آمریکا یا کانادا

آمریکا یا کانادا

امروزه افراد بسیاری برای داشتن زندگی بهتر، تصمیم به مهاجرت به خارج از کشور می گیرند. ممکن است یکی از انتخاب های آن ها، کشور آمریکا یا کانادا باشد.

همان طور که می دانید هر دو کشور، جزو قوی ترین کشورهای جهان از نظر اقتصادی، صنعت و دانش هستند و هر دو در قاره آمریکا قرار دارند. همچنین این دو کشور شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارند. در این مقاله قصد داریم تا این دو کشور را از جوانب مختلف بررسی کنیم تا ببینید برای مهاجرت کدام یک مناسب تر هستند. پس تا انتها با تراست همراه باشید.

مقایسه آمریکا و کانادا از نظر جغرافیایی

  • مساحت کانادا حدودا 5782650 کیلومتر مربع و آمریکا مساحتی حدود 5695113 کیلومتر مربع دارند.
  • کانادا خط ساحلی طولانی تری نسبت به امریکا دارد و همچنین طولانی ترین مرز بین دو کشور در جهان متعلق به مرز کانادا و آمریکا است.
  • از نظر جمعیت، آمریکا حدود 330 میلیون و جمعیت کانادا حدود 36 میلیون نفر می باشد.
  • از نظر آب و هوایی، تنوع آب و هوایی آمریکا بیشتر از تنوع آب و هوای کانادا است. مناطقی از ایالات متحده و کانادا در جایی که آلاسکا به شمال غربی کانادا متصل می شود، از نظر آب و هوایی مشابه و سرد هستند.
  • سایر مناطق مشترک آب و هوایی و پوشش گیاهی بیشتر در امتداد مرز مشترک آن ها در انتهای جنوبی کانادا و انتهای شمالی ایالات متحده آمریکا یافت می شود. به طور کلی آب و هوای کانادا سرد و آب و هوای آمریکا معتدل است.

بیشتر بخوانید: سرمای کانادا ، گرم ‌ترین شهرهای کانادا

اقتصاد آمریکا در مقایسه با کانادا

اقتصاد آمریکا در مقایسه با کانادا

کانادا

تولید ناخالص داخلی کانادا 1.73 تریلیون دلار تخمین زده شده است.

متوسط درآمد در کانادا 61400 دلار است.

آمریکا

تولید ناخالص داخلی آمریکا 21.4 تریلیون دلار است.

طبق گزارش اداره سرشماری آمریکا متوسط درآمد سالیانه خانواده های آمریکایی 68703 دلار است.

در آمریکا افراد باید مالیات بیشتری را نسبت به کانادا پرداخت کنند!

در آمریکا مالیات بر درآمد 10 تا 37 و در کانادا 15 تا 35 درصد است. مالیات این دو کشور برای افراد مجرد نیز متفاوت است، برای مثال اگر مجردی در آمریکا سالانه 40126 دلار درآمد داشته باشد، 22% باید مالیات بدهد و افراد مجرد در کانادا با داشتن درآمد کمتر از 48535 دلار، تنها 15% مالیات پرداخت می کنند.

درباره اقتصاد کانادا، مالیات در کانادا و صنعت کانادا بخوانید.

مقایسه هزینه زندگی در آمریکا و کانادا

هزینه زندگی در کانادا کمتر از آمریکا است. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، هزینه زندگی در تورنتو 29% کمتر از شهر نیویورک و اجاره خانه در کانادا نیز، نصف اجاره آپارتمان در آمریکا است.

در ادامه مطلب جدولی را آوردیم که هزینه های زندگی در دو شهر معروف آمریکا و کانادا را با هم مقایسه می کند. این آمار در ماه نوامبر سال 2020 تهیه شده است. هزینه‌ها به دلار مخصوص هر کدام از کشورها است.

آیتمهزینه زندگی در نیویورکهزینه زندگی در تورنتو
اجاره یک آپارتمان یک خوابه (ماهانه)3415.531657
پول آب، برق، گاز145.49118.02
نان3.421.99
حمل و نقل محلی2.752.50
تاکسی (1.5 کیلومتر)3.002.48
شرایط تحصیل در آمریکا و کانادا

شرایط تحصیل در آمریکا و کانادا

در طی چند دهه گذشته چند کشور به عنوان «مقصد محبوب» برای متقاضیان تحصیلات تکمیلی انتخاب شده اند که بهترین آن ها آمریکا و کانادا است، چون برنامه های مختلف تحصیلات تکمیلی و دکتری را برای دانشجویان سرتاسر جهان ارائه می دهند.

هر دو کشور برتری های خاصی نسبت به کشورهای دیگر برای دانشجویان بین المللی دارند. چیزی که مسلم است هزینه تحصیل و زندگی در آمریکا بالاتر از کانادا است که در ادامه مقاله در این مورد اطلاعات بیشتری را مشاهده خواهید کرد. برای مثال، میانگین شهریه دانشگاه های آمریکا 8200 دلار و در دانشگاه های کانادا شهریه 7938 دلار کانادا است.

برای درک بهتر مقصد تحصیل، این دو کشور را بیشتر مورد بررسی قرار می دهیم. مدتها است که ایالات متحده آمریکا مقصد ایده آل یا بهتر بگوییم نهایی دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد رشته های علوم، فناوری و مهندسی است.

اخیرا به علت پیشرفت های علمی و صنعتی دانشگاه های کانادا نیز به عنوان مقصد مورد علاقه برای ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد علوم (MS) در نظر گرفته می شوند. از نگاه دیگر که چرا دانشجویان ترجیح می دهند به جای آمریکا در کانادا تحصیل کنند، موضوع را بررسی می کنیم.

یکی از مهم ترین دلایل آن، هزینه پایین دانشگاه ها و زندگی در کانادا نسبت به آمریکا است. برای مثال، هزینه تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بریتیش کلمبیا، با رتبه 51 جهانی حدود 9000 دلار کانادا است. همچنین دسترسی گسترده به بورسیه های خاص رشته ای و برنامه های یا آموزش تعاونی که به طور کلی به دانشجویان امکان می دهد تحصیلات خود را همراه با کار کردن ادامه دهند. دانشگاه تورنتو و دانشگاه واترلو و بعضی از دانشگاه های دیگر نیز این شرایط را دارند.

یکی دیگر از دلایل برتری تحصیل در کانادا در مقایسه با آمریکا، اجازه کار کردن به شکل پاره وقت همزمان با تحصیل و سادگی مهاجرت برای گرفتن اقامت کانادا است.

همچنین پس از فارغ التحصیلی، دانشجویان بین المللی می توانند حداکثر 180 روز در کانادا اقامت داشته باشند تا بتوانند برای کار در کانادا درخواست دهند. البته هنوز هم چندین جنبه اصلی وجود دارد که ایالات متحده را به مقصد شماره یک تبدیل می کند. از جمله:

  • طیف گسترده ای از رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با گرایش های برتر
  • کارشناسی ارشد در علوم کامپیوتر، با زمینه های آینده نگری مانند هوش مصنوعی
  • کارشناسی ارشد برق و الکترونیک، با گرایش هایی، مانند مکاترونیک، سیستم های جاسازی شده و رباتیک که خود نیز رشته های مقطع کارشناسی ارشد بین رشته ای هستند.
  • کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، مانند مهندسی نانو، مهندسی دریایی و مهندسی پزشکی
  • کارشناسی ارشد زیست شناسی با گرایش هایی مانند محاسبات زیست پزشکی، سلول های بنیادی و زیست بازسازی و تخصص های دیگر
  • مطالعات کسب و کار
  • برنامه های میان رشته ای مختلف مانند برنامه تعامل رایانه ای انسان در دانشگاه استنفورد، علوم ریاضی و محاسبات دانشگاه استنفورد.
  • در یک نگاه کلی، دانشگاه های سراسری آمریکا در زمینه فناوری و تحقیقات بسیار قدرتمند هستند.

در تراست بیشتر بخوانید: بهترین شهرهای کانادا برای تحصیل ، بورسیه تحصیلی کانادا

وضعیت نژاد پرستی آمریکا و کانادا

کانادا به علت چند فرهنگی بودن خود مشهور شده است. نخست وزیر کانادا در سال 2020 برعکس رئیس جمهور قبلی آمریکا، ورود خارجیان را به کانادا خوش آمد گفته است. تفکرات یک رئیس جمهور بیانگر تفکرات اکثر مردم آن کشور است. این اطلاعات و حوادثی که در این دو کشور اتفاق می افتد، نژادپرستی و ایجاد مشکل برای مهاجران را نشان می دهد و در مقایسه می بینیم که چنین مشکلی در کانادا در مقایسه با آمریکا بیش از حد پایین است.

فرصت های شغلی در آمریکا یا کانادا

طبق تحقیقات دفتر آموزش بین المللی کانادا، بیش از نیمی از جمعیت دانشجویان بین المللی در کانادا به دنبال گرفتن اقامت دائم هستند که خود این موضوع علاقه و حس خوبی را نشان می دهد که آن ها نسبت به کانادا پیدا می کنند.

یکی از دلایل این علاقه این است که به دانشجویان بین المللی این مجوز را می دهند که تا سه سال پس از فارغ التحصیلی بتوانند در کانادا کار کنند.

این نکته را در نظر داشته باشید که برای کار کردن در کانادا، اجازه کار پس از تحصیل در کانادا PGWP ضروری است و در کل کار در کانادا منجر به اخذ اقامت دائم و در نهایت تابعیت کانادا خواهد شد. در حالی که آمریکا چنین شرایطی را برای دانشجویان بین المللی در نظر نگرفته است.

  • نرخ بیکاری در کانادا در 14 سال گذشته کاهش یافته است. در سال 1993 نرخ بیکاری 10.8% بود که در سال 2007 به کمترین میزان، 5.3% رسید.
  • نرخ بیکاری در آمریکا در سال 1993، 7.5 درصد بود که در سال 2007 به 4.6% درصد رسید.

بیشتر بخوانید: اقامت پس از تحصیل در کانادا ، تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در کانادا

وضعیت بهداشت و درمان در آمریکا یا کانادا

  • کانادا مرکزی به نام «مراقبت های بهداشتی جهانی» دارد که آن را به کشوری محبوب تبدیل کرده است. دلیل آن هم این است که کانادایی ها برای رفتن به بیمارستان یا مراجعه به پزشک هزینه ای پرداخت نمی کنند، زیرا هزینه بیمارستان یا دکتر از بودجه عمومی تامین می شود، حتی اگر به شکل خصوصی ارائه شود. پزشکان و بیمارستان ها به جای بیماران خود از دولت حقوق می گیرند.
  • ایالات متحده آمریکا یک سیستم بهداشتی یکنواخت ندارد. به این منظور که در حقیقت هیچ پوشش بهداشتی جهانی ندارد، اما اخیرا قانونی وضع کرده اند که تقریبا برای همه پوشش خدمات بهداشتی ارائه دهند. سیستم بهداشتی ایالات متحده را می توان یک سیستم ترکیبی توصیف کرد.

درباره بهداشت و درمان در کانادا بخوانید.

شهروندی آمریکا یا کانادا

  • طبق تحقیقات به دست آمده کانادایی ها نسب به آمریکایی ها سه سال بیشتر عمر می کنند.
  • کانادایی ها به علت رضایت از زندگی و تعادل کار در مقایسه با آمریکا از طول عمر بالاتری برخوردار هستند.
  • نرخ خودکشی کانادایی ها در مقایسه با آمریکایی ها کمتر است.
  • هزینه های مراقبت های بهداشتی کانادا در مقایسه با آمریکا برای هر نفر کمتر است.
  • کانادایی ها از مرخصی زایمان طولانی تری نسبت به آمریکایی ها برخوردار هستند.
  • میزان طلاق در کانادا نسبت به ایالات متحده کمتر است.
  • در کانادا با توجه به تغییرات بین نسلی، تحرک اجتماعی بیشتر است.

سیاست های مهاجرتی کانادا و آمریکا

آمریکا و کانادا سیاست های مهاجرتی متفاوتی دارند. کانادا افراد را براساس شغل و صلاحیت آن ها و آمریکا بیشتر براساس روابط خانوادگی می پذیرد.

سیاست کانادا بیشتر وابسته به اشتغال است و کارگران ماهر بسیاری را از سایر کشورها جذب می کند. تقریبا دو سوم مهاجران کانادا افرادی هستند که برای کار مهاجرت کرده اند، در حالی که در آمریکا تنها 15 درصد مهاجران مشغول به کار هستند.

پذیرش مهاجران براساس لاتاری آمریکا یا برنامه اکسپرس اینتری کانادا

کانادا و آمریکا برای پذیرش مهاجران دو نوع روش دارند. آمریکا از برنامه ای به نام لاتاری استفاده می کند که مهاجران به شکل تصادفی برای مهاجرت به این کشور انتخاب می شوند، اما کانادا برنامه ای به نام «اکسپری اینتری» دارد که مهاجران را براساس معیارهایی می پذیرد.

لاتاری آمریکا

یک روش قرعه کشی است که به افراد زیادی، شانس گرفتن ویزای مهاجرتی آمریکا را می دهد، افرادی که در لاتاری برنده می شوند، پس از ورود به آمریکا، کارت سبز یا گرین کارت را دریافت می کنند. لاتاری از سال 1990 به وجود آمد و هدف آن این بود که به افراد کشورهای مختلف شانس مهاجرت به آمریکا داده شود.

برای ثبت نام در لاتاری، افراد متقاضی باید در یکی از کشورهای واجد شرایط متولد شده باشند. از طرفی حداقل میزان تحصیلات آن ها باید دیپلم باشد و سن قانونی، عدم سوء پیشینه کیفری و دو سال سابقه کار را داشته باشند.

لاتاری رایگان انجام می شود و تنها شرط آن تکمیل و ارسال فرم های الکترونیکی در وبسایت امور خارجه ایالات متحده در طول دوره ثبت نام است.

شخصی که در لاتاری برنده می شود می تواند به راحتی در آمریکا کار کردن را شروع کند و پس از 5 سال برای شهروندی آمریکا اقدام کند.

اکسپرس اینتری کانادا

این برنامه برای کارگران ماهر و با تجربه خارجی است که می خواهند به شکل دائم به کانادا مهاجرت کنند. این روش براساس امتیازدهی است و اگر شما بتوانید حداقل امتیاز آن را کسب کنید، می توانید در کانادا از طریق مهاجرت کاری اقامت داشته باشید. کل امتیاز دهی این سیستم 100 و حداقل امتیاز مورد قبول 67 است.

عواملی مانند سن، تحصیلات، مهارت زبانی با حداقل نمره آیلتس 6، سابقه کار با حداقل یک سال سابقه کار موثر هستند. به نحوی که اگر سابقه کار بیشتر از یک سال باشد، امتیاز بهتری دریافت می کنید.

همچنین به گزارش دولت کانادا، حدود 88800 نفر در سال 2021 از این روش پذیرفته خواهند شد.

درباره اکسپرس اینتری کانادا و مهاجرت به کانادا از طریق تخصص بیشتر بخوانید.

سخن نهایی

انتخاب بین آمریکا و کانادا برای مهاجرت کار آسانی نیست و بستگی به سلیقه، شرایط مالی و اهداف فرد دارد. هر دو کشور سبک زندگی عالی را پیشنهاد می‌کنند و اقتصاد خوبی نیز دارند.

گرچه در این که هزینه زندگی و ادامه تحصیل در امریکا بیشتر از کانادا است، شکی نیست، بنابراین وضعیت مالی مهاجرت حرف اول را می‌زند. جدا از آن نظر منصفانه ‌ای داشته باشیم وضعیت کانادا از نظر سادگی پذیرش مهاجر و مسائل دیگر بهتر است.

گرچه مهاجرت به این کشور مانند گام گذاشتن در یک مسیر سخت است که الزاما نباید اینطور باشد، چون تیم مهاجرتی تراست با کمک وکلای مجرب و متخصص امور مهاجرتی کانادا در این مسیر می ‌توانند از آغاز تا پایان در کنار شما باشند تا بدون توجه به علت مهاجرت خود این مراحل را به بهترین شکل ممکن ساده طی کنید.

خدمات موسسه تراست برای مهاجرت

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

در کنارتان هستیم!

وکلای و مشاورین باتجربه تراست با تمام روش‌های قانونی مهاجرت آشنا هستند و از ابتدا تا انتهای مسیر همراه‌تان خواهد ماند

سوالات متداول

چه مدارکی برای برنامه اکسپرس اینتری کانادا ضروری است؟

پاسپورت
نتایج امتحان زبان
مدارک پلیس
معاینات پزشکی

چه مدارکی برای ثبت نام لاتاری مورد نیاز است؟

پاسپورت: پاسپورت شما باید برای مسافرت کردن به ایالات متحده معتبر باشد . هر شخصی بالای 18 سال باید پاسپورت خود را داشته باشد.
شناسنامه: شناسنامه و کپی آن ضروری است. اگر شخصی فرزند خوانده باشد باید یک نسخه اصلی و کپی آن را از دفتر اسناد رسمی تحویل گیرد.
سندازدواج: اشخاص متاهل باید اصل و کپی سند ازدواج خود را ارسال کنند. همچنین اگر قبلا نیز ازدواج کرده اند، باید آنها را عنوان کنند. برای مثال، فوت همسر، تاریخ طلاق.
عکس: یک عکس تمام رخ برای هر متقاضی در سایز 5 در 5 لازم است و عکس باید در شش ماهه اخیر گرفته شده باشد.
مدارک تحصیلی یا سوابق کاری: متقاضی باید کپی مدرک تحصیلی خود را ارسال کند یا مدارکی که نشان دهد او در پنج سال گذشته حداقل دو سال سابقه کار داشته است.

شرط اقامت دائم در کانادا چیست؟

متقاضیان کانادا باید پنج سال قبل از درخواست برای تابعیت این کشور اقدام کنند.

ویزای مهاجرتی آمریکا چه مدت اعتبار دارد؟

ویزای مهاجرتی معمولا از تاریخ صدور حداکثر شش ماه اعتبار دارد.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوال شما توسط کارشناسان ما پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید