امروزه با به وجود آمدن بیماری های مختلفی همچون سرطان، راه های درمانی گوناگونی نیز برای درمان آن ها به وجود آمده است. یکی از این روش های درمانی، استفاده از روش پرتو درمانی یا رادیوتراپی است که در بسیاری از دانشگاه های خارج از کشور آموزش داده می شود. رادیوتراپی توسط متخصصان پزشکی برای تشخیص و درمان شرایط بیمار استفاده می شود. این متخصصان از اشعه ایکس برای درمان بیماران استفاده می کنند.
تحصیل در این رشته و اپلای در خارج از کشور نیازمند به دانستن اطلاعات ویژه ای در این خصوص است. در ادامه با ما در موسسه مهاجرتی تراست همراه باشید تا به این رشته و شرایط اپلای آن در خارج از کشور بپردازیم و جزئیات بیشتری را در مورد رشته رادیوتراپی در اختیار شما قرار دهیم.
درباره تحصیل در کانادا بیشتر بدانید.
در مورد رشته رادیوتراپی
رشد غیر طبیعی سلول های بدن می تواند منجر به تجمع سلول ها و به وجودآمدن انواع سرطان ها در قسمت های مختلف بدن شود. سرطان می تواند در بخش های مختلفی از بدن مانند گلو، لب، ریه، مری، معده و روده و … به وجود بیاید و در صورتی که به موقع درمان نشود، تکثیر سلول ها در سراسر بدن می تواند منجر به درگیر شدن کل بافت های بدن و در نتیجه فوت بیمار شود. رشته رادیوتراپی به عنوان یکی از مهمترین و در عین حال کاربردی ترین رشته های فیزیک پزشکی، متخصصانی را پرورش می دهد که با استفاده از پرتوهای ایکس، آلفا، بتا و گاما از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند.
متخصصان رادیوتراپی در دوره تحصیلی خود باید با طرز استفاده از اشعه هایی که گفته شد از جمله اشعه ایکس، قوانین و مقررات مربوط به این اشعه ها و روش هایی که در این رشته استفاده می شود، آشنا شوند. رشته رادیوتراپی که به آن پرتو درمانی نیز گفته می شود می تواند نقش بسیار زیادی در بهبود فرد و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی داشته باشد. فارغ التحصیلان می توانند در مراکز پرتو درمانی خصوصی و دولتی کار کنند و به فرد بیمار کمک می کنند تا عملکرد عضو آسیب دیده را دوباره به دست بیاورد.
نکته قابل توجه در مورد رشته پرتو درمانی یا رادیوتراپی این است که فرد باید کاملا از نحوه استفاده از اشعه ها بر بدن فرد بیمار آگاه باشد و بداند برای هر شخص متناسب با میزانی که بافت او دچار سرطان شده است چه دوز اشعه ای استفاده کند. چرا که افراد نابلدی که تجربه کافی در این زمینه ندارند ممکن است به بدن بیمار آسیب برسانند.
نکته دیگر این است که ممکن است در هنگام پرتو درمانی سلول هایی که سالم هستند و در مجاورت بافت ها و سلول های سرطانی قرار دارند هم دچار آسیب دیدگی شوند و از بین بروند. اما تلاش رادیوتراپیست ها در این است که این آسیب ها به حداقل برسند و یا به گونه ای باشد که فرد دوباره عملکرد سلول های سالم را به دست بیاورد. مهارت هایی که یک متخصص رادیوتراپی باید داشته باشد شامل آشنایی کامل با اشعه های مختلف درمانی از جمله اشعه ایکس و عوارض و خطرات ناشی از آن و به حداقل رساندن این خطرات، آشنایی با قوانین و مقررات استفاده از مواد رادیواکتیو و همچنین بهکارگیری انواع روش ها و تکنیک های مختلف برای پرتو درمانی است.
در جدول زیر به برخی از مهمترین ویژگی ها و توانمندی های فارغ التحصیلان رشته رادیوتراپی یا پرتودرمانی اشاره می شود. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه فرمایید.
مهارت یا ویژگی | توضیحات |
مراقبت از بیمار و حس مسئولیت پذیری | اولین و مهمترین مهارتی که رادیوتراپیست ها باید داشته باشند، این است که بتوانند به بهترین نحو ممکن از بیمار مراقبت کنند و هر آنچه که بیمار برای روند بهبودی خود به آن احتیاج دارد را فراهم کنند یعنی پرتودرمانگر باید به شدت مسئولیت پذیر باشد و هر آن چه برای بهبودی فرد لازم است را انجام دهد. |
داشتن شخصیت متواضع و فروتن | یکی از مهارت هایی که هر رادیوتراپیست باید داشته باشد تواضع است و همواره باید با بیماران خود متواضعانه رفتار کند. رفتار و نگرش شما در خلقیات بیمار تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت. چرا که افراد بیمار ممکن است دچار تضعیف روحیه شده باشند و صحبت های رادیوتراپیست تاثیر زیادی در سلامت فرد خواهد گذاشت. |
مهارت های عالی ارتباطی | ممکن است بسیاری از پرتو درمانگران کار خود را به بهترین حالت ممکن انجام دهند. اما عدم توانایی در برقراری ارتباط می تواند منجر به ناامیدی بیمار شود. رادیوترادیست باید با بیمار گفت و گو کند، با او ارتباط برقرار کند و به او انگیزه و امید دهد. |
صبر | صبور بودن یکی دیگر از ویژگی هایی است که بین همه مشاغل مشترک است و صبر در رشته ای مانند رادیوتراپی به شدت مهم است چرا که در برخی از مواقع بهبودی کامل فرد ممکن است زمان زیادی طول بکشد و متخصص پرتودرمانی باید به اندازه فرد بیمار صبور باشد. |
مهارت های مدیریت خوب | یکی دیگر از ویژگی های هر پرتودرمانگر توانایی مدیریتی است به گونه ای که بتواند در مواقع مورد نیاز وضعیت را به شیوه ای قابل قبول مدیریت کند. |
مهارت های مدیریت زمان | مهمترین ویژگی که یک رادیوتراپیست باید داشته باشد مهارت های مدیریت زمان است. متخصص رادیوتراپی باید بتواند در هر شرایطی بهرتین تصمیم را بگیرد و قت را هدر ندهد. |
لینک های مفید!
مراحل اپلای رادیوتراپی
انگیزه مهاجرت
مهم ترین و اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت تقویت انگیزه است. باید مطمئن شوید که آیا مهاجرت ارزش سختی هایش را دارد؟ با مهاجرت چه چیزهایی را به دست میآورید؟ برای اولین و مهم ترین قدم خود وقت زیادی صرف کنید!!
با مراجعه به بخش تراست تی وی از تجربیات دیگران بهرهمند شوید!
جسارت داشته باشید!
نا امید نشوید! با هر رزومه و هر تجربه ای در خارج از کشور برای شما فرصتی وجود دارد! اولین قدم سخت ترین قدم است! کافیست جسارت داشته باشید و قدم اول را محکم بردارید.
زمان بندی برای شرکت در آزمون های زبان
دو آزمون ایلتس و تافل برای نشان دادن تسلط بر روی زبان انگلیسی برای هر مرکز آموزشی اهمیت بالایی دارد و جزو مدارک ضروری جهت اخذ پذیرش محسوب می شود. فردی با سطح زبان خوب و متوسط تقریبا بین 3 تا 6 ماه و سطح زبان ضعیف حداقل یک سال باید وقت صرف کند تا به سطح مورد قبول دانشگاه ها برسد.
رزومه و انگیزه نامه حرفهای بنویسید.
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخش ها در گرفتن پذیرش از کمیته و جلب کردن نظر اساتید، آماده سازی یک رزومه و انگیزه نامه حرفه ای است. وقت زیادی برای آن صرف کنید و هر چند وقت یکبار آن را آپدیت کنید.
تهیه مدارک مورد نیاز
یکی از مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه در مقطع ارشد و دکترا، داشتن توصیه نامه از اساتید که قبلا با آنها کار کرده اید یا درس داشته اید، می باشد. توجه داشته باشید توصیه نامه خوب احتمال اخذ پذیرش را بسیار افزایش می دهد و تاثیر زیادی بر روی تصمیم کمیته پذیرش دارد. در این مرحله توصیه می کنیم اگر در دانشگاه دولتی تحصیل کرده اید اقدام به آزاد سازی مدرک خود از طریق سامانه سجاد نمایید.
یک اکسل تهیه کنید!
یک اکسل از مراکز آموزشی (دانشگاه، کالج یا مدرسه) و مدارک مورد نیاز آنها، ددلاین اپلای، مبلغ مورد نیاز برای پرداخت اپ فی و نام اساتید مرتبط با حوزه ی تحقیق مورد علاقه ی خود تهیه کنید.
ما در تراست برای شما فایل اکسل کاملی در رابطه با اطلاعات مهم دانشگاه های کانادا تهیه کرده ایم که با مراجعه به لینک زیر و دانلود فایل، می توانید به صورت رایگان از اطلاعات مهم و کاربردی دانشگاه های کانادا برای پذیرش تحصیلی بهره مند شوید:
ایمیل بزنید!
در این قسمت حتما باید به موضوع ایمیل، متن ایمیل و پیوست کردن سی وی دقت شود. تا جای ممکن از ایمیل تمپلیت استفاده نکنید! و با توجه به مهارت ها و حوزه تحقیقی خود استاد را متقاعد به خواندن ایمیل و جواب دادن کنید.
ناامید نشوید!!
رمز موفقیت صبر و داشتن امید است! در طول مسیر از مشورت دیگران استفاده کنید. خیلی از افراد شاید بیش از هزار ایمیل به اساتید مختلف داده و جواب نگرفته باشند، ولی ناامید نشده و ادامه دادند و موفق به دریافت پذیرش شده اند.
گرفتن پاسخ هایی امیدوار کننده!
رسیدن به این مرحله حاصل صبر و تلاش های شماست. تبریک می گوییم! بعد از پیدا کردن استاد یا گرفتن جواب های خوب و تشویق کننده به اپلای برای هر دانشگاه/کالج یا حتی جواب قطعی از استاد، باید شروع به پرکردن اپلیکیشن بکنید.
پرکردن اپلیکیشن مراکز آموزشی
پرکردن اپلیکیشن هر مرکز آموزشی یک سری مراحل دارد مانند : وارد کردن اطلاعات شخصی، وارد کردن مقاطع تحصیلی قبلی و آپلود ریز نمرات، ریپورت کردن نمرات زبان و جی آر ای، اپلود کردن سی وی و اس او پی، وارد کردن اطلاعات ریکامندرها و پرداخت اپ فی در مرحله ی آخر و سپس سابمیت کردن آن.
اخذ پذیرش از مراکز آموزشی
رویای شما به حقیقت می پیوندد! بعد از حدود دو ماه از ارسال اپلیکیشن فرم ها، نتایج پذیرش به افراد اعلام می شود که در صورت گرفتن پذیرش، هر فرد با توجه به معیارهای خود و نتایجی که از مراکز آموزشی دیگر می گیرد، آن را قبول یا رد می کند.
درخواست ویزای تحصیلی
بعد از اخذ مدرک پذیرش ، لازم است درخواست ویزای خود را سابمیت کنید. سعی و خطا نکنید! کارشناسان تراست در این مرحله آماده کمک به شما هستند.
آماده عزیمت به کشور موردنظرتان شوید!
بعد از اخذ ویزا، آماده ی عزیمت به کشور مقصد شوید.
اگر مقصدتان کانادا است، تراست چک لیست جامعی برای عزیمت به کانادا برای شما آماده کرده است تا خوان هفتم را نیز بدون استرس پشت سر بگذارید!
اپلای رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
بسیاری از دانشگاه های خارج از کشور شرایط تحصیلی رشته رادیوتراپی را به صورت آنلاین نیز برای دانشجویان فراهم کرده اند که در ادامه به اطلاعات مربوط به آن ها می پردازیم. در ابتدا توجه داشته باشید که همه متقاضیان واجد شرایط ثبت نام در دوره آنلاین رشته رادیوتراپی نیستند و این برنامه برای افرادی در نظر گرفته شده است که از قبل مدرک دارند یا در حال حاضر در زمینه رادیولوژي مشغول به کار هستند اما می خواهند روی حوزه پرتو درمانی تمرکز کنند.
برنامه های آموزش از راه دور بسیاری از دانشگاه ها تنها بر روی رشته پرتو درمانی متمرکز نیست. اگر چه برخی از این برنامه ها الزاما گواهی معتبری برای ورود به بازار کار نیستند، اما با این حال دانشجویان به صورت جامع با حوزه های مختلف مربوط به این رشته آشنا می شوند. برخی از دانشگاه ها کل دوره ها را به صورت آنلاین برگزار می کنند و برخی دیگر از دانشگاه ها برنامه تحصیلی را به گونه ای در نظر گرفته اند که دانشجویان باید برخی از دروس را به صورت حضوری آموزش ببینند.
مهمترین دروسی که دانشجویان در دوره آنلاین رشته رادیوتراپی مطالعه می کنند شامل انفورماتیک تصویر برداری، آسیب شناسی رادیوگرافی، میکروبیولوژی، فیزیولوژی و آناتومی و روانشناسی عمومی است. دروسی که دانشگاه ها به صورت حضوری در نظر گرفته اند شامل زیست شناسی تابشی، انکولوژی (سرطان شناسی)، روش های پرتو درمانی و آسیب شناسی است.
درباره بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی بیشتر بدانید.
دانشگاه واشبرن یکی از معروف ترین دانشگاه های جهان برای تحصیل در دوره آنلاین رادیو تراپی است و برای افرادی در نظر گرفته شده است که دارای مدرک تکنسین رادیولوژی در سطح کاردانی یا بالاتر و یا دارای گواهی RT (R) هستند. این دوره به صورت ۱۳ ماهه و در ۴۰ واحد آموزش داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید.
دانشگاه سینسینتی نیز یکی دیگر از دانشگاه هایی است که برنامه ای جامع و کامل را برای تحصیل در رشته پرتو درمانی به صورت آنلاین در نظر گرفته است و مخصوص افرادی است که مدرک کاردانی پرتودرمانی یا تصویر برداری پزشکی دارند. خوشبختانه کل این دوره به صورت آنلاین است و دانشجویان نیازی نیست که چندین واحد را به صورت حضوری به اتمام برسانند. حداقل نمره مورد نظر GPA برای اپلای در این دوره ۲.۵ است. فارغ التحصیلی از این برنامه به دانشجویان کمک می کند تا به موقعیت های شغلی بهتری دست یابند چرا که می توانند مهارت خود را در زمینه رادیوتراپی افزایش دهند.
رشته رادیوتراپی به عنوان یکی از شاخه های رشته پیراپزشکی، نقش زیادی در سلامت افراد و زندگی بخشیدن به بیماران دارد. به همین علت بسیاری از افراد برای کسب بهروزترین روش های آموزشی دنیا، برای دانشگاه های خارج از کشور اپلای می کنند. نکته قابل توجه در مورد اپلای در رشته رادیوتراپی این است که افرادی که قصد اپلای در رشته رادیوتراپی را دارند باید در آزمون های مخصوصی شرکت کنند که در جدول زیر به آن ها اشاره می شود.
نام آزمون | توضیحات |
NEET | یکی از رایج ترین آزمون های ورودی برای رشته رادیوتراپی، NEET است که توسط NTA برای دانشجویانی که مایل به دنبال کردن دوره های پزشکی در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در کالج های دولتی یا خصوصی هستند صورت می گیرد. |
AIIMS | یکی دیگر از آزمون های مهم برای ورود به رشته رادیوتراپی، AIIMS است که متقاضیان برای ورود به DM یا MD در آن شرکت می کنند. |
ادامه تحصیل رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
دوره تحصیلی رشته پرتو درمانی یک برنامه ۳ ساله (در برخی دانشگاه ها ۴ ساله) در مقطع کارشناسی است که به مطالعه و درمان سرطان با استفاده از تابش اشعه ایکس یا اشعه های دیگر بر بدن فرد بیمار می پردازد.
پرتو درمانی یک روش کاملا موثر و بسیار مهم در درمان بیماران سرطانی است چرا که تخریب سلول های آسیب دیده به جلوگیری از گسترش بیماری کمک می کند. پرتودرمانی می تواند در روند بهبودی فرد بیمار تاثیر زیادی داشته باشد. به گونه ای که بسیاری از افراد بهبودی کامل خود را به دست می آورند و تا آخر عمر مشکلی برای آن ها به وجود نمی آید.
افرادی که در رشته رادیوتراپی در خارج از کشور تحصیل می کنند ضمن آشنایی کامل با این رشته، واجد شرایط تحصیل در رشته رادیولوژی نیز خواهند بود. از آن جایی که رادیوتراپیست ها با بیماران سرطانی سر و کار دارند، باید روحیه بسیار بالایی داشته باشند و به بیماران انگیزه دهند.
مهمترین بخش های تحصیلی رشته رادیوتراپی، آشنایی با آناتومی، فیزیولوژي انسان و فیزیک تابش است. متخصصان در سال های اول با مهارت های مختلف و دروس تئوری آشنا می شوند و در سال پایانی دوره های آموزشی خود را با انجام تحقیقات ترکیب می کنند تا مهارت ها و دانش بالینی مختلفی را به دست بیاورند. فارغ التحصیلان از رشته رادیوتراپی می توانند در مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک های درمانی پرتو درمانی مشغول به کار شوند.
مطالعه سرطان شناسی و پرتودرمانی نقش بسیار مهمی در حوزه پزشکی دارد چرا که دانش مربوط به سرطان و نحوه درمان آن را به دانشجویان می آموزد. این علم مخصوصا بیشتر زمانی کاربرد دارد که بیماری سرطان افزایش یابد و پزشکان و متخصصان کمتری برای درمان آن وجود داشته باشند.
در گذشته تعداد اندکی به تحصیل در رشته رادیوتراپی می پرداختند چرا که این رشته و اهمیت آن، این چنین شناخته شده نبود اما امروزه با اثبات این موضوع که پرتو درمانی تاثیر زیادی در بهبودی بیماران سرطانی دارد، تعداد دانشجویان در این رشته افزایش یافته است.
موضوعاتی که در دوره تحصیلی رشته رادیوتراپی آموزش داده می شود
آسیب شناسی چرخه سلولی | همه گیر شناسی سرطان | اصول مدیریتی سرطان | داروشناسی شیمی درمانی سرطان |
کار آزمایی بالینی سرطان | تکنیک های تصویر برداری تشخیص سرطان | آشنایی با تومورهای خوش خیم و بدخیم | آشنایی با آسیب شناسی |
سرطان شناسی بالینی | آشنایی با فیزیک تابش | آشناسی با اپیدمیولوژی سرطان | آشنایی با رویکردهای جدید درمان سرطان |
زیست شناسی مولکولی سرطان | آشنایی با سرطان های دوران کودکی | آشنایی با سرطان پوست | آشنایی با بافت های نرم و بافت های استخوانی |
دوره های تحصیلی متقاضیانی که به ادامه تحصیل در این دوره می پردازند
همانگونه که پیش از این گفته شد، برخی از دانشجویان واجد شرایط می توانند برای ادامه تحصیلات خود و دریافت گواهی های معتبر رادیوتراپی، در دوره های آنلاین رشته پرتو درمانی شرکت کنند. در جدول زیر به دوره های تحصیلی متقاضیانی که به ادامه تحصیل در این دوره می پردازند اشاره می شود.
نام حوزه تحصیلی | توضیحات |
پرتو درمانی | مسلما تمرکز اصلی رشته رادیوتراپی بر روی پرتو درمانی، آشنایی با انواع اشعه ها، نحوه استفاده از این اشعه ها، قوانین استفاده از اشعه ها و کلیه مسائل مربوط به رشته پرتو درمانی است. بنابراین دانشجویان در این دوره به طور کامل با پرتو شناسی آشنا می شوند. |
آناتومی مقطعی | یکی از مهمترین بخش های آموزشی رشته رادیوتراپی آموزش درس آناتومی مقطعی است. به گونه ای که دانشجویان به صورت آنلاین با تصاویر دو بعدی، نمودار ها، CRT و تصاویر ام آر آی با آناتومی مقطعی آشنا می شوند. |
آسیب شناسی | سرطان چیزی فراتر از آسیب دیدگی سلول های بدن نیست و دانشجویان تنها زمانی می توانند به درمان فرد بیمار کمک کنند که با انواع بیماری ها، آسیب ها و راه های درمانی آن ها آشنا باشند. موضوع آسیب شناسی یکی از رشته های بسیار مهم است که در دوره آنلاین رادیوتراپی مورد بررسی قرار می گیرد و دانشجویان هم با انواع بیماری ها و سرطان های خوشخیم و انواع سرطان های بدخیم آشنا می شوند. |
سرطان شناسی | رشته سرطان شناسی، خود یک گرایش جداگانه در حوزه ی پزشکی به شمار می رود. اما از آن جایی که رادیوتراپیست ها به دنبال معالجه و درمان سرطان هستند، دانشجویان در حوزه سرطان شناسی، به تشخیص، علل سرطان، انواع سرطان ها و راه درمانی آن ها به صورت آنلاین آشنا می شوند. |
اصطلاحات پزشکی | دانشجویان رشته رادیوتراپی در دوره آنلاین پرتودرمانی همانند سایر رشته های پزشکی با اصطلاحات پزشکی مخصوص پرتودرمانگران آشنا می شوند. این اصطلاحات بیشتر شامل یادگیری ریشه، پسوند و پیشوند کلمه هاست. |
فیزیک پرتو درمانی | یادگیری موضوعاتی مانند اندازه گیری تشعشعات اشعه ها، ساختارهای اتمی آن ها و همه موضوعاتی که به فیزیک در رشته پرتو درمانی مربوط می شود، در دوره آنلاین رشته رادیوتراپی مورد بررسی قرار می گیرد. |
محاسبه دُز | رادیوتراپیست ها در صورتی که از دز مناسبی برای پرتو درمانی استفاده نکنند ممکن است باعث آسیب به بدن فرد بیمار شوند. به همین علت آشنایی با روش ها و اصول مورد استفاده برای محاسبه زمان و دز در هنگام پرتو درمانی از مهمترین حوزه های آموزشی این رشته در دوره آنلاین است. |
برنامه ریزی درمانی | سرطان ها دارای انواع مختلف بدخیم و خوشخیم هستند. به دلیل تنوع و گستردگی محل تجمع سلول های سرطانی ممکن است افراد به مدت زمان های مختلفی برای درمان نیاز داشته باشند. به همین علت آشنایی با نحوه آماده سازی بیماران و فواصل زمانی مورد نیاز برای درمان یکی دیگر از مهمترین حوزه های رشته رادیوتراپی است. |
اخلاق | دانشجویان در این دوره آموزشی با علم اخلاق در عمل پرتودرمانی، مسئولیت های کارکنان، مراقبت از بیماران و قوانین و مقررات موجود در رشته رادیوتراپی آشنا می شوند. |
تضمین کیفیت | ابزار، وسایل و تجهیزاتی که برای پرتو درمانی از آن استفاده می شود از نظر کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند به همین علت دانشجویان در این بخش از تحصیلات خود با ابزارهای مختلف، تکنیک های مراقبتی از ابزار و وسایل و نگهداری از تجهیزات رادیوتراپی آشنا می شوند. |
آناتومی و فیزیولوژی | دانشجویان در دوره تحصیلی آنلاین رشته رادیوتراپی با آناتومی و فیزیولوژی به صورت آنلاین نیز آشنا می شوند و اطلاعاتی را در مورد بدن انسان ها، عملکرد اعضای مختلف بدن و سیستم های بدن از جمله سیستم ایمنی بدن، سیستم عصبی و سیستم اسکلتی به دست می آورند. |
گرایش های رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
پیش از اینکه با انواع مختلف روش های پرتو درمانی آشنا شویم، لازم به ذکر است که بگوییم نکته بسیار مهم در رشته رادیوتراپی این است که به دلیل شباهت نوشتاری این رشته با رشته رادیولوژی، افراد این دو رشته را با هم اشتباه می گیرند در صورتی که رشته رادیوتراپی (پرتو درمانی) و رادیولوژی (پرتو شناسی) کاملا با هم متفاوت است.
رشته پرتو درمانی، یک راه درمانی برای بهبود بیماری فرد است در صورتی که پرتو شناسی شامل تصویر برداری پزشکی است. دانشجویان رشته رادیولوژی متخصصانی هستند که از بخش ها و اعضای مختلف بدن برای تشخیص سرطان یا دیگر بیماری ها تصویر برداری می کنند و به هیچ عنوان جنبه درمانی ندارد! در حالی که رشته رادیوتراپی کاملا یک رشته درمانی و از گرایش های رشته فیزیک پزشکی است.
پیش از اینکه به اطلاعاتی در مورد رشته رادیوتراپی بپردازیم توجه داشته باشید که رشته رادیولوژي خود نیز به گرایش های مختلف تصویر برداری تقسیم می شود که در جدول زیر به صورت خیلی مختصر به آن پرداخته می شود و در ادامه به پرتو درمانی می پردازیم تا به صورت کامل با تفاوت این دو رشته آشنا شوید.
گرایش های رادیولوژی
گرایش های رادیولوژی | توضیحات |
ماموگرافی | یکی از تخصصی ترین گرایش های مربوط به رشته پرتوشناسی، ماموگرافی است که به تشخیص بیماری های سینه با استفاده از تصاویر تابشی می پردازد. دانشجویان موضوعاتی از جمله داروشناسی، رادیولوژي و ماموگرافی را در این دوره تحصیلی آموزش می بینند و با حوزه هایی مانند رادیوگرافی کاربردی، فیزیک تابش و آناتومی و فیزیولوژی انسانی آشنا می شوند. فارغ التحصیلان رشته ماموگرافی برای اینکه بتوانند مجوز کار مستقل را بگیرند باید در دوره کارآموزی خود حداقل ۲۵ معاینه ماموگرافی را تحت نظارت اساتیدشان در بیمارستان انجام دهند. انتظار می رود دانشجویان به صورت کاملا حرفه ای چگونگی کار با تجهیزات و ابزار ماموگرافی را بلد باشند و بتوانند نتایج آزمایش را تجزیه و تحلیل کنند. افراد سپس باید در آزمون ARRT برای صدور گواهی خود شرکت کنند و همچنین باید هر ۲ سال یک بار با گذراندن ۲۴ ساعت دوره آموزشی، گواهی خود را تمدید نمایند. تکنولوژیست های رادیولوژیک که در ماموگرافی تخصص دارند می توانند با کسب مدرک کارشناسی علوم رادیولوژی یا فناوری به دنبال آموزش بیشتر باشند. کارشناسی این رشته بر کاربردهای کامپیوتری، اصطلاحات پزشکی، آسیب شناسی و تصاویر سی تی تمرکز دارد. در طول دو سال آخر این برنامه، دانشجویان یک دوره کارآموزی رادیولوژی بالینی را در بیمارستان های وابسته تکمیل می کنند. گرفتن مدرک کارشناسی در این رشته می تواند تکنولوژیست های رادیولوژیک را برای مدیریت یا نظارت بر کار آماده کند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
سونوگرافی | در سونوگرافی با استفاده از دستگاه های مخصوص از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تصویر برداری از داخل بدن استفاده می شود. سونوگرافی اسکلتی-عضلانی به تشخیص مشکلات مربوط به رباط ها، تاندون ها و مفاصل می پردازد. در سونوگرافی های پزشکی نیز از فناوری سونوگرافی برای کمک به پزشکان در تشخیص بیماری ها استفاده می شود. دانشجویان علاقهمند به رشته سونوگرافی می توانند در انواع دوره های مختلف برای کسب گواهی های معتبر شرکت کرده و یا اقدام به تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد نمایند. دانشجویان در طول تحصیل خود با فناوری سونوگرافی، آناتومی بدن انسان و راهکار های مراقبت و درمان از بیمار آشنا می شوند. از جمله مهمترین موضوعاتی که در سونوگرافی به آن پرداخته می شود شامل: ژنتیک پزشکی، کنترل کیفیت، تصاویر تشخیصی فیزیولوژی و سونوگرافی نوزادان است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
پزشکی هسته ای | رشته پزشکی هسته ای یکی از مهمترین زیر شاخه های رشته رادیوگرافی به شمار می رود و شامل استفاده از ایزوتوپ های رادیواکتیو برای تصویربرداری پزشکی به هدف تشخیص بیماری ها است. تحصیل در این رشته، دانشجویان را برای مشاغل مختلفی در بیمارستان ها، کلینیک ها و مراکز تصویر برداری آماده می کند. اصلی ترین مفاهیمی که در دوره تحصیلی پزشکی هسته ای آموزش داده می شود عبارت است از: آناتومی و فیزیولوژی، اصطلاحات پزشکی، روش های پزشکی هسته ای و فیزیک. استفاده از علم پزشکی هسته ای یکی از راحت ترین و در عین حال کم هزینه ترین روش ها برای تشخیص بیماری ها است. نحوه کار پزشکی هسته ای به این گونه است که به بدن فرد بیمار یک داروی مخصوص که با مواد رادیو اکتیو نشان دار شده است تزریق می شود یا خورانده می شود. این مواد درون بدن حرکت کرده و به محل آسیب دیدگی بافت می رود و سپس تصویر برداری پزشکی از عضو بیمار صورت می گیرد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
تکنسین ام آر آی (MRI) | تکنسین ام آر آی یکی از پرکاربردترین رشته های موجود در رشته رادیولوژی به شمار می رود که شامل عکس برداری از اعضای مختلف بدن به منظور تشخیص آسیب های وارد شده به مغز، آسیب های ورزشی و آسیب های وارد شده به ستون فقرات است. گذراندن دوره کارآموزی و آموزش های بالینی از مهمترین شرایط صدور مجوز ورود به این شغل است. افرادی که علاقهمند به تحصیل در رشته MRI هستند، باید حداقل مدرک کاردانی داشته باشند تا بتوانند به عنوان تکنسین ام آر آی کار کنند. برنامه ها و دوره های تحصیلی بیشتر دانشگاه ها همراه با شرکت در آزمایشگاه و دوره های بالینی است. دانشجویان پیش از ورود به تحصیل در این رشته باید با دروس زیست شناسی، فیزیک و آناتومی آشنایی داشته باشند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
تراکم سنجی استخوان | این متخصصان، میزان مواد معدنی بدن را در هر سانتی متر اندازه گیری می کنند چرا که در صورت وجود مشکلات غیر عادی و تراکم بیش از حد مواد معدنی، مشکلاتی مانند پوکی استخوان به وجود می آید. بیمارانی که به این متخصصان مراجعه می کنند شامل موارد زیرند: ● بیمارانی که دچار پوکی استخوان شده اند ● بیمارانی که سابقه شکستگی در بدن دارند ● بیمارانی که مهره های غیر طبیعی در ستون فقرات آن ها وجود دارد ● افراد لاغر افرادی که علاقه مند به تحصیل در رشته تراکم سنجی استخوان هستند، در پایان تحصیلات خود گواهی CBDT دریافت می کنند. این گواهی در اعضای یک امتحان برای شما صادر می گردد. این امتحان شامل ۱۵۰ سوال چند گزینه ای با محدودیت زمانی سه ساعت و نیم است و در صورت کسب حداقل نمره، گواهی برای شما صادر می شود. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
سی تی اسکن (CT) | سی تی اسکن شامل تصویر برداری پزشکی مخصوصی است که با استفاده از دستگاه های خاصی صورت می گیرد. این دستگاه، تابش را به صورت اشعه ایکس از طریق بدن انسان عبور داده تا تصاویر پزشکی ایجاد شوند. سی تی اسکن می تواند مربوط به بخش های مختلف بدن مانند مغز یا ریه ها باشد. برای درک مفهوم عکس برداری سی تی اسکن یک تکه نان را در نظر بگیرید که می توانید از زوایای مختلف آن عکس بگیرد. عمل سی تی اسکن نیز مشابه چنین چیزی است. سی تی اسکن به علم رادیوتراپی کمک می کند تا بخش خاصی از اعضای بدن مانند مغز را از تمامی زاویه ها عکس برداری و سپس بررسی کند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
فلوروسکوپی | فلوروسکوپی یکی دیگر از مهمترین شاخه های رشته رادیوگرافی به شمار می رود که در آن تصاویری از اندام های داخلی بدن به صورت زنده قابل مشاهده است. تفاوت این رشته با سایر تصاویر برداری های پزشکی در این است که مثلا در ام آر آی یا سی تی اسکن تصویری که چاپ می شود به صورت لحظه ای است اما این تصاویر در فلوروسکوپی به صورت زنده قابل مشاهده است. در این روش فرد متخصص از موادی مانند باریُم برای فرد بیمار استفاده می کند تا حرکت ماده را در مسیر های مختلف بدن فرد بیمار مانند لوله گوارش و یا قلب ببینند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
افرادی که در رشته رادیوتراپی تحصیل کرده اند می توانند در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد و یا دکترا در یکی از رشته های زیر به ادامه تحصیل در خارج از کشور بپردازند.
گرایش های رادیوتراپی
گرایش های رادیوتراپی | توضیحات |
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی | یکی از حوزه هایی که فارغ التحصیلان کارشناسی رادیوتراپی می توانند در آن ادامه تحصیل بدهند، رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی است که بیشتر با حوزه علوم انسانی سر و کار داشته اما در حیطه پزشکی کاربرد دارد. فارغ التحصیلان از این رشته می توانند در پست های مدیریتی مراکز بهداشتی و درمانی مشغول به کار شوند. چرا که انتخاب یک مدیر شایسته و ارائه خدمات با کیفیت می تواند در خدمات رسانی بهتر به مردم بسیار تأثیرگذار باشد. |
مهندسی پزشکی | از آن جایی که رشته پرتو درمانی با ابزار آلات و استفاده از تجهیزات پزشکی سر و کار دارد، بسیاری از علاقهمندان به این حرفه، بعد از فارغ التحصیلی از رشته کارشناسی رادیوتراپی به تحصیل در کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی روی می آورند. رشته مهندسی پزشکی یکی از مهمترین رشته های علمی است که شامل ساخت تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات پرتو درمانی است. |
انفورماتیک پزشکی | متخصصان در حرفه انفورماتیک پزشکی، بیشتر با نرم افزارها و سیستم های رایانه ای سر و کار دارند تا در مواقع لزوم به تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات پزشکی مختلف در حوزه بهداشت و درمان در مراکز درمانی بپردازند. از آن جایی که افراد در این رشته بیشتر با داده های ریاضی سر و کار دارند، باید تخصص ویژه ای در علم ریاضی و آمار و احتمالات داشته باشند. |
نانوتکنولوژی پزشکی | این رشته که تقریبا رشته جدیدی در دانشگاه ها به شمار می رود در مقطع کارشناسی ارشد آموزش داده می شود و علوم مختلفی از جمله فیزیک، شیمی و کلیه بخش های مربوط به حوزه پزشکی را در بر می گیرد. متخصصان این رشته به ساخت مواد و نانومواد ها در حوزه های مختلفی از جمله پرتو درمانی می پردازند. |
رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی | استفاده از پرتو اشعه ایکس یا پرتوهای مختلف به جز جنبه های درمانی، ممکن است عوارضی را هم به همراه داشته باشد. به همین علت رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی با هدف پیشگیری از عوارض ناشی از این اشعه ها در دانشگاه ها تدریس می شود. پیشگیری و جلوگیری از خطرات ناشی از این اشعه ها از مهمترین وظایف فارغ التحصیلان این رشته به حساب می آید. |
رادیوتراپی ممکن است به روش های مختلفی صورت بگیرد. پرتو درمانی بسته به محل قرار گیری تومور در بدن فرد بیمار، میزان پیشرفت بیماری، سن فرد یا دیگر موضوعات مختلف، از روش های متفاوتی برای درمان بیماری ها استفاده می کند. رایج ترین روش هایی که در رادیوتراپی استفاده می شود، استفاده از رادیوتراپی داخلی و رادیوتراپی خارجی است.
بیمارانی که برای آن ها از رادیوتراپی خارجی استفاده می شود، نیازی به ماندن به در بیمارستان بعد از پرتو درمانی ندارند و معمولا برای درمان سرطان هایی در قسمت های مغز، معده، ریه، رحم، پروستات، مثانه و حنجره استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به جدول زیر مراجعه کنید.
روش یا گرایش رشته رادیوتراپی
نام روش یا گرایش رشته رادیوتراپی | توضیحات |
پرتودرمانگر اتاق عمل | در برخی از مواقع برای برداشت تومورهای سرطانی که نیاز به عمل جراحی دارند، نمی توان کل بافت آسیب دیده را از بدن جدا کرد. در این هنگام رادیوتراپیست ها در زمان انجام عمل جراحی فرد بیمار با تاباندن اشعه بر بدن فرد بیمار میزان سلول های آسیب دیده را از بین می برند. بیشترین میزان استفاده از پرتو درمانی در حین جراحی برای سرطان سینه و سرطان پروستات است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
رادیوتراپیست تطبیقی سه بعدی | برای درمان سرطان هایی در قسمت های پروستات، تومورهای مغزی یا ریه می توان از روش رادیوتراپی سه بعدی استفاده کرد. اساس کار به این گونه است که متخصصان پرتو درمانی، تصاویر مختلف پزشکی را از بدن فرد بیمار تهیه کرده و روی کامپیوتر با استفاده از نرم افزارهای پزشکی مخصوص، به طراحی پرتوهایی برای بافت سرطانی می پردازند. سپس با استفاده از اشعه با دُز بالا به بر طرف کردن سلول های سرطانی در بدن فرد بیمار مشغول می شوند. به طور کلی این تکنیک یکی از کاربردی ترین روش هایی است که برای پرتو درمانی استفاده می شود که با تصویر برداری های سه بعدی به پزشکان اجازه می دهد پرتوهای تابشی را به گونه ای هدایت کنند که با شکل تومور در بدن فرد بیمار مطابقت داشته باشد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
پرتو درمانگر متخصص با شدت کنترل شده (IMRT) | همانگونه که پیش از این هم گفته شد، تابش اشعه ایکس و پرتودرمانی علاوه بر از بین بردن سلول های سرطانی و آسیب دیده، به سلول ها و بافت های سالم نیز آسیب می رساند. اما روش جدیدی که امروزه به کار گرفته می شود با نام IMRT به گونه ای است که پرتوهای مختلفی با دوزهای متفاوت به بدن فرد بیمار تابانده می شود به گونه ای که کمترین میزان آسیب به بافت های سالم برسد. این روش بیشتر برای سرطان های موجود در رحم، پروستات، حلق، بینی و ریه استفاده می شود. در IMRT از چندین پرتو فوتون مختلف مطابق با شکل تومور استفاده می شود. شدت تابش هر پرتو کنترل شده و شکل پرتو در طول هر درمان تغییر می کند. هدف IMRT مطابقت با دُز تابش هر فوتون یا جلوگیری و کاهش قرار گرفتن بافت های سالم در معرض اشعه، برای محدود کردن عوارض جانبی درمان است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید. |
رادیوتراپیست داخلی | یک روش درمانی بسیار مهم برای رادیوتراپی وجود دارد که نیاز به متخصصان ویژه ای را هم می طلبد. به این رادیوتراپیست ها، رادیوتراپیست های داخلی گفته می شود. این روش که به نام براکی تراپی نیز شناخته می شود، یک ایمپلنت رادیواکتیو را درون بدن (داخل تومور سرطانی یا نزدیکی بافت آن) قرار می دهد که ممکن است این ایمپلنت بسته به نوع تومور، شکل های مختلفی داشته باشد. در این روش تابش کاملا به صورت مستقیم بر روی بدن فرد بیمار صورت می گیرد. قرار گیری این ایمپلنت درون بدن فرد بیمار با بیهوشی عمومی و در اتاق عمل است و متخصصان برای یافتن محل دقیق بافت سرطانی از عکس برداری های پزشکی مختلفی مانند MRI استفاده می کنند. |
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به این سایت مراجعه فرمایید.
بهترین گرایش رشته رادیوتراپی برای اپلای در خارج از کشور
همانگونه که پیش از این گفته شد، افراد می توانند یا به صورت مستقیم برای رشته رادیوتراپی ادامه تحصیل بدهند یا این که یکی از حوزه های فرعی را انتخاب کنند. آن چه برای تحصیل در این رشته اهمیت دارد این است که هیچ کدام از گرایش ها بر دیگری برتری ندارند و همه مکمل یکدیگر هستند.
چرا که به عنوان مثال رشته رادیوتراپی بدون وجود دستگاه های پزشکی مخصوص و علم مهندسی پزشکی امکان پذیر نیست یا نمی توان یک مرکز درمانی را کارآمد دانست بدون اینکه دارای مدیریت خوبی باشد. بنابراین این که فرد بتواند بهترین گرایش را انتخاب کند کاملا یک تصمیم فردی است و صبر و پشتکار فرد باعث می شود گرایشی که انتخاب می کند برای او بهترین گرایش باشد.
پذیرش تحصیلی کانادا با تراست
درصد بالای پرونده های تحصیلی موفق
دریافت مشاوره از مشاور رسمی اداره مهاجرت
بورسیه رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
بورسیه های تحصیلی یا کمک هزینه های دانشجویی از راه های مختلف تامین می شوند که می تواند از طرف دولت، صندوق رفاه دانشگاه، سرمایه گذاران، مددکاران یا موسسات مالی در اختیار دانشجویان واجد الشرایط قرار گیرند. لازم به ذکر است که در هر صورت برای هر بورسیه شرایط و ضوابطی لازم است تا دانشجو جزو افراد واجد الشرایط قرار گیرد.
شاید این سوال پیش بیاید که این بورسیه ها به چه کسانی تعلق می گیرد؟
در پاسخ به چند نوع بورسیه اشاره خواهیم کرد:
- بورسیه های ورودی به دانشجویان جدید الورود تعلق می گیرد و معمولا بر اساس شایستگی و معدل ترم در مقطع پیشین به آنها اعطا می شود.
- بورسیه های تحقیقاتی یا RA به دانشجویانی تعلق می گیرد که در کنار تحصیلات خود به تحقیق و پژوهش و همچنین نگارش مقالات مختلف علمی می پردازند و در کنار اساتید خود در مسیر پیشرفت علم و دانش گام بر می دارند.
- بورسیه های دستیار مدرس یا TA به دانشجویانی تعلق می گیرد که در کنار تحصیلات خود به تدریس دانشجویان ترم پایینی در کنار اساتید می پردازند. مبلغ خوب و قابل توجهی نصیب دانشجویانی می شود که در کنار اساتید به تحصیل می پردازند و دانشجویان می توانند برای هزینه های تحصیل و زندگی خود روی آن حساب کنند.
- بورسیه های کار آموزی به دانشجویانی تعلق می گیرد که مشتاق انجام کار های پاره وقت در کنار تحصیل خود هستند. این دانشجویان گاهی در پردیس های دانشگاهی و گاهی در خارج از دانشگاه مشغول به فعالیت اند. این کارها به صورتی برنامه ریزی می شوند که به درس دانشجو لطمه ای وارد نشود. لازم به ذکر است که دانشجو در روزهای تعطیل حتی می تواند به صورت تمام وقت کار کرده و حقوق کار تمام وقت را کسب کند.
- بورسیه های تشویقی گاهی به دانشجویان استعداد درخشان و همچنین مستعدی تعلق می گیرد که در هر ترم تحصیلی، نتایج خوبی را به دست آورند و معدل بالایی کسب کنند.
در صورتی که تمایل دارید مانند سایر دانشجویان از بورسیه ها، کمک هزینه های تحصیلی یا حتی وام های دانشجویی در رشته رادیوتراپی مطلع شوید، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کرده و از بورسیه های مربوط به این رشته مطلع شوید. همچنین سایت هایی طراحی شده اند که شما می توانید با ذکر نام دانشگاه و همچنین رشته ی تحصیلی مورد نظر از بورسیه های رشته ی مربوطه مطلع شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد بورسیه های رشته ی رادیوتراپی به سایت های www.scholarships.com، scholarshipportal و careeronestop مراجعه کنید.
دانشگاه های برتر رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل در رشته رادیوتراپی یکی از مهمترین مواردی است که باید در نظر بگیرید چرا که فرد باید سال های زیادی را به تحصیل در این رشته بپردازند. دانشگاه های اوهایو، دانشگاه ایلینوی، دانشگاه سنت لوئیس، دانشگاه تگزاس، دانشگاه آلاباما و دانشگاه ویرجینیا برترین دانشگاه های آمریکا برای تحصیل در رشته پرتو درمانی به شمار می روند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه فرمایید.
درباره دانشگاه های کانادا ، رنکینگ دانشگاه های کانادا و همچنین ارزان ترین دانشگاه های کانادا بیشتر بدانید.
اخذ ویزا برای اپلای رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
روند اخذ ویزا در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است اما آنچه اهمیت دارد این است که متقاضی بتواند تمامی مراحل را به درستی انجام دهد چرا که هر گونه نقص و خطا در این روند ممکن است شما را از ادامه ی تحصیل در خارج از کشور باز دارد و یا باعث تاخیر در فرایند مهاجرت شما شود. بنابراین انتخاب مشاوران با تجربه در این زمینه، به اخذ ویزای شما کمک خواهد کرد. موسسه مهاجرتی تراست با کسب سال ها تجربه کاری در زمینه اخذ ویزا، شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری می کند.
توجه داشته باشید کشوری که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید باید کاملا با روحیات شما سازگار باشد و آشنایی نسبی با فرهنگ مردمان آن کشور داشته باشید بنابراین قبل از هر اقدامی برای اخذ ویزا حتما در مورد کشور مقصد تحقیق کنید. نکته دیگر در مورد اخذ ویزا این است که دانش بالای زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد به شدت الزامی است و بدون داشتن مدرک زبان معتبر قادر به اخذ ویزا نخواهید بود. مدارک و مراحل زیر به صورت کلی برای اخذ ویزای تحصیلی در رشته رادیوتراپی آورده شده است. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داشتید با ما تماس بگیرید.
- انتخاب یک تیم مشاوره معتبر برای آشنایی با مهاجرت
- درخواست مصاحبه در سفارت و گرفتن نوبت به صورت آنلاین
- پر کردن فرم درخواست ویزا
- تعیین رشته مورد نظر (در اینجا رشته رادیوتراپی)
- همراه داشتن نامه پذیرش دانشگاه
- همراه داشتن گذرنامه
- اثبات تمکن مالی
- همراه داشتن مدارک شناسایی از جمله شناسنامه و کارت ملی (ترجمه شناسنامه الزامی است)
- داشتن حداقل ۲ قطعه عکس و حداکثر ۵ قطعه عکس مناسب برای گذرنامه
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی
- همراه داشتن مدرک دیپلم به همراه ترجمه
- همراه داشتن مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مورد نظر با حداقل نمره ی مورد نیاز
- پرداخت هزینه ی صدور ویزا
- همراه داشتن نامه سوء پیشینه
- ارائه مقالاتی که چاپ شده اند
دقت داشته باشید که مراحل ذکر شده در قسمت بالا به صورت کلی در نظر گرفته شده اند و در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر می توانید با ما در موسسه مهاجرتی تراست تماس بگیرید و یا به سایت دانشگاه مربوطه مراجعه فرمایید.
درباره ویزای کانادا ، ویزای تحصیلی چیست و همچنین هزینه ویزای کانادا بیشتر بدانید.
اپلای رشته رادیوتراپی در مقاطع تحصیلی متفاوت در خارج از کشور
اپلای رشته رادیوتراپی در مقطع کارشناسی در خارج از کشور
پرتو درمانی به عنوان یک علم بسیار مهم در حوزه پزشکی از اشعه ایکس یا دیگر اشعه ها برای پرتو درمانی استفاده می کند. مدرک پرتو درمانی تاثیر زیادی در به دست آوردن مشاغل مربوط به رادیوتراپی دارد. چرا که این رشته به دانستن اطلاعات علمی و تخصصی زیاد در حوزه رادیوتراپی نیازمند است. افرادی که علاقه مند به تحصیل در رشته رادیوتراپی هستند، می توانند برای مقطع کارشناسی اپلای کنند.
این دوره معمولا ۳ یا ۴ ساله است و متقاضی پیش از اپلای باید پیش نیازهای درسی مربوط به این رشته را بگذراند. دوره تحصیلی ترکیبی از کلاس های تئوری و عملی تشکیل می شود. هدف از تحصیل در رشته پرتو درمانی آشنایی دانشجویان با دروس مربوط به رادیوتراپی، شناخت انواع سرطان ها و راه های درمانی مختلف برای آن ها است.
سختگیری تحصیل در مقطع کارشناسی رشته رادیوتراپی بسیار زیاد است به گونه ای که انتظار می رود دانشجویان به صورت تمام وقت به تحصیل در این رشته بپردازند. نمرات دروس عملی دانشجویان برای اپلای در مقاطع بالاتر از اهمیت زیادی برخوردار است.
اپلای رشته رادیوتراپی در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور
آموزش رشته رادیوتراپی در مقطع کارشناسی ارشد به صورت تمام وقت و در مدت ۶ ماه صورت می گیرد. افرادی می توانند برای رشته پرتودرمانی در مقطع کارشناسی ارشد اپلای کنند که دارای مدرک کارشناسی رادیوتراپی یا یک مدرک مرتبط با حرفه بهداشت باشند. دانشجویان در این دوره با مفاهیم پرتو درمانی به صورت تخصصی تر آشنا می شوند.
درباره اپلای برای ارشد و اپلای برای ارشد مجدد بیشتر بدانید.
اپلای رشته رادیوتراپی در مقطع دکتری در خارج از کشور
احساس نیاز به وجود محققانی که وقت و عمر خود را صرف تحقیقات رادیوتراپی می کنند به شدت حس می شود. چرا که هر اندازه بیماری ها و انواع سرطان ها به وجود آید، به همان اندازه هم متخصصانی باید باشند تا راه درمانی سرطان های جدید را پیدا کنند و در صدد نابودی آن اقدام نمایند.
افرادی که به حوزه های پژوهشی رشته پرتودرمانی علاقه مند هستند با اپلای در مقطع دکترا و تحصیل در آن مقطع به بالاترین سطح علمی در رشته رادیوتراپی دست می یابند. فارغ التحصیلان از رشته دکترای رادیوتراپی می توانند به عنوان مدیر مراکز پرتو درمانی، متخصص پرتودرمانی، محقق و یا استاد دانشگاه مشغول به کار شوند.
درباره اپلای برای دکتری و اپلای برای پست داک بیشتر بدانید.
مدارک مورد نیاز برای اپلای رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در رشته رادیوتراپی بسته به دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید با یکدیگر متفاوت است. موسسه مهاجرتی تراست بعد از بررسی های لازم لیست زیر را به عنوان مدارکی که بین این دانشگاه ها در رشته پرتودرمانی مشترک هستند را جمع آوری کرده است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، مدارک مورد نیاز را از دانشگاه مقصد بررسی کنید.
- رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- فرم پذیرش آنلاین از دانشگاه مورد نظرتان را در سایت دانشگاه پر کنید.
- برای دریافت اخبار مربوط به پذیرش یا عدم پذیرش حتما یک ایمیل معتبر وارد کنید.
- بسته به دانشگاهتان ۲ تا ۳ توصیه نامه نیاز دارید.
- در صورتی که رزومه کاری دارید حتما مدارک آن را ارسال کنید.
- داشتن انگیزه نامه نیز از اصلی ترین مدارک ارسالی شما است.
- مدارک اثبات تمکن مالی را بفرستید.
- مدرک زبان معتبر کشور مقصد را با حداقل نمره مورد نیاز ارسال کنید.
- لیست مقالاتی که چاپ کرده اید را ارسال کنید.
- آخرین مدرک تحصیلی تان به همراه ریزنمرات و ترجمه آن نیز از الزامات اپلای است.
درباره مدارک مورد نیاز برای اپلای کانادا بیشتر بدانید.
بازار کار رشته رادیوتراپی در خارج از کشور
رادیوتراپی یکی از کاربردی ترین حرفه های موجود در پزشکی به شمار می رود که فرد متخصص آموزش دیده برای تشخیص بیماری های مختلف از تکنولوژي پرتو درمانی استفاده می کند. امروزه با افزایش عوامل مختلفی که منجر به تشکیل تومورها و غده های سرطانی شده اند، تعداد بیماری های مربوط به سرطان افزایش یافته است و به همین علت احتیاج به وجود رادیوتراپیست ها بیش از پیش حس می شود.
بازار کار رشته رادیوتراپی امروزه در بیشتر کشورها بسیار خوب است چرا که به دلیل نیاز به این متخصصان، ظرفیت این شغل هنوز اشباع نشده است و متخصصان می توانند در بخش های مختلفی مشغول به کار شوند. رادیوتراپیست ها نقش درمانی بسیار مهمی دارند و برخلاف متخصصان رادیولوژي که حتی می توانند با مدرک کاردانی کار کنند، نیاز به داشتن حداقل مدرک کارشناسی دارند. فارغ التحصیلان می توانند در کالج ها و دانشگاه ها، آزمایشگاه های تشخیصی، بیمارستان های دولتی و خصوصی، خانه های سالمندان و مراکز بهداشت عمومی کار کنند.
درباره کار در خارج از کشور بیشتر بدانید.
حقوق رادیوتراپیست ها ممکن است بسته به مرکز درمانی که در آن کار می کنند، خصوصی یا دولتی بودن آن، تجربه کاری، میزان ساعات کاری، ساعات اضافه کاری و یا دیگر عوامل، نسبتا متفاوت باشد. در جدول زیر به برخی از مهمترین مشاغلی که فارغ التحصیلان رشته رادیوتراپی می توانند در آن ها مشغول به کار شوند اشاره شده است.
نام شغل | توضیحات |
رادیولوژیست | افرادی که به فعالیت در رشته رادیولوژي علاقه مند هستند به غیر از رشته رادیولوژی از طریق رشته رادیوتراپی نیز می توانند به این شغل ورود پیدا کنند و انواع تصویر برداری های پزشکی را برای مشخص نمودن هر گونه مشکل در بدن فرد بیمار انجام دهند. |
تکنسین MRI | یکی از مهمترین مسائلی که برای پرتو درمانی باید به آن توجه شود، عکس برداری های مختلف است که محل وجود سلول های سرطانی شناسایی شود. اگر چه رشته رادیولوژي مختص این شغل است اما رادیوتراپیست ها نیز به دلیل گذراندن واحد های درسی مخصوص عکس برداری پزشکی نیز می توانند در این شغل مشغول به کار شوند و فعالیت خود را به عنوان تکنسین MRI آغاز کند. |
پرستار رادیوتراپی | پرستاران رادیوتراپی با تحصیلات ۲ ساله می توانند در کنار متخصصان رادیوتراپی به بیماران در هنگام تعویض لباس، ارائه آموزش های لازم و آماده کردن فرد بیمار برای پرتو درمانی فعالیت داشته باشند. |
تکنسین پرتو درمانی | تکنسین های پرتو درمانی با آموزش های لازم به درمان بیماران سرطانی و از بین بردن بافت های آسیب دیده آن ها کمک می کنند. پرتودرمانگران اگر تحصیلات ۲ ساله خود را به اتمام برسانند پرتو درمانی های ساده مانند دست یا پا را انجام می دهند اما پرتو درمانی های پیچیده تر . مانند تومور های بدخیم روده، معده، گردن و … نیاز به آموزش های تخصصی تر دارد. |
استاد دانشگاه | رادیوتراپیست ها می توانند به عنوان استاد دانشگاه نیز کار کنند یا اینکه در حوزه های تحقیقاتی فعالیت داشته باشند. |
درباره کار در کانادا ، قانون کار کانادا ، کاریابی در کانادا و همچنین سایت های کاریابی کانادا بیشتر بدانید.
میانگین درآمد رشته رادیوتراپی در دیگر کشور ها
سایت salary expert، یکی از معروف ترین سایت های موجود در زمینه بررسی و تخمین حقوق مشاغل مختلف در سراسر جهان در کشورهای مختلف است. جدول زیر، برخی از مهمترین درآمد کشورها را در رشته رادیوتراپی نشان می دهد. توجه داشته باشید که این سایت هر روز اطلاعات خود را به روز رسانی می کند و ماهانه ممکن است تنها تفاوت اندکی در میان این ارقام مشاهده شود. در صورتی که به اطلاعات حقوق و درآمدها به صورت روزانه نیاز داشتید، اطلاعات مورد نیاز خود را از این سایت بررسی کنید.
برخی از مهمترین درآمد کشورها در رشته رادیوتراپی
نام کشور | توضیحات و درآمد |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در اتریش | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۹۷,۸۰۸ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۴۷ یورو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۲۵۰ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۶۷,۹۲۰ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۲۱,۶۲۱ یورو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در استرالیا | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۶۳,۴۶۸ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۷۹ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۳,۷۶۰ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۱۳,۷۶۷ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۲۰۳,۷۱۵ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در باهاما | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۹۳,۱۴۰ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۴۵ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۱۴۲ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۶۴,۸۳۸ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۱۶,۱۰۱ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در بلغارستان | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۳۶,۳۱۰ لو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۱۷ لو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۸۳۵ لو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۲۵,۶۹۴ لو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۴۶,۰۰۸ لو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در بلاروس | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۸,۵۳۴ روبل میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۹ روبل میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۴۲۶ روبل میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۳,۰۵۷ روبل میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۲۳,۳۸۱ روبل |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در برمودا | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۲۹,۲۷۵ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۶۲ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۹۷۳ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۹۰,۰۶۱ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۶۱,۲۶۶ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در کانادا | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۳۴,۶۶۴ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۶۵ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۳,۰۹۷ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۹۳,۵۶۹ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۶۷,۵۴۷ دلار |
میانگین حقوقتکنسین رادیوتراپی در چین | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۳۳۵,۱۹۹ یوان میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۱۶۱یوان میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۷,۷۱۰ یوان میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۲۳۵,۴۱۶ یوان میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۴۲۱,۵۴۳ یوان |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در کاستاریکا | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۲۱,۱۲۰,۴۳۶ کولون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۱۰,۱۵۴ کولون میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۴۸۵,۷۷۰ کولون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۴,۷۶۹,۶۵۶ کولون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۲۶,۴۴۶,۹۸۴ کولون |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در جمهوری چک | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱,۰۸۱,۱۵۵ کرونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۵۲۰ کرونا میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲۴,۸۶۷ کرونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۷۵۰,۷۸۵ کرونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱,۳۴۴,۳۷۸ کرونا |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در مراکش | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۲۰۶,۲۷۲ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۹۹ درهم میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۴,۷۴۴ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۴۳,۸۷۲ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۲۵۷,۶۲۳ درهم |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در مصر | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۸۶,۶۵۶ پوند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۹۰ پوند میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۴,۲۹۳ پوند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۳۱,۵۱۸ پوند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۲۳۵,۵۰۰ پوند |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در نیوزیلند | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۴۶,۰۲۸ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۷۰ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۳,۳۵۹ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۰۱,۵۴۹ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۸۱,۸۳۶ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در فنلاند | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۸۹,۹۸۱ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۴۳ یورو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۰۷۰ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۶۲,۴۰۹ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۱۱,۷۵۲ یورو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در فرانسه | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۸۲,۳۵۸ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۴۰ یورو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱,۸۹۴ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۵۷,۱۹۲ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۰۲,۴۱۰ یورو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در گرجستان | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۵۰,۹۶۱ لاری میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۷۳ لاری میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۳,۴۷۲ لاری میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱۰۶,۹۶۴ لاری میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۹۱,۵۳۴ لاری |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در پرتغال | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۴۵,۳۴۵ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۲۲ یورو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱,۰۴۳ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۳۱,۴۳۰ یورو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۵۶,۲۸۰ یورو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در پاکستان | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۲,۵۲۱,۳۹۷ روپیه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۱,۲۱۲ روپیه میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۵۷,۹۹۲ روپیه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۱,۷۸۰,۵۱۳ روپیه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۳,۱۸۸,۲۴۰ روپیه |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در مجارستان | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۱,۸۸۴,۵۵۸ فورینت میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۵,۷۱۴ فورینت میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲۷۳,۳۴۵ فورینت میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۸,۲۶۹,۰۱۱ فورینت میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۴,۸۰۶,۷۳۶ فورینت |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در اوکراین | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۵۳۹,۵۰۳ گریونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۲۵۹ گریونا میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۲,۴۰۹ گریونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۳۸۰,۹۷۶ گریونا میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۶۸۲,۱۸۸ گریونا |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در ایالات متحده عربی | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۳۶۵,۱۴۱ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۱۷۶ درهم میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۸,۳۹۸ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۲۵۴,۹۶۸ درهم میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۴۵۶,۵۵۳ درهم |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در ایالات متحده آمریکا | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۲۶,۱۹۷ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۶۱ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۹۰۳ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۸۷,۶۸۵ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۵۷,۰۱۲ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در کره جنوبی | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۶۶,۱۰۸,۳۹۱ وون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۳۱,۷۸۳ وون میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱,۵۲۰,۴۹۳ وون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۴۶,۱۷۱,۷۰۷ وون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۸۲,۶۷۶,۴۲۵ وون |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در سوئد | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۷۳۷,۵۵۵ کرون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۳۵۵ کرون میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۶,۹۶۴ کرون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۵۱۲,۱۷۹ کرون میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۹۱۷,۱۲۴ کرون |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در سنگاپور | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۲۶,۷۸۹ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۶۱ دلار میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲,۹۱۶ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۸۸,۴۳۴ دلار میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۵۸,۳۵۳ دلار |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در فیلیپین | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۷۷۳,۰۷۸ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۳۷۲ پزو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۷,۷۸۱ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۵۴۱,۷۸۱ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۹۷۰,۱۳۰ پزو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در آفریقای جنوبی | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۵۴۱,۳۰۷ راند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۲۶۰ راند میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۲,۴۵۰ راند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۳۷۹,۳۵۴ راند میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۶۷۹,۲۸۲ راند |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در مکزیک | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۵۱۳,۴۶۰ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۲۴۷ پزو میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۱,۸۱۰ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۳۵۸,۲۱۴ پزو میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۶۴۱,۴۲۹ پزو |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در ژاپن | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۱۱,۸۴۷,۰۶۰ ین میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۵,۶۹۶ ین میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۲۷۲,۴۸۲ ین میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۸,۲۱۹,۴۸۱ ین میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۴,۷۱۸,۰۴۵ ین |
میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در قزاقستان | میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی به صورت کلی: ۶,۶۲۲,۶۱۶ تنگه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی در هر ساعت: ۳,۱۸۴ تنگه میانگین درآمد تکنسین رادیوتراپی از ساعات اضافه کاری: ۱۵۲,۳۲۰ تنگه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۴,۶۵۵,۱۲۱ تنگه میانگین حقوق تکنسین رادیوتراپی با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۸,۳۳۵,۵۹۷ تنگه |
درباره میانگین حقوق در کانادا و مشاغل پردرآمد در کانادا بیشتر بدانید.
همانطور که در قسمت های قبل هم ذکر شد، قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلا نگران نباشید! چرا که کارشناسان با تجربه و حرفهای ما در موسسه مهاجرتی تراست با تمامی روشهای قانونی مهاجرت آشنا هستند و شما میتوانید با خیالی آسوده فرایند مهاجرت خود را از صفر تا صد به آنان بسپارید. تیم تراست برای رفاه حال متقاضیان، شرایط افراد را برای مهاجرت به کانادا به صورت رایگان بررسی میکند. همین حالا میتوانید با مشاوران ما در این موسسه تماس حاصل فرمایید و یا از طریق فرم ارزیابی رایگان ما اقدام کنید تا شرایط شما هر چه زودتر مورد بررسی قرار گیرد.
معرفی دانشگاههای کانادا
- ددلاین اپلای
- حداقل نمرات زبان مورد نیاز برای پذیرش
- میانگین شهریه و سایر اطلاعات ضروری
معرفی رشتههای تحصیلی در کانادا
- برترین دانشگاههای هر رشته
- عناوین شغلی و وظایف
- مسیر شغلی و میانگین درآمد
فعالیت موسسه مهاجرتی تراست، اختصاصا در حوزه مهاجرت به کانادا، شامل روش های تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری می باشد.
خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی
تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.
- ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
- بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
- بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
- مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
- آماده سازی CV و SOP
- (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
- انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
- ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
- تدوین استادی پلن
- ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
- ثبت نام بیومتریک
- پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
- راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا
شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست
- مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
(کد فعالیت: RCIC# 506959) - عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
- سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
- بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شرایط خود را بسنجید!
نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!
سوالات متداول
برای رشته رادیوتراپی نیاز به مدرک پاسپورت معتبر و ترجمه سایر مدارک هویتی است. شما باید مدرک پایان تحصیلات در مقطع قبلی، مدرک زبان و ترجمه ریز نمرات را به صورت رسمی آماده کنید. در صورت نیاز دانشگاه باید مدارکی مانند انگیزه نامه، توصیه نامه، رزومه شغلی و تحصیلی را نیز ارائه دهید. در رشتههای مرتبط با علوم پزشکی ممکن است آزمون ورودی نیز وجود داشته باشد که قبل از هر کاری بهتر است وب سایت دانشگاهی بررسی شود.
آماده کردن مدرک زبان از مهمترین مدارک مورد نیاز برای اپلای در رشتههای علوم پزشکی به شمار میرود. در این رشتهها باید قبل از هر چیزی مدرک زبان شما موجود باشد چرا که در مراحل مختلف اپلای به آن نیاز خواهید داشت. پذیرش با مدارک تافل و آیلتس در کشورهای مختلف ممکن است و در بعضی از دانشگاهها امکان پذیرش با مدارک دیگری نیز فراهم شده است.
بهتر است قبل از اپلای وب سایت دانشگاهی بررسی شود تا در آماده کردن مدارک نقصی وجود نداشته باشد. مدارک مورد نیاز باید به صورت ترجمه شده آماده شوند که انگیزه نامه و اهداف تحصیل و توصیه نامه از مهمترین مدارک خواهد بود. باید گفت، بهتر است حداقلهای بیان شده در وب سایت دانشگاه را در نظر نداشته باشید و در صورت امکان نمرات بهتری ارائه دهید
در رشته رادیوتراپی امکان تحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی مهیا شده است. در واقع، نیاز کشورها به این رشته به صورتی بوده است که مقاطع تحصیلات تکمیلی را نیز در این رشته فراهم کردهاند. برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیاز است تا رزومه رقابتی ارائه شود چرا که شرایط رقابتی در آن وجود دارد
به دلیل شباهت نوشتاری رشته رادیوتراپی با رشته رادیولوژی، افراد این دو رشته را با هم اشتباه می گیرند و گاهی حتی ممکن است این دو را یکی بدانند. در صورتی که رشته رادیوتراپی (پرتو درمانی) و رادیولوژی (پرتو شناسی) کاملا با یکدیگر متفاوت است. رشته پرتو درمانی یا رادیوتراپی، یک راه درمانی برای بهبود بیماری فرد است در صورتی که پرتو شناسی یا رادیولوژی یک راه تشخیصی، شامل تصویر برداری پزشکی است. دانشجویان رشته رادیولوژی متخصصانی هستند که از بخش ها و اعضای مختلف بدن برای تشخیص سرطان یا دیگر بیماری ها تصویر برداری می کنند و به هیچ عنوان این رشته جنبه درمانی ندارد! در حالی که رشته رادیوتراپی کاملا یک رشته درمانی و از گرایش های رشته فیزیک پزشکی است.
● میانگین حقوق پرتودرمانگران یا رادیوتراپیست ها به صورت کلی: ۱۳۴,۶۶۴ دلار
● میانگین حقوق پرتودرمانگران یا رادیوتراپیست ها در هر ساعت: ۶۵ دلار
● میانگین درآمد پرتودرمانگران یا رادیوتراپیست ها از ساعات اضافه کاری: ۳,۰۹۷ دلار
● میانگین حقوق پرتودرمانگران یا رادیوتراپیست ها با تجربه ی کاری کم: (۱ تا ۳ سال) ۹۳,۵۶۹ دلار
● میانگین حقوق پرتودرمانگران یا رادیوتراپیست ها با تجربه ی کاری زیاد: (بیشتر از ۸ سال) ۱۶۷,۵۴۷ دلار
با توجه به نیاز بیماران به این رشته که روزبه روز هم در حال افزایش است، دانش آموختگان رشته رادیوتراپی می توانند در مکان های مختلف از جمله کالج ها و دانشگاه ها، آزمایشگاه های تشخیصی، بیمارستان های دولتی و خصوصی، خانه سالمندان، آسایشگاه ها و مراکز بهداشت عمومی مشغول به کار شوند.
●دانشگاه اوهایو
● دانشگاه ایلینوی
● دانشگاه سنت لوئیس
● دانشگاه تگزاس
● دانشگاه آلاباما
● دانشگاه ویرجینیا
● مهارت هایی که یک متخصص رادیوتراپی باید داشته باشد شامل موارد زیر است:
● آشنایی کامل با اشعه های مختلف درمانی از جمله اشعه ایکس و عوارض و خطرات ناشی از آن و به حداقل رساندن این خطرات
● آشنایی با قوانین و مقررات استفاده از مواد رادیواکتیو
● به کارگیری انواع روش ها و تکنیک های مختلف برای پرتو درمانی
● مهارت های عالی ارتباطی
● صبر
● مهارت های مدیریت خوب
● مهارت های مدیریت زمان
● مراقبت از بیمار و حس مسئولیت پذیری
● داشتن شخصیت متواضع و فروتن