تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از کشور

هر ساله بسیاری از دانشجویان ایرانی به دنبال تحصیل در خارج از کشور در مقاطع تحصیلی مختلف هستند. عوامل مختلفی برای تحصیل در خارج از کشور وجود دارند که باید به آن‌ها توجه شود. هر کسی این حق را دارد که در یک کشور به غیر از سرزمین مادری‌اش تحصیل کند.

قطعا تجربه تحصیل در خاج از کشور، تجربه جدید و متفاوتی در زندگی شما خواهد بود که باید با آن آشنا شوید. در این مقاله، راهنمایی برای تحصیل در کشورهای خارجی ارائه می‌شود که بینش بهتری به شما برای تصمیم‌گیری در این مورد خواهد داد. پس اگر قصد دارید در یکی از کشورهای خارجی تحصیل کنید، ابتدا این مقاله را تا آخر مطالعه کنید و سپس تصمیم نهایی را بگیرید!

فواید تحصیل در خارج از کشور

در این بخش به 10 فایده تحصیل در خارج از کشور اشاره می‌شود که در نوع خود جذاب هستند.

استقلال بیشتر با تحصیل در خارج از کشور

اگر برای اولین بار یک سفر خارج از کشور را تجربه می‌کنید یا برای اولین بار است که طعم زندگی تنهایی را می‌چشید، تحصیل در خارج از کشور شما را به سمت مستقل و خودکفا شدن سوق می‌دهد.

قطعا تجربه تحصیل در خارج از کشور برایتان چالش‌هایی به همراه خواهد داشت ولی در مجموع برایتان تجربه‌ای با ارزش خواهد بود. بیشتر دانشجویان از دوره تحصیل در خارج از کشور به‌عنوان دوره‌ای که تاثیر زیادی در رشد شخصیتی آن‌ها داشته است، یاد می‌کنند.

یادگیری فرهنگ های جدید با تحصیل در خارج از کشور

مهم نیست که مقصدی که برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب می‌کنید، اولین کشور خارجی باشد که به آن سفر می‌کنید یا این که به ده‌ها کشور خارجی سفر کرده باشید؛ تحصیل در خارج از کشور، شما را با مردم تازه، سبک زندگی نو و فرهنگ جدید مواجه می‌کند و باعث می‌شود که در مواجهه با افراد مختلف تبدیل به دانشجو، نیروی کار و در مجموع انسان بهتری شوید.

با تحصیل در خارج از کشور می‌توانید خودتان را به کارفرمایان آینده‌تان نشان دهید

با تحصیل در خارج از کشور، مهارت‌های باارزشی کسب می‌کنید که این مهارت‌ها مورد توجه کارفرمایان زیادی قرار می‌گیرند. مهم نیز که چه تخصصی داشته باشید، با تحصیل در خارج از کشور ارتباطاتتان بیشتر می‌شود، مهارت‌های بین فردی‌تان بهتر می‌شود و هوش اجتماعی به‌دست می‌آورید که کمکتان می‌کند که تفکر انتقادی پیدا کنید.

گسترش تحصیلات خود با تحصیل در خارج از کشور

فرض کنید که یک دانشجوی باستان‌شناسی هستید. تحصیل در کشوری که در آن کشور بتوانید از ویرانه‌های باستانی بازدید کنید، برایتان بسیار جذاب و رویایی خواهد بود. مهم نیست در چه رشته‌ای تحصیل می‌کنید؛ تحصیل در خارج از کشور شما را در مسیرهایی قرار می‌دهد که می‌توانید علایق خود را دنبال کنید یا حتی در مورد چیزهای جدیدی تحقیق کنید.

سرتاسر دنیا پر از دانشگاه‌های برجسته است، سعی کنید دید خود را از مدرسه و دانشگاه فعلی خود فراتر ببرید و امکان‌های مختلف را کشف کنید.

با تحصیل در خارج از کشور بیشتر درباره خودتان می‌آموزید

زمانی که از محیطی که در آن احساس راحتی می‌کردید، جدا می‌شوید، باید انتظار رشد شخصی فوق‌العاده داشته باشید. همیشه ترک کردن شهرتان و رفتن به یک محیط کاملا جدید آسان نیست؛ حتی اگر این جدایی به اندازه چند ماه باشد. اما پا گذاشتن به بیرون منطقه امنتان می‌تواند کاملا انرژی‌بخش باشد. حتی در پرتنش‌ترین لحظات غربت، موانع مربوط به زبان و مواجه شدن با ارز خارجی، یاد می‌گیرید از موقعیت‌ها بهره ببرید و بفهمید برای چه زاده شده‌اید.

به دست آوردن مهارت های مسافرتی ارزشمند با تحصیل در خارج از کشور

خوش سفر بودن مهارت است و این چیزی است که باید همه ساکنان دنیا داشته باشند. با تحصیل در خارج از کشور، نه تنها هنجارهای اجتماعی جغرافیای جدید را یاد می‌گیرید، بلکه کشف چیزهایی مثل حمل و نقل عمومی برای شما مهارت‌های زندگی ارزشمند به ارمغان می‌آورد.

گسترش شبکه ارتباطی خود با تحصیل در خارج از کشور

اگر تحصیل در خارج از کشور برای رشد شخصی و گسترش تحصیلاتتان کافی نیست، از این فرصت برای ایجاد روابط دوستانه استفاده کنید. پیدا کردن دوستان جدید ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما بسیار پرفایده است. ممکن است بفهمید که اشتراکات زیادی با فردی که در یک کشور خارجی زندگی می‌کند، داشته باشید.

چه با شخصی خارجی در سفر ارتباط برقرار کنید و چه با یک فرد محلی دوست شوید، در هر صورت گسترش شبکه ارتباطی شما برای زندگی اجتماعی، شغل و رشد شخصی شما بسیار موثر است. اگر دوستان خارجی داشته باشید، همیشه بهانه‌ای برای بازگشت به کشور مقصد خواهید داشت.

یادگیری زبان جدید با تحصیل در خارج از کشور

یادگیری یک زبان می‌تواند تبدیل به یک تجربه هیجان‌انگیز شود؛ به‌خصوص اگر سال‌ها از یادگیری آن زبان در مدرسه گذشته باشد. حتی اگر پایه‌های زبان را آموخته باشید، هنوز از بخشی از مغزتان کار می‌کشید.

رفتن به کشوری که مردمانش به زبان مادری شما صحبت می‌کنند، هنوز هم تجربه‌ای جذاب است چون اصلاحات عامیانه و الگوهای گفتاری را یاد می‌گیرید و با زبان خود با دیدی کاملا متفاوت روبه رو خواهید شد.

تجربه ماجراجویی های جدید با تحصیل در خارج از کشور

برای این‌که یک ماجراجویی را در تحصیل خارج از کشور تجربه کنید، نیازی نیست که حتما از کوهستان بالا بروید؛ تجربه یک غذای جدید نیز می‌تواند ماجراجویی باشد. با تحصیل در خارج از کشور در معرض چیزهای جدیدی قرار خواهید گرفت که نمی‌توانید در خانه‌تان با آن مواجه شوید.

احتمالا در مواجهه با این تجربه‌های جذاب جدید اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد این است که گوشی خود را بیرون بیاورید و عکس یا ویدئوی تجربه‌تان را با دیگران به اشتراک بگذارید ولی بهتان پیشنهاد می‌کنم که گوشی خود را کنار بگذارید و با تمام وجود از این موقعیت‌های جدید لذت ببرید.

با تحصیل در خارج از کشور می‌توانید تمام مهارت‌های جدیدتان را با خود به خانه ببرید

برگشتن به خانه پس از سال‌ها تحصیل در خارج از کشور، مجموعه‌ای از احساسات را برایتان به دنبال خواهد داشت. شوک فرهنگی معکوس واقعیت دارد اما احساساتی که در بازگشت از این سفر تجربه می‌کنید، به این معناست که تغییر کرده‌اید. هم‌چنین با بازگشت به خانه، احتمالا حجم زیادی از مهارت‌ها را با خود به خانه آورده‌اید. ممکن است به این نکته پی ببرید که چقدر از سرزمین مادری‌تان دور بودید و بابت بازگشت به خانه شکرگذار باشید.

امکان تحصیل در چه مقاطع تحصیلی با تحصیل در خارج از کشور وجود دارد

اهداف تحصیلی بسیاری برای تحصیل در خارج از کشور وجود دارد. ممکن است در ایران، پذیرش گرفتن برای تحصیل در دانشگاه‌های خارجی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مرسوم‌تر باشد ولی عملا برای تحصیل در خارج از کشور نیازی نیست که الزاما یک مدرک دانشگاهی داشته باشید. حتی اگر سا‌ل‌های زیادی از تحصیلات دبیرستانی شما گذشته باشد، امکان این را دارید که تحصیل در خارج از کشور را تجربه کنید.

در ادامه لیستی از مقاطع و برنامه‌های تحصیلی را که می‌توانید برای تحصیل در خارج از کشور برای آن‌ها پذیرش بگیرید، ارائه شده است.

مشاوره معتبر بگیرید!

قوانین مهاجرت بسیار پیچیده است، ولی اصلاً نگران نباشید؛ چراکه کارشناسان با تجربه و حرفه‌ای تراست با تمامی روش‌های قانونی مهاجرت آشنا هستند.

تحصیل در خارج از کشور در مقطع دبیرستان

تحصیل در خارج از کشور در مقطع دبیرستان

می‌توانید بدون تحصیلات دانشگاهی برای تحصیل در برنامه‌های تابستانی خارج از کشور از چند هفته تا تا چند سال اقدام کنید. تحصیل در خارج از کشور در مقطع دبیرستان می‌تواند تجربه‌ای عالی را برایتان رقم بزند و برای پذیرش در دانشگاه‌های مختلف، تغییرات مثبتی در رزومه شما ایجاد کند. هم‌چنین تحصیل در این مقطع، تمرین خوبی برای زندگی تنهایی خواهد بود.

درباره دبیرستان در کانادا در صورت نیاز و با مراجعه به لینک، بخوانید.

تحصیل در خارج از کشور در برنامه‌ های بنیادی و برنامه‌های گذری

برنامه‌های بنیادی و برنامه‌های گذری، برنامه‌های پیش دانشگاهی برای تحصیل در خارج از کشور هستند. اگر تمایل به تحصیل در خارج از کشور دارید، ممکن است واجد شرایط شرکت در این نوع برنامه‌ها باشید که به شما کمک می‌کند توانایی‌های زبان‌های خارجی خود را بالاتر ببرید و به شما درباره سیستم آموزشی یک کشور خاص اطلاعات می‌دهد که در آن صورت می‌توانید در برنامه تحصیلی خارج از کشورتان پیشرفت کنید.

تحصیل در خارج از کشور در مقطع کاردانی

مقطع کاردانی، مقاطعی در کالج‌های کارشناسی است که می‌توانید قبل از ورود به دوره لیسانس، تحصیل در این مقطع تحصیلی را تجربه کنید. چنین برنامه‌های تحصیلی در هر کشوری پیدا می‌شوند ولی در کشور آمریکا مرسوم‌تر هستند. این مقطع تحصیلی دو سال طول می‌کشد و فرصت خوب تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور قبل از مقطع لیسانس است.

می توانید درباره تحصیل با مدرک دیپلم در کانادا و کالج در کانادا با مراجعه به هر لینک اطلاعات کاملی کسب کنید.

تحصیل در خارج از کشور در مقطع لیسانس

تحصیل در خارج از کشور حتی به مدت یک ترم یا یک سال روش جذابی برای کامل کردن تحصیلاتی است که در کشور خودتان کسب کرده‌اید. می‌توانید برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع 3 تا 4 ساله لیسانس درخواست دهید. دانشگاه‌های مختلف را جستجو کنید و دانشگاهی را که رشته‌ای منطبق‌تر بر علاقه شما ارائه می‌دهد، انتخاب کنید.

برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع لیسانس محدودیتی وجود ندارد که حتما برای یک یا چند ترم تحصیلی پذیرش بگیرید. اگر زمان این را ندارید که یک ترم کامل یا یک‌سال تحصیلی را در مقطع لیسانس در خارج از کشور بگذرانید، می‌توانید از برنامه‌های تحصیلی تابستانی استفاده کنید.

همچنین بخوانید: تحصیل با مدرک کاردانی در کانادا ، تحصیل کارشناسی در کانادا

تحصیل در خارج از کشور در مقطع فوق لیسانس

آیا مدرک لیسانس را در کشور خودتان گرفته‌اید؟ نگران نباشید هنوز برای تحصیل در خارج از کشور دیر نیست. موقعیت‌های تحصیلی مقاطع فوق لیسانس را در سرتاسر دنیا جستجو کنید.

بسته به رشته تحصیلی‌تان، موقعیت‌های تحصیلی فوق لیسانس مختلفی را پیدا می‌کنید که با تحصیل در این مقاطع و بالا بردن مهارت‌های خود می‌توانید به یک شغل مناسب و پردرآمد در یک کشور خارجی دست پیدا کنید. در هر رشته‌ای که تحصیل کرده باشید، می‌توانید موقعیت‌های تحصیلی فوق لیسانس جذابی در کل دنیا به دست آورید.

درباره کارشناسی ارشد در کانادا ، اپلای برای ارشد و اپلای برای ارشد مجدد بخوانید.

تحصیل در خارج از کشور در مقاطع دکترا و دکترای تخصصی

تحصیل در خارج از کشور در مقاطع دکتری و دکترای تخصصی

شاید بیشتر متقاضیان ایرانی تحصیل در خارج از کشور جزو این دسته باشند؛ دانشجویان یا فارغ‌اتحصیلان مقطع فوق لیسانس که می‌خواهند برای مقطع دکترای تخصصی یا پی‌اچ.دی تحصیل در خارج از کشور را تجربه کنند. باید توجه داشته باشید که برنامه‌های تحصیلی دکترا در کل دنیا معمولا کم و رقابتی است و باید علاوه بر کسب حداقل شرایط کسب چنین موقعیت‌هایی، امتیازاتی را کسب کنید که اساتید دانشگاه‌های خارج از کشور ترغیب شوند که شما را به‌عنوان دانشجوی خود انتخاب کنند.

برای تحصیل در خار ج از کشور برای مقطع دکترا، ابتدا زمینه تحصیلی تخصصی و مورد علاقه خود را شناسایی کنید و اساتید و موقعیت‌هایی را را پیدا کنید که بیشترین نزدیکی را با زمینه تحصیلی مورد علاقه شما داشته باشند.

همچنین بخوانید: اپلای برای دکتری ، اپلای برای دکترای مجدد ، تحصیل دکتری در کانادا

پادکست بشنوید!

پادکست تحصیل در کانادا

رادیو تراست

موضوع: تحصیل در کانادا

تحصیل در خارج از کشور برای دوره‌ های زبان خارجی

آیا به دنبال قوی شدن در یک زبان جدید هستید؟ اکنون موقع آن است که این دوره آموزشی را در خارج از کشور پشت سر بگذارید. اگر در خانه در پی آموختن زبان جدیدی باشید، فرصت‌هایی مانند تعامل با افرادی که به زبان خارجی که می‌خواهید یاد بگیرید، صحبت می‌کنند، از دست می‌دهید که با تحصیل در خارج از کشور برای بالا بردن مهارت‌های زبان خارجی خود، می‌توانید از این موهبت برخوردار شوید.

درباره دوره زبان در کانادا بخوانید!

تحصیل در خارج از کشور برای دریافت گواهی نامه‌ ها

اگر در پی آن هستید که مهارت خاصی را کسب کنید یا علاقه خاص و منحصر به فردی را ادامه دهید، یک برنامه تحصیلی برای دریافت گواهی‌نامه در خارج از کشور می تواند دقیقا چیزی باشد که شما می‌خواهید. تحصیل در خارج از کشور برای این دوره‌های کوتاه‌ مدت، موقعیت خوبی است که با آن می‌توانید رزومه خود را ارتقا دهید و مهارت تازه‌ای را بیاموزید.

درباره فلوشیپ خارج از کشور و بهترین کشور برای تحصیل اطلاعات کاملی کسب کنید.

هزینه تحصیل در خارج از کشور

طبق آمارهای موسسه آموزش بین‌المللی، هزینه‌های تحصیل در یک ترم تحصیلی در خارج از کشور به‌طور میانگین 18هزار دلار است. البته اگر مقاطع دانشگاهی را در ایران در دانشگاه‌های دولتی گذارنده باشید، باید هزینه‌هایی برای آزادسازی مدرک تحصیلی پرداخت کنید که البته راه‌هایی برای فرار از پرداخت این هزینه وجود دارد.

فراتر از هزینه تحصیل در خارج از کشور، باید هزینه‌های زندگی و بلیط هواپیما را نیز در نظر بگیرید. برای شمایی که در ایران زندگی می‌کنید، تقریبا تحصیل در هر کشوری برایتان هزینه‌های اصلی و جانبی بیشتر از تحصیل در ایران دارد.

ولی ناامید نشوید. فرصت‌های بسیاری برای شما وجود دارد به‌خصوص اگر دنبال تحصیل در خارج از کشور برای مقطع کارشناسی باشید. برای مثال، می‌توانید برای تحصیل در این مقطع تحصیلی، از دانشگاه مقصد وام بگیرید یا از حمایت‌های مالی بورس تحصیلی استفاده کنید.

درباره لغو تعهد آموزش رایگان و بورسیه‌ تحصیلی خارج از کشور با مراجعه به هر لینک، بیشتر بخوانید.

چگونه می‌ توان به تحصیل در خارج از کشور پرداخت

چگونه می‌ توان به تحصیل در خارج از کشور پرداخت

اگر متقاعد شده‌اید که به تحصیل در خارج از کشور بپردازید، باید راجع به انتخاب کشور مقصد، چگونگی پذیرش گرفتن، توانایی پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی اطلاعاتی کسب کنید. در ادامه به نکات و جزئیاتی که باید در مورد کارهای مقدماتی که باید برای تحصیل در خارج از کشور انجام دهید، اشاره شده است.

برای تحصیل در خارج از کشور برنامه داشته باشید

دو مورد از بزرگترین تصمیم‌هایی که باید در مورد تحصیل در خارج از کشور بگیرید، انتخاب زمان تحصیل و چگونگی پرداخت برای تحصیل در خارج از کشور است. مسائلی مثل مقاومت والدین در برابر تحصیل شما در خارج از کشور نیز می‌تواند برایتان مشکل ایجاد کند. پس باید فکر همه جا را بکنید و تمامی چالش‌های پیش رو را در نظر بگیرید و برای هر کدام از آن‌ها برنامه داشته باشید.

زمان مناسب برای تحصیل در خارج از کشور

اگر به تازگی لیسانس تان را گرفته‌اید و آماده تحصیل در خارج از کشور برای مقاطع فوق لیسانس یا دکترای تخصصی هستید، احتمالا تصمیم‌گیری در مورد زمان تحصیل در خارج از کشور برایتان آسان‌تر است. اما اگر در میانه دوره لیسانس در حال تحصیل هستید، انتخاب زمان رفتن حساسیت بیشتری برای‌تان دارد.

با توجه به دانشگاه یا رشته‌تان ممکن است انتخاب‌های کمی برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشید. بسیاری از مدارس خارج از کشور اجازه تحصیل به دانش‌آموزان تازه وارد را نمی‌دهند و امکان تحصیل در سال دوم تحصیل نیز غیر معمول است. تحصیل در خارج از کشور در دوره راهنمایی مرسوم‌تر است. اگر برای تحصیل در خارج از کشور برای این دوره تحصیلی مصمم هستید، از یک مشاور یا مرجع معتبر راجع به مناسب‌ترین و راحت‌ترین مدرسه ممکن برای یک دانش‌آموز خارجی اطلاعاتی به دست آورید.

آیا توانایی تحصیل در خارج از کشور را دارید؟

به قول ما ایرانی‌ها، شترسواری دولا دولا نمی‌شود. تحصیل در خارج از کشور ممکن است برایتان خیلی گران دربیاید و شاید مانعی بزرگ برای شمایی که علاقه‌مند به تحصیل در خارج از کشور هستید، باشد. ولی با توجه به کشوری که برای تحصیل انتخاب می‌کنید، مدت اقامتتان و نوع موقعیت تحصیلی که در آن پذیرش می‌شوید، این هزینه‌ها متفاوت است و راه‌هایی وجود دارد که بتوانید با کمترین هزینه ممکن در یک دانشگاه درست و حسابی خارجی تحصیل کنید.

برای تحصیل در خارج از کشور با تحقیقات گسترده شروع کنید

قطعا برای انجام هر کار مهمی نیاز به انجام تحقیقات دارید، تحصیل در خارج از کشور که جای خود دارد. وقتی که تصمیم نهایی خود را گرفتید که در خارج از کشور تحصیل کنید، باید در مورد کشورهای و دانشگاه‌های مختلف دنیا متناسب با رشته و علاقه تحصیلی شما، هزینه‌های دانشگاه و هزینه‌های زندگی، آب و هوا و ساختار فرهنگی کشور مقصد و بسیاری از مسائل ریز و درشت مربوط به تحصیل در خارج از کشور اطلاعات گسترده کسب کنید.

برای این‌که بتوانید بهترین کشور و بهترین دانشگاه را برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب کنید، نکاتی وجود دارند که باید حتما به آن‌ها دقت داشته باشید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره می شود:

برای انتخاب کشور مناسب جهت تحصیل در خارج از کشور، رشته خود را در نظر بگیرید!

برای یک انگلیسی‌ زبان، تحصیل در چین منطقی نیست اما برای کسی که به ادبیات جهان علاقه دارد و آن را مطالعه می‌کند، تحصیل در چین می‌تواند انتخاب جالبی باشد. بعضی از کشورها به چیزهای خاصی معروف هستند و باید آن‌ها را در انتخاب‌هایتان لحاظ کنید. در هر رشته‌ای که می‌خواهید در خارج از کشور تحصیل کنید، شهرها و کشورهایی وجود دارند که به دلایلی برای تحصیل در آن رشته مناسب هستند. به مثال‌های زیر توجه کنید:

رشته‌ های مالی و تجارت در خارج از کشور

شهرهای بزرگی مراکز تجارت هستند و برای تحصیل در این رشته‌ها مناسب هستند. شهرهایی مثل لندن، نیویورک، هنگ کنگ، تورنتو و توکیو.

رشته‌ های زبان انگلیسی و ادبیات در خارج از کشور

مهم‌ترین مراکز ادبی دنیا انتخاب‌های خوبی برای تحصیل در این رشته‌ها هستند. شهرهایی مثل سانتیاگو، آکسفورد، پاریس، سن‌پترزبورگ، دوبلین و ادینگبورگ

رشته‌ های پزشکی و بهداشت عمومی در خارج از کشور

کشورهای در حال توسعه برای تحصیل در این رشته‌ها انتخاب‌های مناسبی هستند و این کشورها معمولا تجربه عملی را برای شما فراهم می‌آورند. کشورهایی مانند دانمارک، آفریقای جنوبی، غنا، تایلند و هند.

هنر های تجسمی در خارج از کشور

انتخاب کشوری با تاریخ فرهنگی غنی در هنرهای تجسمی و دارای موزه‌های زیاد مانند فلورانس، پاریس، بارسلونا، پکن یا شیکاگو برای تحصیل در رشته‌های مربوط به هنرهای تجسمی برایتان جذاب خواهد بود.

رشته‌ های سیاست و حقوق در خارج از کشور

نقاط مهم سیاسی مانند بروکسل، ژنو و واشنگتن دی سی برای تحصیل خارج از کشور در این رشته‌ها جذاب هستند.

تاریخ در خارج از کشور

برای تحصیل در رشته‌های مربوط به تاریخ، شهرهایی مثل آتن، اسکندریه یا مسکو را انتخاب کنید.

رشته‌ های هندسی و فناوری در خارج از کشور

برای تحصیل خارج از کشور در این رشته‌ها به مراکز نوآوری دنیا مانند سنگاپور، سان فرانسیسکو، برلین، استکهلم و لیسبون فکر کنید.

نکته!

برای انتخاب کشور مناسب جهت تحصیل در خارج از کشور، علایق خارج از درس خود را در نظر بگیرید!

به یاد داشته باشید که شما فقط یک دانش‌آموز یا دانشجو نیستید. پس باید برای انتخاب کشور مناسب برای تحصیل، به علایق خارج از کلاس و درس خود نیز فکر کنید. آیا به مکان های توریستی علاقه‌مند هستید، دوست دارید ماهی‌گیری کنید یا تماشای مراحل پخت و پز غذاها برایتان اهمیت دارد؟ به نکات زیر دقت کنید تا پس از انتخاب کشور مقصد برای تحصیل، از این پشیمان نشوید که چرا علایق غیر درسی خود را در انتخاب کشور در نظر نگرفتید.

اگر شخصیتی دارید که در خانه بند نمی‌شوید!

اگر چنین خصوصیتی دارید، برای تحصیل در خارج از کشور به کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، نیوزلند، کاستاریکا، نروژ یا تانزانیا فکر کنید

اگر مشاهده صحنه‌های آشپزی برایتان جذاب است!

اگر جزو این دسته آدم‌ها هستید، توکیو، مراکش، ریودوزانیرو، دبی، نیویورک و تایپه پیشنهادهای خوبی برایتان برای تحصیل در خارج از کشور هستند.

اگر خریداری جاه‌طلب هستید!

اگر چنین ویژگی لاکچری در خود می‌بینید و البته پول خوبی هم برایش دارید، شهرهایی مانند لندن، لس‌آنجلس، مادرید، پاریس و نیویورک را انتخاب کنید.

انتخاب کشور مناسب برای تحصیل در خارج از کشور

برای انتخاب کشور مناسب جهت تحصیل در خارج از کشور به هزینه‌های زندگی در کشورهای مختلف توجه داشته باشید!

موضوع هزینه‌های زندگی در خارج از کشور، مسئله مهمی است که همه به‌ویژه ایرانی‌ها برای تحصیل در خارج از کشور باید آن را مورد توجه قرار دهند. از بین کشورهایی که بالاترین هزینه زندگی را دارند، می‌توان به سوئیس، ایسلند، نروژ، لوکزامبورگ و دانمارک اشاره کرد.

قطعا پرداخت این هزینه‌های سنگین برای بسیاری از ما ایرانی‌ها ممکن نیست. کشورهایی هم هستند که کمترین هزینه‌های زندگی را تحمیل می‌کنند؛ از بین این کشورها می‌توان به هندوستان، مکزیک، کنیا، پرو و مجارستان اشاره کرد.

درباره زندگی در خارج از کشور و هزینه زندگی دانشجویی در کانادا در تراست بخوانید.

اگر کشوری را برای تحصیل در خارج از کشور در ذهن دارید ، از نکات زیر غافل نشوید

ممکن است که تا الان کشور مقصدتان را برای تحصیل خارج از کشور انتخاب کرده باشید، ولی هنوز برای دانشگاهی درخواست پذیرش نداده باشید. یکی از سوالات اساسی که باید برای انتخاب دانشگاه‌های خارجی برای تحصیل از خود بپرسید، این است:

آیا برنامه تحصیلی دانشگاه مورد نظرتان برای تحصیل در خارج از کشور، با اهداف شغلی شما مطابقت دارد؟

تمام زندگی شما، چند سال تحصیل دانشگاهی و کار شما فقط درس خواندن نیست و باید زندگی خود را پس از دریافت مدرک تحصیلی نیز در نظر بگیرید. قبل از این‌که برای دانشگاهی درخواست پذیرش دهید، اهداف شغلی خود را در طول تحصیل و پس از تحصیل تعیین کنید.

دقت کنید که دانشگاهی را می‌خواهید برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب کنید، پتانسیل لازم را برای دستیابی شما به اهدافتان داشته باشد. ممکن است بخواهید پس از تحصیل در خارج از کشور به ایران برگردید یا قصد داشته داشته باشید کشوری خارجی غیر از کشوری که در آن‌جا تحصیل کرده‌اید، برای کار انتخاب کنید. هر کدام از این اهداف، برنامه‌های تحصیلی خاصی را نیاز دارد که باید دانشگاه مورد نظرتان برای تحصیل، این نیازها را برطرف کند.

برای تحصیل در خارج از کشور نگاهی به رتبه‌ بندی دانشگاه‌ ها بیندازید

برای هر کس مهم است که در دانشگاهی با رتبه بالا تحصیل کند. گرچه رتبه بالای یک دانشگاه به تنهایی تعیین کننده کیفیت و برتری یک دانشگاه نیست ولی تا حدی نمایانگر زیاد بودن ویژگی‌های مثبت یک دانشگاه است.

برای بررسی رتبه دانشگاهی که می‌خواهید برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب کنید، می‌توانید به سایت‌های مانند THE، QS و US News بیندازید که رتبه‌بندی دانشگاه‌های برتر سراسر دنیا را ارائه می‌دهند.

دقت داشته باشید که صرف اینکه دانشگاهی در رتبه‌های بالای رتبه‌بندی قرار ندارد، به این معنی نیست که این دانشگاه برنامه‌های تحصیلی جذابی ندارد و نمی‌تواند علایق شما را پوشش دهد!

فرایند پذیرش دانشگاه‌ ها برای تحصیل در خارج از کشور

فرایند پذیرش دانشگاه‌ ها برای تحصیل در خارج از کشور

آمادگی این را دارید که برای دانشگاه‌های مورد علاقه‌تان درخواست پذیرش دهید؟ با این‌که فرایند پذیرش بسته به دانشگاهی که انتخاب می‌کنید، متفاوت است، ملزوماتی وجود دارد که در فرایندهای پذیرش دانشگاه‌ها مشترک هستند. در ادامه به ملزومات اشاره می‌شود:

اهمیت نمره‌ های تحصیلی برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

بیشتر برنامه‌های تحصیلی می‌خواهند بدانند چطور آخرین مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه و یا حتی دبیرستان پشت سر گذاشته‌اید؟ بسیاری از دانشگاه‌ها حداقل نمره GPA برای برنامه‌های تحصیلی خود ارائه می‌دهند که اگر نمره‌ GPA شما از این میزان کمتر باشد، برای درخواست پذیرش واجد شرایط نمی‌شوید. از آن‌جایی که سیستم نمره‌دهی ایران بر مبنای GPA نیست، باید نمرات یا معدل مقاطع مورد نظر را به GPA تبدیل کنید.

اهمیت امتیازات آزمون‌های زبان برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

زبان اصلی آکادمیک برای بسیاری از برنامه‌های تحصیلی، زبان انگلیسی است. پس باید حداقل یک مدرک زبان معتبر بگیرید که واجد شرایط برای پذیرش در برنامه‌های تحصیلی دانشگاه‌های خارجی در مقاطع مختلف شوید. مدرک زبان معتبر برای بیشتر دانشگاه‌ها، آیلتس و تافل است.

معمولا دانشگاه‌های آمریکای شمالی مدرک تافل را به آیلتس ترجیح می‌دهند در حالی که دانشگاه‌های بریتانیا، تمایل بیشتری به مدرک آیلتس دارند ولی هر دو مدرک در سرتاسر دنیا معتبر هستند. پس اگر مدرک زبان ندارید، سطح زبان خود را به حدی برسانید که نمره قابل قبولی در آزمون‌های تافل یا آیلتس به‌دست آورید.

بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است علاوه بر مدرک زبان انگلیسی مدارک دیگر از شما بخواهند؛ مانند مدارک سات و جی آر ای که بسیاری از دانشگاه‌های آمریکایی برای پذیرش دادن به ترتیب در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از شما طلب می‌کنند.

درخواست انگیزه نامه برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

برخی از دانشگاه‌ها برای پذیرش از شما درخواست ارسال انگیزه نامه می‌کنند. شما باید در انگیزه ‌نامه توضیح دهید که چرا برای برنامه تحصیلی آن‌ها درخواست داده‌اید.

به انگیزه ‌نامه به چشم فرصتی نگاه کنید که باعث می‌شود بتوانید شخصیت خود و مزیت‌های خود را به‌عنوان یک دانشجو به دانشگاه مورد نظرتان توضیح دهید و تشریح کنید که چگونه دانشگاه مورد درخواستتان شما را در رسیدن به رویاهایتان کمک می‌کنند.

طول انگیزه ‌نامه‌ ها متفاوت است اما انتظار می‌رود که به‌طور میانگین شامل حدود 500 کلمه باشد.

درخواست توصیه‌ نامه‌ برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

بسیاری از دانشگاه‌ها از شما درخواست می‌کنند که یک یا دو توصیه نامه به آن‌ها ارائه دهید. اغلب این دانشگاه‌ها از اساتید می‌خواهند که ارجاعات‌شان را مستقیما به دانشگاه ارسال کنند، ولی مواقعی هم از خود شما خواسته می‌شود که این ارجاعات را خودتان ارسال کنید.

برای این که بتوانید توصیه نامه‌ها و ارجاعات مناسب را تحویل دانشگاه خارجی مقصد بدهید، اساتیدی را برای نوشتن توصیه نامه انتخاب کنید که هم واقعا شما را خوب بشناسند و هم رابطه خوبی با آن‌ها داشته باشید. وقتی از این اساتید درخواست ارائه ارجاع می‌کنید، رزومه‌ای از خودتان و لیست دانشگاه‌هایی را که می‌خواهید برای در آن‌جاها پذیرش بگیرید، به اساتید ارائه دهید که بتوانید ارجاعات خود را متناسب با هر دانشگاه بنویسند. بهتر است که به اساتید یادآوری کنید که ارسال توصیه نامه‌ها را فراموش نکنند.

اهمیت مصاحبه برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

مصاحبه چیز ترسناکی نیست. نباید به مصاحبه به چشم یک بازجویی از طرف اساتید نگاه کنید؛ مصاحبه یک خیابان دوطرفه است. مصاحبه فرصتی طلایی است که بتوانید توانایی‌های خود را به استاد ثابت کنید و او را متقاعد کنید که دانشجوی خوب و جذابی برای او خواهید بود.

قبل از مصاحبه، رزومه استاد و زمینه‌های تحقیقاتی و مطالعاتی او را به خوبی مطالعه کنید و سعی کنید روی مسائلی مانور دهید که برای خودتان و استاد جذاب باشد.

ممکن است سوالات زیر در مصاحبه از شما پرسیده شود:

  • چرا قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید؟
  • چرا به این برنامه تحصیلی خاص علاقه‌مند هستید؟
  • اهداف شغلی بلندمت شما چیست؟
  • قبلا خارج از کشور بوده‌اید؟
  • اوقات فراغت خود را چگونه سپری می‌کنید؟

در مقابل شما هم می‌توانید سوالاتی از استاد بپرسد تا دید بهتری نسبت به او پیدا کنید. فقط سوالاتی را نپرسید که جوابش در وب‌سایت آن‌ها پیدا می‌شود. زمانی که با اشراف علمی و اطلاعاتی کامل و روحیه‌ای علاقه‌مند و پیگیر وارد مصاحبه می شوید، این حس را در استاد ایجاد می‌کنید که با فردی مواجه است که هم بار علمی بالایی دارد و هم به زمینه‌های تحقیقاتی او علاقه‌مند است که در این صورت، نتیجه مصاحبه تا حد خوبی به نفع شما رقم می‌خورد.

درخواست نمونه کار هنری یا نوشتاری برای پذیرش جهت تحصیل در خارج از کشور

غالب برنامه‌های تحصیلی چنین چیزی از شما نمی‌خواهند اما اگر برای برنامه تحصیلی درخواست پذیرش دهید که حجم نوشتاری زیادی طلب کند یا روی هنر متمرکز باشد، ممکن است از شما بخواهند که نمونه‌ای از کارهایتان را برایشان بفرستید. برای یک برنامه تحصیلی رشته ادبیات، این نمونه کار می‌تواند یک مقاله پزوهشی باشد و برای یک دوره انیمیشن، بهترین کار هنری شما را شامل می‌شود.

نتیجه‌ گیری در خصوص تحصیل در خارج از کشور

در این مقاله سعی شد که راهنمایی‌هایی جهت شروع فرایند تحصیل در خارج از کشور برایتان ارائه شود که بتوانید با دیدی بهتر و اطلاعاتی کامل‌تر، درست‌ترین تصمیم را بگیرید. اگر پس از مطالعه این مقاله تصمیم به تحصیل در کشور کانادا گرفتید، برای دریافت مشاوره و خدمات می‌توانید به سایت تراست مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

سوالات متداول

بهترین کشورها برای تحصیل خارج از کشور به صورت رایگان کدام کشورها هستند؟

10 تا از کشورهایی که تحصیلات عالی تقریبا رایگان را برای دانشجویان فراهم می‌آورند، به ترتیب اعم هستند از: آلمان، نروژ، سوئد، استرالیا، فنلاند، جمهوری چک، فرانسه، بلژیک، یونان، اسپانیا.

آیا برای تحصیل در خارج از کشور محدودیت سنی وجود دارد؟

معمولا محدودیت‌های سنی مشخصی برای تحصیل در خارج از کشور وجود ندارد و این محدودیت‌ها برای مقاطع تحصیلی و کشورهای مختلف، متفاوت است؛ مثلا برای کشوری مثل انگلیس برای تحصیل در مقطع کارشناسی می‌توانید تا 21 سال، برای مقطع کارشناسی ارشد تا 30 سال و برای مقطع دکترا تا 40 سال اقدام به درخواست دادن برای پذیرش کنید ولی برای تحصیل در کشور کانادا محدودیت سنی خاصی ندارید ولی مامور اداره مهاجرت سن شما را بررسی می‌کند که برای تحصیل توجیه‌پذیر باشد.
شاید محدودیت سنی به‌طور مشخص مانع از پذیرش شدن شما در بسیاری از دانشگاه‌های خارجی نشود ولی در سنین بالای 30 سال ممکن در بعضی از کشورها، امتیازاتی را برای پذیرش از دست بدهید ولی به یاد داشته باشید که هیچ وقت برای تحصیل در خارج از کشور دیر نیست.

شرایط تحصیل در خارج از کشور چیست؟

این شرایط در هر کشور متفاوت است که باید راجع به آن کشور خاص و دانشگاه‌هایش اطلاعات کسب کنید. اگر این مقاله را کاملا مطالعه کرده باشید، جواب این سوال برایتان روشن خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید