اپلیکیشن فی دانشگاه های کانادا

اپلیکیشن فی در دانشگاه های کانادا

یکی از ضروری ترین مراحل بخش های اپلای برای هر دانشجو، ارسال مدارک و پرداخت اپلیکیشن فی (Application fee) است و اگر شما جزو افرادی باشید که قدم در مسیر مهاجرت گذاشته‌ اید، به طور حتم اصطلاح اپلیکیشن فی را شنیده اید.

پس از گذراندن مراحل متعدد اپلای اعم از آزمون زبان، انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر، زمانی که بخواهید درخواست خود را در دانشگاه مقصد ثبت کنید، ابتدا باید فرم آنلاین اپلیکیشن را از سایت رسمی دانشگاه پر کرده و پس از آن مبلغ اپلیکیشن فی را پرداخت کنید.

بسیاری از افراد از ضرورت پرداخت این مبلغ آگاهی ندارند و از پرداخت آن شاکی هستند. در حالی که، مبلغ اپلیکیشن فی برای بررسی رزومه و مدارک ارسالی دانشجویان ضرورت دارد و صرف نامه نگاری ها و هزینه های جانبی می شود.

در واقع پول پرداخت شده به کشور و دانشگاه مقصد هزینه ی زیادی محسوب نمی شود بلکه برای کشورهایی با اقتصاد ضعیف یک مبلغ بالا به حساب می آید. بنابراین با توجه به موارد گفته شده، دریافت اپلیکیشن فی در مراحل پذیرش امری منطقی است زیرا این پول مقدمات پذیرش و رسیدن شما به دانشگاه دلخواهتان را فراهم می کند.

لینک های مفید مهاجرت تحصیلی!

مرحله جمع آوری مدارک و برنامه ریزی

مرحله اقدام برای اپلای و پذیرش

مرحله ویزا و پس از آن

هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های کانادا

هزینه اپلیکیشن در دانشگاه های مختلف

هزینه درخواستی دانشگاه ها در کانادا براساس شرایط هر یک از آن ها با هم تفاوت دارند و معمولا بین 50 تا 150 دلار متغیر است. در ادامه با استناد به سایت رسمی شش دانشگاه معتبر کانادا با رنکینگ جهانی بالا، مبالغ اپلیکیشن فی دریافتی را در یک جدول برایتان گرد آوری کرده ایم:

نام دانشگاهرنک جهانیرنک در کشور کانادامبلغ اپلیکیشن فی
دانشگاه تورنتو251125 دلار
دانشگاه مک گیل312به دلیل هزینه های متغیر اپلیکیشن فی این دانشگاه، با توجه به زمان و رشته پذیرش، به لینک قرار داده شده مراجعه کنید.
دانشگاه بریتیش کلمبیا453 برای متقاضیان کانادایی:  108 دلار  برای دانشجویان بین المللی: 169 دلار
دانشگاه مونترال1184110 دلار
دانشگاه آلبرتا1195125 دلار
دانشگاه مک مستر1446110 دلار  برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه مک مستر برای رشته هایی همچون MBA مبلغ بیشتری در یافت می کنند: در حدود 150 دلار

برای استعلام اطلاعات دقیق از مبالغ اپلیکیشن فی هر دانشگاه بهتر است از سایت های رسمی آن ها بازدید کنید زیرا براساس شرایط زمانی و نوع رشته ممکن است هزینه مورد نیاز متفاوت از هزینه های نوشته شده در جدول بالا باشد. بسیاری از افراد همواره به دنبال راه هایی برای عدم پرداخت اپلیکیشن فی و یا کاهش هزینه هستند و خوشبختانه این کار غیر ممکن نیست. برخی روش های قانونی و شرایط رسمی دانشگاه ها به شما کمک خواهند کرد که با ارائه راه حل هایی تا حد امکان پول خود را در این مرحله برای خود ذخیره کنید. در بخش بعدی به توضیحات این راهکار ها پرداخته ایم.

شرایط حذف اپلیکیشن فی برخی دانشگاه ها

معافیت از پرداخت هزینه اپلیکیشن فی

یکی از بهترین راه های معافیت از پرداخت این هزینه بالا توضیح شرایط خود به طور صادقانه در یک ایمیل رسمی است. نکته اول این است که به هیچ عنوان این ایمیل را برای اساتید دانشگاه ارسال نکنید زیرا این مسئله در وظایف آن ها نمی گنجد و به همین دلیل درخواست شما را ریجکت خواهند کرد. پس در ابتدا آدرس ایمیلی را که در سایت دانشگاه به عنوان مکاتبه و راه ارتباطی قرار داده شده است را پیدا کنید. دریافت کننده این ایمیل یک آفیسر خواهد بود که از شرایط و قوانین دانشگاه به خوبی آگاه است و در صورت امکان ویو اپلیکیشن فی توسط دانشگاه حتما در خواست شما را بررسی خواهد کرد.

نکته دوم متن ایمیل است. سعی کنید ایمیل ارسال شده کاملا رسمی و واضح باشد و متن آن به گونه ای نوشته شود که خواننده از انگیزه شما برای پذیرش در آن دانشگاه مطلع شود. حتما در توضیحات خود اعلام کنید که به دلیل ساکن بودن در کشوری با قدرت اقتصادی ضعیف، مبلغ اپلکیشن فی شاید برابر با بیش از نصف حقوق ماهیانه شما در ایران باشد بنابراین پرداخت این مبلغ برای شما دشوار و یا غیر ممکن است. اما با توجه به شرایط مناسب تحصیلی و انگیزه بالا اپلای در دانشگاه مقصد بسیار برایتان اهمیت دارد.

  • معیارهای پذیرش

برخی از دانشگاه ها در فرم اپلیکیشن معیار هایی را به نفع دانشجویان قرار می دهند. برای مثال ممکن است دانشگاهی اعلام کند که اگر ساکن کشور هایی با قدرت اقتصادی ضعیف هستید، اپلیکیشن فی برای شما رایگان خواهد بود و یا ممکن است با داشتن مدارکی مانند جی آر ای (GRE) و یا جی مت (GMAT) از پرداخت اپلیکیشن فی معاف شوید. پس در هنگام پر کردن فرم آن را با دقت مطالعه کنید تا برای ویو کردن این مبلغ حتی نیاز به مکاتبه از طریق ایمیل و صرف زمان زیاد نداشته باشید.

  • بررسی استثناها

برخی دانشگاه ها شرایط ویژه ای را برای تشویق متقاضیان دارند. از جمله آن ها می توان به این مورد اشاره کرد که در شرایط چندین دانشگاه این قانون جالب وجود دارد که که اگر فردی هستید که به عنوان اولین عضو خانواده وارد دانشگاه شده اید، معاف از مالیات خواهید بود. حتی ممکن است اگر سایر اعضای خانواده شما دارای تحصیلات دانشگاهی باشند اما شما اولین نفری باشید که برای مهاجرت تحصیلی اقدام می کنید باز هم از پرداخت اپلکیشن فی به راحتی معاف شوید.

  • درخواست بررسی قبل از اپلای

برخی از افراد راه حل جالبی را برای پرداخت نکردن اپلیکیشن فی امتحان می کنند. روش اقدام آن ها به این گونه است که قبل از پر کردن اپلیکیشن فرم تمامی مدارک تحصیلی خود را برای آفیسر دانشگاه از طریق ایمیل ارتباطی ارسال می کنند. آفیسر دانشگاه که از میانگین نمرات و شرایط قبولی اطلاع دارد، در صورت امکان رد پذیرش در دانشگاه مقصد، شما را از اپلای در آن دانشگاه منصرف می کند و بدین گونه بدون اپلای و صرف هزینه بالای اپلیکیشن فی نام آن دانشگاه را از لیست انتخابی خود حذف می کنید.

به خاطر داشته باشید که همه این اقدامات را چندین ماه قبل از زمان ددلاین دانشگاه ها انجام دهید زیرا تمامی این مکاتبات زمانبر است و اگر دیر اقدام کنید ممکن است ایمیل های شما بررسی نشده و زمان ددلاین نیز به پایان برسد. از طرفی تمامی دانشگاه ها ظرفیت محدودی برای معافیت از پرداخت اپلیکیشن فی دارند. در نظر بگیرید که اگر هر دانشگاه حدود 30 نفر را برای اعمال این شرایط در نظر بگیرند ممکن است در صورت تاخیر شانس خود را برای این فرصت از دست بدهید و جزو این 30 نفر نباشید زیرا افراد زیادی قبل از شما مکاتبات خود را به ثمر نشانده اند!

از مکاتبات بیش از حد با اساتید و آفیسر های دانشگاه فرار نکنید بلکه خواسته های خود را به طور واضح بیان کنید و در صورت درخواست مدارک بیشتر از شما، در اولین فرصت خواسته آن ها را انجام دهید. در صورتی که پیش نیاز های حداقل را برای یک دانشگاه ندارید به هیچ عنوان با تکیه برشانس برای اپلای اقدام نکنید زیرا ضرری جز هدر دادن مبلغ بالای اپلیکیشن فی برایتان نخواهد داشت.

همچنین در تراست بخوانید : ویزای تحصیلی کانادا ،پذیرش تحصیلی کانادا

معرفی دانشگاه های بدون اپلیکیشن فی کانادا

اگر شما قصد داشته باشید که برای 10 دانشگاه در کانادا اپلای کنید و به طور میانگین برای هر کدام از آن ها 100 دلار بپردازید، مسلما باید هزینه زیادی را تنها برای مبالغ اپلیکیشن فی کنار بگذارید. تصور کنید که پذیرش شما در تمامی دانشگاه ها هم رد شوند، در این صورت تمامی هزینه های پرداخت شده به هدر خواهند رفت.

به همین دلیل، پیشنهاد ما به شما این است که قبل از اقدام برای دانشگاه هایی با اپلکیشن فی بالا، ابتدا درخواست خود را برای دانشگاه های بدون اپلکیشن فی ثبت کنید تا بررسی رزومه شما به طور رایگان انجام گیرد. در صورتی که مدارک شما ناقص و یا رزومه شما مورد قبول واقع نشود تمامی نواقص آن ها را برطرف کرده و پس از آن با خیالی آسوده و اطمینانی بالا از پذیرش خودتان، مجددا برای دانشگاه هایی با شرایط مورد نظر خود اقدام کنید. در این صورت از شانس پذیرش خود بیشتر مطمئن خواهید بود و احتمال به هدر رفتن مبلغ اپلیکیشن فی بسیار کم است.

  • دانشگاه رویال رودز

دانشگاه رویال رودز در شهر کلوود استان بریتیش کلمبیا واقع شده است و سالانه در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پنج هزار دانشجوی کانادایی و بین المللی می پذیرد. زمانی که به طور آنلاین در خواست خود را برای پذیرش ثبت کنید، مبلغی به عنوان اپلیکیشن فی از شما دریافت نخواهند کرد زیرا خدمات بررسی رزومه و مدارک دانشجویان در این دانشگاه رایگان انجام می گیرد.

  • دانشگاه بین المللی کوئست

این دانشگاه بسیار کوچک، در شهر اسکوامیش استان کلمبیا واقع شده است. دانشگاه کوئست در زمینه علوم و هنر های لیبرال به دانشجویان خدمات ارائه می دهد. دانشگاه کوئست به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های کانادا در این زمینه، سالانه دانشجویان زیادی را جذب می کند و اپلیکیشن فی آن کاملا رایگان است. البته پس از اتمام ددلاین در صورتی که نیاز به پیوست مدارک جدید داشته باشید، احتمال دارد مبلغی را به عنوان اپلیکیشن فی پرداخت کنید.

  • دانشگاه ردیمر

دانشگاه ردیمر یک نوع دانشگاه مذهبی است که در استان آنتاریو ی کانادا قرار دارد. این دانشگاه نیز مانند سایر دانشگاه های نام برده شده هیچ هزینه ای برای بررسی مدارک و رزومه شما دریافت نمی کند اما اگر پس از پایان زمان ددلاین تعیین شده، اقدام به ارسال و پیوست مدارک تحصیلی خود کنید، باید مبلغی را به عنوان اپلیکیشن فی پرداخت کنید. پس برای انجام خدمات رایگان حتما ددلاین دانشگاه ها را از سایت رسمی آن پیگیری کنید.

  • کالج دانشگاه بوث

کالج دانشگاه بوث یکی از کالج های شناخته شده بدون اپلیکیشن فی است اما تفاوتی که این کالج دارد، در این مورد است که پس از پذیرش، برای تایید پوزیشن شما مبلغی دریافت خواهد شد. پس اگر به دنبال یک کالج خوب هستید، حتما برای پذیرش کالج بوث اقدام کنید تا اگر پذیرش شما رد شود هزینه اضافی خرج نکرده باشید.

بسیاری از افراد با دیدگاه غلط پایین بودن رتبه علمی دانشگاه های بدون اپلیکیشن فی، به هیچ عنوان درخواست خود را برای این دانشگاه ها ثبت نمی کنند. در صورتی که برخی دانشگاه ها توسط دولت ملزم به انجام خدمات رایگان پذیرش شده اند. پس بدون اطلاع دقیق از شرایط دانشگاه و با تکیه بر شایعات و باورهای هام فرصت خود را برای بررسی رایگان مدارک خود در این دانشگاه ها از دست ندهید.

همچنین درباره راه هاي مهاجرت به كانادا، اقامت کانادا، مساحت کانادا و جمعیت کانادا در تراست بخوانید.

نکات لازم در رابطه با پرداخت اپلیکیشن فی

دانستن برخی نکات در رابطه با اپلیکیشن فی به شما کمک خواهد کرد که با آگاهی بیشتری اقدام به این کار کنید و مراقب سهل انگاری هایی نظیر ارسال اطلاعات ناقص باشید. برای تسریع در روند انجام کار، چند نکته مهم ذکر شده را حتما به خاطر بسپارید:

در صورتی که پذیرش شما در دانشگاه مقصد رد شود، مبلغ اپلیکیشن فی به هیچ وجه قابل استرداد نخواهد بود یعنی این مبالغ Non-refundable هستند. زیرا براساس گفته های دانشگاه ها این مبالغ صرفا برای تدارکات پذیرش شما و کارهایی از قبیل نامه به سفارت و .. انجام می گیرد بنابراین هزینه اضافی باقی نمی ماند که به شما برگردانده شود!

قبل از پرداخت اپلیکیشن فی حتما از صحت اطلاعات و مدارک ارسالی خود مطمئن شوید زیرا متاسفانه برخی از دانشگاه ها، پس از ثبت درخواست دانشجو و پرداخت مبلغ تعیین شده امکان ویرایش اطلاعات را به دانشجویان نمی دهند. پس از عمل سابمیت فقط قسمت پیوست مدارک تکمیلی و Recommendation های اساتید برای کاربران باز خواهد بود.

مبنای اصلی سنجش شما در دانشگاه مقصد، مدارک ارسالی و رزومه شما است. بنابراین اگر مبلغ تعیین شده اپلیکیشن فی را پرداخت نکنید، این بررسی ها انجام نخواهند گرفت.

مبلغ پرداختی اپلیکیشن فی در دانشگاه های مختلف یک کشور با هم تفاوت دارد اما معمولا کم تر از 50 دلار و بیشتر از 150 دلار نخواهد بود.

علاوه بر مبالغ تعیین شده، ددلاین های پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه ها نیز با هم فرق دارند. برای پرداخت هزینه درخواستی باید تا پایان وقت محلی دانشگاه مقصد اقدام کنید. برای اطلاع دقیق از ددلاین های پرداخت حتما به سایت رسمی دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

سه روش انتخابی برای پرداخت پول اپلیکیشن فی

  • پرداخت به صورت آنلاین با مسترکارت
  • پرداخت به صورت آنلاین با ویزا کارت
  • پرداخت به صورت آفلاین نیز امکان پذیر است.

شما می توانید مستر کارت یا ویزا کارت را خریداری کرده و اطلاعات خود را بر روی فرم دانشگاه بنویسید. سپس آن را از طریق ایمیل یا فکس به دانشگاه مقصد ارسال کنید.

در تراست بخوانید : هزینه مهاجرت به کانادا ، زندگی در کانادا

نحوه پرداخت اپلیکیشن فی توسط دانشجویان ایرانی

همان طور که می دانید، به دلیل تحریم ایران و عدم دسترسی شهروندان به برخی امکانات، اقداماتی همانند پرداخت شهریه دانشگاه و یا هزینه های جانبی مانند اپلیکیشن فی با موانعی روبرو است. بنابراین برای انجام این کار، باید از طریق واسطه ها اقدام کنید. برای مثال اگر آشنایانی در کشور مقصد دارید، می توانید از آن ها درخواست کنید که از طریق کارت های اعتباری خود مبلغ مورد نیاز شما را پرداخت کنند.

راه حل دوم این است که اگر هیچ آشنایی در کشور مقصد ندارید، برای انجام این کار به صرافی های ایرانی مراجعه کنید. آن ها می توانند با دریافت کارمزد خود، کار شما را به راحتی و به صورت قانونی انجام دهند. اگر با صرافی ها سر و کار داشته باشید، مسلما با برخی ازاصطلاحات مواجه خواهید شد که دانستن مفهوم آن ها برای تسریع روند کاری شما خالی از لطف نیست.

  • سفارش محدود

    شما باید تقاضای خود را براساس قیمت مد نظر متقاضیان فروش به ثبت رسانید. قیمت ثبت‌ شده پس از سفارش توسط خریدار یا فروشنده بررسی می ‌شود و در صورت تایید طرفین، معامله انجام می‌گیرد. به این شیوه معامله، سفارش محدود می‌گویند.

  • کارمزدهای صرافی

    اگر قصد وارد کردن پولی را داشته باشید، می توانید شماره حساب صراف مورد نظر را داده تا پول به آن واریز شود. در این صورت صراف از شما درخواست خواهد کرد که برای خرید حواله درصد کمی را برای مثال در حدود 3 تا 5 درصد به وی اختصاص دهید که به آن کارمزد می گویند.

  • نرخ اسکناس خرید و فروش

    فرض کنید که قصد دارید حدود 2000 دلار به صرافی بفروشید. صراف معمولا 2000 دلار شما را با قیمت پایینتری در حدود 1900 دلار خواهد خرید که به آن اصطلاحا نرخ اسکناس خرید گفته می ‌شود.

    اما زمانی که شما سفر خارج از ایران داشه باشید و برای خرید دلار به صرافی مراجعه کنید، صراف آن را با بهای بیشتری در حدود 2050 دلار به شما خواهد فروخت که به آن نرخ اسکناس فروش می‌ گویند.

    اگر این نوسان بهای دلار و اختلاف خرید و فروش وجود نداشت، صراف از این کار سودی نمی برد. پس اندکی تفاوت در خرید و فروش دلار در صرافی ‌ها با توجه به روال کاری آنها امری طبیعی است و نباید نگران باشید.

  • نرخ حواله

    حواله به این معنا است که یک شماره حساب در خارج از ایران به شما داده می ‌شود که مقداری پول از آن حساب به حساب دیگری انتقال یا به آن واریز شود. در واقع این نقل و انتقالات مالی تماما در خارج از ایران انجام می‌گیرد و به هیچ‌وجه با اسکناس در داخل ایران سر و کاری نداریم. ممکن است اصطلاحاتی همچون حواله خرید و متقابلا حواله فروش نیز به گوشتان خورده باشد.

    چنانچه شما قصد فروش حواله خود را داشته باشید، صراف آن را با بهای کمتری خواهد خرید که به آن حواله خرید می گویند و اگر به طور برعکس قصد تهیه حواله ‌ای را داشته باشید، صراف آن را با قیمت بیشتری به شما خواهد فروخت که به آن حواله فروش گفته می‌ شود.

لینک های مفید شرایط زندگی در کانادا

خدمات موسسه تراست برای پذیرش و ویزای تحصیلی

تمامی پرونده های مهاجرتی موسسه تراست تحت نظارت مستقیم شروین مدنی، وکیل ارشد موسسه انجام می شود.

  • ارائه چک لیست مدارک برای اخذ پذیرش
  • بررسی مدارک آماده شده توسط متقاضی
  • بررسی دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • تعیین رشته موردعلاقه متقاضی
  • مکاتبه با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس جهت اخذ پذیرش مشروط به ارائه مدرک زبان
  • آماده سازی CV و SOP
  • (در صورت داشتن همراه) ارائه چک لیست مدارک لازم برای ویزای همراه
  • انجام مکاتبات نهایی با دانشگاه ها، کالج ها و مدارس
  • ساخت پروفایل متقاضی در وب سایت دانشگاه، پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش
  • تدوین استادی پلن
  • ارائه چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای متقاضی و ویزای همراه
  • ثبت نام بیومتریک
  • پیگیری پرونده متقاضی تا اخذ ویزا
  • راهنمایی درخصوص پیکاپ ویزا و لندینگ در کانادا

شروین مدنی وکیل ارشد موسسه تراست


  • وکیل رسمی اداره مهاجرت کانادا و دارای کد فعالیت در انجمن ICCRC
    (کد وکالت: RCIC# 506959)
  • عضو هیئت علمی کالج اشتون در رشته مهاجرت
  • سابقه فعالیت به عنوان آفیسر اداره مهاجرت
  • بیش از 10 سال سابقه وکالت امور مهاجرتی
شروین مدنی

خدمات موسسه مهاجرتی تراست

مهاجرت تحصیلی به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت سرمایه گذاری به کانادا

سوالات متداول

آیا به هیچ عنوان نمی توان از طریق مکاتبه با اساتید دانشگاه مورد نظر اپلیکیشن فی را ویو کرد؟

ویو کردن اپلیکیشن فی توسط اساتید کار غیر ممکنی نیست بلکه نیاز به زمان و رزومه قوی تری دارد. در صورتی یک استاد می تواند در این مرحله به شما کمک کند که مدارک تحصیلی شما بسیار قوی و قابل قبول باشد. در این شرایط ممکن است، اساتیدی که به دنبال دانشجوهای با انگیزه و با استعداد هستند، تلاش کنند که فرصت طلایی مهاجرت تحصیلی به دلیل مشکل مالی از شما سلب نشود.

اگر پس از درخواست برای اپلیکیشن فی در آن دانشگاه پذیرش شوم، وجهه بدی به دلیل پرداخت نکردن مبلغ برایم خواهد داشت؟

خیر این دیدگاه کاملا نادرست است. زیرا نکته اول این است که مخاطب ایمیل شما یک آفیسر است که با هزاران دانشجو مانند شما سر و کار دارد و نکته بعدی این است که این کار در دانشگاه های مهاجر پذیر بسیار مرسوم بوده و اشکالی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید