مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری خود را به پایان رساندهاید، حتما عنوان تز ارشد و دکتری را هم در رزومه بیاورید و رزومه را بر سابقهی پژوهشی خود متمرکز کنید.
بیشتر بخوانید: اپلای برای ارشد ، اپلای برای دکتری ، اپلای برای پست داک
آزمون و خطا نکنید!
بجای صرف ساعات طولانی برای جستجو و انتخاب رشته و دانشگاه، به راحتی می توانید از کمک کارشناسان تحصیلی موسسه تراست بهره ببرید.
بهترین رشته ها برای اپلای
عوامل متعددی وجود دارد که تعیین میکند آیا یک رشته برای اپلای خوب است یا خیر. اولین عامل (و قطعا مهمترین عامل) علاقهی شماست. پیش از اپلای برای یک رشته باید ببینید آیا واقعا رشتهی مورد نظر را دوست دارید. دومین مسئله، بازار کاری آن در ایران و یا کشوری که برای آن اپلای میکنید. از طریق آمارهایی منتشر شده و همچنین اعلامیههای استخدامی، میتوان دید که آیا رشتهی موردنظر بازار کاری مناسبی دارد یا نه. سومین عامل نحوهی ارائه رشتهی مورد نظر در دانشگاه مقصد است.
بعضی رشتهها در دانشگاه مقصد بهتر ارائه می شوند و میتوانید از این طریق، زندگی تحصیلی و به تبع آن، زندگی کاری موفق تری داشته باشید. برای فهمیدن نحوهی ارائهی رشتهی معین در یک دانشگاه، میتوانید سایت QS را بررسی کنید. این سایت هر ساله رتبه ی دانشگاهها را به تفکیک هر رشته بررسی میکند. با در نظر داشتن این سه عامل، میتوانید ارزیابی درستی از بهترین رشتهها برای اپلای داشته باشید.
درباره رنکینگ دانشگاه های کانادا و رشته های پرطرفدار در کانادا در تراست بخوانید.
انگیزه نامه برای اپلای
SOP مخفف عبارت Statement of Purpose است که گاهی به آن Cover Letter هم گفته میشود. در ترجمهی این عبارت، عباراتی مثل «نامهی هدف»، «انگیزهنامه» و «هدفنامه» به کار برده میشود.
فارغ از ترجمهی این عبارت، این نامه متنی است که در آن دانشجو به علاقهی خود به رشتهی موردنظر در دانشگاه مقصد میپردازد و دلایل شایستگی دریافت پذیرش و بورسیه از دانشگاه مقصد را بیان میکند. این متن از جمله مدارکی است که دانشگاه مقصد بر اساس آن به بررسی شایستگی دریافت پذیرش میپردازد و گاهی ممکن است دانشجویی به اندازهای هدفنامهی خود را خوب نوشته باشد که سابقهی تحصیلی ضعیف، نمرات کم و رزومهی نه چندان قوی او به چشم نیاید. دانشگاه مقصد با این نامه به بررسی میزان شایستگی دانشجو در رشته و دانشگاه و تاثیر رشته بر زندگی او میپردازد.
برای نوشتن نامهی هدفِ خوب، بررسی نمونه های خوب میتواند بسیار موثر باشد. در این لینک میتوانید نمونه ای از یک SOP خوب را مشاهده کنید و بر اساس آن هدفنامهی خود را بنویسید.
شرط معدل برای اپلای
معدل از مهمترین معیارهایی است که نشان میدهد دانشجو در دوران تحصیلی خود چه عملکردی داشته است. برای همین، بررسی معدل دانشجو از مهمترین ابزارهایی است که به دانشگاه مقصد نشان میدهد که آیا باید به دانشجوی موردنظر پذیرش و بورسیه اعطا شود یا خیر. اما اگر که معدل مناسبی ندارید، این مسئله نباید باعث دلسردی شود.
می توانید با نوشتن انگیزهنامهای خوب، داشتن سابقهی پژوهشی مناسب، دریافت رزومه و یا حتی داشتن نمرهی مناسبی در آزمونهای زبان (تافل یا آیتلس) به دانشگاه موردنظر ثابت کنید که فارغ از نمراتی که در دوران تحصیلی خود کسب کردهاید، پتانسیل خوبی برای آموزش و پژوهش دارید و شایستگی آن را دارید که از دانشگاه مقصد پذیرش و بورسیه شوید.
در وهلهی اول، چنین به نظر میرسد که اپلای بدون مدرک زبان ممکن نیست. زیرا درسهایی که در دانشگاه مقصد خواهید گذراند به زبانی انگلیسی خواهند بود. اما اگر که به هر دلیلی نتوانستید مدرک زبان ارائه کنید، می توانید برای پذیرش از دانشگاه موردنظر اپلای کنید و سپس، مهلت بگیرید تا به تقویت زبان خود بپردازید. در طی این مدت، میتوانید با شرکت در کلاسهای آموزش زبان انگلیسی به تقویت زبان خود بپردازید و پس از آن وارد دانشگاه شوید.
بیشتر بخوانید: اپلای با معدل پایین ، پذیرش کاندیشنال
هزینه های اپلای و گرفتن پذیرش
در توضیح این بخش در ابتدا می بایست گفت که بخشی از هزینه های اپلای مربوط به دانشگاه و کشوری می شوند که قصد مهاجرت به آن را دارید و بخشی از آن نیز هزینه هایی است که می بایست در ایران بپردازید.
هزینه های اپلای در ایران شامل مواردی مثل هزینه ی آزادسازی مدرک تحصیلی، هزینه ی وثیقه ی سربازی (اگر که مشمول هستید) و هزینه هایی است که می بایست برای خرید بلیط و خرید وسایل لازم برای زندگی در خارج از کشور بپردازید. در کنار این هزینه ها، هزینه هایی هم وجود دارد که به دانشگاه و کشوری مربوط می شوند که قصد اپلای برای آن ها را دارید.
به عنوان مثال، می بایست برای هر دانشگاه اپلیکیشن فی بپردازید. این هزینه، هزینه ای است که پرداخت می کنید تا هر دانشگاه پرونده ی اپلای شما را مورد بررسی قرار بدهد. در کنار این پول، می بایست هزینه های مربوط به ارسال مدارک از طریق پست (در صورت لزوم) و ترجمه ی مدارک را هم بگنجانید.
هزینههای مربوط به اپلای تنها در صورتی به این موارد محدود میشوند که بورسیهای که از سوی دانشگاه مقصد خود دریافت میکنید تمام هزینههای شهریه و هزینههای زندگی را پوشش بدهد و به اصطلاح پذیرشی فول فاند گرفته باشید. در غیر این صورت میبایست هزینههای شهریه (که به آن tuition fee نیز گفته میشود) و هزینه های زندگی را هم به معادلات خود اضافه کنید.
برای فهمیدن آن که هزینههای زندگی در شهر موردنظرتان چقدر است، میتوانید عبارتی مثل “what is the monthly average cost of living in Toronto” (میانگین هزینههای ماهانه تورنتو چقدر است؟) را در گوگل سرچ کنید. به عنوان مثال، نتیجه ی چنین سرچی برای شهر تورنتو نشان میدهد که زندگی در تورنتو به صورت میانگین سالانه 14900 دلار کانادا خرج بر می دارد.
ممکن است شما از جمله کسانی باشید که معدل خوبی را در دوران تحصیل خود در ایران کسب نکردهاند و یا رزومهی پر و پیمانی ندارند. از آن جا که این دو عامل از جمله عوامل مهمی هستند که بر اخذ و یا عدم اخذ پذیرش موثر هستند، ممکن است که عدم توفیق در داشتن آنها قدری شما را دلسرد کند. اگر که چنین است، می بایست در نظر داشته باشید که اصلا جای نگرانی نیست.
در واقع، شما میتوانید با عملکرد مناسب در دیگر حوزه ها (مثل نوشتن انگیزه نامه خوب و داشتن توصیه نامه خوب) از بار این عوامل کم کنید و بتوانید شانس بهتری را در اپلای داشته باشید. راه دیگری که میتواند به شما کمک کند تا از اثر گپ تحصیلی در دریافت پذیرش بکاهید، ایمیل زدن به اساتید است. در این ایمیلها میتوانید عواملی را که در دورهی تحصیلی پیشین موجب شده است تا کارنامه تحصیلی درخشانی نداشته باشید شرح دهید و مهارتهای خودتان را به اساتید ثابت کنید.
همچنین بخوانید: معافیت تحصیلی برای اپلای ، لغو تعهد آموزش رایگان
پادکست بشنوید!
رادیو تراست
موضوع: تحصیل در کانادا
بهترین موسسه مهاجرتی ایران برای اپلای
تراست همواره به دنبال جلب اعتماد شما مشتریان عزیز است. شما میتوانید بهراحتی و بدون هزینۀ خاصی برای بررسی شرایط خود برای اخذ اقامت کانادا با تراست تماس بگیرید و از مشاوره در این خصوص بهرهمند شوید.
تجربیات دیگران را بشنوید!
نمونه های موفق/ ورق بزنید
مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست
دریافت وقت مشاوره اولیه
در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید
تنظیم قرارداد
بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود
دریافت مدارک اولیه
در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند
معرفی فهرست دانشگاه ها
در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد
اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک
در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.
پرداخت شهریه و سایر هزینه ها
پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.
دریافت نامه پذیرش
در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.
دریافت ویزای تحصیلی
در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
پذیرش تحصیلی کانادا با تراست
درصد بالای پرونده های تحصیلی موفق
دریافت مشاوره از مشاور رسمی اداره مهاجرت
سوالات متداول
CV مدرکی است که تمامی فعالیتهای شما را از ابتدا نشان میدهد و بخش اساسی در اپلای برای دانشگاههای کانادا است. با مراجعه به وب سایت دانشگاهها مشاهده خواهید کرد که این مدرک یکی از مدارک مهم برای پر کردن اپلیکیشن فرم است و شما در آن باید تمامی فعالیتهای علمی و شغلی مرتبط با رشته خود را ذکر کنید.
توصیه نامه به همراه انگیزه نامه از مدارکی است که معمولا برای اپلای در رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری ضروری است. توصیه نامه از طرف اساتید مقطع قبلی دانشگاهی برای بیان مهارتهای دانشجو نوشته میشود و برای کمیته پذیرش و استاد راهنمای شما اهمیت بالایی دارد. دقت داشته باشید که در بعضی از دانشگاهها، این مدرک باید در سر برگ مخصوص آماده شود.
شما باید مدرک گذرنامه، مدرک زبان، ترجمه ریز نمرات و مدرک پایان تحصیلات در مقطع قبلی، رزومه، توصیه نامه و انگیزه نامه را طبق درخواست دانشگاه آماده کنید. با سر زدن به صفحه مربوط به رشته خود میتوانید فهرست کاملی را از مدارک مورد نیاز برای اپلای در رشتهتان مشاهده کنید.
این امکان وجود دارد که شما در آن با دریافت پذیرش مشروط باید قبل از ورود به کلاسهای رشته مورد نظر، کلاسهای زبان را بگذرانید. با این حال، مدرک زبان از اساسیترین مدارک اپلای است و بهترین کار آماده کردن آن قبل از شروع مراحل اپلای است.
شرط معدل در اکثر دانشگاهها وجود دارد و برای مقاطع مختلف نیز متفاوت است. باید در نظر داشته باشید که با داشتن حداقل معدل در رشته مورد نظر، شما میتوانید در آن رشته پذیرش شوید و برای دریافت مزایایی مانند بورسیه میتوانید با ارائه مدارک پژوهشی و نمره بالای زبان معدل پایین را پوشش دهید.