تحصیل در ترکیه یا کانادا

تحصیل در ترکیه یا کانادا

در سال های اخیر، ایرانیان زیادی به قصد تحصیل در خارج از کشور، به ترکیه مهاجرت کرده اند. نزدیکی به ایران، نظام فرهنگی و اجتماعی مشابه و مسائل دینی مشترک همراه با سطح قابل قبول کیفیت زندگی از جمله عوامل اصلی افزایش مهاجرت دانشجویان ایرانی به این کشور ترک زبان همجوار بوده است.

از سویی دیگر در یک دهه اخیر، کشور پیشرفته کانادا را می توان یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرتی برای دانشجویان ایرانی دانست که اخذ پذیرش در دانشگاه های آن فضای رقابتی گسترده ای را در میان دانشجویان ممتاز ایرانی ایجاد کرده است. بر همین اساس مقاله حاضر در خصوص تفاوت مهاجرت تحصیلی در ترکیه و کانادا نوشته شده است و می تواند راهنمای خوبی برای آن دسته از متقاضیان باشد که هنوز مقصد نهایی خود را انتخاب نکرده اند.

اگر می‌خواهید در کمترین زمان ممکن فرآیند مهاجرت خود را طی کنید، تراست بهترین انتخاب شماست. مشاوران و کارشناسان ما در تراست با سال‌ها تجربه در زمینه‌ی مهاجرت از ابتدا تا انتهای مسیر همراه‌تان خواهند ماند.

درباره پذیرش تحصیلی کانادا و تحصیل در کانادا بیشتر بخوانید.

مزایای تحصیل در ترکیه یا کانادا

تحصیل در ترکیه

امروزه کشور ترکیه را می توان یکی از ده قطب برتر تحصیلی در جهان دانست که سطح برنامه های اموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزشی خود را به طرز قابل چشم گیری ارتقاء بخشیده است.

بر اساس اخرین آمار سایت Qs EECA ، بیش از 22 دانشگاه کشور ترکیه در سایت topuniversities به عنوان یکی از 50 دانشگاه برتر اروپا و آسیا‌ی مرکزی معرفی شده اند که از جمله شاخص ترین آن ها می توان به دانشگاه های Istanbul Bilgi Üniversitesi، European University of Lefke و Eastern Mediterranean University اشاره نمود همچنین طبق رده بندی ،METU نوزده دانشگاه ترکیه ای در بین 1000 دانشگاه ممتاز دنیا قرار گرفته اند.

نکته قابل توجه این است که کشور ترکیه یکی از اعضای جریان بولونیا است و در پلتفورم تحصیلات بین المللی قرار دارد بنابراین دانشجویانی که در حال تحصیل در کالج ها، دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور می باشند این امکان را دارند که در صورت واجد شرایط بودن در سایر کشورهای تحت قرارداد ECTS تحصیل کنند و مدارک تحصیلی ان ها بدون نیاز به معادل سازی در کشورهای اروپایی و امریکایی دارای اعتبار است.

تحصیل در کانادا

کشور کانادا به یکی از پرطرفدارترین و جذاب ترین مقصدهای مهاجرتی در چند دهه اخیر تبدیل شده است که سالانه بیش از 200 هزار دانشجوی بین المللی را در دانشگاه ها، کالج ها و سایر مراکز آموزش عالی خود پذیرش می نماید. قرار گرفتن بیش از 5 دانشگاه کانادایی در میان 100 دانشگاه برتر جهان می تواند موید سیستم آموزشی پیشرفته این کشور باشد.

حضور پیوسته دانشگاه مک گیل، دانشگاه تورنتو و دانشگاه بریتیش کلمبیا در بین 50 دانشگاه برتر جهان نیز حاکی از اعتبار بالای سیستم اموزشی کانادا است. مدارک دانشگاه ها و موسسات آموزشی کانادا در تمام کشورهای مشترک المنافع و آمریکا دارای اعتبار بالایی بوده و به راحتی معادل سازی می شوند.

تحصیل در کالج ها و بیزینس اسکول های برجسته کانادایی که دوره های مدیریت کسب و کار را در سطح کلاس جهانی ارائه می دهند می تواند گزینه مناسبی برای آن گروه از دانشجویان بین المللی باشد که می خواهند در مدت کوتاهی مسیر اقامت دائم خود را از طریق اشتغال هموار سازند.

امکان اشتغال در حین تحصیل و حضور کانادا در گروه G8 (هشت کشور صنعتی و ثروتمند جهان) از جمله دیگر مزیت های تحصیل در این کشور تراز اول است که فرصت های شغلی بسیاری را پیش روی فارغ التحصیلان خود قرار می دهد.

تحصیل در اکثر دانشگاه های کانادا به دو زبان انگلیسی و فرانسوی امکان پذیر است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از بازه زمانی مطلوبی برای پیدا کردن کار برخوردار هستند که غالبا با موفقیت در اشتغال همراه است.

در یک نگاه!

شرایط تحصیل در ترکیه و کانادا

ساختار و مدیریت سیستم های آموزشی ترکیه و کانادا تفاوت های زیادی دارد. سیستم آموزشی ترکیه به طور متمرکز سازمان یافته است، در حالی که در کانادا از نظر ساختار مرکزی نیست و برخی استان ها دارای شرایط اختصاصی خود هستند. در ادامه به بررسی کلیاتی از شرایط تحصیل در این دو کشور می پردازیم.

شرایط تحصیل در ترکیه

سیستم اموزشی ترکیه به طور متمرکز طراحی شده و تحت مدیریت دولت است. مانند ایران، تحصیل در مدارس دولتی این کشور رایگان است. سال تحصیلی برای مدارس در ترکیه از اواسط سپتامبر یا اوایل اکتبر تا پایان ماه می یا اوایل ژوئن است. تحصیل در کشور ترکیه، در مقطع پیش از دانشگاه دارای سه سطح پیش دبستانی، آموزش ابتدایی و متوسطه است.

آموزش قبل از مدرسه (پیش دبستانی) اختیاری بوده و دوره تحصیلی دبیرستان در 18 سالگی به پایان می رسد که البته برخی مدارس یک سال اضافه تر برای برگزاری دوره های زبان انگلیسی ارائه می دهند. تدریس در مدارس ترکیه معمولا به زبان های ترکی، انگلیسی، فرانسوی، المانی و اسپانیایی است.

اگر تصمیم به تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید باید پیش از هرچیز در آزمون YÖS شرکت نمایید. بر اساس نتیجه این آزمون شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) از اعتبار مدارک تحصیلی مقاطع قبلی شما آگاهی می یابد. توجه داشته باشید که همه دانشجویان در هر مقطع و رشته ای بدون شرایط و محدویت سنی، می توانند در این آزمون شرکت کنند.

رشته های متنوعی نظیر پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، تجارت و مدیریت کسب و کار، زبان های خارجی، روان شناسی و علوم اجتماعی در دانشگاه های کشور ترکیه ارائه می شوند که دانشجویان بین المللی در صورت واجد شرایط بودن می توانند در ان ها تحصیل نمایند. شرایط اختصاصی برای پذیرش در هر یک از رشته ها متفاوت است اما به طور کلی برای تحصیل در مقطع لیسانس متقاضیان باید دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی معتبر با معدل مطلوب و نمره آیلتس 5 تا6.5 (به دانشگاه بستگی دارد ) باشند.

از جمله پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین المللی در ترکیه می توان به تجارت و مدیریت کسب و کار، مهندسی، روابط بین الملل، مدیریت توریسم و بانکداری اشاره نمود. دانشجویان برای اخذ پذیرش در این مقطع در اکثر دانشگاه ها می توانند به طور مستقیم ثبت نام کنند البته برخی دانشگاه ها به ویژه در مقطع لیسانس دارای ازمون ورودی می باشند و تاکید بر تسلط به زبان ترکی دارند.

شرایط تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ترکیه به دانشگاه و رشته انتخابی بستگی دارد. به طور کلی متقاضیان باید دارای مدرک لیسانس با معدل قابل و قبول و نمره ایلتس بین 6 تا6.5 باشند. برخی دوره ها دارای مصاحبه پذیرشی نیز می باشند. مدیریت کسب و کار، روابط بین الملل، حقوق، مهندسی صنایع، فناوری اطلاعات، حسابداری، زیست شناسی و ژنتیک و اقتصاد سیاسی ار جمله رشته های پرطرفدار در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های کشور ترکیه می باشند.

دوره دکتری در دانشگاه های ترکیه غالبا سه تا چهار سال است و با تمرکز بر انجام پژوهش های علمی ارائه می شود. به طور کلی برای اخذ پذیرش در مقطع دکترای دانشگاه های ترکیه متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد با معدل مطلوب و نمره آیلتس 6 تا7.5 باشند. دوره دکتری در ترکیه روند نظام مند و نسبتا سختگیرانه ای را طی می کند.

دانشجویان پس از ارائه اولیه پروپوزال پژوهشی خود به طور مرتب از طرف استاد راهنما مورد ارزیابی قرار می گیرند تا دانشگاه از کیفیت پژوهش ان ها اطمینان حاصل نماید. تحقیقات دانشجو هر شش ماه یکبار در کمیته پیگیری ارزیابی می شود پروپوزال اولیه ان ها از طریق دو روش کتبی و شفاهی بررسی می شود و دانشجویان باید در امتحان نهایی این دوره نمره قابل قبول را کسب نمایند.

شرایط تحصیل در کانادا

کشور کانادا به دلیل برخورداری از مدارس ممتاز بین المللی می تواند گزینه ای عالی برای تحصیلات فرزندان شما باشد. تحصیل در مدارس کانادا تا 16 سالگی اجباری بوده و تنها در برخی استان ها از جمله مانیتوبا، نیوبرانزویک و آنتاریو دانش آموزان تا 18 سالگی اجبار به تحصیل دارند. امکان تحصیل به چند زبان، وجود برنامه های آموزشی مهارت محور و امکان استفاده از خوابگاه های مدرن در مدارس شبانه روزی کانادا از جمله مزیت های تحصیل در مدارس کانادا است.

توجه داشته باشید که فرزند شما تنها در صورت دریافت پذیرش از یک مدرسه بین المللی معتبر موفق به اخذ ویزای تحصیلی کانادا خواهد شد.

برای ورود به دوره های یک تا دوساله کالج در کانادا، به دیپلم دبیرستان ایران یا کانادا نیاز است و سطح زبان متقاضیان باید معمولا 5.5 تا 6.5 نمره آیلتس باشد. شرایط سنی نیز از جمله ملاک های پذیرش در کالج های کانادا است. شرایط تحصیل در دانشگاه های کانادا به مقطع تحصیلی و رشته انتخابی و گاها حتی به استان مورد نظر برای تحصیل بستگی دارد.

البته شرط معدل برای تحصیل در کانادا وجود دارد، مدرک دیپلم با معدل بالای 12 و گواهی دوره پیش دانشگاهی است. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا، دانشجویان بین المللی علاوه بر ارائه مدرک لیسانس با حداقل معدل 13 باید مدرک بین المللی زبان نیز داشته باشند. در مقطع دکترا ارائه معدل بالای 14 در دوره فوق لیسانس و ایلتس بالای 6.5 الزامی است. اخذ پذیرش در برخی رشته ها در مقطع تحصیلات تکمیلی نیازمند ارائه سابقه کار حرفه ای و رزومه پژوهشی بین المللی نیز است.

داشتن مقاله علمی چاپ شده در مجلات معتبر، توصیه نامه های تحصیلی و مدرک ازمون GMAT یا GRE از جمله سایر شرایط لازم برای اخذ پذیرش در برخی دانشگاه های کانادا در مقطع تحصیلات تکمیلی است.

توجه داشته باشید که در اکثر موارد اخذ پذیرش در مقطع دکترای دانشگاه های کانادا، منوط به پیدا کردن یک پروژه تحقیقاتی مرتبط با مدرک کارشناسی ارشد و یا استاد راهنمای حمایت کننده (سوپروایزر) است.

همچنین بخوانید: تحصیل دکتری در کانادا ، تاثیر مقاله بر اپلای ، آزمون جی مت برای کانادا

مدرک زبان موردنیاز برای تحصیل در ترکیه یا کانادا

یکی از مواردی که باعث افزایش استقبال دانشجویان ایرانی برای انجام تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های کشور ترکیه شده است، نبود نیاز به داشتن مدرک زبان انگلیسی بین المللی برای پذیرش در این دانشگاه هاست. در کشور ترکیه بر خلاف کشور کانادا و سایر کشورهای پیشرفته اروپایی و امریکایی دانشجو ملزم به ارائه مدرک آکادمیک زبان انگلیسی نیست.

متقاضیان می توانند با ثبت نام در کالج های کشور ترکیه و گذراندن دوره اماده سازی یک ساله زبان ترکی استانبولی تومر، برای ادامه تحصیل در دانشگاه های ممتاز این کشور اقدام نمایند.

برای تحصیل در دانشگاه های کانادایی دانشجویان ملزم به داشتن مهارت کافی و قابل قبول در زبان انگلیسی می باشند. همچنین برخی برنامه های آموزشی در تعدادی از دانشگاه های کشور کانادا تنها به زبان فرانسوی ارائه می شوند که تحصیل در آنها مستلزم داشتن دانش زبان فرانسه است.

توجه داشته باشید که تحصیل در تمام برنامه های آموزشی در کالج ها و دانشگاه های کانادا الزام به ارائه مدرک زبان در ابتدا نداشته و در بسیاری از موارد دانشجویان بین المللی می توانند یک دوره زبان در کانادا بگذرانند.

درباره مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا بیشتر بخوانید

بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی در ترکیه و کانادا

بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی در ترکیه و کانادا

در سال های اخیر دولت ترکیه با هدف جذب هرچه بیشتر دانشجویان بین المللی، بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی متعددی را برای متقاضیان کشورهای خارجی ارائه می نماید.

شانس دانشجویان برای دریافت این بورسیه ها وابسته به قبولی آن ها در آزمون ورودی دانشگاه، نمره زبان، معدل بالا، مدرک CGPA و روزمه پژوهشی بین المللی است. شرط زبان برای دریافت کمک هزینه های تحصیلی دانشگاه های ترکیه، شرکت در دوره یک ساله زبان ترکی است.

بعضی از برجسته ترین بورسیه های دانشگاه های ترکیه

  • بورسیه تحصیلی دانشگاه عبدالله گل: این بورسیه ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی است که شامل حال دانشجویان بین المللی نیز می شود. رشته های هنر و معماری، مهندسی، ژنتیک و مدیریت کسب و کار تحت پوشش این بورسیه می باشند. دانشجویان برای دریافت این کمک هزینه باید معدل بالا در دوره متوسطه، نمره آزمن تافل و آزمون های IB,SAT و ACT را داشته باشند.
  •  Turkiye Burslari: این بورسیه دولتی به دانشجویان آسیای مرکزی، خاورمیانه، آفریقا و اروپای شرقی تعلق می گیرد.
  • بانک توسعه اسلامی ISDB: این بورسیه به دانشجویان کشورهای عضو در این سازمان و جوامع مسلمان با هدف انجام تحقیقات دوره دکترا اعطا می شود.

برخی بورسیه ها علاوه بر هزینه تحصیل دانشجو بخشی از سایر هزینه های جانبی را نیز پرداخت می نمایند که عبارتند از:

  • اقامتگاه رایگان
  • هزینه های جابه جایی به مقصد
  • هزینه خدمات درمانی
  • دوره های یادگیری زبان ترکی
  • حقوق ماهیانه (برای برخی رشته ها در مقطع تحصیلات تکمیلی)

برخورداری از این بورسیه های ویژه شامل حال دانشجویانی می شود که دارای شرایط زیر باشند:

  • مهارت کافی در زبان ترکی و مدرک زبان بین المللی تومر
  • نداشتن گپ تحصیلی
  • شرایط سنی مطلوب
  • رزومه تحصیلی و پژوهشی ممتاز
  • ارائه مدارک GMAT ,GRE و یا SAT

کانادا به عنوان یکی از کشورهای ثروتمند جهان شناخته شده است که هر ساله بورسیه ها و کمک هزینه های قابل توجه متعددی را به دانشجویان بین المللی خود اعطا می نماید. بخشی از این بورسیه ها مانند بورسیه تحصیلی انتاریو و وینیر دولتی بوده و بخشی دیگر وابسته به سازمان های خصوصی تجاری و دانش بنیان است.

با توجه به وجود شرایط رقابتی برای دستیابی به بورسیه تحصیلی کانادا، داشتن رزومه تحصیلی و حرفه ای ممتاز و پیشرفت چشمگیر در حین تحصیل می تواند برگ برنده شما برای استفاده از این کمک هزینه ها باشد.

بورسیه تحصیلی در کانادا به سه شکل Scholarships ,Grants و bursaries است.

اسکالرشیپ ها بودجه ای هستند که از جانب دولت، سازمان های حمایتی(NGO) ها و یا دانشگاه های ممتاز به دانشجویان با سطح علمی بالا و رزومه پژوهشی و حرفه ای برجسته تخصیص می یابد.

Grants  و bursaries جوایز و کمک هزینه هایی هستند که غالبا بدون توجه به سطح علمی دانشجو و صرفا برای کمک مالی اعطا می گردند.

دانشجویان مقطع دکترا در کانادا در صورت داشتن رزومه قابل توجه، شانس بالایی برای دریافت کمک هزینه تحصیلی کامل (فول فاند) و تحصیل رایگان در کانادا را دارند.

بیشتر بخوانید: فاند تحصیلی کانادا ، کمک هزینه دانشجویی در کانادا

پادکست بشنوید!

پادکست تحصیل در کانادا

رادیو تراست

موضوع: تحصیل در کانادا

هزینه تحصیل در ترکیه و کانادا

شرایط مالی مناسب برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه از جمله عواملی است که باعث افزایش متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور شده است. دانشجویان می توانند در صورت داشتن مدرک زبان ترکی تومر و قبولی در آزمون وردی دانشگاه ها پس از گذراندن دوره کالج، با شهریه بسیار کم در دانشگاه های دولتی ترک زبان تحصیل نمایند.

همچنین می توانید در دانشگاه های غیر دولتی این کشور به زبان انگلیسی تحصیل نمایید. برای اگاهی از هزینه های دقیق شهریه و زندگی در ترکیه می توانید با مشاوران حرفه ای تیم تراست تماس حاصل نمایید. به طور کلی هزینه های تخمین زده شده برای مقاطع مختلف تحصیلی برای دانشجویان بین المللی به شرح زیر است:

  • شهریه دوره های کارشناسی: سالیانه 8 تا 25 هزار دلار
  • شهریه دوره کارشناسی ارشد: سالیانه 1000 تا 3000 دلار
  • شهریه دوره دکتری: به طور میانگین سالیانه 4000 دلار

با توجه به مسافت طولانی، تغییرات نرخ دلار و هزینه زندگی در کانادا، شاید بتوان تحصیل در دانشگاه و موسسات آموزشی کانادایی را برای ایرانیان تا حدی گران دانست. اما امکان برخورداری از بورسیه های متعدد و امکان اشتغال در حین تحصیل می تواند از جمله موارد تعدیل کننده این هزینه ها باشد که تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان را ارزشمند می سازد.

هزینه تحصیل برای دانشجویان بین المللی در دانشگاه های کانادا به رشته و مقطع انتخابی و دانشگاه محل تحصیل بستگی دارد که مشاوران حرفه ای و با سابقه تیم تراست می توانند راهنمای شما در این زمینه باشند. .

به طور میانگین هزینه تحصیل در کانادا به شرح زیر است:

  • تحصیل در مدارس دولتی کانادا: سالیانه 13 تا 16 هزار دلار کانادا
  • تحصیل در مدارس خصوصی کانادا: سالیانه 13 تا 25 هزار دلار کانادا
  • تحصیل در کالج های کانادا: سالیانه 12 تا 17 هزار دلار کانادا
  • تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های غیرمهندسی و پزشکی: به طور میانگین سالانه 25 هزار دلار کانادا
  • تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های مهندسی و پزشکی: به طور میانگین سالانه 28 هزار دلار کانادا
  • تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا: سالیانه 10 تا 30 هزار دلار کانادا

نکته: هزینه تحصیل در رشته های تاپ و برتر در دانشگاه ممتاز و دوره مدیریت کسب و کار MBA دارای هزینه بیشتری است.

هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه و کانادا

آگاهی از سایر هزینه های زندگی از جمله مواردی دست که می تواند تعیین کننده مقصد نهایی مهاجرت برای متقاضیان تحصیلی باشد. شرایط اقامتی و کیفیت خوابگاه ها در دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های کشورهای ممتاز اروپایی و کانادایی یکسان نیست اما اقامت در آن ها با پرداخت هزینه اندکی برای دانشجویان بین المللی امکان پذیر است.

توجه داشته باشید که زندگی در شهر استانبول ترکیه تا حدود 95 درصد گران تر از زندگی در تهران است. به طور میانگین در صورت اقامت در خوابگاه های دانشجویی مقرون به صرفه می توان هزینه ماهانه زندگی برای یک دانشجوی بین المللی در ترکیه را 400 تا 500 دلار دانست.

هزینه زندگی دانشجویی در کانادا تا حد زیادی به شیوه و استایل زندگی شما و محلی که برای اقامت خود انتخاب می کنید بستگی دارد. طبیعتا زندگی در شهرهای بزرگ تر و خانه های مستقل هزینه بسیار بیشتری نسبت به زندگی در شهرهای کوچکتر و واحدهای اقامتی اشتراکی و خوابگاه های دانشجویی دارد.

با توجه به اینکه بیش از 50 درصد هزینه زندگی ماهیانه شما در کانادا به اجاره مسکن اختصاص می یابد، هزینه زندگی دانشجویی ماهیانه به طور میانگین در شهرهای کوچک 1000 تا 1500 دلار و در کلانشهرها 1500 تا 2500 دلار است

کار دانشجویی هنگام تحصیل در ترکیه و کانادا

کار دانشجویی هنگام تحصیل در ترکیه و کانادا

دانشجویان بین المللی دانشگاه های کشور ترکیه می توانند در صورت داشتن شرایط لازم، به کار دانشجویی در حین تحصیل بپردازند. کشور ترکیه در این زمینه قوانینی را وضع نموده است که به شرح زیر است:

  • دانشجویان بین المللی اجازه کار در هیچ یک از ادارات دولتی و خصوصی ترکیه را ندارند.
  • دانشجویان بین المللی مقاطع کاردانی و کارشناسی در سال اول تحصیلی خود اجازه کار ندارند.

دانشجویان واجد شرایط پس از دریافت مجوز کار از طریق وزارت کار و امور اجتماعی کشور ترکیه می توانند تا حداکثر 30 ساعت در هفته کار کنند. امکان کار تمام وقت در تعطیلات و تابستان نیز برای ان ها وجود دارد. داشتن دانش زبان ترکی عاملی مهم برای پیدا کردن کار دانشجویی در این کشور است. دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی که تنها به زبان انگلیسی مسلط هستند می توانند به عنوان نیروی تحقیقاتی در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه مشغول به کار شوند.

توجه داشته باشید که بر اساس آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور ترکیه 12 درصد است بنابراین از بررسی شرایط موجود می توان دریافت که طبیعتا پیدا کردن کار برای یک دانشجوی بین المللی در کشور ترکیه آسان نخواهد بود.

از جمله مزیت های تحصیل در کانادا، امکان کار در حین تحصیل است. کشور کانادا بر خلاف ترکیه دارای فرصت های شغلی تخصصی و غیرتخصصی متعددی است و با توجه به اینکه زبان رسمی اکثر مناطق آن انگلیسی است دانشجویان بین المللی می توانند به راحتی با تسلط به زبان انگلیسی مشغول به کار شوند.

دانشجویانی که به صورت تمام وقت در هر یک از دانشگاه ها و کالج های کشور کانادا مشغول به تحصیل بوده و دارای ویزای معتبر تحصیلی می باشند می توانند به صورت پاره وقت در محیط دانشگاه (On Campus) و یا خارج از محیط دانشگاه (Off Campus) مشغول به کار شوند. اجازه کار برای اکثر دانشجویان بین المللی در طول روزهای کاری به صورت پاره وقت (حداکثر 20 ساعات در هفته) و در تعطیلات رسمی و برنامه ریزی شده به صورت تمام وقت (بیشتر از 30 ساعت) است.

دقت داشته باشید در صورتی که اجازه نامه تحصیلی شما مربوط به یک دوره آموزشی کمتر از 6 ماه باشد و یا اگر در یکی از برنامه های آموزش زبان انگلیسی (ESL) و یا آموزش زبان فرانسوی (FSL) به عنوان زبان دوم ثبت نام کرده باشید، مجاز به کار دانشجویی نخواهید بود.

همچنین در صورت داشتن شرایط زیر می توانید بدون نیاز به مجوز کار و تنها با استفاده از ویزای تحصیلی خود در فرصت های شغلی خارج از دانشگاه فعالیت کنید:

  • اجازه نامه تحصیلی تمام وقت (study permit) در یکی از کالج ها یا دانشگاه های معتبر شهر تورنتو
  • دارا بودن شماره بیمه اجتماعی (sin number)
  • درج شدن امکان اشتغال در اجازه نامه تحصیلی

کار پس از تحصیل در ترکیه یا کانادا

اگرچه ترکیه کشوری رو به رشد است که در طی چند سال اخیر به ویژه در زمینه توریست و مدیریت کسب و کار در شرکت های تجاری بین المللی پیشرفت چشم گیری داشته است اما باید از این موضوع آگاه باشیم که نرخ نسبتا بالای بیکاری در این کشور و نیاز به داشتن دانش زبان ترکی برای کار در ترکیه از جمله مواردی است که در برخی موارد امکان اشتغال بلافاصله پس از تحصیل را برای دانشجویان بین المللی دشوار می سازد. حدودا 6 ماه تا یک سال پس از تحصیل به فارغ التحصیلان اجازه داده می شود که ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری ترکیه تبدیل نمایند.

شما برای کار پس از تحصیل در ترکیه نیازمند داشتن ویزای کاری هستید. ویزای کاری ابتدا به صورت یک ساله صادر شده و در صورت واجد شرایط بودن، در نوبت دوم به مدت 3 سال تمدید می شود. پس از اتمام دوره 3 ساله فرد می تواند ویزای کاری خود را برای 6 سال تمدید کند. در اکثر موارد بررسی شده از طرف کارشناسان، در صورتی که فرد متقاضی به مدت 8 سال در کشور ترکیه زندگی کرده و 6 سال سابقه کار قانونی داشته باشد می تواند مجوز کار دائم را دریافت نماید.

کانادا کشوری توسعه یافته و رو به رشد است که جزء 8 اقتصاد برتر جهان است. تمرکز سازمان های خصوصی بین المللی تجاری و غیرتجاری در این کشور و روابط سیاسی و اقتصادی قوی ان با سایر کشورهای آمریکایی و اروپایی فرصت های اشتغال گسترده ای را برای ساکنان کانادا فراهم نموده است.

با توجه به اینکه دانشگاه های کانادا دارای اعتبار علمی بالایی می باشند و در اکثر رشته های تلاش شده است تا دانشجویان علاوه بر یادگیری علوم نظری، دوره های کارآموزی را نیز بگذرانند؛ بنابراین فارغ التحصیلان دانشگاه های کانادا معمولا در مدت زمانی کمتر از 6 ماه می توانند به یک فرصت شغلی مناسب دست یابند و ویزای تحصیلی کانادا (Study permit) خود را به ویزای کار کانادا (Work permit) تبدیل نمایند.

درباره کار پس از تحصیل در کانادا بخوانید.

اقامت پس از تحصیل در ترکیه و کانادا

امروزه کشور ترکیه در مسیر پیشرفت اقتصادی و تجاری قرار گرفته است و تمایل زیادی برای جذب نیروی کار حرفه ای و تحصیل کرده دارد بنابراین دولت این کشور شرایطی را ایجاد نموده تا فارغ التحصیلان بین المللی بتوانند پس از اتمام تحصیل در این کشور اقامت داشته باشند و به عنوان نیروی حرفه ای مشغول به کار شوند. شرط اقامت پس از تحصیل در کشور ترکیه پیدا کردن کار است.

توجه داشته باشید که مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای تحصیلی ضرورتا راه رسیدن به اقامت دائم در این کشور نیست زیرا سال های تحصیل در ترکیه به عنوان سال های اقامتی در نظر گرفته نمی شود. تنها در صورتی که افراد دارای شغل قانونی باشند و یا طریق سرمایه گذاری و ازدواج وارد ترکیه شوند می توانند پس از گذشت 8 سال به اخذ اقامت دائم ترکیه دست یابند.

در مقابل، اخذ اقامت کانادا پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه ها و کالج های این کشور امری شدنی است. تحصیل در کانادا می تواند فرصتی عالی برای اقامت دائم در این کشور و در نهایت دریافت پاسپورت کانادایی باشد. نتایج اداره مهاجرت این کشور حاکی از ان است که بیش از نیمی از فارغ التحصیلان بین المللی دانشگاه های کانادا موفق به دریافت اخذ اقامت دائم این کشور می شوند.

مهاجران پس از  3 تا 5 سال کار قانونی همراه با پرداخت مالیات در کانادا می توانند وارد برنامه اقامت دائم در این کشور شوند. فارغ التحصیلان از دو روش می توانند اقامت دائم کانادا را کسب نمایند که عبارت است از:

  • مهاجرت به کانادا از طریق تخصص
    • در این روش اداره مهاجرت کانادا از طریق امتیاز افراد در برنامه اکسپرس اینتری CRS متقاضیان را در یکی از چهار برنامه مهاجرتی خود گزینش می کند. داشتن مدرک کانادایی و تحصیل در کانادا از جمله مواردی است که نمره مهاجران را در این برنامه تا سطح چشمگیری افزایش می دهد.
  • مهاجرت به کانادا از طریق تخصص شغلی در استان های کانادا
    • هر یک از استان های کانادا دارای برخی برنامه های اقامتی ویژه خود می باشند که دارای قوانین خاص خود نیز هستند. معمولا فارغ التحصیلان دانشگاه های هر استان از طریق شرکت در برنامه های مهاجرتی همان استان امتیاز قابل توجهی در برنامه اکسپرس اینتری پیدا می کنند که می تواند شانس آن ها برای اخذ اقامت دائم را به طور چشمگیری افزایش دهد.

توجه داشته باشید که استان کبک در کانادا دارای شرایط خاص خود برای اقامت دائم است و فارغ التحصیلان می توانند از طریق برنامه تجربه کبکی یا نیروی کار ماهر کبک، اقامت دائم را کسب نمایند.

ترکیه مقصد تحصیلی بهتری است یا کانادا

در مجموع می توان اینطور بیان نمود که هر یک از دو کشور ترکیه و کانادا دارای مزایای خاص خود برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان می باشند. نزدیکی ترکیه به ایران، وجود پایه فرهنگی و مذهبی مشترک میان دو کشور و هزینه نسبتا پایین تر زندگی در ترکیه نسبت به کانادا می تواند از جمله مواردی باشد که در چند سال اخیر دانشجویان ایرانی را به سمت دانشگاه های ترکیه سوق داده است.

از سویی دیگر کانادا جزء ثروتمندترین و قدرتمند ترین کشورهای جهان است که سطح بالایی از کیفیت زندگی را برای شهروندان خود اعم از بومی و بین المللی تامین نموده است. مهاجرت به شهرهای چند فرهنگی و مهاجرپذیر کانادا فضایی را ایجاد می نماید تا مهاجران خیلی زود خود را به عنوان عضوی بومی در این کشور احساس کنند.

امکان اشتغال پس از فارغ التحصیلی در بازه زمانی بسیار کوتاه و ورود به فرآیند اخذ اقامت دائم پس از اشتغال از جمله مزایایی است که کانادا را به مقصدی رویایی برای ایرانیان تبدیل نموده است.

تحصیل در کشور ترکیه را شاید بتوان نه به عنوان مقصدی برای مهاجرت دائم بلکه به عنوان پلی برای مهاجرت به سایر کشورهای پیشرفته جهان دانست.

در صورتی که هنوز برای تعیین مقصد مهاجرت تحصیلی خود نیاز به راهنمایی دارید می توانید با مشاوران حرفه ای و با سابقه تیم تراست تماس حاصل نموده و از راهنمایی های ان ها بهره مند شوید.

تجربیات دیگران را بشنوید!

نمونه های موفق/ ورق بزنید

مهاجرت تحصیلی به کانادا با موسسه تراست

دریافت وقت مشاوره اولیه

در این مرحله کافی است تا با یک تماس تلفنی و یا پر کردن فرم ارزیابی در سایت، یک وقت مشاوره از کارشناسان ما دریافت کنید

تنظیم قرارداد

بعد از تشریح کامل شرایط و خواسته های شما، راهنمایی های لازم از طرف کارشناس به شما داده خواهد شد و با عقد قرارداد، فرآیند اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا آغاز می شود

دریافت مدارک اولیه

در این مرحله کافی است مدارک خواسته شده را به کارشناس مجموعه تحویل دهید. در حالی که با خیالی آسوده به سایر کارهای خود می رسید، مطمئن هستید که کارشناسان تراست پیوسته در حال پیگیری کارهای شما هستند

معرفی فهرست دانشگاه ها

در این مرحله با توجه به شرایط شما فهرستی از دوره های موجود در رشته مورد علاقه تان در اختیار شما قرار می گیرد

اپلای دانشگاه کانادا و ارسال مدارک

در این مرحله، فرم های مورد نیاز دانشگاه مورد نظر شما تکمیل، و به همراه مدارک برای دانشگاه ارسال خواهند شد.

پرداخت شهریه و سایر هزینه ها

پس از اخذ پذیرش تحصیلی، شهریه دانشگاه پرداخت می شود. نکته جالب توجه این است که کارشناسان با تجربه تراست می توانند با توجه به شرایط شما، بیشترین مقدار ممکن از بورسیه تحصیلی را برای شما دریافت کنند. بنابراین ممکن است نیاز به پرداخت شهریه در ترم های بعدی را نداشته باشید.

دریافت نامه پذیرش

در این مرحله نامه پذیرش از دانشگاه در دستان شماست. به شما تبریک می گوییم! آماده تحصیل در کانادا شوید.

دریافت ویزای تحصیلی

در نهایت، با توجه به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، برای صدور ویزای تحصیلی کانادا اقدامات لازم برای شما انجام می شود

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، مشاور ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی مشاور ارشد موسسه تراست


  • مشاور رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد فعالیت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه مشاوره امور مهاجرتی
شروین مدنی

شرایط خود را بسنجید!

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ مشاوران ما برای راهنمایی شما آماده هستند!

دیدگاهتان را بنویسید